Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz RaPiDsHaRe #32799 üzenetére
Aida64-el nézd meg, milyen időzítések tartoznak a memóriádhoz 1600 MHz-es sebességen. Illetve valójában ott a 800 MHz-nél látható adatok érdekelnek majd téged.
Ezeket lődd be manuálisan a biosban, DRAM Timing címen szokott futni általában.
Ha kitöltenéd az adatlapod, és ismernénk az alaplapod pontos típusát - így tudnánk, milyen bios van rajta -, még ez utóbbit is konkrétan meg tudnánk mondani neked.[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Tomko78
őstag
válasz Peaceliker #32797 üzenetére
én nem is mondtam hogy a legjobb, csak kérdezted milyen hűtő bír el vele , speciel egy közepes hűtő is elvileg el kell hogy bírjon vele
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
=HG=
addikt
válasz RaPiDsHaRe #32795 üzenetére
Miért baj, hogy xmp-s? Nem kötelező xmp profillal használni...Beállíthatod máshogy is...
-
FeRRaR1
őstag
válasz MiklosSaS #32783 üzenetére
Köszönöm az infót, de még az is sok, addigra a kistestvér is olcsóbb lesz megint, az már be állt kb a reális árára, még az FX 9590 még mindig túl árazott, és a 220-al is az maradna.
Peaceliker
Nem hiszem hogy a való életben elérné ezt a teljesítmény felvételt, de a 9370-é valamivel kevesebb.
Egyébként meg ezek 99% hogy válogatott 8350-esek, szóval azok sem kérnek kevesebbet ilyen órajelen, inkább többet kicsit.Kisebb fesszel és nagyobb valószínűséggel hozható az 5 Ghz 24/7-ben, ezért vennék 9-est inkább.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
-
Tomko78
őstag
válasz Peaceliker #32790 üzenetére
Elvileg az én Cooler Master V6 GT is rá van irva ez az érték
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
laca000
őstag
válasz Tomko78 #32787 üzenetére
Az a "bivaly" cpu, egy túlhajtott 8350-es, de ezt már párszor megbeszéltük.
Klinikai kezelésre szoruló őrült, aki megveszi.
Értelme nincs.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz MiklosSaS #32785 üzenetére
Már megőrült, de nem kár érte..
Micsoda "frappáns" AMD üzleti döntés, ötlet volt ez, el kell ismerni..
Nem kicsit járatta le magát a fószer.
Lehet már nincs is a cégnél..lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
FeRRaR1
őstag
Még tovább esett az FX 9370 ára, 172 £
az FX 8350 még mindig 155 £Így kb 17 £ / 6.000,- HUF a különbség, azt hiszem októberben benevezek egyre.
A 9590 még mindig 255 £
-
Vesztor87
senior tag
válasz Peaceliker #32760 üzenetére
Az AMD-nek jelenleg úgy látom nincs alternatívája az ára miatt.... legalábbis 20-30e ft-ig nem nagyon
-
laca000
őstag
-
laca000
őstag
válasz Peaceliker #32760 üzenetére
Körülbelül.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Pug
veterán
válasz honda130 #32759 üzenetére
Megnyugodhatsz, hat Integer és 3 FPU feldogozó van összesen a 3 modulban, vagyis egy modulban van 2 integer feldolgozó és egy lebegőpontos, így összességében, saláta nyelven azt mondhatjuk, hogy egy modul egy különálló Piledriver magnak (ha lenne ilyen ugye: 1 integer + 1 FPU) hozzávetőlegesen az 1.4-1.7szeres teljesítményét hozza, alkalmazásoktól függően. A linkelt mélylélektani leírást nyugodtan olvasd át és valóban tisztáb lesz a kép.
[ Módosította: proci985 ]
-
djculture
félisten
válasz honda130 #32749 üzenetére
Nem 3 magos hanem 3 modulos, modulonként nem teljes értékű magok vannak de azért nem is olyan mintha csak modulonként 1 feldolgozó egység lenne. Az egész attól függ hogy irták meg egy rajta futó kódot, ha rosszul akkor minden modulban az egyik mag vár a másikra, ha jó akkor meg egymást kiegészítik. Régi játékokban kínlódik látványosan ez a felépítés újakban viszont jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz laca000 #32757 üzenetére
Én tényleg csak azt nem értem, hogy tulajdonképpen mit is számít, hogy hány mag van? Aszittem a teljesítmény a lényeg...telefonokban is sokan addig értenek hozzá, hogy "hány magos?"...az a "reklám", a lényeg, hogy mit is tud valójában. Felőlem lehet 1 magos is amíg ezt a szintet hozza.
"Oh my Goa'uld!"
-
honda130
tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
most elaltatom a kislányom és mindent elolvasok. Ha a tejedelmet nézem, valószínű hogy mindent meg fogok érteni.
Jelenteni fogom nektek azt is.Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
Tomko78
őstag
-
laca000
őstag
Nem kell pánikba esni.
Felesleges.
Semmi sem fog "döcögni", nem lesznek újraindítgatások, és dobolni sem fogsz a kezeddel idegességedben, csak örömödben ugra-bugrálni.
Hidd el!lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
derive
senior tag
válasz honda130 #32745 üzenetére
Mire hasznalod egyaltalan? Joval erosebb az Intel HTjanal (ott a virtualis mag sajat eroforrasa 0), kozelebb van a 6 gyengebb maghoz. En keprekonstrukciok szamitasara/szimulaciojara hasznalom a 8magost, de nem lattam kulonbseget SSE2/AVX kozott (elvileg ez lenne a megosztott resz, ami szuk keresztmetszet).
-
bozont
veterán
Nem kell kétségbe esni, jó kis processzor a 6300, de nem kijelenthető, hogy 3 vagy 6 magos igazából. De olvasd el amit linkeltünk, ott részletesen ki van vesézve.
Milyen vga kerül amúgy mellé?
Meg ha csak játékra kell és nem kifejezetten memóriaigényes alkalmazásra, akkor a 2x4GB bőven elég, inkább egy SSD a rendszer alá aztán szárnyalni fog az egész. -
Peaceliker
addikt
Figyu! Ha ez a proci 3 maggal x teljesítményű, de 6 maggal is x teljesítményű, akkor mit számít, hogy hány magos?? Vagy így nem leszel gizda a haverok előtt, hogy csak 3 magos? ...már bocsi...
(#32751) Tomko78
eszközkezelő szerint a HT-s intel is 2x magos...
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
honda130
tag
Azét remélem akadozni nem fog, mert ami most van az is két magos......Ja? ...Lehet hogy az meg csak egy magos? Most kezdem újítani a gépem. Vettem ezt a 3 magos FX6300-at, jövő hónapban egy Asus M5A99X EVO R2.0 alaplapot szeretnék, utána 2x4, vagy 2x8Gb ramot akartam, Esetleg egy kisebb SSD winyót, új routhert, házat. Gondoltam csinálok egy tök jó gépet, de már az első hardverrel befaragok. A végén elköltök közel egy százast és ugyanúgy döcögni fog, maradnak az újraindítások, dobolás a kezemmel meg a beizzadt szék a hátamnál, mert mindent úgy kell majd kivárni rajta.
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
lee56
őstag
-
honda130
tag
Ohh... Akkor most elkeseredtem. Vettem egy 3 magos procit. Mégis hány magost kell venni hogy tényleg annyi legyen? Nem értem. Miért írják oda hogy 6 mag? Akkor ha drágább 8 magost vettem volna az hány magos lenne? Szerintem ez piszok nagy becsapás. Vagy hogy van ez?
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
honda130
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Akkor most az AMD FX6300 6 magos vagy nem 6 magos proci? Egy ismerősöm azt mondta, hogy 3 magos és dupla szálon futnak az adatok. Akkor lehet hogy holnap egy 3 magos procit hoz a futár?Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
-
Pug
veterán
válasz djculture #32730 üzenetére
Nem tudom, én még a Saber esetében nem vettem észre, hogy nagyon kókány megoldás lenne, aki meg 17K-s Seggsziklával akar gigahertzes tuningot, hát az vessen magára.
Én speciel meg fogom siratni az AM3+-t, én szerettem.Szerk:
Dj:
csúcs alaplapokkal is van elég baj
Mint ahogy bármelyik foglalat típus esetében.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
am3+-ért azért mondjuk ki nem kár mert ahány féle gyártó annyiféle kókányolt megoldás van.
Ideje már egy olyan platformot csinálni ahol megszabja az amd hogy ehhez a szériához ilyen tápellátás kell és slussz passz. Nem az van hogy a gyártók összekókányolnak mindent csak hogy nyerjenek rajta még több pénzt a vásárló meg beszívja.. -
lee56
őstag
Huhh, akkor fussunk neki mégegyszer.: "tudod future is fusion"
Aztán ki beszélt itt FX-ről (rajtad kívül)?"AM3+ foglalatba konkrétan nem lesz több kiadott CPU" - Ezt meg nem tudhatod biztosra (Richland is a semmiből bukkant elő nemrég, én nem zárnék ki egy AM3+ meglepit ), még legalább egy évig reménykedhetünk, Steamroller FX-ért kiált a világ.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
-
djculture
félisten
Én mióta világ a világ csak wolf szilikonpasztát használok semmi ilyen márkás valami mert azok beszáradnak a fenébe egy idő után. Tranyók fetek alá jó akkor proci fölé is jó.
-
dergander
addikt
Mi a különbség a mx2 és mx4 cpu paszta közt? Tudja valaki?
-
lee56
őstag
válasz MaxxDamage #32711 üzenetére
Csakhogy arra már nem igaz a "nincs nagy árdifferencia" és a processzorod sem támogatja.
Úgyhogy nem tudom értékelni a hozzászólásodat sajnálom, leülhetsz.No Comment
-
válasz SetCHOO. #32710 üzenetére
Vegyél meg mindent, dobd össze azt csapasd neki !
lee56 : én 1600 -ast vettem , de ennyi erővel a 2400 -ast is vehettem volna
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz MaxxDamage #32708 üzenetére
Köszönöm! Pont most néztem ugyanezeket a modulokat.
Nem is offolok tovább. Majd hétvégén jelentkezek ismét a beüzemelt M5A99 fx Pro 2.0 és Fx-8350 párossal.
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket! -
lee56
őstag
válasz MaxxDamage #32708 üzenetére
Akkormár miért ne elve 1866-osat vesz, annyira nincs nagy árdifferencia. Különbenis lehet hogy neked csak mákod volt, azért nem biztos hogy minden 1600as megy 1866-on. Amúgy jók ezek a Corsairok +1
No Comment
-
válasz SetCHOO. #32707 üzenetére
Én ezt tudnám ajánlani " CMZ8GX3M2A1600C9R " (Corsair 8GB KIT (2x4GB) 1600MHz ,1.5v -os) , de van a Milyen RAM-ot vegyek? topic ahol szívesen segítenek neked
Nekem Asus M5A97 EVO R2.0 lapba van FX-8350 társaságában , tökéletesen megy a RAM 1866 -on !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MrM94
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest