Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
a lap a proci és a ramok is megvannak csak nem tudom őket életre kelteni ami vicces mert az ugyan ilyen időzítésekkel és fogyasztással rendelkező Dominator ramok pöccre indultak XD

-
antikomcsi
veterán
válasz
BlackPriest
üzenetére
Én az adatlapját néztem, ott van a lapja, a 8150 és a kingstone ramok. Azt nem mondta, hogy már megvette e a linkelt ramokat, vagy, hogy olyanokat nézett ki, és lapot, procit keres hozzá?
Bár igazából mindegy, mert a linkelt ramokkal is remekül megy a 8150 a lapjával, csak kézzel kell beállítani, nem szabad auton hagyni, mert a gyári 1.5V-al hajlamosak fagyni a szóban forgó konfiggal.
(#46097) shady1989
Szerintem ne válaszd ki az xmp profilt. Manuális módban lődd be 9-9-9-24/1600MHz CL1 és 1.6V.
Innét indulj ki, és próbálkozhatsz lefelé, fölfelé, ahogy szeretnéd.
-
shady1989
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
legújabb bios van fent de nem tudok vele semmit se kezdeni valahogy nem hajlandó dolgozni vele
-
shady1989
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
a kingstonenal pöccre indul a corsair-el nem akar hiába választom ki a xmp profilt nem hajlandó vele dolgozni

-
BlackPriest
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
corsair vegance low profile (és ahogy nézem low voltage) ramokkal próbálkozik. mondjuk a biosra vetnék egy pillantást
-
antikomcsi
veterán
válasz
shady1989
üzenetére
Ha nincs hardveres gond, én nem a lapnál gondolnám a hibát. Sokkal inkább valamilyen triviális dolog kerülheti el a figyelmedet a beállításoknál. A Kingstone ramok jól mennek a 8150-el. A lap meg szinte mindegy, ha jól van beállítva. Én legalábbis ezt tapasztaltam eddig az adatlapodon lévő trióval.
(#46093) hackeeeee
Neki is, csak molex csatis.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nekem ilyen van.

-
shady1989
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
nem szeret megbarátkozni a ramokkal

-
shady1989
tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
[link] ez a helyes link és 8150-es procim van jelenleg

-
shady1989
tag
Sziasztok [link] ehhez a ramhoz tudnátok valami jó lap + proci párost ajánlani nem feltétlen kell am3+ lehet más foglalat is

-
- = Zk = -
félisten
nah, megjött az új PWM kábelem

adunk az érzésnek
5 ventit vezérlünk egyszerre.... 4 a radiátoron van, és egy, ami hátul kitolja a levegőt... csavarok érkezéséig még várunk egy pöppet, de már kontaktolunk a céggel.
elméletileg semmi változás nem lesz, majd kiderül... nálam minden nap ajándék
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem az altatást, hanem a LAN energiaspórolását, hogy altassa a win. Ébresztés után néha nem kapcsolja vissza. Így jó most. Ha alszik a gép akkor mindegy, h ethernet alszik, vagy figyel, nem érdekel, de ébredés után azé' legyen net.

Bifenix Recon vs. Scythe Case server a kérdés...
Jó öreg Sasss, most vegyél vizet, ha megveszed a házat, akkor nem fog jutni rá és el kell adnod azt a csodás MSI deszkát...

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Majd valamikor lehet, hogy Én is, hogyha leváltom a Seidon-t.

-
-
Amióta 2400/2600 van 2400/2400 helyett, a LAN nem talál netet sleep után néha. Gondolom ez az ok, de a franc tudja...

-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Nálam mindkét procim teljesen azonos feszeket igényelt AsRock-ban és Saberben azonos órajelekhez.
Ami a lényeges különbség, hogy a Saber VRM-je nem igényel extra hűtés mókolást, vagyis nincs VRM Throttling. Jelenleg a CPU Thermal throttling ami korlátoz. (kellene egy izmosabb hűtő... talán a jövő hónapban összejön) -
válasz
marquuard
üzenetére
a VID az nem változik, ezt mutatja a mobo-nak, mint default feszt. Ehhez képest lehet ofset +- adni.
Öreg harcos: jah, de nem voltak egyformák, az új ház tervezését nehezítette a két radi. Ez meg 3 vastagabbnak felel meg, sztem engem már kiszolgál, ha VGA-t vizeznék is... Most passzívan pöntyög, játszottam is, azt is bírta. Átrendezem a ventiket ma, biztos ami biztos dobok rá egyet lassúba. Gápből meg kikerülnek, sokallom azokat.
-
Griff55
senior tag
válasz
orpheusone
üzenetére
ne válaszd azt a sz.r alaplapot, nekem sikerült egy hasonlóan olcsó gagyi asus vennem (már bánom is mint a kutya ami hetet kölykedzett) mert jelentős a throttling, és a gpu kihasználtságom állandóan ingadozik. Pont ezért akarok most valami ütős alaplapot szerezni (már átkozom a hülye fejem amiért anno ezen akartam spórolni
) -
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
NB VID 1.200V minimum/maximum/átlag. De ez azért van, mert a CPU/NB állandóan maximális órajelen üzemel, amihez állandó feszültség kell.
(#46071) ViZion: Vagy csak túl jó az alaplapom.
Amúgy elképzelhető, hogy ha veszek egy Sabertooth-ot, akkor ez a feszültség jóval magasabb lesz? Tehát másik alaplapban nem lesz ilyen jó feszültségem ilyen magas frekvenciához? -
-
marquuard
veterán
Azt vettem észre, hogy 6 magos FX-hez alacsonyabb NB feszültség is elég, mint a 8 magoshoz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nekem 2600MHz-es NB-hez kellett 1.2000V.
-
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
...kiszúrtad? Meglepő a Te helyesírásoddal...

Pasztázáshoz: a videó a különféle terülést mutatja be, nyilván nem kell ennyi, a leszorító erő is más kicsit.
Prime helyett már réges rég az IBT-t ajánljuk tesztelésre, abból is van az FX Fix verzió, amit talán Habugi vagy EnteR (de lehet tévedek
) letöltésre ide posztolt pár napja.Éjjel beraktam az új radit. Phobya Nova Xtreme 1080, 1,4 V és 4,7 GHz passzívan megy szépen, még kicsit játszottam is. IBT 5 kör high lement és 60 °C alatt maradt a kupak. Ennyit erőszakoskodtam passzívan. El kellene döntenem, h automata ventivezérlőt kapjon, marad a kapcsolgatós venti, vagy Asus lapra bízzak pár PWM ventit...
Este dobok rá valamit és megterhelem rendesebben, kíváncsi vagyok mit tud ha fújom is. 
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Igen de azzal nem terheled a rendszert. és azért 400bájt nem olyan sok 10perc alatt megvoltam vele kútfőből és nem kelett hozzá cd se.
meleg van 32fok! -
Pancsermeste
őstag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Na igen... de ehhez nekem nem kell progit írni, van egy hibásan megírt CD lemezem, na azt, ha beteszed a legszuperebb sztógépbe, akkor is garantált a rendszer akadás és reset lesz a vége!

-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
orpheusone
üzenetére
ez vicces

"mghz" ez minek a mérték egysége? miligram hertz? MHz & GHz ilyet ismerek számtechben.

-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
500 folyamat az 56 helyett & igen a kernel terheltem mert így a gpu-t is terheli rendesen 2D-ben és memóríát is használ nem csak a procit, de rendszerre voltam kiváncs
Ha 15évet utaztam volna a jövőbe akkor az akkori os így szaggatna rajta. -
Pancsermeste
őstag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
A felső vonal azért eléggé cikk-cakkos, tehát nem mindig 100%-os a terhelés. (prime alatt egyenes)
Itt nem a proci kapott nagy terhelést, hanem maga a kernel, ezért fagy be a rendszer.
10-20%-nál magasabb kernelidő, már belassítja a rendszert. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
írtam gyorsiba egy kis prancssoros progit (kb:400bájt) hogy terheljem már maxon mert a prim erre nem volt képes kb. 5p után fagyás majd kék halál és tulmelegedéses sípolás hallatszott ami nem csoda a gép annnyira levolt terhelve hogy még az aidát sem tudta ez idő alatt behozni az ablakok mozgatása akadozott. Tehát meg volt terhelve rendesen! 
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
Pasztátás elléggé érdekesen zajlott azon a videon & szerintem is elég egy csepp a proci közepére max egy kicsit szét húzom lapos csavar húzóval oszt annyi.
Én CCC-ben szoktam korlátozni az orajelet így nem ugrál semmere 1,4G x 4 modul milyen általános célra kevés, haviszont munka kell vagy game van akkor elengedem 2,9G-ig is legtöbb játék simán megy ezen a sebbeségen és akkor még mindig ott van a 4,7G jelenlegi max-nak. Be kell valanom egy kicsit labilis volt igaz nem prim alatt dobta el magát hanem a memória másolásnál fagyott valszeg nem bírta a tempót a memória így szerény elgondolásomban adtam neki egy ilyet: 11-11-11-32 így most atom stabil, bár 2 éve így használom a ramot. Ezt a beállítást egy hasonló orajelü ECC-s modulról mintáztam & sokat nem rontottam az értékeken játékban észre vehetetlen kevesebb mint 800MB/s ment minuszba ami 20GB/s-nál nem igen számít MÉG!

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
orpheusone
üzenetére
Ha megfelel, akkor használd így.

"a fránya akadások idegesítőek azok viszont a legjobb gépeken is fellelhetőek jelenleg mivel szarul van optimalizálva a játék." ...ezekhez nálad még hozzájön, ha throttling is van.
33 fps átlaghoz mennyi a minimum? Diavetítés...
A "kihajcsae" örök kérdés, de azért vlószíná, hogy 8 magos jobban meghajtaná a 280X-et, de szerintem nem baj, ha nem 100%-on teker minden alkatrész, ha van egy kis tartalék, kevésbé fűt...
Adatlap kitöltése kötelező a topik rendeltetésszerű használatához!

-
orpheusone
csendes tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ez a konfiguráció él,és bár nem virul de nincs komolyabb gondom a teljesítménnyel:
Watch dogs alatt kadzait 24 legújabb módjával amivel durván sokkal szebb a játék ,nagyrészt ultrás beállításokkal 1920x1080 egész folyamatos 33 fps átlag csupán a fránya akadások idegesítőek azok viszont a legjobb gépeken is fellelhetőek jelenleg mivel szarul van optimalizálva a játék.
Ettől függetlenül természetesen igazad van,érezhető hogy lehetne jobb,erre voltam leginkább kiváncsi hogy csupán egy dúrva alaplap alápakolásával mennyit javulna a teljesítmény,vagy esélytelen hogy egy 4,6on futó fx6350 elvigyen egy r9 280xet?
Valóban csak 1 8 magos fx változaton vagy intel i7en futna a gpu használtság 80% fölött? -
BlackPriest
őstag
nálam valami nagyon nem kerek. ha a proci a mostaninál több feszt kap, már nem tudja a cuccom lehűteni, pedig ennek a többszörösét is le kéne. most vagy a hűtésem szar, vagy én raktam össze valamit rosszul, vagy nemtom mi van
-
válasz
orpheusone
üzenetére
Ez a lap valahol a legalja, butított, nem is FX alá való igazán. A VGA meg abszolút overkill lenne, ahhoz másik lap és proci is kellene, mert nem hiszem, h a 280X-nek lenne-e értelme a 6350 mellé.
-
orpheusone
csendes tag
Üdvözlet!
Olyan problémám van,hogy van 1 fx6350 -es procim 1 m5a78l-lx3 alaplapon ami pont ezt a szériás procit nem is támogatja,csak a 6300-at ,ezért ezt gép indításnál ki is írja,és nyomjam meg az f1-et továbblépéshez..
Ezek után voltaképp minden működik ,a teljesítmény megfelelőnek néz ki,de voltaképp ezt az üzenetet hogy tüntethetném el? Az a vicc ez sikerült is,mert volt amikor minden üzenet nélkül már töltötte is a Windowst
Ez az alaplap mennyire para egy olyan processzorhoz mint amilyen az enyém?
(és egy asus r9280x-hez)
Gigászi teljesítménybeli növekedés lenne megfigyelhető egy alaplap cserével?
Tuningnál amit a biosban teszek,4680mghz-ig engedi a hajtást ha egy picivel is feljebb teszem a gép elindul viszont a monitor rögtön pirosra vált és nem történik semmi,ha feszültséget emelnék ugyan ez történik,viszont amd cpu overdrive segítségével beengedi 4800 mghz-et is,viszont érzékelem hogy a gép inkább lassul mint gyorsul.
Cooler Master procihűtő van a procin,meg nem mondom a pontos típusát ..
De 12 ezres kategória,jól végzi a dolgat,watch dogs alatt sem megy 62 fok fölé viszont a teljesítményt maximalizálni szeretném,mi lehetne az a tuning érték ami megfelelően kihajtja az r9 280x-em vagy itt nincs továbbÚj alaplap nélkül egy bizonyos ponton mindíg megrekednék?
A gépben 12 giga ram van 64bites Windows 8.1 minden zsír újan formatalva,föltelepítve szűz particióra..Hosszú lett tudom,annak aki mégis szán rám időt,annak nagy köszönet!
Uff!
-
kungzi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem tudom honnan jött ez az ötlet, de nekem is bevált. 4,6ghz 1.4V-al stabil. 4 óra bf4 multi és semmi akadás, throttling stb. Stabilan vitte a 280x-t 99%-on végig. Nekem igy maradt a proci. 1866-ra tuningolva a ram. Szerintem korrekt.
fsb 260, nb 2600, ht 2400 és szépen működik minden

-
BlackPriest
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
annyira nem, ma kipróbáltam 4400-on és nem akart működni. illetve működött, csak ibt hol hibaüzenetet dobott, hol fullra megfagyott a gép (szorzót emeltem 22-re és elkezdtem emelgetni a feszültséget, már 1.3 felett jártam és semmi.) most újra próbálom, mert idegesít, hogy 4GHz-en ilyen jól megy, felette meg semmi
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Egy I/O busz. A RAM és a CPU közt kommunikál. Nyers értelemben gyorsítja a memóriába be- és kimenő adatok írását/olvasását. De szvsz nem érdemes tuningolni, mert ott már a RAM frekvencia korlátoz a gyorsabb adatátvitelben/sebességben.
ViZion kommentjére a választ nem tudom, hogy hova tegyem.
Tehát ha veszek egy Saber-t, akkor valszleg nem fog ennyivel közlekedni a CPU? 
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy, ha már így benne vagyunk..
A HT Link pontosan mit csinál? Csak mert most pill auton van, de eddig pl. 16biten használtam.. Van valami különbség?
Mármint arra gondolok, hogy auto/8bit/16bit. Plusz, auto-n most vajon 8, vagy 16 biten megy?
-
marquuard
veterán
Na megvan a stabil 5,2GHz 1.408V-tal, csak az az apró gond, hogy Vantage-ban a repcsiknél 1mp-re leesett az órajel. Utána végigment gond nélkül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi
üzenetére
Csak még korábban az Ormányos említette, hogy a C1E maradhat. Használtam, eddig.
Viszont, a 4,7 már nem megy sajna, ahhoz már kellene az 1,47V. Kacérkodom az 1,5V gondolatával, de ott már elég drasztikusan elkezd forrni a proci. Mondjuk valszeg így is át fogom tenni a pumpát max fordulatra valamikor, bár, így még elbír vele.
Én használom a CnQ-t.
-
Habugi
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Hozzáteszem, ennek a töredékét viszem csak fel mint amit a pasmag rajta hagy.
A hangsúly a mikrorepedések/felület egyenetlenségek áthidalásán van, arra pedig a videón látható adag bőven sok. Bizonyos rétegvastagság fölött a paszta többet árt mint használ, tapasztalataim szerint legalábbis.(#46021) hackeeeee:
Ugye..! Jókis energiatakarékos funkciók, szereti őket a tunning mint üveges a hanyatesést.
Nem véletlen van mind kikapcsolva, megjegyzem annyira protezsáltátok a CnQ-t a napokban, próbából bekapcsoltam tegnap. Galibát nem okozott, de rossz nézni mit művel az órajellel..
Magonként dobálja fel/le az órajelet, a feszt is a proci alatt nagyon sűrűn. Biztos, hogy ez nem árt a CPU-nak? Persze csak akkor amikor nincs terhelés, játék közben nem buherálja, csak egyszerűen rossz nézni.

-
Habugi
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
+1, jópár "hightech" oldalon szidják évek óta ezt a módszert, de ennek ellenére én is így csinálom, ráadásul légbuborék sem lesz alatta ha nem totál 90°-ról "rácuppantja" az ember hanem döntve kezdi el/teszi fel.

-
NiceFire
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Köszönöm, ez valóban kielégítő!

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
NiceFire
üzenetére
szia
szerintem nézd meg alaposan ezt a videót és tuti sikerülni fog
-
NiceFire
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy AMD FX 6300 processzort. A kérdésem az lenne - nem feltétlen ide tartozik - hogy a hővezető paszta felkenésekor mire kel vigyázni, mert még hűtöt nem szereltem fel.
Ha lehet szájbarágósan , lépésenként. Cseréltem már alkatrészt a saját és más számítógépében is, de a processzor hűtő felrakás eddig ki maradt. Nem kell megijedni, nem vagyok a "lelkes amatőr" tipus, megfogom fogadni a tanácsokat.Köszönettel!
-
Omli85
őstag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Szép darabot fogtál

Én meg egyre inkább azt hiszem valami szoftveres szívatás áldozata vagyok és az okozza a random crasht mert akár hogy gyilkolom Prime vagy IBT alatt a gépet nem dobja el magát nem melegszik túl ....
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból kikapcsoltam a C1E-t is, és így stabil lett a 4,6GHz 1,44V-n, nem kell Neki az 1,47. Vagyis tabil volt eddig is, de throtling volt, most nincs. Nem esik vissza az órajel IBT közben.
-
kungzi
veterán
válasz
BlackPriest
üzenetére
Nem rossz

-
-
marquuard
veterán
FSB frekvenciánál van egy PCIe frekvencia állítási lehetőség is. Ezzel lehet valamilyen teljesítmény növekedést elérni?
-
Habugi
addikt
Épp írni akartam nektek, hogy a témával kapcsolatban amit feszegettek zéró tolerancia van érvényben, de látom már nem aktuális mert elkéstem. Remélem megúsztátok egy figyelmeztetéssel.

-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
zsoleszka17
üzenetére
tiltsd le oszt annyi!

-
Habugi
addikt
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Ahogy KIRA\/NOVA is írja, a CPB Ratio a Turbo (Core Performance Boost) szorzója, ugyan azon az elven működik, feltéve ha a Turbo be van kapcsolva.
(#46005) zsoleszka17:
Az adatlapod ugyan üres mint a macskák tekintete amikor beszélsz hozzájuk, de a Turbot maximum kikapcsolni érdemes, így esetedben a CPB Ratio állítása felesleges.
-
zsoleszka17
tag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
köszönöm! a másik kérdésem az hogy ugye a CPU Clock 19.5 ös szorzón volt.
21 re raktam így értem el a 4200 mhz-t
ez a cpb meg maradt 19.5 szorzón az maradjon úgy vagy ezt is felkéne tennem 21 re? mit dominál?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Turbo core
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
Habugi
addikt
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Támadd meg legfelül a téma összefoglalót!

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
Állásajánlatok