Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
BloodRay #261211 üzenetére
Csak nehogy az legyen itt is, mint az Index késes fórumában!
Oda is beszabadult egy elmebeteg. Eleinte nem volt különösebb gond vele, de aztán romlott az állapota és teljesen szétb...ta fórumot.
Sajnos a helyihülyeadmin nem csinált semmit, pedig többen és többször is felszólították, hogy végezze a dolgát.
Mivel nem történt semmi, vérszemet kapott az illető és ennek az lett az eredménye, hogy ma már szinte csak az az idióta írkál oda, mindenki más már hanyagolja a topikot.
Csak hogy ne legyen teljesen OFFtopic:
-
dzsi23
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
BloodRay #249561 üzenetére
Francba, még fent van. Műszerrel megnézném a járását, ha szép, vinném - még ha nincs is rá igazából szükségem. Még jó, h meló miatt pár napig nem érek rá, addig tudok főni a saját levemben. Nekem ugye a másik volt, és az becsillogott, ez viszont keret nélküli indexekkel van, nincs probléma vele.
-
-
Veron
addikt
válasz
BloodRay #249033 üzenetére
Az egy kifejezetten szép óra, tényleg minden részletében jól kidolgozott (nyilván nem GS szint, de az ára sem). Maga a tok kialakítása miatt kisebbnek érződik átmérőben, mint 39 mm. De ennek ellenére sem egy kis óra, a széles 23 mm-es szíj miatt elég masszív benyomást kelt.
Egyébként még nem hordtam, mert pines a szíja és még nem vettem rá magam, hogy átméretezzem, ezért a Sericát próbáltam, ami pedig kifejezetten könnyű és kényelmes viselet.
Az összes óra biztosan nem marad meg egyszerre, a képen 3 felesleges darab látható, de hogy melyik az a 3, azt nem tudni.Az új CW Sealander nagyon mozgatja a fantáziám, lehet kipróbálom azt is.
Egyetlen örök darabom van, de az nincs is a képen.Ha hátlapot szeretnék gravírozni azt megcsinálja a Seiko szerviz, vagy inkább bármelyik gravíroshoz vigyem?
-
arn
félisten
válasz
BloodRay #247534 üzenetére
Szerinted hany abs szamitogephazat hasznaltak kinn a napon? Megis sarga az osszes… sugarzas hatasara tobb muanyag degradalodik. A napon gyorsabban, szobaban lassabban. Meg az is latszodik rajtuk, hogy merrol erte a sugarzas, honnan sutott a nap pl
Ez amugy nem elszinezodest jelent csak (azt inkabb a feheren latod), hanem a muanyag tulajdonsagainak megvaltozasat - pl elvesziti a rugalmassagat es torekenyebb lesz. Sok muanyag szij valoszinuleg nem csak a hordas miatt reped el, hanem a degradacio is rasegit. A szobafenynek rovid tavon sok hatasa nincs az oraidra, de ettol a jelenseg letezik, es hosszutavon osszeadodhat.
Az en casiom mindig sotetben volt, semmi baja, het eve vettem. Amit irsz szvsz akkor tortenik, ha fullra lemerited, es olyan allapotba kerul. De ha kinyitom, pontosan latom a toltottseget, ha mediumra valt, feltoltom. Utana honapokig elmegy a kov toltesig, mert energiatakarekos modba kapcsol.
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #246296 üzenetére
Szerintem is jó csere volt, és a ginza sem szebb ennél. Gratu!
#246300 fagyalllo:
Természetesen nincs ennél olcsóbb GMT automata, ezért panaszkodtam, hogy milliós ár alatt kb. nincs japán GMT, mert sem a Seiko, sem a Citizen nem hajlandó gyártani egy olcsó GMT werket. A legolcsóbb talán a 6R64, de enyhén szólva ritkán jött szembe, és bár belekerült a Sharp Edge-be is, de az is félmilliós tétel, és annyiért már a svájciak is bőven versenyben vannak. Kíváncsi vagyok, milyen (nem Seiko) órákban és mennyiért fog visszaköszönni az NH34... -
fagyalllo
őstag
válasz
BloodRay #246296 üzenetére
Csodaszép, nem csináltál rossz cserét!
Polarstar: ha Érd, akkor esélyes hogy Oláh
Bling95: Nagy, színes, kvarc, de hogy a Vostokhoz hasonlítsák, azt kikéri magának.
Illetve a Citizen szintén nagydarab búvárjai és a műholdas órái között érdemes szétnézni.
A 5 Sports GMT-k felkerültek a butikba, 180.000: [link] Van ennél olcsóbb nem kínai automata GMT?
-
Ceree
senior tag
válasz
BloodRay #246287 üzenetére
Looool
nem mondom, ezek utan en is raneztem mennyiert megy most az oram, es mennyi egy szerkezet ujonnan bele... (bocs a sz@r offert, telon valamiert nem mukodott jol)
@fagyalllo: nem tudom mi lehetett, de komolyan levert ott a viz...
@mriya@: holnap utbaesik ez a szerviz, beugrok egy kerdesre... https://m.facebook.com/hantosora
Valakinek tapasztalata esetleg? -
-
Eugene Roe
őstag
válasz
BloodRay #245060 üzenetére
Nem a tourbillon volt a lényeg, hanem a számlap. Nekem egyik komplikáció se jelent sokat sajnos. Perpetual nem érdekel, 2 éve azok az órák tetszenek amiken már dátum sincs
a tourbillon akkor tetszene, ha látható penne, de itt nem az. A lényeg az lett volna, hogy nekem az asszimmetrikus számlapú Längék tetszenek, mert a vezérhangyám szerint, ha nem asszimmetrikus órát szeretnék, akkor azt ezer egy márka is tudná biztosítani, pláne a 3 segédkijelzős fajtát.
Szóval engem a Längékban 4 dolog fogott meg, amiben a tiéd csak kettőt nyújt:
- nem rolex (pedig tetszenek a rolexek, csak elcsépelt már)
- asszimmetrikus dial
- jellegzetes dátumablak
- nagy/szépen kidolgozott holdfázisMivel ezek itt nincsenek meg, ezért feleennyiért is találnék szebb/érdekesebb órákat számomra(!), ennyi.
Omegát vagy Hublotot se szeretnék (már), de attól még van, ami tetszik a kínálatukból.
-
lenox
veterán
válasz
BloodRay #245060 üzenetére
Az elsonel nem ertem, mire gondolsz.
A masodiknal azt a gondolatot tulajdonitottad nekem, hogy szerintem aki barmilyen perpetual calendaros langet venne, az szerintem csak egy modelt valaszthat. Ezzel szemben a valosagban pl. azt irtam, hogy ha nem szeretnel Lange-t, akkor miert irod, hogy ezt vagy azt a modelt szeretned, hiszen valojaban egyiket sem szeretned?
Mert mindenkinek lehet véleménye még ha az nem is a tiéddel egyező és neked fizikai fájdalmat okoz?
De pont ez az, hogy nem ez a velemenye, a velemenye az, hogy egyiket sem szeretne. Marmint tolem irogathatsz mindenfele egymasnak ellentmondo, igaz/hamis akarmilyen velemenyt, de ha esetleg nekem cimzed, akkor ugye nem baj, ha rakerdezek? Amugy nem okoz nekem fajdalmat, csak eddig probaltam ertelmet keresni benne, de ha nincs, ok, akkor nincs.
-
lenox
veterán
válasz
BloodRay #245034 üzenetére
Véleményeket írtunk.
Csak nem tunik mind igaznak. Nyilvan akinek egyszerubb tetszik, vagy altalaban egyik se tetszik azzal semmi bajom. De tourbillon perpetualt vennek, bar egyik se tetszik, az nem tunik oszintenek. Vagy ez a 'mindenképp ez kellene' is ertelmetlen.
Azt meg engedtessék már meg annak is aki épp nem akar venni...
En meg hadd irjam az enyemet, elfogadod, ugye?
-
lenox
veterán
válasz
BloodRay #245031 üzenetére
Speciel nekem is a Lange 1 perpetual tetszik ha már mindenképp ez kellene.
Pontosan errol beszelek. Nem kell mindenkepp ez. Miert mondod el nekem, hogy 'ha ez kellene' akkor neked egy masik tetszik? Ha amugy se akarsz Langet, akkor miert ajanlasz egyet? Mutass olyat, amit valoban meg is vennel. Marmint ha mindenkepp mutatni akarsz valamilyet.
Szóval aki Lange-t szeretne perpetual calendar-ral az hülye ha mást választ?
Eppen hogy aki nem szeretne Langet az miert mondja nekem, hogy o masikat valasztana, amikor nem is valasztana egyiket sem? -
gipsztigris
addikt
válasz
BloodRay #243854 üzenetére
"Szóval poén meg minden, de olyan messze van az eredeti Moonwatch-tól, mint Makó Jeruzsálemtől..."
Hol olvastál olyat, hogy az eredeti közelébe akar kerülni?Kár, hogy alig van olyan, aki a helyén kezeli a dolgot. Igaza volt annak fészbukos kommentelőnek, hogy senki sem fanyalogna, ha ugyanezt a szettet 260 helyett 2600 dollárért árusítanák!
-
zola96
senior tag
válasz
BloodRay #243856 üzenetére
Ha meg 316L készült volna az a baj, miért nem
ha egy “alap” automata krono szerkezettel: miért nem chronometer szerkezet. Ne tévedjünk már gyerekek. Ez nem akar omega lenni. Nem loptak, nem másoltak. Az omega odatette amit oda kellett tennie a swatch meg behúzta az x-et. Kesz. -
tomsolo
addikt
válasz
BloodRay #243554 üzenetére
What’s the best way we can help those whose lives have been devastated by the Ukraine war? By creating a unique timepiece – with all the profits it generates going to the Red Cross in Ukraine. The C63 Ukraine LE is limited to 300 pieces and boasts a dial that represents the ancient colours of the Ukraine flag. Meanwhile on the backplate, the words ‘Слава Україні!’ (Glory to Ukraine!) have been engraved. Our goal is simple: to raise £150,000 – it’d be fantastic if you can help us get there.
-
-
jlaudio
tag
válasz
BloodRay #240096 üzenetére
A LTL is 45,8 mm, a fém szíj is jó, a Hydroconquest-emel összehasonlítva nem tűnik rossznak sőt a mikroállítás az nagyon ötletes nem is értem, hogy más gyártók miért nem alkalmazzák. Plusz pont, hogy gyorskioldós a fémszíj így szerszám nélkül cserélhető a szíj. A lume az jobb mint a Hydroconquesté, a pontosságára vagyok még kíváncsi remélem, hogy hozza a közép átlagot.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #239287 üzenetére
Szerintem is szuper kis ketyegő. Bár a mai malomkerék divatnak nem felel meg a 40 mm-es átmérőjével. Van valami megkapó abban, hogy szemlátomást nem kímélték mégis egész jó formában van. Ez a cikk jut róla eszembe.
Az akku egész jó állapotban lehet, Berlinből jött, kb. 5 napig volt egy doboz sötétjében és nem kezdett ugrálni a másodperc mutató. Ez bizalomra ad okot, persze majd kipróbálom, hogy mennyi is a járástartaléka.
@mriya@: az akksi, ahogy fentebb írtam szerintem kielégítő állapotú. Egy ideig a lünetta betét cserén gondolkodtam, de akkor már nem lenne ilyen egyedi a megjelenése. Így marad az üvegcsere. -
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #238813 üzenetére
Én is az egyszínű szíjakat preferálom (szoktam is itt mondani), de ezek elég vékony, ízléses csíkok, visszafogott színekkel, ennyi szerintem belefér egy színtelen óra mellé.
Sima feketével már túlságosan "öltönyórás" lenne. Ha lenne akár csak egy minimális szín az órán (és itt nem arra gondolok, hogy kicsit be van sárgulva a fehér számlap
), akkor kizárólag egyszínű szíj jöhetne szóba.
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #238809 üzenetére
A színe fura ehhez az órához, vagy az, hogy nato?
Egy fekete bőr volt rajta, amikor megkaptam, de az stílusban sem volt hozzám való, és nem is szeretem a bőrszíjakat (legalább is órán.. a nadrágomat általában bőrszíj tartja fent). A nato sokkal jobban fekszik nekem, és kicsit nagyítja is a "vintage méretű" órát, így számomra tökéletes. A szín pedig... kéket nem akartam, mert van van kék órám, egy másik órán is van kék gumiszíj, a zöld is kiesett, mert zöld nato van a hasonló Raketán, a pirosat is szeretem, de a rendeléskor piros szíjas órám is volt, és erre nem is raknék pirosat vagy egyéb élénk színt, esetleg barna jöhetett még szóba, volt is egy versenyző (kép), de azzal már túl öreges lett volna, maradtam a fiatalosabb feketénél, de egyszínűt nem akartam, "bond" (szürke-fekete csíkos) vot már, meguntam, és ez volt az egyetlen, ami tetszett, és egy kis visszafogott szín is van benne. Szerintem elegáns.
-
-
temes69
aktív tag
válasz
BloodRay #235727 üzenetére
Nekem van kettő is. Egy gaz-14 és egy north pole szériás. Nem kicsik, de meglepően kényelmesek. Szokni kell a viselésüket: elég ritkán veszem fel őket (melóban inkább g-shock vagy orient mako3), és múltkor amikor a north pole-ban jöttem dolgozni véletlenül elég keményen belecsaptam az ajtókeretbe, de mivel nagyon masszív a tok semmi baja nem lett. A keretről jött le a festék
-
rozsgyi
tag
válasz
BloodRay #234787 üzenetére
Persze, nagyon fontos, hogy a cigány orgazda nepperek hogy értékelnek egy japán órát! Múltkor is próbáltam eladni nekik egy Bruce Lee Mr-g-t de elhajtottak, hogy hozzak inkább egy Tissot kvarcot. Remélem tudod, hogy a tőzsdeindexeket is hozzájuk igazítják!
Komolyra fordítva, kb. tíz éve kaptam ajándékba egy Tissot kvarc öltönyórát, de még a vidéki órásmester, akinél az elemet cseréltettem is azt mondta, hogy elég vacak minősége van.
-
zolnagy
őstag
válasz
BloodRay #234777 üzenetére
Keddre itt lesz elvileg.
Nem az OCW-T200-t rendeltem (még), lehet ezért nagyobb a szorzó.
Kisebb értékűt, a már Japán belpiacos Casio LCW-M510-et. Hiányzott az eladott LCW-M170-em és ez meg jobban tetszik annál is, mert a forma kb ua, de WR100, a szíj bár nem cserélhető, de formára jobb sztem, a tok is más formájú és a számlap is más némiképp.
A jelenlegi Citizen BM7430-at meg valószínű eladom, mert nagyon kényelmes hordani, de kissé nagynak érzem a 17-es csuklómon. De az is lehet, hogy megtartom ezt is.TechN7ne, ha nem tetszik a fórum, nem kell ám olvasni, de még írni sem muszáj ide. Senki nem kötelez erre. Hidd el jobb lesz ez így mindenkinek.
-
KKG
csendes tag
válasz
BloodRay #234613 üzenetére
Órám csak 4 van jelenleg:
2 G-Shock: Mudman és 5610-1 (ma rendeltem, még várok rá csütörtökig)
Orient Bambino ("Bauhaus")
Citizen BN0118-04E
Mindet használom is.
Ezeken kívül egy Archimede 1950-2 van beszerzés alatt.Késeimet viszont már számon sem próbálom tartani... Ugyanakkor csak egy párat használok közülük.
-
rbalint88
addikt
válasz
BloodRay #234607 üzenetére
Lyezus, az nagyon sok
nekem 3,5 van es abban mar benne van az okos is (raadasul juni 1 ota csak azt horom a lakasfelujitas miatt)
Buvar, oltonyos, almas, meg a regi “haromkoros” kvarc krono certina, ami mar kb kocsmazos statuszban van (de oda is inkabb az almast viszem, azzal tudok fizetni is). Meg egy komolyabb “mindennapi” orat akarok venni 35.-re (uj Omega Seamaster), aztan meglatjuk, hogy a kovetkezo oteves tervre van-e otlet es budzse is vagy eljon a megerkeztem erzes es megallok
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest