- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tomko78 #75958 üzenetére
hali . szoktam figyelni az aida64-el, nem melegszik túl a cpu 50 fok alat van, viszont olyan játékokban ahol 60 fps-nek kéne lenni ott van 20 , van 30 , esetlleg kicsit több , tegnap újrapasztáztam és jobban teljesített , félő talán a házam nem szellőzik kellőképpen.mindenesetre a videókártyám nem úgy teljesít szerintem ahogyan kellene valamint a 8370 sem . alaplap : GA-970A-DS3P-FX
-
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #66082 üzenetére
Persze ebben igazad is van, nem véletlenül írtam, hogy a jobbféle 970-es lapok azok csak, amik felveszik a versenyt a 990-es nagytesókkal. Igen szerencsére van választék, mindenki megtalálhatja, mi az ami pénztárcájának meg az elvárásainak a metszetéből a legjobban kijön.
Asrock Fatyalityi meg csak neked lehet.
-
válasz
Tomko78 #65369 üzenetére
volt 990fx profesionalom .. hiába a Digital PWM Design, Advanced V12 + 2 Power Phase Design baszhatam .. 1.488 ment a 8350 5.0ghz et ami vaild volt 2 igaz használtan vettem de az előző tulaj meg sütötte a hangkariját.... összesen volt 2db asrock deszkám .. mind a 2 kokány de szívetek jóga melyik márkához húz a szívetek én mióta Asus használok alaplapban azóta no problem viszont VGA tájon csak Sapphire jöhet szoba!
azért kíváncsi lennék hogy a 290 es vga miat a 6300 asod menyire van meg húzva.... de oda a 6 magosod kevés...Nem kötekelödni meg E péniszt méregetni akarok hisz mindenki azt vesz amit akar meg amire van pénze én le írtam mit vennék alaplapban és ez nem csak amd fronton hanem gyintel frontra is igaz ...
köszönöm a figyelmet! -
Leon77
őstag
válasz
Tomko78 #64310 üzenetére
Sajna ez azért nem igaz, mert visszabutított grafikával tökéletesen simán megy minden.... illetve igaz, mert van néha szerver lag, de nálam ez nem olyan, tipikusan az effektek előtti pillanatok, lövés, késelés (amikor vér fröccsen).
Úgy gondolom, hogy az ilyesmihez elég drága volt a kártya... már, ha az a hibás, ezért kértem monitorozási tanácsokat, mert én annyira nem értem még....
-
Lui76
őstag
válasz
Tomko78 #64029 üzenetére
De bármi más drágább lesz.
Ennyi belefért a karácsonyi upgrade-be.
Gondoltam hogy így is a VGA lesz a szűk keresztmetszet.A 6300-nak 1,48V körül kellett 4400Mhz-hez, ez a 8320E meg kevesebbel beéri.
Most megálltam a 4500-on az eddigi feszeken mert ugyan a Vantage simán lefutott VGA alap órajellel,
de az eddig kitapasztalt húzott órajellel újraindult.
Remélem nem a táp fogy el -
ViZion
félisten
válasz
Tomko78 #64034 üzenetére
6300->9370 váltottam, játékok alatt nem lett jelentős változás, legalábbis nem érzékelem. Pedig frekiben is emelkedett a dolog. OK, nem játszom BF3-nál durvábbal, GTA meg ilyesmik nincsenek, nekem nem jön be.
Leon77: Neked is azt tudom mondani, h ott logolni kellene a frekit, feszt, hőfokokat, proci használatot, de akár a netet és a routert is. Utána lehet mondani valamit, így sok tippem nincs. Nem tudunk proci feszt, terhelés alatti állapotról semmi infó, stb...
-
Habugi
addikt
válasz
Tomko78 #64029 üzenetére
ZEN-re ne várj mostanság, még sehol nincs, nyugodtan válts 8***-as Visherára ha bármiért kevésnek kezded érezni a 6***-ost!
(#64024) Csezi:
Milyen kiszerelés az a 960?
A hurkapálca 128bites busz mellé ha 2GB-osat vettél az simán "megröccentheti" néha amikor ürít egyet a vRamon mert lefejelte a 2GB-ot. GTAV eszi a memóriát mint kacsa a nokedlit.
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomko78 #63990 üzenetére
Ez valóban a C6 state, és a nem teljesen kompatibilis tápegység által okozott jelenség. Nálam is volt a régebbi VX450W tápommal, de amint lecseréltem az újabb CS450M-re megszűnt. Az ilyen tápokat Haswell Ready-nek hirdetik, de AMD-nél is van egy ilyen előnye, hogy a C6 state energiagazd. funkciót be lehet kapcsolni. (Megjegyzem ez csak az FX-re váltás alatt jött elő nekem is, a Phenom2 még nem tudta ezt a fícsört, azzal nem is volt cicergés ugyanabban a lapban)
-
Methionyl
senior tag
válasz
Tomko78 #63669 üzenetére
Azzal kezdte az egészet, hogy nem akar tuningolni. Minek mondjunk akkor 990-es lapokat? De ha még, tuningolja is egy jobb 970-es is elég és köszöni szépen az enyém szépen meg magával a 4.4 Ghz-el
tibee77: úgy tudom, hogy ez mindenkinél így van, hogy az utolsó körnél ledob. De ahogy nézem elég jó kis hűtő
, kör váltásnál úgytudom, hogy az normális illetve ahogy látom nem FX patch-es IBT, nézz meg 2 kör cinebench 2 kör realbench-et + 1 óra kemény játék (pl gta V, bf vagy amit akarsz), és ha nincs mikro laggok vagy hatalmas fps zuhanások és a hőfokok is ok, akkor stabilnak mondható
Tubica: Gyári hűtőhöz képest jól hűti, bár gondolom maga 4k-s RPM-el van egy fűnyíró hangja
Megveheted, rosszul nem jársz vele. Nyilván jobban fogja hűteni és csendesebb is lesz és ha még szerencséd van és nem éhes kocka 4.4-4.5 Ghz simán elérhető vele
És csak 1 jó tanács: AIDA64 stressz tesztje lófacc, illetve hőfokok monitorozására is ink HWInfo64 -
gydani20
tag
válasz
Tomko78 #63593 üzenetére
Értem nekem a 15.11 béta catalyst van fent nekem ezzel a driverrel 2000 ponttal többet ér el 3dmark 11 ben mint a whql-es 15.7.1el itt 11542 pont a graphics score a 15.11,esel pedig 13610 pont nem tudom hogy régebbi driverrel érdemes lenne e kipróbálni hogy ott stabilan járna e a gpu viszont ha 3d markal uingine meg egyébb tesztekkel nyüstölöm 100%ön j!r a gpu még 2 óra után is viszont azt is észre vettem hogy furmarkal ha 0xmssa van akkor kb 1 perc után 1063 ról leesik a gpu clock 930 mhz ha viszont minnél nagyobb msaa állítok be a tesztbe akkor viszont maxon járatja a gput ezt is furcsálom de ez annyira nem izgat tulmelegedni nem melegszik túl a kártya játék közben a proci 41 fokos cm hyper t4 hűtővel sőt 4.5 ghzre húzva se megy 46 fok fölé játék alatt
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Tomko78 #62156 üzenetére
Ahogy érzed. Csak azt próbáltam elmondani, hogy ha a cucc bármely programmal nem stabil, akkor nem stabil. Kész.
Avagy, ha felülsz egy repülőre a családoddal, amelyről tudod, hogy a Te géped a fedélzeti computere, ami csak IBT alatt hasal el... felülsz?
1.) Igen
2.) Nem
(oké, sarkítottam) -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Tomko78 #62150 üzenetére
Szerintem rosszul teszed. Az instabil gép időzített bomba. Ráadásul (Murphy óta tudjuk) mindig olyankor hasal el, amikor a legnagyobb kárt okozza. Tévedés azt hinni, hogy ha IBT alatt fagy, máshol nem fog. De fog. Csak jóval ritkábban.
Lehet, hogy csak egy kicsit kellene felpöccintened a CPU-feszen. -
pipo112
őstag
válasz
Tomko78 #61916 üzenetére
akár csak az én gépem
én is pakoltam az 5,25-ös helyre egy ventit ugyan ezen módszerrel
és hasznos tudd lenni azt ,hogy felülre is tettél nagyon hasznos nekem sokat segít a VRM hűtésében nem mellesleg a cpu hűtésben is . ami még hasznos ,a kifele áramló levegő nagyobb legyen mint a befelé áramló mert így van egy kellemes huzat a házban és nem tud megrekedni a meleg .
-
Omli85
őstag
válasz
Tomko78 #61904 üzenetére
Prime alatt 4.6GHz 1.4v+- amennyit épp a lap ugrik.. 65 fok sok vagy nem ennyit mutat a szenzor a kupakra, magokra ír 40 pár fokot. Aida se mutat vrm hőmérsékletet CPU, GPU, Alaplap. Ennyi az össz hőmérséklet amit mutat.
pipo112: Balatonparti vagyok szóval az ország másik vége :/ de azért köszi
.
-
Omli85
őstag
válasz
Tomko78 #61892 üzenetére
Nem hinném, hogy a hűtés kevés lenne vízzel van hűtve "szupermaci" MX blokkal DDC 18w Phobya G-Changer 480 V.2. A szenzor értéknek se nagyon hiszek mert a kupak meg a mag hőmérséklet között van vagy 20+ fok elérés terhelésen, szóval szerintem össze vissza mér a deszka
... Mivel ki van kapcsolva biosban, hogy ne szabályozzon le a cpu ha túl melegszik akkor se így nem tartom valószínűnek, hogy amiatt dadogna le. Inkább a gyári suta vrm bordára gyanakodok, úgy látszik nem elég neki az sem ha ventivel van fújatva :/.
-
Omli85
őstag
válasz
Tomko78 #61793 üzenetére
Ismerősöm vásárolta ezt a kockát holnap kiderül mit tud
.
Az biztos, hogy én ezt rá nem merném raknimondjuk nem is ez lesz rajta jött mellé egy Hyper 612 ver2 az majd hűsen tartja
.
Az a vicc, hogy ennél komolyabb hűtést adtak anno a Phenom 9850BE mellé pedig az nem most volt -
Habugi
addikt
válasz
Tomko78 #60742 üzenetére
A többiek már leírták, nem tudnék újat mondani, egyszerűen a 8magosok alá a popósziklák nem adják elég rendesen, szinte mindnek van valami nyűgje még a felsőházban is.
(#60774) szivacs1987:
Nemrég linkeltem ezt a postot [link], itt a különböző képeken/linkeken jól látszik a fényképeken, hogy az érintett, általad is taglalt részre magam is rendszeresítettem egy ventit, nagyon szépen hűti a NYÁKot és mindent ami a CPU körül van, így az alaplapi NB-t és a VRM-et is!
Ha meg tudod oldani és/vagy olyasmi kialakítású a házad mint az enyém, érdemes rendszeresíteni oda egy ventit.
-
mackosajt
addikt
válasz
Tomko78 #60702 üzenetére
Nekem elég lenne a 4.5-4.6, alacsonyabb fesszel, stabilan.
Ez a majdnem 1,5 nálam durva.
Még a 8120-nak sem adtam ennyit, pedig az is ment 4.4-en, igaz, bf4 alatt a víz ott szinte forrt, most meg egy kellemes fürdővíz hőfokú. Szóval van eredmény, csak nem az amire vágytam.@eldiablo: még nem döntöttem el, hogy lapot, vagy kockát cserélek, de valami lesz, az tuti.
-
bozont
veterán
válasz
Tomko78 #58252 üzenetére
Nekem is 1,26v-ot kért az FX6100 4GHz-hez, de az nem is volt egy tuningos darab. De lehet keverem és a 8000-es széria kért kevesebb feszt? Mert arra emlékszem, hogy mikor megvettem ezt az FX-et, sokaknak 1,2v körül vitte a 4GHz-et, de lehet azok a 8120-as procik voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest