- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
derive
senior tag
válasz
=WiNTeR= #57211 üzenetére
Indulj ki abbol, hogy az egyszalas teljesitmenyt fel kell hozzak legalabb egy haswell szintjere (kulonben megint bukas lesz). Egy haswell i5 mar most veri a 8 magos 8350et, ugyh en be mernek tippelni egy 2xes szorzot. Viszont alighanem arazas teren a kozvetlen ellenfel nem az i7 lesz, hanem a Broadwell-E.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
=WiNTeR= #46586 üzenetére
A laikus úgy gondolja, hogy egy szaküzletben lévő eladó tisztában van ezzel. Vagy, ha nem is tudja, legalább utána néz, mielőtt eladja. Viszont, ha egy eladó elad egy processzort, és egy alaplapot, akkor azt azért illene tudnia, hogy az a kettő vajon összepasszol-e, vagy sem..
-
ViZion
félisten
válasz
=WiNTeR= #46586 üzenetére
+1
Sajnos boltban az a LEGJOBB, ami a polcon van... Nagyon kevesen adnak jó tanácsot, másrészt nagyon kevesen értenek hozzá. Viszont a betérő elvárja, hogy tablet-telefon-mobo-proci-fűnyíró témában is otthon legyen az ember, mert hát az a dolga... NEM, nem az a dolga. Elad, szerel. De nem fogja bújni a netet, h az eladó igényeinek a legjobbat megtalálja. Nagyker, akciós elől és rendelés. Ez.rt lesz most sok a hulladék CM egérből, ezért van egy-egy hullám mindenféle szar HW-ből, mert a nagykerek 30 raklappal berendelnek és kiszórják olcsón. Boltban meg azt kell eladni, mert átlag user azt látja, hogy amott a mobo 10k-val olcsóbb... Szal. ilyen bicikli ez, aki jót akar magának, az utána kell nézzen több helyen a dolgoknak. -
lee56
őstag
válasz
=WiNTeR= #45203 üzenetére
Kicsit jobban eltrjednek a fejlettebb grafikus API-k, és nem lesz szükség izom procikra. És ha a HSA is kicsit jobban beindul, akkor már lehet hogy tényleg lesz is értelme APU-ra átállni/arra fejleszteni.
(#45232) rudii : Te komolyan abban a 4+1 fázisú seggszikla lapban hajtod az FX-9370-et?
Vagy valamit "kicsit" elírtál? Csak mert ez ellentmond a fizika törvényeinek ezen a világon.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
=WiNTeR= #45175 üzenetére
Ha bírja a videókártya miért ne? Őt az zavarta, hogy nem jár 100%-on a GPU. Nem azt mondtam, hogy emelje az egekbe az SSAA-t csak, hogy egy picit pöccintse feljebb.
A GPU kihasználtsága jelenleg olyan 70-100% között ingázik és így is simán van 60fps. A resolution scale (aka SSAA) feljebb tornászásával kihasználható a VGA-ban bent lévő tartalék, miközben szebb lesz a játék és szerintem a sebesség sem fog komolyabban csökkenni.
Maotun kolléga remélhetőleg kipróbálja és beszámol róla mire jutott. -
Habugi
addikt
válasz
=WiNTeR= #45138 üzenetére
Igen, így pontos a megfogalmazás, hogy nem minden esetben.
Azt azért elmondanám, hogy szerintem mondhatom tunningos 8320asom mellett is sokszor tapasztalom, nem hajta ki 100%-is a 280x-et. Tegnap Crysis 3-ban, Welcome in the Jungle map, ahol az őrtorony szigorítja az embert (ide járok oc-t/hőmérsékletet tesztelni), cpu 70-80% között, minden mag és ha nyitottabb részre néztem a GPU kihasználtság leesett 90-92%-ra, elfordultam valamerre ahol kevesebb számolni való van vagy lenéztem a földre és a GPU felcuppant egyből 99%-ra. Elnézést, ez egy 8magot kihasználó játék.
Elhiszem hogy ha i5/i7 lenne alatta, akkor nevezett részen, FHD maxon nem 50fps lenne, hanem 53 ha a GPU 99%-on tudna menni. Aláírom, hogy ez kit érdekel/nem éri meg kétszer annyiért a zíhét kategória, ezért is van FX-em. Viszont ne felejtsük el, magban mérve minél kevesebbet használ adott játék és/vagy még optimalizálatlan is, a fentebb taglalt jelenség csak erősödik, márpedig ezidáig a "8" magot rendesen kihasználó játékok száma minimális. A Mantleról nem beszélve, szép és jó, szeretjük mert pont ezt a jelenséget szünteti meg. Az RSI az SC-hez (Star Citizen) jelenleg is dolgozik a Crytech-el karöltve, hogy az SC alatt Mantle támogatással menjen a Cryengine.
Elég az FX az esetek nagy többségében és ahogy mondod is nem minden esetben mondható ki, hogy nem hajtja ki rendesen a nagyobb kártyákat. De! Amikor szóba kerül a téma, én nem írnám le senki helyében azt, hogy de igenis kihajtja, mert ez gerjeszti az amúgy totálisan értelmetlen és parttalan vitát.
-
Habugi
addikt
válasz
=WiNTeR= #45051 üzenetére
Pontosan ugyan ebben a szellemben döntöttem az RV03/SA eXtreme mellett.
Én amúgy nem engedem meg a TY-143as ventiknek, hogy 1600fölé menjenek, tök fölösleges.
Agresszív állatok, valaki kimondja a szobában hogy mennyire süt a nap és miheztartás végett felpörögnek pár másodpercre 2500ra..Most BF3-aztam két órát, 1.5V-on, nem ment 54fok fölé.
IBT-hez, CPU bencmarkokhoz feloldom a "lockot" és indulhat a tornádó/a vele járó hangerő, még egyfajta életérzést is ad ilyenkor..
Igaza volt Sasbá'nak, ez a hűtő állati jó! -
marquuard
veterán
válasz
=WiNTeR= #44908 üzenetére
CnQ csak idle módban érvényesül. Nem pörgeti fölöslegesen a CPU-t max. órajelen. Nálam az összes be van kapcsolva. Ezek terhelés alatt úgy is kikapcsolnak.
De hamarosan kipróbálom bekapcsolt és kikapcsolt energiatakarékossági módokkal.
De nekem mintha valami nagyon megviselné az OC-t... Minden fasza, de a böngésző nem akarja az igazságot. Netezek, és gyakran előfordul, hogy megáll a processzor gondolkodása. Ezt szerintem lehet szó szerint is venni, mert navigálnék egy másik lapra, és 30-35 másodpercre megáll az egész. Animációk mennek, kurzor megy, de az oldal nem tölt, és ha lerakom tálcára, vagy nyitok egy programot, akkor arra a 30 másodpercre meghal. Letelik az idő, és megint minden oké. Na ezt mivel lehet magyarázni? Tök mindegy, mekkora fesszel próbálom. Nagyon gyanús, hogy az energiagazdálkodási ökörségek kevernek be valamit?
-
lee56
őstag
válasz
=WiNTeR= #44619 üzenetére
+1 a gigára csak hogy kiegylenlítsük az erőviszonyokat
Mondjuk rev4.0-sat keress belőle mindenképp (az már digitális tápellátású, hasonló alkatrészekből vélhetően mint az ASUS-os versenytársa és +2 fázis), nem tudom hogy még mindíg ritka-e kishazánkban, pár hónapja még az volt. Most már gondolom nem gyártanak mást és mára biztos kevesebb maradt a régiekből, voltak roszabbul sikerült revek, azokkal gondod lenne OC-zásnál, lehetett róla olvasni OC fórumokon ha kicsit utánanéz az ember, de az 1.0 és az uccsó revek azok kimondottan jól sikerültek, a többit viszont kerüld, ha ilyen terveid vannak.De ha tényleg komoly és hosszabb időtartamú tuningot szeretnék, egy Sabertooth vagy UD5 alá nem adnám azért.
-
lee56
őstag
válasz
=WiNTeR= #44357 üzenetére
Ez még tavaly év elején is csak pletyka szinten volt. Meg hogy talán, mivel elméleti akadálya nem sok lenne (asztalira átültetni az új FX-ek szerverváltozatát), de az AMD most nagyon az APU-kra koncentrál már csak, szóval már nem nagyon érdemes ebben reménykedni. Reális esélye ennek egyre inkább a 0-hoz közelít, sajnos. És bár elvileg készülnek új y_architectúrával a Bulldozer továbbfejlesztésén (Excavator - Bulldozer ver_4) kívül is (vagyis pontosabban a legujabb hírek szerint ez váltja majd le a Bulldozeres fejlesztéseket, kb egy évvel az Exc. után), ami most csak Family 20h kódnéven ismert, de erősen valószínű, hogy az is már csak APU-ként fogja végezni. Egy biztos, tutira más platformon. Az AM3+-nak kb. itt a vége, a Piledriveres FX-ekkel (Bulldozer ver_2).
-
=HG=
addikt
válasz
=WiNTeR= #34905 üzenetére
Én elhiszem, hogy előbb-utóbb valamivel meg lehet fektetni a procit, de most tényleg az a cél, vagy hogy normálisan, fagyás, hibázás nélkül használd a mindennapokban ? Nekem nem életcél, hogy bench-ekkel töltsem meg a ph-t..Inkább használom..Csak addig fut a teszt, amíg látom, hogy nem száll el a hőfok, és nem produkál hibát...Utána jön a mindennapi használat...játékok, stb..Ha nincs probléma, akkor maradnak a beállítások...Aki akar, az meg futtathatja a teszteket napokig... Ez a proci 1,42 V-al elindul 5 Ghz-en is, még aránylag normális hőfokon, de instabil...És nincs is kedvem vele xarakodni...egyenlőre...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
=WiNTeR= #34852 üzenetére
Van olyan húzott AMD-s gép, amit 9 és fél éve raktam össze és megy hibátlanul. 2 éve adta el a barátom akinek csináltam, és most kellett valamit csinálni rajta, de ha jól sejtem csak szoftveresen...
Illetve van egy másik ami 7 éves. C2D 2,4 @ 3,4 szép fesz emeléssel, szintén 7-8 éve raktam össze kb.Biztos hogy van egy követelmény, aminek meg kell felelnie, nagyon szigorú teszteknek, és olyat még nem hallottam hogy cpu ilyesmi miatt ment volna tönkre. Ettől nem félek, bőven elavult lesz már mire ez szóba jöhet szvsz.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
=WiNTeR= #34723 üzenetére
Igen ezért is érdekelne, hogy mi lesz a jövő, mert elég nagy visszalépés lenne AMD-nél, hogy a majdani a10 kaveri lesz a legerősebb procijuk, olyan tokozásban, amibe egyáltalán jöhet még valami.
Ha csak nem fordul nagyot a világ és nem az igp fog számolni a proci helyett is.
Épp azon filózom, hogy az intel g2020-amat valami erősebbre cserélném, de matx ház miatt sajnos az FX ki van lőve.
Fm2+os lapban meg egy 750k nem lenne nagy előrelépés.
i5-tel meg az a bajom, hogy csak 4 magos, ha marha erős magokról is van szó.
Elnézve a nextgen címek minimum követelményét, hogy 4 magos proci, ajánlott 8 magos. Érdekes lesz ez így. -
atomanti19
aktív tag
válasz
=WiNTeR= #34693 üzenetére
Hétfőn lett meg a procim, Arctic A30-al tudok jelenleg hűteni. De hétvégén megküldöm a procit, lesz mx-4 pasztám és vissza tudom tenni a nagy hűtőt.
Fx-6300 gond nélkül ment stabilan 4.4-4.6 Ghz-n. 57-60 fok volt a max az Arctic A30 al.
A lap gond nélkül teljesítette a tortúrát.Ha bírom hűtéssel addig húzom amíg csak tudom.De kétlem hogy 4.2 vagy 4.4Ghz fölött 60-65C° alatt tudná tartani az A30 a 8320-at. Gyártó szerint 320W TDP teljesítményt képes hűteni. Kíváncsi leszek hogyan alakul. -
stratova
veterán
válasz
=WiNTeR= #34663 üzenetére
Közben visszanéztem egy ajánlásért, még amikor Naaagy Sass és Temperamentusz Oroszlánusz kollégák csúcs alaplapot kerestek FX alá.
Asus LLC-hez röviden:
CPU LLC - Adjust CPU LLC. Recommended - Ultra High (75%)
CPU/NB LLC - Adjust CPU/NB LLC. Recommended - High (50%)
Bővebben pedig a linken.*M5A97 Notes-hez: M5A97 != M5A97 PRO. Előbbi 4+2 utóbbi már 6+2 fázisú VRM-et kapott (bővebben itt), így a kitétel a te lapodra elvileg nem vonatkozik.
-
stratova
veterán
válasz
=WiNTeR= #34614 üzenetére
Rendszerszintű fogyasztás változása:
Ez a topik sem a régi már.. A kezdetekkor személyeskedés nélkül tudtunk vitatkozni..
-
miresz
veterán
válasz
=WiNTeR= #29234 üzenetére
Hát én nem értek egyet veled,ill részben. Ha nincs versenytárs (márpedig van) romlik az üzlet. Az Intelnek kell inkább összekapnia a szőrt a hátsóján,mert nem igazán jó irányban halad. A nyers procsessz erő már egyre jobban háttérbe szorul,ugyan úgy ahogy az egyszálúság is. A normál processzormagok elérték szinte a skálázódás végét,nekik innen nincs hová menniük,fejleszteniük.Az APU-ik grafikus magja meg említésre sem máltó. H a az AMD meglépi azt amiért annó az FX is született,és végre bele tudja tenni a modulok mellé egy olyan GPU-t ami nem csak grafikát tud számolni,(pedig meg tudja csinálni lásd next gen. konzolok),hanem processz feladatokra is lehet majd használni,akkor nagy bajban lesz az Intel.
-
SRII
őstag
válasz
=WiNTeR= #29234 üzenetére
szomorú hogy ennyire el van baxva ez a cpu dolog, hihetetlen hogy szinte minden gyártásba belefolynak a cégek és szinte mindenki koppint vagy utánoz, de itt csak kimagaslóan 2 db gyártó van, nem is értem miért nem jön még vagy 3 , sokkal jobb lenne a kilátás, az hogy drága egy dolog, más is drága még is csinálják.
Én egy kicsit abban reménykedem hogy lesz cég aki beáll 3 félnek a cpu k közé.
a konzolos dolgokra meg nem is figyelek, pc és konzol, külön út, de ha így marad a pc dolog és nem képesek árban és teljesítményben olyan képességű komponenseket gyártani ami nem , vagy elavult lesz 1 éven belül, (mivel nem elég hogy drága de még a játékoknak sem elég full maxon) így én is azon társak közé fogok kerülni akok váltanak egy konzolra, hisz minek vegyek évente 100k alkatrészt hogy játszak , 3 évente meg teljesen új konfigot ami baxot drága és még el sem fut rajt az amit szeretnénk maxon, így nem csoda hogy egyre jobban pénztárca függő lesz a dolog és mindenki meglátja az olcsóságot a konzolban. -
dergander
addikt
válasz
=WiNTeR= #29195 üzenetére
Most ha te lennél a helyükbe mit helyeznél előtérbe? Egyértelmű a jövő a fontos nem a mult,a next gen konzolok utat rajzolnak,azok pedig több magra lesznek irva...akkor pedig más felállás lesz az i5el.
A konzolol miatt már elfelejtik az egyszálas dolgot valamint külön magok számolják majd a fizikát,akkor más vélemény lesz mindenkibe...s a múlt feledésbe mered -
SRII
őstag
válasz
=WiNTeR= #29195 üzenetére
teljesen egyetértek, az a 8 mag duma kicsit lelombozó ha valaki megnéz egy tesztet, és felkiált egy i5 is ÁHH ne márrr. szerintem nem is fog sok minden változni, ez elég mindenre, és akkor minek is nagyobbra törekedni, lesz egy nm váltás ezzel egy kis áram spórolás és egy ddr4 és kész,
-
Alister71
nagyúr
válasz
=WiNTeR= #28398 üzenetére
Azért azt nézd meg, hogy az 500-as Chieftec mennyit tud leadni 12 volton, mert a 450-es VX 396 wattot, ami azért elég jónak számít.
DeadMeat: ha a táp nagyon pörög az nem túl jó, mert nagyon max közeli állapotban megy folyamatosan. Aztán ha a 3.3-as vagy 5 voltos ágon beindul valami, pl. egy vinyó, a 12 voltos ág teljesítménye csökkenhet, és ilyenkor is verheti azt a fagyást.
Nem vagyok egy nagy tápszakértő, de én erre gondolok. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
=WiNTeR= #28391 üzenetére
Igen-igen.. Már én is túl vagyok ezeken.. Elég sok mindent láttam már, sok féle procit tuningoltam, sok féle lappal, de ilyet még nem láttam.
Dinter: Na az még nem volt.Megpróbálom majd.
LordVader: csak a lap és a cpu változott rövid időn belül, hdd-knek eddig nem volt a sentinellel gondjuk. De megpróbálom.
Ht auton van, nem basztattam, de valóban 2600-on megy.Gyengélkedne a tápom, vagy kevés lenne már a vx450 a configomnak, ha tuningolva van a gép?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
=WiNTeR= #28213 üzenetére
Nem lesz vele baj szvsz. Ez még nem olyan magas vcore, hogy baja legyen tőle akár hosszú távon is. A hőfok sem túl vészes, bár lehetne alacsonyabb is. Én ennyitől már sikító frászt kapok
Btw hüje kérdés: ezzel az avx-es linx-el hogy kell tesztelni? Mert elindítottam, de 10 perce semmi nem történik..Illetve a program számol, a proci meg teker 1400Mhz-en
-
ViZion
félisten
válasz
=WiNTeR= #27885 üzenetére
Kedves topiklakók! Milyen bánatos betűtípussal írjam le, hogy lássátok:
<font size="76">STABILITÁS TESZT:
- LinX ~10 kör vagy Prime95 ~1 óra
- Farmerama ~5 perc vagy fészbúkon flash game ~5 percNem véletlenül próbálják a flasht kiírtani az univerzumból...
Chipset hűtésre: az ilyen morgó 3 cm ventiket felejtsétek el. Viszont adtak a gyári hűtőhöz egy PWM-es ventit. Nah, azzal esetleg lehet próbálkozni, a lap tudja vezérelni is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MotoGP & WSBK
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged