- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
ricsik #278816 üzenetére
Szerintem ahogy fogy a tartalék, annál pontatlanabb, vagy ennél jobban megfogalmazva kevésbé tudja tartani ugyanazt a pontosságot. Valószínűleg számít az is a 6R35-nél, hogy a 70 óra járástartalék miatt több mozgás kell a rugó felhúzásához, illetve hamarabb kerül pontatlanabb állapotba, mint egy 41 óra járástartalékkal rendelkező NH35?
Talán a pontos és pontatlan helyett jobb az a megfogalmazás, hogy egyenletesebben jár, amíg a rugó feszessége egy bizonyos szint alá esik.
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #276643 üzenetére
Az Alpinist meghülyült, 2 hete folyamatos hétköznapi hordás, hétvégi pihenés után 65 sec késés. Az egész jó szerintem. Anomália semmi.
A 6R35-nél lehetséges, hogy a tartalék vége felé elkezd nagyon hülyén járni? Arra gondolok, hogy most 2 hét alatt sokat lóbáltam a csuklóm, jöttem mentem egész nap, ha meg az asztalnál ülök egész nap, akkor nem tudja magát napközben teljesen felhúzni és pár nap után a végén tengeti magát a rugó?
Gondolom nem úgy van a pontosság, hogy ameddig ketyeg, tartja magát szigorúan a napi 4 sechez, hanem ahogy fogy a tartalék egyre pontatlanabb?
-
tboldi
nagyúr
válasz
ricsik #278209 üzenetére
Láttam már ezeket, nem rosszak, főleg a sárga tetszik, de nincs meg az instant get érzés. Lehet, hogy azért, mert a Baby Tunám mindegyiknél jobban tetszik.
-
SOAD19
addikt
válasz
ricsik #277835 üzenetére
Tudom...
Pár havonta nem olyan nagy macera. Amúgy egyelőre nincs tervben a vétel. Bár a napokban majdnem beleugrottam egy Oceanus vételbe, ami 60k-val olcsóbb lett volna, mert kiállítási darab volt. Szerencsére elvitték, így nem kellett kiadnom megint egy ekkora összeget. Úgyhogy marad a San Martin is. Bár, még mindig folyamatban van a garis ügyintézés.
#277834 SOAD19
Megmondtam, vagy nem megmondtam?!
"Trump felfüggesztette a büntetővámok alkalmazását, kivéve Kínával szemben
Kilencven napig tíz százalékot fizet minden ország, amíg zajlanak az egyeztetések." -
válasz
ricsik #276824 üzenetére
Itt megint arról van szó hogy számos óra, azon belül a karaktere meg sokféle lehet. Kuoe-ből is van ami tetszik.
Egyébként az árával én is úgy vagyok hogy annyiért meg már van ami jobban kéne.#276827 dzsi23
Jó akkor rosszul fogalmaztam, de egy sima hatossal egyszerübb és számomra nagyszetűbb lenne az az óra. -
válasz
ricsik #276804 üzenetére
Ezt nem is tudtam, köszi az infót. Egyébként azóta le is jöttem róla. Még mindig tetszik de van ami már jobban tetszik azon az áron, és asszem pont itt ajánlotta valaki a Formex -et. Persze másabb az egyénisége, de tetszik az egész. Számlapszínek, mutatók, szendvics számlap megoldás, másodperc indexek tok stb, ez egy jó kis óra szerintem.
#276815 Geri90
Nekem tetszik ez az óra de nem kéne rá a kismásodperc hanem inkább a 6os szám de nem, mindig ki kell találni valami flancolást.. -
Pé
senior tag
válasz
ricsik #275976 üzenetére
Ez tipikusan izlések és pofonok témája. Nekem 22cm-es csuklóm van, általában jól állnak a nagyobb órák is, az óráim java 42-44-es, de legszívesebben 38-40-es lapos órát hordok. Az kényelmes, szinte nem veszem észre, hogy rajtam van. A nagyobbak, fôleg a "májkrémes dobozok" mostmár néha kifejezetten zavarnak. (Lehet kéne egy Calatrava
)
-
tboldi
nagyúr
válasz
ricsik #275969 üzenetére
Jaja, én is a 43-as automata Baby Tunát választottam az ugyanakkora csuklómra, az még éppen jól áll, a 38-as fényevő kvarc már túl kicsi lett volna szerintem. De nem próbáltam, a nagyobbat is vakon rendeltem.
Netről lopott kép, balra SUT403, jobbra SRPF81:
-
Héraklész
aktív tag
válasz
ricsik #275630 üzenetére
Szerintem ugyanazt legyártani ma jóval drágább lenne vagy talán lehetetlen, mint akkor. Ugyanis a gyártósoron a berendezések, a szoftverek, az anyagok, a szabványok megváltoztak. Az elektronikáról nem is beszélve. Szóval mindenképpen csak hasonló lehet, ez pedig igaz/kihat a dizájnra is.
A süllyesztett gombok lehet hogy tartósabbak, nem akarnak garanciális problémát, presztízsvesztést. Vagy csak olcsóbb gyártani, mert a régebbihez teljesen más eljárás kellene, amit már nehéz lenne előszedni.Például a Rolandnak vannak ikonikus dobgépei, egy (és 2, majd 3) évtizeddel a gyártásuk után már nem tudták reprodukálni a hangzást, mert mások lettek a körülmények.
-
stellaz
veterán
válasz
ricsik #274598 üzenetére
Tegnap is az ablakban volt szinte egész nap, de a kezemen is mindig az ablak felé néz közvetlen közelről. Nyáron többször is tettem a ablakba egy pohár vízben. Na majd megpróbálom megint, Illetve kikapcsolatam az automa BT szinkront, bár a napló szerint egyébként is csak akkor csinálta, ha manuálisan csatlakoztattam a telefonra.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ricsik #274033 üzenetére
Egy baleset miatt nekem is tolatni kellett sok évvel ezelőtt, pár méterenként hátra kellett mennem, áll-e vki mögöttem. Hölgyvezetőnek mögöttem eszébe sem jutott dudálni, pedig lépésben mentem. Állt és várta a csodát. Nem jött rá, h útban van, és mindenki más már rég megfordult. Nem törtem össze szerencsére, türelmesen kivártam azt a tíz percet, míg megértette a helyzetet. Baj nélkül tolattam úgy száz métert, aztán kanyarodáskor legázoltam egy hirtelen mellém álló jelzőlámpát oszlopostól...260-ason csak a díszléc sérült kb. egy centiméteren, az oszlopon már nem lehetett segíteni. Holttér és memória, tudnom kellett volna, h ott van egy oszlop.
-
válasz
ricsik #274016 üzenetére
Én a saját szememnek hiszek. Jó dolog a 360 kamera, meg a körbe radar és a tolatókamera. De a két oldalsó tükör a legjobb, amivel centire rá tudsz állni a falra akár. De amikor párhuzamosan parkolsz, akkor bizony szívás, ha nem látod a padka szélét, pláne ha jó magyarosan még ki is van dőlve pár szegélykő. Szóval ja, a tolatáskor lebillenő tükör az egyik legnagyobb találmány ever!
-
-
válasz
ricsik #272552 üzenetére
Mekkora csuklód van? Nekem 17.5 cm volt tavaly, de fogytam 15kg -t és a csuklóm is kisebb lett (pedig nem volt zsíros
), most 17cm. 42mm érzem a kényelmes felső határnak, persze ettől függetlenül a Casio óráim maradtak, azokból nem nagyon van ez alatt, csak vintage vonalon. De már a moonwatch 42mm is nagynak érzem kicsit.
Ez pl. 46os és batár nagy techy óra, de imádom:
-
dzsi23
addikt
válasz
ricsik #272549 üzenetére
A Blood Moont én is bedobtam ide, de senki sem reagált rá, és igazából engem sem mozgatott meg... szeretem a színeket, de ez pont az az óra, ami visszafogottan az igazi. Legalább is számomra.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ricsik #272276 üzenetére
Mint a magyar közbeszerzés, vasútépítés, 90% árrés.
Driv4r, Fagyalllo :Ezek szerint a törpe minoritáshoz tartozom.Bár szvsz nem a szerkezet miatt sikertelen a Bulova az eladási számokban, hanem a ronda dizájn és bazi nagy méretek miatt. Alig van normális tokformájuk, és jól leolvasható számlap-mutató együttesük. A 96B230 közel tökéletes lett volna zafírral, ceruza mutatókkal. A snorkel sorozatban is voltak jók. Önmagában a jó szerkezet édeskevés a piaci sikerhez.
-
andrew01
tag
válasz
ricsik #272276 üzenetére
A kérdés az, hogy ebből a fehér modell miért olcsóbb 130k-val, amikor a fehérnél van írva, hogy limitált. Vagy megcserélték/elírták ezt a limitációt, vagy 130 a felár a kék színért?!?
Tetszik amúgy, fotóztam is nem oly' rég, mikor láttam, de valóban - a guruló bogyókat be kéne venni, hogy újra a földön járjanak. (s ne a fellegekben, mint a számlap)
Amúgy nem mondom, hogy legyen méltánytalanul olcsó, 700k-t is reálisnak gondolnék, de a 'hétszámjegy' már erős.
-
dzsi23
addikt
válasz
ricsik #271790 üzenetére
38.5mm-nek írják, ami tök jó lenne, de szokás szerint csak koronával ennyi, nélküle 36mm, a szíjszélesség 16mm, elhagyták a koronazárat, pattintósra cserélték a hátlapot, 200 helyett csak 50m a vízállósága...
Mondanám, hogy ez a Duro kicsi kínai változata, de ha tényleg kínai lenne (és nem csak a gyártás történne Kínában), akkor maradt volna a 200m, és megtoldották volna zafírral és kerámiával.
-
Churpik
tag
válasz
ricsik #271790 üzenetére
Ha jól emlékszem az MDV-10-eseket nagyon lehúzták a tesztekben. Drágák, csak 50m WR és a minőség sem az igazi.
Viszont az igaz Duro MDV-107-nél olcsóbb és kisebb is az MTD-1053D, ami 200m ISO 6425 certifikátos. (Az 53-as modell számot a Blancpain Fifty Phatoms megjelenésének éve miatt kapta, utalásként). Ez ár-érték arányban még jobb Diver's Casio, de Bill Gates óta csak a Duro van a köztudatban, mint olcsó búvár.
(crown guarddal 42.6 mm, dial 40.5 mm, L2L 48mm, vastagság 11.9 mm).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ricsik #271041 üzenetére
Ilyen számlapokról ítélve rájöttem miért hatnak picinek az órák számomra.
Nem a tok átmérő dominál ,hanem a számlap mérete.
Pl az Orinet Ray 2 órám 41,5 mm de picinek hat a kezemen ,míg a régebbi Tissot PR100-as meg simán jól mutat pedig összesen 39mm-es óra.
Ray 2 számlapja sokkal kisebb mint a PR100 ,ezért látom kisebbnek is az órát. -
andrew01
tag
válasz
ricsik #270841 üzenetére
Ott a kulcsszó - szív
A 'love it' sokszor a vásárlás indikátora, ezért nem árt, ha ez ember tudatosan fékeket iktat be ebbe a rendszerbe... csak egy példa-bármennyire is tetszik az imént említett Casio a1100, de megfogalmaztam magamban, hogy digitet 24h kijelzés nélkül nem vennék (a dátum külön gombbal való előcsalogatásáról már nem is beszélve). Persze nyilván valakit ez vagy hasonló nem zavar, akkor nosza, de tényleg jó, ha van pár racionális kapaszkodó is az út során : ).
-
válasz
ricsik #270838 üzenetére
Egy OCDs ADHDs esetén már a havi 1x rajtam volt 1 napot is sok csukló idő 🙈😅. Most a Pelagos, Timber Cruiser, Hamilton PSR van forgásban. Előtte a Timex Snoopy, tic100, Seiko astronaut volt. 5 óra költözött, pár új érkezik. Ilyen egy addikcio. El sem tudom képzelni, mi lehet mondjuk The Mad Watch Collector vagy just one more watch youtuberek esetén. Ahol nagyobb a gyűjtemény.
# V-I-D-A: mindenképpen vegyél, ha találsz jó áron! Full SS, mineral glass es nem plexi. Vintage hangulat 100%> régen volt ilyen reissue, ami ennyire hajaz az eredeti kiadásra. Ráadásul az eredeti rezin házban volt SS burkolattal, ez még tömör fém. Egyedül a stopper 0.1 pontosság a visszalépés.
-
válasz
ricsik #269485 üzenetére
Nem lenne kicsi! Az én csuklóm 18as és tökéletes rajta, és van még ettől kisebb órám is.
#Cactus: Garmin gyárt batár órákat. Pl instinct 2x, az 50mm.Ma megjött a 3. barna full bőr óradobozom. Nekem azt kell mondjam, ez vált be a legjobban. És eBay megvan 7e forint körül.
-
driv4r
aktív tag
válasz
ricsik #268829 üzenetére
Az homage csak egy szépelgő elnevezés, attól az még utánzás. De ha iparjogvédelmi szempontból nem szolgai utánzás, ha nem sért törvényesen bejegyzett _és_ nem kimerült védjegyoltalmat, akkor nem jogsértő. Van, amit le lehet védetni, és van, amit nem, ráadásul a jogi védettségnek időbeni korlátja is van. A hamisítás általában mezei védjegybitorlás, az jogsértő, csak éppen zéró hatékony jogérvényesítési eszköze van a márkatulajdonosnak.
-
válasz
ricsik #268829 üzenetére
" with some visual similarities to pay homage" a hangsúly a some-on van. Mert a SM homage Tudor órája a logó kivételével kb 1:1-bem copy. Lehet a copy a jó szó és nem a hamisítvány. A hamisítvány nyilván a megtévesztésről szólna, a copy meg arról, hogy nem fektetnek fejlesztést, tervezést valamibe, hanem 1:1 másolják. Egyébként az is kérdés, hogy pl. le van e védve a snowflake mutató, vagy az indexek formája, a design elemek.
-
válasz
ricsik #267996 üzenetére
Az astronauták egyik legrangosabb díja a Silver Snoopy. "Of all the SFA Awards, the Silver Snoopy best symbolizes the intent and spirit of Space Flight Awareness. An astronaut always presents the Silver Snoopy because it is the astronauts' own award for outstanding performance, contributing to flight safety and mission success"
Szerintem jópofa dolog, nem mellesleg még iszonyatosan vagány is. Mondjuk nekem eddig ennyi jött össze Snoopy téren:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest