- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
petipetya #278795 üzenetére
Igazából ez a leginkább fura, hogy mitől "hülyült meg", mert nem rémlik, hogy tekergettem volna az órát. Max a pontos időt állítottam, de az nem reális, hogy hónap vége felé babráljam a dátumot/napot. De köszi a tippeket. Nem akarom elkiabálni, de a tegnap esti újrabeállítás után eddig még nem mászott el semmi. Remélem tényleg csak valami ilyen volt. De az továbbra is talány, hogy hogyan tudhatott felcserélődni az am/pm.
-
-
andrew01
tag
válasz
petipetya #277135 üzenetére
Szoktam alkalmazni némely esetben én is ezt a módszert, de csak ha +20-nál gyengébb a pontosság. Pár órámat érinti ez a dolog, de nem megfelezem, csak simán néhány mp-vel korrigálom, hogy pár napon belül hozza be a pontosságot.
A Casiok között valóban mondhatni pontos az a +6-- hét modell alapján tudok tapasztalatot mondani, egy tud jobbat (havi +4el), egy pont ennyit, többit öt mind pontatlanabb. Dehát ilyen ipari mennyiségű darabszám kibocsátásnál nem is elvárható szerintem, hogy az igazán pontosak közé tartozzanak.
Más márkákkal szerencsésebb vagyok, van 9 másik órám(mind más márka), amik -2 és +4 között vannak havi szinten.
Na neki is állok beállítani őket, ha már dátumot is kell ugrasztani, 3 hónapja nem kapott egy sem pontosítást.
-
totron
addikt
válasz
petipetya #276321 üzenetére
Mindegyikre. Velem lehet a baj, mert nem kevés ideje létezik, méghozzá sikerrel a termékvonal. Innen nézve mindenesetre ez van. Indokolatlan kiterjedés, a csuklón való jelenlétnek szokták ezt mondani. Ez egy (divat)irányzat, kinyilatkoztatási forma és nem állítom, hogy nincs helye, de tényleg túl vannak ezek tolva, a nem kockák ugye meg még ennél is jobban. A shocking resist inkább mérettel van prezentálva, kevésbé az anyagminőséggel.
-
saen
veterán
válasz
petipetya #275303 üzenetére
Én 25 éve egy Casio-t hordok fémszijjal, én nagyon szeretem. Persze néha húzza a szőrt, de ritkán. Egyeltalán nem hideg/meleg.
Régen volt bőrszíjam is, de az napi viseletre nem alkalmas olyan hamar gusztustalan lesz + nem is bírja sokáig. Szerintem az csak alkalmi viseletre használható és még úgyis kell cserélgetni rendszeresen.
Most próbálgatok egy G-Shockot műanyag szíjjal, de egyelőre hiányzik a fém. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
petipetya #275165 üzenetére
Hát, nagyon szépen köszönöm itt is mindenkinek hogy megosztottátok a tapasztalataitokat!
Akkor ezek szerint az akksi miatt felesleges aggódni. Van egyébként solar órám, (búvár lünettás ráadásul), ott sincs gond, csak amit a manualban olvastam, hirtelen meglepett.
Akkor már csak a színekkel kell dűlőre jutnom, mert amúgy a solar változat tud mindent amit a másik, + még pár egyéb dolgot is, tehát jobb, csak nincs belőle kék. Meg sárga. Csak fekete. -
válasz
petipetya #272912 üzenetére
Ha már témánál vagyunk, megéri egy DWH5600-at venni, vagy esetleg elég lehet egy GBX-100 / GBD-200? Tudom, hogy a DWH azért extra, mert solaros és tud pulzust is mérni, kérdés ez mennyire pontos és ehhez mérten szükséges-e a plusz tőltőjére rakni, vagy elég áramot tud felvenni a napelemmel?
-
andrew01
tag
válasz
petipetya #272642 üzenetére
Ez nem Am/Pm -et hivatott mutatni, hanem Hold fázis.
Egyébként tökjó story-k is vannak a modell elnevezések mögött. Pl. ennél a holdasnál:
A „Georges” kollekciónk a párizsi filmrendező és illuzionista Georges Méliès tiszteletére készült. Az első filmes speciális effektek feltalálója, a bűvész végzettségű bűvész feltalálta a trükköket, és megteremtette a modern filmművészet alapjait. 1902-ben rendezte meg remekművét, a Le Voyage dans la Lune (Utazás a Holdba) című filmet.
Az elég híres alkotás, illetve inkább emblematikus az a kiragadott kép mikor a "Hold szeméből" kiáll a lövedék.Aztán amit én vettem az André (azaz András modell, passzol hozzám
).
André óránk a Citroën márka megalkotójának (André Citroën) ajánlja, aki 1925-ben az első ember volt, akinek a neve felkerült az Eiffel-toronyra...Amúgy van hiányosság is: L2L és Lug width nincs feltüntetve, de azért ki lehet találni, egyrészt mert sok kép van, másrészt meg csak egyetlen méretben kapható náluk szíj.
Ez az egyetlen aggodalmam egyébként, hogy a 36son hogyan fest majd a 20as tokfül táv, de mivel olyan szolidak és szépek azok a fülek bizakodó vagyok, hogy arányos lesz. -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #272605 üzenetére
Még egyszer köszi az észrevételeket, meg is fordítottam a legalsó mutatót
Természetesen porszem maradt az üveg belső felén, így kétszer kellett összerakni. Utána a korona feje csavarodott le a dátum állítás közben, mivel nem tettem rá kék csavarrögzítőt. Szerencsére vissza tudtam csavarni annyira, hogy kihúzhassam az egészet. Ezt is pótoltam és jól meghúztam a száron.
-
@mriya@
őstag
-
Puculo
aktív tag
válasz
petipetya #272375 üzenetére
Virtuális mérlegen vannak. Sajnos nem nagyon billent határozottan valamely irányba, ezért is kérdezgettem itt a fórumon. Kell egyfajta megerősítés.
2 hónapja még olyan óra volt a favorit ami már nem is érdekel. Mivel annyira azért számomra nem filléres kiadás, nekem is kell valamilyen külső megerősítés hogy nem vagyok teljesen őrült.
A feleségem biztos nem ezt mondaná..
De köszönöm mindenkinek a türelmét.
-
driv4r
aktív tag
válasz
petipetya #271905 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan, de kérlek, ez maradjon köztünk, mert nem szeretném, ha megtudnák itt, és még alacsonyabb szintű lenne a megítélésem. A biztonság kedvéért tettem ki ennyit, meg azért is, mert nekem ilyen gazdag és sokszínű az érzelmi életem, ha órákról van szó.
-
válasz
petipetya #271895 üzenetére
Az Oyster bracelet pl., aminel jobbat en meg nem lattam, pedig volt mar par ora a kezemen. A Tudor-nak a szamlapjaval sem annyira vagyok kibekulve, a mutatok sem illenek az orahoz szerintem, de ez mar inkabb egyeni preferencia kerdese. Jo ora, de mindig az az erzesed, hogy valaminek az olcsobb kiadasa es lehet meg ennel jobb.
-
duo
addikt
válasz
petipetya #271448 üzenetére
Ez egy 8000-ezres szíj
Edelwolle a neve. Az óraboxtól, nyilván nem csúcs cucc, de ennél azért többet vártam volna.
Ez is szépen kidogozott, 3mm vastag. Még vannak ilyen mikrosüllyesztések is az állításhoz, egy szakaszon. Szép és jó, de különösebb erő nem kell az oldásához. megnéztem levett állapotban én is. meh -
momcrew
tag
válasz
petipetya #271090 üzenetére
Nem tudom mire szeretnéd használni, nekem van 3x nagyítású szemüvegre csíptethető nagyítóm, de én azt nem tudom használni, mert kb 5 másodperc után már nem látok messzire.
Nálunk, a cégnél van egy ilyen, nem tudom milyenek, amik fele ennyibe kerülnek, de ha munkához vagy hosszútávra kell, akkor én ezt ajánlom. Memóriakártyára fényképez, videót vesz fel, világít, saját kijelző, a nagyító minden hátrányát nélkülözi. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
petipetya #271054 üzenetére
Sima kézmosás ,de az értekesség ,hogy mind a kettő beázott és mára egyik sem jár.
Érthető lenne ha csak az egyikkel történne meg (mondjuk ez sem annykra) ,dole ,hogy mindkettő.Churpik
Egy új óránál legalább két évig ilyen ellenőrzés nem szükséges ,mivel ellenőrizve jönnek ki a gyárból ha már rá merik írni a 100m t.fagyalllo
Seiko de még a Grand Seiko fémszíja is messze van egy Tissot minőségtől.
Nem is értem hogyan jöhet szóba egy Casio.
De már kezdem érteni ,neked a gumi is fém ,jó érzéked van hozzá.
Van egy érzésem ,neked a kezeden még nem is volt normális Tissot óra.tboldi
Nekem is van pár Casio órám ami 15 év alatt sem ázott be ,de azt nem tőlük vettem. -
fagyalllo
őstag
válasz
petipetya #270626 üzenetére
A lengetés csak a koronáról nem húzható 7S-re vonatkozott, a Seiko 4R3x használati útmutató szerint a megállt órán tekerjünk 20-at a koronán, állítsuk be az időt és hajrá, csuklóra fel! Az NH35 használati sokkal szűkszavúbb, csak annyit ír, hogy teljes felhúzáshoz legalább 55 fordulat kell. Teljesen más a két szerkezet, nem lehet az egyik problémájából általános következtetést levonni.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
petipetya #270192 üzenetére
Ha rajtam múlik én biztos nem veszek Dieselt most már.
Igazából ami most kinézetre tetszik az az Orient SK Diver (szóval az ilyesmik jönnek be) [link]
Idáig még csak Quartz óráim voltak és kicsit tartok tőle mert csak napi 8-9órát viselném, hétvégente pedig csak nagyon ritkán.Sgr_A #270193:
Ezek az Alis órák mennyire jók?
Az áruk elég barátinak tűnik.
@mriya@ #270194:
Áhhh szerintem még ez sem tudná szétszedni. -
Dudi900
friss újonc
válasz
petipetya #269825 üzenetére
Ezek az Evolvens fő paraméterei, és a kinézetét (számlap, lünetta, tok, mutatók, szíj, stb. ) variálhatod. Paraméterek
Átmérő: 43 mm
Magasság: 11,7 mm
Súly: 110 g
Szerkezet: Automata (Japán)
Járástartalék: 42 óra
No. of jewels / Kövek száma: 24
Üveg: Zafír
Szíj méret: 22 mm
Vízállóság: 10 ATM
Garancia: 3 év -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
petipetya #269012 üzenetére
Van úgy, h a hordási tapasztalatok megegyeznek a műszer által mutatott értékkel, de ez csak a gyakorlatban derül ki. És excenteres szabályzónál nem lehet akkorát hibázni, mint egy karosnál. Sztem.
Nálam már elmúlt a láz, nincs kedvem automatákkal vesződni. Elég öreg vagyok már, kiérdemeltem h kvarcórát viselhessek. Egy hónapig v akár kettőig sem kell vesződnöm a pontosítással. -
fagyalllo
őstag
válasz
petipetya #266833 üzenetére
Forgatón hasonlóan viselkedik az óra, mint amikor fix pozícióban van letéve, a különböző helyzetekben más-más járáseltérést produkál, amik hordva kiegyenlítik egymást egy jól beszabályozott szerkezetnél. A tourbillon is ennek a problémának a csökkentése céljából született a zsebóráknál.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #266091 üzenetére
Megkövetem magam, volt időm próbálgatni:
- Az Y676 és NH35 átlagban 30 percet (+-5 perc) ment egy rázással.
- Teljes leállás után megrázás nélkül, finoman forgatva nem indul el, de a rugót már elkezdi feszíteni a rotor mozgása. Rázásra beindul, és ekkor már jóval tovább működik a szerkezet.
Nincs óraforgatóm, de szerintem a túl szabályos mozdulatok nem tudják leutánozni az emberi kéz mozgását, emiatt nem lesz olyan pontos. Hiába feszíti a rugót, de időnként akkor is kell a rotornak egy-egy hirtelen mozdulat, mintha csak kézben tartva megráznánk az órát.
Persze vannak ilyen gravitációt is kihasználó forgatók hirtelen irányváltásokkal, de a legjobb megoldás: legyen minden háztartásban egy öntudattal ellátott humán robot, amelynek a karjára rá lehet adni a nem viselt órákat. Ha emellett még egyik-másik híres színésznőről mintázzák a kinézetét, és testileg is teljesen élethű, akkor más téren is használ lehet venni. Ennek hiányában egy feleség is megteszi -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest