- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipi83
aktív tag
válasz
rbalint88 #279315 üzenetére
Köszi.
Most egy fél napi hordás után úgy érzem, hogy méretéhez képest
nagyon kényelmes viselet.
A lünetta szépen középre lett igazítva, és vajpuhán, visszafogott “recsegéssel” jár. Inkább szofisztikált, mint “tool watch”-os.
22mm-s a tokfül szerencsére, így van egy valag NATO szíjam rá.
Egy darabig a gyári gumin lesz, aztán indul a cserebere.
Egyedül a tokbevonat kopásától tartok, de egy kis harci sérülés még lehet jól is áll ennek a zsánernek. Néha még Swarci is vérzett.
Most egy darabig leállok, most egy közepes levegőt kell vennem, mert a következő kiszemelt ennek a 2x-e még használtan is.
A nyár végéig Ő és az FXD felváltva lesz szolgálatban. -
SOAD19
addikt
válasz
rbalint88 #278156 üzenetére
Akár lehet egyből fej vagy írással kezdeni. Egyből kiderül az első dobásnál, hogy az nyert, amelyik kicsit jobban tetszik. Mert ha nem az nyert, akkor jön, hogy dőljön el 3 dobásból.
Ablogtowatch-os nyereményjáték: [link]
És akkor már egy pofás óra az oldalukról, igaz nem olcsó (2k € környéke) [link]
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
rbalint88 #277925 üzenetére
Sztoikus belenyugvással vállalom a stigmát, én még a Pitti-re is turkálós farmerban jártam, viszont a Zeppelin márkától igyekszem tisztes távolságot tartani, és Tissot órám is csak egy van, azt is csak fagyalllo bosszantására tartom;)
-
Veron
addikt
válasz
rbalint88 #277911 üzenetére
Ezen a témán néha én is filózgatok, amikor szemmel láthatólag is jelentős összeget költenék órára, és igyekszem minden szempontból kiértékelni az darabot.
TL;DR univerzális darab nem létezik (még a Rolex Sub sem az).Viszont arra jutottam, hogy azért mert egy kinézett modell nem passzol minden öltözethez, csak nagyon ritkán kerül le a bakancslistáról. Sok-sok átvirrasztott éjszaka után az fogalmazódott meg bennem, hogy inkább viselek elegánsabb órát sportos öltözékhez, mint fordítva. Ezért is szeretem NATO szíjra tenni a polírozott darabokat is, de lehet ez már perverzió.
-
válasz
rbalint88 #277242 üzenetére
Az a baj nálam is gyakran felmerül ez a kérdés és mivel tudtommal nincs még egy olyan jól és könnyen használható óra iphonehoz mint az Apple watch okafogyott lesz a dolog. Sajnos a Huawei bár rohadt jól néz ki tudtommal még mindig nem tudja az nfc fizetést. A garminok meg heroin árban vannak.
Ha az Apple csinálna végre kerek órát első vásárló lennék. -
tboldi
nagyúr
válasz
rbalint88 #276781 üzenetére
Hmm… Nem is tudtam, hogy kapható Hamilton Parndorfban.
-
bigmasterg
addikt
válasz
rbalint88 #276229 üzenetére
A sima nem hullámos C65-öket kivezették? [link]
Nekem jobban bejött a letisztultabb design, igazából ez a széria tetszett legjobban a cw-ok közül.
Hullámosból is tetszik a sötétzöld, de sajnálom hogy nem hagyták meg a simákat.De nekem a BelCanotoból is jobban tetszik a sima verzió, a gilosált(?) classic kicsit túl busy.
szerk.: és talán a szürke a legrosszabb.
Nekem inkább a sima, fekete (esetleg az első szériás kék, zöld, ami nem kapható már). -
lore76
lelkes újonc
válasz
rbalint88 #276124 üzenetére
De biztos tudhatjuk, hogy nincs neki egyszerűbb órája elugrani a boltba, kivinni a szemetet, elmenni túrázni ésatöbbi? Az, hogy nem látunk róla képet biztos azt jelenti, hogy nincs is, vagy, a 'szemétkivivős', otthon chillezős órájáról egyszerűen csak nincs levadászott kép?
mert egyébként "megjelenős" órának miért kéne neki valami egyszerűbb, ha neki mondjuk ezek tetszenek?
-
Július
újonc
válasz
rbalint88 #275591 üzenetére
Köszi a választ! Sajnos nem csak akkor csinálja, ha teljesen lejárt, hanem akkor is, ha pl. már félig fel van a szerkezet húzva. Azért sajnálom, mert amúgy meg teljesen rendben van az óra, 1 hét után, úgy kb. 20 másodpercet siet, ez nem okozna gondot, de attól tartok, hogy később meg nagyobb gond lehet ebből.
-
bigmasterg
addikt
válasz
rbalint88 #275426 üzenetére
Valóban becsülendő GS-ben a számlap és tok kidolgozottság, minden gyártónak követendő példa lehetne. Ugyanakkor a szíjban és csatban meg ők is fejlődhetnének.
Mi néz ki jól loupe alatt:
Van egy 300M-em és BB58-am is. Loupe alatt sem találtam hibát az Omegán, bb58-on meg többet is (indexen sorját, ilyesmit). De köztudott hogy Tudor qc nem 100%-os.
Omegáról van pár macro fotóm, nyugodtan lehet 100%on is nézni, ők [link] , vagy [link] , [link]
De a loupe élőben jobban visszaadja.Szerk.;
lenox: pár GS-t próbáltam, de élőben nekem sem volt meg a kémia.
Vagy több idő kellene neki, vagy nem a megfelelő modellek voltak a csuklómon. -
lenox
veterán
válasz
rbalint88 #275426 üzenetére
Nem tudom, kene tudnom? Pont az a bajom, hogy olyan jellegtelenek, en is tobbszor mentem, hogy veszek egy spring drive szerkezetes orat, de nem volt kemia. Kulonosen nem tetszik ahogy a szijak a tokhoz csatlakoznak. A szamlapok szepek, tobb is tetszik, azzal magaban nincs bajom, csak a teljes orakkal.
Az elnevezes is bajom. Speedmaster, Daytona, Reverso, Santos, ezek nevek, de SBGA461? Ezzel szerintem nem lehet luxusoranak lenni. Persze, a Seiko szerepeltetese a nevben is hiba, de az engem pont nem zavar. -
dzsi23
addikt
válasz
rbalint88 #274443 üzenetére
Egyéb:
Valaki tud ajánlani arany színű békazáras csatot a strapcode ára alatt?
Bár nem lenne vészes a 25 dollár, de szállítással már 40, vagyis 21 ezer huf alatt meg sem állna, mire ideérne amerikából (vagy hongkongból).
Alin ugyanez a csat tizedannyiért meglenne, de arany színben egyik eladónál sincs raktáron, csak ezüst és fekete. Arany csak full lemez verzióban van ott, abból be is rendeltem egyet, de jó lenne egy fokkal jobb. -
dzsi23
addikt
-
Icewloxy
tag
válasz
rbalint88 #274168 üzenetére
minden területen más a profit,te vagy eltévedve kicsit... mi virág nagyker-kisker között 500%-os profittal is dolgoztunk és a minimum 100% volt.. óráknál is nagy a profit , nem ekkora de 100% a minimum. kis méretűek , kevés anyag kell, és nem bonyolult, "fillérekből " legyártják, magas profittal meg eladják, mert igy is megveszik...
-
Churpik
tag
válasz
rbalint88 #273908 üzenetére
Pontosan. És csak egy a sok közül, van még jónéhány ilyen megmondóember, "influencer", befolyásoló, nemcsak az autósvilágban de a politikában vagy éppen a játékvilágban is.
Az a jó, hogy megvan az a szabadságunk, hogy eldönthetjük, hogy akarjuk-e nézni ezeket, vagy ignoráljuk. Ugyanakkor - és most még mindig példaként Nico Leonard-nál maradva, de egyébként még van legalább fél tucat hozzá hasonló, üvöltözős, akár kalapáccsal órát szétverő (ez mostanában divat lett) "előadóművész" - jelentős nézettséggel és feliratkozói bázissal bírnak. Nála 1 milló 800 ezer feliratkozó van és akkor a megtekintéseket nem is tudjuk pontosan, hogy hány millió lehet. Ennek egy bizonyos része pedig eszi a szavait, és ez valószínűleg már érezhető az órapiacon (akár a luxusórák használtpiacán is).
Az óraipar meg szintén megpróbálja ignorálni a influencerek egy jó részét, pont azokat, akik pld. a nyugati világ tehetős vásárlórétegét befolyásolják és terelgetik a brandek közt. Így lesz például "iránymutató" pld. egy most divatos YT óramárkarangsorolás, vagy éppen egy rendszeres Watch Collection update.
Bizonyára még emlékszünk Bluesy-ra is, aki a Nomos-t szidta hosszas csapkodások és káromkodások közepette. Egy másik influencer később erre hivatkozva nem vett Nomos-t. És akkor még nem tudunk arról, hogy hány néző gondolta meg magát...
-
dzsi23
addikt
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
rbalint88 #273399 üzenetére
Apropó. Bár nem Seizaiken, hanem Sinkanszen, de pár napja a Stöki írt róla egy tök jó cikket, van benne egy csomó japán órás áthallás: járat pontosság, járat késés, kiegyenlítések, automatikus (mágneses) fékrendszerek (GS;), és a legszebb, a Természet ihlette mérnöki megoldások (szintén GS, bár ott az inkább a dizájn;).
-
margithid
veterán
válasz
rbalint88 #272938 üzenetére
Egyébként a bőr szîjak meddig bírják?
Youton néztem egy iwc-t ami 7 eves volt, napi hordásban és eleg viseltes volt, de azért még birta.
Van számottevő különbség a bőr kidolgozása, tartóssága tekintetében a gyártók között?Nézegettem a nomos órákat is, szépek, letisztultak.
-
Puculo
aktív tag
válasz
rbalint88 #272371 üzenetére
Azt néztem hogy ETA Cal.:C07.601 vs C07.611 a kettő közt a különbség szerkezetben gyakorlatilag ugyanaz. Árban is hasonló paraméter mind a kettő. Kidolgozásban még nem volt MIDO órám. De lehet pont ezért kellene beújítanom egyet. Köszönöm neked is a választ.
Szeptemberben lesz a születésnapom, remélem addigra csak sikerül meghoznom a végső döntést. Nem hittem hogy ennyire nehéz lesz.
-
driv4r
aktív tag
válasz
rbalint88 #272311 üzenetére
Tavalyi Morgan Stanley* szerint Oris 43. a Top 50 sales revenue listán. Ez önmagában nem lenne baj, Greubel Forsey az utolsó. Csak náluk CHF 300K az átlag darabár, Oris esetében meg 2000, az meg a senki földje, ha nem elég ismert a brand. Alatta több ‘órát’ kapsz kevesebb pénzért, felette meg több (vélt) brand imidzset. Plusz ott van a fogyasztók
sznobizmusaaspiring motivációi, ha van mondjuk 4000 euró órára, inkább Tudor vagy GS lesz az, nem egy Oris PPX. De van még sok fura dolog az árazás mellett, egyenetlen a portfolió (kevés kronó és GMT; túl sokféle, Omega szinten diffúz verzió az alap Aquis és 65 modellekben), hype-vonatra felugrálás (‘vidám nyári’ műfaj, ld. Cotton Candy, integrated bracelet műfaj, ld. Propilot X) stb stb. A csúcsmodellek 8-10K környékén vannak: mutass valakit, aki ma ennyiért külső kényszer nélkül Oris órát venne. A legnagyobb baj, az én szememben, hogy valahol elveszett a varázsuk, az, hogy függetlenek voltak, quirky dizájnnal, megfizethető áron. Mára ebből csak a függetlenség maradt, de az nem túl jó ómen, még a holdingok esernyője alatti nagy márkák is szenvednek, egyszerűen kevés a pénz, másra költődik.Mondom mindezt úgy, hogy Oris a szívem csücske volt régebben. Itt egy másik szerelmi vallomás, kétrészes írás, szerintem azóta rosszabb a helyzet, mert nem találták meg az utat a saját márkaidentitáshoz, pl. Ward ehhez képest komoly sikersztori.
* 2023 MS / Luxe Consult riport egyik táblája:
-
No.01
addikt
válasz
rbalint88 #272260 üzenetére
Nem kerdezted, de a szoget sikerult fejen talalnod
Hazodhatnam azt, h az ar nem szamit de amig az egyik x a masik meg X+1/2X addig azert valamilyen szerepet megiscsak betolt az arcedula is.
Meg egyezkedem emberunkkel a Citizennel kapcsolatba. A Longi sokkal egyszerubb kor lenne igy az a b terv.
A probat illetoen meg azert vagyok elovigyazatosabb mert a fentebb emlitett GS-t megjelenese ota nezegetem, sot elsore felprobalva nagyon tetszett, sot meg utanna is volt a kezemen legalabb 2x a mutatos dolgo viszont egyaltalan nem tunt fol (rozsaszin kod?)
Szoval a 2 probat megprobalom egymashoz nagyon kozelre tervezni idoben es terben azt majd meglatjuk.
Addig remelm nem lesz uj megjelenes ami bezavarhat -
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #272247 üzenetére
Szép gyűjtemény, magam sem választottam volna másként, (az inverz kijelzőt leszámítva és hogy nem hordok búvár órát, mert uszodában még az anyókák is egy hosszon kettőt vernek rám és így hülyén éreznék magamon egy ilyet.). A Speedmaster pedig a kedvenc klasszikus muztatós órám minden szempontból.
A metal G-Shockok kicsit ellenmondásosak, de legfeljebb patinásodni fognak minden karctól, mint harcos a hegektől
Egyébként nálam a kocka g-shock a metál kivitelben minden órás kívánalomnak megfelel: van tradíciója (az első ilyen óra és a típust számtalan űrsikló küldetésen használták, rengeteg filmben is szerepel), strapabíró, jól néz ki, atom pontos és az alap órához képest az ára miatt nem is gyakori, mégis szinte mindenki felismeri -
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #272244 üzenetére
Pontosan ezért értékelem nagyra a kis kocka G-Shockot. Az enyém elmúlt 30+ évben kapott új szíjjat, új műanyag burkolatot, karbantartásként pedig kb 3 elemcserét a bő 3 évtized alatt és úgy néz ki, mint egy új óra, teljesen használható, ebben fürödtem egész héten a balcsiban is.
Eközben a Seiko 5 esetében pedig az alap karbantartás is drágább lett volna,.mint az egész óra újkori ára, a szíj szintén hasonló árban lett volna. És közben végig a telefonomon kellett csekkolni az időt, ha fontos volt valami vagy kellett a perc pontosság, fostam, hogy nagyobb esőben beázik és hasonlók.
Alkalmi órának mondjuk megfelelőnek tartom, de napi hordásra nálam teljesen kiesett a mecha óra. -
-
driv4r
aktív tag
válasz
rbalint88 #271683 üzenetére
Nem, idén szkippelem órát, mint szülinapi ajándékot neki. Mert az ‘unalmas’ (nem értik, egyszerűen nem értik). De gondoltam, hogy a Te esetedben PD, ha fekete a PVD. Van most egy IWC PD a Cs. Zsoltéknál, annyira nem is kopott, talán 300eft. Nem vagyok biztos ebben a Cerakote projektben, lehet, hogy többe kerülne a leves, mint a hús.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
rbalint88 #271597 üzenetére
Ezt most miért? Bántottunk mi téged?
-
Pé
senior tag
válasz
rbalint88 #271373 üzenetére
Nekem sokáig volt a mindenes órám egy Explorer2. Gyakorlatilag 0-24-ben rajtam volt. Kertépítés, betonozás, falbontás, úszás, szauna, sivatag, autószerelés, stb. Amit az kapott, nem kívánom egy gshocknak sem. Mondanom sem kell, soha semilyen baja nem volt. Atom pontos volt, 2 nap járástartalék, stb. Aztán 2 éve volt szervízen, tisztítás, tokpolír, stb. akkor letettem, mert ... mert nemtom . Nem akartam tovább kínozni úgyhogy ünneplős óra lett, és egy szutyok kínai "okos" csodát hordok. Tény viszont, hogy számomra utcahossznyival magasabb presztizse van a rolexnek, mint bárminek. Pedig volt már kb mindenem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest