- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #276943 üzenetére
Aston Martin Cygnetet nem lehetett megvenni, hanem valamelyik drágább modell mellé járt "ajándékba", hogy amikor anyu megy vele a belvárosba, akkor lássák, hogy van azé" rendes paripa is otthon, nem csak egy szegénységszagú Toyota kisautóra futotta.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #275858 üzenetére
Nekem ez már casual
Amúgy az is jó, amit linkeltél. Talán egy kicsit karakteresebb megjelenést keresek, de talonba teszem ezt is
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #275853 üzenetére
Köszi, ez nem rossz.
Ezt nézem még.
-
stellaz
veterán
válasz
Dapro #275634 üzenetére
A bluetooth benne nem okos ficsőr szerintem. Annyit tud, hogy onnan is tudod állítani és tud neten is szinkronizálni és egyáltalán nem szükséges az óra teljes körű használatához. Kivétel a metál kocka esetén, hogy a töltöttséget csak a szoftverben látni, gondolom, hogy a kijelző arányai megmaradjanak. Na, ezt egy külön léptethető funkcióként az órába volna tenni.
Az óra vízállóságát feltüntetni szerintem nem baromság, de ez persze csak az én véleményem.
A régi kijelzője egyébként baromi kontrasztos, a solarosoké már nem ilyen jó, de még a metál fejlettebb kijelzője is olyan, hogy talán szürkületkor kontrasztosabb, de napfény alatt nem. (meg jobban megy a metál kivitelhez, mert kicsit fémesebb az egész kijelző)
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #275627 üzenetére
Az 5600-as 87-ben jelent meg és 92-ben kapott másik szerkezetet, és talán 96-ban lett resin tokos.
Nekem 92-es van elvileg, ami még a 87-es design, igaz színeiben fekete arany, de ekkorra már sokféle színben volt kapható.
Keskenyebb a tok is, meg a szíj is a mostani 5600-nál, jóval kisebbnek hat és arányosabb is, igaz, a gombjai viszont kiállnak a bezelből, így nincs annyira védve (bár kézen ez szerintem nem számít). -
stellaz
veterán
válasz
tboldi #275571 üzenetére
Na pl erről beszélek, hogy drágult a Seiko. Ennek az órának a tök ugyanilyen elődje (csak a szerkezet volt volt még az 7S26r és 100 m helyett csak 3 m-ig volt vízálló), amazonról 22 ezer forintért vettem, de itthon is ~30 ezer volt, ez pedig rögtön 80 ezer felett nyitott, amint kifutott a régi, amire így nem magyarázat az árfolyam és az infláció, de szerintem a műszaki változás sem.
Gondlom szeretnék magukat a kínai gyártók fölé pozícionálni az áremeléssel is, ami akár be is jöhet nekik, de az biztos, hogy nyomós okot kell tudniuk mutatni, hogy valaki egy alap Seiko helyett miért ne egy top kínait vegyen (pl San Martin), akár tök ugyanezzel a szerkezettel.
-
stellaz
veterán
Tegnap sétálgattunk az Andrássy és megnézve az óraboltokat... Én már semmilyen kapcsolatot nem látok az árak és a termékek között. Mondjuk a luivuttyon bolt előtt az utcán álltak sorban az emberek a hidegben, szóval nem csodálkozom semmin.
-
stellaz
veterán
Korábban írtam, hogy a Casio GMW-B5000 G-shock nem soha nem töltődött 5 csíkra még nyáron sem, most meg egyenesen lement 1-ra. Aztán aztán esete zseblámpát állítottam rá, azzal reggelre felment 2 rubrikára a töltöttség, majd reggel fölé tettem egy erősebb GU10-es lámpát és délutánra láss csodát, felugrott full töltöttségre.
-
stellaz
veterán
válasz
ricsik #274598 üzenetére
Tegnap is az ablakban volt szinte egész nap, de a kezemen is mindig az ablak felé néz közvetlen közelről. Nyáron többször is tettem a ablakba egy pohár vízben. Na majd megpróbálom megint, Illetve kikapcsolatam az automa BT szinkront, bár a napló szerint egyébként is csak akkor csinálta, ha manuálisan csatlakoztattam a telefonra.
-
stellaz
veterán
Casio gmw5000b (full metál gshock) órával kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy napi hordás mellett még nyáron is csak 4 rubrikára töltődött az ötből, most pedig napi hordás mellett is 2-re esett vissza. Napközben kap fényt, pont ablak mellett ülök, ing se takarja.
Másnak ezzel mi a tapasztalata?
Előző soláros kocka G-shock maximum tél végére esett egy osztást az ötből.
-
stellaz
veterán
Nézegettem az új Patek Cubitust és valahogy ismerős volt a forma.
Szerintem a Casitus név találóbb lett volna
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273642 üzenetére
Engem az zavar, hogy a Casio valamiért vonzódik a mimikrihez a mutatók tekintetében, aztán így sokszor hiába a jó szín, ha oda a leolvashatóság.
Kérdésedre: a kiegészítöit nem ismerem ennek a típusnak.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273633 üzenetére
Télen érdemes annyit figyelni rá, hogy ne legyen mindig ing/pulóver alatt, illetve ne egy sötét helyre tedd le, ha éppen nincs rajtad.
A soláros órában az a legjobb szerintem, hogy bátran lehet használni a funkcióit, nem fog hamarabb lemerülni tőle. -
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #273624 üzenetére
Jogos is lehetne, bár azért elég sok oltást, de még tiltást is kaptam itt én már, mert leírtam , hogy mi teszik vagy mi nem, szóval előbb a gerendát kell észrevenni a saját szemekben...
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #273621 üzenetére
Erre gondoltam, csak már elég késő volt tegnap, te meg rákötötted a telefonos hülyeséget, de attól még áll, hogy a napot szerintem mindenki tudja fejben követni, nem kell hozzá se óra, se telefon. Jó, nyuggereknek vagy eltérő munkarendben dolgozóknak jobban összefolyhat.
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #273619 üzenetére
Legjobb, férfias méret
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #273617 üzenetére
Te is kezded?
De végül is, te vagy a második, aki szerint elég a telefon is.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273609 üzenetére
Jó cucc, szerintem a legjobb modell a GA sorozatból, fontos, hogy egy óra jól leolvasható és használható legyen. A nap kijelzést abban a vonatkozásban írtam, hogy ha a másik jobban tetszik vagy használhatóbb, akkor kár lenne korlátozni magadat ez miatt, mert az emberek legnagyobb részének haszontalan funkció , úgysem fogod nézegetni. A számlap arányai meg ugyanolyanok maradnak, akármit mutat, csak a kolléga rögtön személyes támadásnak vette
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #273592 üzenetére
Ok, ezzel nincs tapasztalatom
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273587 üzenetére
Mondjuk a dátumot mutatni van értelme, de akinek a napot az óráról kell megtudnia.....
-
stellaz
veterán
válasz
dionaea #273571 üzenetére
Az én G-shockom több, mint 30 éve láttam meg a napvilágot és köszöni jól van, azt hordom nap, mint nap, viszem uszodába, Balcsiba, bringázni, edzeni, pakolni, bevásárolni, stb.
Miközben a metál kivitel pedig tudott egy teljesen új megjelenést is hozzátenni, úgy, hogy továbbra is ugyanaz az óra maradt. -
stellaz
veterán
válasz
tboldi #273567 üzenetére
Nekem van az ős, napelem nélküli, az nagyon kontrasztos, a napelemes észrevehetően kevésbé, ahogy egymás mellé teszed őket, az STN bizonyos esetekben talán kontrasztosabb, de erős napfény alatt szerintem nem jobb. Viszont a fémes színe nagyon jól megy a fém kivitelhez és van egy hightech feelingje tőle
Az sima inverzet meg már felhősebb időben alig tudtam leolvasni világítás nélkül. -
stellaz
veterán
válasz
Szatee #273564 üzenetére
Szerintem a régebbi G-shockok sosem volt a mai fitnesz órák megfelelője, nem volt sportóra Azért volt, hogy kibírja, ha focizok a haverokkal, vagy kosarazok, bringázok, vagy bírja a motorozást, a mindennapos tevékenységeket, fizikai munkát, de nem edzésprogram monitorozására készölt. Korábban ilyenre maximum a profi sportolók tartottak igényt, nem a hobbisták. Lépésszámlálót is maximum a profi túrázók vettek, senkinek nem kattogott ilyeneken az agya. Létezett futóknak készült Casio is, volt nekem is, de az ilyesmi csak réteg termék volt és nem is volt G-Shock. A túrázós G-Shockot most nem keverném ide, az megint nem egy fitnesz óra.
Ahogy szerintem ma sincsen ilyen elvárás, illetve akinek van, az vesz fitnesz órát vagy valami profi cuccot, aztán nézegeti.
A BT kapcsolat meg nagyon helyesen nem baszogat értesítésekkel, ha okosóra kell(ene) majd nézek okosórát (nem). -
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273557 üzenetére
Van múltja. Pl 1995-ből az STS-73 küldetés a Columbiával, meg lehet számolni hány G-shock van a képen. Jobb oldalsó sorban a középső embernek a kezén látszik is a fémtok a műanyag burkolat alatt.
Szerintem kintről nem igazán lehet olcsóbban találni. Ha az inverz kijelzőnél maradsz, azt azért nézd meg élőben, nekem nem jött be a mindennapokban, bár az én szemem már romlott az elmúlt időkben.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273550 üzenetére
A G-shockoknsk van egy belső magjuk (tok), azon van egy külső borítás még (bezel).
Van minden variációban műanyag (resin) tok - műanyag borítás, fém tok - műanyag borítás, stb.
Amit linkektem, az az eredeti felállás, ahogy megjelent a G-Shock 1983-ban, fém tok - műanyag borítás. Mindegyik verzió jó, annyi, hogy a fém tokosak kicsit nehezebbek, szebb a menetes hátlap, jobb a kijelző (az inverz is, ha olyan), jobb a szíj (a műanyag is puhább), Made ín Japan. Nem minden oldalon látszik vagy írják, hogy melyik fajta, felállás, jellemzően a 100 ezer forint feletti modellek acél tokosak, rá kell külön keresni esetleg, ha nem egyértelmű.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273542 üzenetére
A Casio kocka G-shock szerintem kb a világ egyik legjobb órája. Ha a keretbe belefér, akkor viszont az acél tokos verziót venném, hagyományos kijelzővel. Az inverz rosszul olvasható.
Pl eztA
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #273413 üzenetére
A leolvashatósága ennek sem lett igazán jó, pedig az alapkövetelmény lenne szerintem.
-
stellaz
veterán
Most pont 2 hónapja hordom a Casio G-shock GMW-B5000-et.
Szerintem ez egy piszok jó óra, azt kell, hogy mondjam. -
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #273107 üzenetére
Jah, hajnal volt, direkt itt néztem meg, hogy ne mondjak hülyeséget
https://seikoboutique.hu/ora/SSB425P1 -
stellaz
veterán
válasz
andrew01 #273094 üzenetére
Kvarcban csak az a borzasztó, ahogy - kevés kivétellel- a mutató lép és ha nem is pontosan üt az indexre, az kb hordhatatlanná teszi számomra. Volt Timexem, amit ezért gyűlöltem meg.
Kvarcban pont ezért jó is lenne a két mutatós, a digitális kijelzős meg aztán szintén jó. Persze a nagy kedvencem a folyó másodperc mutató. -
stellaz
veterán
válasz
vasim.ragat #273058 üzenetére
mutatja az időt, tehát végül is mutatós
Amúgy nálam abszolút kritérium a jó leolvashatóság, szóval talán egy-két kivételtől eltekintve valami military stílusú óra lenne a nyerő, esetleg Bauhaus dizájn. És csakis kvarc. -
stellaz
veterán
Mivel eladtam a Seikomat, ezért most mutatós óra nélkül maradtam. Gondoltam kéne nézni valami casual órát, de szerintem ez teljesen korrekt kinézetű inghez is.
-
stellaz
veterán
válasz
margithid #273039 üzenetére
Ha hordod, akkor nem kell figyelni sem, meg bajlódni sem.
A solaros Casiot azért szeretem jobban, mint az elemeset, mert így a funkciókat (óránkénti csipogás, világítás, időzítő, bluetooth funkciók, stb) nem azzal az érzéssel használom, hogy akkor most ez vajon mennyit merít az elemen. -
stellaz
veterán
válasz
djeperto #272980 üzenetére
De a kvarc kifejezés az csak az időmérésre vonatkozik nem? Aztán, hogy neten, rádión szinkronizál vagy a torony óra szerint állítja be a tulaj, az már más kérdés. Minden számítógépben, még az Apple watchban is van egy kvarc óra, hiszen offline is méri az időt valahogyan.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #272965 üzenetére
Az egész órát értem, szerkezetestől. A tokot, szíjat nem tudom megítélni, a design számomra 12 egy tucat, de a válaszod szerint műszaki értelemben túlárazott az óra. Aztán, hogy valakinek tetszik -e annyira, hogy neki mégis megéri, az egy másik kérdés. Ebben semmi újdonság nincs, kb erről szól az egész óra ipar a Casio F91W felett
-
stellaz
veterán
válasz
bluemirage #272952 üzenetére
"Ha valaki egy sima, egyébként túlárazott quartz órát nézeget már 2 éve, szinte hetente és már csak 1-1 darab van kikopóban belőle, akkor az már mániákus betegség, vagy lehet megalapozott kereslet?
"
Igazából - ha kitartasz - ez így egy olcsó hobbi
-
stellaz
veterán
válasz
bluemirage #272944 üzenetére
A vastag, nem több rétegből varrott bőrszíj is ugyanígy viselkedik?
-
stellaz
veterán
Metál G-shock napi hordás mellett
egyáltalán nem kapcsolódikmár beszédet jópár karcot, pedig alapvetően vigyázok rá. Sajnos ettől tartottam, de akkor is napi hordós óra marad, végül is azért van. -
stellaz
veterán
Ma felprobaltam egy 43,5 mm-es Lunar Pilotot és azt kell mondjam, hogy jó volt a 17,3-as csuklómra. Kirakatában bazi nagy, kézben fogva bazi nagy, felvéve pedig normál méret. Fém szíjjal kifejezetten jól mutat. Van benne egy időtlen elegancia és mérnöki műszer jelleg.
Illetve a casioakot is próbáltam, az is kompakt méret, akinek a kocka G-shock jó, annak ez is jó.Az óra boltos nő egyébként azt mondta, hogy az enyémnél sokkal vékonyabb csuklójú emberek vannak és a férfiak - ki tudja miert - amúgy is mind azt mondják, hogy nagyon vékony a csuklójuk
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #272752 üzenetére
Még nem tudni, majd idővel kiderül
-
stellaz
veterán
válasz
Churpik #272731 üzenetére
Dévó Lajosa volt egy kollégáimnak. A nap egyik felében azt ecsetelte, hogy micsoda fantasztikus autó és még soha nem volt semmi baja, a nap másik felében meg a szerelőket szidta, hogy soha nem képesek tisztességgel megjavítani az autót és mindig átverik. Egyszer még az ajtaja is leesett.
-
stellaz
veterán
Ez a lume egyébként elég érdekes dolog. A fiamnak van egy pizsamája, amin a minta egész éjjel elég erősen világít. Olyan festéket nem tudnak venni az óragyártók?
-
stellaz
veterán
Ma voltam a bécsi Swatch boltban.
Omega Swatch - jól néznek ki
Blancpain Swatch - nem jól néznek kiEgyébként a Swatch Irony az hol áll a svájci órák csipési sorrendjében? 200 eurós áruk annyira nem vészes elméletileg.
Néztem pár 50+ ezer eurós órát is...hát... második ránézésre sem értem ezeket.
-
stellaz
veterán
Most számolgattam egy kicsit, ha egy mechanikus óra napi 30 sec járáseltéréssel üzemel, akkor az egy 99,96528% pontosságú óra. Azért ez nem rossz ilyen kis fogaskerekes cucctól.
Egy átlagos kvarc pedig kb 99,99965% pontos. -
-
stellaz
veterán
válasz
Memmaao #272559 üzenetére
Persze, egyik ajánlott árat sem kell elfogadni, a picsába is elküldhetett volna, hogy pofátlan az ajánlatom, egy szavam sem lett volna rá. De nem tette, hanem elfogadta azt.
Viszont volt írásbeli megállapodásunk (a levelezés) és az árut kifizettem, ő pedig azt visszaigazolta írásban, így innentől az óra az enyém volt szerintem jog szerint.
Persze most már mindegy, köcsög volt, eleve így is tervezte és még a pofája is nagy volt mellé. Nekem is ajánlottak már több pénzt már eladott termékre, de eszembe sem jutott azt elfogadni ezen a módon. -
stellaz
veterán
válasz
Memmaao #272551 üzenetére
Igen, ez az opció nekem is eszembe jutott, mert fent is hagyta a hirdetést egész végig, ami pont most került le, hogy sajnos váratlanul elutazott és így nem tudja elküldeni napokig.
Másként nézve eladta a már az én tulajdonomban lévő órámat másnak....
Amúgy pont azért alkudtam ennyit, mert nem bíztam az illetőben és ennél több pénzt nem akartam kockáztatni. -
stellaz
veterán
Megnéztem élőben a Lunar Pilotot, de így valahogy már nem adja ki, képeken, videón sokkal jobban tetszett.
Egyébként kint van a boltban Bulovából egy jelentősebb kínálat, ránézésre vannak köztük érdekesek, a szó jó értelmében. -
stellaz
veterán
válasz
Lev Abalkin #272541 üzenetére
Köszi. Megírtam az illetőnek, hogy ezt a fáradságot most venni fogom és nem érdemes nagyon bíznia abban , hogy 50 ezer alatt van az érték. Erre most visszautalta hiánytalanul.
Így végül is csak a közel egy hetes szarakodást buktam. -
stellaz
veterán
válasz
Memmaao #272536 üzenetére
Nem a 10 ezerért megyek rendőrségre, hanem a tényért, hogy egy csaló pont abban bízik, hogy ennyiért senki nem megy a rendőrségre, ő meg nagyüzemben húzza le az embereket.
Ha páran elmegyünk és 50 ezerig eljut a dolog, az már 2 év letöltendő lehet.
Magárol azt állítja, hogy Mezőkovácsházán lakik és nő , szerintem meg egy viszonylag értelmes, fiatalabb fickó. Pont annyi dolgot árul, hogy kb hiteles (könyvek, tv okostó, óra),.egyik sem igazán nagy értékű, de jó áron van. Szerintem szakmányban fizetnek nek kisebb összegeket, összességében százezreket lehúzva. -
-
stellaz
veterán
Nah... olcsó Citizenem úgy tűnik nem lesz mégsem. Nem teljesen váratlan módon, ma az eladó bejelentette, hogy váratlanul ott ragadt napokra a családnál és hát ugye nincs nála az óra, így inkább visszautalja a pénzt holnap reggel.
Ha holnap délutánig nem jön pénz, akkor mehetek a rendőrségre feljelentést tenni... Nem sok kedvem van hozzá , de rá fogom szánni az időt, hogy rohadjon meg az ilyen szarházi, link tróger. -
stellaz
veterán
Ma mozi után bementem egy óraboltba, ahol volt Casio, Seiko, Citizen, VE, Tissot, Zeppelin, MIDO meg pár divatmárka és kicsit megszemléltem őket.
Csak úgy nagy hirtelenjében a benyomások.
TISSOT: amennyire nem kedvelem ezt a márkát, úgy egész szép és menő kinézetű óráik vannak, nem csodálom, ha sokat eladnak belőlük
SEIKO: hát... ezek közül egyik sem tetszett (Prospex széria, meg még valami)
Citizen: általában nem jöttek be, de volt 3-4 modell, ami kifejezetten érdekes volt és jól is nézett ki. Volt valami búvár órájuk, talán ECOZILLA néven fut, az élőben ütős
MIDO/Zeppelin: egyik sem tetszett, azok közül ami ott volt, olyan tucatóra feeling
Casio: látszik, hogy kisebbednek az órák, végre van kisebb méretű Edifice és jól is néztek ki, zafír kristállyal, meg szerintem titán is volt közte
VE: nem az én világom egyáltalán ez a bazi nagy cuccÁltalánosan az látszik, hogy egyre több a kisebb modell, ami alátámasztja a fenti okfejtéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest