Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #269836 üzenetére
No para, én meg most fogok kicsekkolni kb. 8x1 óra időtartamra sorozatdara céljából.
Flash, bam, alakazam... and good-bye:) -
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #269776 üzenetére
Gondolom, az első olvasmány szintén a Patkánykirály volt, IPM magazin, 1985. Vicces kutatási terület lenne a ‘Clavell / zokni’, elsőre adná magát mondjuk az ázsiai vonal, a djeperto által kicsit elítélően posztolt zokni - papucs kombó eléggé olyan, mint a tradicionális japán tabi.
Klassz az óra! Mondom ezt lelkesen és on topic jelleggel;)
-
mert_csokis
senior tag
válasz
zoarden #268660 üzenetére
Úgy látom, hogy akaratlanul is sikerült megpiszkálni a parazsat. Béke van...
Nyilván a saját véleményem írtam le, ami nem általánosítható mindenkire.
Ez szerintem egyértelmű. Nem értem a kifakadást.
Azért az elgondolkodtató, hogy ha feljön a kvarc vs. automata téma, akkor mindig akad valaki, aki felkapja a zászlót és személyes küldetésének érzi, hogy kiálljon az automatázás mellett.
Holott fordítva ez például nincs így. Ezek csak órák. Mindenki el tudja dönteni, hogy melyik típus felel meg az elvárásainak. Nem kell kortesbeszédet tartani.
Ahogy itt a fórumon is vannak, akik inkább a kvarc szerkezetű órákat preferálják.
Nyilván okkal. Egész egyszerűen van, akinek nem való automata óra. Nincs ezzel gond.A saját sztorim is ilyen. Én is akartam, kíváncsi voltam rá. Elképzeltem, hogy milyen feelinges lesz, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem az én világom.
Évekig csak állt a szekrényben kihasználatlanul. Szobán kívül nem is járt.
Nem olyan régen adtam el, nagy nehezen. Plusz én a vastagságra is baromi háklis vagyok.
Az ember könnyen hozzászokik a 8-9mm-es órák kényelméhez. Az automaták többsége viszont átlag 12-13mm-től indul, ami azért bőven érzékelhető különbség. Egy vékony csuklónál meg pláne.És, ha már a téma feljött.
Azért azt érdekes lenne megfigyelni, hogy milyen szinten esnének vissza az automaták eladási számai, ha az ismertebb közép és felső-közép kategóriás gyártók elkezdenének kvarcot is gyártani. Nem véletlenül nem gyártanak ők kvarcot.
És innentől kezdve meg az van, hogy a vásárlónak nincs választási lehetősége. Mert nem adják meg neki...Más. Hozzám is érkezett szíj a héten.
Nagyon tudom ajánlani, bőven felülmúlta a várakozást. Finom tapintású, puha és hajlékony. Ráadásul vékony is. Szépen fog "érni" az idővel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #268448 üzenetére
De, lefaragtak a tokból kemény 0,75 millimétert, a zafírból meg a hátborzongatóan ütős 0,2 millimétert. Az már majdnem egy teljes egész milliméter. Majdnem.
Superman Steel CMM.10 normál rotoros
10,7mm tok + 2,2mm zafír => 1,790€ [kép]Superman Steel Slim CMM.20 micro-rotoros
9,95mm tok + 2mm zafír => 2,490€ [kép]Nem látom ebben az egészben azt az óriási fogyasztói benefitet, de ez talán inkább a cégről szól ld. ‘mi ilyet is tudunk’.
-
zoarden
tag
válasz
zoarden #266529 üzenetére
ha már szóbajött, kíváncsiságból ránéztem most mi lenne a beszerzési ár pl.
Ebayen,
Seagull ST2504 avagy TY2504
Komplikációk: retrográd dátum kilenc óránál és retrográd nap kijelzés kettó óránál és flywheel, kvázi open heart kismásodperc, háromágú kerékkel, dísztíve hat óránál, 33 köves
ezt csak azért írom részletesebben, mert nem egy alap szerkezet, nyilván több energia szervizelni is -
phrenetiX
tag
válasz
zoarden #265418 üzenetére
Megrendeltem. Még reggel rájuk írtam instán, van-e valami kupon (van, SM10), azt írták várjak, mert holnaptól lesz 11.11 akció, erre délelőtt írtak, hogy már az akciós árak vannak kint.
Úgyhogy most megrendeltem ezt 208 $-ért: [link]
Nekem egyelőre email még nem jött róla.A óra "doboza" ilyen kör alakú, zöld (mű)bőr doboz? SM-os dögcédula van mellé meg szíjszerelő szerszám?
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #262445 üzenetére
Megítélés kérdése, hogy nevezed. Nézegettem a korabeli reklámokat, abból azért látható, minek szánták, valami olyan sztorival próbálták ezeket eladni, hogy majd ez a lesz a next gen óra, a zsebórák és a karórák meghaladása ("Le troisième âge de la montre"), ma már látható, hogy mekkora sikerrel... de az jól lejön az akkori reklámanyagokból, hogy a Baby méretet nőknek szánták, táskába, napi hordásra, a Normal méret uniszex volt, férfiaknak zsebbe akár, a Pullmann viszont kifejezetten 8 napos asztali volt. Volt ébresztős is, tripla dátumos, gyártották másoknak, Cartier, Tiffany, Van Cleef stb., de volt akár Laco Ermeto is.
Nem magamtól vagyok ilyen okos, tegnap óta olvasgatok utána én is, a típus wikije jó kiindulópont. Van egy maki-e zománcos verzió 1dibs oldalán, 9,5k euró, na az kemény.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #261750 üzenetére
Kivettem dobozból, 34 volt rajta, viccből áttekertem 35-re, hogy gyermekirodalom is legyen itt. Mutatott már 71-et is, kicsit csálén, akad vhol a két dátumtárcsa. Oceanus OC107, alig található neten róla vmi infó, egy orosz blogban van egy részletesebb review. Ez jött ki a blogger szerint kb. 2000 után mint Oceanus érdekesség, a big date, volt GMT is, meg éves naptár, olyanokat nem láttam. OC108 az egy jól ismert és szép modell, az mindenkinek tetszik. Ezen méret jó, 39mm, de nagyobbnak hat, tokfülek viszont aránytalanul hosszúak, plusz male end linkek, nekem lelóg szinte (16,5cm). Koronazáras, érdekes hexagon alakú korona, 100m, de szerintem ásványüveg. 8,5eft volt plusz posta, nem hordom, cserealap lehet még, csak el kellene vinni dátum elakadás miatt javíttatni.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
zoarden #261728 üzenetére
Néztem, igen.
Mivel az értéke 150 euró alatt van, így elvileg csak a 27%-os ÁFA terheli.
Így nézve az Ali felületén durván túl van árazva az óra. Vagy csak nem követi le azt, hogy a hivatalos oldalon akciózzák jelenleg. Ráadásul 100 dollár felett még kuponozni is lehet az oldalon. -
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #261428 üzenetére
Szia, elnézést, hogy csak most válaszolok. Megkérdezhetem tőle, de idén azt mondta, Facebookon is ott van, én nem. ‘Ketyegő és ‘órás a hegyről (?)’ lehet kulcsszó. Ha kell telefonszám, írj privátot.
Japánt csak nőit vittem hozzá (Seiko 2206, 4206, day date). Volt még sok kicsi svájci, emlékezetből Enicar, Tissot kézihúzósok meg talán Eterna-Matic is. Első órám nála egy Siduna Commander volt 2010 környékén, 17j kézi, talán Felca tokozás. Minden bevett óráról ad papírt, azon rajta az ár, de most nem vagyok otthon. Ezek azért régi árak, emlékeim szerint 10-25eft között voltak, teljes szerviz. Dokumentálja is, nekem küldött fotósorozatot. Elemet is cseréltettem nála, anyagárat kért, link kiszedésekért nem is kér már. Tisztelem, mert rendes, megbízható és szerény embernek tartom. Mindig lelkesen újságolja, épp milyen berendezésbe vagy szerszámkészletbe fektetett be, pedig egyre kevesebb a mechanikus. Más órással nincs tapasztalatom, pl. mert el se jutottam hozzá, szervizelés egyre kevésbé érdekel, és egyre kevesebb ideig maradnak nálam. Használtan veszem, ha megtetszenek; de ha nem lesz szerelem, elengedem. Használt, de szervizelt követi és aztán al capo da fine, de egyre inkább fortissimo. -
hitvanyalak
senior tag
válasz
zoarden #252083 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, közben utánajártam és valóban nagyon fájna
Kérdezek mást is:
1. A Glycine jó minőségű óra? Jelent az hátrányt, hogy jelenleg már az Invicta cégcsoporthoz tartozik?
2. A MIDO és az ORIS között csak a presztízs (ezzel az ár is ) a különbség, vagy az sem?
Köszi -
Tufa_
aktív tag
válasz
zoarden #250505 üzenetére
Valoban korabban nem volt/ nem is probaltam egyet sem, GS-eket leszamitva, de az itt megosztott pozitiv tapasztalatok es kepek utan regota gondolkoztam. Ez egy szulinapi ajandek az asszonytol, de mivel sem o, sem en nem tudtunk valasztani indiait Indiabol, abban maradtunk hogy ez legalabb kap csukloidot, es az indiai indiabol az meg O" maga.
-
bigmasterg
addikt
válasz
zoarden #249655 üzenetére
Köszi szépen!
Itt lesz az óráról egy kis közeli videó. Így a kidolgozásból látszik valami.
Darabos a mozgás, mert egyik kezemen az óra, másikban a telefon 3x zoom-on. -
dzsi23
addikt
válasz
zoarden #246614 üzenetére
Érdekes, hogy az új paratrooperem sokkal erősebb, mármint sokkal nehezebben nyúlik, mint a régi. Gyakorlatilag értelmét veszíti a rugalmasság, mert ha feszesre állítom, elszorítja a csuklómat, muszáj kicsit lazára hagynom, de akkor meg kicsit félek, hogy "kiakasztja magát" a kampó (csat).
De legalább a melóban használhatom expanderként az órámat. -
lenox
veterán
válasz
zoarden #246615 üzenetére
Az en koreimben ha egy regi orarol azt mondjak, hogy nem latszik rajta kopas, akkor abbol az kovetkezik, hogy nem volt hordva. De oke, ezek szerint van, akinel az, hogy hazudik az illeto. Hasonloan nalam ez sertes, de ezek szerint van akinel ez az alap. Hat jo, akkor felreertettem, beszolasnak ertekeltem a rideg valosagot. Bocs mindenkitol.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zoarden #242188 üzenetére
Köszi.
Marad így, felesleges piszkálnom. Van még két 420-asom, és gondolkodom egy 110-esen, azokat variálom majd. A kék nap-éj számlapos 350-es megkapja az új fehér mutatókat, amelyek a Monster mutatóira hajaznak erősen. De most a "bronz" 150-est hordom, jól néz ki a régi Komandirskie számlappal. KGB-s számlapot még nem tudom, melyikbe rakom, de ráér, amíg nincs fekete mutatószettem hozzá.
-
futizoli
tag
válasz
zoarden #240438 üzenetére
Vidám, viszont számomra óriási csalódás ez a szíj. (CNS Vintage Tropic 2.0 Petrol)
Soha nem volt még ennyire merev szíjam, a bakancsom talpa rugalmasabb. Amikor megjött majdnem kihajítottam az ablakon, teljesen fröccsöntött műanyag hatású. Nem szoktam tapasztalat nélkül bevásárolni, erre ebből most vettem egy halommal. Elcsábított a leárazás. A meranomos szíjak után nehezen, de valahogy talán megszokom. -
cog777
senior tag
válasz
zoarden #240319 üzenetére
Hat, igazad lehet hogy kenyelmetlen. Bar inkabb az jutott eszembe hogy a 3atm vizallosag is innen johet. Kar, pedig amugy tetszene kulsoleg... a sweep sem tetszik egy quartz oranal, 4x tovabb birna az elem 1mp-es ugrasokkal.
Hatekonysag manias vagyok, zavar a pazarlas -
dzsi23
addikt
válasz
zoarden #240319 üzenetére
Hát elég fura, az biztos... A nato szíj eleve megemeli kicsit az órát, ez meg rádob még egy lapáttal. Ráadásul a 12 millis vastagsághoz képest elég pici az óra, és ezzel az "emeléssel" olyan, mintha egy dobókocka lenne az ember csuklóján... főleg, hogy a legtöbb dobókockához hasonlóan ez az óra is műanyag.
Nem mintha gondom lenne a műanyag órákkal, a G-ket is szeretem, de akár ezt az újrahasznosított "óceáni műanyag" Triwát is simán hordanám, vidám kis cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest