Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Kerlek linkeljel egy site-ot ahol hivatalosan fel van vazolva az hogy ezek a processzorok 2 ev mulva a bolton polcain lesznek asztali processzorokent. Amit lattam az szerver platform volt, pont mint a 8 mag/16 szal-as xeonok.
En amiket olvasgattam azok a 2 modulos/4 magos APUK-k bika igp-vel. -
Peaceliker
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor veszünk szervert otthonra, no problem!

-
djculture
félisten
válasz
Mahrenburg
üzenetére
Jaja a következő szint meg a ddr4 és 12/16/20 Core termékek a roadmap szerint. Ugyhogy úgynéz ki követik a konzolokban is lefektetett megoldást renegeteg mag kisebb órajelen integrált igp netán hozzá tokozott memóriával..
-
dergander
addikt
Az a lényeg hogy a "majd" 2x többe kerülő haswell közelébe lehessen,itt-ott azért megvan,én ennek örülök. a Cine teszt meg olyan hogy mindig is az inteleknek kedvez meg kedvezett már amióta van.Ahogy a 3D mark és társai,de jó látni hogy azért orbitális lemaradás nincs.
A mélypont az AMDnél az a C2D korszak hozta mikor szó szerint padlóra kerültek,nehéz felállni olyan helyzetből,de megpróbálták/ják -
Buci21
addikt
válasz
Ashtoretefra
üzenetére
FX 6300 3 modul 6 "mag"
most 6osból az a jó vétel
FX 8320 éri még meg
aminek a második számjegye "1" azt kerüld, pl FX 6100-t vagy FX 8120-t ne
Lap meg legyen GA970A UD3 vagy Asus M5A97 Evo R2.0 
-
Valkűr
addikt
válasz
Ashtoretefra
üzenetére
Igaz, altalaban 3 fajta szokott lenni , sebessegben kulonboznek, de a legnagyobb rendszerint megelegszik kevesebb arammal ugyan azon orajelen, mint amin a kisebb fut...
-
Ashtoretefra
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék processzort venni, még hozzá AMD FX-et és ha lehet a SIX-CORE Black Edition-ból.
Nos az lenne a problémám, hogy melyik lenne ebben a típusban a legjobb, illetve a legjobb alatt 1-el.Egyik barátom mondta, hogy ne a legjobbat vegyem meg ebbe a kategóriába, mert az csak gyárilag van felhúzva, inkább az 1-el alattit, és ha felhűzom sokkal jobban fogok járni.
Ebből mi az igaz?
-
djculture
félisten
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Rendesen komunikálták az apu termékek-et veszik az fx ellenében 70-30% arányban, nyakukon marad a sok legyártott fx miközben az apu termékekből meg nem tudnak eleget legyártatni, ezért ráfizetés az fx gyártása, szerintem ráfizetéssel te se gyártanál semmit ...Majd az excavator 4th generáció megoldja a kérdést 2015-ben abban már 12 mag is lesz a hirek szerint és ddr4.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hogyha annyira a 8 mag a jovo, akkor miert nem csinal valodi 8 magot? Miert fejezi be az Fx-eket? Miert nincs ey rendes roadmap-ja minimum 2 evre? Miert nem lesz 4 modulos APU? Miert van " lesz, jon, kivarni, majd jo lesz, stb" .
-
-
MrM94
addikt
válasz
daneeeeee
üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni,en csinalgattam tegnap miklossal tesztet, neki 4.2-n ment es tobbet dobott mint a 4.4 es 4770,ensem akartam elhinni[link].Amugy igen ez a leg AMD partibb.
@dergander:en nem is aggodom,emiatt csak valhogy az AMD-t most olyannak tartom mint a politikusokat,megy a suket duma,meg azert kicsit ciki szerintem hogy kinnvan a 8magos FX uk es amikor a bf4 az o kezukbe van nem csinaltatjak meg a 8 szalra optimizalast?Valami santit nekem ebbe a dologba... -
daneeeeee
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Na én is megcsináltam:
Nem rossz eredmény, 7-8% hiányzik, hogy hozza a 4.4GHz-re húzott 4770k eredményét. Ez így eddig a legAMD barátabb Cinebench változat. Szóval megtérült a befektetett pénz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva a szót ez nem rossz hiszen a Cinema 4D mostmár nem lassabb AMD-n ami még fontosabb ezt a technológiát építik majd be az Adobe After Effects-be.
Az Adobe-nál különben van keresni valója az AMD-nek, legalább is sebességben van mit behozni az Intelhez képest. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Ha láttad néhány hozzászólásomat, akkor tudhatod, hogy a 20 éve a birkaakolban kövesedő trágya alá szóltam le mindig a gyííííhármat. A HT abban csak hátramozdító sötét erő. A HT-nak csak i7-ben van értelme erősen párhuzamosított feldolgozásoknál, egyébként ott sem ér szart sem, mint a gyíííháromban. Csak az i7-nek van akkora brutális ereje, hogy a beszaró HT szálakat a mezei júzer észre sem veszi.
Úgyhogy maradok továbbra is AMD és FX-83xx hívő.

-
Zsivaagoo
őstag
Nem tudom, hogy mit görcsöltök... Az FX-8320-am 1,41V-on 4200MHz-n cinebench-ben röhögve behozta az i7 3770-et 1 pontyon belül. Kell mellé egy jó VGA, oszt zúz mindent le a genyába.
FM2+ morfondírozás meg nem érdekel, amíg az FX-8320 ki nem döglik 5 év múlva.
------------------------------
Ja... Van cikk a PH-n a BF4-ről. 6 magot bezabál a Frostbite 3 motor, de még 2-t le bír gyűrni a torkán, mint desszertet. Hol van az i5-i7 ilyenkor? Igaz, hogy szarra is megoptimalizálható VGA tekintetében, tehát fos CPU + fos VGA-val is játszható lesz valahogyan. -
MrM94
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
en ezt ertem,e mind oke,de olyanrol volt szo win8ba h normalisan elossza majd a szalakat stb,meg a remenykedes h majd jonnek 8 szalra irt jatekok meg programok stb..latom en most a bf4et,nem akarok elszomoritani senkit,de ha anyira akartak volna megirhattak volna 8 magra rendesen,de ha jol emkszem ugy olvastam 6 magig skalazodik nagyon faszan.szerintem mire normalis 8 szalas alkalmazasok lesznek es jatekok addigra ugy elgyengul majd az fx h mint most egy phenom I...de adja isten h a konzolos marhasag bejojjon mert az felleiti majd a pc re portolast.
-
Buci21
addikt
válasz
gyuszi 01
üzenetére
szabvány szerint természetesen
support listkonkrétan nem találom, de vannak OCZ memók benne hasonló speccel
szerk, van egy frissebb is az oldalon, és abban 8-8-8-as időzítéssel van 2*4GB KIT, az ez lesz. Menni fog.
-
FeRRaR1
őstag
Leírták hogy valós esetben, kb 5-15% gyorsíthat az FPS számon.
Ha nagyon összetett az adott megjelenítendő adat és nagyon kedvező az API-ra nézve, vagy nagyon szenved a Dx korlátai miatt, akkor speciális esetekben akár lehet 40-50% is a különbség, de ez csak egy nagyon számítás igényes jelenet töredékére lesz igaz. -
Alister71
nagyúr
Arra is várni kellett jó pár, hogy a C2D-k után tényleg ki merjük jelenteni, hogy lejárt a 2 magos procik ideje a gamer pc-kben. Én is húztam amíg lehetett egy E8400-el, mert nem nem akartam elhinni, hogy nem elég már. Természetesen a multik figyelmeztettek először, hogy eljárt feletük az idő, és nincs tovább, kell már a 4 mag. Most hamarabb váltottam mint ahogy szükségét éreztem, hamarosan ez is igazolni a fogja.
Az más kérdés, hogyha az Intel is kijön majd az asztali 8 magosokkal mennyire fogja felborítani az FX-ek jelenlegi erőviszonyát
, de mint ahogy a 8 mag létjogosultsága, ez is még a jövő. -
MrM94
addikt
válasz
dergander
üzenetére
en nemtudom lassan mar piacon vannak egy ideje az fx ek de meg mindig csak a remenykedunk ebben...remenykedunk abban,dolog folyik,eliszor enus ugyvartam a win8at mint a messiast meg a ket teljesitmeny javito patchet,egyik se hozott olyan nagy extra teljesitmenyt.szoval en mar feladtam.kutyabol nem lesz szalonna,de persze ez nem zarja ki hogy tenyleg fasza dolog lesz a mantle..csak en mar meguntam a remenykedest.bocs az offert.
-
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Tudnàtok segíteni?
Vettem egy Asus m5a97 le r 2.0 lapot,és nem tudom hogy az alábbi memóriát támogatja-e?
OCZ Ddr 3 1600mhz cl8 2x2 gb Gold kit -
dergander
addikt
Még azért a BF4el várjunk az első Catalystig amibe benne lesz a Mantle,márcsak hogy mit hogy merre,kicsit még odateheti az amd+GCNt az intel+nv közelébe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
oldmanoka
tag
még egy laikus kérdés ha felhuzom 4.5 re es nem megy 100 % on A proci akkor is több a fogyasztás ?
mert ugy latom rendesen kapcsolgatva van az órajel ha nincs terhelve 14000 korul megy csak -
frescho
addikt
válasz
miresz
üzenetére
"fog", "lesz" Masok meg pont a konzolokban levo 8 magos procival indokoljak az FX-8xxx elonyet. En mar csak abban hiszek, amit jelenleg ki lehet hozni a rendszerbol, ami 1-2 ev mulva lesz azt nagyon kevesen latjak meg pontosan.
Ha eddig nem emlitettem volna, akkor a 890GM Pro-val 4.5GHz-ig sikerult eljutni a 8350-el. De ami sokkal meglepobb, az a 3.5GHz-hez szukseges 1.15V. ESX alatt egesz jol teljesit.
-
oldmanoka
tag
Lehet buta kérdés de egy FX8320 és hasonló kaliberű intel proci fogyasztása normál körülmények között játék webezés stb.. mekkora a különbség nagyságrendileg
-
djculture
félisten
válasz
Robo sapiens
üzenetére
Ha nem nagyon sürgős a dolog szerintem még várj vele karácsony környékéig , akkor eleve lesz ezer meg egy leárazás kettő többet is lehet majd tudni mert addigra kijön az új amd vga széria is. Már a régi széria kiárusítása folyik, így az amd majd már az új szériás procira fog koncentrálni. Szerintem addigra lehet tudni majd hogy mi jön jövőre, fm2+ alaplap szériák már gyártás alatt vannak, jópár gyártó be is harangozta őket.
-
Robo sapiens
tag
válasz
djculture
üzenetére
Értem. Azért kérdeztem, mert most akarok majd gépet venni virtualizációra, programozásra és egy kicsi játékra (leginkább (akár régebbi) megérintős játékokra és a SteamOS-hez). Egyelőre abban sem voltam biztos, hogy AMD lesz a jó választás nekem, de most az FX 8350 -t tartom a legesélyesebbnek a 8 mag és a virtualizáció miatt.
Ezért érdekelt volna, hogy várható-e a közeljövőben (tipikusan maximum karácsony utánig) új AMD processzor, vagy hogy érdemes majd alaplapot keresnem, hogy egy újabb generációs processzor is belemenjen.
Olvastam ezekről az újdonságokról, de sem a kezdeti 6 mag nem vonzó, sem az, hogy még senki sem tudja, hogy mikor fognak kijönni.
-
djculture
félisten
válasz
Robo sapiens
üzenetére
Hát arról van szó eleve hogy majd az fx szériát átakarják ültetni tehát nem fog elveszni. Persze ez még nem a következő generáció lesz. Lesznek itt még betyár szériák:
Warsaw - (releases with Kaveri)
12/16 Core SKUs, 32 nm PDSOI HDL+Piledriver Rev E cores
IOMMU 1.26, SR5690/SR5670, SP5100
Socket G34, DDR3Boulder - (releases with Carrizo)
12/16/20 Core SKUs, 20 nm ETSOI HDL+Steamroller Rev D cores
IOMMU 2.5+, iNB, iSB
Socket X, DDR4 -
-
Robo sapiens
tag
válasz
idegbeteg18
üzenetére
Koszonom szepen!
-
idegbeteg18
tag
válasz
Robo sapiens
üzenetére
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Tenyleg jo marketing. Azokat is el kell valahogy adni, nem maradhat az AMD nyakan, hiaba mar negyed annyiert kinaljak mint amikor megjelent.
Meg kicsit ki kell varni, azert nem hisszem hogy egy 4magos nem birja a strapat. SZerintem ha bajok volnanak a 4 magosokkal akkor az intel bacsi mar reg megtoldta volna 1-2 magocskakkal az 1150-es platformot.
Visszont az nagyon jo, es ennek kifejezetten orulok hogy kezdenek kijonni az FX-ben levo ero.
-
idegbeteg18
tag
-
Alister71
nagyúr
-
stratova
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Nekem is furcsa, hogy épp most jönnek a konzolportok 8 magos támogatással (BF4, Watch Dogs) erre AMD FX-9590-nel zárja az FX vonalat.
Mondjuk, az hogy nem érkezik rá fejlesztés nem jelenti azt, hogy ne lenne kapható (idén februárban jelentettek be pl. még X2-280-at is
).
Abu rebesgette, hogy elméleti akadálya nincsen annak, hogy az iGPU feladatot adjon a dGPU-nak, tehát nem csak a CPU tehetne ilyet. De ezen a szinten a jelenlegi Mantle sincsen még.Válaszait olvasgatva kaptam fel a fejem: Square Enix AMD partner? Miket tud meg az ember. Az FF sorozatot imádtam, de sajnos abból kevés a PC-port.

Kis hangulat javításnak kedveskednék némi OFF-fal a topiknak. Ezt az Édes Napok-on lőttem, ahol párom az édességes standnak én meg az Infinitinek örültem
Ha már itt tartunk 8 és hat henger mindig szebben szól mint 4 

-
djculture
félisten
válasz
Robo sapiens
üzenetére
Erről szól afél topik az am3+ megy a levesbe csak fm2+ lesz apu-val.. Az hogy megéri e neked kell eldönteni..
Amúgy jön a 9370 dobozos változata: [link] -
Robo sapiens
tag
Érdemes mostanában (1-2-3 hónapon belül) FX 8350 -et venni? Várható az AMD-től mostanában új generációs (tehát nem csak megemelt órajelű) processzor, vagy fog változni mostanában a processzor foglalat, ami miatt megéri majd új generációs processzort venni?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
dergander
üzenetére
SZep eredmeny
. Kulonosen az 5 GHz-es tetszik...nagyon.HUlye marketing, ahogy az AMD kicsit ide is utalt egy ki "tamogatast" mindjart a processzorok elerik a konkurencia termekeit. Visszont a 11.5-ben eg es fold volt a kulonbseg a 2 gyarto termekei kozott.
Tehat Uraim, nem az FX-ek rosszak hanem a programok/tesztek vannak intelre optimizalva.
Maskulonben nagyon tetsik az AMD strategiaja (a kartyatoro reklemon kivul) mindenhol ott van, lassan mar a csapbol is AMD-es GCN-es viz fog folyni

-
mqm
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Még jó ,hogy nem volt pénzem váltani.

-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hogy lett olyan sok?

Szerk: jah bocs elfelejtettem hogy haswelled van
-
dergander
addikt

-
b3Ro
senior tag
A leirtak alapjan, talan az lenne nekem a legjobb lepes, h vennek egy uj alaplapot. Valami combosat. Az visszafele kompatibilis, szoval a jo oreg phenomom eldocogne. Majd ha lesz love akkor pedig egy uj proci, es igy nem kellene 1xre vennem tobb mindent...de az uj fm procikat megvarom. Ha lenne egy olyan ami mondjuk 6 magos, surolja az fx6xxx-et sebessegben, es olyan igp lenne benne ami megy pariban a mostanival, na akkor orulbek igazan

-
dergander
addikt
Előbb utóbb ez lesz,kevés lesz lassan a 4 mag is,jól optimalizált játék alatt a 8 mag nagy előnyt fog jelenteni,sokan megfogják ezt lépni,pláne ha a radeonok is kilépnek a DX fojtásából,akkor még több kraft kell,és jó pár fejlesztő inkább magra bontsa le a teljesítményt,ami a 81xx és 83xx be be is mutatkozik majd szépen,a (ÚJ) konzolok ezt hozzák át a PCre
-
otto14
őstag
Na már a watch dogsnál is nyomják a 8mag ajánlottat
[LINK] -
djculture
félisten
Jönnek a nextgen motorok a játékokba igy az fx erősödni fog az már tuti, watchdox 2 magos gépen el se indul majd a minimális igénye 4 mag x64-es oprendszer 4 giga ram. 1 gigás dx11 vga..Assassin's Creed IV: Black Flag-nál ugyanez a gépigény
-
dergander
addikt
ha gépet akarsz venni és egyszerre nemtudod megvenni az egészet,egyik hónapba csak az alaplap proci ram,akkor tudod használni még IGPvel,és ráérsz VGAt venni utána

-
b3Ro
senior tag
válasz
idegbeteg18
üzenetére
Akkor azt megvarom, es majd utana dontok. Koszonom a segitseget
-
b3Ro
senior tag
válasz
idegbeteg18
üzenetére
Van hir rola, h mikor jonnek az fm+ os procik ? Jo lenne ha lenne majd olyan aminel az igp mukodne parban a 7790 esemmel...

-
idegbeteg18
tag
Lényegében kevesebb pénzből is megúszhatod, így ha megfelel az apu grafikai teljesítménye akkor nem kell külön vga. Nem feltétlenül lesz kevesebb mag benne, a grafikai teljesítmény meg egyre jobban nő.
Van értelme a régi szisztémának is ha nagyobb teljesítményre van szükséged adott programoknál. -
b3Ro
senior tag
válasz
idegbeteg18
üzenetére
Ez az APU-s atallas miben valtoztatja a dolgokat ? Ertem ugy kevesebb cpu mag, kissebb teljesitmeny, de nagyobb gpu teljesitmeny ? Igy van egyaltalan ertelme "regi" szisztema szerint gepet fejleszteni ?
Bocs a sok kerdesert, csak erdekel a tema
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok!
Nem birok magammal (hajt a verem...), es proci cseren agyalok. Azon gondolkozok, h melyik lenne jobb. Az elso jelolt egy Phenom ii x6 1055t 95w-os darab. A masik pedig egy FX 6300. A Phenom azert tetszik, mert a 95 wattos darab nem melegedik annyira, es a 3,8-4 GHz elerheto vele (kulfoldi forumokbol kiindulva), szoval maradna az alaplapom, az orajel is, es lenne +2mag. Ez penztarca barat is, mert nem kellene uj alaplap.
Viszont ott a masik oldal, az ujabb fejlesztes, a jobb memoriakezeles, a magasabb orajel, de viszont alaplapcserevel jarna a dolog.
Na itt vagyok megakadva, h melyik is a jobb valasztas..? Mi a kulonbseg foleg jatekokban HD 7790-al, 1600x900-as felbontason, ahol tobb dolga van a procinak, mint FullHD-n ?A mostani gepem az adatlapomon van.
-
OddMan
őstag
Üresjáratban (Idle-ben) az alábbi procik fogyasztásában van különbség?

- FX 8350
- FX 6300Azt tudom, hogy a Max TDP az 95W és 125W.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most 6osból az a jó vétel 

+1

Az első fecske, ami majd nyarat csinál