- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
-Tsaba- #89001 üzenetére
Most telekom van, meg vagyok vele elégedve, a jelenlegi 500Mbs-et általában ki is adja. Nemsokára lejár a hűség, kapnék kedvezményesen 1Gbs-es netet (1 év hűséggel), de a digi így is fele annyiba kerülne. Saját routert használnék, szóval azonnal kapcsoltatnám bridge üzemmódba is, szóval kb. tényleg csak annyi lenne, hogy behúzzák, felrakom az ő egységüket a szekrény tetejére és ahhoz hozzá se nyúlnék utána.
Köszi neked meg quailstorm-nak a választ, akkor telefonálok egy kört, kellene valami elérhetőség azokhoz, akik bevezetnék a társasházba a dolgot.
-
SirRasor
addikt
válasz
-Tsaba- #88638 üzenetére
IT mérnöki óradíj errefelé 15k...ahhoz képest szép összeg
Meg is van Sasvári honlapja:
http://www.vizvezetekszereloszeged.hu/
A képei alapján jónak tűnik -
Rhino666
addikt
válasz
-Tsaba- #87784 üzenetére
Annyi még alu redőnyökért is sok volna.
Nekem a Rolló-MR két hét alatt nem válaszolt.
Próbálkozz az Alföldablak Kft.-nél.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-Tsaba- #86463 üzenetére
Komolyan van olyan takarítóeszköz, amivel egy ember egy 600 m2-es egylégterű irodát ki tud takarítani?
Csak a padlóról beszélek, a portörlés, ablakpucolás, stb nincs benne.
Az a gond, hogy valakinek a nyugdíjas korú valakije, szívességből van foglalkoztatva.Azért gondoltam a zónázásra, mert nagy a terület, ha egyben odaadom a robotnak, "eltéved", vagyis egyenetlen lesz a takarítás, átlagosan minden rész koszos marad. Ha zónákra bontom, amit egy nap/éjszaka alatt meg tud csinálni, akkor forgóban körbeér egy héten.
A fent linkelt 180 m2-es kapacitású Xiaomi kb 4 nap alatt kényelmesen körbemegy, minden másnap dolgozik és ürítem a tartályát. Sok kosz nincs, térfogatra a szobanövények elhullajtott levelei a legtöbb. -
macilaci78
nagyúr
válasz
-Tsaba- #85800 üzenetére
A Karnis drága és mióta diákmunkások adják a munkaerő 90%-át, azóva a minőség is alább hagyott. Ha már saját költségen elhozós lapszabászat a cél, akkor szétnéznék a szomszéd megyében is. Viszont egy beépített szekrény mennyezetig ér, ciki akkora lapot szabatni, amit nem tud elhozni...
Lehet csinálni egy kb 60 cm magas alsó elemet fiókokkal, egy 140-200 cm magas középső elemet polcokkal, vállfákkal, és a maradékot mennyezetig szintén polcokkal, a hátfalat pedig két darabból. Ezt lapra szerelve leborított üléssel egy szedánba is be lehet rakni.
Ki kell anyagoltatni a lapszabászattal, megkérdezni, mennyi a lehulló, mert úgyis kifizettetik és ami értelmes méret, azt elhozni, hátha kiad egy plusz polcot például. Én kamrába vágattam fel egy táblát, a lehullóból meg kijött egy 55×60 centis lap, vettem alá 4 db önbeálló görgőt és bútormozgatóként nagyon jól szolgált már többször. -
macilaci78
nagyúr
válasz
-Tsaba- #85753 üzenetére
Sajnáld le!
A ceruzaelem névleges feszültsége 1,5V, egy Ni-Mh, vagy Ni-Cd akkué 1,2V, teljesen feltöltve kb 1,44-1,46V
A lényegi rész, hogy mindkettő a névleges feszültségén adja le a lapacitásának nagy részét, azaz a ceruzaelem sokáig ad 1,5 V-ot, míg az akku hamar eléri az 1,2 V-ot, de ott marad sokáig. Ezt az elektronika érzékelheti úgy, hogy lemerült az elem.
Van olyan ceruzaakku talán lítium alapokon, aminek a névleges feszültsége 1,6V, de ezek feltöltve inkább 1,9-2V környékén vannak.
Pár éve egy infrasorompót, amire azt mondták, hogy csak elem, vagy külső táp. A vevő oldalán viszont nem volt konneltor. Simán megy a vevő 6-8 hétig akkuról, az adó 2-3 hétig. Sose tettem bele elemet.Az Eneloop a ready to use technológiát jaszmálja, ami etalon. Van ugyanez a Vartánál, Conrad saját márkásnál és a Ladda is ugyanez. A rájuk írt kapacitás valós, 100 ciklus után is hozzák egy jó töltővel.
-
SirRasor
addikt
válasz
-Tsaba- #85186 üzenetére
Hajlok efelé...az alap szivacs végül is nem annyira rossz, csak baromi kemény, úgyhogy szerintem most nem kukázzuk az egészet, csak nézek rá egy fedőt.
Memory szimpi, csak elvileg rákot okoz a belőle kijövő gáz, pláne kisgyerekeknél és kisbaba mellett ez necces.
Illetve MELEG. Jelenleg meleg a lakás (télen-nyáron), úgyhogy így pont nem jó a memory.
Azon kívül a latexet mondják jónak, de az meg brutálisan drága (a minőségi és nem kevert..) a...vastagságához?? képest.
Vajon memoryból is hány cm kell, hogy kényelmes legyen...
2 cm lócsöcs, olyanom már volt.
8 cm az már korrekt: 65k-ért van is. Heh, ennyiért már egész szivacs is van (140x200 kell)
Latex jobb...
6 cm 37k...csak elég-e a 6cm...
Na mind1, ezt úgyis csak éles alvás közben derül ki, úgyhogy feldobok egy pénzérmét -
DarkByte
addikt
válasz
-Tsaba- #84806 üzenetére
Hmm, ezt meg fogom kérdezni. Köszi a tippet.
---
Eladó cuccok:
[Sony erősítő és Jamo hangfalpár - 22k]
[FiiO E10 hordozható USB DAC és fejhallgató erősítő - 12k]
Ha vicces kedvemben lennék azt írnám "mert most úgysem kellenek, hiszen csukott ablakkal is zenét hallgatok"
[Rattan-stílusú 4 részes ülőgarnitúra]
[Kanapé és fotel] -
Orionk
senior tag
válasz
-Tsaba- #84448 üzenetére
Olajoztam és WD40-eztem is az U lakatot és újabb kb. 1.5 hétre jól nyílik a zár, de már az sem segít.
Ahogyan lentebb írták a kulcs is kopott már, picit deformálódott és a lakatban a zár relék is mozognak már.
Ezért gondoltam újat venni. Azt mondja lakatos, hogy nem tud hozzáférni a zárhoz, mert gyárilag bele van ütve.2010-ben vettem és idén Januárban kezdődött, hogy nehézkesen nyílik. Van, hogy 5-10 percig a bicikli mellett guggolok, amíg próbálom nyitogatni a lezárt kerékpárt és volt már, hogy el is késtem miatta, amikor időre mentem.
Ezért gondoltam venni újat.
Egy ilyen: Kryptonite KEEPER U lakatról van szó.2010-ben 6.000 Ft volt.
-
martonx
veterán
válasz
-Tsaba- #84231 üzenetére
Minden 90-es évek után épült nagyobb irodaházban fancoil rendszer van, de ez nem feltétlenül csak azért mert hatékonyabb (persze valamivel hatékonyabb is), hanem sokkal egyszerűbb egy vízkört kiépíteni, karbantartani, és abban igény szerint hideg vagy meleg vizet keringtetni a teljes épületben, mint független hűtő és fűtő rendszert kiépíteni.
-
SirRasor
addikt
válasz
-Tsaba- #84196 üzenetére
Mobil klíma az fos. Régen volt még szüleimnél, gyorsan el is adtuk.
1. hangos, de veszettül.
2. "mobil", mert vagy 40 kiló..
3 "mobil", mert nem lehet akárhova tenni a kivezetőcső miatt
4. Kivezetőcső...ablakon vagy falon vágjak lyukat?Falon ekkorát nem lehet panelban, ablaknál meg kiszökik a gáz, vagy ha nem gázos, akkor is télen a hőátengedő hatásfoka jelentősen csökken.
5. a hatásfoka rosszabb, mint egy split-klímáé, és azoknak se valami jó a hatásfokuk... -
Rick4
félisten
válasz
-Tsaba- #83935 üzenetére
Ha van egy androidos telót, tedd fel rá a waze-t, az időben fog szólni, de a legjobb amit tehetsz, hogy a pályán elmész Kecskemétig, ott a Kecskemét nyugat- Dunaföldvár lehajtónál elmész Solt felé, az ugyan nem annyira jó minőségű út már, 45 km, de szinte egyenes, jól lehet haladni, ott a angy körforgalomban jobbra el felfelé Újsolt, át a Pentele hídon, fel a pályára, Dunaújváros mellett elmész, Perkáta mellett az elkerülőn, Székesfehérvárnál pedig fel az M7-este, és irány végig alul a Balaton mellett. Aztán a Balaton végén lekanyarodsz a 76-os útra, az is kész van már végig, nagyon jó minőségű lett.
Elvileg bele lehet futni balesetbe, de sok sok év alatt egyszer kellett errefelé állnom, igaz, akkor tényleg nagy baj volt, az ember már le volt takarva fekete neylonnal.
Ha arra van dolgom, véletlenül se mennék az M1 felé, ha nem muszáj, még Budaörsről is úgy jövök haza, hogy lelépek Soltra, ott van egy jó kajálda svédasztallal, és onnan jövök haza. -
macilaci78
nagyúr
válasz
-Tsaba- #83935 üzenetére
Egy zalaegerszegi barátom Szegeden volt egyetemista, kocsival járt haza. Ő Dunaföldvárnál ment át a Dunán, nem ment fel a nullásig. Onnan pedig Enying.
Az M5 forgalma is Lajosmizse/Kecskemét és Budapest közt erős. A nullás ha beáll, akkor semmi sem ment meg, márpedig a déli, nyugati szakaszon most is folynak munkálatok. -
Kékes525
félisten
válasz
-Tsaba- #83931 üzenetére
Köszi, Megnézem.
(#83932) csoszogi
Nagyobb munkáknál mindig számolni kell csúszással, mert nagyon szoros határidőkkel vállalnak munkát, hogy ne legyen kiesett nap amikor nem dolgoznak. Ennek következtében a munka felénél, vége felé egyszerre 2 helyen is szoktak dolgozni, ezért aztán csúszik a határidő. Nagyon kevés a szakember. Aki teheti az nyugatra megy.
-
pintyesz
senior tag
válasz
-Tsaba- #83369 üzenetére
Tehát ez az ő hibájuk?
Én nem fizettem az online oldalon,mert rosszakat olvastam közben a webshopról,és bezártam az oldalt.
Részemről már nem kértem a terméket,ezért nem is fizettem ki.
Én biztos nem fogok erölködni,hogy fizetnék és visszapostázni sem fogom még az ő költségükön sem.
Nem is értem,hogyan merik elküldeni a terméket,mikor még ki sincs fizetve. -
quailstorm
félisten
válasz
-Tsaba- #83349 üzenetére
Céges kukákat nézz, vagy valami lombazárt. Nekem van 12V asszem 4 vagy 5A, de szétvágtam a kábelét és bele lett vezetve egy step up step down converterbe, meg amúgy se terveztem eladni. De az pont a Continental kukájából van. (Földelt meg minden, pont úgy néz ki mint bármely laptoptöltő)
De éppen lehetne kukázott laptoptöltő és step down converter kombó is.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-Tsaba- #83278 üzenetére
Akkor arra ajánlj. 10 évnél öregebb autóra nem szívesen adnak.
Munkahelyemen van egy flottakeret, kötöttek rám utasbiztosítást külföldi út alkalmával. Viszont a céges autóra nem tudtak ebben a konstrukcióra külön kötni. Szomszédom biztosítási alkusz, vele kötöttem magánszemélyként utasbiztosítást, ami mellé már tudtunk kiegészítő biztosítást kötni a kocsira, a legnagyobb előnye az volt, hogy ha haza kell trélerezni, az is benne van, de 500€-ig szervizköltséget is tartalmazott. Talán valami 7k volt 2 éve, főnök azt mondta, nem pénz érte, fizette szó nélkül. De az egy fiatal Transporter volt. -
válasz
-Tsaba- #83257 üzenetére
Gyorsan megoldódott ez a kérdés, eladták időközben az autót
Mondjuk utólag már belátom, hogy nem is feltétlenül lett volna jó vétel.
Más kérdés: május 1-én költözünk az Osztrovszky utcába a barátnőmmel. Nagyon régen laktam utoljára gázkonvektoros lakásban, a tulaj pedig kérdezte, hogyan szeretnénk fizetni a gázt - átalány vagy fogyasztás szerint. Átalányt mondtam, viszont ha csak 1 évig fogunk a lakásban lakni, nem biztos, hogy jó ötlet. Mi a véleményetek? Azt sem tudom, milyen számla szokott télen befigyelni, már távfűtéses lakásban lakunk régóta.
-
-
Rick4
félisten
válasz
-Tsaba- #83142 üzenetére
Téglából én csináltam egy nagyobb felületet, végülis megvan több éve, homok lett közé eresztve, nincs is baj, de mégsem az igazi, a széle egyiknek sem illeszkedik rendesen, mivel habarcsot nem teszel közé a földön, sose lesz jó.
Csinálsz formát, és kiöntöd magadnak, nem olyan nagy dolog. Ha fel kell szedni, ez még játszhat. [link] és a járdalapnál 100x jobban néz ki.
-
SirRasor
addikt
válasz
-Tsaba- #82573 üzenetére
Akár viccnek is elmehetne ez a hsz, de komolyan gondolom: muszáj teremnek lennie? Saját testsúlyos edzés nem jöhet szóba? Felnőtt játszótérből van egy csomó és általában alig vannak az ilyeneken. Nem mondom 0 fok alatt nem megyek ki én se, de fölötte nem vészes. Bemelegítésre kell jobban odafigyelni ilyen hidegben. ja és ennél világosabbat nem fogsz találni
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
-Tsaba- #80648 üzenetére
Nyilván "Zoltán Szabó" nem volt tisztában azzal, hogy a gázadásos füstölés mitől van egy dízelnél, és persze ennek ellenére volt a zsebében egy opaciméter.
Ha esetleg az üzemanyagrendszeren keresztül ment volna be a termék az égéstérbe, még hinném is, hogy jobb minőségű lett a befecskendezés, ezáltal tökéletesebb az égés, de ezek szerint itt erről szó sincs.
-
csoszogi
tag
válasz
-Tsaba- #79887 üzenetére
Én sokféle biciklit tekertem már életemben itt Szegeden, Camping(ezt ellopták, pedig szerettem), "kosszarvú" vékony kerekes országúti, sima 28-as, most meg az utóbbi 16 évben ez amiről írtam. Gyerkőcöket én is vittem, a feleségem ugyanilyen korú női változatú kerékpárjával. Hátulra vettem nagy kosarat, így belefér a laptop táskástól (15 éve baja még nem lett nekik emiatt), plusz az esőcucc ha kell.
Szegeden igen szarok a bicikliutak, sok a kátyú, bukkanó meg a járdahiány. Főképp este bicajozok, és akkor tud meglepetést okozni.quailstorm: mondjuk én súlyosabb vagyok, lehet emiatt sem érzem azt a nagy rázkódásokat, de egyszer ültem ilyen összteleszkópos bicón, nekem össze vissza hintázott, főleg fékezésnél.
A minőség...erről nem tudok nyilatkozni, az enyém okés ennyi év távlatából is. Igaz épp tegnap ment ki három küllője, meg ráadásul ki is lyukadt a hátsó gumi...
-
quailstorm
félisten
válasz
-Tsaba- #79873 üzenetére
Köszi, rájuk nézek. A weboldaluk elég igényes, az jó benyomást keltett.
Szívesen tekernék jó biciklit, csak még a nem szeretett Hattrick is olyan maflásokat kapott a közös tárolókban, meg annyi esőt, hogy nincs értelme. Olyat csak háztól házig mernék használni, nagyon még munkahelyre se, mert ott is szétverik...
-
csoszogi
tag
válasz
-Tsaba- #79283 üzenetére
Ja van egy par tipushibajuk, rothadas, szelvedo parasodas stb... Ez meg akkor volt, mikor meg nem volt a Napfenypark (amugy szoktam ott is), de legtobbet Makkoshazin tankolok, az van kozel, vagy az Etelka soron, vagyis: OMV, a mostani MOL meg a masik az Etelkan Agip kutak voltak regebben. Vagyis OMV, Agip volt, azok meg jok tudtommal...
A Napfenyparkhoz: beallok tankolni, tankolok mondom akkor menjunk. Semmi... megadta magat az uzemanyagpumpa..
A szerelom nekem sem ajanlja a diszkont benzinkutakat, es inkabb a 98-ast ajanlja a 95 helyett, az jobb a motornak azt mondja.Amit en tudok: a legtobb benzin Szazhalombattarol jon, a cegek teszik bele a kulonbozo adalekokat. Amirol talan itt irta valaki, hogy kb 4-5 uzem gyartja a vilagon...javitsatok ki ha nem jol tudom
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
-Tsaba- #79252 üzenetére
Két éve nálunk is új autóra volt szükség család bővülése miatt. Sok város, 3-4 havonta hosszabb út. Valami japán márkában gondolkoztunk. Azután haverom felvetette a Priust. Élből elutasítottam. Hybrid?! És ha elromlik? Ki tudja azt javítani? Gatyám is rámegy! Ááá nem! Aztán futottam én is egy kört a lopás mizériával ami még jobban elvette a kedvem. Sok olvasás és utánajárás után végül rá kellett jönni, hogy féligazságok terjedtek csak el. Fél- háromnegyed évre rá vettünk egyet. Úgy tűnik jó döntésnek bizonyult, csak ajánlani tudom.
Szóval nálunk is így kezdődött
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest