- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Szulita28 #267294 üzenetére
Köszi! Egyelőre nem aktuális a vétel.
Ez a szöveg a weboldalán nem igazán értem, hogy mi akarna lenni:
"A tűzoltósággal, a rendőrséggel és a hadsereggel szorosan együttműködve minden kompromisszumot nélkülözve születtek meg a mechanikus órák Németországban. Ezen órák viselőjének nem kell attól tartania, hogy a legrosszabb pillanatban romlik el az akkumulátor."Az akciós áras óránál érdemes módon az eredeti ár magasabb, mint a fém szíjas verziójé. A leírása alapján alap szerkezettel és üveggel van szerelve, azaz az az ár nem reális. Mindegy, a mérete amúgy se jó.
Köszi a felajánlást, de debreceni vagyok és nem sűrűn járok Pesten. De azért, köszi!
-
driv4r
aktív tag
-
-
válasz
Szulita28 #263258 üzenetére
Ruhából, parfümből, optikai keretből többnyire több éves kifutott modelleik vannak. Vettem tőlük fundango sí kabátot negyed áron és néha pár kuriózum kifutott parfüm is fel felbukkan. Nem tudtam, hogy ez új modell, mindenhol, még Amazonon is kifutottként szerepel. C24-en még nincs is fent.
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #262954 üzenetére
Köszi!
38-39mm-ben jó lett volna gumival is, de szerintem jót tett neki a fém, így már simán hordható az én csuklómon is.#262955 xcvbxcvb:
Alin is találtam hasonló fkm szíjat, csak ott nem volt sárga, ezért nekem maradt a Bison, egyedüli opcióként, de fekete van ott is: [link]. Nem tudom, hogy ez ugyanolyan jó-e (vagy konkrétan ugyanaz-e), de a dizájn megegyezik a Bisonnal.
Fémszíjat sehol sem találtam, hivatalos forrásból pedig olyan ár és várakozási idő ajánlatot kaptam, hogy inkább megvettem egy konkrét órát, amin ez a szíj van. -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #260907 üzenetére
Köszi!
Jóféle FKM gumi, elvileg puha, rugalmas, tartós, és nem gyűjti a port. A tartósságot majd az idő eldönti, a többit meg tudom erősíteni, nagyon kényelmes.
Itt találod a honlapjukat, de én a német amazonról rendeltem végül. Alin is látok szinte ugyanilyet, de ott nem volt sárga.
Ma jött egy másik szíj is, ez már aliról, elvileg ez is FKM, hasonló a tapintása, de ez már nem annyira rugalmas, mint a sárga... talán a külső szövetborítás miatt, nem tudom. Nem vészesen merev, de ha meghúzom annyira, hogy csak egy ujjam férjen be a szíj és a csuklóm közé, akkor már nem annyira kényelmes. Most próbálom kicsit betörni, az éjszakát egy bögrében tölti, aztán meglátjuk. Szerintem jó minőségű ez is, csak kell neki egy kis idő.
Ja és szvsz. qrv@ jól néz ki.
-
válasz
Szulita28 #257943 üzenetére
Az új szériás Fortisok bitang rusnyák. Olvastam egy cikket, hogy az új CEO teljesen új arculatot akart, hát mit mindjak, sikerült. És a 2019-2022 közti időszakban kijött pár igen érdekes összvér Fortis. Még a jó öreg ETA valjoux szerkezet, de némelyik elég érdekes tokban, van amelyiken a régi Stratoliner bezel van, van amelyik tökön a szíj tengely fúrt, de nem úgy, mint a b-42, hanem pici fejű csavar. És a számlap sem lett szebb, pl a Stratoliner stopper mutató piros pálcája totál bazári lett.
pici fejű tengely, elég érdekes és a tokfül lehajlás is fura:
Itt valahogy egyáltalán nem megy az acél tokhoz a kissé antik számlap:
Ez már egy fokkal jobb, de messze van az előző szériás flieger vagy Stratoliner Panda Chrono-tól, a fakó piros szedő itt nagyon bóvkinak hat:
Itt legalább már a bezel kerámia:
Illetve ez a lume is nagy király:De csúfság téren az új széria mindent is visz. Ilyen az, amikor a minimál design valaminek inkább a kárára megy:
a régi Swatch Irony órák jutnak róla eszembe, vagy egy Bering.
És akkor azt még nem is említettem, hogy az újak esetén a számlap mellett belül a tok acél políros felülete látszik, ami szerintem lehangoló. A régi modellek esetén ott is volt egy skála, ami iszonyatosan jól mutat.:
Jó, ok, van ott egy gravírozás. Na bumm!
-
oba
addikt
válasz
Szulita28 #256740 üzenetére
Ebben a videóban mutatja az elején, hogy a négy funkció közül hogyan kell az appban hozzárendelni valamelyiket a gombhoz. Az ikon alapján a felső pont a dátum lenne, ami egybecseng azzal amit a weboldalon is írnak. Itt pont azt nem mutatja meg csak a napi cél és a 2. időzóna kijelzést. Én azt mondanám, hogy itt kell berakni azt a "31" feliratú ikont és akkor tudsz dátumot nézni. Azokon a modelleken ahol több mint 1 segédszámlap van ott valószínűleg több funkció is van.
-
oba
addikt
válasz
Szulita28 #256733 üzenetére
Ezt írják a weboldalon:
"Knowing the current date is a fundamental piece of information that is readily available through the push of a button. How would you be able to stay in the present moment otherwise?"
Nem néztem utána pontosan, de ezek szerint valamilyen gombnyomásra megmutatja valamelyik mutató a dátumot is.
-
dzsi23
addikt
-
-
No.01
addikt
válasz
Szulita28 #239601 üzenetére
Koszonom. CW van es meg tervezem is, h veszek egyet a kozeli jovoben
Az Omega nagyon-nagyon megfogott. Egy darabos oragyujtemenynek siman elmenne (nekem) de azt az osszeget en mar sajnalnam kiadni erte... Igy tenyleg marad a CW.
Igaz ott hianyolom a novelt jarastartalekot... a Seiko fele ~72 nagyon tetszene vagy a Longi fele 80... ezt kellen ugy kombinalnom, h ne legyen tul nagy es meg tetszen is. Sajna nem konnyu...Ma megtalaltak egy kerdessel: Ajanljak karacsonyra fekete orat. Tolem ez tavol all, de a legujabb CW C63 Colchester (minusz jarastartalek) azert meg nekem is tetszik.
Hasonlo arban mi van meg ami fekete es hasonlo stilus? Nem tul elegans, de nem is tul sportos (es nem utolso sorban kepvisel v.mifele minoseget)
Ha jol tudom egy Edifice-t fog valtani es 16,5-es csuklora lesz szoval tul nagy meret neki sem johet szoba -
Babarnew
tag
válasz
Szulita28 #238504 üzenetére
“Ugyan az utóbbi 1 évben kevésbé követem, de a "friss" Seamasterek mennek olyan 1,2-1,3 Misi körül, fémszíjjal, full szettben..”
inkabb 1,5 M lesz a femszijas full set uj Seamaster 300 a “kereskedoknel” mar ha lehet kapni epp, a butik ara egyebkent 1.910 e 👍 es szeptember ota Europaban mar nem adnak az AD-k kedvezmenyt se az Omegakra mivel a nagy kereslet novekedes (foleg a Rolex piac politikaja miatt) ezt nem indokolja…
-
siposadam
újonc
válasz
Szulita28 #238491 üzenetére
Igen,igen a kiírt márkából természetesen csak használt jöhet szóba ebben az ársávban, de nem bánnám azt sem.
Említetted hogy a fémszíj sokat nyom az áron Breitling esetében is. Az elképzelhető dolog,hogy utólag lehet találni hozzájuk,ha esetleg nem sikerül venni fémszíjas kiadást? Vagy elég ritkán találni eredetit hozzá,itthon? Köszi -
hallador
addikt
válasz
Szulita28 #236891 üzenetére
Nekem még van egy Marvin 560-am, és ezt az órát Big Marvinnak hívták, az 50-es évek közepéről való 37 mm.
kb a 70-es évek végén kezdtek nőni az órák a Quartz-ok megjelenésével. (Na azok sem 40 - 45 mm-esek voltak)
A Mechanikus órák pedig igazán a 90-es évek elején, amikor a Luftwaffe típusú pilóta órákról lejártak a licencek, és újra elkezdték gyártani a nagyobbnál nagyobb órákat. Akkor kezdett a 40 mm feletti kategória ismét terjedni. Addig is volt egy egy db ami ekkora volt, de egyáltalán nem volt jellemző.
Ma meg már vadászni kell azokat az órákat amik 33 - 36 mm-esek, mert nem nagyon vannak már ilyenek, amik megfizethetők lennének. és mechanikusok. -
gipsztigris
addikt
válasz
Szulita28 #236891 üzenetére
Azért a '70-es és '80-as években egy 42-es óra már big size volt.
Két napja rostáljuk a fingot a csuklóméret vs. óraméret témában, pedig csak meg kellett volna érteni a hozzászólóknak az első kommentem lényegét!
1. Ízlésről nem vitázunk!
2. Ha valaki leszólja a nagy méretű órákat, és a viselőiket akkor bele fogok állni a sok "törpébe".
Kb. ennyiről szól (szólt) a történet. Nem érzem küldetésemnek, hogy a kis órák viselőivel megértessem a csuklóhoz arányos méretű óra fogalmát, elfogadom, hogy van aki szerint a 36-os óra elegáns és stílusos, cserébe nem kell leszólni csak azért mert a teremtő ilyen baszott vastag csuklóval "ádott" meg, amihez úgy érzem, hogy arányos karóra dukál. Ez nem csak rólam szól, hanem az összes sorstársamról.
Nem fogok 36-os órákat hordani és nem is tartom őket divatosnak, punktum!
#236890fagyalllo
Nekem fehér számlapos kronóm volt. Gyönyörű! Kár, hogy az ilyen jól sikerült darabokat kivezették a gyártásból! -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #233254 üzenetére
A drágább werk még eléggé új, nem lehet minden sarkon beszerezni, de talán 5-10 év múlva már az is mindennapos lesz. A "dadogást" leszámítva korrekt szerkezet mindkettő. Legalább is elvileg az új is korrekt, mert a régire épül, de túl sok (és főleg hosszútávú) tapasztalat még nincs vele.
-
mike1334
veterán
válasz
Szulita28 #233254 üzenetére
Köszi ismét!
Amúgy fura, hogy eta szerkezettel a duplája kb ugyanaz az óra...legalábbis nem látok nagy különbséget a kettő specifikációja között a szerkezeten kívül. Ha csak annyi a difi, hogy az egyik napi 10 másodperccel tér el, a masik meg hússzal, az bőven az ingerküszöböm alatt van. Illetve azt láttam videókban, hogy a miyota kevésbé szép/látványos szerkezet, ha az óra hátoldalán benézel. -
mike1334
veterán
válasz
Szulita28 #233252 üzenetére
De szuper, köszi!
Tegnap jobban szétnéztem a honlapon, van ott eta szerkezettel is, de annak egyrészt nem tetszik annyira a mutatója, másrészt, az már 1000 euró felett lenne...de ennél még belefér a tükröződésmentes réteg meg a jobb miyota szerkezet is. Már tényleg csak annyi a kérdés, hogy rendes szervizelés mellett tartós szerkezet vagy pár év múlva kuka a belseje. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
Szulita28 #231731 üzenetére
Ezek ilyenek, nem kapcsolgatják fel a menüben mászkáláshoz a villanyt.
Legalábbis nekem a GPR-B1000, és a GW-9400 sem kapcsolja fel ha éppen bóklászom a funkciók között, vagy éppen használok egyet, csak csuklóemelésnél, illetve ha én bökök rá. Sőt, ha pl iránytűnél megnyomom a világítást, akkor amíg világít, nem forog az iránytű, hanem a lenyomáskor éppen aktuális fokot mutatja, amíg el nem alszik a villany. -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #230841 üzenetére
Teknőc, willard, mini teknőc, 62mas, szamuráj, ezek azok, amik bejönnek, a shogun nem fogott meg, szal tényleg nem akarom tudni az árát.
Bár pont tudom, mert láttam, hogy a willard környékén mozog (na nem az SLA033, hanem az olcsóbb willard környékén). De a shogun a szamurájnál is nagyobb, így kapásból kiesik.
#230826 fagyalllo:
Jogos, a korona elég sokat rádob a szamurájra.
És oldalról is jelentős az eltérés... bár a magasság ugyanaz, abaltávalkatanával faragott szamuráj jóval masszívabb. -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #230323 üzenetére
Megirigyelték a Nautilus-őrületet, vagy csak nem fogynak eléggé?
#230325 Econ
Kicsit megkésettnek érzem ezt a helyreigazítást; szerintem itt mindenki tisztában van vele (leginkább pont az általad is linkelt kronometer.hu-nak, azaz g0n21-nak köszönhetően), hogy jó cuccokat csinál a Roamer, és rég nem írt róluk rosszat senki.
Amibe esetleg bele lehetne kötni, az a dizájn, mert az általában szvsz. nem túl izgalmas, pedig lenne miből meríteniük, ezek nagyon jók voltak, visszahozhatnák: -
sgtkrekk
csendes tag
válasz
Szulita28 #228971 üzenetére
Gyanítom hogy ezek szerint nem Amerikából érkezik. Lehet esetleg UK raktáruk van? A vám miatt kérdezem.
Még alszom rá párat, de nagyon tetszik. Ha jövőre sikerül megvásárolni, nem fejeltem el visszakeresni a segítő kommenteidet és mégegyszer megköszönni. Esetleg Pesten valamikor egy jó sör szürcsölése közben élőben is megvizslatni az új ketyegőt
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz
Szulita28 #228963 üzenetére
Annyira megtalálta az ízlésemet hogy ma már jó pár videót, képet nézegettem róla...
95% hogy jövőre beszerzek egy ilyet. Az mi az a micro-adjustment???Jobb és több mint amit idáig kerestem.
Már csak az lesz a kérdés hogyan jutok hozzá. Láttam hogy főként csak Amerikában elérhető, esetleg UK-ben. Ismét érdekes összevetés a "Swiss made" felirattal.
Olaszországban lakom jelenleg, igazán hagyhattak volna pár darabot itt északra egy butikban, még át is kocsikáznék megnézni, esetleg meg is vásárolni. -
g0n21
senior tag
válasz
Szulita28 #227976 üzenetére
Pont így, ahogy mondod.
Egyszeri vásárló soha nem fog Nautilushoz jutni alapáron.fagyalllo, igazad van, first world problem. Közben mindenki a maga szintjén nyomorog - ahogy tartja a mondás.
Van aki egy Seikora vágyik, de még három hónapig spórolnia kell, van aki Rolexet tervez venni, de nem hívták még, van, akinek megvan a 25-27.000 eurója Nautilusra, de nem kap, és nem akar venni 65-70.000-ért.
Van aki 400 millióért nem tud venni házat azon a környéken, ahol szeretne, mert nincs már eladó telek, stb.
És vannak, akik éheznek.
Ez igazságtalan. De a házvásárló nem lesz kevésbé elkeseredve, ha az éhezőkre gondol.
- és valószínüleg mindenki a maga szintjén próbál jótékonykodni/segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest