- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kalap12 #35052 üzenetére
Ezt az utálom a multit dumát meg én hogy utálom már
Mondd, hány olyan játékod van otthon, amivel van lehetőséged multiplayer játékmódra
Kérdezhetném úgy is, hogy sértődés legyen belőle, de még véletlenül se szeretnélek warez gyanújába keverni
Csak mert az hangoztat ennyire ilyesmit, aki még soha nem birtokolt egy eredeti játékot se
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
kalap12 #35043 üzenetére
Ilyenekből itt mindig flame háború lesz, mint a kihajcsa témából, nem véletlenül, sok a befolyásoló tényező.
Általánosságban persze nem jobb, meg ott van még a tuning lehetőség.Intel oldalról biztos nem adnám egy használt sandy i5 alá, amd oldalról megy egy fx 6300, és ha választani kéne nem vennék 2 magos i3-at manapság.
Itt például olyan masszív cpu limitem volt 8320-al 4,4Ghz-en mint a fos, köszönhető ennek a csodás elterjed fizetős! unreal engine-nek, a mostani mmoknál -tera, rift (DX9, egy szálas renderelés), 13 fps 26%-os gpu kihasználtsággal, egy 1200Mhz-en járó tahitis 7870-el.
Mai viszonylatban erre nem mondanék semmit, wot is egy szálas, pedig pont az mmoknál nem kéne így lennie.
-
-
stratova
veterán
válasz
kalap12 #34979 üzenetére
A tuninghoz:
1. APM OFF (ez felel a Turbo Core-ért és a fogyasztás/hőmérséklet alapú leszabályozásért).
2. C'n'Q maradhat (ez a terhelés fügényében lépteti az órajelet és a feszültséget 1400 MHz és a majdani emelt órajel között).
3. Ha jól tudom nálad érdemes tiltani az LLC-t, mert a nagy tesókkal ellentétben instabilitást okozhat.
4. Ahogy írtad is a CPU szorzót emelheted.
5. Prime 95 futtatása mellett monitorozod a hőmérsékletet HWmonitor vagy hasonló programmal 70°C-nál lelövöd a tesztet.Ezt persze még pontosíthatják a kollégák.
Haragudni én nem haragszom. Inkább csak amiatt szólok, mert ez leginkább neked nem jó (én meg a noti kínálat miatt szoktam sopánkodni. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem. Ezért néha én is inkább kicsit pihentetem néha a témát
).
Viszont ha már van egy jó kis Gamer konfigod, inkább játssz vele.
Csak tippelek, de neked valószínűleg hiányzik a zenélés. Páromnak is az énekkar. Kell keresni valamit, ami pótolja vagy hasonlóan kellemes hobbi. Viszont nem OFF-olok tovább, kellemes estét! -
stratova
veterán
válasz
kalap12 #34974 üzenetére
Bonts ki egy sört vagy szimplán hallgass meg fülessel valami nyugisabb zenét, ami kicsit kikapcsol. Ne görcsölj azon, hogy más miért és mit vesz.
Erre a procira kell egy ilyen kaliberű monstrum (egyébként hűtő nélkül is árulják, így eleve kell rá valami; amit FX-8350-hez adnak ide már kevés lenne).
A kollégánál pedig még tán 6850 szolgál, de váltani készül 7970 GHz ED-ra vagy 280X-re, oda jól jöhet ez a CPU. No meg már egy jó ideje szemezett vele.
A te kártyádhoz jó a te FX-6300-ad, neki meg jó amaz. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
kalap12 #34392 üzenetére
Írtam, hogy az egész gép. És nekem az üresjáratba beletartozik, hogy megy a torrent, szal nekem teljesen sosem pihen.
Ebben benne van a táp hatásfoka, a hűtő, 2 vinyó meg a 7790 (azt nem terheltem, de attól eszik).
Bnőm laptopja (t4400) eszik 25W ot (idle), nemtom mit akarsz...(#34397) kalap12
Még mindig ott tartunk, hogy milyen sokat? Mérted??
Ez az én gépem, tied még mindig nem tudjuk menyit eszik...
De nézz meg egy ezzel kb egy erős i5-öt, tesztekben (full gép) mennyit eszik...nem hiszem, hogy az ellenne 25W al.. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
kalap12 #34386 üzenetére
Nekem is ezt csinálja/írja!
Mérted a fogyasztást??? Tudod, hogy sokat eszik?? Úgy sejtem, hogy nem... nekem idle (egész gép, fogyasztás mérővel mértem) 80W, terhelve 150W (gpu t is terhelve 180 körül). Az marha sok? Szerintem nem, kb 6,5 óra alatt (terhelve) 40ft...
Eleve 6 magon nem megy a turbo (az nyomja fel 3,8 ra), nem is tud.
Tehát ahogy korábban is írtam, ne nézegesd, mit ír, hanem használd, ha meg a fogyasztás érdekel mérd le!!! Ne írogass olyan "baromságokat", amiről fogalmad nincs, csak tippelgetsz, meg fikciókat gyártasz!...és kb 3x teszed fel a kérdést és sztem nem először kapsz rá választ...
-
Peaceliker
addikt
válasz
kalap12 #34350 üzenetére
Az olyan. Amikor nem kell, akkor leszabályoz (tudtommal ma már minden cpu és soc így működik). 3,8 meg turbo core miatt annyi, az nem az összes magra érvényes (mert az összes órajelét nem tudja annyira megemelni). Open hardware monitor jó progi. De ugyen ezt fogja írni!
-
MrM94
addikt
válasz
kalap12 #34018 üzenetére
Igen felmegy a 4ghz fele,Tessek ittvan egy grafikon regebbi FX ekrol,es a turbo orajeleirol es maximalis turbo orajelikrol.Ha jol emlekszem a maximalis turbot csak 1 szalon eri el a tobbit meg vagy 2 vagy 4 szalon,fene se emlekszik mar,de majd jon valaki es kijavit.Mondom elmeletben nagyon fasza dolog ,gyakorlatba kb szart se er mivel a winfos nem ugy ossza el a szalakat hogy a turbo normalisan tudjon mukodni,es feljebb leirtam hogy a hatranya a magas fesz.Ami magas hofokokkal jar..
-
MrM94
addikt
válasz
kalap12 #34016 üzenetére
Nem igazan ertem amit mondasz+az adatlapod sincs kitoltve.
Ha be van kapcsolva egyszalas muveleteknel a processzor felugrik a turbo orajelre,ha nincs szukseg a turbo oralejre megy alapon nalad.Vagy ha 2 magot terhel az alkalmazas akkor felugrik a 2 magos turbo orajelre,megkeresheted a processzorodhoz tartozo turbo grafikont.
Viszont ha pl tuningolsz 4ghz az alaporajeled es a turbod csak 3.6ghz akkor ha a turbot szuksegesnek erzi gondolom leveszi 3.6ra,vagy fogalmam sincs..
Az apm pedig Advanced Power Managemant ha jol emlekszem,az pedig visszaveszi a teljesitmenyt hogyha a a processzor beleutkozik a fogyasztas hatarba.Ertsd TDP.
Ha nagyobb teljesitmenyt akarsz akkor kapcsold ki az APM et,minden FX processzorral rendelkezo embernek ki van kapcsolva az apm,mivel alapon nem szall el annyira a fogyasztas tuningolva meg mar ugyis mindegy.A turbo core azert nem er szart se mivel olyan feszt allitott be neki az amd bacsi,vagy az alaplap nemtudom meik szabalyozza ami lazan a 4.4 ghz ekhez eleg nem hol mi 4ghz alatt.S persze ettol zajos lesz majd a huto,melegszik hiaba a proci.
-
MrM94
addikt
válasz
kalap12 #34013 üzenetére
Hat elvileg,ha jozanparasztesszel gondolkodsz ha az alaporajeled magasabb mint a turbo akkor visszaveszi a turbo orajelre..szerintem.Ezert kell a turbot es as apm et kikapcsolni,es akkor nem zavar be.
A turbo arra jo hogyha 1 szalon terheled a processzort akkor felugrik a turbo orajelre,hogy gyorsabban vegezze el a feladatot.Elmeletbe valahogy igy nezki,sajat tapasztalataim szerint sz@rt se er.Inkabb megrantod rendesen a processzort es ugy jobban jarsz. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kalap12 #33567 üzenetére
Megint ujraelet a villanyszamla legenda....en nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de en semmi kulonbseget nem erzek a platformvaltasoknal. Mondjuk max 100-120 HUF-nak megfelelo angol font.
(2600K (4.9 GHz -> FX-8350 (5.1 GHz) -> 3770K (4.7 GHz) -> 4770K (max 4.5 GHz).
-
válasz
kalap12 #33536 üzenetére
Nagyon is... !
Én próbáltam az FX-8350 -et 4.5-ön és 70c fok fölé is ment (prime95) + throttingolt.... így hagytam a francba alapon inkább !Érdekessége a dolognak, hogy most "alap" / Auto-n van (gyárin) minden , de a CPU Turbo -ja az 4.5GHz (tesztek ezt az értéket mutatják)
(ez hogyan lehet ?)No de hagytam is a francba, mert ezt nem azért vettem, hogy tesztek fussanak rajt, hanem amire való !
L
-
bozont
veterán
válasz
kalap12 #33050 üzenetére
Azért mert sok ember nem ért a számítógéphez és még a fáradságot sem veszi hogy tegyen ez ellen (a felhasználói szinthez pedig nem is kell olyan sokat), a win8 még nem lesz szar. Most a metro ui vagy tetszik valakinek vagy nem, de szerencsére van megoldás az utóbbi esetére és akkor majdnem olyan mintha win7 lenne a gépen, csak okosabb és gördülékenyebb.
-
pipo112
őstag
válasz
kalap12 #32988 üzenetére
Nálam ez a helyzet és sikerült újítanom a masinám . Szal nem egyszerű de meg lehet oldani normális keretek között és a földön ragadva , de lehet akár 1-1,5 milláért is gépet építeni de azt egy átlag felhasználó a büdös éltbe nem használja ki de még egy "őrült gamer " se de jó lehet vele villogni mint karácsonyfa az ablakban
-
djculture
félisten
válasz
kalap12 #32988 üzenetére
Hát ja aki még itthon maradt az igy tengődik hacsak nem valami felsővezető. Nyáron még el is lehet tenni pénzt de télen ilyen fűtés árak mellett esélytelen. Engem se vet fel a pénz de csak összegyüjtöttem majd 1,5 év altt egy normális gépre, nemrég meg el is adtam a felét amig még ért valamit. Majd veszek jövőre egy modernebb cuccot addig jó az athlon2 x4 is.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kalap12 #32988 üzenetére
Spórolás, kis fusi, régi gép ára, ect. Össze lehet tenni egy jó gépet, ha az ember pár hónapig meghúzza azt a bizonyos nagrágtartót
Amúgy meg ne haragudj, de ez a legparasztabb hozzáállás.. Semmi közöd, se másnak ahhoz, hogy miből van a gép összerakva. Örülj neki, hogy ő örül az új gépének. -
stratova
veterán
válasz
kalap12 #32988 üzenetére
Akkor szépen lassan gyűjtöget vagy/és keres jó árban használt alkatrészeket megbízható eladóktól. Sajnos mindenkinek megvan a maga nyűge (akár haza ad, akár rajta lóg a fél rokonság, akár keveset keres, vagy ne adj Isten valutahitelt törleszt) és remélhetőleg öröme is (pl. abban a gyerekben akiért gürizik, vagy hogy legalább ő keres úgy, hogy haza tud adni lehetőségeihez mérten).
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kalap12 #32910 üzenetére
Elméletileg egy úgy konstruált stock coolert kell(ene) produkálnia az AMD mérnökeinek, ami extrém körülmények kizárásával ez alatt a hőmérséklet alatt tartja a cpu-t, tehát még játékok alatt is. Ám a gyakorlat fura egy jószág tud lenni néha
Nem hiszem, hogy minden körülményt figyelembe vettek a méretezésnél, egy teljesen zárt, abszolút nem szellőző, legalább 10 éves számítógépházat például...Joggal mondhatnák erre persze, hogy aki ilyen cpu-t vesz, és beleteszi egy valamirevaló alaplapba, az figyeljen már oda a jól szellőző házra is, ahol ventilátor(ok) gondoskodnak a belső térben összegyűlt hő kihúzásáról.
De kérem, ez 2013, MagyarországItt tömegével vannak őrült, bátor, és kellőképpen idióta emberek
Vesztor87: félrement, azt nem én írtam
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kalap12 #32906 üzenetére
Egy újabb nap a paneldzsungelben
Vesztor87: 62.5 fok a működési hőmérrséklet felső határa. Efölött - úgy gondolom, ezt jelenti - nem garantálható a működés, és bizonyosan csökken az élettartam. De nem azt jelenti, hogy 63 fokon már nem működhet megfelelően, vagy hogy azonnal elfüstöl.
-
Vesztor87
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest