- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zola96
senior tag
válasz
laci1892 #267281 üzenetére
Nem karos a szerkezetnek ha áll. Neked is szükséged van a pihenésre, nem? A rugonak is jól jön. Míg a napi hordós órát leteszed estére, ezáltal tud a rugó lejárni és nem folyamatosan megfeszített állapotban van. De ez csak egyéni vélemény. Az fontosabb, hogy az 5-7 évenkénti szervizelés megkapja a szerkezet.
-
SOAD19
addikt
válasz
laci1892 #267283 üzenetére
Ha nem nagy macera számodra az óra felhúzása, beállítása, akkor tényleg felesleges. Egy halk, komolyabb forgató amúgy is elég drága. Óraforgató inkább annak való szerintem, akinek van pár órája, amit pár naponta váltogat, és rohanós az életvitele, reggele is, és emiatt szereti, hogy csak feldobja az órát, és már rohan is a melóba. Vagy csak simán olyannak, aki nem szeret macerálni mindig a beállítással, de akkor meg érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy jobb választás lenne kvarc órát vennie.
-
SOAD19
addikt
válasz
laci1892 #267281 üzenetére
A többiek, hozzáértőbbek szerint felesleges forgatatni, semmi baja nem lesz, ha áll, sőt amíg áll, addig se kopik a szerkezet. Ritkán, mondjuk havonta, pár havonta felhúzhatod, hogy kicsit járjon, hogy megnyugtasd a lelkedet. Bár az se túl jó, ha hónapokig nem hordja az ember az adott órát, feleslegesen áll benne a pénz. Én max dress watchnál tudom elképzelni, hogy több hónapig nem hordom, és nem adom el. Meg persze, ha valami érzelmi kötődés van az adott órához, vagy örökség, stb.
-
válasz
laci1892 #266778 üzenetére
Szia, lehet, de nem olcsó.
Porszórással - szinterezéssel nagyon egyedivé is lehet tenni.
Keresem az általam fellelt céget, akik fegyverek mellett már órákat is szintereznek, de egy Istenért sem találom
Ha meglesz, linkelem, vagy esetleg más csopitárs kapásból beszúrja. -
SOAD19
addikt
válasz
laci1892 #266753 üzenetére
Az lesz az. Nem érdemes a dátumot állítani, mikor az órán mutatott idő este 9-10 és kora reggel között van, mert ekkor az óra dátumállítási mechanizmusa, folyamata zajlik, ebbe pedig nem ildomos belepiszkálni. A időintervallum nem biztos, hogy pontos.
Ha meg van állva az óra, mert nem hordtam egy ideig, akkor nálam, ez a módszer a beállításra: korona két kattanásig kihúz, hogy a mutatókat, időt tudjam állítani. Elkezdem tekerni a koronát, míg át nem vált a dátum, ekkor már tudom, hogy délelőttöt mutat az óra, ezután beállítom a pontos időt, korona visszanyom. Ezután jöhet a dátum beállítás. Valószínűleg nem este 9-10-kor fogom beállítani, kezdem el hordani az órát, úgyhogy a dátum állítással nem fogok kárt tenni az órában. Vagyis, szerintem érdemes először a pontos időt beállítani, és akkor nem lesz gond a dátum állítással. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
laci1892 #266750 üzenetére
Seiko a Bajcsy butikba, Citi a Bástya mozi mellett, ha Bajcsy nem javítaná esetleg. De kívánom, h ne kelljen pár évig foglalkozni velük, csak hordani. Ütésektől, erős rázkódástól, mágneses tértől óvjad, dátum állításánál ügyelj a tiltott időszakra. Üveget ne karcold, ne áztasd el, vegyszerekbe ne nyúlkálj. Fémszíjnál a stifteket időnként ellenőrizd, nem csúsztak-e ki. Kb. ez jutott most eszembe.
-
laci1892
őstag
válasz
laci1892 #266203 üzenetére
Ennél jobb már csak a h2000 van. Az ebből a szempontból más téma. ( Az is van nekem ) folyamatos pulzusméréssel (0-24) heti 3-4 ( mért bekapcsolt gps-el... Mert hogy az is van benne ) sporttal... Állandó értesítés mellett... Olyan ...1,5 hónap picit talán több. Csak az értesítések és csak az éjszakánkénti pulzusméréssel idáig nálam elment 4 hónapot.
-
tboldi
nagyúr
válasz
laci1892 #266185 üzenetére
Grat hozzá! (Meg mindenki másnak is az új szerzeményeikhez!)
Picit szélesebb is a szokásosnál, a combi bracelet lötyög rajta, korábban láttam Redditen. Bezzeg most nem találom azt a posztot.
Amúgy én is gondolkodtam rajta, de az Apple Watchomat pont azért adtam el, amiért erről is lemondtam végül: egyszerűen nem használnám ki. A MIP kijelző meg önmagában nekem ennyit nem ér.És ha már G-Shock, a napokban nekivertem egy ajtótoknak a B5600BC-t, most kereshetek új bezelt.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
laci1892 #249187 üzenetére
Lume nem rémlik, nem hordtam, csak felpróbáltam. Eladásra ment, az adapter miatt vettem - kellett barátomnak. Biztosan jó, de a mutatók színe kifakul pár év alatt.
#249188arn :
Valóban jól mutat hátul, de picit többe is van szvsz. Amit kinéztem, 1,74 "dokumentum", még esetleg...talán...egyszer élünk. De előtte butiklátogatás, mennyi és milyen gyakran esedékes a szerviz. Mert igen sok kavics van benne, és a mesternek is jobban kell vigyáznia szereléskor az alkatrészekre, mint egy 5-ösnél. Mindamellett h semmi szükségem rá. Állampapír ha befuccsol, biztos bánni fogom, h nem órát vettem inkább. Tíz éve buktam simlis Aranyközpont miatt majd' kilenc dokumentumot, akkor kijött volna belőle egy Roller, egy Panerai meg egy Harley. Könnyen jött, könnyen ment, tudjátok hogy van ez. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
laci1892 #249180 üzenetére
Volt, de pár napon belül elkelt. Még az én 17-es csuklómon is elment /rásimult/, nem gondoltam volna korábban. Vedd meg bátran, ha tetszik, és máris kezdj el keresni adaptert a szíjához, mert a gyári gumi max. 6 évet bír, rohadt drága és csak az megy rá.
bigmasterg :
[link] Nekem erre fáj a fogam, 41600 jen + terhek+ szállítás. Itthon 1,74 x 10 a hatodikon forint, még futná is rá, de a szervizre már nem biztos. Majom és banán esete. Hordani meg... Ki sem mernék menni az utcára.
Szóval inkább cseréltem számlapot egy Komandirskije órámon, olyan, mintha új órát vettem volna. Low budget öröm faktor. Nem lehet mindenki Deutsch Tomi unokaöccse, 24 évesen már tapasztalt diplomattasé. -
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
laci1892 #248672 üzenetére
Az biztos, hogy veszélyes.
Én többnyire ilyen affordable órákat vettem eddig, de most nagy vágyam egy Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze. Eléggé out of my league és nem is biztos, hogy szívesen hordanék egy számomra ennyire drága órát, de ki tudja, talán majd egyszer...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest