Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda130
tag
válasz
Tomko78
üzenetére
Hát remélem hogy nem fogok csalódni, mert olyan gép fejlesztésbe fogtam, amit ezelőtt 10 éve csináltam, vagy több. Ami lapom meg procim van, azt kaptam a nővéremtől.
Nézegettem unboxing videókat a youtube-on és megnéztem egy 8 magos AMD kicsomagolását is. Azokhoz már Réz hőcsöves hűtőt adnak, ellenben a 6300-ashoz, mert az teljesen alumínium. Nos az a 8 magoshoz való pont olyan mint a mostani 2 magosom pillanatnyilag használt hűtője. Elképzelhető hogy az jó lesz? -
honda130
tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Az Interstore-nál ilyet nem csinálnak.
Igen, mire megírtam ezt a kérdést, addigra megkaptam a választ az alaplapos topikban. Nem akartam ott feltenni, hátha nem oda való és az orromra koppint valaki. Bár végülis mindkét topikba illik picit.
Nagyon jó ez a Pendrive-os frissítéses funkció. És ez tényleg működik is? -
kungzi
veterán
válasz
honda130
üzenetére
egyszerű
ez egy olyan lap, hogy nem kell hozzá processzor se semmi, csak áram, egy pendrive és a rajta lévő új bios
Mindössze annyi kell, hogy a 24 tűs alaplapi és a 8 tűs processzor tápcsatlakozó csatlakoztatva legyen. Ezután a pendrive-ot, melyen az új BIOS található csatlakoztatjuk az USB portba és a BIOS Flashback gombot 3 másodpercig nyomva tartva el is indíthatjuk a frissítést.
- Innen letöltöd a legfrissebb biost (M5A99X EVO R2.0 BIOS 1903)
- pendrive-ra .CAP fájlt felmásolod
- a bios flashelős usb csatit hátul a hátlapról megfogod ismerni, mert rá van írva
- 21. oldal - Bios_FLBK gomb alul
- nyomod a gombot folyamatosan 3mp-ig
- a led mutatni fogja, hogy mikor lesz kész az írás, míg folyik az írás villog -
honda130
tag
Sziasztok!
Már más fórumon gyakorlatilag leiskoláztak ezzel a kérdéssel, ezért picit félve teszem fel.
Rendeltem egy AMD FX6300 processzort. Hozzá szeretnék egy alaplapot is, ami erősen valószínű hogy Asus M5A99 EVO R2.0 típusú lesz. Hacsak nem lesz valami nagy vihar és be nem ütöm a fejem. Esetleg ha Ti egy jobbat ajánlotok ugyanebben az árkategóriában.
Kérdésem a következő: Volt már valakinek dolga (Jaj! Érzem hogy hüléyn hangzik egy AMD topikban) AMD FX6300-as procival és alatta Asus alaplappal? Elindul bios frissítés nélkül? Ha nem, akkor megoldást kell keresnem. Ha igen, akkor boldog leszek. -
malacka87
őstag
Mit találtam. AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX 82.094Ft
Ipony oldalán. -
Whysperer
addikt
van itt valakinek FX + nvidia 760 vagy 770-es tapasztalata?
-
dergander
addikt
-
DudeHUN
őstag
Asrock Extreme 4 lapban Fx-8320 4,2 GHz-et megy 1.36v-on most úgy néz ki stabilan. Intel burn test alatt 64 fokos ami sok, de Aida Stress teszt alatt 57-58 fokot tartja A30-as hűtővel. Nekem ez elég. Ennél nagyobb terhelést amúgy sem fog kapni valós körülmények között. BF3 és HItman amit eddig próbáltam, eddig (kopp-kopp) nincs semmi probléma. 57 fok fölé nem ment BF3 alatt a CPU.
Tesztelgettem (előre lemértem a Phenomot) az elődjével szemben ugyan azt a 3,1 GB-os sok effektes videót Powerdirector 11 és Win8 pro 64bit alatt:
Phenom II X4 965@3,8Ghz 32,45 perc
FX-8320 @4,2Ghz 26,11 percHitman Absolution Benchmark 1680*1050, minden High kivéve a Bloom és az SSAO és FXAA (HD7770 1GBGDDR5)
Phenom II X4 965@3,8Ghz min 31 max 55 avg 42,3
FX-8320 @4,2Ghz min 32 max 56 avg 44,5
Jó tudom nem egy CPU terhelő játék, de ha már mókából lemértem beteszem ezt is
Erősebb kari kellene. Majd az a következő project 
Elégedett vagyok. Főleg, mert a Powerdirectort havonta többször is használom. Jó látni, hogy ennyit gyorsult az FX.
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nekem meg játszhatatlan volt, mondjuk nem annyira a beeső FPS miatt, hanem a francos csőjáték kialakítás iszonyat fájdalmas volt STALKER után...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Na bakker, itt jön be az, hogy kinek mi a játszhatóság határa, már szemre, merthogy amikor már az irányítás folyamatosságának rovására megy a béka popója alá beeső fps, az már valóban nem tréfa. De én azt a játékot még az FM1-es APU-val játszottam végig (igaz, a vga ugyanaz volt, mint most), és bekapcsolt SSAO-val, Very High beállítással, 0xAA/16xAF mellett mindig volt legalább 25-30 fps, szintén 1080p felbontáson, és egyetlen momentumot nem tudnék mondani, amikor ez egy kicsit is zavart volna.
-
dergander
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Tény hogy Intelre jobbára az vált akit meghatnak a 3d mark,meg testvérei pontszámai,mivel ezek a programok egyszál teljesítményre íródtak értelemszerüen ezért sokkal erősebbek,és egy amd-vel nem lehetsz ott a sokpontot kapottak közt.
Én elfogadtam a tényt hogy ezek a bencsmárkok alatt a cpum,gyenge...de én amivel akarok játszani azt 1080p maximum grafikán eljátszom...itt a bökkenő pont a Metro Last Light volt,itt az SSAOról nagyon lekellett mondani,de még igyis bőven élveztem,megvolt mindenhol szinte a 60fps vsyncel.Akkor minek több? Ennél nagyon nem is lehet -
GeronimoTama
tag
Nem éppen témába vágó, de miért lehet az h mikor a phenom-ra váltottam akkor bf3 közben a proci max 60-65%-on a gpu meg 95-100%-on dolgozott és 64 slotos szervereken 60 fps fix megvolt. De most éppen fordítva van és az fps a béka feneke alatt. Hiába állítom a felbontást 640x480ban ugyanannyi az fps mint 1080p-ben. Megjegyzem hogy 1x sikerült az egyik usb csatlakozót összezárnom és ki is kapcsolt a gép. De betudtam kapcsolni és ment tovább. Hőfokok rendben vannak, minden a gyári értékeken, driver friss, bios default is megvolt, nem 1x telepítettem már újra a win7-et.
Előre is köszönöm!
-
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mi egy kultúrált közösség tagjai vagyunk. A kövezés nem divat...

...már hetek óta senkit nem köveztünk meg. Viszont Téged (és DonSassst is) kocsi után kötünk és végighúzunk valami földesúton pár km-t

Próbáld meg, h külön ágon legyen biztosan a VGA és a CPU -régebbi tápnál lehet kavar, ahol nem volt gyárilag VGA táp csati is és molexből lett átalakítózva.
Donsass, még kérdezed? Tegnap Te, Ma Macsek, holnap ki? Paripa? Vagy én? Nem akarok Intelt! MEg Celeront sem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomko78
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mondjuk az adatlapod ki tölthetnéd hogy mik vannak a gépben , egy pöppet segítene csak egy pöppet
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tomko78
üzenetére
Akkor tartok tőle, hogy vga genyázik...mert amikor beleraktam már akkor is volt 1-2 restart, de azt driver gondnak tudtam be...
Na de, ha még most is csinálja majd, akkor visszateszem 1,3 környékére és ha akkor is fagy/újraindul, akkor egyértelmű mi a gond...Ja, kell komolyabb cooler :S
Vagy tápom tré???

-
Tomko78
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
érdekesség képen most nekem 1.28 V on és 4 Ghz megy a cpu , 3.8 Ghz meg olyan 1.24V kért , 4 Ghz olyan 41 fok a kupak és 37 fok a mag hő igaz ez Cod WAW alatt ahol jobban melozik mint pl MW3 alatt vagy Bo2 alatt
-
-
dergander
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
1.15volton milyen órajelen megy? 3.3Ghz? Csak azt ne mond 4giga alatt járatod? Egy fx proci 4Ghz felett férfi

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Sok sikert. Majd ird meg ha a fesz volt a baj.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tomko78
üzenetére
Nekem 1,35 ön volt és ahhoz képest most 10 fokkal hűvösebb (ez volt a cél). Amikor annyin volt nem is fagyott, azt tudom, hogy a cpu nem hibás...csak a fagyások is azóta vannak, amióta vga bekerült, meg feszt levettem.
Egy kicsit még tesztelgetem és elválik...már keresem a hűtő utódját, hogy ne kelljen ilyenekkel szerencsétlenkednem.
(#32252) miklosss2012
há' lehet nálam is ez van, majd próbálgatom

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
En is jartam ugy hogy minden teszt lement 4.5 GHz 1.33 V-al (FX-8350) aztan jottek a random fagyasok, kekhalal, stb. 1.36 V-al minden tokeletes volt.
-
Tomko78
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
ha jól tudom 1.28V alapból a 6300 fesze , ha azon nem fagy akkor semmi gond a cpu-al
-
Peaceliker
addikt
Köszi, épp azt csináltam.
Most kapott még 0,025 öt...spúr vagyok, mert különben melegszik
(#32249) miklosss2012
Bíztam benne, hogy nem, stabilitás teszt alatt (aida) nem volt baja, 12 percet nyomtam...tegnap crysis alatt sem volt baja

Szal csak pötyögtem a szerencsétlen chromban oszt csá...azelőtt, meg idle-ben nyekk......na majd kiderül

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ugy nez ki hogy az 1.15 v eleg sovany neki.
-
mqm
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Adj neki tobb fesz.-t es ha tovabbra is fagy nem ez a problemaja.
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Az szerintetek lehet, hogy az fx-6300 nak az 1,15 volt kevés. Random fagyások/újraindulások/kék halál van 2 napja...amit nem tudok, hogy az alul feszelés vagy a 7790es kártyám miatt van (az is 2 napja van benne). ezelőtt nem volt ilyen problémám.luimapeiz, Gyurma23 köszi a tanácsot, de ezek árban túl vannak azon ami nekem belefér

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Hat sajnos nekem az sem volt jo, intel platformon (Z77) de sokan dicserik, en nem teszem azt. Minden gyartonak van szemete, de valahogy az Asus szemet valahogy hasznalhato is.
-
Garsza
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Számlát online vásárlásnál is tudnak adni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeronimoTama
üzenetére
A MSI-t en is melloznem,,,nekem nem volt jo tapasztalatom vele FM2-ben. Inkabb az Asus vagy Gigabyte.
-
GeronimoTama
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Értem, akkor szerintem a 990-es lesz majd a kiválasztott ha találok belőle a közelben rev.3-at. Online vásárlás kizárva mert számla kell róla.
(#32224) Tomko78: ő az msi-t inkább nélkülözném, meg nem is tetszik de azért köszönöm

(#32226) lee56: rev.3 értettem, gondolom az a legújabb verzió a legfrissebb bios-szal, tuningolni szeretném majd valamennyire, a phenomom is 3.8-at ment hónapokig azután kampo, bios default és csak így jó,
lehet hogy alaplapot sikerült kinyírni mert bf3 közben a proci 95-100% vga meg 30-40%, előtte meg pont fordítva volt.Köszönöm a válaszokat!

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Siman kihajtja, nalam egy GTX 780 volt a gepemben.
-
kungzi
veterán
válasz
egyedülülő
üzenetére
7970 cf-t is simán kihajt
-
egyedülülő
őstag
Hi!
Érdekelne, hogy az FX8350 ki tud e hajtani egy MSI GTX 680 Lightning-ot.
-
and1ao
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Már rávagyok gerjedve arra deszkára....
-
lee56
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nem hinném hogy csak kishazánkban ez a helyzet, nézd csak meg az MSI termékkínálatát 9es alaplapokból, aztán hasonlítsd össze azt a kb három db-ot az asus-giga-asrock majdnem tíz-tíz-tíz lapjával. Akkor látod hogy MSI már annyira nem vette komolyan ezt a területet, hiába talán jók a lapok, de ez kevés, és láthatóan kevesen is veszik.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Persze hogy nincs vélemény, mert ahogy te is írtad, nem kelendő, talán sok volt a fiaskó a régebbi - főleg nV - lapkakészleteknél. De így ez egy ördögi kör lesz: M.o.-on nem veszik az emberek az MSI lapokat, mert kevés a pozitív vélemény és tapasztalat - és így sosem lesz elég pozitív vélemény és tapasztalat, mert nem fogynak kellő mennyiségben
Külföldi fórumokon viszont rengetegszer kerülnek előtérbe, amikor ajánlani kell valamit - és ez főleg 970 és 990FX chipseteknél -, ángliusul értő topik-kollégák ezt gondolom, megerősíthetik.
Érdekes, hogy VGA téren sokkal nagyobb teret kapnak: a TwinFrozr hűtési megoldást mindenki ismeri, valóságos szlogen, mint az Asus-nál a DirectCU - míg a Gigabyte WindForce megoldása ugyanezen a téren nem olyan sokat emlegetett. De ez már jócskán OFF agymenés
-
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nah igen,az msi nem valami kelendő mostanság az fx topicosok közt,inkább ami kell a magyaroknak az Asus Gigabyte és Asrock.
Én már egyszer megszenvedtem 2 msi lapot mindkettő nvidia chippes volt,az egyik 939 tokozású a másik 775,mindkettő bajos volt és a ramok se mindegyek voltak milyet raktam bele,tunning terén mindkettő vérzett. Lehet a 990fx már jók de igy én arra hallgattam lapvásárlásnál hogy amire többen írták hogy jó...az msi ről nagyon nincs vélemény
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nem sokkal felszereltebb, mint a 970A-UD3 rev 3.0. Max annyira... A csipszet okosabb egyedül.
-
mackosajt
addikt
Halkan jegyzem meg, hogy további pozitív tapasztalat 970 extreme4 utódját, 990xa-t illetően, hogy a fiaim megkérdezték, mit csinaltam a géppel, hogy nem melegszik annyira?
Pedig 3.5 ghz vs 4.0 ghz, a vizhutes meg ugyanaz. -
lee56
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Ha tuningolni is szeretnéd akkor azért a 990-essel valamivel több esélyed lehet rá, amúgy mindkét lap jó. Csak rev3-akat keress belőlük.
-
Tomko78
addikt
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Az Msi lapokkal hogy állsz ?
[link] -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Jo lesz a 970-es is, ha nem lesz CF.
-
GeronimoTama
tag
Üdv!
Egy Gigabyte GA-970A-UD3 vagy egy Gigabyte GA-990XA-UD3 alaplap lenne jobb választás egy fx-8350-hez?
Addig is egy Phenom II x4 965-el használnám. Vagy ha 30k alatt tudtok valami jobbat akkor a tanácsokat szívesen meghallgatom
Köszönöm! -
lee56
őstag
válasz
and1ao
üzenetére
2-es pontodat azért gondold át mégegyszer, egy processzor két okból veheti vissza magát, tehát két különböző throttling ok létezik. Az egyik pont a CPU-hőfok, a másik az alaplapi VRM. (most hogy nincs eléggé hűtve, vagy csak nem tud elég kakaót adni a procinak az már részlet-kérdés).
Az ő Biostar lapján is 4+1 fázis van, de nem véletlen döntött rekordokat is anno az a lap, azok jó minőségű fázisok.
Neki inkább az első ok miatt van throttling. -
and1ao
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
1: Brocken
2: Ha trottling van oda vehetsz bármilyen hűtőt azon nem segít
3: (#32215) Taifa Díaz : Brockenhez mugenhez képest kuka.
Scythe Asura még jó vétel főleg ha találsz használtan 10k körül, HR-02 Macho szintén jó vétel.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
A Zalman CNPS 12X hűtőről mi a véleményetek? FX8350-hez lenne az Infinity Mugen helyett.
-
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nekem valahogy az alpenföhn szimpibb,meg szerintem picit jobb
-
Taifa Díaz
őstag
Mugen 3 egy plusz 12 centis ventivel 9000 Ft vs. Alpenföhn Brocken 6500 Ft, mindkettő használt. Ki melyiket venné, várom a véleményeteket. Más javaslatot is meghallgatok, ha meg van alapozva - jövő hétig ráérek válogatni, de mindenképpen le kell cserélnem valami értelmesre a hűtést.
Meglepően jól teljesít a mostani noname AVC légkavaróm, de hosszabb távon nem merem rá bízni az FX8320-ast. 4400 MHz-nél már erős throttling van, meg tartós 70 fok fölötti hőmérséklet, 3900-as fordulatszámmal, ami azért sokkal halkabb, mint a gyári coolernél
Viszont 4 GHz-en, alulfeszelve stabilan tudom használni, így terhelve is 70 fok alatt marad mindig. -
laca000
őstag
A Mugen2-es jobban teljesít mint a 3-as, tényleg remek kis hűtők ezek a Mugen-ek [link]
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekemis Mugen 3 -at ajánlottak az FX-8350 -hez , de ahonnan szereztem a full konfigot nem volt készleten így Mugen 4 lett megvéve (a Mugenek kiváló darabok !)
Hivatalos gyártói , info / kép , stb..:
Scythe Mugen 3 PCGH Edition Rev. B, CPU hűtőScythe Mugen 3 Rev. B, CPU hűtő
(szerintem a Scythe Mugen termékek, megfelelő ár / érték arányú eszközök, kiváló minőségben !)
L
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mugen2-3 pl egy nagyon jó választás lehet ahoz a procihoz, azért is tudom ajánlani mivel nekem is ilyen van nyáron is 4.4-en ment vele a proci hibátlanul

-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem 70 fok rémlik a 6300-ra, de lehet tévedek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.23
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak nagyon ajánlott a gyári hűtőt jó messzire dobni mert első látásra elég vérszegény , egy jó kis hűtővel meg Ghz -re fel 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)