- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
vizslakutya #21675 üzenetére
A szalagkábel valamelyik vége fixen hozzá van csatlakoztatva? Szóval, nem lehet csak a szalagkábelt kicserélni?
-
Watt25
veterán
válasz
Dexter68 #19708 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy a proxi kalibrálás tényleg megoldotta a problémát.
Azonban egy ideje van egy újabb tapasztalatom. Néha (nem minden hívás esetében) a telefonhívásban teljesen visszahallatszik az, amit a telefon mikrofonja rögzít. De nem úgy, hogy a távoli telefon küldi vissza a hálózaton a hangot, hanem mintha elektronikus kapcsolat lenne a mikrofon és az én hangszóróm között, mert késlekedés nélkül hallom a saját hangom, illetve mindenféle zörejt, amit az én telefonom mikrofonja "hall". Nem találtam semmilyen logikát benne, hogy mikor csinálja és mikor nem. Attól sem függ, hogy használok-e headset-et, vagy nem. (Azzal és anélkül is csinálja ugyanezt. Természetesen, ha headset-et használok, akkor a headset mikrofonja által rögzített hangot hallom vissza, nem pedig a telefonba épített mikrofonét.)
Ilyennel találkozott már valaki? (Még mindig gyári rom-ot használok root-olva.) -
Watt25
veterán
válasz
hunaqua #19706 üzenetére
Az a baj, hogy nekem semmire sem reagál, Ki-Be gombra sem. Vagyis, bocsánat, rosszul fogalmazok. Reagál a gombra, mert ha nyomva tartom, akkor megrezgeti a telefont, amit ugye akkor csinál, amikor megjelenik Telefonbeállítások gyorsmenü. Tehát a telefon működik, csak éppen a képernyő nem kapcsol be. És én sem hiszem, hogy ez proxy gond lenne, hiszen proxy gond esetén a ki-be gombra mindenképpen be kellene kapcsolnia a képernyőt. (Meg ugye az Exception sem jelent sok jót.)
De jobb híján megcsinálom a kalibot is... -
Watt25
veterán
Egyre többször csinálja a telefonom azt, hogy nem hajlandó visszakapcsolni a képernyőjét. Ami ugye egy bejövő híváskor elég kellemetlen, nem tudom felvenni.
Annyit sikerült kideríteni, hogy ilyenkor a következő kerül az eseménynaplóba:
04-08 09:20:06.110: D/PowerManagerService(165): acquireWakeLock flags=0x1 tag=ActivityManager-Sleep
04-08 09:20:06.120: E/ActivityThread(273): >>> handling: 101
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): **** UPDATE SCREEN: mode=LockScreen last mode=LockScreen
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): java.lang.RuntimeException
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.LockPatternKeyguardView.updateScreen(LockPatternKeyguardView.java:702)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.LockPatternKeyguardView.reset(LockPatternKeyguardView.java:550)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewManager.reset(KeyguardViewManager.java:164)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator.handleReset(KeyguardViewMediator.java:1125)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator.access$900(KeyguardViewMediator.java:112)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator$2.handleMessage(KeyguardViewMediator.java:879)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.server.WindowManagerService$PolicyThread.run(WindowManagerService.java:611)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): **** UPDATE SCREEN: mode=LockScreen last mode=LockScreen
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): java.lang.RuntimeException
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.LockPatternKeyguardView.updateScreen(LockPatternKeyguardView.java:702)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.LockPatternKeyguardView.reset(LockPatternKeyguardView.java:550)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewManager.reset(KeyguardViewManager.java:164)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator.handleReset(KeyguardViewMediator.java:1125)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator.access$900(KeyguardViewMediator.java:112)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.internal.policy.impl.KeyguardViewMediator$2.handleMessage(KeyguardViewMediator.java:879)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at android.os.Looper.loop(Looper.java:130)
04-08 09:20:06.130: V/LockPatternKeyguardView(165): at com.android.server.WindowManagerService$PolicyThread.run(WindowManagerService.java:611)
04-08 09:20:06.140: V/LockPatternKeyguardView(165): Gone=com.android.internal.policy.impl.PatternUnlockScreen@2b3e5328
04-08 09:20:06.140: V/LockPatternKeyguardView(165): Visible=com.android.internal.policy.impl.LockScreen@2b292fd0
04-08 09:20:06.140: V/LockPatternKeyguardView(165): Gone=com.android.internal.policy.impl.PatternUnlockScreen@2b3e5328
04-08 09:20:06.140: V/LockPatternKeyguardView(165): Visible=com.android.internal.policy.impl.LockScreen@2b292fd0
04-08 09:20:06.160: D/KeyguardViewMediator(165): setHidden false
04-08 09:20:06.160: D/KeyguardViewMediator(165): setHidden falseVajon van ennek valami ellenszere?
Ami a legfurább, hogy tényleg úgy tűnik, hogy egyre gyakrabban csinálja. (Gyári rom, csak root van rajta.) -
Watt25
veterán
válasz
korcsillio #18326 üzenetére
Bocsi, de alap kérdés: Azt próbáltad, hogy kiveszed, majd visszarakod az aksit?
-
Watt25
veterán
válasz
saucelori #17846 üzenetére
Én azért úgy általánosságban annyit hozzátennék, hogy lehet, hogy könnyű ráfogni, hogy a GM a hibás, de... Ez nem normális dolog! Az igazi kiváltó oka valami más, hiszen teljesen butaság ezt így kijelenteni, hogy "a GM leszívja az aksit." Legfeljebb azt lehet mondani, hogy valami beállítási dolog, vagy használati mód miatt leszívja. De nekem nincsen ilyen problémám, pedig még Latitude-ot is használok!
-
Watt25
veterán
válasz
IcePrincess #17676 üzenetére
Bármilyen Androidos telefonon meg lehet csinálni akár root nélkül is egy shell parancs segítségével:
pm setInstallLocation 2
Fontosak a kis és nagybetűk!
Shell ablakot számítógépről tudsz pl. nyitni egy
adb shell
utasítással, vagy töltsd le a telefonra a Terminal Emulator-t. -
Watt25
veterán
válasz
ouzohuto #17480 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy sajnos nem csak 2-3kb marad a telefonon, hanem a programhoz tartozó dalvik-cache könyvtárban lévő .dex file és a program által használt minden adatállomány (persze ez programtól függhet), illetve, ha van, akkor a natív kódot tartalmazó .so file.
Szóval, sajnos akár több MB is a telefon memóriájában maradhat, akkor is, ha átrakod SD kártyára. -
Watt25
veterán
válasz
scyllarus #17360 üzenetére
Ott volt a gond, hogy elsiklottál a részletek felett.
A Voice Search a mi telefonunkban is alapból benne van (tehát nem lehet 4.0 a követelménye).
Azonban létezik egy olyan dolog, hogy Google Now, aminek valóban 4.0 a minimum követelménye.
(A két dolog abban kapcsolódik egymáshoz ugyebár, hogy szövegfelismerő van bennük és ugyanazt a szövegfelismerőt használják, ezért egyszerre lett használható magyarul mindkettő.) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
válasz
Watt25 #17069 üzenetére
Találtam magamnak egy ilyen hozzászólást.
Ezek az értékek kb. most is "érvényesek"? -
Watt25
veterán
Nem is vártam más választ.
Hozzászólás.
Lusta dög vagy, továbbra is fenntartom. -
Watt25
veterán
Ugyanez a gondom volt a Pulse-nál is. Rájöttem, hogy tulajdonképpen a hívott fél csak azért hallatszik, mert valamennyi hang átszűrődik a mikrofonba. (Ezért headset-tel egyáltalán nem hallani a másik felet.)
Ez azért elég rossz hír, hogy custom rom esetén Skate-en sem működik ez a funkció. Eddig nem cseréltem le a gyárit, most már lehet, nem is fogok.De ha már itt tartunk... Én azért sem cseréltem le a gyári ROM-ot, mert a Custom ROM-ok leírásában semmilyen utalást nem láttam arra, hogy a 2D grafika gyorsulna vele (nekem csak ez lenne fontos) és egyelőre nem láttam AnTuTu értékeket sem Custom ROM-ról. Valaki mondana részletes AnTuTu értékeket (de leginkább 2D értéket) egy ismertebb Custom ROM-mal mérve?
-
Watt25
veterán
válasz
pacman789 #17055 üzenetére
Nekem ugyan nincs Custom ROM-om, de sztem a Clockworkmod recovery-ben ha csinálsz egy backup-ot, akkor az ext-ről is csinál backupot, azt pedig visszarakhatod nagyobb particióra is. (Még a Pulse-ommal csináltam ilyet, működött. Bár, ott nem CWM-el csináltam.)
Csak át kell másolnod a régi kártyáról a backup-ot az új kártyára, hogy ott visszatölthesd.Viszont nekem is lenne egy kérdésem. A Skate gyári ROM-jával alapból lehetőség van a telefonbeszélgetés rögzítésére. Feleségem Mini Pro-jában nem látok ilyen opciót. Ez Skate sajátosság, hogy tudja? A ZTE rakta bele?
-
Watt25
veterán
válasz
dbilas #16845 üzenetére
Nekem ugyan sima gyári ROM-om van, de véletlenül éppen most jöttem rá, hogy pontosan mit jelent a zöld/szürke térerő jel.
Szóval, a szín igazából a Google Talk kapcsolati állapotát mutatja. Abban a pillanatban zöldül be, amikor a Google Talk-nak sikerül bejelentkeznie. Tehát leegyszerűsítve tényleg azt lehet mondani, hogy akkor zöld, ha valóban van is internet kapcsolat, bár, olyan is előfordulhat (nálam is volt ilyen), hogy nem voltam belépve a Googel Talk-ba (tehát szürke volt) és mégis ment a net. -
Watt25
veterán
Eredeti ROM-ot használok.
Más tapasztalt olyat, hogy amikor bármely program, ami GPS-t használ, csak annyi történik, hogy bekapcsol a GPS, és amikor megtalálja a pontos pozíciót (tehát amikor a GPS ikon villogása megszűnne) ki is kapcsol a GPS. (Eltűnik az ikon és a program azt jelzi, hogy nincs GPS.) Aztán pár perc után megint bekapcsol, megkeresi a pozíciót, és amikor megvan, megint kikapcsol. És ez így megy... Telefon újraindítás megjavítja, de néha órák után magától is megjavul.
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
A gyári, eredeti ROM-ot használom a hozzá való Root kiegészítővel. (T_Mobuile_HU_Skate_superboot)
Az a problémám, hogy minden telefonindításkor megjelenik az értesítési területen, hogy az su bináris elavult és frissítenem kell. Arra rájöttem, hogy indításkor a /superboot könyvtárból másolja át mindig az su fájlt a /system/xbin könyvtárba és itt végzi a frissítést. Logikusnak tűnne, hogy a /superboot könyvtárban lévő fájlt kézzel befrissítem, de ezt nem igazán sikerül. Van erre valami megoldás? (Mármint a lényeg, hogy ne szóljon folyton, hogy frissíteni akar...) -
Watt25
veterán
válasz
callvote #16346 üzenetére
Az nem Android emulátor lenne, hanem "eszköz" emulátor. De hát szerintem ilyen nincs. Gondolj bele, hogy a ROM-ok nem cserélhetőek a különböző eszközök (telefonok) között, lévén a hardver más mindegyik alatt, márpedig a ROM tartalmazza a hardverek kezelését is. Tehát nem lehet ilyen univerzális emulátort írni.
Konkrétan el kéne készíteni mindenfajta telefonhoz. Nem hiszem, hogy amennyi munkát bele kéne ölni, valaki látná értelmét az elkészítésének. -
Watt25
veterán
válasz
Gorky01 #15895 üzenetére
Valószínűleg számít, hogy eredeti ROM-ot használsz-e, vagy nem. De én most megnéztem az én eredetimen, éppen ezzel foglalkoztam.
Szóval, a telefonkönyv fülön be lehet állítani, hogy magyar formátumban jelenjenek meg a nevek, bár ilyenkor vesszőt tesz a vezetéknév és a keresztnév közé...
De sajnos ez a beállítás sehová sem öröklődik át. Elég ökör módon van megcsinálva. Még a többi fülön (Tárcsázó, Hívásinfó, Csoportok) sem veszi figyelembe. Szóval, amikor hívnak, akkor keresztné vezetéknév formában jelenik meg. Elég gány... -
Watt25
veterán
válasz
DessertFox #15439 üzenetére
Linux-os gépen biztos nem probléma.
Anélkül viszont csinálsz egy backup-ot Recovery-ből, kiveszed az SD kártyát, PC-vel átmásolod az új kártyára a régiről a Backup-ot, beteszed a telóba az új kártyát és restore. -
Watt25
veterán
válasz
Dexter68 #15377 üzenetére
Ha valóban csak a leírtak számítanak, akkor a nagy képernyő miatt ajánlanám a Skate-et. Mini Pro-n filmnézés, GPS? (Bár a navigáció hang alapján használható lehet, de hogy vezetés közben a mini képernyőn semmit nem fogsz látni, az tuti.) Emellett a Mini Pro-t állítva nem tudod mobiltartóba rakni mert így az oldalára kerül a töltőcsatlakozó, és a billentyűzetet sem tudod előhozni, fektetve Ezekre mindenképpen a Skate jobb, blogolásra talán a Mini Pro a fizikai billentyűzet miatt, a többi szempontnál meg irreleváns a készülék.
-
Watt25
veterán
Hogy legyen már kicsit on is, valaki erre nem szólna valamit?
-
Watt25
veterán
Az normális, hogy abban az esetben, ha elutasítok egy hívást (vagyis a jobb oldali piros gombot elhúzom balra csengés közben), abban az esetben megjelenik az értesítési sávban, hogy nem fogadott hívás? Pedig az nem nem fogadott hívás, hanem elutasított, és az előző Androidos telefonomon normálisan működött. Miért jelzi azt, hogy elutasítottam egy hívást? Most minden elutasított hívás után (ami nálam mindennapos, mert a feleségemet mindig visszahívom) el kell nyomnom az értesítést is.
A Google Maps-ban semmilyen telefonon nem lehet két ujjal FORGATNI a térképet? Mert nekem ez sem megy. (Nem a bedöntésre gondolok, azzal nincsen gond.)
Van valami logika abban, hogy néha bekapcsolja a képernyőt az alsó gombok bármelyikére, néha meg csak a ki/be kapcsoló gombbal lehetséges ez? Talán mintha attól függene, hogy van-e valami értesítés, de mégsem... (Vagy mégis?)
-
Watt25
veterán
"Olvasd el az első hsz.-t"
Én már rég rájöttem, hogy felesleges ilyeneket bárhová is kiírni, az emberek nem veszik észre, képtelenek erre, nem fogják fel. Ez ismét egy példa. -
Watt25
veterán
Na, én most rendeltem meg webshop-ban, a pontjaim beváltása mellett kemény 3685Ft-ért.
(Meg persze két év hűség, de az engem nem zavar.)
Tegnap egy T-Pontban előbb jól leteszteltem. Egy dologban visszalépés a Pulse-hoz képest: nincsen fényképező gombja. Ráadásul mivel nem volt benne SD kártya, egyáltalán nem tudtam a fényképezést kipróbálni. Ezért egy kérdés: Ugye van benne makró mód? A T-Mobile oldalon szerepel az is, hogy van autófokusz, meg az is, hogy fix fókuszos. Itt a fórumon ugyan láttam egy makrós képet egy virágról, de ugye nem kell semmi trükk ahhoz, hogy a makró módot bekapcsoljuk és lehet vele legalább olyan makrós képeket készíteni, mint a Pulse-zal?
Ja és AnTuTu szerint 2D-ben gyorsabb a Pulse. De ez gondolom csak valami mérési hiba lehet...
Minden esetre nagyon várom (elvileg csütörtökön hozzák), tuti tetszeni fog a Pulse után. (Tudom, hogy én is mondtam már, de a nagy képernyője tényleg nagyon durva.) -
Watt25
veterán
válasz
grotib #14548 üzenetére
Hogy őszinte legyek, az történt, hogy ma bementem egy T-Mobile boltba és ugyan csak dummy phone-ok voltak, de megláttam a nagy kijelzőjét és... most nem bírok magammal.
Rájöttem, hogy nagyon kell nekem egy ilyen, persze azt is figyelembe véve, hogy a pontjaimat beváltva 5255Ft-ért megkaphatom... Ennyiért biztosan megéri. -
Watt25
veterán
Van itt olyan, aki T-Mobile Pulse telefonról váltott Skate-re? Nekem most Pulse van, kiváncsi lennék egy sorstárs véleményére, hogy mennyivel jobb a Skate?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Windows 11
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged