-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #49294 üzenetére
Jó, legyen 90%, mittomén. Az akár 10-20 fps így értelmetlen sztem, ahogy a sosem látunk fullon pörgő procit is. Játék alatt nem nézem, de azért meg lehet azt dolgoztatni.
Azt is írtam, hogy van a szarul megírt program, volt ilyen nem kevés, azoknál hiába a HW csere, nem biztos, hogy sokat javul a dolog. Igen, ettől még van CPU és/vagy VGA limit, nem is mondtam, hogy nincs.
"Majd ha nem látsz olyan szálat ami levan terhelve max akkor lehet beszélni nem CPU limites környezetről," ezt nem értem, h ezzel mit is akarsz mondani
Mindegy is, a kérdező kapott választ sztem.
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #49292 üzenetére
Akkor hány %-tól (nem lesz folyamatos 100% természetesen, de láthatóan a proci pörög, VGA nem), vagy mitől lesz CPU limit? Ha a proci teker, a VGA meg nem, akkor ott CPU limit van, attól eltekintve, h ez lehet egy szarul megírt program is. Alacsonyabbra kell venni a felbontást és lehet procilimitet "szimulálni". De normális minimum fps-el nincs értelme cserélgetni, legalábbis szerintem.
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #48596 üzenetére
reballozta a forrasztásokat...
stratova: ugyan már, azzal többet árthat, mintha biosban valamit félrekattint... Sőt, ott mit lehet elqrni? Dual bios van, ha nem indul, reseteli magát. Már AM2+ giga lapom is tudta, pár reset nyomásra törölte az elbaszcsizott beállításokat. Gyakran teszteltem, műXik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
and1ao #48529 üzenetére
Nekem a 4,7-4,8-hoz már 1,5V körül kell a 8320-nál. Ez van.
Hozzáteszem, Én a 8 magos FX alá eleve inkább 990-es lapot tennék, nem 970-est, főként ha tuning is lenne..
Az más kérdés, hogyha nem akar az ember több kártyás rendszert építeni, akkor elég lehet a 970, de ha igen, akkor oda már nem feltétlen biztos.
A szapulást meg most fejezzük abba, mert unalmas. Szerintem itt már páran megmutatták, hogy mit lehet kihozni a "bagyibájt" lapból, egy csúcsszuper pl. Asus-sal szemben.
-
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
and1ao #37256 üzenetére
Hát ha már ennyire firtatjátok.
Ugyebár a Pahnteks: 27-28 e... [link], a CM 120V 13-14 e.... [link]
Szerintem ez pont fele ár. Hőfokban pontosan ugyanazt produkálja... Fix 4,7-en a 9370-es 100%-on bármeddig hajtva minden mag 40 fok körülit jelez, a teteje 55-60 fok, és mivel emelgeti a fordulatszámot még inkább lefelé megy idővel; tehát hűtési hatásfokban ezt tuti nem veri a Phanteks, viszont, bizony: feleannyiba kerül, harmadannyi helyet és -energiát foglal és CM talán zajosabb valamivel..(mert a CM valóban elég hangos, legalábbis ahhoz képest amire számítottam), azonban a 3 böszme ventivel tartok tőle, annyira nagyon azért nem csendes... ráadásul egy otromba nagy jószág, tehát még esztétikailag is hátrányos. Nem kritizálni, kötekedni, vagy bántani akarok, csak segíteni a döntésben annak, aki esetleg épp hűtést akar venni és épp itt böngészget. Az biztos hogy a Phanteks egy szuper minőségű, prémium high-end cucc (nyilván ezért is drágább többek közt), ez a CM, meg a lehető legalapabb legfapadosabb. (ezzel együtt nagyon jó a dizájnja is mellesleg)
Mégis ha lényegében ugyanazt nyújtja, akkor azok akiknek az ár-teljesítmény számít, megfontolják szerintem.
(és finom voltam, mert ha nem lennék finom azt írnám, hülye az aki - nyilván persze ha van infója, mert más tészta, ha az illető nem tudott a konkurens termék létezéséről, vagy még a vásárlás pillanatában nem volt piacon teszem azt - dupla árat fizet a semmiért... node nem írom...)
Sőt szerintem, mint leírtam volt még inkább hátrányokat vásárol dupla áron... nemhogy agyba-főbe verné...
Node mindez csak laikus magánvélemény....Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy megéri-e pár decibelért a dupla ár... elnézést kérek bocsánat...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
and1ao #37026 üzenetére
Figyelj mar, kiadsz egy lapot ami tamogatja hivatalosan a 125 W TDP-es processzort, rengetegen megveszik aztan kiderul hogy meg alapon is xarja magat ossze. Es ilyenkor azt mondod hogy nem a te hibad hanem az AMD-je ? Nalam a z77-extreme6 is xarta mag ossze tuningban meg ventivezerlesben, sot meg tavolrol sem szerette volna tamogatni az intel-speed-step-et. Az akkor az intel hibaja? De hogy van az hogy az a szerencsetlen 8350 vigan elmegy meg 4.7-4.8 GHz-eken is egy eleg olcso gigabyte vagy asus lapban ?
-
-
válasz
and1ao #36630 üzenetére
Nagyon remélem, hogy igen...
(eddigi észrevételem positive!)
(lehet érdemes lenne (- osra) rakni a felső ventit?)Korábban próbálgattam / tesztelgettem és ezt csak úgy beállítva sikerült
4500MHz (alapon)
5000MHz Turbo -val...nagy előrelépést nem hoz (szóval kb. mind1 hogy gyári 4GHz -n megy vagy 4.5 vagy 5GHz -n - észrevehető különbség nemigazán van...)
L
-
bozont
veterán
válasz
and1ao #36600 üzenetére
Érdekes, pedig a 8350 elvileg kevesebbet fogyaszt mint a 8150. Meg a 8300 még ott van a listán.
Viszont ez van a 8150-hez csillagozva: * For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.Meg az R2.0-nál is az összes 125w-os FX8000-hez.
-
Ribi
nagyúr
válasz
and1ao #36351 üzenetére
Mégis hogy nyal bele csak a proci a 160Wba ha 170Wot mértek amiből még 25W csak a táp miatt lejön. Többi alkatrész meg termeli az áramot
Teljes rendszer fogyasztása cinebench alatt. Nem a teljes rendszer terhelik maximálisan. Rohadtul nem írtak olyat, mint amit te magyarázol. Ezen nem tudom mit nem lehet érteni. Csak az nem érti aki nem akarja... -
Taifa Díaz
őstag
-
Jester01
veterán
válasz
and1ao #34312 üzenetére
Volt régebben egy athlon 64 fx család, talán arra gondolt. Bár az nem volt külön architektúra.
-
Attix82
addikt
válasz
and1ao #33603 üzenetére
Jó persze, csak megint az jön elő, hogy ha valami 100%on megy akkor annak annyi....pedig épp ezt boncolgattuk fentebb , hogy a CPU terheltség nem sokat jelent....legalábbis amit a windows összesítve kiír.
A tény:
i5 alapon nincs 100% ,VGA 100%i5 OCval 100%, VGA 100%.
Zártam
(#33604) miresz
Videomba látsz akadást? Mutass te is egy FPS értéket , persze elég képbe.
-
-
pipo112
őstag
válasz
and1ao #33417 üzenetére
figyelj majd ha lesz pénzem azt veszek egy 990 chipsetes lapot akkor majd gondolkodok nagyobb tuningon de a jelenlegi lapomat nem fogom kinyírni mert van egy tuning király 6xxx es procim amiből kilehet hozni 4.8 ghz et stabilan. de ha lesz is komolyabb lapom akkor se biztos hogy törekedni fogok a 4,8 ra simán elég lesz 4,5 is valószínű!!!
ui nem akarok penge élen táncolni és jelenleg is elég bőven a 4.1 akár melyik gaméhoz !! -
-
lee56
őstag
válasz
and1ao #32216 üzenetére
2-es pontodat azért gondold át mégegyszer, egy processzor két okból veheti vissza magát, tehát két különböző throttling ok létezik. Az egyik pont a CPU-hőfok, a másik az alaplapi VRM. (most hogy nincs eléggé hűtve, vagy csak nem tud elég kakaót adni a procinak az már részlet-kérdés).
Az ő Biostar lapján is 4+1 fázis van, de nem véletlen döntött rekordokat is anno az a lap, azok jó minőségű fázisok.
Neki inkább az első ok miatt van throttling.
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #31972 üzenetére
Ezért bannoltatlak!
IBT és a LinX is Linpack-al számol, a körítés más. ([link])
Előbb fektetik a rendszert, mint a Prime95. Viszont a ramot hiába raktam bármire, volt, h átment a teszten, majd asszonynál flash borította...djculture: ha a DDR2 memóriákból borítottak volna le egy raklappal, az is elég ok lenne minden árnak az emelésére...
-
laca000
őstag
válasz
and1ao #31403 üzenetére
Nem értek egyet, de ez legyen az én bajom.
Szerintem az Asrock sorain soha nem fog olyan magas minőségi százalékkal és szintén minőségi alkatrészekből gyártatni beültető gépein, mint az Asus.
Nincs is olyan kiépített quality rendszere ami ezt lehetővé tenné.
Ha lenne, már rég nem Asrock-nak hívnák, valami másnak.
Persze ezen nem kell felkapni a vizet, egyből.
DE ez az én véleményem, az én megélt tapasztalataim és olvasmányaim alapján, tehát szubjektív, mint itt MINDEN EGYES hozzáfűzés az aprón, tehát nem kell "keresztrefeszítősdit" játszani.
Aki szereti az Asrock-ot, tegye azt, áldásom rá, én sohasem. -
Malibutomi
nagyúr
-
-
dergander
addikt
válasz
and1ao #30112 üzenetére
Hát pedig jó ha hozzászoksz,mert ezek mind 8magosból lettek,ajánlom figyelmedbe ezt a cikket amibe levan vázolva minden,valamint azt kiemelem hogy "1 modul letiltásával búcsút inthetünk 2 mega L2 gyorsítótárnak"
Meg értelmetlen lenne külön 4 magost csinálni,és akkor a 8 magos selejteket tonnaszámra kidobálja az AMD vicces is lenne,igy nemmegy a kukába és jó áron gyengébb CPUként ellesz adva ez nagyon régen igy megy már.
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #29855 üzenetére
ROG lapon extra szolgáltatlások vannak, amit meg kell fizetni. Más a chipset is, azt nem tudom miért írod, h ugyan azok a kondik, de ha van róla infó, akkor OK, lehet végülis.
"kicsit" más az integrált hang, ha megnézed a hangkártya árakat, akkor nem is sokkal drágább a drágább lap. Most az egy másik dolog, h ezekből ki és mit használ ki. Nekem elég lett volna mATX deszka is, de nincs, kifizettem még pár centi PCB-t, ennyi. -
lee56
őstag
válasz
and1ao #29855 üzenetére
A világon szinte minden termékre igaz, ahol több kategóriát árulnak ugyanabból, hogy a csúcshoz közeledve exponenciálisan elszalad az ár, vele együtt a kínált fícsörök is (amiknek egy része csak marketing értéket képvisel). Tehát most felfedezted a spanyol viaszt az alaplapoknál.
Amúgy nincs kedvetek befejezni végre?! Ez az egész vita tényleg kezd már unalmassá válni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- PlayStation 5
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest