Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz dergander #32399 üzenetére
Már megélt 2 gent az AM3+: Bulldozer és Vishera Még a Steamrollert nem lenne rossz, ha megkapnák a mostani lapok, arra csak max. akkor váltanék, ha az FX-6300-amhoz képest kevesebbet enne, kevésbé melegedne, sokkal jobb teljesítménye lenne ugyanolyan frekvencia és magszám mellett (nem +0-15%-kra gondoltam, hanem +50-60%-ra ). Ha ezek megvannak, akkor esetleg, de ezt a hibridCF-t nagyon hiányolom
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ViZion
félisten
válasz dergander #32397 üzenetére
"Senki nem álmodozik..." vs. "szeretném hogy az am3+ generáció megélne még 2 cpu platformot"
Aham. Bélyeg? Gomba? Kaktusz? Megmondták, ennyi. Próbáld feldolgozniHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dergander
addikt
Senki nem álmodozik,csupán reménykedünk,bár szeretném hogy az am3+ generáció megélne még 2 cpu platformot,most épp nincs pénzecske cserélni
Én úgy gondolom ha az AMD egyszer meghúzza a 220w cput megfogja később is,benne van hogy a streamrollba is lesz ilyen...ha pedig igyvan venni kellesz TR sb-e extremet mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Isteneeeeem...
Miért nem az OFF topikban álmodoztok?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ebegab92
senior tag
válasz djculture #32392 üzenetére
Ez már bennem is felmerült, hogy miért nem csinálnak 8-magos APU-kat. A válasz szerintem az, hogy túl nagy lenne a szilíciumwafer, ami miatt meg sok lenne a selejt, sokat enne, melegedne még jobban, aztán amíg lehet, addig csak 4 maggal gyártják. Egy erőteljes csíkszélesség-csökkentés segítene a dolgon, csak kérdés, hogy mennyire érné meg a fejlesztés nekik, illetve hogy mennyi profitot tudnának termelni
Vennék én is APU-t azonnal, ha:
-HD7770-ne lehetne hibridCF
-mostaninál sokkal jobb teljesítményű 4 mag VAGY a mostani teljesítményhez képest kissé erősebb, de 8 magos proci rész
-nem 220W TDP mellett lenne az egészABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
djculture
félisten
válasz MiklosSaS #32391 üzenetére
Azt nyilatkozták az fx gyártásán csak buknak, veszteséget termel az apu gyártása elől vonja el az erőforrásokat. Úgynézki teljesen az apu-ra akarnak központosítani minden fejlesztést. Végül is az fx nevet se kukázzák újraéled apuként fm2+-on a legutolsó infók szerint.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz MiklosSaS #32387 üzenetére
Nem azt mondom hogy jövőre egyböl használhatatlan lesz, de csak idegesíti az embert hogy majd már nem tud bele venni erősebb modernebb procit. Meg egy idő után az alaplapok is elszoktak tünni a kereskedelemből, bár ez főleg az intel vonalon jellemző (lásd socket1156 ).
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
De ha nembírnád ki,még egy 83xx procival eltudsz lenni pár évet,csak tudod,magamból indulok ki mindig igy aztmondom engem idegesít ha veszek valamit és utána kijön egy újabb azonnal cserélem
-
-
Memphis79
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni jelenlegi rendszerem( ATHLON II.X4 630-3360Mhz)leváltására .
A mostani alapfeszen üzemel de ha nem muszáj nem húznám az új procit-szóval min.4Ghz körül azért pörögjön már csak azért is mert van olyan alkalmazásom ami csak 1magot használ (WOT).
Alaplap tekintetében pedig hosszú távon gondolom nem am3+ a nyerő?
Más:win8 használatánál jelentkezik vmi előny a win7 szembe-tehát jobb a bullnak?Mennyire lehet esetleg 4magnál többet kihasználni?(nekem max.videó tömörités meg egy kis Bf3 ahol szóba jön több magos használatnál no meg a win ha profitál belőle)
köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
Origin:Memphis79HUN
-
Pug
veterán
Ohh gyerekek. Az E-loop-okat áttettem a Noctuára. Khm nyertem "pár" fokot. Egy laza tízest.
-
and1ao
őstag
válasz Whysperer #32363 üzenetére
Kár ezen görcsölni nyernél vele kb 2 fokot, és ha azt nézed mennyi az ára a brockennek és van hogy a nála nagyobb hűtőkkel pariba van, váltani csak akkor érdemes róla hogyha tényleg a felső katba mész. Ha most 4.2-őt alapfeszen tudod akkor a 4.5-öt még birni fogja a brocken.
(#32349) miklosss2012.: A pug kollégánál a pont. A Phanteks a tesztgyőztes alatta kicsivel a TR-HR-01 páros aztán alattuk a D-14-K2 duó, igaz nem sok a különbség 2-3 fokok, ami nagyából lényegtelen
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Peaceliker
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32360 üzenetére
laca000 és teljesíményben mennyi a difi a sima és a extreme között mert megkérdeztem a haveromat és lehet olcsóbban hoz egyet kintről nekem ,de ott ahol nézzük ott csak sima arrow van extreme nincs. [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Peaceliker #32366 üzenetére
mivel a meleg levegő felfele szál így,ha fentről fúj lefele az nem túl nyerő szerintem!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Peaceliker
addikt
Szerintetek hogy jobb a hűtő állása? Ha vidkártyától fúj táp felé (tápba bele konkrétan :-D ) vagy fordítva?
"Oh my Goa'uld!"
-
Whysperer
addikt
válasz Garsza #32364 üzenetére
Nem vagyok otthon, de mond meg milyen progira vagy kíváncsi és elindítom meg lementem,hogy mivel mérjem le amivel Te is nézed ,hogy össze tudd hasonlítani és akkor ugyan azokkal megnézem neked!
[ Szerkesztve ]
-
-
Whysperer
addikt
Én úgy gondolom ahol egyszálas nyomorság az úr ott a 4,5 is kevés lesz. ahol több szálas értelmesen, átgondoltan megírva ott elég! Mondom Én csak azt sajnálom,hogy a Brockent nem lehet memória felé fordítani. ez a bánatom.. Biztos pár fokkal hűvösebb lenne. mert azok a 60-70 fokos kártyák nem igazán hűtik a levegőt a Brocken venti előtt.. 8) Viszont a Zalma z11-be nagyon jól tekerik a levegőt a ház ventiei.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #32356 üzenetére
Az igen...igy mas a helyzet.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32355 üzenetére
Most az a ötletem,hogy az uncsitesóm vesz egy 8320-t és erre Brockent akar. de nemtudtak ide hozni neki. és Én pár ezerért oda adom neki majd a brockent mikor veszi a gépet és akkro jön az arrow. Bár nem tudom arrow árban az arrow a legjobb vagy ?
-
laca000
őstag
válasz Whysperer #32353 üzenetére
Nekem is az van, maximálisan jó választás az a kártya.
Viszont nem ártana hozzá a procit 4.5-ig húzni.
Vársz 1-2 hónapot, és a Brocken-t is le tudod cserélni, így a leglogikusabb.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Whysperer
addikt
[link] mind a 3 bordára szeretnék rakni 1-1-1-t. gondolom minimális pörgés is elég plus hűtést ad majd a bordáknak
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32348 üzenetére
Nem tudom még. Most szolnak vissza,hogy akkor tudnak-e nekem szerezni olcsóbban 1-t és ,hogy melyiket. Gainward Phantom 4 gigásat néztem ki magamnak, de nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Azt tudom a 9800 GTX+ Gainwardom a mai napig pörög haverom gépébe és megbízható nagyon meg ugye 3 év garis meg ez a phantom ilyen venti kikaphatós szóval úgy lehet tisztítani vagyi s a borda a kihúzhatós tudtommal!
AZ lehet,hogy melegszik a 8120 ,de Így is hűti a Brocken ,hogy lentről szívja a 6850-ről a levegőt csak sajnos nem lehet elfordítani tudtommal jobbra pedig az lenne az igazi! csak most a 770 lesz nagy kiadás és nem lesz plus ezrem cooler cserére. Bár mondom fesz emelés nélkül megy a 4,2 fixen szóval 4,5-höz kellene emelni csak nem nagyon mertem észnélkül húzogatni.
Hja még 1 kérdés: Híd borda hűtésére milyen mini ventit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz laca000 #32350 üzenetére
Valakinek volt K2-e itt nalunk. Nekem ment a 4.9-en a sandy a SA-al, neki pedig 4.7 GHz-en mar beleharapott a 98 fokba. Nalam 4.9-en 96 volt. Es neki kevesebb volt a fesz is.
De a K2 is nagyon brutal huto ! Megeri az arat...szerintem itt mar csak a markahuseg vagy a design szamit ...ha kb azonos arban vannak. Egyikel sem lehet mellenyulni.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #32346 üzenetére
Semmi eselye a Silver Arrowal szemben.
-
laca000
őstag
válasz Whysperer #32343 üzenetére
Hát, szerintem a 8120 jobban melegszik, mint a 6300-as, 8320-as, 8350-es..
Én vennék hozzá egy Silvert vagy egy Phanteks-et..
Melyik 770-est veszed?lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #32346 üzenetére
Gratulálok hozzá!
A K2-őt leveri az asztalról, mint a nokedlit.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz MiklosSaS #32341 üzenetére
Ez a Phantex ph-tc14pe, nem sokkal, de valamelyest jobb lett volna, csak nem volt raktáron, én meg már nem bírtam várni.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #32341 üzenetére
Tudom ,de érted a 4,2-n alig melegszik a Brocken alatt a 8120-am . ezért nem akartam cserélni. nem is pörög halálra a Brocken. Bár nem húztam még 4,5 környékére mert oda azért egy kis segítség kellene ,hogy ne nagyon rontsam el.
(#32342) Peaceliker: ez az nekem az a leghangosabb ,de az új vga remélem csöndesebb lesz! 8) Aztán kiderül a Brocken hangja, de nem igazán hallottam még! 8)
[ Szerkesztve ]
-
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32334 üzenetére
lehet Én bénáztam,de nem találtam olyan képe, hogy az Én lapomon lefele nézne a Silver Arrow? csak mert most akarok betenni egy Nvidia 770-et és félek rálógna vagy legalábbis A VGA-ról szívná a meleg levegőt.
mert a Brockenem lefele néz sajnos.
giga xa990-ud3
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #32332 üzenetére
Igen, 5-6 ora full load utan 5.1 GHz-en jaro FX-el nagyon, de nagyon hangos volt. Ezert mondtam le par fokrol es megvettem a H100i-t.
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #32335 üzenetére
2500-as fordulat-ra nem hiszem, hogy nagyon szükség van.
Hol?
7Ghz-en esetleg.
Tehát, nincs miért oda felpörögjön.
Nem izlés kérdése ez.
Mondtam, a hűtő teljesen csendes!
Még mielőtt valami szükségtelen urban legend születne róla..[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #32332 üzenetére
Ugyanolyan csendes, mint bármelyik másik komoly hűtő.
Csendes módban, nem is hallod.
A vicc az egyáltalán az, hogy ajánlgatni kell.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Tomko78 #32323 üzenetére
Azért a hőfokért kicsit irigy vagyok!
Nekem most alap órajelen is több picivel.
Kérdés az, hogy mennyire hangos az a hűtő? Én tegnap pakoltam be az új szerzeményem (csocsin befér, maradt 2mm xD ) , nekem most a vinyó a leghangosabb, terhelés alatt is: Mondjuk én eleve halk hűtőt kerestem, az volt a fő szempont.Kitöltöttem az adatlapom (de ez már nem az a táp, amit említettem, ez is tegnap került bele).
"Oh my Goa'uld!"
-
Tomko78
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz dergander #32328 üzenetére
Nekem volt Silver Arrow sb-e extreme...... azt a hutot az istenek csinaltak, le tudtam vele huteni az 5.1 GHz-es 8350-et. Most H100i van, de ez gyengebb.
Csak ajanlani tudom, es a NagyOroszlan (Laca000) is azt fogja tenni.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
dergander
addikt
Néztem teszteket,de nemtudok dűlőre jutni... Thermalright SB-e és extreme,olvastam hogy a sima alacsonyabb ventifordulattal van,szerintetek mennyivel gyengébb az extreme től? Meg ki melyiket ajánlaná jobban,természetesen massziv ochoz használnám...
-
laca000
őstag
válasz Tomko78 #32323 üzenetére
Egyébként neked kedvenc szimbólumod ez az önszivató bukott angyal, ez a kis ördög?
= =
Lelkedre ne vedd ám..
De csak túléled, csak kihevered, csodalkoznék, ha nem..[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz MiklosSaS #32322 üzenetére
De értitek prime 95 alatt jó game alatt is jó akkor pont FF alatt vacakol , de akkor is inkább azt veszem észre hogy pici késéssel lép be de ilyen ép minimális de mégis észre vehető
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
Gyerekek én ezt nem értem , a FX-6300 3.8 ghz úgy hasit a FF mint a nyíl , de már 4 -4.2 Ghz már nem annyira , pedig 4 -4.2 ghz meg a gamek mennek jobban , na akkor most mi legyen ? Most azt nézem hogy net közben melyik a jobb vagy hogy game alatt nehéz kérdés nem ?
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
Gyerekek most nyugodt a Laca000 úgy hogy no para Akkor most havaji dizsi napfiny van
-
laca000
őstag
-
mackosajt
addikt
Majd. Talán megpróbálom a vízzel a bűvös 5-öst elérni.
Manapság örülök, ha van időm kicsit gép elé ülni... itthon! Nem a melóban.
Mondjuk ott se sokat ülök, mert ... csak így a papperwork sem halad. Fakk...
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
ViZion
félisten
-
mackosajt
addikt
válasz Tomko78 #32286 üzenetére
Mióta a Giga lapban feszít a kis forró fejűm, azóta érdekes mód magasabb órajelen és alacsonyabb hőfokon üzemel.
Sajnos a Bulldozer nem Piledriver.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
honda130
tag
válasz Tomko78 #32308 üzenetére
Jogos. Ez csak egy elmélet. Egyáltalán nem biztos hogy megteszem. Lehet hogy mielőtt megjönnek az új cuccok, megcsinálom az egészet a régi procira és letesztelem a régi konfigon.
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
honda130
tag
válasz Tomko78 #32306 üzenetére
Van egy Ebay-ről rendelt vízhűtéses blokkom. Ez egy Vörösréz hűtőtalp, aminek van egy bemenete és egy ki. Belül a réz tele van cikk-cakkos hornyokkal. A hornyok közt megy a víz. Ha megcsinálnám, hogy a csatlakozások oldalt legyenek és a teteje is réz legyen, akkor egyszerűen fölé lehetne helyezni a rendes ventilátoros hűtőt is. Nem vizezem be.
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
honda130
tag
válasz Tomko78 #32304 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy elkezdtem egy vízhűtés projektet, amihez már van szivattyúm, CPU hűtő talpam, és megvannak a radiátorok is. Az a tervem, hogy egy csendes de túlméretezett hűtőrendszert építsek. Csak az a kérdés, hogy az a kis hűtőtalp el tud-e majd annyi hőt vezetni, hogy elég legyen? Még arra is gondoltam, hogy a kettőt kombinálom, a léghűtés csak rásegít kicsit.
-
honda130
tag
válasz honda130 #32301 üzenetére
Jöhetek majd a proci optimalizálása érdekében segítségért,
Ami nem most lesz, mert most rendeltem a procit, jövö hónapban a lapot akarom, utána meg a ramokat.
Szóval nem olyan hirtelen.Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest