- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
válasz
#21078528 #34378 üzenetére
Érdekes számomra,pedig azthittem az én 8350esem a legalja példány,én mindig a legrosszabbakat fogtam ki eddig,tuti nincs ekkora szerencsém
Nálam :
4Ghz 1.24volt(megy alatta is csak néha produkál egy-két fagyást,pedig prime ibt stabil)
4.2Ghz 1.264volt
4.4Ghz 1.32volt
4.6Ghz 1.37volt
4.8Ghz 1.42volt
5Ghz 1.51voltPedig nem válogatott a cucc,iponról rendeltem,de azért durva hogy olyan sok feszt követel meg.
Próbáltákok már alapfeszen(1.187v) az NB-t viszi-e 2400Mhzet?
-
-
KraX
őstag
válasz
#21078528 #28973 üzenetére
Ez nekem is fura volt elsore, de csak az FX mellett problemazik a memoria beallitasokra, phenom mellett 1.5-on ment huzva siman (egyebkent ez a gyari alap is) fx-el meg egybol 1.65-re allitotta az alap feszt a memorianak a lap, amit nem ertettem elsore. Most 1.55-on megy gyari-manual beallitasokkal a nevleges 1600-as frekvencian.
-
KraX
őstag
válasz
#21078528 #28958 üzenetére
Ahogy tanacsoltad beallitottam a gyari ertekeket fuggetlenul attol hogy mit olvasott ki a bios es igy megy 1600-on memoria is.
.CAS Latency:
1333MHz – CL=9 (9-9-9-27)
1600MHz – CL=11(11-11-11-30)Ami fura ebben is, hogy amig a Phenom II volt a gepben, erre nem volt erzekeny sot. cl9-en tudtam huzni 1700 fole is siman, fesz emeles nelkul. Most 1.55-re kellett emelnem mar 1333-on cl9-es beallitasok mellet, hogy stabil legyen a gep. Ugy nez ki elso sorban ezert fagyott merevre a gep. Ahogy adtam kicsit tobb feszt a memorianak mar egybol ment alulfeszelve 3.8-on is a prime.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#21078528 #28638 üzenetére
Igen, húzás alatt alulfeszelésre is gondoltam. Mert kb nekem kell a legtöbb fesz a 4G-hez itt a topikban.
Enyém most így néz ki
Borítás a saját kartonjából van. Első venti a ramok miatt van ennyire magasan, csak így fért el.
Az a drót meg ott előtte, az tartja rajta a papírt az oldalán -
dergander
addikt
válasz
#21078528 #27981 üzenetére
Nekem nem az alulfeszel van bajom hanem hogy bemtudom 4GHZ felett stabilizálni mert prime alatt meghól...ez itt a baj nincs pl olyan fesz amin mondjuk 4.2Ghzen elmegy mert sipol a gep hogy a vrm tulmelegszik igy dob egy kékhalált...mindenesetre új lapon gondolkodok vagy ud3 vagy meg a biostar vagy asus nemtudok dönteni figyelem kinek milyen lapja van és hogy állja a tunningot
-
mackosajt
addikt
válasz
#21078528 #27483 üzenetére
Ha 990FX Extreme4-el tényleg olyan jó a 8120, akkor arról írjanak akiknek ilyen kombó van, mert sajna a 970-el elég gyatra a tuning, sőt, még alapon is tud meglepetést okozni, bár eléggé eltérő VRM hűtésük van.
Ha ezt mások is alátámasztják, lehet mégis kicserélem a lapom.
@Jimbácsi: Igen, jogos a megjegyzése a kollégának. Jelentkezem, mint akit megszivatott rendesen a vengeance 1866-os ram. 1600-on hiba nélkül ment a gép.
-
WTF1985
csendes tag
válasz
#21078528 #26990 üzenetére
Gondoltam, hogy a 6300 at favorizáljátok.
De már így is kb 10k-val túlléptem az eredeti költségvetést.
Szóval úgy kérdezem, hogy az a pár százalék teljesítmény elég jelentős differencia ahhoz , hogy kiprovokáljon egy nagyobb veszekedést az asszonnyal? ( már így is kivan akadva, hogy több mint 160k-t fogok gépre költeni)
Játékoknál csak nem okozna olyan nagy FPS különbséget ha a 6100 választom vagy tévedek?
Teljesítményen kívül, van más ok, hogy a drágábbat válasszam? -
Jim76
aktív tag
válasz
#21078528 #26142 üzenetére
Igazad van mindenképp abban, hogy egy remek lap, nagyon jó felszereltséggel, tápellátással stb., de a hangsúly itt az azonos áron van azt hiszem. Hiába van egy remek Ford, ugyanolyan motorizáltsággal, felszereléssel, és kényelemmel, azonos árban, mint egy ugyanezt nyújtó Mercedes (már, ha lenne ilyen, de nem véletlen kerül 2x annyiba), akkor azonos áron emberfia nem lenne, aki a Ford-ot választaná. Hangsúlyozom azonos árban.
Az Asus sabertooth és a crosshair értéknövelő tényezője a csupasz tények mellett a reputációja. Ez adja majd az értékállóságát, míg közben legalább ugyanazt a teljesítményt, és minőséget élvezheted.
-
ViZion
félisten
válasz
#21078528 #25033 üzenetére
Inkább a 970 sorozat volt problémás, vagy a 990 is?
marco0007: ez egyszerű. CPU LLC enabled, CPU V offset - és adsz egy értéket. Utána figyeled a feszt és futtatsz pár kör LinX-et, vagy Prime-ot, figyeled, h elszáll-e. Ha OK, mittomén 1 óra prime és 5 kör LinX, akkor még lejjebb veszed. Ahol omlós lesz, ott feljebb rakod egy klikkel és futtatsz hosszabb ideig tesztet, ha az stabil, akkor bódottá.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#21078528 #24169 üzenetére
A megjegyzesem nem eros. Nincs semmi bajom a regi Asrock-al, nekem is volt AM3-ban a legolcsobb belole, ment kifogastalanul 1.5 evet. De a mostani az ...... hulladek. Mindegy hogy AM3+ vagy 1155-rol van szo.
Nem lehet ilyen hutovel kiadni, amikor tudjak hogy egy 125 W TDP-ju processzor fog benne lakni. Ilyet nem lehet ! Kulonosen ha kispenzu ember veszi aki szeretne azert ici-picit rancigalni a processzorat es videokartyajat !(@24164) RVR400: vagy amig nem lesz platform csere. Egyebkent a sabertooth az kemeny (nem annyira mint a ROG) legyen AMD vagy Intel vonalon.
-
válasz
#21078528 #24167 üzenetére
Az Asrocknak igen is vannak nagyon jó ár/érték arányú lapjai, sőt, Miresznek pl egy régebbi chipset-es Asrock deszkában ment 5 giga környékén a 8120-as
Viszont sajnos az is igaz, hogy vannak nagyon gyér VRM és VRM hűtéssel ellátott modelljeik, melyeket érdemes kerülni, ha fontos szempont a tuning.
-
Kocska89
tag
válasz
#21078528 #22702 üzenetére
Azt nem láttam elnézést. Így már érthető. Kicsit megterheltem aida stabilitás teszt el. A magokra 44 fokot ír, cpu ra 54 fokot. Na most már csak kíváncsiságból is, megmértem multiméter hőszenzorával. A kupak oldalához tudtam nyomni a szenzort. A multi 42 fokot mutatott. Így már közelebb vannak egymáshoz reálisabb értékek.
-
Lanash
senior tag
válasz
#21078528 #22589 üzenetére
Nem akartam giga tuningot, csak ha már vennék egy fx-8320-at akkor gondoltam beleférne egy kis tuning is.
De egyenlőre még gyűjtöm az infókat és feldolgozom, mert van 110k keretem a gépre és igazából mindegy, hogy AMD vagy INTEL vagy ATX vagy ITX méretű. A lényeg hogy kijöjjek a pénzből és később ne bánjam meg.
-
MrM94
addikt
válasz
#21078528 #22589 üzenetére
egy giga 990xa ud3 4,4ghz stabilan semmi throttling 1,4v al..amikor az asrockal az ex3 al menni fog akkor emelem kalapom..itt nalunk 990 asrock dragabb mint a giga...4.2ig nkm se volt bajom 970ex4 el.. csak instabil volt a hoszenzor az egekbe mert stb..meg a tt kezdett jelentkezni mar 4ghz en 1,2 v al...
-
Jim76
aktív tag
válasz
#21078528 #22219 üzenetére
Igazad van, de jelen helyzetben számolva a 6-ból 4 mag (többet nem enged az AE és a PremierePro), aminek ha igaz, magonként 15%-al magasabb a teljesítménye, hasonlót képes talán nyújtani, mint a 8-ból 5-6 kisebb teljesítményű mag (azért számolok 5-6-al, mert a memória még 5-höz is kevés jelenleg, azt mondják min. 1,5GB az ideális/szál), és ezt alacsonyabb fogyasztással, talán kisebb hőfokon nyújtja (így is sok órás üzemek lesznek, bármennyire gyors is lesz).
Illetve eddig abban bíztam, míg ide be nem néztem, hogy a lap simán bírja a 8120-at is akár, de elbizonytalanodtam. (nyilván , ha javasolni kellene bármit, én magam is hajlamos lennék a veréblövészetre helikopter gépágyút javasolni, nehogy leszóljon bárki, ha légpuskával mellélő miattam ....
-
válasz
#21078528 #21418 üzenetére
Windows szerverek futnának rajtuk, a feladat pedig sebezhetőség-vizsgálat, és minden ezzel kapcsolatos okosság. Az sem kizárt, hogy lenne 1 Win szerver, és mondjuk 10 Win7, ezek domainbe rakva, plusz egy támadó gép, mindenféle IP-fertőzéseket emulálva.
A fő kérdés, hogy több mag = több teljesítmény? A virtuális gépek skálázódnak a magokra? Mert Core I7 3770 (4mag), és FX 8150 (8 mag) között vacillálok.
-
Yeffy
veterán
válasz
#21078528 #17979 üzenetére
hát.. igen, ahogy írták előttem...
az ilyeneknek megint nem látom semmi értelmét, mert közük nincs a normál, vagy ésszerűbb tuningos felhasználási módhoz.
egyik, h kemény 1 mag megy úgy, nem mind a 8, másrészt meg, ugye a hűtése...nem tudom, engem az ilyenek sose nem érdekeltek...
de kösz a videót
-
Yeffy
veterán
válasz
#21078528 #17860 üzenetére
szia!
köszi szépen a reakciódat!
na, ezek már mindjárt jobb hírek. neem, egyáltalán nem vagyok se benchmark-huszár, se e-fallosznövelő, főleg, h én fizetem a villanyt (is)
ami tuning esetleg lenne, az az, amit alapfeszen bír, v picit kevesebb fesszel.
mondjuk egy 4 GHz-nek örülnék, de sztem 3,5-ön is bőségesen elegendő lesz.
nem?addamka: jaa, igen. ez esetben nem szóltam, jogos...
nekem pont (de tényleg csak ippenhogy) befért a házamba a Ninja, szóval ez nem gond...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#21078528 #17379 üzenetére
Nézegettem az öszehasonlítást és ez megütötte a szemem.
Olyan mintha kissé bugzana a teszt, vagy a linux ennyivel jobb? Furcsa eredmény....Dot Product
multi-core scalarmiresz FX-8120 @ 4.00 GHz - 5972 - 2.72 Gflops
mackosajt FX-8120 @ 4.00 GHz - 6151 - 2.80 Gflops
enyém FX -8320 Eight-Core @ 4.50 GHz - 7479 - 3.41 Gflopsberus.berus FX-8120 @ 3.60 GHz - 25096 - 11.4 Gflops
A single score scalar is 3,5-4x több mint a többieké.
-
Asbee
veterán
válasz
#21078528 #17168 üzenetére
Mi pedig a gyakorlatról és tapasztalatokról beszélünk. Egy kis + fesz meg + Mhz és máris beleszól az APM. Tuningnál alap dolog hogy kikapcsoljuk, nincs rajta mit kísérletezni. Mikor megjelent a bull nem egy ember szívott vele, hogy nagyon sok lapban nem volt meg a funkció, hogy ki lehessen kapcsolni. Számomra már az gáz volt mikor az először bekapcsolt fx6100-el apm viszavette prime alatt az órajelet. ( 0 tuningal)
-
menyoronc
aktív tag
válasz
#21078528 #17161 üzenetére
Helló!
Nem mondtam h tuti h a procival van baj. Videokártya csere volt, egy 8400as silent-el is csinálta. Memóriát most tesztelem a memtest86al 23 perc után 50%nál jár eddig semmi error. De majd kérek kölcsön memóriát és tápot. Még prime95el tesztelem meg mert azzal eddig nem volt annyira nyuzva kb 1 órát futott addig nem volt gond.
Aztán ha az se akkor marad az alaplap.
Mennyi idő annak a gariztatasa? Lehet szerintetek pcx-nél kérni ahol vettem h egy másik lapra cseréljék? -
Asbee
veterán
válasz
#21078528 #17150 üzenetére
Ha tuningol, nem érdekli a fogyasztás, bírja a tápja, akkor miért nem javasolt az APM kikapcsolása? (Tuningon a hangsúly) Éppen, hogy ajánlott... Milyen biztonsági érzetet? Hogy a procid nem fogod tudni érdemben tuningolni? Hűtés és LLC nem segít semmit az APM-en.
(#17162) anderledani: Nyugodtan hagyhatod, de akkor ne a teszt progival játszál órákat
Játékok alatt mint írtad is nem melegszik annyira, határon belül van bőven.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#21078528 #17116 üzenetére
Nyilvan a felhasznalastol is fugg, en azert ajanlom, hogy ha mar vesz valamit, akkor legyen meg kis bovitesi lehetoseg. Nekem a 970extreme4 nem birta a 4gigat, amit ugye a legtobb 8120 alapfeszen vinne amugy. Nalam azzal hogy alapfeszes tuningot sem birt elvagta magat.
Meg ugye van aki nem tuningol, csak berakja es menjen, akkor meg a turbo core elkezd ilyen 1.4 voltokat tologatni a procira, ott lesz problem hamar. -
mkcmagico
csendes tag
válasz
#21078528 #17104 üzenetére
Köszönöm az ötleteket.
Természetesen BIOS reset már az elején megvolt. A Linuxos megoldáson gondolkodom, most megpróbálom a BIOS frissítést, mondjuk új alaplap, augusztusi rajta a BIOS, azóta egy újat adtak ki, hátha megoldja.
Tuningolva nem volt, még nem volt megfelelő a hűtésem. Ezt a 256-ot nem értem én sem. Illetve hogy miért a proci mag szám állítás okozta a dolgot. Nem OP rendszer működs közben lett a bajAmúgy FX 6100 .-on ( ha helyrejön a dolog) ezt a BIOS-beállítást próbálta valaki? van értelme? Mármint a mag szám nem automata hanem kézi 6 magra állításnak és value -érték módosításnak?
-
anderledani
őstag
válasz
#21078528 #17069 üzenetére
Nem írta ezt ki, (volt már hogy test8 nál kiírta) de hibát sem, az első 10 teszt futott le aztán leállítottam. Máskor amikor instabil volt, eddigre már hibát jelzett.
Arctic Cooling T11 Silentium házam van 2db 12cm-es hőérzékelős ventivel, majd a hátsó venti érzékelőjének elhelyezésén javítok, mert az nem nagyon akar felgyorsulni. -
anderledani
őstag
válasz
#21078528 #16868 üzenetére
Azt én tudom.
Az miért lehet hogy terhelés alatt egy 100-200 rpm-el lelassul a ventilátor, melegedéstől függetlenül. Tehát megy 1500rpm-el (level 1-en), aidában benyomom a terhelést, és lelassul 1360 körülre.
Meg még az hogy 1,275v-on nem bírta a 3,9ghz-et, windows indításnál rögtön kékhalált kapott. Kifogtam volna egy rosszul tuningolható egyedet?
Mondjuk nem kapcsoltam ki semmit az uefiben és nem is akarok, úgyhogy inkább egyelőre hagyom a tuningot. -
mackosajt
addikt
válasz
#21078528 #16296 üzenetére
apm van kilőve, meg a turbo letiltva, ha jól emléxem.
Azóta ezeket nem bacogattam, csak most, hogy a Brocken van rajta, csak mozgatja a fantáziámat egy kis mindennapi tuning.
A feszültség zavar, hogy mi a rákért tér el ennyire, mikor bios is 1,35-re van lőve, és ő maga sem mér 1,35-öt. Akkor minek van ilyen lehetőség benne? Lenne egy csúszka, oszt csók, skála nélkül. Kb. az is ennyit érne. -
válasz
#21078528 #15502 üzenetére
Nem hoznak letre AMD specifikus kodot. De meg csak az utolso hardverre sem optimalizalnak, mert el kell futnia minden tamogatott hardveren. De nem az operacios rendszer, hanem a rajta futtatott program hatarozza meg 95%/ban a teljesitmenyt. Szoval a Microsoftot szidni erosen teves. Ha a fejlesztok nagy resze nem engedelyezi az ujabb utasitaskeszletek hasznalatat, arrol nem az MS vagy az Intel tehet. A fejlesztoknek macera tobb library-t is forditani, azokat karbantartani stb. Sajnos be kellene latni, hogy az AMD a modulos felepitessel nem a leheto legnagyobb teljesitmenyt akarta elerni, hanem a mag meret/teljesitmenyt optimalizalta.
-
-
laca500
aktív tag
válasz
#21078528 #15384 üzenetére
A mem-nél kingston 1600-as mind a kettő, csak 2 modul 4GB-os és 2 meg 2GB-os, de ha jól emlékszem még a sorozatszámuk is megegyezik. Csak hát az egyik 2X4GB-os kit, a másik meg 2x2GB-os, szintén kit.
De lehet, hogy tényleg nem szereti azért egymást.
Na felraktam az oldalfalakat és vissza állt minden a tegnapi hőfokra.
Alapon 33-35, 4.2-őn prime-vel terhelve 64 fok. Ez van ennyit bír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest