- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
WOW
-
Szulita28
senior tag
válasz
SOAD19 #267280 üzenetére
Az óra nagyon király, ilyen szegmensben es stílusban szvsz az egyik legjobb választás. Uh csak bátran vegyél
A csat tervezési hibas valoban (ha még azóta nem javitották, az enyem 3-4 eves talan) . A klasszikus 3 lyukas bovitesi/szukitesi megoldas van rajta, csak eppen nem használható, csak a legkulso, mert ha beljebb teszed, nem lehet bezarni a csatot.
Erre a megoldas, h gariban megreklamalod; nekem kuldtek egy masfajtát, nagyobbat, masszívabbat, azzal már tokeletes.
Az ora uvege nagyon enyhén domboru, igy tehat tukrozodik. En is feltem tole, es a dupla AR-ben gondolkodtam, de vegul a sima lett. A letisztultsaga es az alkalmazott szinek, megoldasok miatt viszont olyan szinten kontrasztos, h egyaltalan nem zavaro az esetleges tükröződés. A legjobban leolvashato oram, pedig en egy ideje mar csak olyanokat veszek, amik ilyenek alapbol (pl. nem krómozott, csak festett mutatók stb.).
A werkje az enyemnek a sima; itt is gondolkodtam a TOP-on, de ez is 1-2 mp/napos jarassal megy, uh ezert se feltetlenul erdemes kiadni plusz penzt. Es tudtommal még ETA van bennük.
Van magyar forgalmazója is, en tole vettem amugy (ezert is nem lett dupla AR es TOP werk, ez volt nála)
[link]
Nagyon korrekt es normalis a srac, mindenkeppen erdemes vele felvenni a kapcsolatot, hatha van eppen nala vmelyik darab. Vagy akár egyezkedni is meg lehet vele próbálni. A csat-cserében is ő segített.
Ha a meglevo automatak kozul csak egy maradhatna, eselyes, h ez lenne az. -
Szulita28
senior tag
válasz
DonThomasino #263606 üzenetére
A GPS-es
-
Szulita28
senior tag
Nem tudom, megér-e 400 ajrot, de marha jol nez ki
[link]
-
Szulita28
senior tag
Egy kis segitseget szeretnek kerni.
Ezt csak olyan oldalakon latom, ami amcsi és/vagy nem szallit MO-ra. [link]
1. Vki latja-e mashol esetleg, netan en nezem felre, es megis van ilyen webshop?
2. Ha netan vki a kövi fél évben menne USA-ba, es tudna segiteni az ottani beszerzesben (vagy egyeb módon tudna segiteni, amazonrol mashova rendelni stb.), megkoszonnem, ha priviben jelezné, hatha ossze lehet hozni.
-
Szulita28
senior tag
Kell. Most.
[link] -
Szulita28
senior tag
válasz
rbalint88 #260986 üzenetére
Nekem is új élmény, nem vagyok nagy turazo. Nyar = tenger, ha egy mód van rá, de ez egy jó kis unikum valoban.
Köszi
Es ha már offolunk, legyen kover: aki valtozatossagra vagyik, es meg nem volt, annak Szlovenia. Alpok, karsztvidek, mediterran tenger, mindez mindenfelé 1 oran belul az orszag kozeperol. Csodas -
-
-
Szulita28
senior tag
válasz
bigmasterg #260143 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, nagyon rendben van. Végre vmi nem megszokott.
-
Szulita28
senior tag
válasz
bigmasterg #258913 üzenetére
Besz@rás
Gratula!
-
-
-
Szulita28
senior tag
válasz
estikornel #249913 üzenetére
Aréna Mall. Van Babós es WDL, egymassal szemben, meg tán BL Óraszalon is vhol. Plusz Extrametal par Victorinox-szal.
-
Szulita28
senior tag
válasz
Evil Snowman #248040 üzenetére
Egyértelműen az első, de a 2. vagy 3. számlappal és lecserélt mutatókkal
-
Szulita28
senior tag
válasz
joey04 #247695 üzenetére
Nem tudom, a Sinn kepbejott-e egyaltalan, vagy mar elvetesre is kerult, de ha 1 oram lehetne csak (es nem lennék milliárdos..), biztosan őt választanám.
A kép(ek, egyik se, ami fellelhető a neten..) nem adják vissza az elképesztő kékségét, ill. búvár létére elegáns kinézetét.
Furdogatyatol az öltönyig szvsz bármihez felvehető. És az ára sem "annyira" elszállt (még..).
-
Szulita28
senior tag
válasz
gipsztigris #247701 üzenetére
WOW! Ez de k.rva jó
-
Szulita28
senior tag
válasz
NYJ75 #245845 üzenetére
A hivatalos szervizétől lehet rendelni, ami esetedben a WDL, es valószínuleg a Váci utcában, a Millenium Házban lévőhöz kell menned (Fortis-szerviz).
Fájni fog az ára, keszulj fel... Sokkal olcsóbban is lehet hozzá nagyon jó gumiszíjakat szerezni (Borealis , Crafter Blue, Barton stb.). -
Szulita28
senior tag
válasz
bandus #241579 üzenetére
Ahol biztosan van választék és felszerelik:
- Hantos (Kelenföldi pu.)
- Fortis szerviz (Váci U., Millenium Ház)
- WDL szerviz (Andrássy út)
- Edison U., Zugló
Szerintem ezeknél is:
- Tutuóra (Árkád, Westend)
- Timecenter (Pólus, Westend)
- Royal Óra (Pólus)Valamelyik csak útba esik
-
Szulita28
senior tag
válasz
Vladislav #240637 üzenetére
Ahogy előttem is többen mondták, ne másoknak akarj megfelelni. Magadnak vegyél egy szép és megbízható órát. Ha jó az ízlésed, akkor másoknak is tetszeni fog, tök mindegy, mi van ráírva
MO-on azért is zsákutca ez a megfelelési kényszer, mert a komoly gyártók közül (a Doxat most hagyjuk) a Rolex-Omega-Breitling-IWC négyesen kívül az emberek 99%-a semmi mást nem ismer (de ebből is főleg az első kettőt). Ezeket meg ugye nehéz megvenni 300-ból
A német órák jó irány egyébként, csak a Sinn drága, és tool watch, azaz eléggé speckó órákat gyártanak. A Laco egy jó választás lehet, pl az új Diver vonaluk, bár te inkább elegánsabb vonalon gondolkodsz, ha jól veszem le.
Hamiltonnak van az Intramatic szériája, azok nagyon szépek és elegánsak, nézd meg esetleg. Én mondjuk mindenesnek (1 órát akarsz venni) biztosan valami elegánsan sportos búvárt választanék (komoly vízállóság, vastag zafír, a búvár-szabvány amúgy is megkövetel bizonyos strapabíróságot, nem csak a vízzárást stb.). Nem csak bumszlik vannak belőlük.Ha mégis olyat akarsz venni, ami másnak szól, a Davosa Ternos a te órád. A legismertebb óra(forma) a Submariner, azt mindenki felismeri; 1 méternél messzebbről már úgyse látják, H nem Rolex, vagy ha mégis, még mindig Swiss Made
És minőségre is nagyon rendben van, kimondottan szépek is, keretedbe is beleférhet (használtan, vagy ha tagitasz rajta egy kicsit, van GMT is belőle pl.). Ing-farmer-zakótól furdogatyaig mindenhez felvehető.
-
Szulita28
senior tag
válasz
Vladislav #240597 üzenetére
Olyan órát ne akarj venni, amiben mindent az adott gyártó csinál
Biztos, H millió fölött indulnak, régebben a Nomos volt talán a legolcsóbb ilyen gyártó, meg a Ch. Ward. De már ők is misi felett vannak, jellemzően viszont inkább 2-3 millió a legtöbb márkánál. És ott sem csinál mindent a gyártó, tokot, mutatót, szíjat tutira rendelik. Persze, ha a Swiss Made-nel maradunk, Orientet pl. bármikor kapsz a keretedért, és jókat!!
Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb a Mido/Hamilton/Davosa stb. Ezek minőségre pont kb egy szinten vannak. Előbbi kettő ETA werk, utóbbi Sellita, ahogy írták már, de a werkek a tudásukban is különböznek vmennyire. Minőségre mind rendben van, de pl tök különböző design-vonalat visznek jellemzően.
A te büdzsédben viszont egyiknél se jönnek ki a legjobb darabok, csak az átlagos tucatórák. Amik ettől még jók persze.Amiket leírtál, azok azért szintén különböznek egymástól, főleg minőségben, kidolgozásban:
Ezek kiemelkednek, az Epos pl sztem az egyik leginnovatívabb / kreatívabb tervezőcsapattal bír (nézd végig a modelljeiket)
Epos
Marvin
Louis Erard
Davosa (szegény ember Rolexe, amúgy kiváló darabok)A többi majdnem tényleg egy kutya, alsópolcos svájci, némelyik inkább divatóra. Az Adriatica-d is ezen vonulatba tartozik.
Grovana
A Grovana gyárt tokokat is, más márkáknak, ilyen értelemben komolyabb gyártó.
Claude Bernard
Jaguar
Bergstern
Rodania
Swiss Military
Swiss Alpine MilitaryAz általad megjelölt Claude Bernard tényleg a legalja, az Edox olcsóbb tarsmarkaja. Az is tök rendben van amúgy, csak semmivel nem leszel vele előrébb.
Ha komolyabb órát szeretnél, vagy emeld meg a kereted 500ig, ott már az első csoport márkáinak a csúcsmodelljei is kaphatóak (bár nincs köztük, de személyes kedvencem és ajánlásom a Mido Ocean Star 600 vagy GMT, keress rá), vagy nézelődj a használt piacon, ahol a keretedért is ki lehet fogni komolyabb gyártók új vagy újszerű, felsőbb modelljeit is. Még egy rakás más gyártó is képbe jöhet (Cw, Fortis, Edox, Oris stb stb). Vagy a Seiko, ha nem svájci is jó. -
Szulita28
senior tag
válasz
Peddy789 #239590 üzenetére
..és No.01-nek is.
Az Oris kimondottan minőségi órákat gyárt, főleg kívülről. Klasszikus tokozocégnek nevezték sokáig, aki dizájnban nagyon jó, a szerkezetekre kevesebb figyelmet fordított (Sellitakat tokozott már régóta, és lehetett olvasni problémás darabokról).
Aztán ez megváltozott , megcsinálták a saját szerkezeteiket, amik papíron jól néznek ki (nem volt hozzájuk szerencsém még sajna), cserébe az áruk is rendesen megemelkedett.
A TAG-gal simán pariban vannak minőségre szvsz, bár csak kevés modelljüket fogtam kézbe.
A CW a szegény ember Oris-a, nagyon ajánlott, minőségben szerintem egy szinten vannak (volt mindegyik), és ők a szerkezetekre is nagyon odafigyeltek (bár ők is Sellitát raknak az oraikba, az egy sajátot leszámítva). De érezhetően olcsóbbak az Orisnál.
Orist nem tudom, mikor vennék (leszámítva, ha vmelyik darabjukat kivánnám csak). Talán ha lenne pénzem Omegara és Grand Seikora, de felb@sznam az agyam az elszállt áraikon, és olcsóbb egyedi alternatívát keresnék. Önmagában helyette ott van a CW, sokkal olcsóbban. De ez én vagyok
A Hamilton szvsz teljesen más világ. Mint óra, nagyon jók, főleg a drágább darabjai, a werk ETA, és ráadásul piszkálgatjak is jó értelemben, de azért nem Oris, TAG (és szerintem CW) szint.
Szerviztol nem kell felni, független óráshoz kell vinni, kb. 100-200 euró a teljes szerviz (alap/Chrono). Vagy még ennél is olcsóbb. -
Szulita28
senior tag
válasz
mate543 #239317 üzenetére
Sinn-ek nem igazán van alternatívája, ha a műszaki tartalmat is nézzük. Egyedül a már említett Damasko és a Dievas gyárt hasonló német mérnöki műszereket, de egyiket sem kapod meg 500e alatt újan.
Ha fontos a Made in Germany, akkor a szintén már ajánlott Laco búvárra +1. Nagyon szerethetőek és jó minőségűek, árban is beleférsz, de nincsenek olyan extrák, mint az előbb említett márkáknál.
Fortisból Dunát lehet rekeszteni az ilyen fliegerekbol, ill hasonló (szvsz ennel szebb..) modelljeik is kijönnek újan (főleg, ha utána kérdezel a megfelelő forrásnak). Egyebkent tökéletes választás arra, amire keresed az órát.
Az én tippem Laco vagy Fortis (nem véletlenül, mindkettő van és beváltak). -
Szulita28
senior tag
"Egymilliárd forintot adtak egy 60 éves Omega óráért."
[link] -
Szulita28
senior tag
válasz
No.01 #238613 üzenetére
CW órákra mindig érdemes lecsapni
, de amire te gondolsz, az a Clearance. Közvetlenül karácsony után dobják be, régebben újév első napjaiban volt, de tavaly még korábban adták, ha jól rémlik. Ezen kívül szokott még lenni nyaranta is, de az változó. És fel kell iratkozni hírlevélre, különben esélyed sincs, mert órák alatt lerabolják (sőt, sztem a már regisztrált vásárlóknak még hamarabb jön az infó, szóval először vegyél vmit tőlük
).
Kari előtt, BF stb idején csak 15%-os kedvezményt szoktak adni. Esetleg 20-at.Tréfára passz, még nem rendeltem azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- moonlight115: Privát, oh!
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron