Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
@mriya@ #278950 üzenetére
Programozas mellett nem eleg neki, x nap utan megall, es nem is jar akkor mar pontosan, ha beesik olyan tartomanyba. Direkt ehhez kertem a pontositast, mert igy a legegyszerubb es kiszamithatobb szamomra. Igy az se gond, ha pl a nap kozepen leveszem, es sportolashoz masik orat huzok.
Nah, de ennek orulok… ha ez a tapasztalat, mar kezdtem kicsit ezt a mechanikus vonalat feladni.
Demagnetizalni milyen gyakran erdemes? Egesz nap elektromos kutyuk mellett hasznalom. Elozo szerviznel is eleg jo volt, de aztan honapok alatt elkezdett kesni lassan.
-
jackal79
aktív tag
válasz
@mriya@ #278948 üzenetére
Köszi! Szervizelés hiányában képesek teljesen tönkremenni?
A Citizen Series 8 órák nagyjából a Seiko 5-tel vannak egy szinten, vagy ezeket hova lehet pozíciónálni?
Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a Citizenekre, vmiert náluk találok olyan órákat (akár többet is), ami az én stílusomhoz közel áll. -
ricsik
őstag
válasz
@mriya@ #278646 üzenetére
Én sem, amikor a szürke boltokból 60ért lehetett venni és nem vettem, mondván gagyi a szerkezet, de a legjobban a "misaligned chapter ring" zavart, kb mindegyiken durván csálé volt, amiket láttam.
Az utolsó időkben a Seiko butikban felment az ára 150-re, mondtam is, hogy ezek megőrültek, nagyon nem ér annyit. A 300-hoz képest olcsó volt -
válasz
@mriya@ #278125 üzenetére
Onnan tudom, hogy utána olvastam. A Tide 🌊 egy, az óceánok hulladékát begyűjtő szervezet. A ML velük koprodukcióban csinálta ezt az órát. Egy óra 18 óceánból gyűjtött palackot tartalmaz. Erre írtam, hogy ez full blama! Lehet a doboz, meg a tok újrahasznosított, de a többi kacat, ami jár mellé, nem az.
-
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #277975 üzenetére
Kicsit hasonlít méretben, kinézetben a rendőrségi nyomkövetőre.
Jövőre látják majd, hogy a listájukról, hogy mely nyugdíjas volt már szavazni, és aki még nem, azt meg lehet keresni sms-en, telefonon, hogy volt-e már szavazni... Tudom, kissé élénk a fantáziám.Természetesen, csak hülyülök!
-
gipsztigris
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@ #277473 üzenetére
Ott van még a nagyker is, 5-9 fő a statisztikai állomány, 1 Mrd forgalom, szerintem ők is foglalkozhatnak ilyen back office ügyekkel, mint a visszáruzás. De jobb ezt nem feszegetni, járogattam anno a Váci 46. üzletbe, még egy elemcsere is gyomorgörccsel járt, félek a B. bácsitól.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
@mriya@ #276936 üzenetére
Ahogy a Bugatti, audi, skoda is mind vw csoport, egy Bugatti logós audi TT ettől függetlenül gáz, mert csak wannabe tákolmány, úgy próbál kinézni, de nem az.
Az én szememben semmivel sem jobb egy moonswatch mint egy kínai homage.
Sőt rosszabb, mert egy műanyag órát kapsz ennyi pénzért. Plusz a "profit érdekében bármit" jeligére árulják ki a régebbi nagy nevű óráik (ideértve a blancpaint) ismertségét, nevét, logóját örökségét.szerk.:
De szerintem az sem feltétlenül egy jó irány amit a swatch group csinál egy csomó márkájával.
Pl Omegánál sem feltétlenül jó, hogy végtelen számú modell van, végtelen variációban és félévente kijön egy újabb kivitel.
Az egyszeri érdeklődő számára átáthatalanná válik a paletta.
A Rolex ezt sokkal ügyesebben csinálja. -
petipetya
nagyúr
válasz
@mriya@ #276735 üzenetére
Én sem emlékszem a legelső általam vásároltra. A legelső órára viszont igen, általános 3-tól már megvolt (talán előtte is, de az 1/2. osztályos fotón a fehér ing miatt nem látszik). Q&Q felirat volt a 12-es alatt, míg water resist (érték nélkül) a 6-os felett. A számlap fehér színű, az összes szám és a mutatók feketék, az óra és a szíj pedig műanyag volt.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #276135 üzenetére
Pár mp sietés előnyösebb, ha már nem pontos, a beállításnál kevesebbet kell várni.
Én azt szeretem, h minimális eltérés legyen (+-) a pozíciók között, lehessen játszani vele.
Totron : Casio Lineage Wave Ceptor sorozatot nézd meg, hátha tetszik vmelyik.
Palesztin994 : Automatát szeretnél mindenképpen és drágán? Japán vonalon nézelődnék inkább, biztosan van hasonló stílus kvarcban és mechanikusban egyaránt, jobb ár-értékkel. -
tboldi
nagyúr
válasz
@mriya@ #275817 üzenetére
Inkább rendelek Aliról egy új NH35-öt, aztán kicserélem magamnak.
De komolyan, az autóinkhoz is most vettem egy műhelyprést az óradíjak árán, hogy kerékcsapágyat és szilenteket cserélhessek magamnak. Mondjuk ehhez megvan a know-how és valamennyi rutin is, de egy órának nem biztos, hogy nekiállnék. Vagy legalábbis nem a féltett darabjaimon kezdenék el gyakorolni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #275598 üzenetére
Megragadtad a probléma lényegét rendesen.
Lényeg, h szervizbe kell vinni. Nekem eddig szerencsém volt 4R/NH szerkezetekkel, nem futottam bele hibás darabba.
Nektek is kiírja, h higgadtan kommenteljetek? Megyek, beveszem a Covercard adagomat, nehogy jöjjön a fekete autó. -
Július
újonc
válasz
@mriya@ #275598 üzenetére
Ez az első mechanikus órám, idáig csak okosórát hordtam, úgyhogy ezért a buta kérdések. Tapasztalni kell, az biztos, ismerkednem vele, csak félek, hogy nem gond e ez, hogy nem azonnal húzza a korona a szerkezetet, és csak pár tekerés után tudom húzni az órát. Főleg, mert még garanciális.
-
válasz
@mriya@ #275460 üzenetére
Én is szoktam OCD-s módon kutatni a számlapot porszem után, meg hiba után. De a fenti két karperecen semmi hibát nem látok. Az egyik male a másik female end link,. totál különböző, mindkettő máshogy áll, de hogy a semmiben állna bénán?? Számomra ez a mondat értelmezhetetlen.
-
válasz
@mriya@ #275356 üzenetére
A luminox? Dehogy!
A tríciumcsöves technológia először az 1960-as években jelent meg órákban, és a technológia úttörője a mb-microtec AG volt, amely kifejlesztette a gázlámpás tríciumcsöveket (GTLS - Gaseous Tritium Light Source). Ezt a technológiát az óragyártók, például a Traser (amely az mb-microtec saját márkája) és később a Ball Watch Company alkalmazták.
Az első kereskedelmi forgalomban kapható tríciumcsöves órák az 1980-as években jelentek meg, amikor a Traser bemutatta az első ilyen technológiával felszerelt órákat. Különösen a katonai és taktikai felhasználás miatt váltak népszerűvé.
A luminox 1989-ben jelent meg a piacon és 1993ban került forgalomba az első tricium csöves órája, ami az Original Navy SEAL Dive Watch volt. -
válasz
@mriya@ #275155 üzenetére
Így van, a hangerővel vezérled a kimeneti analóg erősítőt, és a környékén található alkatrészek + DAC annál nagyobb amplitúdóval rezegnek, tehát nagyobb esély van venni a jelet.
Amúgy sanszos, hogy minél szarabb a telefon, annál jobb lesz az eredmény (gagyi, szűrpk és árnyékolások nélküli audio rész)
-
Kobe
veterán
válasz
@mriya@ #274789 üzenetére
Az ara 300 dollar, de a minosege siman a dupla ilyen draga orak koze rakja. Egy 100ezres lemezcsatos orienttel vagy low-end seikoval meg ne is hasonlitgassuk
Pl a lume komolyabb es sokkal egyenletesebb rajta, mint az 500 euros Zelos-omon, es a szamlap is kicsit jobban egybenlevonek tunik, reszletgazdagabb, domborubb. A Zeloson pl sotetben latszik hogy 1-2 helyen nem olyan eros a fenye, nem showstopper de szemmel mar lathato.
A zelosnak mondjuk a csatja kicsit komolyabb, a menet kozben mikroallithato csattal (ezen egy kulon stab van amit at lehet helyezni, de nem a buszon allsz neki ezzel szivni az fix) es a szogletesebb, nehezebb szijszemekkel
-
tboldi
nagyúr
válasz
@mriya@ #274763 üzenetére
Erről eszembe jutott az ex-Lanciánk, ami a számoknak köszönhetően lett a miénk.
14 hónappal később sajnos összetört, de én nem hiszek abban, hogy bármi köze lenne bármilyen spiri baromságnak hozzá, az elsőbbséget meg nem adó kiás egyszerűen balfék volt. 🤷♂️
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@ #274084 üzenetére
Max vintage nőiben:) De sajnos egyre ritkábban:(
-
ricsik
őstag
válasz
@mriya@ #274032 üzenetére
Egy gyerekeket szállító távolsági busz ment előttem. Egy kisebb kereszteződésben lefékezett, gondolkodott merre menjen, úgy gondolta egyenesen megy tovább, de félúton meggondolta magát, hogy mégis jobbra akar fordulni és visszatolatott. Csak épp már ott voltam. Azon nem csodálkoztam, hogy a tükörbe nem látott, de azon igen, hogy a tolatókamerába sem vett észre. Nem nézte szerintem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
@mriya@ #273470 üzenetére
Valszeg' ez volt az, arany nélkül:
De azt mondja hogy élőben (meg ránéztem videón is) csillogó össze-vissza ahogy ráesik a fény, de messziről is látszik, hogy nem minőségi.Na a kínai topicban ilyen szintű gagyikról nem szokott szó esni, erre ide sikerült hoznom egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest