- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
hallador #249109 üzenetére
trollkodásoddal nem foglalkozom.
motorozok. automatában semmi baja egyiknek se
asztalnál ülő munkám van, soha a tetves életben egyszer sem állt meg kézen egyik sem.
esztergálok és szerelek és festek és bármit automataban. soha egyiknek sem lett ettől baja.ja igen leírtad hogy ezeket úgysem hiszed el.
öcsém nagyon jól tolod. -
xXxian
senior tag
válasz
hallador #248871 üzenetére
S a legjobb az, hogy a Citi tanul a Seiko-tól; újra kiad olyan modelleket, amik 30-50 éve jelentek meg.
Solar technológiában Eco-Drive verhetetlen. 20-25 éves órákról hallani, amik szervizt még nem láttak. Mindkét márka bármelyik modellje tényleges értéket képviesel.
-
stellaz
veterán
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #248644 üzenetére
Tehát mivel valaki azt írja egy fórumon, hogy azt mondták neki a márkaszervizben egy bizonyos szerkezetről, hogy "garancia idő alatt is szokott baj lenni velük" ezért az összes Seiko kvarc szerkezet problémás és kerülendő és megbízhatatlan? Így szoktak indulni a hülyeségek, amiket aztán már sokan elfogadott ténynek vesznek és nem lehet kiirtani a köztudatból.
Megint csak a leírtak értelmezését emlegetem, a 70-es éveket arn kérdésére válaszolva hoztam fel, ugyanis azokkal van sok évtizedes tapasztalat.
-
Veron
addikt
válasz
hallador #248528 üzenetére
Sövénypacinak nincs szüksége védőügyvédre, ezért csak szimplán leírom a gondolatom.
Egy olyan tagot lehazugozni és részrehajlónak nevezni, aki óraszeretők tucatjainak segített már órát választani, tanácsot ad, tapasztalatokat oszt meg, meredeknek tűnik. Meg alaptalan is.
Az üres beszéd meg a felesleges, végeláthatatlan adok-kapok, a magyarázkodások tömkelege pedig fárasztó. -
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #248528 üzenetére
Na, kinevettem magam, elküldtem pár ismerősnek, ők is jól szórakoztak, most megpróbálok válaszolni.
A szemes dolgot nem értem, annyit tudok hozzáfűzni, hogy 2500 forint az nem ingyen van, hanem 2500 forintba kerül. Amúgy én is fizettem már nekik 2500-at egy pótszem beszereléséért, de akkor ők adták az alkatrészt.
(Idézd kérlek, mikor írtam hogy 2022! Végig múlt időben beszéltem és a nyitó hozzászólásomban írtam is, hogy már nem ő viszi a boltot, ebből egy értelmesebb olvasó magyarázat nélkül rájön, hogy korábban, régebben, a múltban történt esetről van szó. Mivel akkori munkahelyemtől egy sarokra volt az üzlet és a korábbi két eset nem tántorított el, adtam neki még egy esélyt, amit persze utólag megbántam.)
Úgy éreztem, a történet szempontjából mellékes az óra származása, ahogy milyen cipő volt rajtam éppen, vagy az aktuális időjárás se adott volna semmi plusz információt a sztorihoz. Az utólagos infók nem érvelés, csak neked akartam segíteni elfogadni a dolgot.
És végül, mert lehazugoztál, neked meg [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #248390 üzenetére
Az öreg nekem is marha drágán cserélt elemet egyszer valami teljesen hétköznapi Ronda szerkezetes órában.
Egy Unitas beépítést akartam nyomáspróbáztatni, rá se nézve lekínaiszarozta, végig lekezelően-flegmán beszélt. Az óra persze átment a teszten.
Számlapon lévő porszem miatt egy új, fóliás SNKN25-öt vittem hozzá tisztításra, szétszedésnél megcsúszhatott a szerszám és a rámáját összekarcolta, de nem vallotta be, csak félrebeszélve és folyamatosan a japánokat szidva visszacsomagolta az órát, hogy vigyem a márkaszervizbe. Olyasmit szövegelt, hogy nem jön ki a szerkezet és hogy előlről kell szétszedni... Nem is értettem. A márkaszervizben természetesen simán levették a hátlapot, kifújták a porszemet, nem kértek semmi pénzt. -
törölt tag
válasz
hallador #248347 üzenetére
Egy szóval nem ítéltem el a német óraipart. Sőt, emelem kalapom előttük.
A konkrét óráról írtam, hogy számomra nulla értéke van, mint tárgy. Bár ízlésről nem vitatkozunk, baromi csúnya órának tartom. Másrészt egykori tulajdonosa miatt is felőlem mehetne a szeméttelepre.
-
arn
félisten
válasz
hallador #248218 üzenetére
Egyelore ugy csinalom, hogy folyamatosan ugyanazt az orat hordom, igy nem gond. Kesobb meg vagy igy marad, ha nagyon hozzam no, vagy alkalmi ora lesz, amikor lesz ra idom. Ezek azok az aprosagok, amik nem nagyon derulnek ki, amikor az ember mechanikus orara adja a fejet.
Eddig absz gondozasmentes orakra szavaztam mindig, most elvezem, hogy egy szep mechanikust viselek, ami ugyan nem olyan pontos, es torodni kell vele, de kepvisel vmit, nem csak egy eszkoz. A korabbi oraimhoz inkabb azert kotodtem, mert sokmindent megeltunk egyutt.
Lehet ket mechanikus felesleges lesz hosszutavon.
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #248139 üzenetére
NIncs 3x árkülönbség. A 7S26 szerkezetes 5 és 7S3x/4R3x szerkezetes 5 Sports modelleket úgy 10 éven át párhuzamosan gyártotta a Seiko, nem volt sose háromszoros árkülönbség köztük, többször hoztam már egymással összehasonlítható példákat (például itt), várom tőled is a hasonlókat.
SLA nincs semmilyen modellben, az a típusszám, a szerkezet neve 8L. És nem azért kerül annyiba, mert hasonlít egy régi órára, az ugyanolyan szerkezettel szerelt azonos kategóriájú órák (mondjuk búvárok) nagyjából ugyanannyiba kerülnek a márkánál.
-
fattyu
veterán
válasz
hallador #248130 üzenetére
mi bajod van az sla-kkal?
azért mert nem grand seiko van ráírva? gyakorlatilag az. a szerkezet is a kidolgozás is a minősége is.
oké a számlap nem olyan csicsa fancy mint ahová mostanában a GS megy de anélkül pont jól megvagyok.lerakom a zenith el primero mellé és nem gondolom bárki azt mondaná hogy minőségben érezhető difi van.
drága ? az.
még mindig olcsóbb mint a fűtés lesz télen
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #248130 üzenetére
Ugye vágod hogy az egész világ folyamatosan változik, benne a órákhoz való viszonyunk is, ezért nem lehet folyamatosan ugyanaz a kínálat, hanem alkalmazkodni kell a piac igényeihez?
60 dolláros automatát nem éri már meg gyártani a Seikónak, nagyon szűk réteg akar ilyen egyszerű kivitelű, nem divatos, kicsi, gazdaságtalanul üzemeltethető órát venni. Azért is van olyan sokféle, nem ritkán egészen őrült színváltozata egy mai ötösnek, mert leginkább már divatcikk egy nosztalgikus, idejétmúlt, de érdekes mechanikus szerkezettel. Aki olcsón akar megbízható és sokkal inkább praktikus használati tárgynak tekintett órát venni, az valami kvarcot vesz, mondjuk a gyártó valamelyik budget márkájából. Vagy valami okosórát.
A 7S és 4R között pedig messze nincs olyan különbség, mint ahogy többször írtad már, ráadásul az új funkciók nem befolyásolják a megbízhatóságot és szervizelhetőséget. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
hallador #248049 üzenetére
Én szívesen fizetnék még picivel többet is, de a 6R szerkezet semmi esetre sem kell. Néztem teszteket 6R Seikokról, eszméletlen pontatlan, ilyen napi 20
sec eltérés. Az első az SPB253 szerintem nagyon kafa kinézetre, de az új King Seiko is tetszik, csak sajnos az is 6R-el van szerelve, illetve ahogy látom a szíja picit lóg, mint a régi 30-40 éves Datejustoknál.
-
LimaBravo69
tag
válasz
hallador #247935 üzenetére
óóóó, itt tényleg félrement a bejegyzés, valóban nem a Zeppelin lett "letucatozva".
Amúgy kösz az infókat, bőven volt benne új.Ami a Rolex márkát illeti: megnéztem az arn topiktárs által említett wilhaben oldalt, tényleg meglepő mennyiségű eladó Rolex van, pedig csak a Submarinerre kerestem rá. Majd' 110 találat van.
Szóval ha úgy adódik, még a komornyikot sem kell elküldenem sorbaállni
(mert akkor veszek egy párat azértis!!
)
-
LimaBravo69
tag
válasz
hallador #247896 üzenetére
És ez jó szerkezetnek számít?
Az eddigi itt olvasottak alapján az ETA a csúcs. Legalábbis ez volt a leggyakrabban emlegetve, mint ETAlon.
Hoztam pár katalógust az üzletből, köztük egy Zeppelint is.
Nemigazán ismertem sokkal a vásárlás előtt a márkát, meglepve láttam az automata modelljeik árszinjét.Külsőre - képek alapján - nincs nagy különbség a kvarc és az automata között.
A tok kidolgozásától teljesen le vagyok nyűgözve (igaz, nincsenek igazán drága óráim). -
arn
félisten
válasz
hallador #247742 üzenetére
Tetszeni kulsore tetszik, csak a hibaival kerdes tudok e egyutt elni, ami az elso pillanattol zavar, az valszeg kesobb is zavarna. De alszom ra parat, 30 napig lehet visszakuldeni, majd figyelem a mukodeset.
Ha visszakuldom, lehet pihentetem ezt az oravasarlast, az orienttel ugyis kell meg tapasztalat a mechanikusrol (vhol ez is befolyasolja a junghans sorsat).
-
arn
félisten
válasz
hallador #247641 üzenetére
Ezek regen epp ugy mukodtek, mint manapsag - kiirtak egy tendert, ilyen meg ilyen felteteleknek kell megfelelni, es jelentkezett ra negy gyarto, amibol kivalasztottak a legmegfelelobbet. Abban a korban es akkor nem hiszem, hogy sokkal jobbat le tudtak volna tenni az asztalra ezekkel a feltetelekkel.
Persze aztan ahogy az ido telt, szulettek jobb megoldasok, de ott ez nem egy csodalatos mechanikus ora, hanem egy muszer a sok kozul. De ez olyan, mintha a mai szamitogepeket hasonlitananak az apollo 11 szamitogepehez.
A moonwatch az akkori korszak technikai vivmanyait testesiti meg, de alapvetoen a mechanikus orak is errol szolnak. El kell donteni, hogy mit szeretnel tole, egy mai korszakhoz jobban illeszkedo orat, vagy az igazit. Azaz ora nem lett rosszabb semmivel sem, csak a vilag valtozott meg korulotte.
En rajongok az elso hordraszallashoz kapcsolo dolgokert, mert az emberi teljesitmeny egyik csucsa volt, hihetetlen erofesziteseket tettek eleresehez. Igy tuti az egyik elso dragabb ora lenne, es olyat vennek, ami a legkozelebb all az eredetihez. Hogy hordanam e, az mas kerdes.
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #247640 üzenetére
Ha újra elolvasod a pár sort, akkor láthatod, hogy nem foglaltam állást.
De tessék: szerintem jóval kisebb lenne a kereslet egy változatlan formában gyártott holdas Speedmasterre, az embereket csak a kinézet meg a worn on the Moon felirat érdekli, de kell a kerámia lünettabetét meg a METAS meg a sokkal szebb kidolgozottság. Egy régi Submariner lehet sokat ér, de mai szemmel nézve gagyi, a tok kidolgozása kezdetleges, a szíja, csatja zörgős, az óra kicsi...#247641: Az ugye feltűnt, hogy arn le se írta az automata szót?
-
arn
félisten
válasz
hallador #247598 üzenetére
errol sok infot nem lattam ott - J101.85. bar fogalmam nincs jobb e ebbol a szempontbol. amugy igen, 1000 euro sok egy kvarcert, de maxbill formaju orat mashol nem kapok, en meg regota szeretnek egyet.
az automatajukkal sokaig szemeztem, de az igazan autentikus verzioja nem jott be (34mm, datum nelkul, vilagos oraszij, felhuzos), ha meg mar nem az, akkor maradjunk a maxbill jellegnel, es a junghans belsonel.
mar megrendeltem, majd vmikor a heten valoszinuleg megjon. majd tesztelem egy kicsit, de ha rendesen szinkronizal, igazabol a kvarc reszenek pontossaga szamomra lenyegtelen. csak azert irtam, mert a multkor epp ezen vitatkozunk, hogy mennyire majer egy seikoban ilyen pontossag, ha az ember a vilag vegen van, es nincs mihez beallitani. velem ha elofordul, nem egy dress watch lesz velem az tuti
ez elvileg tudja, olcsobb annal, es ikonikusabb csomagolasban.
majd akkor viselem, ha kell egy vegtelenul konnyu, szep de egyszeru es pontos ora.
-
joey04
titán
válasz
hallador #247595 üzenetére
Igen, elolvastam közben az Akkor és most: a svájci óraipar sorozatot, itt írnak is ezekről.
És a mechanikus óra kérdéskörén is átrágtam magam, ezt is megnéztem.
#247579: nincs kizárva, hogy így lesz, de akkor max egy témával több, amiben valamivel jártasabb leszek, mint az átlag.
#247581: igen, eddig ezt találom a legjobb oldalnak, sok történelmi és szakmai cikk van, és akkor majd még a videók.
#247584: Ez így van, csak szeretek mindent úgy venni, hogy képben vagyok a dolgokkal.
#247585: még csak most alakítom ki az igényeimet, azért nem is kértem konkrét márkát, órát ajánlásra. Meglátjuk mennyire lesz fontos ez nekem.
#247588: köszi! Az itt hirdető emberek általában megbízható tagok? Nem tudom szabad-e említeni neveket, de így a hirdetéseket böngészve 2 ember is feltűnt, akiknél sok olyan modell van, ami ritka és/vagy várólistás. Ezek a "flipperek" lennének? De nem copy szart árulnak gondolom.
-
arn
félisten
válasz
hallador #247194 üzenetére
Az utobbi evek optikai szenzorai pulzusmeresre mar eleg jok, a mellkaspant sem sokkal jobb (bringan, evezesnel hasznalom, maszasnal egyaltalan nem), mernek mar hrvt, stresszszintet, elore latod, hogy megbetegszel, meg azt is, hogy mikor labaltal ki belole. Hogy aludtal, mennyire volt megterhelo az edzes, kipihented e magad, stb es ez csak a pulzusmeres. Probalj ki egy garmint, hihetetlen sok visszajelzest ad, amirol amugy fogalmad se lenne.
Az oxigenmeres az meg messze nem ok, a jellegebol adodoan a vernyomasmeres lehet sose lesz az igazi. De nem ez a lenyeg, hanem mindig veled van, es figyelmeztet, es akkor normalisabb muszerekkel meg lehet vizsgalni. Biztos vagyok benne, hogy meg nagyon sokfele diagnosztikat fognak csinalni, es ezeket kombinalva hosszutavon merve sokfele kovetkeztetest le lehet vonni. Ezt igazabol meg az orvosi muszerek se tudjak, mert csak egy rovid idot mernek tobbnyire, meg akkor jutsz hozza, ha mar vmi gond van.
-
arn
félisten
válasz
hallador #247175 üzenetére
Barmelyik radios, vagy netre kotott okosora. Itt a kerdes a szinkronizaciok kozotti pontossag, egyszeruen nincs ertelme olyanra aldozni, amit mar egy filleres szerkezet is tud, max mashogy.
Egy mechanikus oranal vhogy megertem, hogy van vmi presztizse, multja, meg igazabol nem is elsodleges a pontossag, hanem akarnak egy feleslegesen tulbonyolitott mechanikus muremeket, ami kepvisel vmit.
Quartznal ez vhogy a ket szek koze eses, persze biztos van piaca, amugy nem csinalnak.
-
dzsi23
addikt
válasz
hallador #247006 üzenetére
Igen, tetszett, most is tetszik, de ettől még nem lesz igaz, mivel rengeteg Seiko van, ami legalább annyira "autentikus", mint az a Poljot. És nem mindegyik milliós, de ha valamelyikért elkérhetnek miliókat, miért ne tennék? Szerintem nagyon jól teszik, végül is a Seiko nem szeretetszolgálat, nem kell, hogy mindenkinek szimpatikus legyen az árpolitikájuk. Én sem örülök, hogy drágulnak az óráik, meg annak sem, hogy minden más is drágul.
De a drágulás legalább ösztönöz, hogy tanuljak, fejlődjek, és több pénzt keressek. -
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #246760 üzenetére
Az SKX a belépő szintű búváróra volt a maga korában, elődje a 7002, utódjának az SRP teknőcöket tekinteném, hiszen akkoriban jelent meg, mikor az SXK gyártását befejezték és most azok a legolcsóbb Seiko automata búvárok.
Az SKX formája se új találmány, az emlegetett 7002 is ilyen volt és előtte a kvarc modellek szintén.
A jelenlegi 5 Sports sorozatot már a Seiko is SKX stílusúnak nevezi, jófejek, átveszik a rajongók elnevezéseit, ahogy más modelleknél is előfordult már.
Az új 5 Sports GMT listaárát nem fair a kifutott búvár okosban Szingapúrból rendelt sok évvel ezelőtti árához hasonlítani, ez egy teljesen új szerkezet, teljesen más idők, más piac. De ha hasonlítjuk, akkor egy SRPD55K1 95.000 forint, a kifutó SKX pedig talán 150.000 volt, az új GMT pedig 180.000, sehogy se jön ki a kettőfeles szorzó.A Seiko három árkategóriában nyúl vissza a múlt formáihoz, legdrágább, tényleg milliós órák az SLA nevű, 8L szerkezetes 62MAS, Willard és a 300 m-es reissue-k, ezeket követik a 6R15/35 szerkezetes, 3-500.000 forintos SPB-k és legalul a 160-250.000-es SRP-k.
-
lenox
veterán
válasz
hallador #246592 üzenetére
Nyilvanvaloan nem hordtak. Marmint en tudom, hogy nem hordtak, mivel csaladban volt, de aki azt hallotta, hogy nem volt rajta kopas, annak is nyilvanvalonak kell lennie, tehat ez az egesz "de biztos hazudtak" meg felteteles modban irva is rosszindulatu hangulatkeltes, olyan, mint amit itt irtam.
-
dzsi23
addikt
válasz
hallador #246185 üzenetére
Tehát eltaláltam, hogy megint a szervizdíjra céloztál... nagyon érzékeny téma ez nálad.
Mikor is volt tucat-trend a Far Cry 6-os Hamilton? Én még nem láttam itt, de lehet rosszul emlékszem.Viszont szeretem a Far Cry-t, abban láttam meg az órát, érdekesnek találtam, rákerestem, és beraktam ide 2 képet. Ezzel már "rámentem"?
Venni nem szoktam tucat-órákat, csak beszélni szoktam róluk, de ez egy órás fórum; nem arra való, hogy órákról beszéljünk, megosszunk újdonságokat, érdekességeket vagy ami éppen tetszik? Ha ezzel szerinted "rámegyek", hát... oké, akkor "rámegyek"...
Persze, nem lenne muszáj újdonságokról beszélni, lehetne századjára is ugyanazt írni, ahogy te teszed: drága szerviz... Én meg írhatnék századjára pl. a Mako 3-amról (bár már rég nincs meg); érdekelne még valakit? -
törölt tag
válasz
hallador #246180 üzenetére
Igen, mindhárom óra az enyém. A Bulova sajnos már nem kapható, évekkel ezelőtti modell. Én is használtan szereztem be az Ebay-ről. A Citizen azért nagy kedvenc, mert ez a gyűjteményem első darabja. A Seiko a legújabb szerzemény, számomra nem tucatdarab, tetszenek a részletei: tokforma, dátum elhelyezkedése, kronográf, stb.
-
dzsi23
addikt
válasz
hallador #245623 üzenetére
"ugyanazt csinálod mint fagyalllo kolléga"
Amikor mindenkivel szembemész, nem merül fel benned, hogy esetleg te választottál rossz irányt? Persze, értem én, hogy nehéz beismerni a tévedést, és nyugodtan lehet a széllel szemben h.gyozni, de nem szégyen, ha inkább megfordulsz.
"megmagyarázod rendesen, hogy miért neked van igazad"
??
Éppen ez az érvelés lényege!
Neked is ezt kellene tenned, nem csak azzal dobálózni, hogy nekünk nincs igazunk, nem úgy van, ahogy mi mondjuk, vagy nem a kérdésre válaszolunk... ja, meg fúrókat emlegetsz... a fúró használati tárgy, gondolom, nem viszed magaddal bevásárolni, esetleg moziba, de kirándulni vagy nyaralni sem...
"Megmondták. Elavult órád van. Én a helyedben már cseréltem volna legalább egy 4r-e a szerkezetet"
Ne szavanként értelmezz már egy mondatot, hanem egészében.
Én nem azt mondtam, hogy a 7S rossz szerkezet (sőt, konkrétan leírtam, hogy jó), miért kellene lecserélnie, ha megfelel neki? Csak azt mondtam, hogy ma már nem lenne versenyképes.
"ha nem lehet akkor is"
Miért ne lehetne?
És nem, most sem mondom, hogy cserélje le bárki is... amúgy is te érvelsz folyamatosan a szerkezetcsere mellett, én a szervizelést pártolom. De ha már cserélném, akkor nem 7S-re cserélném a 7S-t, hanem 4R-re/NH-ra.
"Dehogy is az automata óra lényege, hogy kézzel is lehet húzni nem?"
Igen, nálam pl. az a lényeg, nálam a kézihúzás az alap. Másnál pedig egy extra funkció, amit jó, ha tud a szerkezet (nem, nem létszükséglet, írtam fentebb, de akkor is jó dolog).
"nem kell majd 2 - 3 évente mondjuk tömítést cserélni benne vagy részleges szervizt csinálni rajta, megmondta a szakértő is"
Nem tudom, mit szedsz, de ilyet senki sem mondott...
És nem fogom sajnálni a tömítést, kicseréltetem, ha kell... az óra van értem, nem én az óráért, szal nem fogom egy gumikarika miatt stresszbe vágni magam. Kézihúzós órát (értsd: nem automatát) se vegyen senki, mert tönkremegy a tömítés a tekerés miatt?
"már szórakoztat a sok összeszedett okoskodás...
"
A fejünkbe látsz.
Ja, mégsem, mert fagyalllo már leírta fentebb, hogy szórakoztató vagy. Köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest