Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe2
aktív tag
Csak azért kérdeztem, mert a 980BE többnyire előtte van a tesztekben. Az pedig 965+400mh.
-
stewe2
aktív tag
Melyik jobb vétel, ugyanabban az árban?
965BE - FX4170(már megvettem
)Tudom, hogy 6300-mal jobban jártam volna, de az már egy másik kat, akkor VGA-t, meg lapot is cserélhettem volna. Elsődleges szempont volt, hogy a 4Gh-et ne egy agyonhúzott, feszelt, hűtött 955BE hozza (sikerült jó áron eladni)
Esetleg valami tudnivaló a 4170-ről? Az előző 5 oldalon nincs szó róla
Thx stewe
core2: jó a lapod

-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Karácsonyra egy kis bővítést tervezek -ha minden terv szerint megy-, és az lenne a kérdésem, hogy egy FX-8320-szal alap órajelen való használatot feltételezve (mivel sosem tuningolnám) elbír egy Freezer 13 (sima, nem pedig pro)?
Milyen hőfok adatokra számíthatok?

Illetve azon a +500 MHz-en kívül van bármi előnye a 8320 ellenéven a 8350-nek amiért 10k-val többe kerül? (én nem vettem észre, cask azért kérdem)

Amúgy egy ASUS M5A97 EVO R2.0-ba menne .
stewe2: Köszi!

Üdv. core2
-
lee56
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
No igen, de mégsem véletlenül ajánlott inkább letiltani a turbót (annak aki lusta vagy nem képes azt átprogramozni), mivel irreálisan magas feszültésgeket ad a megadott cél frekvenciák nagyrészéhez, és mellesleg 6GHz-nek a közelébe se tudja juttatni a "magokat" szóval az ideális működéstől még mindíg nagyon messze dolgozik.

Legalábbis amíg saját tuninggal az összes mag órajelét jobban meg lehet emelni és kevesebb feszből ki lehet hozni, mint amit a turbó használ a magok felére alacsonyabb órajelen, addig nincs nagyon miről beszélni.
-
lee56
őstag
válasz
üzenetére
Végülis ha így lehetne még inkább tovább tuningolni (mondjuk 6+ GHz vagy fölé) a fél processzort (4 mag), a régebbi játékok/programok biztos meghálálnák. De sajnos ahogy hallottam, ennyire nem egyszerű, mivel úgy is melegszik, és úgy is kéri a feszt (úgy kb 5GHz felett így is sansztalan léggel hűtve). Szóval, ez így max arra jó hogy csökkentsd a hőtermelést és a fogyasztást valamelyest (8-magoshoz képest), ha tényleg több programot használsz, ami képtelen sok szálat megmozgatni ez így rendben is van. Csak akkor nem értem miért vettél nyóc-magosat?

-
Casanova*
veterán
srácok! fullHD 1080p-ben az fx 6300 4,2 Ghz-en rendesen kihajtja a gtx770-t? vagy 4,5 Ghz-en?
-
and1ao
őstag
válasz
egyedülülő
üzenetére

-
Tomko78
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
2 száll helyett inkább nem 2 mag ? 4 modul modulonként 2 mag ha jól tudom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
egyedülülő
üzenetére
4 modulos, modulonként 2 szállal, közös cache-sel.
-
egyedülülő
őstag
Volt itt pár jó komment ami ecsetelte, hogy akkor most az Fx8350 8 magos vagy nem 8 magos, illetve miként is van kialakítva. Egy parázs vitához keresek valami tárgyilagos leírást.
-
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem fölösleges még ezeket a procikat tuningolni.....meg minek is a tuning ha az AMD már ezt a kérdést az FX-nél alapból megoldotta.
Én nem nyomom ki se a Turbo-t, se az APM-et ,se semmilyen számomra amúgy is kinai opciót...mert így is belenyal néha a 4000Mhz-be gond nélkül,és ez így nekem bőven elég
.Én inkább az optikai tuningra gyúrtam rá kicsit....ami annyiban ki is merült,hogy a Scyte Mugen 2-re szereltem még egy 120-as ventit mert keveseltem a gyári egy oldalit,ami amúgy is csak max 1300-at forog.
Nyertem vele kb kemény 6-7 fokot minuszban...
Első boot után be is sípolt az Asus deszka mert nem pörgött fel a gyári Scyte még a minimum 600 rpm-re sem...
-
Gerisz
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Engem sem érdekel a villanyszámla sem a tesztprogramok, elégedetten használom (mióta megy a tuning is azóta még jobban). Nekem azért van a 8350 mert meg is marad emléknek miután már nem használom, de már a 9x szériával nem tenném meg. (mondom ezt most, majd elborul nekem is az agyam
)
Nekem vannak Inteles gépeim most is, de AMD-s az mindig lesz! -
FeRRaR1
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
Én megvettem, nem bántam meg. Egyrészt hosszú távra tervezek, nem akarok cserélgetni, majd max VGA-t 2-3 év múlva. Másrészt nincs villany számlám, benne van a bérletben. Jó processzor ez, egyedül a fogyasztása, meg az ára sok. Nyugalmi állapotban meg alig eszik többet, nagyrészt úgyis abban lesz.
Illetve ahogy a tesztben is írták, talán ez az utolsó CPU, innentől csak APU... Amik engem egyáltalán nem győztek meg, egyenlőre, kevés CPU és VGA oldalon is amit nyújtanak, nem kicsit.
Volt 2 inteles 3 AMD-s gépem, jó most ez a 4. de FX es mint az előző, szóval nem vagyok fanatikus, bár tény hogy jobban szeretem. Vannak olyan dolgok amit a tesztprogramok nem mutatnak ki, sima hétköznapi használat, böngészés, valahogy nekem mindig jobban esett, simább gördülékenyebb volt az egész, mint az inteles gépeken. Lehet hogy a gyorsabb SSD is közre játszik, de számomra AMD
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Maotun
üzenetére
350 W-ot ?! en 250-re emlekszem. Mind1, szerintem ha nem huzod akkor siman menni fog. Visszont olvastam azt is hogy a 9590/9370-es 5.3 GHz-en mar megzabal 300 W-ot is, ami kegyetlenul sok. Nem tudom mennyire igaz vagy nem, en mar nem emlekszem mennyit mertem annak idejen.
Valami nem passz, egy 590-es GTX fogyaszt 375 W-ot, en nem hinnem hogy a 7970 350-et zabal. 250 W az en 780-nak a fogyasztasa.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
Hát, ha a 6100 jól teljesít, nem akarsz tuningolni, akkor nincs értelme váltani. A teljesítménye elég?
Mert a 8320-am 4,2-4,3GHz-n elvan max 1,41V fesszel, de 4,5GHz-n már elkéri az 1,52V-ot és baromi gyorsan felmelegszik 65 C fokra terhelés alatt.
4,2GHz-n terhelésnél max. 55 C fok.
Ilyen feszeknél és értékeknél lesz kevés az Asrock.--------------
Ja, a lapom 22 ezer Ft-ba került, 970A-UD3.
-
dergander
addikt
válasz
Maotun
üzenetére
Minden VGAba van egy TDP limit,mármint a GCNeknél,nekem 140wattot eszik maximum ha 1000/1250en hajtom a 7950 igy bőven elég eljátszok mindennel szépen,a gyártó honlapján azt tünteti fel milyen tápegységet vegyél.
A 7970esek olyan 200wattot maximális felvétellel bírnak meg ha ráadod a +20%ot akkor annyival több,a CPU az már grízes egy 4.7Ghzre tunningolva is elérhetjük a 8350el a 200wattot még többet
-
Bali27
addikt
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Nem tudom.. A 6100-nál nincs gond vele, tökéletesne müködik + új Bios is van, egyébként meg a hűtéssel sincs gond mert Alpenföhn Nordwand CPU hűtőt használok egy baromi jól szellőző házban. Persze elhiszem hogy nem olyan mint egy 50 ezres lap, de a 8320-at kb alapon meg max egy pici huzással gondolnám.. Nem akarok 3Dmark pontversenyen indulni.
-
Maotun
őstag
fx 9590 nél ezt olvastam:
"Az ASUS Crosshair V Formula-Z és Sabertooth 990FX R2.0 alaplap helyben rendelkezésre álló és a funkció AM3 + Socket teljes mértékben támogatja az AMD extrém teljesítményű FX-9370 és FX-9590 processzor. A nyolc mag, és kinyitotta órajel sebesség akár 5 GHz-es, az FX-9000 sorozatú szükség hihetetlen mennyiségű energiát, ami jelentős hő - AMD javasolja 1200W tápegység és folyékony processzor hűtés.
mennyit ehet ez a csúcs cpu egy asus matrix 7970-el
kevés a 700W.-os tápom

-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
8120-at, alapjáraton.
-
válasz
üzenetére
Milyen prockót hűt vele ?

(#35337) Lavidaloka : A Mugen 2 -t mindenki dicsérte / tesztekben is , de Mugen 3 -at pl. nem

Mennyin hajtod az FX-8320 -ad ?(#35353) Runo : Gondolom megvan vele elégedve !
(én igen) - 2 venti sokat számít - +- megvan a bordán) - bár ez húzásnál látszik igazán ! 
L
-
hege01
tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
Pontosan, én legyártottam 4 db 3mm-es műanyag alátétet és így nem lötyögött addig sem, könyebb fölrakni a bordát, nem keni el a pasztát.
-
Bali27
addikt
Sziasztok! Fx 6100-am van jelenleg, és 8320-ra szeretném cserélni.
Viszont Asrock 970 Ext.4-em van.. Ott akadtam el, hogy az egyik Bios frissítésében ez van írva:
Improve AM3+ FX-8350 and FX-8150 CPU compatibility.
Viszont a CPU támogatási listájában [link] Fx8300 95W -ig szerepel a felsorolás. Szerintetek hanyagságból nem frissítették vagy valami bibi lehet vele?
-
Kaszika
tag
Sziasztok, egy fx 8320-as cpu,hoz kellene nekem minél olcsóbban lap, egy elfogadható házikó. cpu speed kell, viszont késöbb jobb lapot tennék alá, újítanám előre is köszi

-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Scyte Mugen 2 van az enyémen...az nem jó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FeRRaR1
őstag
1: Igen, mentesek.
2: Példány függő, átlag 4 Ghz körül, de vannak elszórtan erősebb (4,4Ghz) illetve gyengébb (3,7Ghz) példányok.
3: Játék függő, amelyik játék az egyszálas teljesítményre épít, ott gyengébb, amelyik többszálasra erősen optimalizált ott erősebb, de várhatóan a jövőben erősödni fog (PS4, X1 mind 8 magos AMD procival jönnek) -
GAbre
veterán
Üdv!
Úgy néz ki szert tesz ismerős 8120as procira.
Lenne pár kérdésem:
Jól tudom,h szorzóár mentesek!?
Mennyi tuningot bírnak ezek a procik?
Illetve,ha jól tudom kevés,1-2 játékban látszik talán a 8 mag ereje,jól tudom?Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Fater is, bár ő nem PH! tag

-
Van itt valaki aki FX-re Scythe Mugen 4 -et használ ?
(vagy csak én ? o.O )L
-
TomFace
tag
Rendben, Ashura lesz ebből, köszönöm mindenkinek!

A ház egy Zalman Z9 Plus lesz, amiről azt olvastam, hogy 177mm helyet ad, szóval baj nem lehet!
-
Casanova*
veterán
válasz
egyedülülő
üzenetére
milyen házad van/lesz?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
TomFace
üzenetére
Nem overkill, egy nagyon jó ár/hűtés teljesítményű hűtő az.
A 212 evo nem jó ár/értékben, drága a tudásához képest.Azt most így nem tudom megmondani, hogy kevés lenne e, mivel nem tudjuk mekkora fesz kell neki, de az 100% hogy jóval csendesebben és hatékonyabban hűtene amit ajánlottam, illetve belefér az általad említett 50 E keretbe, így az adott összegért a legjobbat ajánlottam.
-
TomFace
tag
Köszönöm a válaszokat! Az számomra is látszik, hogy ez az Ashura jobb hűtő, de az már nem overkill kicsit az igényeimhez? ...vagy a 212 evo kevés lenne?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
TomFace
üzenetére
8320-ra Scythe Ashura-t tegyél, azzal be kell férned 50E alá, ha nem nézd meg máshol

Pl hardverapró bazárok
A deszka jó lesz, a többletfogyasztás meg igazából a fesz emelés miatt keletkezik többségében, nem az órajel emelés miatt. Szóval a kérdés az, hogy mennyire kell emelned a feszen, ha kell egyáltalán, az adott órajelhez. De szerintem 4 Ghz mellett, értelmes fesszel, turbo off-al nem fog számottevően többet enni.Maotun
Abban a kemény 5 percben amit kapott 44 ig, de majd beszámolok ha komolyabban megnyúzom...
(Viszont ez 3 ventivel volt) -
TomFace
tag
Sziasztok!
Rendelés előtti órákban vagyok, véleményezést szeretnék kérni!
I7-920-ról váltok, szeretném, ha az utódja - ha nem is 5 évet húzzon le, de - hosszú életű lenne. Gaming a fő profil, azt látom, hogy igencsak megosztottak a vélemények, miszerint fx, vagy i5 irányba lenne érdemes fejleszteni, de azt hiszem itt az ideje, hogy megvegyem életem első amd cpu-ját! 
Fx-8320 van kinézve, ebből szeretnék minimum 8350 szintet, de talán egy kicsivel többet is kihozni.
Hűtéshez Hyper 212 EVO-t néztem ki, de fentebb említve volt ez az Arctic Freezer A30. Utóbbi megéri a többletköltséget?
A fentiek alapján ASUS M5A97 EVO r2-vel nem nyúlok remélhetőleg mellé.Már meglévő alkatrészek: Gigabyte 7970ghz, 8gb Kingston khx16c9b1rk2/8, 750w Chieftec.
A tuning miatt fellépő többletfogyasztás mennyire szignifikáns?
(Zárójelben kérdezem csak, de gondolom ez a jobb választás 50k-ból, egy 8320 speckó hűtővel, mintsem egy 8350 stock hűtővel) -
Maotun
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Nem gáz prime alatt főleg nem
nekem az fx 8350 noctua 12 hűtéssel is ennyi ...ezek így érzik jól magukat
játék és egyéb alkalmazások során nem érik el ezeket a hőfokokat.
Bf4 multi beta hd ultra beálítással 1 óra után 53 kupak/ 46 magok.... -
FeRRaR1
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Nem gáz, ez még tűrhető, mivel valós használat mellett soha nem lesz ennyi.
-
Lavidaloka
aktív tag
Kérdés..:
Fx8320 Prim95 alatt kupak:66C magok:50C....ez gáz?

0 errors,0 warnings...
-
Jester01
veterán
válasz
üzenetére
Tessék, itt 36.5k a 8320, de "csak" 35k a 8120 (ami persze még mindig drága).
-
törölt tag
Hüle kérdésem van. Egy ideje nem követem a dolgokat, de feltűnt, hogy a 8120 drágább, mint a 8320. Ennek van valami különös oka?
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Néha mindenkivel megesik, de túlzásokba nem szabad esni !

L
-
and1ao
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Igenis mester!
-
Taifa Díaz
őstag
-
and1ao
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

még nincs gépem,nem tudom kipróbálni. gépvásárlás előtt állok. vagy inkább 8320-t vegyek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha nem jól számoltam majd kijavítanak a guruk.
.