Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
Tufa_ #270159 üzenetére
Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre, mert a ‘jobb’ nem objektív jellemző: kinek, mi.
Alapvetően nem más órához / márkához képest tartom soknak az 5K-t, hanem a Ch. Ward saját eddigi ‘high value at a competitive price’ politikájához képest. Értem, hogy ennyi erőfeszítés után már lehet valós alapja egy micro>indie>name brand építkezésnek. A Bel Canto például nagyon erős ajánlat volt, erősítette a márka percepcióját.
De ez a mostani Twelve X Ti szerintem árazásában félrement, kicsit olyan, mint a Yema in-house micro rotoros, szintén IB modellje, az Urban Traveller (nota bene, annak a KS ára 1,500, a normál ára 3,000 volt). Minden feltörekvő gyártón nyomás van, hogy legyen in house szerkezete, de nem fogok hasra esni az SH21 előtt, 2014-ben a Synergie Horlogère hozta a házasságba, előtte más márka is tokozta, pl. Meistersinger. Oris Cal 400 kb. ugyanezt tudja, jellemzően 3,000€ körüli órákban.
És innentől abszolút szubjektív leszek: Ti tok személy szerint hidegen hagy, ez azért nem egy Citizen Duratect Pt, szkeletálás dettó. Visszatérve a fő kérdéshez, árazás, olcsóbb órák, _nekem_: METAS Tudor, Longines oszlopkerekes kronó, némelyik GS, Habring Felix, és még számtalan 4-5,000€ közötti lehetőség, akár függetlenektől, akár ismertebbektől. De mivel én
ócska kacatokatvintage órákat gyűjtök, ez az egész ‘mit kapsz mást ennyiért’ kérdés számomra teljesen akadémikus. -
bigmasterg
addikt
válasz
Tufa_ #270159 üzenetére
Ha direkt skeletont kell nézni, akkor szűkös a dolog.
Full kerámia, skeleton rado van olcsóbban, de abban eta van.Nekem sima Oris propilot X (calibre 400) jobban bejön. Amelyik nem skeleton és 39mm-es.
Meg itten körül akad Tudor is ( esetleg Omega), igaz nem skeleton , meg sima acél.
Bár a master chronometer Black Bay ceramic is az 5000 euro környéke újonnan, boltból. Chronon meg nyilván olcsóbban is van új. pl [link] -
Veron
addikt
válasz
Tufa_ #267621 üzenetére
Szép. Érdekes a számlap, mind a sunburst jelleg, mind a színe. Minőségi a kidolgozás, tetszenek a tok különböző felületkezelései. A Consort bracelet kényelmes, és meglepő módon tartalmaz félszemeket. Ennek nagyon örülök!
Ami negatívum, hogy egyrészt elszabták a méretre igazítást, amiért fizettem - ezzel kapcsolatban írtam is nekik.
A dátum körül lehetne valami polírozott keret, mint a Traskan, valamint a L2L táv lehetne hosszabb kb. 1,5-2 mm-rel, ezért a Traska mellett valamennyivel kisebbnek érződik.Több a pozitívum, de nem tudom marad-e. A Commuter a vetélytársa, és minőségben nincs hatalmas különbség a két vekker között.
Pár nap múlva meglátom melyik kedvesebb a szívemnek. To be fair : a Traskahoz nagyon jó áron jutottam hozzá. -
rbalint88
addikt
válasz
Tufa_ #267451 üzenetére
Akkor szepen pozicionalgatjak feljebb magukat
Szerencsere minden orajukban talalok valamit, hogy miert ne vegyem meg, altalaban az arcimket es a szerkezetet
Pedig a twelve es a bel canto is tetszik, elobbinel meg ott a pillangocsat is, nekem csak a bekazar jatszik, szeles a csuklom es a pillangocsat pont a ket csontot nyomja mindig. -
petipetya
nagyúr
válasz
Tufa_ #265716 üzenetére
Praktikus, mert nem kell hozzá óraforgató, és felhúzni sem szükséges. Amennyiben meg kell nézni az időt, úgyis kéznél van a mobil. Ár-érték arányban verhetetlen
-
Macyke82
tag
válasz
Tufa_ #259023 üzenetére
Na a Bel Canto egy nagyon vagány darab, néztem korábban a videót róla, sztem kiváló befektetetési darab is egyben, de majd úgyis idővel kiderül.
Sajnos a Twelve-t itthon nem lehet felpróbálni de kicsit tartok tőle hogy a 17,5 cm-es csuklón nem mutat olyan jól mint a te csuklódon. Ugye relatív nagy a számlap így ez a típusú óra önmagában kialakításából adódóan is nagynak hat dacára a 40 mm-es toknak. -
Macyke82
tag
válasz
Tufa_ #259018 üzenetére
Nagy kedvenc nálam is, én majd ugyan csak az év 2. felének a vége felé de a glacier blue verziót szeretném beszerezni.
Sajnos a titánt nem tudom megszeretni de ez az én berögződésem. Nagyon szép az átmenetes számlap (egyébként a lila is szép).
Neked mekkora a csuklóméreted anyway? -
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tufa_ #258179 üzenetére
Ez a fémes fehér jó szín. Prx-ből én is a fémeset választottam.
Mi elsőre a tapasztalatod a minőségéről, kidolgozottságról?
A Bel Canto nagyon király, kár hogy a két alap színből már nem gyártanak.
A rendelhető világoskékkel csak annyi "bajom" van, hogy nem piros a madárka csőre.
Az komoly hogy már csak 2024 Februárra lehet előrendelni. -
bigmasterg
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
Tufa_ #254587 üzenetére
Egy oras topikban ahol onnan indult a beszelgetes hogy mennyire jo otlet bankkartyaval fizetni egy kevesbe ismert ora webshopban a kartyaadatokkal valo visszaelest elkerulendo, valoban tok relevans informacio hogy hitelkartyaval torteno repjegy vasarlas eseten milyen csodvedelmi biztositas jar a kartyahoz.
Kb annyi koze van hozza, mint a kirhiz futballvalogatott legutobbi eredmenyeinek
csak a kartya tipusa, a termek, a gazdasagi esemeny (csod vs adatokkal visszaeles) stb nem stimmel, de valo igaz hogy annyi legalabb stimmel h mindketto vasarlas…. -
mandleee
tag
válasz
Tufa_ #254451 üzenetére
Tufa_ és Szulita28: Nekem nagyon tetszik, kényelmes, talán nekem még túl könnyű is, bár ez egyéni preferencia.
Ami külön plusz pont, hogy van két darab fél szem a szíjban, hogy még jobban személyre lehessen állítani. Még a fóliát rajta hagytam a csaton. Fotóztam a búvárhosszabbítót (remélem ez a helyes neve), amivel kb. egy szemnyit lehet állítani. Gyorskioldós, mindenféle eszköz nélkül cserélhető a szíj, bár én biztosan a fémnél maradok, bár lehet hasznos infó másnak.
Pár gyors kép:
djeperto: Nagyon szép darabok.
mindenki: Köszi a gratulációt mindenkinek! Még lehet egy fél vagy egy plusz szemnyit visszarakatok, egy kicsit túl szűkre sikerült elsőre. A búvárhosszabbító a maxon van. Esetleg tudtok ajánlani valami otthoni készletet, amivel magam is tudok fém szemet kiszedni? Vagy inkább bízzam rá egy órásra, túl sűrűn úgy sincsen szűkség állítani.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tufa_ #252761 üzenetére
Fém szíjjal rendelted a Bel Canto-t?
Tegnap néztem hogy 400 euro különbség van a fém és bőr szíjas kivitel között. Magában pedig 535-ért árulják a titán szíjat.
A többi órára 430 körül árulják a titán szíjat és 230-270 euro között a 316L steelt.
Aztán nem tudom hogy erre jobb kidolgozású szíj került-e, mint a többi órára.Itt röviden mutatják, meg 6:50 körül a quick adjustmentet.
Itt pedig konkrétan a szíjról van szó.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tufa_ #252831 üzenetére
Fortis Fliegeremen volt, Babósnál valszeg nem tudták akkoriban - kicsit elnyírták a csavarok fejét méretre állítási kísérletnél. Ott kellett hagynom, szervizes vette ki a szemeket.
Phrenetix : Szép órát válassz, nem minden a kedvező ár. A linkelt első léghajó szebb sztem, mint a nyitott szívesek. Minőség passz, alap automata lehet. -
Kobe
veterán
válasz
Tufa_ #252831 üzenetére
Rolex es a dragabbak tuti, sot ok a szij modositashoz kulon oktatovideot gyartottak hozza a loctite hasznalatarol
homageok kozul talan szeinhart, sajat dedignbol helm es h2o a microbrandeknel
nem is a hasznalattal / nem hasznalattal van a problema, hanem azzal a viselkedessel, hozzaallassal, hogy egy ilyen esetre beadott panasz eseten irasban azzal valaszolnak rogton, hogy
- biztos nem hasznaltal loctiteot az igazitasnal (miert ok igen? Lol)
- biztos nem kovette az oras a javasolt es garanciahoz szukseges lepeseket es elkuldi az oktatovideo linkjet a zelos.com-rol amiben az egesz videoban pont annyi loctiteot hasznalnak ahany kecske legel a holdon (ujabb lol)
- es ezutan nagykegyesen ok a jo fejek es erezd magad megtisztelve hogy megis csereltek (ok, koszi, de azert mondjuk…..anyatok?) -
Domonkos
addikt
válasz
Tufa_ #251876 üzenetére
Kideritem majd, persze.
Bar nem tudom, hogy erre mikor fog sor kerulni, mert egyaltalan nem terveztem, hogy az utanajarassal, forumozgatassal meg a piac elemezgetesevel megint napokat fogok tudni eltolteni. Ha ez a tema is annyira elkap, mint anno a billentyuzetes, akkor az eroforrasaimra nezve ez szinten egy szornyu menet lesz.
Azt remeltem, hogy az elsore linkelt Omega mindenki szerint popec lesz, es megkapom az aldast ra; de most boven tavolabb vagyok a megfejtestol, mint eddig valaha.
Amit nem ertek, az a Rolex-es hasznalt piac. Mik ezek az arak? Hogy lehet ennyire felnyomva? Miert akarnek egyaltalan hasznaltat venni? Vagy valamit megint kihagyok?
Oszinten nincs 5k-m "csak" orara. Viszont amig a kovetkezo nagyobb celomat el fogom tudni erni, addig majdnem mindegy, hogy ez a penz majd miben all. Ha nagyon a szivemhez no az ora, akkor lehet, hogy kesebb majd megtartom, de ugy, hogy jelenleg meg nincs meg, nem tunik ugy, hogy ne aldoznam be egy-egy nagyobb befektetesnek, ha csak ez a par ezer euro fog majd hianyozni. Ezert gondoltam, hogy nem adok meg felso limitet sem, ha tenyleg valami ertekallot sikerul talalni.
Ami szepen fel is veti a kovetkezo kerdest: Jol latom watchchart-on, hogy a Rolex kb. osszes modellje dollarban merve ~10-20%-ot vesztett az ertekebol egyetlen ev alatt?? Lehet, hogy tenyleg meg kellene varjam azt a recessziot...
-
Domonkos
addikt
válasz
Tufa_ #251863 üzenetére
Nem gagyi, csak nem annyira merev, mint hittem hogy lesz. Holott allitolag nem volt kopva. Egy picit olyan volt, mint egy nehez karlanc. Hosszabb tavon lehet, hogy ez a kenyelmesebb, de nem hordtam annyit, hogy ezt ki merjem jelenteni. Sajnos nem is egyszerre probaltam a kettot.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tufa_ #251475 üzenetére
nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű lesz, hogy innen is hirtelen ketten meg akarjátok vásárolni
bigmasterg: gratu, főleg a PRX-hez
nekem sikerült magam lebeszélni róla azzal, hogy nem három soros a szíja. (meg hogy minek, már a G-Shock is kb felesleges volt - de nagyon csípem, mióta megvan, csak azt hordom
)
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tufa_ #248911 üzenetére
Nem írtam olyat hogy nem lehet Rolexed, ha nincs drága autód.
Csak itthon jó eséllyel hamisítványnak fogják nézni, ha amúgy semmilyen más tekintetben nem élsz az átlagnál jobban.Illetve ha drága autóból szállsz ki, nem fogják megkérdőjelezni (akkor sem ha valóban hamisítvány van a kezeden. Gyanítom hogy itthon erre is van példa bőven.)
Elhiszem, hogy kultúráltabb országokban ez nem jellemző.
-
lenox
veterán
válasz
Tufa_ #248911 üzenetére
Szerintem a 'legtobb magyar' altalanositasok onnan jonnek, hogy valakinek a sajat ismerosei (onmagat beleertve) ilyenek, vagy azt gondolja az illeto, hogy mivel az interneten a nagyhangu trollhadsereg ilyen, akkor ez a tobbiekre is igaz. De amugy a valosagban ezek jellemzoen tevesek. Hiszen egyebkent is minden altalanositas hulyeseg
.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Tufa_ #248911 üzenetére
bigmasterg nem azt mondta. És a magyar átlagkeresetet (főleg nem a nettó mediánt) se illik Európa nyugati feléhez mérni, abból kicsit nehezebb összehozni egy Rolexet. A saját példád is nagyon szélsőséges, messze áll az átlagtól.
De ettől függetlenül tényleg balkáni tahók vagyunk. -
stellaz
veterán
válasz
Tufa_ #248911 üzenetére
Jó, így érthető. De azért mindenhol megvan az a réteg, aki többnek akar látszani, mint ami és ritka, amikor a puritán életmódból csak egy sokmilliós óra lóg ki felfelé.
Van ismerősöm, akinek kb milliárdos vagyona van, mégis 24 éves autóval jár, de ő órára, ruhára sem költ többet a minimumnál.
A drága mechanikus órák esetén pedig fenntartom, hogy a funkcionalitás konkrétan nem értelmezhető az esetek jelentős részében, ezért az árat sem ez alakítja. -
stellaz
veterán
válasz
Tufa_ #248908 üzenetére
Akkor kizárólag 40 millió plusszos autóval járna kint is mindenki....ahogyan Rolex helyett is Casio vagy Timex lenne az emberek kézen, ahogyan Bill Gatsenek, vagy George Bushnak.
A határok kicsit persze máshol vannak, honnan kezdődik a státusz szimbólum, de azért kint is megnézik mire adnak pénzt. Egy drága mechanikus óra esetében a funkcionalitás, mint érték tényező, szerény véleményem szerint kb értelmezhetetlen a kvarc órák megjelenése óta. -
ricsik
őstag
válasz
Tufa_ #248479 üzenetére
Igazad van, induljunk ki ebből.
Akkor is változott némileg a helyzet. Nem két heti fizu már a mai 6k speedy, mint akkoriban, hanem 1, másfél havi. Kimondva nincs olyan nagy difi, százalékban már annál inkább. Valszeg ennyit emelkedett a Brand, változott a piac és a luxus. -
stellaz
veterán
válasz
Tufa_ #244614 üzenetére
Én nem vitatkozok, csak annyit állítottam, hogy az órák piaca nem pont analóg az autókéval.
Egyébként, ha időmérő szerkezetként tekintünk egy órára, akkor a rádióvezérelt kvarc objektíve, számokkal leírható módon jobb (pontosabb) a 2,2 millió fontos óránál, től mindegy, hogy megengedheted-e magadnak, vagy sem.
Ha ékszerként tekintünk rájuk, akkor az egy másik kérdés, főként ízlés, művészet és rongyrázás, amit én validnak tartok, csak ne keverjük a dolgokat. -
-
válasz
Tufa_ #244592 üzenetére
Igazad van, £12000-et akartam irni, csak lemaradt egy 0
Itt neztem oket: [link]
No, de ha mar ilyen uton modon idekeveredtem akkor rakerdezek. Milyen cellal vesz az ember 10-20-50-100 millio Forintos orat? Gondolom nem mindennapi hasznalatra
Befektetesnek? Vagy mi ertelme az ilyen meregdraga oraknak,? Bocsanat, hogy hulyesegeket kerdezek, csak nagyon elborzadtam az arakon:)
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
Tufa_ #234221 üzenetére
Nem voltál elég kitartó.
Persze, az sem lenne jó, elfogyna a tok.
Az enyémen egyelőre annyira apró karcok vannak, hogy tényleg keresni kell rajta. Ha így marad (de valszeg nem fog, mert úgyis neki verem valaminek), talán csak a kötelező szervizkor kap majd polírt... vagy akkor sem. Ezeket a karcokat legalább már én szereztem rá!Egyéb:
Annyira bejön ez a kerek küklopsz, hogy rakattam még rá párat. -
fagyalllo
őstag
válasz
Tufa_ #233358 üzenetére
Ez nem az enyém, csak fotók maradtak róla. Láttam persze egy csomót, meg tetszett is megjelenésekor a GMW-B5000, de valahogy már nem az igazi, túságosan eltávolodott az eredeti koncepciótól a full acél/titán, mint a drága búvárórák. Egy G legyen kívülről műanyag.
Szóval most van kettő, az ősi DW-5000C-hez hasonlóan acéltokos, műanyag burkolatos-szíjas órám. -
dzsi23
addikt
válasz
Tufa_ #232777 üzenetére
Ha jól értem, ez nem csak egy felületi keményítés, mint a Citizen féle "szuper titán", hanem az egész anyag keményebb. De van már hasonló cucc Grade 5 néven, nem? Vagy az sem annyira kemény, mint a Casio (azaz a Nippon Steel) megoldása (TranTixxii)? Vagy nem lehet annyira színezni? + kiemelik a TranTixxiinél a tükrös felületkezelést, de az is előfordul már a Grade 5 esetén. Esetleg a Casio azt nem használhatta eddig?
-
törölt tag
válasz
Tufa_ #160744 üzenetére
a subok nagyon nagy szórásuak a szaki ismerősök elmondásai alapján.
a legtöbb a gyári értéken belül mozog az elején és rendszeres karbantartásuk között de ha valamelyik fogaskerék fárad vagy kopik rettentően táncolnak az értékek + ban és mínuszban is a hajszál rugó tágulásáról nem is beszélve. a tapasztalataik alapján a havi szinten jó órának számít ha percen belül siet vagy késik akár omega akár rolex automatáról van szó.amit nem értettem meg, az elmondásuk alapján az óra sietni kezd ha kezd elfogyni a járás tartalékuk holott én azt hittem és gondolom még most is hogy olyankor késnie kellene de nem vagyok órás ők ezt jobban tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest