- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof9094
senior tag
válasz
Zsivaagoo #57921 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!
Igazából két dolog jár a fejemben:
1, Egy régebbi, izmosabb VGA-val egy olcsó játékos gépet összerakni.
vagy
2, Egy pár ezer forintos HDMI csatlakozós VGA-val egy netezős, irodai gépet csinálni belőle.Előbbibe nagy táp, tuning is kellene ezek szerint, utóbbiba egyik sem kellene, a VGA is töredéke lenne. Merre érdemes elindulni?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Zsivaagoo #57808 üzenetére
Ha most rám céloztál, akkor nagyon nagy tévedésbe vagy!
Én nem dícsértem itt az Asrock lapokat, de szerintem más sem. (én legalábbis nem olvastam ilyet)
Én csak leírtam, hogy használtam ilyen csumpi asrock-ot (mert phenom konfigból jött a lap), és 4,2-4,3GHz-en tudtam benne járatni az FX-et. (nem throttlingolt, és nem is gyulladt ki) Most is így használja egy kollégám, semmi gond nincs vele. Én ezzel egy szóval se biztattam senkit se arra, hogy vegyen újonnan ilyen lapot, mert ez olyan jó! Nem, nem éri meg újonnan, annyi pénzért vannak jobbak! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Zsivaagoo #57550 üzenetére
Szerintem kevered a C1E, C&Q feature-ökkel.
Application Power Management manuális tuningnál szükségtelen, előfordul, hogy ha engedélyezed, nem enged bizonyos Power State-re lépést, ha nem akarsz meglepetéseket, jobb ezt kikapcsolni, ne kavarjon be. Bár az igaz, hogy ily módon ez is visszaveszi a teljesítményt, csak nem biztos, hogy akkor, mikor azt szeretnénk. -
Kensei96
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #57542 üzenetére
Nem a gyári hűtő van rajta, egy cooler master hyper 103. Enermax EG565AX-VE(G) (24P) ez a tápom van most, egy 2006-os model. Nem ez a baj véletlenül? Meg volt olyan ma egyszer, hogy kapcsoltam be a gépet és csak kikapcsolt. Újraindítani akartam, véletlenül kikapcsoltam xD aztán visszakapcsoltam akkor meg kikapcsolt és be se lehetett kapcsolni, és áramtalanítás mellett vártam még pár percet, majd akkor kapcsoltam be újra. Remélem nem az alaplapnak valami hibája, csak max rosszul van beállítva vagy a táp nem elég jó.
-
Kensei96
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #57540 üzenetére
A proci most 55 fokra ment fel, VCORE 62 fokra. Ez a Final Fantasy XIV-A Realm Reborn-nál. Amikor sokkal több játék van ami többet igényel, és ennél ment fel ennyire. Szóval nem oldódott meg :/ És csak negyed órát játszottam vele.
Mi lehet akkor a baj?
Nem hiszem hogy ez normális :/ -
norbert1998
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #56849 üzenetére
Nem azon van a hangsúly, de ha elküldjük melegebb éghajlatra a Gyintel fanokat, akkor a totális AMD fanokat is legalább kicsit halkítsuk el. Nem én vagyok az első, aki panaszkodik a kolléga AMD megszállottságára, annak ellenére, hogy nem nagyon ért a dologhoz. Nem szarkazmus.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #56735 üzenetére
Ossze kellene szedje magat....kulonosen ebben a helyzetben. Ilyen tempoban par ev mulva csak emlek marad az AMD.
-
válasz
Zsivaagoo #56727 üzenetére
Én World of tank + Wartunder el tolom jelenleg a procim 4.7re húztam menne még de síkba kéne csiszolnom a 8350 esem amit nem akarok mert van még rá 1 év gari.. asus sabertooth r2.0 deszkában ücsörög kingston hyper x predator 2400mhz karcolo ramok mellet nb 2400/HT2600 nekem a ráadásul igaz egy 6970 esem van még de tervezek venni R9 290x vagy 280x et majd meg látom hogy alakulnak az árak és akkor talán már egyben lesz a gép. énis lecserélném de 4770k+ valami asus deszkát mert asrockot nem csipázom ha asrock lenne az sem lenne gáz de minimum a Z s deszkákban gondolkozok tehát elégé sokat ki kell rá adni h jó legyen az inteles cuc.. alaplap proci csere lenne de most ha azt vesszük talán hétvégén van időm játszani.. ezért a +5-10 fps ért nem fogok intelre váltani nem éri meg ... ha ilyen keveset gépezek... tulajdon kép csak játékra használom . lehet be újítok és meg veszem a GTA 5 öt és ott meg nézem majd mondjuk egy 290x es vga val mit nyújt nem kell nekem úgy mond FULL HD graf elég az 1440/900 4x elsimítás meg egyéb vackok kb 30-50 fps között nem érdekem h nekem 70-100fps em legyen mikor 30-50 el is elehet játszani elvezhetően .amugy abydos nak Oculus Rift DK2 ez a problémája ezért van GTX 970 e és 60-75 fps meg van de le esik neki 67 re ezt kb 10 fps meg oldaná ...
elvileg ha xmp be be tenné a ramokat egy jó deszkában egy 83xxx procit meg cibálna akkor az a 10 fps szerintem meg lenne de kinek mi had döntse el ő hogy vált e Intelre vagy marad az AMD nél ...
-
abydos
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #56714 üzenetére
Nagyon elgondolkodtam az Intelen, de azért ez az irományod megfogott.
Lehet nem húzok ki mindent a kártyából, de asszem az AMD-nél maradok, az Intellel nincsenek jó emlékeimAz Fx 8320 és 8350 között mi a lényegi különbség az áron kívül? Úgy értem teljesítményileg vagy tuningolhatóságilag. Értem ezalatt, hogy ugyanazon az órajelen ugyanazt tudják? Mert azt látom, hogy 500 mhz alap órajele alacsonyabb a 20-nak, de pontosan ugyanarra képes mint az 50 csak gyárilag kisebb a kezdőértéke?
Köszönöm mindenkinek, hasznos minden válaszotok!
-
Whysperer
addikt
válasz
Zsivaagoo #56683 üzenetére
köszönöm
.... az a baj,hogy ami neked terméseztess és sokaknak akik már átlátjátok a dolgot persze,hogy egyértelmű,de mint fórumot nézegetve sokaknak nem jött át a LLC,de most már igen . legalábbis nekem.. Hiába olvastam el magyarul angolul.. eddig úgy jött le ,hogy auto-n magától csinálja.. nem gondoltam volna ,hogy mondjuk extremre kell rakni vagy hasonló. Ezért nem értettem mi célt szolgál az LLCÍgy már értem.. az utolsó rész remélem nem neked szántam mert Igen nem értek hozzá ,de a igen nagy 3d-s cégnek dolgozom és 32 éves vagyok.
Ismerem az érzést. Nekem meg 3-4 oldalon kell Maya 3D beállításokat magyarázni és még se vesztem el a türelmem.
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz
Zsivaagoo #56669 üzenetére
LLC-t beírtam stb, de akkor sem értem mi az ,hogy LLC-vel húzom vagy órajellel? mert megnézném akkor Én is ,hogy lehet akkor jobban menne 4,2-nél ha nem órajellel húznám vagy nem értem már ezt a témát! 8)
Valaki magyarul írja le és magyar alatt nem a magyar tudományos szakirodalom szavait értem hanem .. egyszerű felhasználónak akit érdekel a téma ,de nem érti a szaknyelvet hiába olvassa el! inkább megmagyarázásra szorulok mint okításra! 8)
Előre is köszönöm
-
válasz
Zsivaagoo #49101 üzenetére
tőlem nyugodtan sok okosat amúgy sem írtál, ha már másolgatsz
tollkordásra nincs szükségem : amúgy ez nekem mindent elárul a hozzá értésedről.
"760G csipes lapban FX-8320?
"
semmi köze a 760g nek az fx hez se sebességhez se semmihez ... max a fesz szabályzó lehet kevés ordenáré tuningnál .
De mint írtam nem célom a 200w fogyasztás....
-
Dollface
tag
válasz
Zsivaagoo #48568 üzenetére
Köszönöm szépen, az életben nem jöttem volna rá hogy +/- gombokkal kell váltogatni, hatalmas köszönet
Viszont nem szeretném nagyon elbarmolni a cuccot, ezért kiírtam a fontosabbnak vélt adatokat és funkciókat, esetleg kaphatnék segítséget hogy mit és hogyan érdemes állítani?
alap esetben így áll a rendszer:
CPU Clock Ratio: 3.50Ghz
CPU Northbridge Frequency: 2200Mhz
HT Link Frequency: 2400Mhz
BCLK Clock Control: 200Mhz
CPB (Core Ratio Limit) : 20
CPU unlock: on/off
C1E Support: on/off
SVM: on/off
Core C6 State: on/off
High Performance Computing Mode: on/off
CPU APM Function: on/off
-
Dollface
tag
-
válasz
Zsivaagoo #48480 üzenetére
Értem akkor megnyugodhatok nem tettem tönkre a lapomat
Viszont én már mindent visszatettem az alap órajelre feszültségre és így is csinálja.Van valami beállítás amivel ezt kilehet kapcsolni?Nem kiiktatni akarnám csak hogy ha nincs meghúzva a proci akkor ne csinálja.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Zsivaagoo #48416 üzenetére
hát nem mondom h megkönnyítettétek az életemet, sőt inkább visszarángattatok a kiindulópozícióba, vagyis h közelebb az AMD-hez, de ez már az én bajom
őszinte leszek, elég fogcsikorgatva hagynám el az amd tábort, az intel hype meg népdolgoktól írtózó emberként meg különösen zavar, illetve ellenérzéseket kelt.
Mindenesetre ha az fx8320 lesz, akkor számíthattok rá, h jövök help-ért
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Zsivaagoo #48416 üzenetére
Szerintem karcolja az ott a 140W-t is, bár ez csak tipp.
Mint korábban említettem, 4,6-on, szünetmentes szerint csak a procit terhelve 350W körül cibál ki a vas a konnektorból.
Hűtő.. Kacérkodom a gondolattal, hogy a Seidon helyett visszateszem a 612S-t.. Csak ugye megvan a tudat, hogy darabokra kell hozzá szedni a gépet.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Zsivaagoo #48407 üzenetére
egy Gigabyte 970A-UD3P lappal mondjuk egy cm evo 212es hűtővel mit tudna még a proci tuningban?
Igaz tegnap eldöntöttem h a Athlon 3000+, 4200+ és az x2 250 után áttérek októberbe az Intel részlegre (nem köpködni
) , de vmiért az elejétől fogva izgatja a fantáziám ez az fx 8320 , plusz hűtőköltség ide vagy oda.
Játékokban mennyire jelentkezik különbség (pl AC4) mondjuk egy i5 4570 kategóriájú és e között? Tudom h a single core siralmas az amd-nél, de én nem benchmarkok meg fraps-ot lesve játszom le azt a 2-3 órát meló után naponta..és ha tényleg csak mondjuk 2-3 fps a különbség akkor tényleg elgondolkodtató a dolog még mindig számomra, ugyanis októberben lesz a vásár
ami még zavar, h nemvagyok egy tuningbajnok és akkor még finom voltam és nőies.
Szval kíváncsi lennék AMD-sek véleményére is, mert a másik oldal gyakorlatilag 10x túlerőben van mindenfelé
-
-
tothjozsi96
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #45027 üzenetére
Az a nagy helyzet, h átlag usernél le van b*va a padlóra a gagyiházas, gagyitápos gép. Megrakodik masszívan porral, az alaplap, proci már netezéskor is a felső határon inog, ilyenkor meg leáll... A hő és a por tönkrevág mindent, az ellen sokat nem lehet tenni. 2002-es konfigom még kb. 2008-ban "eladtam", pár éve cserélték le, mert már lassú volt. De működött.
-
ViZion
félisten
-
gaben88
őstag
válasz
Zsivaagoo #43470 üzenetére
AMD pártiként mindenki az Intel felé lökdös és utolsó mentsvárként úgy voltam vele, hogy 9370 lesz inkább az i7 4770/4771 helyett (talán még olcsóbbra is jövök ki), de így, hogy ilyen mocsok drága lap kell hozzá, tényleg nincs más, mint az Intel...
FX83X0-el meg az a baj, hogy alapjáraton sok helyen azt olvasom kevés a izmosabb VGA-k mellé, tuning meg nálam nem pálya ha nem muszáj, kinőttem már belőle.
-
katona84
tag
válasz
Zsivaagoo #41623 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mindenképpen játék és némi fotó-szerkesztéshez illetve egyéb kisebb munkákhoz kell majd a gép.
ARMA 3 motorral készült játékokkal / modokkal, illetve magával az ARMA 3-al is jól elboldogulna az FX6300-as?
Pár hónap múlva szeretnék mellé egy R9 270X-et.Még egyszer köszi a válaszokat!
-
DudeHUN
senior tag
-
Armando_19
őstag
válasz
Zsivaagoo #39733 üzenetére
Miért mi baj van bele? Budget lapnap indult anno, maradt is a gépben. Viszi szépen, nincs vele semmi bajom.
Freshco:
Aida hőmérséklet, cpu hőfok, nem tudom pontosan azt melyik méri.
Igen terhelés alatt, Aida FPU stability teszt.
Kb 20-21 fok lehet. ha 1 órát hagyom futni, akkor 45-46 fok szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest