- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- Android Autót minden mobilra!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
M0ng00se #78616 üzenetére
Annyiból jó hogy nem kell kiemelni a lapot. Csak rá kell csippenteni. Elég feszes amúgy, MX4- el megtámogatva jók a hőfokok. Valamint egy ilyen közepes torony súlya alatt nem görbül a lap. Mugen4 mellett vetemedés veszély, ki is kötöttem rézdróttal a kilós hűtőt a ház felső részéhez.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
M0ng00se
őstag
válasz
brabbitz #78614 üzenetére
ezt a felfogatást maga az ördög találta ki, és még van olyan hűtés am4-gyen is, aminél hasonló a megoldás.
a gyári am3+ szerintem sokkal jobb, bár ott is para amikor "lezárja" a fület az ember gyermeke, mert feszül rendesen
de talán még mindig jobb mint az intel féle gyári felfogatás, mert ott tudnak törni a műanyag klipek ha valami nem stimmel...V6
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Csabi1984 #78610 üzenetére
Semmi baj.
ha nincs OC, akkor erre a 4300-ra eleg lesz pl ez , korrekt toronyhuto ra az araert. Persze apron nezhet meg, de soknak kerdezz/nezd meg hogy van e AM3+ support .
Egyszerubb hutok is lehutik a procit, de gondolom az is fontos hogy halk legyen, amennyire legalabbis elvarhato.ujaknal picit dragabb a dolog, foleg hogy sok normalis aru huto se tamogatja mar az AM3+t.
en pl normalis aron ot talaltam, ami legalabb 3 hocsoves, es nem irrealisan draga sem. Ha kesobb rakna bele erosebb procit, pl egy FX-6300-ra ez meg eleg lehet, 8xxx-re mar kevesbe. -
Csabi1984
addikt
válasz
brabbitz #78609 üzenetére
Bocsánat közbe kiderült rosszat mondtam: FX4300
Nem hinném hogy lesz overlockolás. Nem én használom csak aki-é a konfig nem jártas a Prohardveren így én érdeklődöm nevébenLényegében arról van szó: Adtam neki egy fél komfigot (alaplap, cpu, ram) de a hűtő az valami kisebb teljesítményű processzorhoz volt. Ami lett hozzá véve erősebb cpu az meg oemként lett vásárolva így nincs hűtő
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. FX6300-as Processzorhoz milyen ma még kapható hűtőt érdemes venni?
-
Gaboman
nagyúr
Processzor bent van a gépben, friss pasztával, ezek a hőmérsékletek jónak számítanak?
És a százalékos kihasználtság?
Jelenleg még egy GTX950 OC társaságában.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Gaboman #78599 üzenetére
Hidd el, amelle eleg lesz. Mivel 4Ghzes alaporajelen futattanad a procit, lehet meg sok is lesz. Az FX 8xxx alaporajelen meg hagy a kartyaban valamennyit igy is.
sokan szeretnek temetni a 5xx kartyakat, de sztm a 580/590 8GB-os kartyaknak meg van helyuk low endben. Nagyon sok olcso xeon build melle epitenek ezzel a kartyaval. Nekem egy Sapphire 580 van, 4670K mellett 4.6Ghzes OC mellett, ez kb pont kihajtja. -
brabbitz
aktív tag
Hát kinek a pap, kinek a paplan
Aprón ahogy néztem a 5600XT olyan 40-50k korul van, tök jo ar, bar en FX melle nem raknam foleg ugy hogy nem lesz OC-zva. Ezert ajanlottam a Polarist. Olyan jateknal, ahol eleg lesz az FX, oda eleg lesz a 580 is. VRAM-mmal együtt. -
Visszafelé mindig lehet menni a driverekkel. Az R9 380-hoz anno 3 évig beragasztottam az eredeti hozzáadott 2015-ös drivert, mert nekem úgy tökéletes volt.
#78592brabbitz: az 5xxx azért karaj, mert a kártya 16 sávval kapcsolódik az x16-os csatiba. A 6600 pl meg gen 4.0 szintén, de csak x8-as, mivel a lap vezérlője csak 2.0-ás, így azt nem is ajánlottam.
#78595erer1000: leszámítva pár speciális esetet, igen.
RX 5600Xt-vel szerintem nem speciális az eset.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Gaboman
nagyúr
Szóval akkor szerintetek elég max egy 580 8GB vagy ez 5600XT is megfelelő lehet.Túl lőni nem szeretnék vele,csak hogy jól kihasználja a kártyát.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
negro
őstag
válasz
jokeph #78590 üzenetére
24.9.1-el nekem azert volt gondom 580-al de pont forditva, regebbi cimekkel. Valamiert nem mentek olyan regebbi jatekok amik opengl-t hasznaltak. El indult de csak fekete kepernyom volt. Pl. gzDoom-nal csak Vulkan es D3D-ben volt kep vagy Screamer 4x4-nel is. 24.7.1 visszatetele utan ujra volt kep.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
brabbitz
aktív tag
En 5xxxx szeriabol nem mertem ajanlani a PCIe4.0 vegett. Az szerintem nagyon lefogja negyedelni a teljesitmenyt, tekintve hogy a CPU es az alaplap Pci vezerloje is 2.0. Polarisnal 3.0, az egy 2.0 slotban kb PCIeX8 3.0, tehat akkora teljesitmenytol nem esne el.
nem biztos hogy sokat jelent, de hagyni fog a kartyaban megjobban. -
Tomcat
őstag
válasz
jokeph #78590 üzenetére
Nos, a 99%-os terhelés az már eléggé "bottleneck" a CPU szempontjából, vagyis bármilyen FX édeskevés már erre a szintre. Egyébként szinte bármilyen Polaris jó az FX-ek mellé, én 570, 580 és 590-el is használtam.
Anno én is előbb 7970 CF-t, majd 290 CF-t használtam ezekben a gépekben. Évekig elég volt mindenre ez a teljesítmény. Aztán nyilván váltottam modernebb rendszerekre és ezek megmaradtak hobby szinten bütykölős státuszban. Valahogy van egy sajátos atmoszférája az FX platformnak.
Tomcat
-
válasz
Tomcat #78589 üzenetére
Értékes tapasztalatok és jó meglátások.
A kihajcsa/nem hajcsa örök téma és sokváltozós egyenlet, amit minden időben és esetben a felhasználó igénye generál.Overkillnek hatott az R9 380 (kb. GTX 960) is a C2D E8500 mellett, amin sokat dobott a hardcore OC (3,16@4,41GHZ), de még így is hagyott a kariban.
Ugyanakkor mégsem volt hasztalan, több terem volt állogatni mint egy gyengébb (pl. RX 550) mellett.
Napiban az FX8320e (3,2@4,4 GHZ) mellett nekem az R9 380 volt végig, akkoriban elég volt nekem az R9 380, a CPU lett kevés erőben.RX 460/480/550-et hajtok, W11 alatt is rendben vannak, igaz a 24.9.1-es az utolsó hivatalos driver hozzá jelenleg.
Ennek megvan az az előnye, hogy nem rontanak el rajta semmit már (a win se), de ez csak akkor okés ha az ember nem játszana frisebb címekkel amik esetleg igényelnék az újabb drivert.#78591Tomcat:
Olyannyira van atmoszférája, hogy tavaly nyáron bezsákoltam egy Asus M5A99X Evo R 2.0-át, FX8370-el, a fenti Arctic hűtővel és 4*8 GB 1866 Kingston hyper x ramokkal cakk-pakk 40e-ért.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Tomcat
őstag
válasz
jokeph #78587 üzenetére
Annyi személyes tapasztalatom van hogy én Sapphire RX 5700 XT-t raktam a saját FX 8350-es gépeimbe az RX590 Nitro+ helyett. Amíg az RX590 esetén átlag 60-70% körüli processzor terheltséget tapasztaltam addig az RX 5700 XT esetén gyakori a 99%-os terheltség, vagyis már nem igazán "hajtja ki" az 5GHz-re húzott FX 8350 sem a újabb kártyákat.
Ez alapján azt gondolom hogy nagyjából az RX 5600 XT lehet az a kártya amit maximum érdemes az FX 8350-es gépekbe rakni úgy hogy legyen is értelme az upgrade-nek. Főleg úgy hogy ha nincs vagy csak alig van némi OC a rendszeren.
A másik tapasztalat hogy a Polaris-okhoz már nem hiszem hogy jön új meghajtó, kb augusztusi volt a legutolsó, míg a Navi 10-re simán felment a 24.12.1 WHQL ahol működik szinte minden opció, még az FSR is.
Tomcat
-
válasz
Gaboman #78586 üzenetére
Pici pénzért ha van RX 5600XT, én belecsapnám.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Gaboman
nagyúr
1080P, nem a legújabb gamek, az rx580 8gb az tetszik is a 8gb vègett.
Gondolom at rx5600xt már sok lenne ehhez a konfighoz.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
válasz
Gaboman #78582 üzenetére
Megteszi, nekem a 8370-en Arctic Freezer 7 PRO van, nincs húzva, elég neki.
Kap a VRM is némi légáramlatot. Az északi hídat nekem a ház megoldja.
#78583Gaboman: nem rossz kari az most sem, kérdés hogy mire/milyen játékra kell és persze mi a célfelbontás.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Gaboman
nagyúr
Ehhez a konfighoz milyen VGA-t ajánlanátok, jelenleg egy GTX 950OC van benne.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
jokeph #78580 üzenetére
Szia, Cooler Master hűtés van rajta.
brabbitz: Szia, semmi képen nem szeretném tuningolni, a 4.2 Mhz bőven elegendő nekem ha gyorsabb lesz mint a jelenlegi 960T.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Gaboman #78579 üzenetére
Üdv !
Ingyér simán megérős, picit erősebb, és utasításkészlet szinten sokkal modernebb (tud mindent ami kell a W1124H2-höz).
Hűtés milyen van hozzá ? Top-flow hűtővel (gyári AMD kivitel, ha lehet a legerősebb) már jó vagy.
A lapod VRM-je bár nem túl acélos, de legalább hűtőbordás.
Tuningolni nem érdemes ebben a lapban az FX-et, max finomhangolni.
Hőfokokat vizsgáld meg CPU csere előtt és után.
Az északi és déli híd bordáját is érdemes ellenőrizni, az északi tud fűteni még (CPU foglalat alatti).[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam egy FX8350 processzort, arra gondoltam hogy lecserélném a jelenlegi X4 Phenom 960T-t.
Szerintetek van értelme?
Tuningolni nem nagyon akarom mert az alaplapom nem egy tuningbajnok.
(Asrock FX990 Extreme 3), van még 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz memóriám hozzá.
Szerintetek gyorsítana valamit a gépen a processzor csere?Üdv:
GHa meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso #78577 üzenetére
Jaj régi szép idők amikor még hetekig kellett ( lehetett ) állítgatni hogy kihozd a maximumot a prociból
Manapság meg azon kell matekolni hogy ne főzze szét magát
Én is egy Saber-ben hajtottam a 8320-at először egy 240 AIO vizzel ( sajnos megpusztult három év alatt , nem ajánlott vétel ! ) aztán egy dupla tornyos Scythe Fuma 2 ! Nem volt egy gold chip de nagyon adta
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
válasz
brabbitz #78574 üzenetére
Szia .Lég Hütés nél minimum Bequite Dark Rock Pro3 vagy jobb pl NHD14-15 eza szint kell hogy 60 fok alatt tartsad. Nekem a Be Quite Dark Rock Pro 3 mal játék alatt 60 fok körül kavirnyásztam.
1.35 vcore fesz elég neki 4.6ghz hoz (turbo off) Allcore tuningon voltam.
nb 2400 ht 2600 ra tedd[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
brabbitz
aktív tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a lap, Sabertooth REV2.0, mükszik rendesen hála isten. Még nem OC-ztam, azonnal nekiugrottam a W11 telepítésnek.
Kiírtam újra pendrivera a W11-et, CSM-OFF, illetve GPT-ben, tehát UEFI kell ilyen esetben. Rufussal írtam ki, tehát bepipáltam a szokásos ellenőrzések kihagyását, online fiók kihagyását, mondjuk az nem tudom hogy kellett volna működnie, tőlem a Windows kért fiókot, de a tartományba bejelentkezéssel már előugrott az a felhasználónév megadása és jelszó megadása opció, egyszóval minden rendben ment.
Átlagban kb Windows 10, UI picit lomhábbnak érzem, valószínűleg direkt csinálták így, játékokra majd írok 'nagyátlagban' véleményt, hogy mit tapasztaltam. Előző alaplapom egy 970A-UD3 REv 2.1, aminek csak BIOS-a van, ott megakadt a telepítés. Úgy látszik, hogy elég valószínűleg UEFI és ezzel együtt kikapcsolható CSM-Secure Boot trió kell, mindegy mennyire öreg a géped. De a pontos okát nem tudom. Front USB3.0-áról ment a telepítés, gyors volt, korrekten lezajlott.
A másik alaplapot azért nem dobom el, lehet olcsón dobok bele egy FX-6300-at[ Szerkesztve ]
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus M5A97EVO R2.0 lapom és egy FX6300 ketyeg benne. Kérdésem az lenne, találkoztatok e már a következő jelenséggel. HDD-ről SSD-re klónoztam a rendszert és a Win10 kb. 1-2 naponta fekete képernyőre jelentkezik be és a DIGI+ power control hibát ír, miszerint valamit nem támogat, nem emlékszem... Érdekes, mert eddig HDD-n nem csinálta.
-
petakpa1
őstag
válasz
brabbitz #78570 üzenetére
Esetleg próbálj meg hivatalos W11 MCT-vel készíteni a telepítő pendrive-t és arról bootolni, de előbb:
Notepad-ba illeszd be az alábbi dőltel szedett sorokat, majd mentsd el mondjuk BypassSysReg.reg néven az MCT-vel készített telepítő pendrive-ra
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassDiskCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001Bootolj a telepítő pendrive-ról.
Ha így bebootol, akkor amikor eljutsz arra az immár grafikus képernyőre amin kiírja, hogy "Ez a PC nem alkalmas W11 futtatására" nyomj Shift+F10-et.
Az felugró új parancsori ablakban indítsd el a regedit-et, majd registry editorban a File menüben importáld be a telepítő pendrive-ra lementett BypassSysReg.reg filet. Ezáltal a fenti sorok bekerülnek a W11 telepítő registry-be.
Zárd be a regeditort, majd exit paranccsal a parancssort is.
Elméletileg ismét a W11 telepítő azon képernyőjén vagy, ahol kiírta, hogy a PC-d nem képes W11 futtatására. Nyomj alul a visszalépés gombra és próbáld újra hátha így már engedi telepíteni.
Ez a megoldás az alábbi linkről származik, de fenti registry beállítások nemcsak a TPM checket ütik ki, hanem minden mást is.
https://www.majorgeeks.com/content/page/bypass_tpm.htmlMondjuk ha az MCT-vel készített W11 telepítővel sem bootol a géped, akkor ezek nem fognak segíteni.
Asszem Jokeph fórumtárs sikeresen telepített W11 24H2-et AMD FX rendszerre itt. Esetleg őt is megkérdezheted, hogyan csinálta.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
brabbitz
aktív tag
válasz
petakpa1 #78567 üzenetére
Sajnos még nem jöttem rá, mielőtt elkezdene karikázni, megfagy...
Azon gondolkodok hogy talán amiatt mert ezen az alaplapon még nincsen Secure Boot, mást nem tudok.
Most próbálok picit korszerűbb alaplapot beszerezni, arra majd megpróbálom felreszelni a W11-et, remélhetőleg sikerrel járok. -
petakpa1
őstag
válasz
brabbitz #78566 üzenetére
Melyik W11 verziót szeretnéd telepíteni? 24H2-t?
Rufussal készített MBR rendszerű telepítővel elméletileg mennie kellene...
Ha találsz megoldást mindenképp írd be ide, mert jövő ősszel nekem is meg kell küzdenem máj FX83xx-re W11 24H2 telepítéssel.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
brabbitz
aktív tag
Valakinek van tapasztalata Windows 11 + FX párosítással?
GIGABYTE 970A-UD3 az áldozat, egy FX-8350-el, a lap még non-UEFI BIOS. (nem EFI)
Secure Boot nincs benne, a probléma hogy tök mindegy mit csinálok, mikor rábootolok pendrive-al, vagy ráfrissítek Windows 10-re, a (BOOT képernyőnél mikor megjelenik a Logo) a karikázás előtt megfagy. Tehát csak a logó még, semmi más. Rufussal írogattam ki, a 4GB+TPM, Bitlocker és online fiokos beallitast kipipaltam, illetve MBR-be írtam ki, de nem megy sajnos...
Bármi tipp? -
BlindMind
tag
válasz
brabbitz #78564 üzenetére
Hát lehet hogy új korában bírta a 95-öt de hát az már nem most volt...én is észre veszem már a degradálódás jeleit a vason. Többet kér és kevesebbet ad...ez sajnos ilyen a régi rendszereknél.
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
válasz
brabbitz #78562 üzenetére
A hibát az okozza, hogy vízzel hűtöd. Pontosabban az, hogy emiatt nincs légáramlat a proci foglalat és így a FET-ek körül. Rakj oda egy ventit ami finoman mozgatja a levegőt és elvileg nem lesz ilyen bajod. Tudningnál nekem egy 12 -es venti volt izomból ráirányítva a lap ezen részére.
https://frescho.hu
-
brabbitz
aktív tag
Sziasztok!
adott egy Gigabyte lap, 970A-UD3, FX-8350 stabil 4.5Ghz-en(1.408V), egy H45 kompakt csodával, illetve 16GB RAM-mal.Probléma hogy a VRM 75C és CPU 63C korul throttlingol. Egy játékban sikerült ezt elérni, az a Divison 1, az többnyire szépen 100%ra pörgeti a CPU-t.
Én a HWInfot figyelgetve azt látom hogy VRM lesz a ludas, mert mindig 75C-n kezd el visszavenni a proci órajeléből, de nem 1.4Ghz-re, hanem alacsonyabbra, kb 600-800Mhz körül, majd visszaengedi 4.3-4.5Ghz környékére egészen addig amig a VRM újra el nem éri a throttling -pointot. Addig egyébként a játék gyönyörűen fut. A proci hőfokai nem mennek lejjeb, kb 61-63c korul vannak, szepen fut a jatek az említett pontig.1, Mivel kezdjem el hűteni?
2, ha ez nem válik be, kezdjek másik lap után nézelődni?
Ezt pont elég olcsón szereztem be, de ahogy nézem a jobb lapok elég aranyárban mennek....[ Szerkesztve ]
-
BlindMind
tag
Anno nekem nagyon sok melóm bele ment,hogy a lapom tudjon m2-ről bootolni. Akkora népszerűsége volt a témának akkoriban ,hogy vállalkozó szellemű , hozzá értő tulajok megcsináltak rá egy hack-elt BIOS-t ,mivel PCIe adapterrel lehetett boololni M2-est. A mai napig azzal használom , soha semmi baja sem volt. Egy SAmu 860Evo teszi a dolgát benne.
Az egyetlen árnyéka a dolognak hogy a lapon a PCIe lane-ek csak 2.0-ak, így némi sebesség tartalák marad az SSD-ben.
Én csak azért akartam mert sok HDD volt anno a gépben és nem akartam veszíteni SATA portot. (Magát a lapot is a sok SATA port miatt vettem) Pedig az ugye gyorsabb is lenne valamivel. (500MB/s vs 600MB/s)[ Szerkesztve ]
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
brabbitz
aktív tag
Kis teszt, 2400NB, egyébként szeretném 1:1-re hozni a HT-Linkkel, de képtelen vagyok rá. (vagy a lap képtelen rá)
4.5Ghz-el be lehet fogni CPU-Z-n a 9590-et. -
brabbitz
aktív tag
Flottul üzemel lap, H45 vízhűtéssel. 4.5Ghz 1.440V. 990X-Gaming
-
erer1000
őstag
válasz
frescho #78554 üzenetére
Teljesen így van.
De ha szimplán háttértárnak kell akkor tökéletes, mert q driver az ennyit kb mindig tudni fog.
Szóval update hiánya és kevesebb funkció nem gond nekemM5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
erer1000
őstag
válasz
petakpa1 #78552 üzenetére
Nem bootolhato.
25k volt itt hardverapron, 1,2TB.
4k random r/w-be is erősebb mint 2db samsung sata SSD-m raid 0-ban, pedig ez az ssd 2013ban jelent meg.Ezért jók a szerver stuffok
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
-
M0ng00se
őstag
válasz
M0ng00se #78541 üzenetére
nagy esellyel tap lesz a ludas, full aida64 terhelesre leesik a 3.3v akar 2.8-ra is, a 12v pedig 11.5 korulire, es volt hogy terheles kozben kattant is egyet a winyo, gondolom kikapcsolt, amikor kicsit feljebb ment a fesz, akkor meg visszakapcsolt. meltan hires akyga tap... ezen kivul a fajlrendszer volt egy kicsit osszekocolodva, chkdsk-t futattam rajta, majd kicsereltem a 10 eves xfx 550-es tapomra, majd egy 40perc stress alatt semmi hiba, semmi winyo kattogas. atmeneti jelleggel visszaadom ismerosomnek a gepet, hogy hasznalja, kivancsi leszek ez megoldja-e
V6
-
erer1000
őstag
Van valaki Budapesti, és 64GB ramot támogat a lapja?
Mert ha a 2db 16GB Stick van a gépemben akkor fasza minden, de ha a korábban bennelevő 8GB-osok is ott vannak (azaz 32GB fölé megyek) akkor az első ramtesztekkor kifagy már az egész, kékhalál alapján memória kiírás olvasás baja van.
És nagy az esély szerintem hogy az alaplapban van valami hiányosság ami miatt 32GB feletti memória címek kezelésénél összefossa magát.
És nyílván ez csak akkor derült ki amikor bármilyen ideiglenes adatok mennyisége elérte azokat a címeket.Valaki segítene kipróbálni az ő alaplapjában ami 64GB-ot támogatja, hogy nála a 2x16GB-om mellé még ramot pakolva rendesen üzemel-e? Mert akkor lehet eladnám.
Ha ott is hibázik a RAM miatt, akkor meg refundolom mert hibás ram.Ellenben mivel SSD-im szűkösek lettek, egy ilyen szörnyet beszereztem nevetségesen olcsón, és jelentem, nincs itt szükség NVMe slotra
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
brabbitz
aktív tag
válasz
jokeph #78546 üzenetére
Igen, sajnos a kampo tort el. De most hogy mondod, lehet kesobb potolom.
mar jon az FX-hez a H45 is, meg a main gepemhez masik hazat akarok venni, szoval a Vintage gephazamba mar tudok rakni Core 2-ot is (Q9550, masik projekt) es az FX is vegre kap egy normalisan szellozo hazat
-
válasz
brabbitz #78545 üzenetére
Ha csak a kampó tört el, az pótolható (a kéen nem látom egyértelműen).
-
brabbitz
aktív tag
kis izelito magamnak, bal oldali volt folyamatosan hasznalva kb ~ 2017 ota. Azt majd megtakaritgatom egy kicsit, de az latszik hogy a formaterv hasonlo a ket lapnal. Sajnos a 970-en az elso DDR fogocska letort, azt mar igy kaptam, masik oldala is gyengelkedik, de a tobbi rendben van.
de azert az erdekes hogy a kesobbi, 990X-en kisebb hutobordat raktak. -
válasz
erer1000 #78539 üzenetére
#78541M0ng00se: meg.
Összetett is lehet a probléma, lehet hogy az időzítő kristály nem okés, vagy az I/O chip.Ha megkapod, én ezeket mindeképpen ellenőrizném:
CMOS elem fesz, CMOS elemtartó biztos kontakt - ez is tud csúfságokat csinálni.
Illetve bekapcs után a déli híd hőmérsékletét is.
És persze tégy rá egy tuti biztos meghajtót, tuti biztosan jó kábellal.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
M0ng00se
őstag
hi all,
deli hid meg tud dogleni az alaplapon, ha igen mik a jelei?
van egy ismerosom aki tolem vette meg a proci+lap kombot (870 vagy 970 chipsetes gigabyte lap, most nem emlekszem a pontos tipusra, es fx8300 proci) kb masfel evvel ezelott.
mosanaban kezdodott, hogy random kekhalalozik a gepe, majd ujraindulas utan nem bootol a rendszer, de nem az a gond, hogy nem latja a hdd-t a bios hanem 'disk boot faliure' vagy ilyesmi, a lenyeg, hogy nem a megszokott insert disk uzenet.
ma elhozom a gepet aztan megprobalok alkotni valamitV6
-
erer1000
őstag
Kollégák
Megjött a 2db 16GB DDR3
Mellettük 2db 8GB régi.
Hivatalosan 32GB max az alaplapom, de pöccre müködik, 48GB már. Johet a másik 2 rendelése, es szerintem az orszag egyetlen 64GB amd fx gépe lesz itt 😂M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
válasz
Barret001 #78537 üzenetére
Az biztos.
Az FX-et amúgy használtm 2. OS-ként XP-vel, üzemszerűen W7-el, W10-el, napiba kifogástalan volt, csak a játékom miatt cseréltem le 2 év múlva, mert ahhoz karcsú volt IPC-ben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz
DarthSun #78531 üzenetére
Nem vitt még rá a lélek.
FX-re nemrég a W11PRO24H2-őt sakkoztam fel, pöpecül mene vele.M5A97xxx: jó kis lapocska.
FX8370+Asus M5A99X EVO R2.0-ra tettem fel, 4*8 GB DDR3-1866, XMP ON és go, frissítések is felmentek rendben.Tartalék FX-es lapom: MSI 970A Gaming Pro Carbon (dobozos, fullos, újonnan vett, megvigyázott)
Másik projekt: Athlon II X2 250+Gigabyte GA-M61PME-SP+2*2 GB DDR2-667+9600GT-re W11 feltolása.
W11PRO23H2 sima ügy, 24H2 eddig sehogy...lehet, tényleg kell neki az SSE4.2, az Athlon II nem tudja, csak a POPCNT-t.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz
jokeph #78521 üzenetére
Minden is adott már az új Intel/Win98- hoz, lelkes retrókedvelők megírták a moddokat, drivereket. Sőt a Win3.11 is felmegy, a videokártya PCIe to PCI adapterrel persze, Matrox PCI- nek van Win3.11 drivere.
Hogy ON is legyek, természetesen FX gépre is érvényes ez
Nálam már rég volt bekapcsolva az FX, de jópár évig ment, hótt poros, viszont már van kompresszorom, majd kifújom, tisztítom, aztán mehet rá a Win98.A 3 test probléma nem megoldható.
-
M0ng00se
őstag
-
brabbitz
aktív tag
Szerintetek mennyire nagy a kulonbseg a 970A-UD3P es a 990X-Gaming SLI lapok kozott?
elv. mindketto doubled 4+1, papiron 8+2 fazisos lap, viszont olvasgatva, egy forumon irtak hogy az utobbi 990X-Gaming problemasabb OC szempontjabol, mint a 970A-UD3P.
Szivesen olvasnek tapasztalatokat mindket laprol.A 990X-Gaming SLI evek ota hasznalva van, apam gepe volt, de most lehetoseg volt olcson fejleszteni egy 1151-re neki, igy ram maradt ez is.
a 970 meg azert maradt meg mert ha esetleg tonkremenne a 990X, akkor legyen masik ami birja a 8350-et.[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
valakit nem érdekel esetleg 2.5 gigabites hálókártya? szép piros menne az amd konfigokhoz
ezeken a hideg napokon hiányzik az fx konfigom..V6
-
válasz
zebra_hun #78520 üzenetére
Ez itt annyira nem tragédia - ha bírod hűteni és a lap is bírja, nekem évekig a terhelt fesz volt 1,42 Volt, AC OC 4,4 GHZ-nél, az FX8320e-vel.
Mi lesz a kövi cucc ?
#78522DarthSun: Azt megnézném !
Én beérem a W11 23H2-vel is, X58-as gépen, de már kreálom a W11 24H2-őt neki.
Az i7-960 repül belőle, előkeresem a Xeon X5690-et, meg megkapja a BQ DRP3 hűtőt azt mehet a móka.[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph #78518 üzenetére
Meglett azóta, de nem tetszik. 1.40V fölé lövi az idle feszt, de akkor valóban külön külön dolgozik mindegyik mag. Allcore load ~1.18V, de engem kicsit zavar az.
Készítettem egy ac 4.2GHz-es profilt is [kép] brahiból, de a végleges 4GHz aztán kész.
[kép]
Itt a HT 2600MHz, illetve a Vcore 1.16-1.18V közt változik. Fél órát hagytam, nem okozott semmi problémát, ez jó lesz 24/7.RAM. Igen, hagyom XMP-n. Azon futtattam TM5-öt, az szuper.
1866 úgy befagyott, hogy CMOS...Itt nincs Safe Boot nyomógomb, csak a két láb.
Alig van érték amihez hozzáférek, meg amúgy is, felesleges most.Pedig 1.53V-ra emeltem.
Ez a masina megy ajándékba, sok értelme nem lenne.
Én meg legalább ismerkedtem egy számomra újdonsággal.
Aztán jön a következő félgép, de azt sem tudom az milyen. Az is AMD, de semmi többet nem tudok. Összedugdostam, de nincs kép. Pedig működött amikor leváltották.
Van jobb felül OC gomb[ Szerkesztve ]
-
válasz
jokeph #78518 üzenetére
Az X99 lap általában nem pakolja hozzá az XMP DRAM feszt, figyelni kell, és manuálisan állítani.
A modern AM3+ lap automatikusan felpakolja, meg a Zen DOCP is, utóbbinál viszont custom allcore tuningnál szintén figyelni kell, mert akkor nem állítja a RAM feszt, fagyás, és a reboot utáni visszaállás sem műkszik, csak a BIOS reset.
Eléggé összetett lehet laponként az XMP kezelés...A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz
zebra_hun #78517 üzenetére
4,2 GHZ a gyári turbó frekije.
A CB szerintem okés, AC 4 GHZ tökéletes.
Magra sosem piszkáltam, ezt passzolom.
Ram-ok látom szépen elvannak XMP-vel, én tovább nem hegyeztem őket.
Az FX IMC hivatalosan 1866-ig bírja (gyakorlatban volt akinek ment 2133/2400-at is), nálam az 1866-os ramok 1866-on mennek, simán XMP-vel betöltve, 4*8 GB.
DRAM fesz: érdemes lehet ellenőrizni, hogy ha XMP van betöltve, a szükséges feszt is hozzárakj-e, bár a képen úgy látom, 1,5 Volt a DRAM fesz, általában az 1600 MHZ-es XMP-s modulok ennyit is kérnek (többnyire fel is van rajtuk tüntetve).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zebra_hun
veterán
válasz
brabbitz #78515 üzenetére
Szerencsémre nem melegszik a VRM, de ezen a max 120W-on gondolom másoknak sem.
Hőmérsékletek, igen, fura értékek. 16C idle 22C-os nappaliban. Kézzel tapizva a borda sem meleg.
NB viszont meleg, így kapott oda egy ventit bónuszba. Hűteni kell szerintem a passzív GTX710-et, de ezt a csoda Revodrive-ot is. Az aztán meleg. Az is passzív, most egy ventivel jut mindenkinek.4GHz lett a kényelmes, napi profil, de vhogy elkutyultam a magonkénti Boost-ot. Mind a 8 egyszerre vált frekit, és max 4GHz allcore. Pedig 2 magra adtam 4.4GHz-et, de tesz rá nagy ívben.
Sajnos BIOS-ban nincs lehetőségem (vagy vak vagyok) a venti szabályozásra választható szenzorokra. (Z490-en kezdtem, régebbieket nem ismerem. Majd most)1.16V-on is fut a CbR23, de biztonság kedvéért egy kis tartalékot hagytam neki.
[kép] 25 perc CBR23 LoopMost pedig kicsit ram turkálás jön
Kiindulási alap:
[kép]
Mi az a fesz ami még elfogadható? DRAM-on kívül mi van még?[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
aktív tag
válasz
zebra_hun #78513 üzenetére
Hofokok teljesen korrektek, ha lesz házban akkor egy VRM hűtés mindenképp legyen annak a gigának, a Bulldozer (Zambezi, nem Piledriver) kifejezetten szeret zabálni
#78514jokeph
Sztm sem valos az idle, de mivel nincsen rendes húszenzor a prociban... hát ez ilyen[ Szerkesztve ]
-
válasz
zebra_hun #78513 üzenetére
Jól van az, fázik majdnem.
A revo-hoz külön érdemrend jár.Ha jól tudom, 61 fok az a hőmérséklet, ami az ajánlott max, elvisel sokkal többet is, de elkezd lassulni.
Kérdés persze, hogy mennyire hihetünk a kiolvasott szenzoros értékeknek.
Erre valók a CPU tesztek, annak lehiszem, ha elkezd esni a pontszám.Amire még érdemes odafigyelni, az az északí híd hőmérséklete, ha forr, meg kell kínálni egy kis légáramlattal, ha max langyos, akkor érdemes lehet jobban ránézni, lehet hogy már nem adja át a hőt a borda felé.
Az idle 10-20 fok közötti CPU hő (nálam is annyi, mindegyiken annyi volt) érdekes, vagyis inkább nehéz elhinni.
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph #78511 üzenetére
Köszi mindent Jokeph, összeállt a Revo is. Az egyetlen 120Gb-os ssd-m amivel pár napja összeraktam, törött volt a SATA csatlakozója. Azért is tettem félre.
Nem volt mindegy, hogy hogyan "feszült". Ma megragasztottam, sztem a gőz odajutott, mert nem is látja. Így kénytelen voltam a Revodrive-ot életre kelteni. Neten találtam nehezen direkt W10 driver-t, azonnal működött.Van sok kérdésem, de majd kitapasztalom. Itt lesz még pár napig.
Itt mi a max hőmérséklet? Ez még Y Cruncher alatt is 40C, 21C nappaliban. Igaz most ház nélkül van még, de majd a helyén is kap majd levegőt. Ezt én nem nevezném soknak.
Összefoglalót, illetve a cikkeket átolvasom majd hamarosan, de idő sajnos véges nekem is. Ott biztosan találok válaszokat a kérdéseimreSztem piszok jó masina lett, szépen idle visszavesz mindent, csendes, hűvös, stabil.
-
válasz
zebra_hun #78510 üzenetére
Jó lett !
A CB23 pötty szerintem jó (FX8370 kapott nálam default 31xx-et).
Ha él még majd a konfig, később mehet neki a szuperált W11.Én most nekiálltam feltámasztani az egyik kedvencemet, elég volt előásni a kupacból...
Gigabyte EX58 UD5+i7-960, 6*2 GB DDR3-1600, meglévő telepített XP-m és W10-em (IDE módban), valamint W7x64-em (AHCI módban) simán indult vele, ramokat is belőttem 1600MHZ-re.
Most viszont nekiestem a W11-nek vele.#78507petakpa1: nekiugrasztottam, előtte gatyába kellett rázni, a szokásos ram/dimm játék, 12 GB-ból 8 GB volt meg stabilan.
#78505petakpa1: hegesztés folyamatban, cserébe nem tudom még melyik verzió (23Hx vagy 24H2), de ballag felfelé (W11 server egyelőre)...
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Üdvözlet Urak!
Kaptam egy félkonfigot már egy ideje, és találtam gazdát neki. Legalább használatban lesz remélhetőleg. (73 éves apám most kezdi a PC ismereteit)
Letisztítottam, kapott friss pasztát, 4x4Gbram, és egy OCZ Revodrive 3.
Utóbbi azért vicceskedett, de találtam hozzá driver-t végül, így engedelmeskedett a W10 telepítésnek.
GTX710 társaságában sztem tökéletes lesz dudákat nézegetni a neten.
Most lett kész, extra köszönet Jokeph fórumtársnak a biztatásért.
Jelenleg totál alap, nincs UV, OC, semmi. Sztem marad is így, hiszen stabil, jó, nem meleg.Totál alapon ezeket mértem:
Pár napja már összeállt ugyan, egy nem túl combos OC kísérlet 4GHz-en:
[kép]
Napi használatra sok értelmét nem látom, poén csak.
Újrahasznosítom, elajándékozomMég nincs itt a selejtezés ideje.
Üdv., z
-
válasz
petakpa1 #78505 üzenetére
Áááá, odáig nem jutottam még el. Egyelőre még az FX-es gép van a benchpadon, lefoglaltak a kerti munkák.
-
erer1000
őstag
Tpm modul ebayrol kuka, alaplap se lát semmit, pedig minden alapján jónak kéne lennie.
Refund.
-
belaazallat
addikt
válasz
brabbitz #78500 üzenetére
Üdv!
Én olyat használtam sokáig. Meg voltam vele elégedve. 4500MHz-n ment benne a 8350. Nem a lap volt a korlátozó tényező.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!