- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
callvote
senior tag
válasz
Keeperv85 #14598 üzenetére
értem én hogy villanymotor de mi hajtja?
amugymeg én megmondom öszintén,fingom sincs mé esik most 2 ora alatt 50%ot..sosem csinálta..nem fut a héttérben semmi,megnéztem...
az itteni beirások nagyrésze az ics miatt az nem nagy elvárás meg iylenek...hanem aki nem ért ehhez annak persze hogy kérdéses mi hogy megy vagy mi miért nem...
és ha a modacon 1-2 figura meg tud oldani ezt azt,akkor összefogva akárt az itteniekkel miért nem?
nem kell ahhoz google mérnöknek lenni hogy megoldjanak itt magánemberek dolgokat....
nem véletlenül hirdette meg a google hogy 20 ezer dollárt ad annak a hackernek aki feltöri öket....nagyobb ászok simán vannak a hétkönapi emberek közt akik meg tudnak sokmindent oldani,és mivel mi felhasználok nem ismerjük öket és a képességeiket igy akár jogos is lehet a sok kérdés itt ami néhol a fejlesztöknek már fáraszto is lehet -
Keeperv85
nagyúr
"Úgy vagyok vele hogy van egy optimalizált tökéletesen működő rom (skate v2 köszi kelzsoca) ami nekem bejön. "
Na erről beszélek. Már hogy bánatba lenne optimalizáltabb egy kész rom, mint gyári állapotában?
Testre szabott, szépen össze lett szedve benne ami jó és kidobva, ami felesleges. Ettől még nem lesz optimalizált. Sőt, nem lesz az IA3 sem optimalizáltabb attól, hogy nincs benne csak hdpi felbontás, valamint csak két nyelv. Optimalizálni kód szinten lehet, pl a duplikált erőforrások kiszűrésével, illetve a GC folyamatok csökkentésével. Ilyesmi nem történt.
Lehet pl. a kernel szintű műveleteken jó dolgokat csinálni, lásd pl. anno RDS patch... Szerinted miért is nincs pl. a Skatere is? Egyszerű: túl összetett feladat, aki pedig értett is hozzá, azt nem érdekli már. Miért nem megy a led mint zseblámpa? Miért olvasom hetente, hogy a Viber csak kihangosítva szól?!
Aztán jön a nagy duma, hogy: "de hát ez rom függő" Persze hogy az! Mert az egyikben már javítva lett, mert valaki értett is hozzá...
"Gyorsan merül a teló!!!" Vajon miért? Nos? Fogalmunk sincs ugye...
Részemről befejeztem, mert nem akarom senkinek a személyi kultuszát porba taposni, illetve nyilván elismeréssel tartozom én is az alázatos munkáért és Zsoca türelméért, de ne emeljük ezt a lécet túl magasra, mert az itteni rózsaszín köd mögött emberek vannak, akiknek megvannak a maguk korlátai és biztosan tudom, hogy nem kicsit van az elképzelés és a valóság távol egymástól...
-
Apaxp
senior tag
válasz
Keeperv85 #14594 üzenetére
Úgy vagyok vele hogy van egy optimalizált tökéletesen működő rom (skate v2 köszi kelzsoca) ami nekem bejön. Az IA3 egy pitiáner hiba miatt nekem nem jön be.
Szerintem sokan itt nem is arra használják a telefonjukat amire való.
Itt folyamatosan a "csicsa" amit hiányolnak. Pedig a felhasználói programok futása ami a lényeg. Azok pedig szerintem tökéletesen futnak. Igaz én pl. nem akarok hiper-szuper játékokat és desktop gépeket is megizzasztó programokat futtatni.
A skate telefon tökéletes arra amire való. Természetesen a hardveres hibák árnyékolják a dolgot de ez minden típusnál megvannak. Aki meg nem tud meglenni ics és miui nélkül az hadd cserélgesse a romokat szakmányba.
Nekem az a legnagyobb igényem hogy bármikor tudjak telefonálni, működjön a bluetooth, fusson a kimondhatatlan navigáció és valamilyen office program. Ennyi -
Keeperv85
nagyúr
válasz
scyllarus #14592 üzenetére
Hogy mondjam vajon el azon tűnődöm, hogy senki ne vegye támadásnak a csapatból...megpróbálom még érthetőbben mint legutóbb:
Egy mondatban összegezve: haza modder nincs, aki foglalkozik is vele és elég felkészült lenne javítani bármelyik fennálló hibát.
Mégis mire vártok? Hmm? Hogy majdcsak előkerül egy olyan ember, aki legalább 5 éve kernelt épít és csak a két szép szemünkért épít nekünk egy 3-as kernelt?
Hogy a Google majd csak azért mert mi megkérjük kivételt tesz és a zárt forrású drivereit lesz olyan kedves nekünk odaadni?
Még ha mindkettő be is következne, akkor is még ott a kamera rendszer gyártója, az FM rádió chip gyártója, a memóriák gyártói... stb... Mind egyöntetűen támogatni fog?
Ha még ez is meglenne. Adok valakinek egy működő forráskódot, csak fel kell építenie és lényegében már jó is. Az hazai közösségnek ebbe is beletörne a bicskája...
Az Android legalább 4, de olykor több programozási nyelv magas szintű ismeretét követeli meg. Még a mérnökök, akik dolgoznak rajta megtehetik, hogy csak egy-egy modult írnak meg a saját technikai tudásukon és az elsajátított nyelvben, addig ti arra vártok, hogy majd egy modder megírja C-ben a drivert, aztán felhúz fölé C++-ban egy új framework-öt, majd egy kis Dalvik Java után előáll napok múlva, hogy mindenki más hülye volt csak ő nem...
-
Watt25
veterán
Na, én most rendeltem meg webshop-ban, a pontjaim beváltása mellett kemény 3685Ft-ért.
(Meg persze két év hűség, de az engem nem zavar.)
Tegnap egy T-Pontban előbb jól leteszteltem. Egy dologban visszalépés a Pulse-hoz képest: nincsen fényképező gombja. Ráadásul mivel nem volt benne SD kártya, egyáltalán nem tudtam a fényképezést kipróbálni. Ezért egy kérdés: Ugye van benne makró mód? A T-Mobile oldalon szerepel az is, hogy van autófokusz, meg az is, hogy fix fókuszos. Itt a fórumon ugyan láttam egy makrós képet egy virágról, de ugye nem kell semmi trükk ahhoz, hogy a makró módot bekapcsoljuk és lehet vele legalább olyan makrós képeket készíteni, mint a Pulse-zal?
Ja és AnTuTu szerint 2D-ben gyorsabb a Pulse. De ez gondolom csak valami mérési hiba lehet...
Minden esetre nagyon várom (elvileg csütörtökön hozzák), tuti tetszeni fog a Pulse után. (Tudom, hogy én is mondtam már, de a nagy képernyője tényleg nagyon durva.) -
jekisa19
csendes tag
válasz
#40993792 #14582 üzenetére
Jobb, nekem legalább is mindenképp.
Mindkét telón valamilyen tuti custom rom van-volt. A Pulse-ot igy is könnyedén akadásra lehetett bírni, a Skatehez már azért több megnyitott alkalmazás kell.
Személy szerint mondjuk én a kijelző miatt váltottam (meg a kamera miatt is).
Akkuidő szempontjából, hasonló használat mellett Skate nálam 2-3 napot megy Pulse 3-4-et.
De ez van valamit valamiért.
Összességében nem bántam meg a váltást. Nem egy repülő, de azért el lehet vele kalandozni... -
callvote
senior tag
válasz
atibox #14566 üzenetére
az ki is fogja....
headseten tudod használni rendesen ha viberezel...
a vibert kihangositás nélkül csak cm alapu romokon tudod használni de ott sem mindig...
van akinek megy rendesen,van akinek nem..a skype-t nem tudom,mert azt nem használom de ha az elve hasonlo mint a viberé,akkor gyanitom az is csak cm romon megy rendesen...
de amugy nincs kihangositva,csak a hátsó hangszórón szol,ha rányomsz a kihangositásra akkor még erősebben hallod
tegyél fel ia 2 vagy ia3 romot ha neked ennyire fontos a viber,skype...
nekem is v2 van de én csak smsezek a viberen,vagy ha telefonálok akkor headseten -
atibox
csendes tag
Sziasztok
Segítsetek már légyszi,hogy miért hangosítja ki a skype,és a viber hívásaimat?V2 rom van rajta
-
cellpeti
nagyúr
ez a hálós tok mennyire védi a por ellen a telót, vagy jobb lenne a szilikon tok? Illetve milyen gyakori ez a porosodás?
-
-
Mbazsika
tag
válasz
#40993792 #14553 üzenetére
A problema az, hogy ha felveszek egy uj nevjegyet, akkor nem latom utana. A problemat ugy szoktam megoldani, hogy szinkronizalas utan belepek a gmail-es fiokba, a cimtarban ott a nevjegy az egyeb nevjegyek csoportba, atmozgatom a cimtarba, megint szinkronizalas es mar latszik is a telefonon.
-
imrefos
tag
Sziasztok! egy olyan gondom van hogy a memoriakártyám az egyik haverom hulyeségböl leformázta és így a gyári rom mentés is elveszett
és azt szeretném kérni hogy valaki a gyári romot nemtudná belinkelni???
elöri is köszönöm. -
gabe96
aktív tag
az mitől lehet, hogy nem tudok SMS-t küldeni? mikor a küldésre nyomok, elkezdi küldeni, aután hibát ír ki
nem szoktam sok SMS-t küldeni, de az elmúlt 24 óra alatt háromszor okozott igen nagy problémát... -
-
FeRkE
őstag
válasz
Watt25 #14545 üzenetére
Nekem HTC Magic volt, az olyasmi mint a Pulse ahogy nézem.. Magic után Blade jött, már az is sokkal jobban használható volt, jobb kijelző, meg a több RAM miatt, és utána váltottam Skate-re, ami szintén nagyon jó döntés volt, nekem gyorsabbnak is tűnik, mint a Blade, no meg ez a 4,3"-os kijelző is állat nagyon
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #14548 üzenetére
Hogy őszinte legyek, az történt, hogy ma bementem egy T-Mobile boltba és ugyan csak dummy phone-ok voltak, de megláttam a nagy kijelzőjét és... most nem bírok magammal.
Rájöttem, hogy nagyon kell nekem egy ilyen, persze azt is figyelembe véve, hogy a pontjaimat beváltva 5255Ft-ért megkaphatom... Ennyiért biztosan megéri. -
grotib
tag
válasz
Watt25 #14545 üzenetére
Szia! Nekem volt Pulse-m, majd egy U8500-ára váltottam /magunk közt szólva nem volt jó választás/, aztán jött a Skate, először a kijelző nagysága ragadott meg, majd mikor megtudtam, hogy az előfizetésemmel 28k-ért megvehetem rögtön rendeltem is meg. Gyári rommal kissé lehangoló volt, de aztán több rom felpróbálása után a V2-öt jól belakva ha nem is álmaim telefonját, de egy mindenre használható, ráadásul nagy képernyős masinához jutottam. Ha ez mellett döntesz itt minden problémádra választ kapsz! A Pulse-s fórumból emlékszem rád.
-
Watt25
veterán
Van itt olyan, aki T-Mobile Pulse telefonról váltott Skate-re? Nekem most Pulse van, kiváncsi lennék egy sorstárs véleményére, hogy mennyivel jobb a Skate?
-
krystman
őstag
Miért van, hogy ha lekapcsolom a kijelzöt, akkor a wifi is lekapcsol, és csak akkor jön vissza, ha bekapcsolom a kijelzőt. Vagy ennek így kell lennie?
-
macilacus
senior tag
Recovery-ben a V2 mentését felrakhatom IA3-ra?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bacsi2 #14540 üzenetére
Meg is próbáltad te ezt a "működő" kamera előnézetet?
Semmivel nem gázosabb egyébként a videó része szerintem. Csak ott kéne piszkálni, ahol hibás. TomG szerintem elég hamar fel fogja ismerni, hogy nem, illetve nem csak kernel bugról van szó, na de Tial... hajaj...
szerk:
Hopp... videóhoz is kéne az OMX. Na igen... ez kicsit gázos, mert az nincs ARMv6-ra...
-
bacsi2
csendes tag
válasz
skidrowkill #14533 üzenetére
A kamera előnézet működik. Viszont azt írta, hogy a videofelvétel,-idézem: "Impossible without a lot of work or qcom's help. "
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
skidrowkill #14535 üzenetére
Én tudom, de szerintem nem fogja megcsinálni. Ő inkább kernelben van otthon. A probléma viszont nem ott helyezkedik el...
-
viperabácsi
addikt
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #14536 üzenetére
Esetleg nézd meg egy másik SIM kártyával (lehetőleg friss ~1 éves, ha van kéznél)
Ha másik SIM-nél is előjön, akkor vissza kell vinni a készüléket, és akár egy másik Skate-el összehasonlítani.
-
viperabácsi
addikt
válasz
kelzsoca #14534 üzenetére
Üdv Zsoca
Érdekelne van ez a problémám a véleményed ,mert visszavittem t-be és a srác átállította 2g re az adatforgalmat a telcsin és megjött a térerő.Szerinted a telcsi vevője hibás vagy másnak is van ilyen gondja a skate-val?Amikor visszavittem gyári rom volt rajta most ismét skaTe v2 mindkettővel ugyanaz a jelenség.Ha visszaváltok 3 g -re azonnal leesik a jel legalább a felére és szinte lehetetlen vele telefonálni?Az érdekelne van -e valami teendőm és ha igen akkor mi?
-
kelzsoca
félisten
válasz
skidrowkill #14532 üzenetére
Mert még akkor csak az a CM rom volt, de egyébként minden olyan rommal működik, amiben a T-Mobile téma motor található, tehát az összes CM alapú rommal menni fog.
(#14533) skidrowkill
Nem sok értelme van, hiszen az adott problémákat egyedül nem tudja megoldani, ha esetleg megfogja a kezét mondjuk TomG. akkor lehet belőle valami....
-
callvote
senior tag
válasz
#40993792 #14528 üzenetére
ha ellopom a telód ugyis romot cserélek
nekem is az eset mobile security védi....
de a romcsere ugyis megoldja ezen gondokat
de akkoris érdekes hozzáállás...
szervizes és még igy nyilatkozik...
én meg mondtam neki,én is melóztam autószerelőként,mégsem próbálom meggyőzni arról hogy minek a kocsiba a kézifék..igaz,nem véd meg az sem a lopástól de attól még kell...ja és nem kell nagykutyának lenned,de ha pl elhagyod...mire felhivod a szolgáltatót hogy letiltsd,és nincs pined,benyomom a telót felhivok egy emeltdijast ami 2ezer ft/perc és vonalban hagyom...lehet csak a tiltásig megy a vonal de lesz vagy 10 ezer a számla akkor is ha baromi gyorsan letiltod
-
callvote
senior tag
egy telefon szervizes megpróbált meggyőzni arról hogy nem kell pinkód a telóra,minek pinkód az nem véd semmitől...
örülök hogy ilyen szakemberek vannak a szervizekben...
remélem ha autószervízbe viszi a kocsiját akkor neki is megmagyarázza az autószerelő hogy minek neki 4 kerék,elég 3 is -
krystman
őstag
Ez a Kelzsoca féle [Orange Kiss téma] megy rendesen a IA3 -on? Mert feltettem, és települt is, viszont a telefon, menü, és böngésző rész teljesen szürke lett. Vagy ez csak is a BB ROM-on menne? Ezen kívül minden jó.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelzsoca #14522 üzenetére
A technikai oldalát inkább ne itt beszéljük meg szerintem, de ma eleget néztem ahhoz hogy tudjam mennyire szar vagy nem szar. Akkora baj nincs, mint aminek elsőre tűnik. Van akinél már megy is rendesen (!). Csak nem ilyen tutyimutyi embernek kéne nekilátni párnak, mint a nagy "modderek" a MoDaCo-n, hogy egyet előre, kettőt vissza fejlesztenek...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Keeperv85 #14521 üzenetére
Az egész kamerakezelés úgy szar ahogy van, már CM7 alatt sem ment normálisan, ICS alatt meg látod milyen, ez egy ARMv6-os cucc, hivatalosan még ha nem is a ZTE lenne a gyártó sem kapna gyári ICS-t, ZTE féle 3.x.x-es kernelre van esély, csak éppen másik ZTE készülékhez fogják kiadni a kernel forrást, azzal meg sokra senki nem nagyon megy.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#40993792 #14520 üzenetére
Álmodozni szép dolog, végül is már csak 2 fő opció nem működik a WiFi és az USB tehetering elvben...
Gyakorlatilag nem megy a kamera, mert az egyik bináris headerrel nem bírnak el, nincs hardveres gyorsítás a Youtube kliens alatt, ki be pakolgatják a soft keyst, mert az is összeakad valamivel... Nice! Álmodik a nyomor, ha az hiszi itt valaki, hogy magyar modder lesz, aki ki tudja javítani a kamera hibáját. Arra sem képes a többség, hogy bekapcsolja a kamerát... (úgy értem írjon hozzá egy alap szoftvert, ami legalább annyira megy, amennyire az, ami benne van...)
-
andyTM
őstag
- jó lenne, ha Zsocáék ráfeküdnének erre a ics-re, szerintem többet tudnának kihozni belőle, mint akik ezzel próbálkozgatnak; jó példa erre (talán) az Acer 100, ami ics-t kapott hivatalosan is, pedig nincs rá 3-as kernel:
-
callvote
senior tag
-
M3xx
tag
válasz
callvote #14509 üzenetére
T_Mobile_HU_Skate_superboot- nevü rar fájlból instal superboot. Tehát gyári rom rootolása custom recovery felrakása nélkül. Azt hiszem innen csináltam:
http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=31&t=374&sid=8901cf5f6003cdeb6a0169bd28246d69
Egyébként az ITT-en nem találtam választ, vagy nem jó helyen kerestem.
Van valami hipphopp megoldás root előtti állapot visszaállítására? -
maxim01
aktív tag
Sziasztok! Az sd. kártyán a LOST.DIR mappának mi a szerepe? Törölhető? Köszi!
-
M3xx
tag
Sziasztok!
Voltam T-éknél és igen, a helyzet még változatlan, a porosodás problémát cserével kezelik. A készülékem rootolt, az egyszerű T-mobile-os verziónál alkalmazható módszerrel rootoltam, semmi rom meg hasonló mod, csak Superuser root jogot kapott. A kérdésem az lenne, hogy a legegyszerűbb a dolgot visszacsinálni? Nem találom a megfelelő leírást sehol. Üdv! -
bandi0000
nagyúr
és akkor nem is szaggat a teló?
és a hangja milyen a hangszóróinak hangminősége és fülhallgatóval hangos jól szól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- iPad topik
- Microsoft Excel topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Samsung Galaxy S25 12/512GB! Gyári független SES vásárlás 2028.02.13. Samsung jótállás
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged