-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Maotun #60297 üzenetére
Eszedbe ne jusson... ha végig olvasod a topikot látod melyik programban miért lassu az AMD. INTEL drágább de nincs is ilyen gondunk sehol hogy valahol nem megfelelő mert szponzoralt ez a program ez a dolog... loturo gond nélkül erőből gyors az Intel ... kékek a nyerők ahhoz a vashoz.
-
Habugi
addikt
válasz
Maotun #60297 üzenetére
Vedd meg a 980Ti-t és nézd meg 4.8-5Ghz körül hogyan fut FX-el.
Minél jobban emeled a felbontást annál kisebb a CPU limit esélye btw, FHD-n szerintem még lenne különbség, WQHD-n magas beállításokkal már szerintem nem fenyeget, 4K-n meg aztán pláne.
Aztán ha mégsem, esetleg az M$ elQrja a DX12-t és nem nullázza annyira a CPU limit esélyét mint a Mantle, vagy a VGA szörnyeddel rázubbansz valami 1-2 szálat használó játékra, még mindig akkor váltasz át a nagy kékshégre amikor kedved tartja.
Zen szerintem majd valamikor 2017-ben fog csak materializálódni.
Kutya_7, Yllgrim egykori topictársakat érdemes privátban megkeresni, Kutya úrnak első kézből van tapasztalata 290X mellett mit vett észre az 5Ghz-es FX --> ~5Ghz-es Haswell-E i7 váltás hatására.
Yllgrimnek nemrég volt 980Ti-je igaz már i7 mellett, viszont dettó azt az utat járta be amit Kutttya.Azt hogy milyen felbontáson használták/ják FX/i7 mellett ezeket a nagyvadak, na arról fogalmam sincsen.
(#60301) hutoczky82:
Órajel/feszre szerintem teljesen rendben van, ha egy Primeot/IBT-t/Vantageot is túlélsz vele akkor pedig pláne.
Egyedül az 1638Mhz @ CL11-et tartom egy kicsit gyásznak.., lazán megy CL9-et is ott a RAM-od szerintem, többen is vannak itt akinek CL8-at..
-
pipo112
őstag
válasz
Maotun #60080 üzenetére
Egyenlőre 2016 második felére várható de lehet 17 tavasza lesz.
Benchekre rátérve nálam pl ibt 3-4gflops-ál több win10-el viszont jobban is melegszik mert vh-on 67kupak hő van 4,5ghz-én és feljebb nem szívesen engedném pdig a maghő az bírná mert az max 47c és nem tom melyiknek higgyek de akupak hő az nagyon magas .
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Maotun #59883 üzenetére
Én is pozitívan csalódtam, de nagyon örülök neki. Ugyanezt várnám el én is egy Android vs Apple témában is, de sajnos ott mindig csak az anyázás megy, ha meg említem, hogy ugyanúgy elhasználnám mindkét rendszert, akkor meg én vagyok a legrosszabb, maga a gonosz
Köszi
Orrmányos: Köszönöm
-
V!ck
senior tag
válasz
Maotun #59836 üzenetére
Pontvadászatnál biztosan számít 0,0001%-ot, de én pl 1866MHz CL10 és CL9 között nem vettem észre semmit, pedig az NB-n is emeltem 2200-ról 2400-ra.... szóval én nem költenék rá, de ez szigorúan csak az én véleményem. Jó az az 1600 CL9
Melóban vagyok, nincs időm megnézni, de ebből ki lehet indulni
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Maotun #59371 üzenetére
Aham. Great.
Az én 280x-em és a te 290x-ed közt fogyasztásban van kerek 50 watt különbség.Játék közben 200-230 wattot eszik a gépem, 4 GHz-es Vishera-val. Akkor a te és az én CPU-m közt van cirka 100 watt különbség fogyasztásban, azért a kemény 1.1 GHz-ért.Teljes terhelésen, minden bizbaz stress test mellett is 300 a maximumom. ott már 130 watt különbség van.Bocs, javítok
a 280x-el nem mértem, de nincs nagy különbség az és a 7850 közt. -
Yllgrim
őstag
válasz
Maotun #50700 üzenetére
En is ezert kerestem utana a dolognak
Bar be kell valljam, hogy a jelenlegi 8350-em 4.83Ghz-en szepen muzsikal, ha keves lesz beallitom 5.0Ghz-re es hasznalom ugy. 290x-el nincs semmi gondom, az alapbol OC verzio, ha kell kis kraft melle akkor meg huzok azon is.
Ha az ember megszokja a kis hujesegeit akkor nem fog bedolni a rekalmoknak, az a par plusz FPS FullHD felbontason nem erdekel, minden jatekom jol jatszhato. Star Citizen nincs otpimalizalva es 60FPS felett vagyok vele harcokban, pre-alfa statuszban van a jatek (hozzateszem qrv@ jo jatek lesz).
Lesz it majd szep uj AMD ZEN rovat, tele finomsagokkal
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Maotun #47488 üzenetére
hát én magam úgy tudom hogy az APU-kra gyúr az AMD is...
volt egy korábbi cikk hogy nem intenek végleg búcsút az FX-nek, de elvileg nem marad a jelenlegi FX meg, hanem változni fog.,..
itt olvastam PH-n
meg egyébként is okés hogy az i7 és az AMD csúcs FX-e között akkor az árbeli különbség, de szerintem még teljesítményben is le van maradva, szerintem....
bár én magam viszonyítani csak az FX 8150 Vs i7 4790-et tudom, de ég és föld az i7 javára
és mint már korábban is mondtam, én megrögzött AMD fan vagyok -
lee56
őstag
válasz
Maotun #47210 üzenetére
Szerintem ez nem kérdés.... Igen.
Bár igen - ahogy stratova mondta - a te helyzeted talán kicsit más, mivel eleve kitolt TDP kerettel rendelkeznek a 9xxx FX-ek, de valószínűleg ott sincs már túl sok lehetősége azokon a frekvenciákon és feszültségeken, és több mint valószínű hogy azért ott is ugyanúgy működik a turbó, ugyanazok a hibái.
-
stratova
veterán
válasz
Maotun #47210 üzenetére
Nálad kicsit más lehet a szitu, ott inkább a hőmérséklet tudja limitálni a CPU-t. Bár komolyabb tuning estén - 4.7 GHz nem kevés, még ha gyári is - fogyaszthat 220 W felett is. Egy FX-8350 normál órajelen terhelve kb. 116 W-ot meg is eszik, ott a 125 W TDP már nem hagy nagy mozgásteret.
A: ha terhelés mellett érzékeled, hogy visszavesz kapcsold ki.
B: ha használni szeretnéd érdemes finomhangolni (lásd az összefoglalóban pl. Frescho írását). -
Pancsermeste
őstag
válasz
Maotun #46996 üzenetére
Lehet, hogy a legjobb, ám tesztek alapján a Pantival se nyernék 10 fokot.
Most a "kis" Mattim hőleadó felülete is csak langyos, így hiába lenne nagyobb felület...
Egyébként azt tapasztaltam, hogy a kisebb bordát jól lehet kompenzálni több, vagy nagyobb légszállítású ventivel. -
Habugi
addikt
válasz
Maotun #46803 üzenetére
Persze!!! 300mhz számít annyit, hogy ne 1.5V-al etessem nyáron az FX-et hanem 1.55V-al.
Mond, hogy ezt nem gondoltad komolyan..(#46776) eldiablo:
1.6V-os teszt:
Hangyányit megnő az éhsége 5Ghz fölött mint azt már mondtam párszor ugye..
5.5Ghz-en is elindult ezzel a fesszel, de screenshot mentése közben volt pofája lefagyni.(#46793) hackeeeee:
A CPU feszt nem buheráltam, 1.5V fixen az 5Ghz mellé.
Az FSB/NB buher mellé inkább csak a CPU NB VID értéket állítgattam, mint ugye utóbb a WD mellett kiderült, 1.4V-al érzi jól magát 2600on, úgy "stabil". Ha nem WD-ről van szó, 1.36V-al is vígan ment minden szintetikus teszt/játék. Memória fesz egy érdekes történet, 240es FSB fölött már nem szereti ha a gyári 1.65V-ot adom neki, le kell venni 1.55-1.6V közé. -
Yllgrim
őstag
válasz
Maotun #45368 üzenetére
Ja, jo kis proci, nalam is ilyen gondok vannak, igaz egyelore 1.52-re emeltem, megprobalom majd kevesebbel, most majd megjon a 2 uj paszta, merek a 4 pasztammal eredmenyeket, a legjobb marad, aztan elkezdem a 10k Firestrike-ot
Valakinek van tapasztalata ROG vs Sabertooth lapokkal kapcsolatban? OC eredmenyek, tuningolhatosag...
Lassan sikerul beleragnom a baratnom fulebe h szukseges a 3 honapos alaplap csereje, memoriaval egyutt termeszetesen -
lee56
őstag
válasz
Maotun #45221 üzenetére
Na ugye, csak meg kell találni az optimális beállítást,,, Nekem 50FPS alá sem megy ott se, és még csak nem is mantle, csak nem max grafika, ennyi a trükk..
És innentől nem csak neked, hanem mindenkinek aki magára veszi
Már megint mit látok; 1000 éves tesztprogramokat és max 2 magig skálázódó játékokat tesztelünk csúcskártyával és csodálkozunk, hogy az egyszálasan nem túl acélos FX nem hajtja 100%-on végig, ez komoly? Ezen kb akkor kellett voln a meglepődni mikor kijött ez a széria. Kicsit fáziskésésben vagytok.
Akik 3000$-os nosztalgia PC-t szeretnének összeállítani, nyugodtan benevezhetnek egy i7-re is.. , lassan már be lehetne rakni ezt az összefoglalóba is.
Akik viszont jövőálló gépet raknak össze FX-el, azoknak sem teljesen sötét az alagút vége, DX12, mantle, nextgen játékok, stb stb. Mindenki döntse el mik az elvárásai, és úgy rakja össze a gépét, és akkor talán kevesebb sírás lesz a végén.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Maotun #45188 üzenetére
Kosz a tesztet, tudtam hogy kb ilyenek lesznek az eredmenyek.
Kis ismerteto a videokartyakrol: 280X<780<290<Titan<290X<780Ti . Tehat a 290X erosebb a 780-nal.
(#45189) daneeeeee , (#45191) daneeeeee : A vantage teszt nagyon jo alapnak mivel nagyon jol megfigyelheto a processzor es a VGA skalazodasa, ott latszik a tuning hatasa is.
Akkor ertelmezzuk egyutt a kollega eredmenyeit.- az elso kepen amit linkelt ugyebar a 290X 35.958 pontot kapot a tesztben. Ez szornyuu !!! Mivel az en 780Ti-m ami 2-3 %-al erosebb a 290X-tol kap pontot eleg rendesen. Pontosabban 55.005 -pontot, es ne vegyuk figyelembe a tobbit, csak a "graphics score" -t, mivel az kizarolag csak a videokaryarol szol !
- a masik foton latszik hogy amikor az FX 5.1-re volt tolva akkor a kartya pontszam is nagyobb. Miert is ? Mivel nalam CPU alapon is annyi pontot kapok a kartyara mint amikor 4.3-4.4 GHz-en jar.
Megmondom a valaszt, termeszetesen jobb volt a VGA kihasznaltsag. @Maotun-nak sajnos alap FX-el gyengebben teljesit a 290X mint nalam annak idejen a 780-as 3770K-val. De meg az 5.1 GHz-es FX-el sem eri el egy 780-as teljesitmenyet, visszont a 290X az durvan 15 %-al erosebb.Itt vannak peldaul az en eredmenyeim annak idejen :
FX- 8350@4.6 GHz + GTX 780 + ASUS Crosshair V Formula-z
i7-3770K alapon ! (3.5 GHz, turbo OFF) + GTX 780 + Asus Maximus V Formula
Jol lathato hogy a 3.5 GHz-en jaro 3770K az pariban van (a pontszamok alapjan) a 4.6 GHz-en jaro FX-el. De valahogy megis az i7 az erosebb, es itt latszik a VGA pontszamokon.42049 vs 34.906
FX-8350@4.7 GHz + HD 7970 GHz Edition
- a fenti linken peldaul nagyon jol latszik hogy a 4.7 GHz-es FX es a 7970-es Radeon mennyi pontszamot kap. Tehat szinte egy szinten van a GTX 780 a Radeon HD 7970-el.
Ebbol az latszik hogy az FX (8350) nem kepes nagyobb kartyakat kihajtani mint 680/770/290/290X...pont !
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Maotun #45190 üzenetére
Az azért van mert Performance módban csináltad végig a tesztet és mivel a vantage ősrégi, mondanom sem kell a VGA-d kirázta a kisujjából.
Tehát igen, proci limited van, de ebben az esetben ez a szitu olyan mintha egy 8 éves játéktól várnád el hogy hajtsa ki a VGA-dat miközben már így is bő 150-200 fps-ed van.Egy I7-el "jobban" menne a 290X-ed legalábbis több lenne a Vantage pontod de mondok jobbat a 6 magos Sandy/Ivy bridge alapú i7-ekkel meg még több pontot kapnál.
Akkor a teszt szerint ez utóbbiak a legalkalmasabbak játékra? Ugye, hogy nem. Ezért nem jó ez a teszt ennek eldöntésére.Az első gondolatra vissza kanyarodva a lényeg, hogy legyen 60 fps-ed. Ha ez megvan tök mindegy hogy Intel vagy AMD.
A probléma akkor kezdődik amikor nincs 60 fps-ed és proci limit van (például az én tesztemben a CoH2-nél). -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Maotun #45188 üzenetére
Vantage tesztre alapozni egy konfig erejét? Ez csak egy teszt semmilyen érdemi információ nem szerezhető belőle
Például ugyan ezen tesztek szerint a Haswell magos i5-ők gyengébbek az fx-nél, legalábbis a 4 mag miatt a Physics score kissebb. Na most aki játszik is a gépén az tudja hogy ez nem igaz.PH!Toplista helyettesítsd be az eredményed. Nem is állnál olyan rossz helyen.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Maotun #45182 üzenetére
Jo volna, mert ossze tudnam hasonlitani a 780 + 8350@4.7 GHz-es komboval. Mivel nalam 4.7 Ghz-en nem tudta kihajtani rendesen a 780-at, kivancsi vagyok mennyire birkozik meg a 290X-el ami joval erosebb. Visszont a CPU az 5.1 GHz-en jar, mar banom hogy annak idejen csak Linux-on hasznaltam 5.0 GHz-en es nem toltam valami win teszteket is.....
Kellene csinalni egy tablazatot mondjuk 8320/8350 processzorokal 4.6 GHz-re huzva es 280X/290/290X/780/780Ti kartyakal, ott meg lehetne nezni mennyire kepes kihajtani a VGA-t. Es le is lehetne zarni ezt az orokos "kihajcsa" vitat.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Maotun #45153 üzenetére
Proci limit van, de ha így is alig esik 60 fps alá akkor a Te szempontodból édes mindegy, hiszen a monitorod max 60fps-t tud megjeleníteni másodpercenkét.
Teszem azt Intel-el 20fps-el többed lenne, de ez igazából nem számít hiszen már így is 60fps felett vagy. Az Fx hamarabb elfogy mint az Intel de sok esetben ez is bőven elég a 60 fps feletti játékhoz.A titok nyitja az hogy GPU limites beállításokat kell alkalmazni. A fenti tesztek is így készültek. Ilyenkor már a GPU válik a szűk keresztmetszetté és mindegy lesz fx vagy intel van a gépedben.
A Te esetedben a resolution scale-t kell felhúzni 125%-ra (esetleg 150%-ra de azt már Mantle nélkül javaslom) és voi la 100% GPU kihasználtságod lesz miközben lényegesen nem fog csökkenni az fps.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Maotun #45124 üzenetére
Igen, a 290X-hez szukseged van egy i7-re (2600K-tol folfele). A 4790K az tokeletes volna, de a 4770K/3770K sem rosz .
(#45123) daneeeeee: amit mar leirtam, elmondtam tobbszor 280X770 -es kartyaknal erosebbet nem tud kihajtani egy FX meg 5 GHz-en sem.
Szerintetek miert volt a bemutaton a 290X es 290 intel i7 3930K-val tesztelve az AMD standjan ?
-
Picturemaker
őstag
-
-
djculture
félisten
válasz
Maotun #45124 üzenetére
Nekem csak egy "kis " 4770k van de az is kihajt simán két 280x-et gondolom akkor a 290x meg se kottyan neki.
Amd mániás vagyok de azt mondom hogy az az fx egy szörnyű széria a herélt magjaival.
Újabban már ezt kukázták is érdekesen a ps4 xboxone-ban lévő amd chipek magjai már teljes értéküek. Meg is van a normális teljesítményük, ezt hozták át kezdetnek alsó kategóriába az am1-es platformra. Remélem a következő fx apu-k már ilyen normális jaguár szerű magokkal birnak majd, nem megosztott nyavajákkal.
Annyi előnye van ezeknek az fx-eknek hogy egyre olcsóbbak de a hozzá való lap meg sajnos nem olcsó, plusz a hűtés mert zabálnak is rendesen. -
=HG=
addikt
válasz
Maotun #44450 üzenetére
Ha előlap felől tud levegőt szívni, akkor elmegy. Ettől függetlenül a vga elég rendesen fűtheti a levegőt, meg a vrm-nek is ad egy kis pluszt..
VRM Spread Spectrum: disabled
NB-t HT-t ne piszkáld első körben! Inkább a Digi+vrm beállításokra összpontosíts! Jó beállítással 5-10 C fokot nyerhetsz, és akkor már lehet nem throttlingol...(#44450) Maotun : Egyébként szép!
-
=HG=
addikt
válasz
Maotun #44435 üzenetére
Valószínű, hogy nem hajtja ki, de azért is esik be a kihasználtság, mert a procit is visszafogja valami... Amit leírtál jelenséget, vagy a túlmelegedésre, vagy vrm throttlingra jellemző...A Sabernél nem feltételezem, hogy vrm probléma lenne, de az is előfordulhat..Azért ez a proci húzva megugorja a 140W-ot és ott van a TUF Thermal Radar, ami figyeli a lapon lévő alkatrészek túlmelegedését, és a "megóvás érdekében" visszaveszi a proci teljesítményét..( Nem árt körülnézni hőfokok viszonylatában...)
Asus honlapján külön kiemelik, hogy 220W-os a proci és különösen figyelni kell a magas TDP-re.. Alap beállításokkal nem biztos, hogy megfelelően fog menni.. Digi vrm beállításokat tuti piszkálgatni kell... -
Habugi
addikt
válasz
Maotun #44435 üzenetére
Nem.
Persze játékfüggő is, de általánosságban elmondható, hogy gtx770/7970/280x felett már kevés a húzott FX.
Ettől persze még többségünkben nagyon szeretjük őket, mert remek procik.Szerk.: csak mert divat fikázni a Mantlet hozzáteszem, Mantle alatt már a fentebbi tény sem életképes, szóval pl. BF4-ben/Thiefben és az elkövetkezőkben bőven jó lesz egy húzott FX a 290x/nagyobbak mellé is.
-
=HG=
addikt
válasz
Maotun #44406 üzenetére
"Illetve bf4 mantle mód a vga usage 60-100 % között ugral???"
Azért, mert a procid nem hajtja ki..Illetve az is throttlingol... Hőfok tekintetében mit nézel? Mag, vagy kupak?
(Csak sikerül részletekben leírni amit akartam...Sorry!
)
(#44429) MrM94 : Akkor vedd le a hűtőt arról a nyüves intelről, ballagj ki a konyhába a sóért, a többit meg tudod....
-
Yllgrim
őstag
válasz
Maotun #44323 üzenetére
Megnezem, csinalok kepeket es felrakom, par perc turelmet kerek.
Szerk: nalam igy nez ki most, tegnap uj BIOS-t feltettem, es hat, nem tudom, mar nem tudok 20-30 weblapot megnyitni filmezni, 8-10 utan osszeomlik gyarin is, uh meg ne frissitsd a legujjabra, egyel elotti boven jo, stabil.
Most csak ugy emlekbol csinaltam, memoria idozitest nem linkelem, gondolom neked mas van. -
Yllgrim
őstag
válasz
Maotun #44160 üzenetére
Milyen hangja van annak a phanteksnak, hogy birja a gyurodest? Mennyire melegszik a CPU, en felraktam most 4.8-ra, es mar volt hangja rendesen, bar lehet jatszanom kellene a fesszel, kicsit lejjebb tolni, majd holnap, akkor tudnam stabilan otthagyni. Meg jo h PWM-es az osszes ventim, a hazban is meg a procin is.
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
Maotun #44155 üzenetére
Jo huto, Luma ajanlotta es meg vettem es faintos is a cucc, sajnos nem volt feketeben amikor vettem, uh vagy lefestem majd ezt, vagy majd odaadom ocsemnek es veszek egy feketet
Procit meg nem tudom meg, egyelore nem fejlesztek semmit, max veszek ramot, WD-ben az nagyon elfogy pikk pakk. VGA-t nekem is kihajtja 100% GPU leterheltseggel, proci meg 60-80% de erre azt mondjak masok h nem hajtja ki... Nekem jo, 100% a gpu, en fullom tolom, cpu fel van rantva 4.6-ra, lehet fel is tolom 4.8-ra stabilra hadd szoljon
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Maotun #39375 üzenetére
Mondjuk átlagosan szellőzik, de nyitott háznál, ha asztali ventivel belenyomatom a friss levegőt, akkor se megy lejjebb a hőfok!
Újrapasztázás már megvolt, de ez nem lehet hiba, mert a talpnál és a felmenő hőcsöveknél is kb. annyit mérek, mint amennyit monitorozva kapok.(#39374) kaszas19 : Én elhiszem neked, meg másoknak is (hiszem már többen mondták), csak teljesen érthetetlen számomra.
(#39373) luimapeiz : Na jó, de Te egy elvetemült FX gyilkos vagy! Ezen már nem csodálkozom!
-
ViZion
félisten
válasz
Maotun #39298 üzenetére
Takarékos mód... lol. Ne legyél lusta, állítsd be kézzel és megszűnnek a problémák.
RAM beállítások miatt is lehet, azt is meg kellene nézni pl. CPU-Z mit ír?Stylerr: milyen választ vársz? Van kékhalál? Igen-nem. Okozhatja RAM beállítás, tuning, de akár program is. Ki kell szűrni. Mikortörtént a BSoD? Játék alatt, tömörítéskor, CPU igényes feladatnál, vagy idle? Innen nem fogunk mindent kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged