Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
krono. #279281 üzenetére
37 mm : Militado ML10, cca. 22 ezresért (vh31, zafír, acél, type-B), 42 mm : Hruodland pilótáit érdemes megnézni (PT5000 28800 lengéssel, zafír, acél v bronz). Akcióban nemrég az acél 53-ra, a bronz 75-re is lement, ami azért is jó, mert befér a 150 eurós határ alá (nincs szívás vámkezeléssel). [kép] [kép]
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
Csak mert tetszik, és régen volt rajtam.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jackal79 #278653 üzenetére
Nyárra mindenképpen acél, esetleg szilikon. Nézz Alin egy shark-mesh-t. Vagy inkább kettőt, mert ha elszabod, a másik segítségével még lehet 2 jó méretű szíjad.
És mérés előtt állítsd a legszűkebbre a zárnál. Ez szilikon szabásra is érvényes. Ha nem eseted a cápalánc, akkor meg tömör szemes engineer v jubilee. Ha olcsón akarod megúszni, a hajtogatott szemes acél sem ördögtől való - előny a kisebb súly a szolíddal szemben. Ha szilikon is jó, ott meg a belül bordázott előnyösebb melegben.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
-Ben- #278557 üzenetére
Váci úti Akku-Elem boltban is szokott lenni sokféle elem. Toknyitót, ha nem kell csúcsminőség, Aliról tudsz rendelni. Gumilabdát is rendelj. Az nyit a legszebben, és nem karcol. Ha nincs berohadva a menet, v iszonyúan ráhúzva, nincs szükség körmösre - legalábbis eddig ezt tapasztaltam.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
RetroAnalóg #278493 üzenetére
Kicsi valószínűleg, de megszokás kérdése (is). Szíjakkal tudsz még trükközni. Pilótaszíj, bundle (?) strap.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vasim.ragat #278302 üzenetére
Jól eltalálták a dizájnt.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Snoop27 #278201 üzenetére
Én a titánt engedtem el, miután vettem egyet. Nagy óránál persze sokkal kényelmesebb, elismerem. Javítani nehezebb és drágább. Integrált tokfül-szíj kombó sem javasolt (Djeperto ajánlata), nehéz csereberélni másra. Nekem egy egyszerű 3 mutatós acél Eco-Drive Citim van, de alig hordom - óccó másik topikos mindenes field lett a kedvenc.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Kvelstadt #278153 üzenetére
Úgy értettem, ha kvarc is játszik, érdekelhet az az óra is. Ha automata kell, jó az YN55, 15 ezer forintos Orient szerkezet cca. WE órákban szokott lenni orosz automata belső is, meg Seiko kvarc. Legalábbis pár éve még, amikor nézegettem őket. Jó, h nem vettem, 17-es csuklómon érdekesen nézne ki. Ráadásul a batár tok átmérőjéhez képest rövidek a mutatók számomra. De ez téged ne befolyásoljon. Ha tetszik élőben is, nem zavar az ár-érték aránya, megvan a "kell egy ilyen" érzés, akkor vágj bele bátran.
Snoop27 : Engedd el mindkettőt, nézz vmi szebbet-jobbat. Ha nem tudsz dönteni, egyik sem az igazi. Felső zsúfolt, alsó mutatói vhogy nem szépek. Magánvélemény persze. -
5-ös kezelő
senior tag
Bármelyiknek illene tudnia, ha csereszabatosak az alkatrészek. Talán még nekem is menne, ha látnék, nem remegne a kezem és pár óra általános képzésre beiratkoznék.
Amfíbiánál megcsinálom, de a tengely kivétele-visszahelyezése és a mutatók felhelyezése terén lenne mit tanulnom/gyakorolnom. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zmilaner #278009 üzenetére
Rövidek a mutatók.
Eszembe jutott a ballagásom, szerencsére nem órát kaptam - nem is érdekeltek még akkor. Jobb, ha az ember maga választ. 13 évesen jól választottam ki az első órám. Méretben, kinézetben és műszakilag is. Pedig csak "lenéztem" osztálytársam kezéről, h milyen kell nekem is.Ballagásra nem kellett másik óra, és a mai napig szépen jár.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jackal79 #278001 üzenetére
Nem tudni, még csak pár évtized telt el a gyártás kezdete óta...
Ne aggódj, nem szokott gond lenni velük. Esetleg ha fiókban tárolod sokáig, akkut hazavághatod.
Dátumot (biztosan tudod, de azért szólok) ne állítsd este 8 és reggel 4 között, mert ilyenkor már kezdi váltania dátumot, és kárt tehetsz benne. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
halalfalo #277991 üzenetére
Esetleg Aliról rendelj egy shark-mesh láncot. Nekem azon van a Certina DS, ami az ünneplő órám, és jól mutat vele. Annyi a macera, h méretre kell vágni csípőfogóval. Vagy gyengébb minőségű zárral érkezik, de az cserélhető. És találsz bőrre hasonlító szilikon szíjakat is, az is megoldás lehet. Picit drágább megoldás, h csináltatsz neked tetsző vastag, nem kitömött bőrszíjat egy itteni v FB-s mesterrel, ?bivalybőrből, az tovább tart.
#277990fagyalllo : Az első rendes Casio órám a w59 volt. Ha még látnám rendesen, most is hordanám. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #277986 üzenetére
Megértem, h hasznos eszköz. Csak annyi a bajom vele, mint pl. a földgáz-beszerzéssel (közbeiktatott haveri cég igen jelentősen megdrágítja az árut, holott közvetlenül az állam is megvehetné). De nem akarom széttrollkodni az órás fórumot. Talán átment, h mi a problémám a gondosórával. Ilyen és ehhez hasonló "megoldjuk okosba" történetek miatt úszott el 6 billió /6 ezer milliárd/ forintunk, mert az EU adófizetői sem hülyék.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #277979 üzenetére
Nem jársz messze a valóságtól sztem. A gondosórák beszerzése is egy vicc, filléres cuccot magyar közvetítő cégen keresztül többszörös áron számolnak el EU felé, ugyanis "Brüsszel" pénzéből van ez is. Inkább megdöglök, minthogy ilyet viseljek. Különben is, megtaláltam az igazit a Militado ML07 "személyében".
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #277941 üzenetére
Időtlen forma, a boldog békeévekre emlékeztet. Sztem mindig divatos lesz.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
magyarc #277904 üzenetére
A titánkarbid igen kemény anyag, nehéz megkarcolni, de nem lehetetlen. Sima acél a legjobb/legpraktikusabb talán, bevonat nélkül. Kopni minden tud, azon ne rágódj, ez egy használati tárgy. A VK67 meg nem a típus, hanem az órában levő Seiko kvarcszerkezet - ebből következik, h cserélhető, javítható (amelyik gazdaságosabb). Az ML04-et nézted valszeg, az OS00 egy Miyota kvarcszerkezet. Más gyártó, és nap+dátumkijelzős, míg a VK67 csak dátum. De ha több évtizedre tervezel órát venni, akkor tényleg márkásabbat nézz, ne kínait. Szvsz. húsz év múlva lesz nagyobb bajunk is, mint hogy javítható-e a régi óránk. Klímakatasztrófa, menekült-áradat, víz- és élelemhiány - ilyenkor szoktak háborúzni is a népek a maradék erőforrásokért. Szerencsére a mi bölcs népünk olyan nemzetvezetőt választott, aki mindentől is megvédi a zembereket. Életük és vagyonuk árán is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
magyarc #277898 üzenetére
Értem, tehát fontos a márkanév is. És mivel jóval többet szeretnél elkölteni, mint a 39 mm-es Militado ára a VK67-es szerkezettel, jobb lenne bevonni az ünnepeltet is a választásba. Nehogy az legyen, h veszel egy egyébként kiváló Citizent, de a srác mást szeretett volna.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Lev Abalkin #277849 üzenetére
Vegyél egy Skmei-t. Ha lezúzod, egy újabbat és így tovább - olcsóbban jössz ki, annyit csak nem tudsz tönkretenni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vasim.ragat #277741 üzenetére
Nem függ a busz színétől, utasoknak nem kell aggódni.
Legfeljebb a sofőrnek, amikor egy leharcolt Citaro kormánya rázza az óráját a Daubner cukrászdánál felfelé...
Első teló nélküli kerékpár és kockakő, az már inkább esélyes, h nem használ a szerkezetnek, bár a csukló csillapít vmennyire. - Automata elindításához némi vízszintes lötykölés az belefér. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
driv4r #277738 üzenetére
Ez a RAF nekem is tetszik, jól eltalált forma.
SOAD19 : Nekem nem szimpatikus, ha órás üzletben a rázást javasolják. Kollégám Zeppelinjére is ezt mondták (annak elég nehéz volt tekerni a koronáját), meg is pörgette az eladó neki a rotort.8215-ös régi Miyota volt, persze h forgott ezerrel a nem húzó irányba. Eladóknál nem mindenhol követelmény az órás végzettség.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #277729 üzenetére
Pár éve volt, és már alig emlékszem. De mintha lenne egy súrlódó érzés, kisebb, mint a 2824-é, de jóval nagyobb, mint a 4r36-nál. Más áttétel, rugóház kialakítása lehet talán az oka.
Vagy ha sokat állt, v hidegben volt, a kenőanyag tud ilyet csinálni. PT5000-nél volt, de magától rendbe jött pár nap után. Persze lehet, h a tiédnek mások a tünetei. Ha csak nehezebb húzni, mint a 4r-t, az normális, ha beremeg, akkor rugóház. Szerintem.
#277730Kvelstadt :
Kézihúzósnál szánj rá pár napot, h megnézd, meddig megy egy teljes felhúzással. Utána nézd meg, h 24h alatt hány felhúzást fogyaszt el. Ezzel tudsz játszogatni, és saccolni, h mennyi maradt az órában x idő használat után. -
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Garada #277454 üzenetére
Uöcsémnek vett ballagásra egy Festina kvarc kronót egyik rokona, évekig dobozban állt, nem használta. Az óra maga hibátlan volt, jól is nézett ki, de nem hordott órát a srác. Esküvőjére kellett volna, de elkavarodott addig, nem lett meg. Kidobott (akkoriban nem kevés) pénz volt. Tőlem (Casio sg100?) hómérős órát a horgásztóban felejtette, örült neki vki. Szóval jobb ezt egyeztetni az illetővel.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bluemirage #277429 üzenetére
Ja, AxBattler majdnem rövid szíjára értettem, én eggyel nagyobb vázas biciklit vettem, mint a méretem, akció miatt. Fekete tok jogos, Lorusról én is lecsiszoltam egy csúnya sérülés miatt. Viszont jó, mert belül fekete maradt a tok, csökkenti a tükröződést.
Memmaao : Nem rossz. Van hasonló SKMEI, de az nem acéltokos.
Phrenetix : Én sem rendelek tőlük! Mindig személyesen vásárolok náluk, soha nem volt semmi gond. Na jó, ha nem lenne a közelben TC üzlet, rendelnék. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tomasz72 #277333 üzenetére
Beszélő óra lassan aktuális nálam is. Gyanakszom, h a pár év tankjáték rontott sokat a szememen, nem csak az öregedés. Jó megvilágításnál még látom az LCD-t, szürkülettől már esélytelen. Ez eléggé behatárolja a szóba jöhető órákat. De úgyis le akartam már állni az óravásárlással. Csak nem sikerül.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
AxBattler #277237 üzenetére
WDL komoly márkás órákat szervizel tudtommal, Fortis-t vittem már nekik gariban. Furcsa, h divatmárkát is csinálnak, de biztosan jó vastagon fog a ceruza. Sajnos én is ügyetlenül keresek, de a srácok között biztosan van, aki sec perc alatt kiguglizza, mi van az órádban és mennyi bele egy új.
Oba csinál szíjakat méretre (meg más is biztosan, FB csoportban is), írj rá, ha aktuális lesz.
TheProb : Van okosórás topik, nekem is ott adtak tanácsot - Nem kerget el senki, inkább megfertőzünk rendes órákkal. Kicsit olvasgatod a fórumot, pár héten belül már rendeled is Aliról a zafírüveges acéltokos NH szerkezetű automatád v VH31-es kvarcod. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
AxBattler #277230 üzenetére
Laikusként arra tippelek, h rosszkor állítottál dátumot, és megsérült a műanyag fogaskerék benne. Elem 2-3 évet szokott bírni, aztán egyre kevesebbet, ahogy öregszik a szerkezet. Rá kell keresni, mi az olcsóbb, javíttatni v új szerkezetet rendelni hozzá Kínából. Maga a csere pár perc meló egy ügyes órásnak, szétszerelni nyilván több. Ha kész, ne állíts dátumot cca. 20h-04h között. Az a tuti, ha hatosra mutat a kismutató, ha nem tudod biztosan, de. v du. van az órán. Hirsch-re azt mondják, nem rossz általában, de ennyiért kézműves szíj is van, fórumtagtól. Alin is vannak valódi, jó minőségű bőrszíjak, némi körültekintés kell persze.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
margithid #277120 üzenetére
Olcsóbb (PD) automatájáról (szétesett a csavaros szíj) kollégámnak, mikor leesett a betonra, a háromszög index is lejött, de simán vissza lehetett ragasztani a helyére. Működik azóta is.
ZolikaDB : Volt ilyen Lineage-em, jó kis óra. Ez a 6-os nem zavart annyira. Viszont a megvilágítása gyenge volt, és rossz helyre vetítette azt a kis fényt is a LED. A tükröződés is nagyon zavaró volt, végül ezért passzoltam. Utána elkövettem azt a hibát, h megvettem a fekete számlapos társát, ugyanúgy jártam vele persze. Tanulópénz. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fakekorom #276998 üzenetére
Egy-két pilótánál előfordult már, asszem. És a mínuszosoknak idős korukban folyamatosan javul az élesség (amíg át nem billen pluszosba), pl. száz évesen ismerősöm nagymamája szemüveg nélkül olvasott, kézimunkázott stb., ott voltam, nem kamu. Másik eset ugye a műtéttel helyreállítható látáshibák, de nem offolok tovább.
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Szirtimorc #276847 üzenetére
Erről a technológiáról eddig nem is hallottam. Vajon miért nem terjedt el? Gondolom, nem volt gazdaságos a gyártás.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
djeperto #276723 üzenetére
Apám fizette, de én választottam '78-'79 környékén. Ha ez így belefér, akkor egy 26 köves day date Slava. Ha így nem érvényes, akkor egy alap Casio a világútlevél bevezetése idejéről (Shopping City Süd, 99 schilling akcióban), aminek még egybe volt öntve gumiból a hátlap és szíj. A gumi szétmállott, a szerkezet még működik.
-
5-ös kezelő
senior tag
Kinéztem Alin egy 38 mm-es Berny vasutas kvarcot. Tetszik a rejtett tokfül, a felhúzókorona alakja kevésbé. Talán azért, mert női órának (is) írják.
[link] Kosárba raktam, még átgondolom - de talán nem pénzkidobás az a 21 ezres érte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest