- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #250248 üzenetére
De a Seiko sokkal jobb nem?
Ja nem, mert ha a 62Mas-t összehasonlítom ez eredeti Submariner-el, akkor tényleg copy a Seiko. Csak a Rolex továbblépett.
Ha ugyanannyiért van Rolex mint Seiko, ki az a hülye aki a Seiko-t veszi, mert tudjuk, hogy van 2,3 - 2,8 milláért is Seiko modell, ami majdnem 62mas csak mégsem. (Persze a raktáron maradt alacsony eurós áron, mert ha majd eléri a 400 Ft-os euro a szegmenst, akkor ez is 3,5 milla lesz)Te meg egy kettő Órakedvelő Seiko-t venne mindenki más meg Rolex-et (Értem ezalatt, hogy az órás szakma 99%-a, akik nem ti vagytok). Hozzáteszem én sem a Seiko-t venném meg csak úgy mondom, mert annyira ellenszenves lett számomra a márka a ténykedésetek miatt. Pedig nekem is van Seiko-m, de az még az a modell, ami itt nem menő.... (Nem felel meg annak a trendnek, hogy vegyél Seiko-t mert önzetlenül tudunk ajánlani neked olyan órát.... )
-
hallador
addikt
Szia,
Sajnos nem fogsz konkrétumokat kapni itt a fórumon, mert hát, az nem annyira szokás, hogy megmondják itt a valóságot, mert itt azért vannak olyan "Szakértők" is, akiknek annyira nem érdekül a felvilágosítás, különböző okoknál fogva.Röviden összefoglalom neked mi a helyzet ezzel a dologgal, ha ezeket tudod, akkor max majd nem veszed figyelembe:
- Automata óra:
Költségek:
A Seiko 5 a régi amit kinéztél, az még egy olyan kor gyereke, amikor volt értelme az úgynevezett automata fétisnek. Az az ezek a szerkezetek arra készültek, hogy hajtsd, elmentek ameddig elmentek, de ha elvitted 4 - 5 évente szervizbe akkor nagyon örültek neki, ha nem akkor elvitted 10 év múlva, és a kettő között nem volt nagy árkülönbség, mert ezek a budget Seiko 5-ök annyiba kerültek, amennyibe, olcsó volt szervizeltetni.
Ma ez már nem így van, a Seiko éppen egy image szint lépést erőltet felfelé, ami néha sikerül, de néha nem sikerül. Szerintem.
Na de hogy jön ez a költséghez: Csak annyiban, hogy a szervizdíja ha semmi baja, csak takarítani kell 15 000 körül, ha cserélni is benne valamit, vagy javítani, akkor 25 000, ha pedig valóban kopott, és nem szerkezetcsere, hanem több dolgot is cserélni kell (szét van csapva a szerkezet, pl, Bicikli baleset), akkor picit több is lehet.
Igen egy 50 000 Ft-os Seiko 5 esetében ezt 4 - 5 évente bele kell tolni.Ha ez egy modernebb Seiko, ami sokkal "Precizebb", "Pontosabb", "Divatosabb" (4r, 6r szerkezetek), akkor ez még több is lehet. És 3 évente kell ennyit rákölteni, nem 4 - 5 - 6 mint a régi jó kis Seiko 5 esetén, nyilván minél később kerül szervizbe, annál többe fog kerülni.
A Mai automata órák közel nem annyira tartósak, és időtállóak mint a régiek, sokkal szervizigényesebbek, és többe kerül a szervizük, mint a kis ötösöké, pedig hányszor megkaptam itt hozzáértőktől, hogy a 7s meg a ráépülő 4r szerkezet között alig van különbség.... Mégis az egyik elment komolyabb szerviz nélkül akár 15 évet is ameddig a másikat 3 évente azért kell szervizelni (hogy elmegy-e 15 évig arra nagyon kíváncsi lennék... ). Pont ezért volt akkora kultusza ezeknek a kis régi Seiko 5-ösöknek, mert sok esetben csak akkor kerültek be a szervizbe, amikor már megálltak, na ezek meg képesek voltak elmenni 15 évig is úgy, hogy utána komoly szerviz kellett nekik, de nem annyiba kerültek, mint ma, és nem 3 évente kellett vinni. A Seiko ezzel alapozta meg a hírnevét, olcsó megbízható elnyűhetetlen. Itt nem arról van szó, hogy ez volt a jó gyakorlat, mert az automata órákat azért 3 - 4 évente el kellene vinni szervizbe. Csak ezeknél nem mindenki tartotta be. (És ilyenkor nem biztos, hogy 25, hanem inkább 30 - 35 000 lesz a szerviz.)
Valamint az is fontos, hogy a Seiko-t nem mindegyik órás fogja szervizelni, mert nem vállalják el sokan, de ezt kárpótolja, hogy a magyar Seiko szerviz legalább korrekt.Fontos, hogy ez mai, ár mire el kell vinni szervizeltetni, nagy eséllyel több lesz! Nem ennyi.
Pontosság:
Automata óra, eleve a mechanikus óra pontossága, ha jól be van állítva, a Seiko ebben jó, azaz pontosak, 5 másodperc/nap (kevesebb is lehet), de a 40 másodperc is belefér. Az az hetente a 30 sec és 5 perc közötti késés sietés benne van az intervallumban.Tudás:
A Régi Seiko 5-ben 7s szerkezetek (amit Te is kinéztél magadnak) vannak ezeket itt szokás fikázni, (ezért majd jól kapni fogok, a "szakiktól", hogy hagyjam abba, mert az igazság fáj, pláne, akkor, ha folyamatosan felhívják a figyelmet rá.), ami annyit jelent, hogy nem tudod koronáról húzni, ez annyit tesz, hogy az órát folyamatosan hordanod kell, különben megáll, azaz ha reggel felveszed, és hordod egész nap, akkor a nap minden napján meg kell tenned, mert különben nem tudod a rúgó mennyire lesz felhúzva benne. És nem tudod kézzel felhúzni, hanem ahhoz, hogy elinduljon újra valamilyen módon a rotort el kell indítani. Ehhez kell venni egy óra forgatót, amivel ezt elkerülheted.
Valamint nem másodperc stoppos, ami pedig annyit jelent, hogy amikor kihúzod a koronát beállítani az órát, akkor nem áll meg a másodperc mutató, hanem megy tovább.
Na a második annyira fontos lehetett az elmúlt 60 évben, hogy pl a Magyarországon eladott több 10 000 Szovjet óra, és a világon több 100 000 Seiko 5 soha nem tudta, mégis elvoltak enélkül is az emberek, de 2022-ben egy órának ezt tudnia kell, a prohardver fórumon persze, mert akik erről nem tudtak ,mondjuk az elmúlt 10 évben....
Most elképzelem, hogy a II világháborúban, vagy bármelyikben mikor az A11, A17-t, B Uhr, A Uhr, Seikosha esetében, hogy a tökbe élték túl, pedig egyik sem tudta, és nem egy Observation tudású/minősítésű volt. (Oóóhhhh Waaaiiiitt, don't do it again master please.!!!!!!
)...
Aktivitás:
Az automata órát folyamatosan úgy kell hordanod, hogy mozog a kezed, azaz, ha pl számítógép előtt ülsz, akkor ne vegyél automata órát, mert meg fog állni a kezeden. De ha pl ülő munkát végzel, akkor sem érdemes megvenni.
Akkor vagy kézi húzós kell, vagy Quartz.Strapabíróság:
Ebben a kategóriában az Automata a legrosszabb választás, nem fogja bírni a nagyon komoly rázkódásokat, és egy jól célzott ütés is képesek kinyiffantani. (még a 10 milliós rolexet is.), amit egy Kézi húzós, a Quartz meg pláne simán képes túlélni.
Ha motorozol, biciklizel, fizikai munkát végzel, akkor automata órát ne vegyél. Ahol el tudom képzelni pl a postás, egészségügy, ott ok, de egy kőműves, autószerelő vagy hasonló esetében, az automata hamar rotor hiba, vagy megállás lehet a vége. (Biztosan jelentkezni fog valaki, akinek automatája van, és egész nap ráesik naponta 10-er a 10 kilós falbontó kalapács, és 20 éve megy, vagy egész nap tolja a Hiltit, és semmi baja, de ezekben én nem hiszek, a fórum már csak ilyen, apukám autója a leggyorsabb, de az én apukám rakétával jár bevásárolni, én meg egy 2 tonnás harcsát fogtam tagnap a kiszáradt velencei tóban..)Az automata óráról ezt érdemes tudni.
-------------
Na most majd jó megkapom megint....@mriya@ kolléga leírta ezt egy mondatban!
-
hallador
addikt
válasz
Veron #248995 üzenetére
Szerény mi?
Nagyon nagyon menő ez a kollekció.
Aztán az meg még menőbb, hogy ezek még akkor is menni fognak, amikor a mai akár drágább automata csodák már csak akkor amikor egy vagyont beletoltál, legyen az Seiko (amiről csak a szerviz nem tudja, hogy 5 - 6 évente kell szervizelni..., Bezzeg a fórum "szakértők"... ), vagy Svájci. Ezek már csak árnyékük önmaguknak, kivétel a Miyotákat, mert azok legalább nem pofátlan árban adják.
Az a Poljot elpusztíthatatlan valami (Mondhatnám akkorát üt mint Tyson). De a többi is nagyon menő. Miyota-s auto-k meg nagyon szuperek.Gratulálok, Na ez már döfi!
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248916 üzenetére
Kicsit kinyitva az irányt/kaput, arra felé, hogy amikor egy Quartz óránál, ami itt elhangzik, hogy mekkora egy filléres a szerkezet (szó szerint nem is érdemes javítani...), aztán kiderül, hogy a "filléres", az max az ebay-en filléres, mert mire a szervizbe jut a "filléres" szerkezet, ha csere, akkor 25 000 Ft alatt a legfilléresebb szerkezettel sem állnak szóba, ami amúgy 15 dollár az ebay-en, azért sok mindent elmond arról, hogy mennyire van ez bagatellizálva az átlag keresetekhez képest.
Ha pedig nem egy filléres szerkezetről van szó ami már eget verő 50 dollár az ebay-en, akkor meg nem akarok belegondolni mennyi a filléres szervizdíj. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248876 üzenetére
Ja mint a 2,3 millás japán utánérzés, aminek semmi értelme nincs, de az 5 betű... A hülyének is megéri, vagy csak neki... Na ez pont ugyanennyit ér.
Igen az meg még ráadásul egy vicc. Komolyan mondom nem értem néha ezeket a gyártókat, hogy mire gondolnak, amikor beárazzák termékeiket. Lehet érezni ezen a terméken is, hogy nem igazán tettek bele túl sok munkát, de pozicionálni nagyon tudnak.
Ez elég jól néz ki, ez legalább megéri.
Ez de menő. Nagyon tetszik, kösz, hogy megosztottad. Azóta is menő. Lehetne tanulni tőlük. Nem szálltak, el vagy ha sokat kérnek egy óráért akkor tudjuk miért annyi. Ellentétben más szigetországi gyártókkal.
-
hallador
addikt
válasz
csabulaxi #248818 üzenetére
Nagyszerű dolgok ezek, jó látom, hogy ez 1 milla?
Ennek kb annyi értelme van mint a 2,3 milliós heritage Seikok-k. (Nagyon frankó szerkezet van benne, nagyon menő, csak többszöröse a karbantartása, mint az eredeti volt. De legalább majdnem úgy néz ki mint az eredeti, de csak majdnem = eredeti ár * 10)
Reméljük a Porsche kiadja ezt az alkalmazást, és egy 40 000 Ft-os Xiaomi-n is menni fog.
944/40 = 23,6 az arány majdnem ugyanaz.Amúgy nem néz ki rosszul, de ezen felül nem értem mi kerül ebbe ennyibe.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248663 üzenetére
Ezt most miért is tőlem kérdezed? A történet szempontból a kollégát kellene megkérdezned, aki leírta. Számomra nem ez volt az érdekes ebben, hanem az, hogy egy valaki beír valamit, akkor nem biztos, hogy megkérdőjelezném, hogy hülyeséget beszél. Ezt tőle kérdezd meg. Szerintem egészen értelmesen leírta a helyzetet.
Ha megjavítatta, akkor gondolom elmondja a szerviz mi volt a baja, ha olyan a szerviz, akkor a hibás alkatrészt is átadja neki, mert azért azt illik.
Az viszont nem győz meg, engem, hogy képesek ilyen minőséget gyártani. SII felirattal. Értem, hogy olcsó, ezt leírtad, még azt is hogy nem az örökkévalóságnak gyártják, meg azt is, hogy Seiko mint márka nem használja (Ezt meg más írta le). Viszont akkor itt él amit leírtam. Igazából nem lóg ki a sorból. A többi olcsó quartzot figyelembe véve. -
hallador
addikt
válasz
#97571072 #248743 üzenetére
A Pulsar nagyon komoly órákat is gyártott valamikor. Még 1978-ban vette meg a Seiko a Hamiltont-l, ezt meglovagolva elnyertek egy halom tendert (7n32c) a GB military-l. Most már a CWC ETA Quartzokat használ.
Illetve megjelentek a RAF G-Shockok.
Menő márka volt az biztos. Én is akartam venni egy modellt magamnak, de kiderült, hogy GB-ben állítólag hivatalosan nem árulják már 2020 után, vagy valami ilyesmit mondott az eladó Londonban. -
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248648 üzenetére
Ahha...
Értem, csak azt nem, hogy honnan tudjuk hogy a többi ilyen értékű SII nem ilyen? Csak azért mert Te leírtad, a fórumra? Illetve melyikkel nincs minőségi ingadozás gyártási szinten?Az elég gyenge magyarázat, hogy előfordul. Mi biztosítja, hogy ha egy szerkezetnél ez. előfordulhat a többinél meg nem? (Tehát ha a szakszerviz azt mondja nem egyedi eset, akkor ez ismert probléma, ugye tévedek?)
Amúgy ha már a G10-es említetted, semmivel nem rosszabb, mint a VD57.
Ez is 15 éve létezett, ezzel is van 15 éves tapasztalat, azaz évtizedes.
Nem győztél meg.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248643 üzenetére
Na jó, de ennyi erővel ez a kifogás amit ide leírtál lehet, hogy egy 1,5 milliós quartznál is előfordulhat, ami azért hogy is mondjam.
Nem értettem, hogy miért ETA, Ronda, Miyota quartzok vannak jellemzően már azokban a márkákban, amik eddig még nagyon sok Seiko szerkezetet használtak az olcsóbb óráikban, mint a CWC, Bertucci, Marathon, vagy a Pointtec group, De így más kezdem kapizsgálni.
A szerviznek én is előbb hinnék mint a fórumnak, mégiscsak ők a szakemberek. Pláne, ha szembe jönne velem egy ilyen eset.Az az annyira olcsót meg hagyjuk már, mert ezzel meg azt erősíted, hogy mennyire olcsó a szerkezet, miközben amúgy az óra árának a fele a szerviz. Az olcsó akkor lenne, ha mondjuk 10 000 Ft-ért mindennel együtt megvan, de nincs meg, szóval milyen olcsó?
Aztán, ha a vd57 ilyen mi az ami miatt a többi ilyen SII szerkezet jobb lenne? Bocs, de én sem hinném el. Amit amúgy a Seiko beletesz a saját márkás gazdaságos márkáiba is minden lelkiismeret furdalás nélkül, mint a Lorus.
A 70-es éveket meg miért kell előhozni, ennyi erővel elő lehetne, hozni, hogy minden zöldséges merci kibír 1 - 2 millió kilométert, de azért aki nem hisz a kacsában, tudja, hogy ilyen merciből kb annyit látni mint a fehér hollót, pontasan annyit mint azokból a Seiko Quartzokból amiket ekkor gyártottak.
Most elképzeltem, hogy egy ilyen szerkezettel dolgozna az olcsó Pulsar katonai quartz, amit GB-ben osztogattak, pedig azok sem voltak drágábbak.
Még azt sem mondanám, ezzel a teljesítménnyel kilóg a sorból az SII, viszont akkor ez sem igaz, hogy jobb mint a többi. Sőt.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248405 üzenetére
Kedves fagyalllo, bocs, de csak annyit a Seiko szervizről, hogy 3 éve a szerinted nagyon rendes szerviz egy szemet egy fémszíjba 2500 Ft-ért tett bele, ami szerinted ingyen van. (Hiszen itt előadtad, hogy neked egy magyar számla nélküli 5-öst simán szétkaptak, és kifújták, ingyen. Mondjuk azzal sikerült lódítani, hogy az nem 2022-ben volt, de mintha ma lett volna nem.... , tehát nem a Seiko szervizt hívtad fel először és vitted oda, hanem egy olyan helyre amivel eleve nem voltál megelégedve..., hát nem érdekes)
A másik, hogy Te félrebeszélésben nagyon profi vagy, először van egy Seiko 5-öd, amit állítólag Távol-Keletről rendeltél, de ez mind csak akkor derül ki mikor már nem voltál képes semmivel sem érvelni.
Az pedig nagyon jellemzi mennyire félrebeszélsz, hogy csak adagolod a folyamatosan amit éppen úgy tálalsz (vagy találod ki éppen), de igazából ezek pont abban a sorrendben derülnek ki, hogy azt gondold neked van igazad.Kicsit sem átlátszó a szöveged, nagyon jól látható volt ez ebből az eszmecseréből.
Én nevetni sem tudok az ilyen embereken, mert sajnos a Seiko-s sztorik amit itt előadsz kb már rég nem így vannak.
Én is támogatom a szervizeket, de nem így, mert ennek nincs értelme....
-
hallador
addikt
Na ugye.... 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 Mondjuk erre nem is lehet mást reagálni. A tények makacs dolgok.
Amúgy meg az eredeti sztori, amiből kiindult, ott meg mindegy melyik szervizbe viszi az ember, mert gyári szerviz nincs Magyarországon.
Nálam ebben benne van a Seiko szerviz is, de a Váci úti üzlet is. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248401 üzenetére
Ugye vágod, hogy Borkuti már visszavonult és már csak a helyiség ugyanaz, de?
Na ez azért nagyon érdekes kérdés pont tőled, mert mondjuk Te pont belém kötsz ennél sokkal kevesebbért is, amúgy meg a fenti félmondatból Te milyen következtetéseket szeretnél levonni? Hm?de?
Mondod azt azok után, hogy elkezdtél mindennel előjönni, miután felvetettem, hogy alapvetően egy egy Casio szerviz (Ár, Stílus, ezt mondta azt mondta...).Én akkor sem vinnék pl a Seiko szervizbe semmit, csak Seiko-t meg szerintem minden mást pont annyiért, vagy még drágábban javítanának, mint az óra gyári szervize.
Amúgy meg én pl nagyon kíváncsi lennék arra, hogy sztorid így 2022-ben mennyire állná meg a helyét? Mert szerintem pont semennyire.
Ha pedig esetleg más sikerül belekötni az emberbe, persze mindketten tudjuk, hogy arra ment ki a dolog, hogy bebizonyítsd, hogy a Seiko szervizben mennyire értenek a Seiko-hoz (most mindenki elcsodálkozik), senki nem állította, hogy nem.
Az más kérdés, hogy a sztorid még elment 10 éve talán, de most, hogy a Seiko meg a szervize is nyilván image váltáson megy keresztül, ez nem tudom mennyire áll meg?Reméljük, majd nem az jön ki a dologból, hogy minden szerviz hülye aki nem foglalkozik Seiko-k javításával, mert akkor nagy a baj....
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248399 üzenetére
Szerintem ha ma lenne, már nem így lenne, de ez magánvélemény.
Amúgy a Seiko szerviz nagyon rendes, ha ezt így megcsinálták. Mondjuk nekem sem volt rájuk soha panaszom, (kivéve ezt a csiszolós dolgot. De akkor még én sem tudtam, hogy gyakorlatilag bármilyen plexi is van. ) és még nem is annyira drágák, mondjuk én Seiko 5-nél drágább Seiko-m soha nem volt még. Ami van azt is hozzájuk viszem majd, mert mégis csak Seiko szerviz. A Seiko-hoz meg ők értenek a legjobban. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248397 üzenetére
Számlapon lévő porszem miatt egy új, fóliás SNKN25-öt vittem hozzá tisztításra, szétszedésnél megcsúszhatott a szerszám és a rámáját összekarcolta, de nem vallotta be, csak félrebeszélve és folyamatosan a japánokat szidva visszacsomagolta az órát, hogy vigyem a márkaszervizbe.
A márkaszervizben természetesen simán levették a hátlapot, kifújták a porszemet, nem kértek semmi pénzt.Persze mondjuk ha vadi új volt és garanciába javították, akkor meg azért annyira nem értem, hogy miért nem márka szervizbe vitted, mert eleve ugye garanciális volt az óra akkor, és így értem miért volt ingyen, az természetes, azért van a garancia.
Mondjuk, ez meg nem az én dolgom, csak én gondolom így.
(Az öreg azért ismeretes volt arról, hogy nem szerette a Seiko-kat, persze pont úgy kellett volna eljárnia, hogy át sem veszi, ebben igazad van. Mondjuk sokan vannak ezzel így, sok helyen nem javítanak Seiko-kat, máshol meg G-Shockot, mert nem feltétlenül értenek hozzá.)
Mondjuk, gondolom, ha valaki bevinne egy Solaros Master of G-t a Seiko szervizbe, és a Seiko szerviz elküldené a Casio szervizbe az ügyfelet gyanítom azt sem értenéd. (Pedig nagy eséllyel így lenne.)
De ez nem jelenti azt, hogy a Casio-hoz, Citizenhez, meg almárkáihoz nem értenek remélem ezzel nem azt akarod mondani.
Ezt az üvegen keresztül láttam, ugyanis az órák többségén az átlátszó.
Tényleg nem is tudtam...
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248395 üzenetére
Hol olvastál ilyet?
Azt mond meg nekem, hogyan tudja egy sima hátlap levétellel megmondani, hogy 1, vagy 5 porszem van benne, hogyan állapítja meg, hogy mennyi por van benne, és hogyan jutott be az órába, anélkül hogy kivenné a szerkezetet?
Én ezt nem értem.
Nem ismerlek, miért feltételezném, hogy kamuzol?Ennek mondjuk az is lehet, az oka, hogy megbontották az előző helyen, de akkor meg egy kifújás elég lehet? Nem tudom kérdezem mint laikus?
A másik esetben erős kétségeim vannak, hogy a Casio-s sztori az nagyon gyenge lábakon áll, de az meg nem a Te sztorid volt. (Ha jól emlékszem)
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248392 üzenetére
Amúgy meg azt sem nagyon tudom elképzelni, hogy egy porszemet, eleve észrevesznek és pont úgy és ott van, hogy csak kifújni kelljen, valamint ha eleve hogy tudja megállapítani, hogyan kerülhetett bele por, és csak kifújni kellett, nem pedig megtisztítani, ha nekem ilyen problémám lenne, akkor ezt szétszedetném alkatrész centrifuga, és összerakatnám, az meg nem lesz ingyen a Seiko szervizben sem, amikor én utoljára az egyik kézihúzós Vintage seikomat tisztíttattam ki náluk, plexit nem cseréltek csak csiszoltak mondván ilyen plexi már nincs a piacom , meg alkatrész sem az órához, mert 47 éves volt már amikor bevittem, ezért kértek 2017-ben 17 ezer Ft-ot. A plexi csiszolás még elmegy egy 5000 Ft-os Vintage orosznál, de egy Vintage seikonál, aminek az ára csak felfele fog menni, akkor volt 160 euro, ma már 300 körül van, és ez olcsóbb már nem lesz, annyire nem tetszett az ötlet.
Ami egyáltalán nem volt drága. Mert ezért van ahol 30 ezret is elkérnek volna, konkrét eset. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248392 üzenetére
Nem is mondtam, hogy olcsón szervizelt, nem erről van szó. Hanem a másik feléről a dolognak.
Nyilván ebben benne volt az is, hogy órás szövetség, meg az, hogy mekkora tapasztalatuk volt, egyedüliként az országban, Casio-al stb.
Nem is ezt vontam kétségbe. Amúgy pedig ott pl a Seiko pont nem kedvenc, mert nem annyira szerette az Öreg a Seikókat, hogy ennek piaci okai voltak vagy más azt nem tudom. Ez szerintem ma már nem így van, persze ettől függetlenül sem szép dolog, amit linkeltél.
Ma már a piac diktál, és ma ezt nem csinálják meg.Itt nem is az öregről volt szó ugye, mert a legtöbb esetben nem az Öreg javította ezeket, hanem az órásai. De ez azért remélhetőleg nem volt titok régen sem.
Na akiről most szó van, az pont nem ilyen.Azt továbbra sem tudom elképzelni, amit a fórumtárs említett. Szerintem még az öreg is felismer egy kamu Casio-t.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248383 üzenetére
Órásaik több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de ennek ellenére folyamatosan képzik magukat.A BORKUTIME Óraszaküzlet CASIO Szerviz órás munkatársai 1989. óta foglalkoznak a Casio órák szervizelésével.
Szerinted mennyi esélye van annak amit itt leírtál? Nem lehet, hogy a cimborád mondott badarságokat?
A Borkutime-nak ez volt a hivatalos Casio szervize. Szerinted?Reméljük a cimborád nem járt a Setcomp-ba mert ezek után el sem tudom képzelni ott mit tapasztalhatott....
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248385 üzenetére
Persze meg az az órás is ugyanaz, aki kb össze vissza kb a 20 év alatt 1x évet ott dolgozott. Csak akkor nem amikor épp vagy az Omegában, vagy épp a Váci utcában volt. Az az épp Borkuti Tanítványa azaz órás, nem tudom elképzelni amit itt írt a fórumtárs, bocs. És mióta kijött a suliból ott kezdte.
Szóval ez az elemcserés sztori kb olyan jól hangzott, de én ezt nem hiszem el ennyi. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248383 üzenetére
Bocs ezt nem tudom elképzelni, Borkuti Béla ilyen hülyeséget mondott volna, nem hiszem, hogy mondott ilyet, a másik, hogy aki meg most ott órás, az meg 20 éve órás. És A Borkuti volt a hivatalos Casio szerviz, mielőtt olcsóbban elvállalta egy szlovák/cseh cég. Szóval bocs nem hiszem el. Én ismerem ezt a csapatot....
Tehát dolgozott Omega szervizbe a Váci utcába a svájci szervizbe, és Casio-kon/Citizeken és almárkáin nőtt fel...
Ez KB olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a Seiko szervizbe Miyota szerkezetet tettek volna egy Seiko 5-be....
Szóval na neeeeee, Értem az ismerősöd, én meg 150-nél cserélek órában elemet.
Ugye tudod, hogy azaz órás ugyanaz, aki akkor is ott dolgozott és javította az órákat akkor is, amikor Borkuti Béla bácsi ott dolgozott? Az az az órás nem változott, csak ma már nem Borkutinak hívják.
Ameddig máshol dolgozott, addig m ás órás volt, de kb 3 - 5 éve már ők vannak ott. Szóval...
Bocs nem hiszem el neked ezt a sztorit. Nincs harag, csak...
-
hallador
addikt
válasz
Empsepo #248343 üzenetére
Maga gyártója legenda volt a maga korában, Andreas Huber Munich a maga kora A.Lange & Söhne-je volt, még az IWC is megemlékezett róla 2009-ben. Sajnos az óra tulajdonosa igencsak problémás.
A márkát tisztelem, nagyon, meg az termékeiket is, de a tulajdonosát nem.Jó hát ennyi erővel a fél óraipar sem ér semmit több okból sem, kezdve az IWC-vel, A.Lange & Söhne-ig, Laco, Stowa, Minerva, Ariston, Panerai, Angelus, de valójában nem így van.
A Német óraipar dominált az 20. század elejéig, azaz az I világháborúig, a német óraipar mondhatni sokkal patinásabb gyártókat termelt ki, mint a svájci óraipar, de ezt az Osztrák Magyar Monarchia, valamint a Német császárság összeomlása után megfordult. Ezt sokan elfelejtik, amikor erről van szó, hogy óra. Pedig a tények makacs dolgok.
Ezek a márkák a 90-es években elkezdtek megint visszatérni, és sikeresek, még ha nem is annyira mint fénykorukban.
Szóval csak azért elítélni a föld egykor legjobb óraiparát, mert most találkozott valaki egy ilyen órával, még eléggé buta dolog lenne. -
hallador
addikt
Nem is tudtam, hogy a Seiko gyárt szemüvegeket is, érdekes a műsor.
-
hallador
addikt
[link] (Video) juhúúú
-
hallador
addikt
Én ezért nem vettem automata órát, mert soha nem tudom, mennyi tartalék van benne, persze erre ma már olcsóbban is megjelentek azok a termékek, amik megmutatják a járástartalék mennyi, de azok meg nem mindig tetszett. Így meg minden reggel felhúzom, és tudom, hogy másnap reggel meg kell tennem, és akkor nem kell foglalkoznom ezzel a problémával.
Szerintem, ha biztosra akarsz menni, akkor jobb lenne venni egy óra forgatót, mert akkor biztosan nem lesz ilyen problémád, és minden reggel fel lesz húzva az óra. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248213 üzenetére
Ez így van, én is beszélgettem elég sokat itt az órásokkal és tényleg az volt a szokás, és az ajánlás, hogy az óra feltétele előtt érdemes felhúzni az órát. Én is reggelente húzom az én óráimat, csak annyi, hogy pl az én pr50-es Tissot-om annyira nem volt felkészítve a kézi húzásra, mert a tengelye elkezdett akadni, pedig elvileg az is automata. Szóval szerintem nem feltétlenül igaz, hogy ezeket a mai automatákat lehet húzni akár egy régi svájci, vagy orosz órát.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248144 üzenetére
Na mutass 60 dollárárt 4r szerkezetes 5-öst, ne ma, mert ma már elkezdtek felmenni az árak a régi 5-ösök 2* annyiba kerülnek, mert kihalófélben vannak, szóval ma már nem lesz. Példálozhatsz itt bármivel is a Seiko elszállt nagyon röviden ennyi.
Most előjössz ezzel, amikor a régi modellek árai az egekben van a --> 10 évvel ezelőtti árakéhoz képest.
Értem, én hogy be akarod bizonyítani, hogy igazad van, csak nincs ennyi, azt is leírom miért:
a régi ötös arról volt híres, hogy 60 - 150 dollár között, szinte bármelyiket megkaptad, várj csak ma 200 dollárért talán megkapod az alapmodellt, de pl, Magyarországon nem biztos.Ha azt mondod, hogy a Seiko váltott egy szintet, és már nem cél az a réteg, automata szinten, akkor ez a reális megfogalmazás, mert ahogy írtad, ott vannak a Solarok, Quartz-ok, amik azoknak a rétegeknek szólnak, amik az elmúlt 50 évben az 5-ös.
De ez az 5-ös közel nem annak a rétegnek szól, mint az előző generációk.Nekem ez még így is kellene, szerintem nagyon jól néz ki, nég csak nem is egetverő az ára.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248132 üzenetére
A 7S és 4R között pedig messze nincs olyan különbség, mint ahogy többször írtad már
Hát itt folyamatosan megy a fikázás, amiatt a másodperc stop, meg a kézi húzás miatt, ráadásul, ha már nincs annyi különbség, ami így is van, miért is a 3* árkülönbség az eredeti szellemiséghez képes? Igazából ez a helyzet ezzel. A Seiko nagy előnye is lehetne akár, hogy a tokozócégekkel szemben, akik valamilyen olcsó Miyota 800,8000-et tokoznak annyiért mint a Seiko adja a mai 4R 5-ösökat, ezt kb 2/3 áron is adhatná a Seiko, és agyonverné a piacot vele. Ehhez képest szépen beálltak a sorba, és ki abból a sorból, ami igazából naggyá tette ezt a Márkát.
Csak nyugodtan példának lehet venni a Casio-t ma is bőven vannak, még sima G-Shock-aik 100 dollár alatt, és büszkék is rá, én is az lennék, pedig az is közel 40 éve jelent meg (na jó 39). Az is fejlődött, Solar, Multiband 6, Inverz de még épp 100 dollár felett lesz így is az ára nem 3*-s.Semmi, de csak mert SLA van egy 55 éves modellben ne kerüljön már 2* annyiba, mintha nem lenne history modell, vagy akkor írja rá, hogy GS, és senkit nem fog zavarni.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248129 üzenetére
Tudom, hogy nem 1996-ban jelentek meg az első 5-ösök. Ismerem a Seiko 5 történelmét, a Sportsmatic történelmétől a maiakkal befejezőleg. Senki nem állította, hogy akkor jelent meg, hol írtam ilyet?
Az a szellemiség rég eltűnt a Seiko történelméből. A 60 dolláros automatából már 200 dolláros lett.
Még a 7000-es 6100-as, 6300-as szériás Seiko 5-ösöket is láttam a chrono24-en, de hol van már ez a szellemiség? - sehol.
Szintet lépett a Seiko árban, tudásban is csak annak, aki tudja mi miben különbözik a 4R, Seiko 5 meg soha nem erről szólt.
Aztán a kijelentés él, a Seiko nem az ilyenekkel lett nagy, hanem az 5-ösökkel. Manapság pedig a Seiko elkezdte azt csinálni mint az Omega. És vannak olyan modelljei, amik bicskanyitogatóan pofátlanok, a Seiko soha nem erről szólt, Arra ott a King Seiko, meg a Grand Seiko.
Legalábbis eddig. -
hallador
addikt
Én is a kézi húzósra szavazok
! Természetesen.
-
hallador
addikt
válasz
#97571072 #248117 üzenetére
Meg nem csak nekik tökéletes választás, a Seiko ezekkel jutott oda ahol most tart, most már nagyon illik lenézni (szép magyar kifejezéssel fikázni) ezeket az alapszerkezeteket, mert nem tudja azt, amit egy közel dupla annyiba kerülő óra (most mindenki meglepődik....). Több weboldal így 2021/2022-ben is a7s26/36 al-verzióit, a legjobb Seiko automatának tartja, én is. Egyszerűen, csak bárki is meg tudta venni (én is fiatalabban), és volt egy jó órája, amire nem annyira kellett vigyázni, mert olcsó volt, olcsón javították, és kiment a világból, meg még ehhez képest hozta közel azt a pontosságot, amit a mai Seiko szerkezetek.
Na de ugye a másodperc stop, meg a kézi húzás, annyira fontos, pláne annak aki azt sem tudta mi ez, mint én sem mikor megvettem, és még pár 10 000 000 felhasználó is ilyen "tudatlan", és "ostoba" volt, csak kellett egy óra, ami működött, és MŰKÖDÖTT(video)!!!.Nekem eléggé, hiányozni fognak ezek kis ötösök, megtaláltam az enyémet, viszem is be a JHP-hoz, üvegcsere, ha lehet, meg javítsák is meg, ha kell cseréljenek szerkezetet is, igaz annyiba fog kerülni, lehet, mint ha vennék egy újat, de a szívemhez nőtt!
-
hallador
addikt
hogy evtizedek utan sem fogjak visszadobni az oraso
Na ez biztos, pont tegnap beszéltem az órás barátommal, pont arról beszéltünk, hogy a 2824-2 volt az utolsó olyan ETA szerkezet, amit még "rendes" automata Eta-nak tart. Nem is véletlen, hogy az egész ipar ezt vette alapul, kivéve a japánokat.
Én a 2824-2-t sokkal többre tartom, mint az új Eta szerkezeteket.Nagy ötlet ez a pénteken leteszem az órát, és még hétfőn megy, de ezért cserébe 3 Hz. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248048 üzenetére
Köszi az infót. Mondjuk a 460 000 sem reális ár ezért bocs. Szerintem azért csak mert hajaz valamire, akkor adjuk dupla áron... Ok 4r van a legtöbb olcsóbb Seiko búvárban de egy user számára aki használja pont le fogja tojni, hogy 4r vagy 6r....
Egyelőre, még mindig Citizen Solar Búvárra szavaznék. Nem ezekre. -
hallador
addikt
válasz
SOAD19 #248046 üzenetére
Mondjuk nem rosszak az biztos, csak mire Magyarországra ér 700 000 alatt nem ússzák meg, sajnos a Seiko (Video) is elindult felfelé árban. Ok, hogy az első modell esetén pl: hajazni akarnak a MAS62-re, de azért ez kicsit vicces ár. Valamint mostanában a Limitált kiadásokból olyan árakat kreál, ami már már bicskanyitogató.
Nálam a Seiko még az 5 Sports ami még emészthető, ha Seikóról van szó. Esetleg a Quartz/Solar búvárok, még esetleg, de ott a Citizen ami meg árban is jó. -
hallador
addikt
válasz
Bukk900 #248031 üzenetére
Ez azért elég sok pénz, inkább Orient Star-t vennék ennyi pénzért nem Seiko-t (hozzátéve, hogy az OS sem olcsó, de azért a 2/3-ada). Nem rosszak a Seiko-k de szerintem azért mostanában el el szálltak az árakban itt ott. Persze nem római számos, hanem arab meg itt ott különbözik, de minőségben kétlem, hogy ne érné el a Seiko minőségét. Persze magánvélemény.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #247936 üzenetére
#247928 blaca83
Ő kérdezett, és erre volt a lánc, hogy tömeg brand.
Innen indult a beszélgetés. Nem? Ha nem akkor bocs.
Ha a Citizenre gondolt, arn kolléga arra sem igaz. Igazából mindegy is melyiket veszem elő. Ugyan a Citizen valóban nagy tömegben gyártott óra, de akkor a Seiko, vagy a Svájciak is, mert a Citizent én simán a Seiko-hoz, vagy a Tissot, Doxa, Roamer-hez mérem minőségben. -
hallador
addikt
Szerintem sem tucatbrand. A Zeppelint, PointTec Products Electronic GmbH gyártja többek között az Iron Annie, Zeppelin, Bauhaus márkákat takarja. A Iron Annie pár éve még Junkers néven ment.
A német óraiparnak, ahogyan a Svájcinak is megvolt a maga kötéltánca, csak őket sokkal később érte utol. A 80-es évek végén és a kilencvenes évek elején a német óraipar elsüllyedt, a kínai, és japán tömegtermelés miatt. A Német óra ipar így reagált a helyzetre. 1987-ben felvásárolta a Pointtec a Zeppelin név jogait, és elkezdtek ilyen németesen "olcsó" órákat gyártani (Értem az alatt, hogy igen komoly minőségben.).Jellemzően a japán Miyota (Ez van a Citizenekben is, szóval a rossztól ez nagyon messze van), valamint a svájci Harley Ronda szerkezeteket használják jellemzően, többek között, a Bertucci, Movado, Victorinox, Doxa és lehetne sorolni estig, hogy ki használja a Ronda szerkezeteket.
Ismert, hogy a német óra ipar a 90-es években tért magához igazán. Akkor kezdek ismét a köztudatban megjelenni, azok a márkák, amik amúgy jelen voltak a piacon, (Nem kell távolra menni, a legendás Stowa, Laco, Junghans, A. Lange & Söhne, Mühle stb), csak éppen ezek igen komoly márkák. Vagy a SINN ami megint csak akkora hírnevet szerzett magának ami nem semmi.
Csak, hogy ezek az órák a nevükhöz méltóan nem olcsók. Nagyon nem. Holott, már ezek is valamelyik svájci gyártó szerkezeteinek vagy egy az egyben, vagy módosított verzióját használják. WWII után a német óraipart padlóra küldték.
Erre volt a Pointtec és Németország válasza a Zeppelin, Junkers, valamint a Bauhaus márkák, hogy ellensúlyozzák a svájci, japán, és Távol-Keletről jövő tömegtermékeket.
Csúnyán fogalmazva ez Németország Swatch-a, vagy Casio-ja, csak, ahogy a németek szokták csinálni, ennek is megadják a módját.
Szóval visszatérve, ezek nagyon nem tömegtermékek. Attól nagyon messze vannak. Még a szerkezetek sem igazán a legolcsóbb, leggagyibb kínai vackok, hanem igen neves tömeggyártóktól vannak, mint a Miyota, Ronda, ETA.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #247899 üzenetére
Az árához képest? Igen. Ugyanilyen Ronda 3520.D ami 4 köves, és kétlem, hogy tartósabb lenne 1,5 * drágább.
Quartz-ban nem biztos, hogy az ETA jutna az eszembe, főleg ebben az árkategóriában nem. Olcsóbb szerkezetekben, amik mellesleg igen megbízhatóak, abban a Miyota a nyerő legalábbis szerintem.
Ha már svájci szerkezet akkor vannak az ETA-nak is jó szerkezetei, de azok nem 30 $-ba kerülnek, és akkor már inkább a Harley Ronda szerkezetekre szavaznék, nekem szimpatikusabb a márka a 715Li miatt pl.
Azért lehet olvasni érdekes dolgokat egyes ETA szerkezetekről, amik 10 évet sem bírnak ki.
Na ezekhez az árakhoz képest a Miyota a király császár.
-
hallador
addikt
válasz
LimaBravo69 #247894 üzenetére
Azt meg is értem a szerkezet sem kutya benne. Citizen-Miyota 6S11
-
hallador
addikt
válasz
jackal79 #247871 üzenetére
Semennyire. A Mai Japán Quartz-ok árban a svájciak alatt vannak, de minőségben és tudásban azok felett.
A Csúcs Quartz-ok esetében meg inkább a svájciak kullognak a Japánok után.
A Drága svájci órák azok, amiben a svájciak igen jók, de azok inkább 10 000 euro felett indulnak.De ott már ott a Grand Seiko, vagy a The Citizen is ami nem piskóta.A Seiko, Citizen 2 - 300 000 Ft-os árkategóriában elveri a svájci konkurenciát. A Casio pedig szintén gyárt igen komoly darabokat ennyiért.
Azt mondanám, hogy amiben a svájciak jobbak, az nem a tipikus tömeg termelt darabok. Persze mi a tömegtermék, mondjuk úgy 1000 euro-ig, ami felette indul ott azért már a svájciak is villantanak.
Amiben a svájciak jobbak, az esetleg az óra háza, a lünetta minősége, az óra fémszíja, és a többi, de ezek inkább 2000 euro környékén jönnek ki.
-
hallador
addikt
A Svájciak is haladnak pont most nézegettem a pontosságot, és hát a Certina-kban megtalálható F07.412 évente +/- 10 Sec. Persze az más kérdés, hogy hordva is tudja-e ezt.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért írják ki, hogy akár 94 hónapig is bírja az elem, mikor 55 mAh 371-es méretű elem is, mikor ilyen elemet én nem találtam. Már a 40 - 44 mAh-s is elég ritka jellemzően Duracell, vagy valamelyik drágább Renata. De nem azok, amiket az órások használnak jellemzően, vagy esetleg a gyári szerviznek lehet 55 mAh-s eleme.
Nem is néz ki rosszul, ahhoz képest mennyibe kerül, és milyen pontos. -
hallador
addikt
válasz
Veron #247826 üzenetére
Nem tudom vállalja-e de én bepróbálkoznék a volt váci úti Borkuti üzletben is, hátha. Ráadásul ott van tapasztalat dögivel Citizenekkel, mert még talán szerviz is volt valamikor. És az ottani órás azokon a nőtt fel. (A Miyota a Citizen Group egyik szerkezetgyára, és a föld egyik legnagyobb szerkezetgyára, quartz-ban nem tudom van-e nagyobb, de mechanikusban sem kicsi.).
Másodiknak a Seiko szervizt hívnám fel, hogy vállalnak-e ilyet, a másik általad említett hely is nagyon jó munkát végez, de ott megkérik az árát.
Az ilyen vállalkozások, amik több órást foglalkoztatnak, és amúgy igen komoly reklámértéke is van nem lesznek olcsók (Persze vérpofik, tényleg, azaz nem a az elvégzett munkával van probléma!) Itt a kérdés, hogy megéri-e a felárat. (Ez saját tapasztalat). -
hallador
addikt
Hát túl sok műanyag ebben sincs! 9F62 (Video)
Ez de szépen összerakott szerkezet. -
hallador
addikt
válasz
Evil Snowman #247730 üzenetére
Ez elég jól néz ki.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #247643 üzenetére
Igen abban teljesen igazad van, hogy teljesen más méretek vannak, és más fajta logika alapján vannak tervezve építve azok az órák, mint a maiak, a kerámia lünetta sokkal jobban bírja ha az ing koptatja, meg szebb is. Ugyanakkor amire alapozzák a hírnevüket az nem ez volt.
Az automata dolgot, meg azért emeltem ki, mert a mai nagyon drága és nem is annyira drága órák jellemzően mind automaták, holott, amik ezeknek a mai márkák adott modelljeinek a imidzsét megalapozta, annak semmi köze nem volt az automatákhoz, ma sincs.
Pontosan ahogyan írtad, nagy szép kényelmes tartós is akár, de valójában sokkal jobban az eladhatóságnak, mint annak a funkcionalitásnak szól.
Mondjuk arra nem is biztos, hogy szükség van a városi zűrzavarban. Ez igaz. Viszont az árok a többszöröse azoknak.
-
hallador
addikt
Semmi de semmi köze a mai automatáknak azokhoz az órákhoz ami miatt ezeknek Story-jai vannak, eleve 1970 előtt nem mutatsz olyan automata órát, amit olyan helyre vittek, ahol az órának teljesítenie kellett.
Sem az Amphibia type 350 nem automata volt.
Nem mutatsz egy olyan field watchot, amit ma annak adnak el, ami automata lett volna, (Dirty Dozen, A11, A17, A.T.P, német Minervák)
Jack sem automatában ment a holdra, de Gagarin sem az űrbe.
1970 előtt nem volt olyan hivatalos automata óra ami bármilyen toolwatch, fieldwatch lett volna. Ott volt a Rolex, de azt annyira kis számban gyártották, hogy azt csak nagyon kevesen kaptak közel 20 éve alatt 10 000 db, ami lófütty.
Nem volt komoly automata flieger watch, sem az A Uhr, B Uhr, SeikosaTensoku, de a Breitling sem.
Utána meg azért nem, mert megjött a Quartz forradalom, és a Quartz óra eleve sokkal megbízhatóbb lett, noha az elsők még nem is voltak azok, de a 80'-as évek elején már az angolok A Fatboy-al bevezették a Quartzokat, és utána az Oroszok kivételével meg nagyon sokan. Ebből lett aztán, hogy a G-Shock lett a defacto teljesítmény óra, nem csak a katonaságnál, hanem mindenhol is.
Az automata ma sem lett strapabíróbb, mint 60 éve, shock resistance itt, meg ütés biztosítés ott, a Quartz jött és nyert., mert Szergei, meg Szerjozsa amikor az Amphibia-t levitte Barents tengerre, és szerelés közben odavágta ahova kellett. És kijött majd ment az óra. Ez volt a Type 350. Kézi húzós!
Vagy amikor az első Mido-kat a világháborúban, meg előtte levitték a halászok, meg a tengerészek, és csapták oda ahova kellett, megnézném ma egy Mido Oceanstart-t hogy használja Lui arra amire akkor. Vagy a háború alatt, amikor bemennek a tengerbe, mikor mossa meg majd tiszta víz alatt, minden merülés után, mert a maiakat illik, a búvárok két lövés között.
De azt is amikor mondjuk hetekig bolyongtak az angol, vagy a német kommandósok akár Cipruson, akár Görögországban, akkor minden érte por víz mocsok, meddig bírná egy mai automata omega.
De ugyanez igaz a többire is.Vannak olyan automaták, amik igen jók, de az nem svájci, és nem japán, hanem német. SINN, Mühle Glasshütte S.A.R stb.
De ami tényleg használatban van, és tudja amit kell pl egy kommandóban az még a SINN.él is Quartz óra. Nem automata. De ugyanez igaz a Tutima-ra va gy a Boccia-ra is.Egy olyan órát tudok, amit bármilyen körülmények között tudják amit a régi nagy nevek. Azt pedig úgy hívják, hogy Casio Frogman. Vagy Casio Gulfmaster, esetleg Casio Mudman, Mudmaster.
A többi illúzió kezdve onnan, hogy automata, mert az csak azért készült, hogy kényelmessé tegye a hétköznapi emberek életét, viszont ezek csak abból élnek, hogy elmondhatják, hogy egyszer mi is csináltunk olyan órákat, ami tudta amiből ma is élünk.
Ma pedig mechanikus óra mint olyan nem létezik már ott ahol valóban tudnia kell amit mondjuk a 60'-as években. Quartz, Solar, Búvár computer, vagy cél okos óra van használatban. Mechanikus órákat, ma már csak díszórának adnak ajándékba. Vagy irodai szolgálatra.
Persze szerintem.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #247633 üzenetére
Ugye amikor én ezt kifejtettem, akkor valami olyan hangzott el, hogy na mondjam már meg mit nem tudnak az újak amit a régiek, pont tőled. A válasz semmit!
Mert még az óra kialakítása sem úgy zajlott egyiknek sem, mint a mai modellek.Ez ki is lett fejtve. Akkor még is csak van igazság abban amit írtam. -
hallador
addikt
Szerintem az is egy nagyon jó óra. A Pontossága meg mivel Quartz nem nagyon hiszem, hogy annyira problémás lenne. Amúgy a szerkezet,
Azért ez sem kutya. Elég jól néz ki. Meg azért 6 köves radio controlled, Solar. elég menő. A szerkezet nagyon szépen meg van csinálva. Azért lehet látni, hogy nem egy kategória, az olcsóbb darabokkal.
Én is elfogadnám. -
hallador
addikt
válasz
Csari93 #247611 üzenetére
Pedig sztem a Citizenek elég jók. Eco-Drive solarban szerintem elég jók. Övék az egyik legnagyobb szerkezet gyár, Quartz-n pedig világ elsők. Egy halom olyan dologgal amiben megelőzték a korukat.
Aztán az olcsó de elég hatékony és sok esetben alulértékelt búvár órákban is világelsők. Akár Solarban akár automatában.
A casio mellett a másik kedvenc Japán óragyártó nálam. -
hallador
addikt
Azért utánaolvasva, annyira nem. A Japánok, és a Svájci speckó szerkezetek ebben azért jobbak, és nem feltétlenül drágábbak.
Na nem mintha a Junhans ne lenne pont elég nekem. Meg akárkinek is. Az az ezek a Quartz-ok már csak pont annyira pontosak, hogy ne lehessen belekötni.
Engem konkrétan nem érdekel, hogy havonta 2 vagy 10 másodperces késik vagy siet egy Quartz óra, mert az is nagyon nagyon pontos, nem, hogy évente 10 másodperc.
Az más kérdés, hogy adnék-e egy sima Solar 3 mutatósra 1000 Euro-t nem biztos.De ami biztos, hogy a Junghans Mega is nagyon nagyon szép, ez vitathatatlan.
Ha Junghans, akkor viszont: [link]
Csak ne lenne ennyire drága. 7001 alapú, és nagyon nagyon szép ez az óra.
-
hallador
addikt
válasz
joey04 #247578 üzenetére
Itt ez szerintem több utánajárást igényel, a svájci gyártók tudnak szerkezetet gyártani, de itt eléggé meg kellene különböztetni a Quartz forradalom előtti és utáni időszakot. Ahol a svájci óraipar, már nem azt az utat járta mint előtte. Ugyanis, emeddig a előtte több tíz márka saját szerkezettel rendelkezett ilyen volt a Marvin, Cornavin, GuB (ami ugyan Keletnémet volt, de aza 1944 előtti német szerkezetek 60.1, 70.1 felújított verzióit használták), Roamer, Doxa stb akár saját szerkezeteket használtak, addig ezek a márkák ma már tokozó cégek lettek (na nem a GuB mert ez abban a formában nem létezik már).
A Svájci óraipar átalakult, és szerkezetgyárak lettek, ebből van 6 - 8 db vagy több, és ezek ellátják a Svájci óraipar több 10 - 100 márkáját, meg az angolt, németet, amerikait stb. Ugyan lehetnek változások a szerkezetek között, de alapvetően ezek a nagy szerkezet factory-k gyártják jellemzően géppel nagy tömegben.Ezek pl: Eta, Ronda, Sellita, Soprod stb. Ezek a szerkezetek kerülnek a legtöbb olcsóbb órába, ami nem is annyira olcsó, mert egészen a több milliós darabokig is lehet találni ETA származékokat.
A Drágább gyártóknak, meg saját tulajdonú szerkezet gyárai vannak, de itt nem csak a Rolex-nek, hanem pl a más nagyon drága órákba is kerül szerkezet, de ezek jellemzően a Panerai, Rolex, Tudor stb kategória.És van az a kategória ami tényleg saját magának gyárt szerkezetet, de azok nem olcsók.
Ezzel élte túl a nagy Quartz forradalmat a svájci óra ipar.
A Japánok pedig eddig is nagyot mentek, ott a Miyota talán a föld legnagyobb Quartz és Solar gyártója, szerintem nincs náluk nagyobb. Vagy a Seiko akik a Seiko 5-nek és hasonlóknak köszönhetően akkorát mentek, hogy ennek a két gyártónak a mechanikus szerkezeteit már minden olyan órába beépítenek, ahova a Svájvi szerkezeteket, és nem is rosszabbak azoknál.
A Miyota 800, 8000, 9000 vagy a Seiko NH szériái nagyot mennek mindenhol.Meg a Grand Seiko és a The Citizen, ahol pedig tényleg saját szerkezetek vannak. És nem olcsók.
Van az Orient ami önmagában redundáns márka. Olcsónak tűnik, meg kicsit ilyen "mindennaposnak" meg még komolytalannak is itt ott, na de ha óráról van szó, akkor az Orient nagyon érdekes márka, És a minősége itt ott elveri nem egy esetben a saját ár kategóriáját is.
Ha Quartz órában gondolkozol, akkor nem is volt kérdés a kérdés csak Japán legyen, ha mechanikusban, akkor meg abban, hogy mennyi a fenntarthatósága. Mert a Svájciak azért tudnak nagyot menni a szerviz díjakkal, tegyük fel egy Tissot-nál is lehet a kötelező karbantartás 100 000 Ft felett, amit azért 3 - 5 évente meg kell ejteni.
A Svájviak is gyártanak Quartz-ot, és vannak ott is nagyon speciális Quartz-ok, mint az ETA 955.652, de ezek speckó szerkezetek, és nem mindennaposak.
A Japánok ebben jobbak.Azt is érdemes eldönteni, hogy való-e neked Automata óra, vagy nem. Eleve mechanikus óra. Megvan a bájuk, de soha nem lesznek olyan pontosak, mint akár egy f91w. Ami 10 - 15 $.
Érdekes.
-
hallador
addikt
válasz
O01 nyugger #247454 üzenetére
Esetleg a hátuljáról tudnál mutatnál fényképet?
Ha ez egy 7680-l akkor nem tudom. Mert az ébresztős.
Ha pedig 7618-1, akkor hiányzik egy gomb. És az elég drága.
Ettől persze még lehet eredeti. -
hallador
addikt
válasz
tothjozsi96 #247421 üzenetére
Bocs de szerintem ez nem ilyen egyszerű kérdés. Milyen óra?
Csak az jut az eszembe, hogy pl mennyibe kerül egy olajcsere egy Suzuki Swit-n, vagy egy Mercedes-n?Nagyon nem mindegy, hogy mennyire szedik darabokra, ki szedi darabokra, és még mit csinál vele, mert a tisztítás után jön a az alkatrész csere, ha kell, mert ha kitisztítja, akkor összerakja, majd megint szétszedi, ha esetleg a tisztítás után visszakerük a tulajhoz, és nem azt tapasztalja amit előtte, vagy esetleg rosszabb lett. Holott alaphelyzetben a gyári működés pontosan az lenne ami tisztítás után lenne. Erre egy órás példa.(Videó)
-
hallador
addikt
válasz
Evil Snowman #247229 üzenetére
Citizen AT8130-56A (Promaster Sky) karóra
Kifutott modell szerintem már.
Illetve külföldön lehet, hogy beszerezhető még.
-
hallador
addikt
Ennek az elsődleges feltétele, hogy tegyük fel az én karomon képes a valóságoshoz közeli állapotot mérni, mert ha nem képes, akkor igazából ha figyelmeztet is, akkor sem sokat fog érni.
Ezekre amiket írtál kb mindent is rád kötnek, és akkor tekintik validnak, nem egy ilyen optikai szenzortól.
VideoSzerintem ez hihető.
Nekem van Garminom, de nem annyira hiszek ezekben. Mert ha nem mér megfelelően, akkor nem is tud hitelesen figyelmeztetni, amit fentebb írtam, ha úgy fekszik a kezeden, akkor jó értékeket mutat, ha nem, akkor viszont ki tudja. -
hallador
addikt
Nekem ebből csak egy olyan van, aminek látom az értelmét, de azt Magyarországon pl nem árulják, hivatalosan:
Nekik elhiszem, hogy esetleg a valósághoz megközelítő adatokat képesek produkálni nyilván egy ekkora szenzor soha nem fog olyan pontos értéked adni, mint egy klinikailag validálr félkaros félautomata vérnyomásmérő, de ha már, akkor talán ez.
Valamint mint az összes ilyen eszköznél nagyon úgy kell állni a csuklón, hogy az pontosabb értéket is mutasson, ami ha nem az én esetem, akkor cseszhetem ezeket a méréseket. Mert soha nem lesz pontos, mellkas öv nélkül, amit meg nem lehet egész nap hordani, mert akkor meg annak is komoly hatása lesz az életminőségre.
Szóval nekem meg az a problémám ezekkel, hogy ezek az okos eszközök olyanok, mint a Multiszerszámok (nekem is van egy Leatherman Wave-n), néha nagyon jól jön, mert tényleg random dolgokat nagyon jól meg lehet vele oldani, de amúgy másra igazán nem jó, mert tényleg, csak akkor használható, ha nagyon nincs semmi más nálad, az az nem fogsz magaddal hordani egy szerszámosládát, de amúgy azzal sokkal jobban meg tudod oldani a problémát.
Nálam ilyenek ezek az okos eszközök, még kell egy pár év, hogy pontosak legyenek, képesek legyen valódi élettani tulajdonságokat is mérni, mint vérnyomás, valódi szívritmus, mert én nagyon kétlem, hogy ezek a kis szenzorok képesen valódi EKG, szintű szívritmus zavart detektálni, vagy vérnyomást mérni, aminek viszont valóban lenne értelme a mindennapi városi ember számára is.
A többire, meg nem kell több 100 ezer Ft-os Garmin, mert ezt a funkcionalitást telefonnak kiegészítve tudja egy okos karkötő is. -
hallador
addikt
Na azért ez nagyon kemény, hogy mennyi alkatrészből áll egy Gulfmaster:
Video1
Video2Nagyon komoly, ez a quartz igen csak nagy bonyolultságú.
Aztán itt ki is derül, mikor egy ilyen órát elvisznek kondenzátor cserére, akkor mennyi, meg milyen tömítést kell benne megnézni.
Meg az a felirat az elemen. Na ezek után rakjon bele bárki is akármilyen elemet, vagy kondenzátort.Van mögötte tudomány az biztos. Ezután nem csodálkozom, hogy 15 - 20 ezer Ft egy szerviz. Ezt látva nagyon kényes és nagy precizitású cucc ez.
-
hallador
addikt
Igen szerintem is lehet piaca, aki akar egy nagyon elegáns, és nagyon nagy presztízs-el rendelkező órát, ami nagyon pontos, és nem kell vele foglalkozni, de azért meg is lehet jelenni vele, szerintem ezek nekik készültek. Én is elfogadnám, akár a 9F-es GS-t, vagy Ezt a Citizent is. Persze 1 milliót nem szánnék rá. Így nekem ilyenem nem lesz.
Pont ennek hatására néztem meg a 1,2 milliónál indul a 9F85-ös GS Quartz. De az is elég pimasz szerkezet.
-
hallador
addikt
Szerintem itt inkább az lehetett a cél, hogy ez a quartz megfelelő karbantartással, 50 évig elketyeg, mivel fényevő ezért kondenzátort is csak 8 - 10 évente kell benne cserélni.
(és itt nem arra gondoltam, mint a pr100-as Tissot-nál, hogy 8 - 10 évente kuka az ETA szerkezet, illetve minden 2 elemcserénél újabb szerkezetcsere. Hanem akár egy mechanikus esetén, simán megy évtizedekig.)
Évi 5 sec-es eltérésnél melyik lényegesen pontosabb? Azért 5 másodperc elég pontos szerintem.
A többiek is tudják ezt, de csak 3 év elem élettartammal, pl a Seiko 9F de az 10 másodperc/év, ami szintén nagyon nagyon pontos. Az az 6 év alatt késik, vagy siet 1 percet.5 - 10 másodperc per évnél mi a lényegesen pontosabb?
Szerintem a quartz órák eleve nagyon pontosak, a mai Quartz órák jellemzően nagyon pontosak, a kopások miatt az elemélettartam csökken, de ennek a Citizennek, vagy a Seiko 9F-nek pont az a lényege, hogy igencsak nehezen kopnak, ezek a szerkezetek, még mechanikusnak is dicsőségére válna. Nem hogy egy Quartznak.
Nekem eléggé tetszenek ezek.
-
hallador
addikt
A szerkezetet elődjeit 1977-ben mutatták be, nehezebben szabályozható a legtöbb modernebb szerkezetnél, alapja a Miyota 9000-es szerkezeteknek. Igazi igásló.
21600
Másodperc stop
kézzel is húzhatóNincs baj velük. Működnek. Ez egy nagyon megbízható alapszerkezet. Mivel 3 Hz-es a pontossága nem egy világbajnok, de akinek egy óra kell neki tökéles.
Semmilyen probléma nincs vele. Első automata órának, illetve ha most ismerkedik valaki az automata órával, akkor ez egy nagyszerű óra.
Írogatják, hogy ezt azt nem tudja, de igazából a 7s26/36-l megbízhatóbb szerkezet nem sok van. Eléggé kipróbált.
Azt gondold végig, hogy szükséged van-e:
- Másodperc stopra
- Kézzel húzásraHa ezeket nem tudod micsodák, akkor ennél az óránál 100 %, hogy nem találsz ennyiért jobbat (Meg úgy semmiből nem találsz jobbat, mint ezek az igásló Seiko-k.).
Az ára nagyon rendben van, és ehhez képest a minőségük pedig világverők, ebben az árkategóriában, automata esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)