- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fakekorom #276998 üzenetére
Egy-két pilótánál előfordult már, asszem. És a mínuszosoknak idős korukban folyamatosan javul az élesség (amíg át nem billen pluszosba), pl. száz évesen ismerősöm nagymamája szemüveg nélkül olvasott, kézimunkázott stb., ott voltam, nem kamu. Másik eset ugye a műtéttel helyreállítható látáshibák, de nem offolok tovább.
-
eldoble
aktív tag
válasz
fakekorom #274747 üzenetére
A névleges méretet én használtam, hogy érthető legyen mindenkinek, hogy azt megbeszéltük, hogy a 20mm-es tokfültávolsághoz 20mm-es szíj való, de a szíjnak csak az első szeme 20mm, a harmadik szemtől 18mm, tehát a kezeden egy 18mm-es szíj fut végig (ez így normális egyébként a 20mm-es szíjnál), én ezt tartottam vékonynak. Egyébként lehet mostanában sokat hordtam az Orient órámat és az 22mm-es, tehát ott a kezemen egy 20mm-es széles szíj fut körbe...
-
oba
addikt
válasz
fakekorom #272009 üzenetére
A hirdetés viszont tilos. A fórum szabályzata szerint.
Egyébként figyelembe véve az anyagköltséget és a ráfordított munkát, én olyan 8e körül gondolnám reálisnak ennek a konkrét Casio AE-1200 szíjnak az esetében. Ha a minőség is már olyan lesz persze. Minden nap gyakorolok és tanulok valami apró új dolgot amitől még szebb lesz az eredmény.
-
oba
addikt
válasz
fakekorom #272004 üzenetére
Ezen még nem gondolkodtam egyáltalán, fogalmam sincs.
Ezt a konkrét példányt nem szeretném eladni de fogok készíteni még belőle. Egyébként ez egy Badalassi Carlo nevű olasz bőrből készült, külföldről rendeltem, nagyon jó minőségű marhabőr. Maradt még belőle.
De nem szeretnék ide offolni, esetleg keress meg privátban ha gondolod.
-
SOAD19
addikt
válasz
fakekorom #270479 üzenetére
Sokat számít, befolyásol az is, hogy a tokfül lefelé hajlik vagy egyenes inkább.
#270480 ricsik
Jó kérdés! Ez szerintem a drágább Oceanusok egyszerűbb, 3 mutatós verziója, Manta nevet is viseli, és nem egy S100-as utód. Ennél az S400-asnál ugyebár van zafír lünetta, dupla AR-t is kapott, texturált/mintás számlap, a szíj is a drágább modelleknél látható, kicsit komolyabb darab, bár nekem az S100-as szíj egyszerűbb dizánja jobban tetszik. A csat gyorsállítós, bár hülyék voltak, hogy nem raktak rá nagyobbat, hosszabbat, hogy több állítási lehetőség legyen, és az is hiba, hogy, ha jól láttam, csak az egyik oldalon van fél szem a szíjnál. És ahogy írtad, ez BT-os is. Rossz a névadás, mert így felmerül az emberekben a kérdés, hogy miért is kerül duplájába az elődhöz képest. Itt a leírás, ahonnan a különbségeket vettem: [link] -
SOAD19
addikt
válasz
fakekorom #270468 üzenetére
Szerintem nem nagyon lehet gond vele, hiába male-es a végszem. Itt egy kép, ami alapján mondom. A tokfül után szinte egyből vissza lehet hajtani a felszíjt a hátlap felé, nem tart ki nagyon a végszem. A Lacom is male-es, 1 mm-rel nagyobb a l2l-ja, és még az is jó a 15,5-16 mm-es csuklómhoz.
-
krono.
tag
válasz
fakekorom #268220 üzenetére
Emlékeim szerint egy bizonyos időlimit van, hogy meddig engednek kint lenni olyan appot, ami nagyon régi api-t targetel.
Tudna valaki egy ilyen exportált mentést küldeni nekem valamilyen platformon (drive link például)?
Ránézésre nem tűnik egy túl bonyolult alkalmazásnak, ha lesz időm lehet fejlesztenék valami ilyet (de ígéretet tenni nem merek azért), és jó lenne ha be lehetne importálni korábbi adatokat. -
-
roseben
junior tag
válasz
fakekorom #263858 üzenetére
Ha egyre gondolunk akkor még az előtt, hogy olvastam volna. Pont úgy ahogy itt írtam is:
"Kb. 20-at tekertem a koronán de meg sem mozdult a másodperc mutató csak miután meglendítettem egy picit az órát."Az zavar az egészben, hogy itt a fórumon több év alatt a bejáratódással kapcsolatban csak annyi jött elő, hogy késik e vagy siet egy új óra. Arról egy szó sem esik, hogy nem indul el felhúzásra. Érdekesnek tartom, hogy eddig ezt csak én vettem észre vagy tényleg hibás a Seiko. Mindenesetre visszaküldöm mert kifutok az időből ha várok vele és nem szeretnék egy új órát garanciális szervizeléssel indítani.
-
fagyalllo
őstag
válasz
fakekorom #263161 üzenetére
Másik órát kell venni.
De ha ehhez ragaszkodsz nagyon, akkor lehet mutatókat cserélni. Valami Miyota kvarc van benne, keresni kell megfelelő méretűt.
Viszont ha nagyon fontos, hogy ez az óra legyen jobban leolvasható, új mutatókkal már nem lesz ugyanaz az óra, így akár másikat is lehet venni. -
-
momcrew
tag
válasz
fakekorom #256038 üzenetére
Óraátállítás volt, így kezembe került elsőként az Ikeás kúszómásodperces falióra. Két műanyag fül tartotta fedelét. Lepattintás után a fogaskerekek kiugrottak a helyükről, de szerencsére látszott, hogy melyik melyikkel kapcsolódik. Csipesszel tök jól vissza lehetett tenni őket a helyükre. Hoztam a jó fajta, Tescós, Favorit műszerolajat (óra olajjal való feltöltési projektről maradt) és a csipeszre cseppentve, mint valami olajozótűt használva megkentem a tengelyeket és a fogakat is. A fedél belsejében lévő tengelytartókat is becseppentettem, mint valami kőcsapágyat. Összepattintottam és sokkal halkabb lett. Ugyan ezt megcsináltam a Lidl-sel is. Az teljesen hangtalanná vált.
Bejött az olajzás, kíváncsi vagyok, hogy hosszútávon is halk marad-e. -
válasz
Rólam tudják, hogy írtom a másodperc mutatókat...
így elnézik nekem, hogy eleve egy olyan fali órát javasoljak amin nincs másodperc mutató... most vagy akár a jövőben. Problem solved... és még csak nem is fog hiányozni.
https://www.ikea.com/hu/hu/cat/fali-asztali-orak-10785/
Pl. IKEA... szép fém/üveg
https://www.ikea.com/hu/hu/p/pugg-faliora-alacsony-feszueltsegu-rozsdamentes-90540853/ -
momcrew
tag
válasz
Szerintem ezek ilyek, amelyik nem, az szerencse. Levenni a másodpercmutató esetleg. Meg lehet próbálni szilikon zsírozni a fogaskerekeket, hogy ne csattogjanak a hézagok, de akkor a szerkezetet nagyon körbe kellene ragasztgatni, hogy zárt legyen, hogy idővel ne ragadjon össze a zsír és a por a szerkezetben.
Ha rászánod az időd, energiád és belekalkulálod, hogy elrontod, akkor vagy lesz egy jó órád egy ideid vagy nem. Engem nem zavar. -
momcrew
tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fakekorom #251397 üzenetére
Köszi, ez a terv, csak mire rászánom magam. Mindenki azt mondja, h miért várt vele eddig, már korábban kellett volna. Nekem távolra még elfogadható, közelre +2.5. Ha egyéb baj nincs a háttérben.
Szerintetek ehhez a Casio órához van külön szíj? Elég spéci, gondolom ezért csak ennyi az ára. (TimeCenter) -
ricsik
őstag
válasz
fakekorom #248473 üzenetére
Ha jól értelmezem ez már az inflációval kompenzált fizetési mutató.
Én ezt találtam:
72 font hetente.
Gondolj bele, 1000 fontos fizuból, 22 nap / hó alapján egy speedy 3 és fél nap fizu?
De szép világ is lett volna, bár a másik oldalról sem lehetett rossz, ha fél havi egy speedy. -
ricsik
őstag
válasz
fakekorom #242428 üzenetére
A link hozzáadja a saját oldalát az előző link címéhez, azért nem jön be
Személyes adatok és azok védelme
Szállítási és fizetési feltételek
Jótállás és szavatosság
Általános szerződési feltételek
Rólunk
KapcsolatokHa a linkre nem kattintasz, hanem új ablakban nyitod ki, vagy másolod a linket működik.
-
fagyalllo
őstag
válasz
fakekorom #241501 üzenetére
De miért? Semmi magyarázatot nem hallottunk, miért éri olyan extrém terhelés a szerkezetet forgatóban, ami károsíthatja is. Ez nekem elég hülyeségnek tűnik, a soha meg nem nevezett órások időről időre mondanak blőd dolgokat, nemrég volt, aki akár évtizedekig se szervizeli az óráját, hiszen még jár.
Tegnap mutatott Seiko szervizes ismerős egy régi KS-t, aminek a rugóháza bűzlött a WD40-től, azt is egy "órás" fújta bele... -
rbalint88
addikt
válasz
fakekorom #240030 üzenetére
Apple watch-hoz van ilyen szij egy eve, valoban sok meret van belole az allithatosag hianya miatt es nem is kenyelmes. Akkorat vettem, amit ajanlottak es alapbol picit lotyogott (pulzusmeres kuka) vagy ha bedagadt a csuklom, akkor meg szoritott es kellemetlenebb volt, mint a normal gumiszij.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fakekorom #239754 üzenetére
Én vittem el az utolsót? Bocs. L2L : kb. 44mm
Elegáns óra, a honlapon lévő fotónál sokkal szebb, eddig pontos is. Hátránya a finombeállítás nélküli zár, 1 cm egy szem a karkötőben, félszem nincs. Két darab ívelt 18mm-es rugósfül kell rá, és bőr/szilikon/textil szíj. A legvékonyabb Nato szíjamat is alig tudtam befűzni az eredeti egyenes stiftek alá, de sikerült végül. Vagy egy másik zár kell finombeállítási lehetőséggel az eredeti acél karkötőre, és tökéletes óra lesz nappal. Rossz fényviszonyoknál némi időbe telik az idő leolvasása, de hát ez nem katonai óra. Megválok tőle, nem jó mindennaposnak nekem. Nem tudta kiütni a Vosztok 420916-ost a nyeregből. -
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #233398 üzenetére
Ha annyira olcsó terméket rendelek Kínából, az csak azért lehet, mert itthon nem kapható, mert ha kapható lenne, akkor nem várnék heteket-hónapokat a szállításra, hogy spóroljak 200 forintot. És ha nem kapható itthon, akkor tökmindegy, hogy mennyi lenne, ha kapható lenne.
Ha eddig nem rendeltem Kínából 1 forintos dolgokat, akkor nyilván ezután sem fogok.
Amit pedig eddig megérte megrendelni Kínából, mert mondjuk onnan 500 forint volt, itthon meg 3000, az ezután is meg fogja érni. -
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #233371 üzenetére
És?
#233357 fagyalllo:
A szürkét is szerette a kamera.mike1334:
"A Laco nem tökéletes, nem "úszik" olyan szépen a másodperc mutató, mint más óránál, de néztem róla sok videót, nem zavar."
"zavarna, ha menet közben megakadna"Most akkor zavar, vagy nem zavar?
Szerintem engedd el a 8-as Miyotát, gyakori a dadogás, ez van, nem tudhatod előre, hogy a tied fog-e. Sőt, ha a hangosság is zavar, akkor a 9-es Miyotával sem érdemes foglalkoznod.
-
kattamaki
csendes tag
válasz
fakekorom #232511 üzenetére
Bocs a késői válaszért.
Erről a magyar weblapról vettem az utolsó megmaradt szürkét:
https://strap.hu/collections/nato-oraszijak/elasztikusEz pedig az ebay-es link. Múlt héten érkezett meg és ugyanaz a mnőség, mint amit a fenti magyar webshop-ból rendeltem:
https://www.ebay.com/itm/233715705928?var=533408870415Továbbra is elégedett vagyok, de majd félév múlva kiderül, hogy mennyire nyúlik meg.
-
futizoli
tag
válasz
fakekorom #231409 üzenetére
Köszönöm, dehogy titok!
Meranomról vettem, pár hete véletlen akkor néztem rá az oldalon amikor éppen volt készleten. Hiába vagyok feliratkozva az értesítési listára, semmilyen jelzést nem kaptam. Annyian vannak rá bejelentkezve, hogy csak a 'sor legelejét értesítik ilyenkor. Szerencsém volt. Most 11600 rubel az ára, én picit jobb áron jutottam hozzá mivel barátnőmnek is vettünk egyet, (-2x580 rubel) valamint egy korábbi sérült tokkal érkezett óra miatt is volt 2000 rubel jóváírásom. -
PeterPH
senior tag
válasz
fakekorom #231013 üzenetére
Van szemműtétes topic. Azért ott sem minden csak móka és kacagás.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fakekorom #230986 üzenetére
Igen, én is jókat hallok többnyire. Meg azt is, pár év után kezdődik a romlás megint. Távolra még látok, orvosin átmegyek még éppen, de közelre már csak ókulával. Halogatom, amíg lehet. Nem a pénz miatt /az a legkevesebb
/, inkább csak irtózom mindenféle műtéttől, orvosi beavatkozástól, kórházi kezeléstől. De majd erőt veszek magamon, ha muszáj lesz.
Szürkehályogos műtétnél be tudnak rakni multifokális lencsét is, azzal közelre s távolra is lehet látni.
Addig is igyekszem kontrasztos órákat venni. A Casio Lineage LCW-M100DSE ezt leszámítva tökéletes. -
-
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #229317 üzenetére
A facebook a "szent grál", mivel ott látja a legtöbb ember. Rengeteg órás csoport van, vannak külön márkákra szakosodottak, és vegyesek is. Hogy melyik a legmegfelelőbb csoport, az attól függ, hogy mit akarsz eladni. Nyilván "a nagy csoportban" látják a legtöbben (mivel ott vannak a legtöbben), de akármit (olcsó kínai, divat gagyi, stb.) nem lehet ott hirdetni.
-
@mriya@
őstag
-
törölt tag
válasz
fakekorom #229313 üzenetére
Nálam kiesik, de itt is többen mondták, hogy ott üzletelnek. Azért, mert nekem nem jött be, attól még neked lehet, hogy tuti lesz. Én ennyit tudtam segíteni, a fészen elvből nem vagyok regisztrálva, így az ottani dolgokról nem tudok érdemi infót mondani. Saját tapasztalatom valóban nem sok van, mert ritkán adok el órát, általában élethosszra tervezek velük, de mivel vidéken élek és élőben még q&q órát sincs esélyem látni, ezért néha megesik, hogy mégse jön be a kiválasztott, na ekkor lép be az eladás.
Szent grált szerintem senki nem fog neked ajánlani... -
törölt tag
válasz
fakekorom #229281 üzenetére
Ha van fészbúkod, akkor van jópár lehetőséged eladni a ketyegődet, ha jól tudom van több óra eladási csoport. (Nekem nincs fészem így ezekről nem tudok mondani semmit.) De pl. itt a Hardverapró vagy a sokat szidott Jófogás is szóba jöhet. De talán a többiek tudnak mást is ajánlani, én nem vagyok túlzottan járatos az internet bugyraiban.
-
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #219784 üzenetére
A terv az volt, hogy ütök rá egy kis lyukat, és egy forró szeggel megolvasztom kicsit, de hál'istennek az enyémen a középső csík nem olvadós anyagból van, és átütni sem igazán sikerült a lyukasztóval, így csak szúrtam rá egy lyukat, és lehet használni.
Persze, erre itt biztos fanyalog most valaki, de a kutya sem nézi a csuklómon, hogy a tüske milyen lyukba megy bele.
A nato, amire nagyon panaszkodtam, egész jó lett egy kis "főzés" után... nem tökéletes, de most már nem kívánom a pokolba, amikor felveszem. -
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #219657 üzenetére
Megjött az enyém is, szintén kevés a lyuk, szal gyárthatom rá.
Viszont ami még nagyobb csalódás, az a "Premium NATO"-nak nevezett műanyag hulladék... én ilyen sz@r anyagot még nem láttam, a varrások meg konkrétan szúrnak!
Én eddig nem panaszkodtam rájuk, még akkor sem, amikor csúszkált a paratrooper, pedig az sem normális dolog, de (elvileg) kijavították az új szériával, és a többi szíjukkal nem volt bajom. Viszont most nagyoncsalódottmérges vagyok... -
Veron
addikt
válasz
fakekorom #219657 üzenetére
Mennyire puha anyagból készültek, van olyan puha, mint a seatbelt?
Pont ilyen 19es bézst akartam rendelni, mint a képen, de sajnos nincs raktáron. Azt válaszolták, hogy nem akarnak most nagy raktárkészletet felhalmozni.
Egyértelműen a Phenomenato lenne a legjobb megoldás, ha lenne 19 mm-es single, de elenleg egy single sincs a kínálatban. :( -
dzsi23
addikt
-
futizoli
tag
válasz
fakekorom #211179 üzenetére
Köszönöm, a ruszkik érdeme, én csak viselem. Bár ezt nem nagyon fogom...
Vostok Neptune SE 960726, itt mindent megtalálsz róla. -
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom #207216 üzenetére
A te képed alapján 20 centis csuklóra is nagy lenne.
Szerk.:
Csinálj egy ilyen képet, és az alapján meg tudjuk mondani, hogyrosszul van beállítvajól van-e beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest