Hirdetés
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Szivesen
Szia Nagy Sasssss,igen jolvagyok minden oke,este van programod?
-
MrM94
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Lekorlatozza a processzor teljesitmenyet,hogy beleferjen a TDP keretbe ugye ami 125W
-
delveccio
csendes tag
És hogyan tudom ezt megcsinálni??
-
delveccio
csendes tag
Ja és Chieftec CTG 500-as táp elég erre?? + mellette egy Sapphire HD 7950 Vapor-X van.
-
MrM94
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Az APM et is kapcsold ki!
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudom felhúzni FX-6300 procimat kb 4 GHz-re??
És erre megfelel a procihűtőm? Coolermaster Hyper 103
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_hyper_103_rr_h103_22pb_r1/509000 -
egyedülülő
őstag
Sikeresen összeállt a gépem a hétvégée folyamán. Egyelőre még csak ismerkedem a dolgokkal. Fx8350 esetén kell bármit állítgatni a biosban, hogy alapvetően jól érezze magát a gépben? Azt tudom a turbo-t ki kell kapcsolni.
-
bozont
veterán
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Miért, mi baj lenne? Itthon két AMD-s gépben is XMP-s modulok vannak (ami csak egy profil, igaz Intelhez, de attól még nem zavar sok vizet) és nincs velük gond. Szépen viszik a gyári értékeket.
Mondjuk ha nem sokkal drágább az 1,5v-os verzió, akkor persze azt érdemes venni, már csak a kevesebb fogyasztás és hőtermelés miatt is.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Kingston HyperX KHX1600C9D3X2K2/8GX
Ezt nézegetem.

-
SetCHOO.
aktív tag
Jövőhéten belépek a klubba.
Asus M5A99 Fx Pro 2.0 és FX-8350.
Csupán az lenne a kérdésem, hogy 20e környékén milyen 2*4 GB 1600 Mhz memot rakjak mellé? Nézem a deszka ram támogatottság listáját, de a tapasztalat is számít. -
dergander
addikt
Ilyen alaplapot ne isvegyél... Régi már tunningra. Csakis 9xx lapban gondolkodj amin persze van 8 vagy több fázis.
-
=HG=
addikt
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Az, hogy felejtsd el ! Itt kérdezősködj alaplappal kapcsolatban, de először a lap tetején lévő összefoglalót olvasd el !
-
Fehercsoki
aktív tag
És erről a lapról mi a véleményetek? FX 6300 mellé jobban megéri mint egy GA-78LMT-USB3? (csak mert mindenhol készlethiány van belőle=/)
-
derive
senior tag
Mennyiben rontja a 4 DIMM modul az FX proci huzhatosagat?
-
Tomko78
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Én nem teljesítmény javulást éreztem hanem inkább hogy a cpu úgy megy ahogy kell neki , ergo lekapcsolnak a magok és nem csak 3 mint win 7 alatt , mert ugye win 7 alatt modulokban lévő egy magot kapcsol le , vagy ha win 7 alatt fent van a fx patch akkor egyet se kapcsol le , de pl win 8 -ál már 4 magot lekapcsol én ilyenre értettem , meg hasonló finomságok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Szerintem a processzornak keves a fesz. Nalam ilyesmit csinalt amikor az 5.2 GHHz-et probaltam. Kicsit meg adtam a feszre, es mukodott....igaz rendesen forro volt mar szegenyke.
Egyebkent a mostani tulajdonosnal alap jaraton megy

-
otto14
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ez lehet vidkari driver probléma pl. De többet nem tudok, nincs/nemvolt olyan procim.
-
válasz
energy4ever
üzenetére
A 750-es Chifid egy vagy több ágú? 12V-on mennyi A-t tud kipréselni magából?
-
energy4ever
addikt
válasz
otto14
üzenetére
Alaplapom Asus Crosshair v formaula, es vizezve van, azzal nem lesz gond. Ami furcsa, hogy felhuzom 4,4-4,98kozott, es mindig azt csinalja, hogy az osszes letezo teszt leegy, vagyis Cinebench, stb, de jatekoknal elkezd ossze vissza villognia kep, ameddig nem inditom ujra. Letezik hogy valamelyik hidnak keves a feszultsege, vagy az orajele?
-
otto14
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Miklosss2012 kolléga használta 5.1 Ghz-n 1.512 voltal. Szerintem ott még nem lesz baja. De az függ a lapodtól és a procihűtőtől, meg a procitól hogy megy-e annyit
-
djculture
félisten
válasz
dergander
üzenetére
8.1-es még kínlódik egy csomó szoftverrel, pl steames játékoknál nem egynél virusnak nézi a letöltött fájlokat a deffender. msdn előfizetőknek már rég letölthető a teljes verzió. Másik az hogy a 8.1-as-nál nem igazán stabil a háttértárak kezelése, aki gyakran sokathasznál eltávolitható rendszertárakat az megtapasztalhatja mikor az istennek se akar bootolni a cucc.
-
--Rawlings--
tag
Srácok, használ itt valaki 8350-et SC2 multihoz? Ha igen akkor érdekelne hogy viszi

-
MrM94
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Nekem volt fenn FX alatt win7 es win8 oszinten kulonbseget nemigazan vettem eszre..Vannak jatekok amik adnak pluszba 5,10 fpst.
Annyi a jo win8ban hogy kepes lekapcsolni a magokat.
Nem igazan a modulokat kapcsolja le.Nem tokeletes ez a winfos sem FX ala,erdemi ujitast nem tud felmutatni elodjehez kepest. -
djculture
félisten
válasz
laca000
üzenetére
Pedig pont a modulos procik ala újabb amd és az újabb avx-es ht-s procik ala intel gyorsulnak alatta de nem sokat max 5-10%. De a bf4 játékot már leve így reklámozták hogy win8 alatt kihasználva a dx11.1 újításait sokkal jobban fog futni...
Oliverda helyi tesztjéből:
" A processzorok szempontjából jó néhány újítást hozott a Microsoft ezen terméke, ugyanis a fejlettebb energiagazdálkodási módok (pl.: CC6, PC6) támogatása mellett a kernel szálkezelése is módosításokon esett át. Ezen változtatásokból elsősorban egyes újabb Intel és AMD processzorok képesek profitálni, előbbiek esetében pedig leginkább a Hyper-Threading technológiát alkalmazó modellek. Mindez röviden annyit jelent, hogy a korábbi eredményekhez viszonyítva üresjáratban, illetve alacsony terhelés mellett kedvezőbb fogyasztási értékeket láthatunk, míg néhány program alatt még akár pár százalékos gyorsulást is tapasztalhatunk." -
laca000
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Az a bizonyos "teljesítmény javulás" Win8 alatt egész pontosan miben nyilvánul meg?
A külcsínt leszámítva, szerintem nem túl sok mindenen.
Olvastam bőven ellenpéldát a Win8-ra, illúzió, hogy szárnyalna tőle a rendszer.
Nem lesz erősebb tőle a processzor, és a játékok sem futnak jobban. -
Garsza
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Egy fillérembe se került. Nem ér hozzá semmihez a lemez, van bőven hely. A pluszba kellet azon kívül amit a hűtőhöz adtak az 4db 3x25 csavar és kb 120x40x2mm saváló lemez. Ja meg 4db 4x10 csavar ami rögzíti a pót lemezt az eredeti tartóhoz. De ez mind meg volt munkahelyemen.
-
Tomko78
addikt
válasz
Fehercsoki
üzenetére
elvileg jobban szereti a Fx a Win 8 - at
-
Peaceliker
addikt
-
Fehercsoki
aktív tag
AMD FX proci mellé érdemes Windows 7 helyett felrakni a Windows 8at? (elvileg ott van valami teljesítményjavulás)
-
energy4ever
addikt
8350-el ert el valaki nagyobb orajelet normal, vagyis nem nitrogen hutessel? Mert nekem 4820Mhz-nel nagyobb orajelen hibazik. 1,4875V-n megy. Meddig mehetek el, hogy azert par evet kibirjon meg? Tudom 1,5, de ennel van pontosabb is?
-
lee56
őstag
válasz
T_Stark
üzenetére
Még a 4300 az talán már jobb, ha nem kell több mag, és az alaplapod támogatja.
milka :] Neki olyan volt? És nem cserélte le a VRM hűtést vagy nem tett rá külön ventit? Mert így alapból elég vérszegénynek tűnik az a lap. Válaszolhat a kalapos úr is, ha már szóba került (a giga-rasszista
). -
DeadMeat
nagyúr
Több intel tulaj van, mint fx jelen a topikban
És okoskodnak 
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lee56
őstag
válasz
T_Stark
üzenetére
Ez esetben semmiféle képpen nem járnál jól, hacsak nem az a pár Watt idle fogyasztáscsökkenés miatt nem éri meg neked a kisebb teljesítmény.

Íme egy teszt róla.:
http://logout.hu/cikk/a_legkisebb_bulldozer/bevezetes.html -
Qmi
tag
Sziasztok. Mai nap álltam neki új FX 6300-am tesztelgetésének. Az alábbi képen látni, hogy Catalyst automata teszttel mire jutottam:
4,5 GHz-nél mondta azt, hogy indítsam újra a gépet és kussoljak

Egyébként pedig nagyon elégedett vagyok a prockóval, bár én nem sokkal gyengébbről (Phenom II 955 BE) váltottam, pillanatnyilag nem volt rossz vétel. -
bozont
veterán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Ahhoz igen, de egy Fx8300-hoz már kell a komolyabb lap.
-
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Szerintetek egy Phenom II X4 945-öt van értelme FX4100-ra cserélni?
Nem azért mert kevés lenne a 945, csak izgatja a fantáziám egy FX
De ráfizetni nem igazán akarok egy nagyobbra. -
lee56
őstag
válasz
aknaakna
üzenetére
Van egy sanda gyanúm hogy ez a gondod..: Asrock 870 Extreme 3 R2.0

V4+1 Power Phase Design + alig hűtött VRM + Bulldozer FX-6100 + tuning, ez így már sok plusz szegénynek.
(#32618) pipo112 : Miről beszélsz, az gyíí3 a tápláléklánc csúcsa, még nem találtak fel jobb processzort.

(#32621) T_Stark : Pedig hacsak nem akarsz visszalépést semmilyen téren, akkor egy 6300 lenne a minimum.
(Ami normális alaplappal és egy kis tuninggal simán otthagyja a négymagos phenomodat.) -
pipo112
őstag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
fx 6300 vagy 6350 a szabadság érzése meg fizethetetlen és egy i3-ast simán ütnek

Ha olcsóbb lapot akarsz és valamennyi tunningot akkor én inkább ezt
http://www.pcx.hu/termek/asus-m5a97-r2-0-alaplap-110758
javasolnám nem drága és jó kis alaplap 6300-hoz szerintem tökéletes -
Garsza
veterán
Nemrég lecseréltem a CPU Hűtőm, egy Brockenra. És gyárilag AM3 lapra csak úgy lehet felszerelni hogy a VGA -tól szívja a meleg levegőt. Elsőre úgy raktam fel BF3 A hőfok kb 59°C ment fel. Ezt a hőfokot soknak találtam ezért csináltam hozzá felfogatást hogy el tudjam fordítani 90° és így felrakva kb 5°C csökkent a max hőmérséklet. kb 54°C ig melegszik BF3 alatt.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
speedmetal
üzenetére
Az előbb még úgy volt hogy 6300hoz jó ez a lap akár még tuningolva is.

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
speedmetal
üzenetére
Huha...ezt nagyon jol leirtad....alltalaban igy tortenik, high end CPU, high end VGA es beleposzintu alaplap es tap. Igy volt/van/lesz mindig is.
-
speedmetal
tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Ha jól értem, akkor van egy 30 ezer Forintos processzorod, ami alá 15 ezer Forintért szeretnél alaplapot vásárolni, bevállalva ezzel a kés élén táncolás tipikus esetét, ráadásul úgy, hogy később majd, esetleg egy 40 ezer Forintos processzort is bevállalnál?
Nagyon elferdített példával élve: ingoványos talajra építenél házat, csak mert olcsóbb? -
Gyurma23
aktív tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Minimum egy 970-es lap legyen sztem ennyiért kapsz ilyet itt ph-n tuti....
-
bozont
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Nem a chipset miatt van az, hanem a gyenge vrm miatt. Viszont ez a lap elég jól sikerült ebből a szempontból (csakis a rev 5.0) és még hűtést is kapott rá. Alapon elbánik egy FX6300-zal és még a tuning sem elképzelhetetlen. Részemről ez a legolcsóbb lap amit FX-hez merek ajánlani, mert mai már tényleg jobb, az már 20+e pénzbe kerül.

-
djculture
félisten
Én meg egyiket se 760-as chipszetes alaplapok max 2 modulos fx-el boldogulnak el, nagyobbakkal is elindulnak de úgy ingadozik a teljesitményük mi a jó fene. De erről már beszélgettünk eleget.
-
bozont
veterán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Én inkább ezt ajánlanám picit többért: [link]
-
Fehercsoki
aktív tag
FX 6300 mellé mi a véleményetek erről a lapról? Ez ~14.5k-ért van, nekem elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Gyúrósok ide!
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Robogó, kismotor
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És okoskodnak 
(Ami normális alaplappal és egy kis tuninggal simán otthagyja a négymagos phenomodat.)