- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Casanova* #36991 üzenetére
Persze mehet nyugodtan, a megfelelő BIOS-al működnek benne az újabb FX-ek (8320-50) amennyiben legalább 3.0s rev, csak éppen a tuningot el lehet felejteni, örülhet majd szerencsétlen ha alapórajelen menni fog.
Ha kisebb rev-es, akkor pedig a CPU támogatási lista szerint (amit mondjuk úgy alap lett volna megnézni, egy ilyen kérdésnél) inkább bele se rakjad.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3908 -
lee56
őstag
válasz
Casanova* #36991 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/hsz_36977-36977.html
write-only üzemmódban működöl?
(#36978) Pancsermeste : Ebben igazad lehet, de aki újonnan vesz, és szeretne tuningolni, és hogy a lehető legtöbbet kihozhassa a prociból, annak azért nem lehet nyugodt szívvel ajánlani Asrock Extreme szériákat (nem beszélve a még fapadosabb előző csipszetes belépő alaplapokról) igazán, kivéve talán az Ex4-től fölfelé, de ahogy mondtam már korábban az meg túlárazott már.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Casanova* #35794 üzenetére
Általad említett Asus 990FX EVO lap nem létezik az ASUS oldala szerint.
Van 990FX meg van 990X EVO de 990FX EVO-t nem talalok.
Egyebkent olyan egetvero különbséget nem látok a 970-es es a 990-es lapok között.
Utobbiban 2db x16-s PCIe port van, de kb ennyi, VRM-eken és chipseten ugyanakkora borda van ugyanugy 6+2-es stb..
Mitől van több tuning potenciál a 990-esekben? -
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Casanova* #35483 üzenetére
Ha nem munkara kellene a gep, es inteles szemuvegem volna akkor en erre voksolnek:
1- kemeny tuning: 4670K + maximus VI Formula vagy Gigabyte GA-Z87X-OC + egy silver arrow
2- kozep tuning : 4670K + Maximus Gene VI (ha jo a mATX) / Asus Z87-Plus vagyGA-Z87X- UD4H + Megahalems vagy ArchonKoltseghatekony gep: 3570K + valami jo kis Z77-es alaplap az aprorol garanciaval.
Ha normalisan gondolkodnek, semilyen szemuveg nelkul akkor pedig:
FX-8320 + Asus M5A99X EVO Rev 2.0 vagy Gigabyte GA-990FXA-UD3 .
"OFF END"
-
-
lee56
őstag
válasz
Casanova* #35418 üzenetére
Na azért ne túlozzunk már, 20k-ból már extrém tuningot lehűtő hűtő is kijön, viszont egy 10k-s Brocken is megfogja akár a 8-as FX-eket is 4.5GHz körül, ezt is már többen is írták, akiknek volt, keress rá, vagy olvass vissza..
(#35405) Runo : Nem szóltalak meg, csak furcsálottam a helyzetet kicsit.
Amúgy nagyon jó procid van, még jó hogy akár 4-magosítható is.(#35410) BomiBoogie : Híres lettél, a csiga fáját.
(#35430) BomiBoogie : Vagy inkább hirhedt, már megint kiszerkesztetted a hozzászólásokat. Miről ment az off-téma amúgy? Ha nem titok.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Casanova* #35213 üzenetére
Nekem ez elég fura. Egyfelől megvan a BF3 és FullHD felbontáson, mindent maxra húzva játszottam vele röccenésmentesen 64fős pályákon.. BF4-el még nem játszottam, de elvileg az lenne a zászlóshajó amit egy amd procin futtatak megagiga felbontáson, amikor volt az a nagy bemutató. Szóval akkor miként eheti meg az FX-et?
-
asdf2
tag
válasz
Casanova* #35211 üzenetére
Aki úgy értelmesebben játszik, az ne nagyon vegye le. Medium alatt jetezni már nem nagyon fogsz szerintem, de TDM-ekre nyugodtan levehetitek. Ugye az a látótávolság,h beállítás között azt mondják 40 fps különbség is lehet. Én amondó vagyok, hogy a high-veryhigh között már nincs számottevő különbség 75-80-as FOV-al FHD-ben, tehát felesleges veryhigh-re tenni. (Kb csak pár árnyék jelenik meg, a többi dolog meg már nem látszik ekkora felbontáson, olyan messze van.) Bár igaz, nekem is mediumon van, mert úgy se vagyok annyira pro, de legalább így nem reccen meg!
-
bul07
nagyúr
válasz
Casanova* #35207 üzenetére
Azért függ a játéktól is mert egykét játék szeretti a erőss processzort (pl bf3-4)
Amúgy szerintem alap órajelen kell őket össszehasonlítgatni mert nem egyformán tuningólhatóak
Én is döntés előtt állok , először 8350-re gondoltam , majd 8320-ra mert 500Mhz szerintem nem 10e Ft-ot De ha még képbe jönne a 6300-rom is az már sok lenne
Én főleg játékra használnám , bf4(és később vga csere is esetleg) -
atomanti19
aktív tag
válasz
Casanova* #35201 üzenetére
Ár érték teljesítmény tekintetében az fx 6300 a nyerő
potom 20k ért már összeaprózol 1 et. (25-27k ért van vadi új is.)Rövid, tömör összehasonlítás a két processzorról! Nekem az fx6300 4.6Ghz en is stabil volt BF3 Crysis3 alatt.Bf4 béta a kezdetekben nagyon röcögött de a 3. frissítést követően csak úgy siklott.Mindezek mellett 4.6Ghz en sem igen volt 57foknál melegebb, hozzáteszem egy felső középkategóriás hűtőm van(arctic freezer A30).Picivel 1.4V alatt elment stabilan. Ugyan prime 95 alatt vagy a 4. vagy a 6. mag mindíg megált 7-8 kör után, de ennek ellenére soha nem kaptam fagyást, kék képernyőt throttling-ot megfelő feszekkel persze.
A 8320 am meg alapon eléri a max 54 fokot ugyanezzel a hűtővel. Összességében gyorsabb és jobb is mint az fx6300 de egyenlőre azt mondom hogy nem ér annyit ez a plusz teljesítmény amenyivel melegebb.Szerintem 4.5-4.6Ghz-n olyan forró mint a pokol...
Csak próbából elmentem 4.4Ghz-ig 1.38V körül kapott azthiszem vagy talán 1.36 már nemtudom. De 57 fok volt a mag és 65 a kupak..
Jó processzor a 8320 de tény hogy mindenhol legalább 10k val drágább a 6300-nál.Ennyit viszont fölösleges rááldozni pluszba.Egy 8320 árából van egy 6300 ad meg egy pöpec kis hűtőd. viszont a 8 magosra a vételár mellett még rá kell számolnod minimum 15k-t de inkább 25k-t egy normális hűtőre!Mindent figyelembe véve szerintem a 6300 jobb választás
(jelenleg!!) De nem kizárt hogy nagy szükség lesz a jövőben a több magra, szálra
Várom már hogy kipróbáljam tetőtől talpig a 8320 adta lehetőséget, jó kis proci!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Casanova* #35201 üzenetére
A 6300 az 95W TDP-s, a 8320 az 125W TDP-s.
A 6300 - ha ki van kapcsolva a TDP keret figyelés - emiatt nagyobb órajelre - és a 3 modul miatt kisebb melegedéssel - akár jobban is tuningolható.A 3,8-ra húzott 965BE után pusztán e-pénisz növelés miatt váltottam FX-8320-ra (most stabil 4,2 GHz-n van).
965BE és FX-6300 után normál körülmények között nem észrevehető az FX-8320 által nyújtott +teljesítmény. Csak akkor, ha valami brutál teljesítményfaló cuccal esel neki, akkor tovább bírod ereszteni a gyeplőt.
-
Attix82
addikt
válasz
Casanova* #33984 üzenetére
Video nem a CPU erősségét mutatja, mivel a GPU 99% ment így hiába a CPU erő. Viszont AMD oldalon nem ment 99%on főleg az elején...
Kérdezem én, hogy tudna több FPSt mutatni az i5 + az a VGA ha 99% on tekeri a videoba?
(#33985) Malibutomi
Valóban: de akkor mit akartatok ezzel a videóval mutatni?
(#33987) Maotun
Nem érted a lényeget: i5 + GTx660 Ti 99%on ment. I7-el se lett volna több fps.
-
válasz
Casanova* #33918 üzenetére
A 7950 ellenfele nem a 660Ti, hanem a 670 vagy (ha az arat is figyelembe vesszuk) a GTX760. Igy nem csoda, hogy gyorsabb az AMD konfig.
Tomko78: Hany fok van a szobaban, hogy ilyen alacsony a mag homerseklet?
Erdemes lenne belatni, hogy az AMD tobb hot fut el. Ezt a tuningnal akar 200W-ot kell atadni a levegonek, ami nem konnyu. Az Intelt a rossz hoatadas huzza nagyon vissza. Szinte szandekosnak lehet venni, hogy az intel ilyen magasrol tesz a hoatadasra. Ugyan kevesebb hot termel, megis magas a magok homerseklete.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Casanova* #28059 üzenetére
Én nem mondtam semmit, csak azt írtam le, amit kérdeztél, hogy miről beszél a ficko.
Az, hogy 5 év múlva mi lesz jó, pedig igencsak jóslás szintű varázsgömbbel...Eleve a konzolokban nem FX van, szóval lehet a portok sem lesznek annyira jók nekünk (FXesek) mint azt itt jópáran vízionálják és készpénznek veszik és erre fel FXre beszélik az embert, közben varázsgömbbel a kezükben ontják a kamu szöveget. (nem rád vonatkozott)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Casanova* #28045 üzenetére
Nagyjabol annyi, (bench eredmények előtt bla bla) hogy 4.5Ghz AMD vs Stock i7, mert szétcseszte a hűtését.
Ha fontos az ár, akkor AMD, de az intel sokkal stabilabb min fpst produkált mindenhol. Szóval ha van zs akkor mindenképp Intel. Persze mindenképp VGA legyen az első és elég erős.
Win7 alatt cserélt gépet, ment simán, csak sli-t kapcsolta ki valamiért. Bárhova is húzta a az AMD-t resident evil alatt, bárhova butította a grafikát is, sehogy sem tudta 22 fps min fülé húzni 1 helyen, ahol sok zombi van. Ezzel szemben Intelen 46 alá ott nem ment max grafon. bla bla, van zs Intel, ha számít a zs akkor amd. -
ViZion
félisten
válasz
Casanova* #27202 üzenetére
Logouton van más cikk is róla, de én is említettem. Leírom, fikázásnak tűnhet, de nem az! Ez egy kiváló ház, pár apró hibával... Van összehasonlítási alapom a 20k alatti házakból.
Ennyiért az ember elvárná, hogy két ujjal lehessen mindent becsavarni: nem lehet. Alaplapi távtartók menete gáz, hátlap fedelek rátépve, mint az állat, nem szívesen tekeri az ember szerszámmal, mert festett ugye. Táp nem passzol. Három csavarral tudtam berakni. Nincs a kivágásoknál gumiszegély, ennél olcsóbbakba is van. Legalább a peremet visszahajtották, nem vág. Hátul kábelmenedzsmentre szűkös a hely. Kicsi ház, de lehetne 3 mm-el több, és nem feszülne a csatlakozó a ház oldalához.Oldalak csavarosak. Raidmax kilincse a legjobb a világon. (pont!) Alsó HDD keret nem, csak a felső kivehető. Elől a porszűrő kiszedése egy rossz vicc, ventiket kell kipattintani a műa fogak közül, amik eltörhetnek, pótlásra esély sincs. Inkább kiporszívózom előről...
Elöl a furán elhelyezett merevítőtől nem fér be slim radiátor a ventik mögé. Ez durva hiba, kb. 3-4 mm kellene a boldogsághoz. Tetőn is hasonló a helyzet: nincs eltolva a rács, ventit a radira nem kell rakni... Víz előkészítés egy vicc, ahogy kb. 25k-ig minden házon az. Ott kivezetve a csőbe kell egy nagy hurok, vagy idom, mert amúgy törik. Hátsó kifújóra sem lehet rakni single slim radit, a popszegecsen felfekszik, ronda, ferde, nem megy be a csavar. Itt is ~2 mm-en múlik a dolog.
Ezek tényleg apróságok, lehetne rá legyinteni... de azért bosszantó, h ilyen apróságokra nem figyeltek.
Mégegyszer: aki sokat szerel, annak is jó a ház, erős, masszív. Festése is jó, tartós. Vízhez külső radival kényelmes, akinek ez belefér és nem para fúrni rá pár lyukat a csöveknek, annak jó. Ár/értékben, kinézetben is jó. Nem ezt akartam venni, mert képeken őszintén szólva elég gagyinak néz ki az eleje, élőben jobb.Pug: "feltaláltad" a passzív VGA-t!
-
ViZion
félisten
válasz
Casanova* #26873 üzenetére
Jajj, nem téged akartalak megbántani, csak a tényre próbáltam rávilágítani, hogy a több fogyasztás -bár tényszerűen megállja a helyét- a gyakorlatban havonta egy hamburger árát sem adja ki...
Ribi: ha meglesed, Don Sass nem synth tesztelet, hanem IRL mért. Gondolom ezért a különbség. Ha mindenki a teszteket nézné, akkor az AMD már rég bezárhatott volna... a legtöbb bench progi szvsz nem pártatlan, ha szebed így foglamazni. Ez az én véleményem, lehet, h tévedek
de ilyen paranoiás vagyok...
-
-
törölt tag
-
Ribi
nagyúr
válasz
Casanova* #26687 üzenetére
Nem tudom miért beszél mindenki úgy az FXről mintha tényleges 8 magja lenne...
Űber gyorsaságról meg annyit, hogy havernak van 2500 (nem K) proci, vga ugyanaz és eddig minden játékban több FPSt kap mindenhol. Többet eszik. Vártam én is a csodát, de valahogy nem jött.Ja 1 kérdés, valaki BPen van akinél ki lehetne próbálni a procim, mert nem tudom, hogy az a szar, vagy az alaplap, de egyáltalán nem mér cpu hőt. Plusz már vagy negyedszer raktam újra a Win8-at, de kb minden 5ik indításra szénné fagy az egész és rendszer visszaállítás kell neki. Win7 egyelőre még nem halt be.
Vagy valakinek van még Giga 970 UD3 lapja? Jól méri a hőt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest