- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
Macyke82 #276216 üzenetére
Krómtokosat kell venni, kis pénz, kis gond, nagy élvezet. Meg nincsenek elsőbbségi dilemmák se, ez már inkább hetvenes évek eleje:)
-
Veron
addikt
válasz
Macyke82 #276207 üzenetére
Nekem is nagyon be van csípődve ez a vintage diver vonal. Azzal tetézem, hogy bőrre tenném, így annak aztán végképp semmi értelme nem lenne.
17,5 cm szerintem határeset. Tisztán emlékszem, hogy olvastam 17 cm-es csuklós teszterről és neki nagyon tetszett... onnan már nem nagy ugrás a 17,5.
Alternatívaként a Maen Hudson és CW Trident 300-at tartom talonban. -
vasim.ragat
kezdő
válasz
Macyke82 #276208 üzenetére
lehet, már nagyapáink is ezen rágódtak...
De igazából mindegy, nekem mindkét újrakiadás tetszik. Ha választani kellene, a megbízhatóság (pontosabban a Yema megbízhatatlansága miatt) én is az Oris-ra szavaznék.
-
zoarden
tag
válasz
Macyke82 #271328 üzenetére
képek nagyon nem adják vissza, élőben sokkal jobb.
Pár hónapja volt egy a kezemben (ilyen sötétkék számlapos).
Bakancslistás lett...
remélem sok örömed lesz benne! -
bigmasterg
addikt
válasz
Macyke82 #264242 üzenetére
Ez igaz.
Alap lencse a telefonokon széles látószögű és közelről fotózva torzított képet ad.
A fentit 3x-al csináltam. Minősége ugyan nem a legjobb, de sokkal kevésbé torzít mint a fő lencse.
Ez fullframere átszámolva 69mm-es gyujtótáv.
Az alap 1x-es 23mm.
De makró módban simán átvált a 0,6x-ra ami 13mm, mivel annak rövidebb a minimum fókusztávolsága.
Na úgy durván torzít.
De lehet 1x lencsével is fotózni, csak akkor érdemes messzebb tartani a telefont. -
Tufa_
aktív tag
válasz
Macyke82 #259022 üzenetére
Gondolkoztam a glacier blue-n de Juniusban jon a Cielo Bel Canto es nem akartam ketto egyforma szint. A feher Twelve sem rossz, eleg gyakran azt veszem fel miota megvan..
19-19.5 cm -
hallador
addikt
válasz
Macyke82 #240742 üzenetére
Nagyon nem. A Seiko egyes modelljei is túl vannak árazva, de nem azt csinálják, hogy van 10 szerkezet, ezt belerakják 200 óra márkába, és utána ha van egy szerkezetem, ami belekerül egy 200 000 Ft-os órába, akkor azt majd jó 250 CHF-ért leszervizeljük ugyanazt a szerkezetet egy 1,5 milliós órában már 500 CHF-ért. Na ehhez kell a pofa. És nem a szerviz miatt, írom, hanem amiatt mert a Seiko ilyet nem annyira csinál. Sem a Citizen, sem a Casio.
Igaz ott meg olyanba belefuthat az ember, hogy 10 év múlva nem lesz a Casio-hoz szerkezet, mert nem gyártják. De még mindig ez a jobb eset, mint a másik.
A Miyota meg a másik fele, javítható ennyi.
A Powermatic szerkezeteket a Seiko 7S-hez lehet hasonlítani, csak a 7S ma is 30 000 Ft-ért cserélik. Ok a járástartalék nem annyi, de a Powermatic nem fog 15 évig menni javítás nélkül, mint a 7S. Szóval nem nem ugyanaz a kategória, nagyon nem.Nem is azért írom, mert tudom, hogy Te is szereted a Japán órákat. Én is.
A Quartz forradalom volt eddig a legjobb dolog, ami az óraiparral történhetett. A másik az amit írsz, ha egy ipar rendre pakoláshoz egy marketing mágus kell, akkor az rosszul működött. A Quartz forradalom hozta el lehetőséget, hogy gyakorlatilag a professzionális felhasználás esetén a túlárazott, svájci mechanikus órákat kisöpörte a professzionális óra felhasználók piacáról, és nem csak azért mert egy F-91W is strapabíróbb, mint egy 10 000 dollláros svájci csoda, a másik, hogy bárki, de szó szerint bárki meg tudja venni. Erre jött rá sok katonai gyártó is, ahol teljesen kipenderítették a svájciakat. Persze adnak a kommandósnak ma is Rolex-et, amit arra használ, hogy ha elmegy a katonai felvonásra, akkor felveszi amúgy meg adnak neki valamilyen olcsó Quartz órát, ami meg bírja is. -
fagyalllo
őstag
válasz
Macyke82 #240760 üzenetére
Egyik se nonprofit jótékonysági szervezet, ez nyilvánvaló és a végtermék minőségéhez sincs köze az egésznek, de az órák nem hőlégfúvók, vagy kalapácsok, ahol pusztán a minőség döntő. Ezért ér sokkal kevesebbet a szememben egy 700.000-es Calibre 5 TAG, mint egy 170.000-es 4R Presage.
-
dud998
őstag
válasz
Macyke82 #240760 üzenetére
Egy bizonyos szint alatt nyílván nem lehet csodát tenni. Ilyenkor kell eldönteni azt hogy el kell engedni azt a vonalat és ne romboljuk le a saját nevünket. Egy ilyen cég/vállalat nem jótékonysági intézmény. Persze ha egy cég több lábon áll, akkor megteheti, hogy valamin bukik, de a másikon behozza nyereségre a dolgot.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Macyke82 #240742 üzenetére
Annyi "csupán" a különbség, hogy a Seiko saját magának tervez és gyárt mindent, a cégalapítás óta megvan a folytonosság, nem ment tönkre a kvarcválságban és nem csak a még jól hangzó márkanév miatt élesztették újra, vagy nem valami pár éve kitalált név, aki a kiskapukat kihasználva olcsón felült a svájci vonatra. És nem olyan mint a TAG, ami az automata kronográfok alatt szimpla Sellitát és Rondát rak az óráiba, mert sokkal kényelmesebb és kifizetődőbb vásárolni szerkezetet, és jól megtámogatni markentinggel, mintsem sajátot fejleszteni és gyártani, mert a tömegeket úgyse érdekli.
-
csabulaxi
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Macyke82 #198137 üzenetére
A száraz adatok alapján én is tartottam a vastagságától ,de ebből kb. 2mm a domború üveg. Az MM300 kb. ugyanilyen vastag sík üveggel ,a Sea-dweller és a PO pedig vastagabb. Ezek szerintem nem tartoznak a kerülendő modellek közé ha az előfordulásukat nézem, szóval bőven hordható méret egy átlagos csuklón.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Macyke82 #188844 üzenetére
Nagyon szép óra, tessék oldalról is lefotózni, úgy mutat csak igazán jól! A mutatókat ugye le akarod cserélni? Sajnos túl új modell, még nem lehet hozzá alkatrészt rendelni, adok helyette Padi teknőc mutatókat, win-win!
Nekem is a 2. generációs monster számlap tetszik jobban.
-
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #166835 üzenetére
Majd mesélj mindenképp.
Válogatok már egy ideje én is a kínálatban, de még döntésre nem jutottam.
Eddig annyira nem is kellett. Legtöbbet kézihúzós óráim voltak, automata csak rövid ideig volt egyszerre kettőnél több. Most két automatám van, de hétfőn ez a szám háromra fog emelkedni ismétígy lassan megint aktuális lesz a kérdés.
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #166827 üzenetére
Aham. És te nem is horkolsz, mert még sose hallottad!😁
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Szabályozható ez a modell? Sebesség, forgásirány, időzítő? Mennyi ideig pörgeti? Korábban mesélte valaki, hogy az egyik típusú forgatón rendszeresen késett az órája, gondolom az nem volt részleteiben állítható. -
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #166825 üzenetére
Gazdaságos, praktikus, több tevékenység elvégzése egyszerre, csak a komplett család néz hülyének.😅 gondolkoztam már beszerzésen, de eddig nem találtam meg az igazit. Valami olyan kéne, mint a tied, ami "szobadíszként" is megállja a helyét. Másik a hangerő: fa polcon lenne és tartok tőle, hogy túl hangos lesz. A tied mennyire zajos?
7s26c: Hát mernék én nemet mondani?!😁
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Macyke82 #165622 üzenetére
Jól mondod nagyjából. Az viszont az én szoc. problémám, h munkába, vezetéshez nem hordanám - szerintem más se, akinek fél évi nettó keresete emez óra ára. Ünnepnapok kedvéért, meg h dobozban/széfben pihenjen, tényleg felesleges. Amellett, h szürkület után már le sem tudnám olvasni róla az időt. És mégis, a bogár beleeszi magát az ember gondolatai közé.
[link]
7s26c : Vosztok 100819 mai : Melóban, kézen kb. -10s/10h, letéve reggelre visszasieti. -
oba
addikt
-
Aladdin
aktív tag
válasz
Macyke82 #163301 üzenetére
Az Aerospacen nincsen, ugye, a kijelzojen meg a datum van, egyaltalan nem hianyzik. Ranezek, latom mennyit mutat es TUDOM, h pontos, mert a superquartz errol szol.
Ha az automatamon sem lett volna mp mutato, lehet, h jobban egyutt tudtam volna vele elni. A ketyeges nem erdekel. -
WiZARD
addikt
válasz
Macyke82 #162986 üzenetére
Persze. Nyilván van 1-2 modell, ami keresettebb, bár egy two-tone subról nem gondoltam eddig, hogy 2 év alatt ekkora bukó.
Amúgy mindig is baromságnak tartottam az óra mint befektetés témát. Régóta tervezem, hogy csinálok valami egyszerű elemzést különböző befektetésekről, és a Rolex árakról, de a lustaság mindig legyőz.
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #162771 üzenetére
Az új Seiko Turtle volt nekem 4r36-al szerelve. Azon túl, hogy az acélszíjon kiakadtam (😁), a szerkezet nekem is hasonlót produkált. Nem méregettem, általánosságban nézve hordás közben nem volt probléma a pontosságával, de olyan "bizonytalan" volt a járása, zavaró volt. Többek között ezért is kellett távoznia.
Viszont a Dagaz-ban ketyegő NH35 (4R35) ilyet nem produkál. Egyenletes járás, elfogadható pontosság. Ezt szeretem, azt nem.😊 Megjegyzem nekem csak ez az egy-egy tapasztalatom van ezekkel a szerkezetekkel. -
liverich
csendes tag
válasz
Macyke82 #162767 üzenetére
4r36-al volt tapasztalatom nekem is. Nekem is pont ugyanazt a pontosságot mutatta mint nálad. Hordás alatt késett 1-2 mp-t de éjjel visszasiette. 2 hétig így ment aztán egyik napról a másikra elkezdett napi 10mp-t késni teljesen váratlanul. Hagytam "lemerülni", majd újraindítva újra hozta a pontos járást. Szóval tud érdekes dolgokat produkálni.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Macyke82 #162767 üzenetére
A járáspontosság egy dolog...nekem 4R36 +3 mp/nap járást produkált kézen általánosan, volt olyan pozició amiben ilyet tudott...
...viszont az egyenletes lengést nem lehetett elérni nála...mint ahogy a kezeim között megfordult 7S26, 7S36, 6R15 szerkezeteknél sem...ez a dolog a különböző poziciókban szélsőséges járáseltérést is mutatott...így én inkább szakítottam a márkával... -
C0RVUS
tag
válasz
Macyke82 #162568 üzenetére
Parancsolj, kérlek, íme egy kis fagyos csillogás:
És szintén gratulálok a kis jövevényhez!(#162572) @mriya@ : Köszi!
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Macyke82 #162568 üzenetére
+1, azokat én is hiányolom. Oké, ott a fészbukk', de az valahogy olyan más, nem annyira szeretem. Na de akkor már:
Én tegnap-ma őket járatom kicsit. Tűkön ülök, az új szerzemény még mindig Dzsanánál az aktuális kedvencemmel egyetemben, szóval most így felfedezgetem a régen nem használt darabokat...Bár ezeket a kis krómos jószágokat sajnálnám is rendszeresen hordani.
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #162563 üzenetére
Nem csak megérnek minden pénzt, de el is viszik!😁 A 17 valóban nem volt kevés, mondjuk azok nagy része Vintage darab volt, amiket rendbehoztam. Az 5 valóban kezelhetőbb, de ha minden jól alakul (nem akarom elkiabálni), akkor a közeljövőben már 6 lesz...😉 (egy megy, kettő jön)
-
ktg3
őstag
válasz
Macyke82 #162483 üzenetére
Üdv a klubban!
Nagyon szép ez a típus. Sajnos a bracelet tényleg nem annyira jó, mint például az orienteké, hasonló áron.
Az enyém mostanában elkezdett sietni, ha forgatóban van. Régen volt már a kezemen, kedvet is kaptam, hogy megjárassam az este.(#162484) resool: Voltam már háromszor is. Szerintem azok vannak amik neten is. Így is meglepően sok nomos van bent. Egyszer mindenképp megéri elmenni oda körbenézni.
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #162254 üzenetére
Néztem képeken.😊 A Galactic-ból is a date-day tetszik elsősorban, illetve a kismásodperces modell. Még az Avenger II. is gyönyörű lett!
Resool: rosszat nem hallottam eddig az Armand Nicolet márkáról. Aki kevesek már találkozott vele, az dícséri. Én nem igazán tudom hova helyezni a " táplálékláncban".
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest