Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Hmmm.. Pont a 6100 at akarnám lecserélni.. A játékok lesznek a meghatározóak. Itt nézegegetm a cpuboss oldalát[link] a 6300 vs 8320 viszonyában.. Picivel a 8320 győz, de 10%al több pontot kap a 6300 a tuning tekintetében.. Tényleg jobban tuningolható a 3600 mint a 8320? Szó szerint ezt irják.
In conclusion, consider your needs before buying: if you’re a power user satisfied with stock settings, we recommend the AMD FX 8320. But if you’re an overclocker with an insatiable thirst for blazing speed, take a ride on the fast lane and overclock the AMD FX 6300. -
Az a gondom csak, hogy az összes többi perifériának normális a hőmérséklete. Nem lehet, hogy gáz van a procimmal?
-
-
benikeee
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen ahol neked a 44 fok van azaz.
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
-
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Hehe ha kikapcsol a géped akkor a tápod kevés,ugyanis ha túl melegedne akkor Throttingol leveszi az órajelet meg mindent,már úgyis 180watt körül eszik a procid azon az órajelen vagy több prime alatt.
Az FSB emelés még mindig megy? Pedig felesleges

-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Ez egy legalább 10 éves ház. Szeretem, mert gyilok ellenére nagyon strapabíró, mit ki nem bírt ez 10 év alatt! A baj, hogy elfogyott benne a venti hely, meg egyébként is csak 8 centiseket lehet beletenni. Most meg találnom kell egy házat.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Akkor sajnos házat kell vennem, de örülök.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Hajjaj, hogyne...Az enyémnek 4.4 GHz a teteje léggel hűtve - Mugen 3, a memóriák miatt csak egy ventivel -, mert ha 1.4 v fölé megyek, kikapcsol a gép
Prime95 68-69 fokon áll meg 4400 MHz-en, 1.3875 V-tal. -
-
benikeee
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nekem gyári hűtővel 30-35 fok netezés közben.
Úgyhogy az tényleg sok, sztem. -
Sziasztok!
Kolléga azt mondja a hűtős topikban, hogy 8320-asomnak üresjáratban a 47C sok.
Csak tegnap óta vagyok a CPU tulaja.
Sok?
-
válasz
Buci21
üzenetére
itt a teljes prime95 alatti mérés / picture. 56c fok a max ha a házba található 4db ventit is maxra állítom a külső vezérlővel (1950rpm - 12cm ház oldalán található (+) , 1890rpm - ház tetején található (+) , 750rpm - ház elején található (+) , 1380rpm - ház hátsó részén található (-) )
Gondolom ez jónak számító adat !?

CPU (FX-8350) alapon 4GHz és Turbo 4.4GHz -n megyL
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
akkor a wattage adat téves lesz. az a feszből és az ampermérőből számolt adat, na ebből mindkettőt mérheti tévesen a lap (ampert inkább)
-
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
szerintem ez ha nem terhelés alatt készült, akkor jó
terhelés alatt ennél többnek kéne lennie, de az számolt adat am is. ez idle-ban jó. told be a prime 95-öt, és úgy egy képet. -
-
dergander
addikt
válasz
benikeee
üzenetére
Elég neki,de szerintem még sok is. A gyári fesz az 1.4volt,a 8320 nagy tág fesszel bír,van olyan példány ami 1.26volton elmegy,de van olyan ami csak 1.41volton. Tehát e két feszültség közül válaszd ki ami stabil,a legjobb a prime64 vagy intelburntest,elég 5 percig járatni nemkell órákig
-
benikeee
tag
Hali.
Ha 8320-at akarom 4GHz-re huzni akkor elég ha csak a szorzón állítók vagy a feszen is kell?
-
pcsamurai
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy egy FX-6300-as procc esetén 5-6%-os tuningnál kell-e feszt emelni,vagy az alapbeállításokon még elmegy?
-
Fisherhun
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Ok megtörtént
Tény hogy stabilan tartja az értéket és nem ugrik fölé mint amit beállítottam.8320 t hajtok most 4ghz-en 1.356v-al . (persze mikor nem megy maxon a proci vissza veszi 0.9v ra )
Mondjuk nincs kedvem nagyon tesztelgetni meddig bírja csak legyen atom stabil
Akkor ez így korrekt ?
-
banderasz77
addikt
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Fisherhun
üzenetére
A terheléskor leeső feszültséget hivatott ellensúlyozni, de hasznosságáról megoszlanak a vélemények.
Nekem volt már olyan gépem, ahol kisebb feszt tudtam elérni stabilan nélküle, de az FX-eknél nem árt ha be van kapcsolva, Asus deszkánál az NB-t ajánlott High értékre tenni, a CPU-t ultra highra, cpu-zn figyelni a feszültséget, hogy mennyit esik terhelésre, illetve ugye hogy stail e a gép, prime, linx, stb...
-
Fisherhun
aktív tag
hali!
Biosban a digi +vrm nél a cpu load-line calibration és a cpu/nb load line calibration mi célt szolgál ?
jó ha auton van procihúzásnál? -
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Egy másik 6XX0-al ami 4,6-on fut.

Ez miért számít annyira? Ha neked elég amihez szeretnéd akkor miért keresed a "párját"? -
Buci21
addikt
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
nem iszom he? ez honnan jött.... iszom én
akkor ez mi? 2,8-on a 3,7-es Phenommal van pariban az i5 760, szóval clock to clock nagyon elveri. Nem tudnád 28nm-en sem annyira feltolni a Phenom órajelét h értelmes fogyival nyeregben maradjon. Az AMD sem hülye, hogy elkezdte a modulos felépítést, valsz nem lehetett volna a Phenomok architektúrájából többet kinyomni. De ez nagyon off -
Buci21
addikt
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
phenom II x4 nem verne 28nm-en sem i5-t, nagyon elavult már az az architektúra, mindegy milyen csíkszélre teszed. volt Phenomom, és az i5 2400 szanaszét veri. Szorzózármentes volt, és 4,4-en sem ment vele olyan szépen egy csomó játék mint ezzel 3,7-en. Az archutektúra nagyon elavult már, a Phenomok nem tudták az első gen i5-tel sem tartani a lépést

-
válasz
banderasz77
üzenetére
Ha kb i7 környéki teljesítményt szeretnél, akkor egy jól húzott 8320 alá ne add.

-
Zsivaagoo
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
i7 3770-et 4,2 GHZ-en beéri, 4,4-en veri.
------------------------------------------
Egyébként meg viszonylag értelmetlen ez az összehasonlítgatósdi.
Nagyon lényeges architektúrális különbségek vannak a jelenlegi intel és az AMD processzorok között.Ha az AMD legyártatna egy kb. 1 milliós szériát a Phenom II X4 ből szorzózár nélkül 28 nm-en, akkor össze lehetne hasonlítani a K-s, 22 nm-es i5-ökkel. Azt hiszem, hogy az i5-ök nagyon el lennének picsázva.
De erre esély sincs, mert jelenleg az FX és az FM2 a fő csapásirány a 32 nm-es technológiával és a modulos felépítéssel.
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem lehetetlen, de csak 1070/1375-re merészkedtem, a gyárival nem kell eröltetni, így is van hangja, meg melege.

Elvileg 2 hét és jön a víz, na majd akkor.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk szerencsére alapon is brutális, az még a szerencse.Neten láttam, hogy vízzel van aki ilyen 1260/1375-on hajtja, na az durva.
-
Buci21
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
nekem csak 6870-el és 7790-el van tapasztalatom vele, nemrég vettem, és eddig csak használtam, most kezdett érdekelni h mit tudhat
Csak mert egy komolyabb VGA karácsonyra jöhetne. Nem szeretem az inteles vidéket, világ életemben AMD-s voltam, csak ez nagyon jó áron került hozzám. Itt jobb a hangulat, és amint lesz pénzem építek egy FX-es "HTPC"-t a TV alá. (HTPC: értsd 8320+HD 7970 játszani a TV-n xD )De ez már nagyon OFF
-
Buci21
addikt
az i5 2400-am kb melyik FX szintjét hozhatja 3,7ghz-en?
bocsi a kérdésért, csak az előzőről eszembe jutott. -
frescho
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
i7-2600
-
troll81
addikt
-
gyuszaa
őstag
válasz
Seikai
üzenetére
Ilyet használtam ezer éve egy athlonhoz, ennél még a gyári is jobb, ami nagy szó.
90W-ra van tervezve AM2-re alapból. (Most nézem az AC alpine 64 pwm volt pontosan, de ez se jobb semmivel) -
Jester01
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Gyártó oldala szerint 100W-ig ajánlott.
-
Jester01
veterán
válasz
Seikai
üzenetére
Ahogy nézem az egy alu borda hőcső nélkül. Szerintem ennél még a gyári hűtő is jobb mert az rézbetétes hőcsöves. Egyedül a venti jobb rajta esetleg azt érdemes átpakolni ha lehet.
Ha tálcás procit veszel és ezért nem lesz hűtőd én nem sok jóra számítanék ettől az alpine 64-től.
Mind a kettőre vonatkozik, hogy a hőt még a házból is ki kell vezetni valahogy.
Bár a Phenom is 125W-os, azzal mire ment?
-
Seikai
aktív tag
Hali
Jelenleg egy FX-8350-est vennék a Phenom II X4 965 BE-m helyére és kérdésem annyi lenne elviszi-e az AC Alpine 64 Plus-om. Nem szeretnék tuningolni sőt, lehet alul is feszelném egy kicsit mert pici fekvő házba menne. -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Az fx széria és az am3+ foglalat mennyire időt álló, mi várható a jövőben? (az intel folyamatos foglalat váltása elég problémás szerintem)
-
banderasz77
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Terhelest csak jatek jelenthet.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
A felhasználás céljától függ elsősorban.
-
törölt tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Szerintem simán...
-
banderasz77
addikt
Megeri a 10k-s felarat a 6300-hoz kepest a 8320?
-
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Szépek a recék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xaels
félisten
Sziasztok. Hátha ti tudtok valami okosat ajánlani. mATX-be kéne alaplap 83X0 alá. Van valami ötletetek?
-
speedmetal
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Szia!
Ha desztillált vagy ioncserélt vizet használsz, akkor ennek a lehetősége nulla. Ha pedig öntesz hozzá egy kis alkoholt is (10%) akkor az "algásodással" sem lesz gondod. -
pipo112
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
hát lehet de azt írja van venti a házban 2 is szal nem hinném hogy aza gond a proci hűtő venti is megy rendesen szóval a pure nem egy szar cooler ami nem lenne képes normál értékek között tartani rendes felhelyezéssel nekem ez a véleményem . vagy valami gebasz van a coolerrel gyárilag azt gariztatni kell
-
t1
veterán
AIDA nem mutat véletlen fals hőfokokat? Nyomtam egy óra BF4-et FX 6300 gyári hűtővel max 56fok volt végig, lehetséges ez? Freezer 13-al lejjebb menne ez?
-
pipo112
őstag
hi szerintem akkor ott valami bibi a hűtő fel fogatásánál lehet , csak épp szabad szemmel nem látszik lehet rossz csavar (picit nagyobb ) és csak épp egy tized mm a különbség , de csak nagy terhelésnél jön elő a gebasz . Próbáld meg újra felrakni vagy teszteld esetleg egy másik coolerrel ha másikkal megy rendesen akkor valószínű szar a hűtőd
-
Maotun
őstag
válasz
dudu5130
üzenetére
[mondjuk ez]
mennyit szánnál rá???
[de itt érdeklődj
] -
dudu5130
őstag
Hali!
Egy FX-6300ashoz milyen hűtőt javasoltok? nem szeretném húzni, az eredeti beállításaival használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Prime95 68-69 fokon áll meg 4400 MHz-en, 1.3875 V-tal.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak mert egy komolyabb VGA karácsonyra jöhetne. Nem szeretem az inteles vidéket, világ életemben AMD-s voltam, csak ez nagyon jó áron került hozzám. Itt jobb a hangulat, és amint lesz pénzem építek egy FX-es "HTPC"-t a TV alá. (HTPC: értsd 8320+HD 7970 játszani a TV-n xD )