Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
stellaz #275576 üzenetére
Több mint 7 éve vettél egy SNK8xx-et nem magyar forgalmazótól, az nagyon nem ugyanez a kategória. Ha már elődöt kell keresni az itthon 99.000,- forintos áron nyitó SRPG-nek, akkor a szintén 5 Sports SNZG15-öt nevezném annak, a kifutó modell ára 79.000,- forint volt. Az SNK809 hivatalos ára 7 éve is már alulról nyaldosta az 50.000-et, csak timestore, emag akció, vagy hasonló külföldi forrásokból lehetett olcsóbban hozzájutni.
-
Churpik
tag
válasz
stellaz #275561 üzenetére
Ha már Seiko, akkor ott van a Lorus is az olcsóbb ársávban. Vannak ott korábban Seiko néven árult órák is Y676 szerkezettel (ami ugye a korábbi 7S26).
Pld.: [RL447BX9] -
válasz
stellaz #275559 üzenetére
A legtobb gyartonal nem volt jelentos aremeles az elmult 10 evben, csak a kotelezo evi par szazalek. Az eszetlen magyar arakat koszonhetjuk a forint brutalis romlasanak es az inflacionak, ami magaban legalabb 50%-ot tett hozza minden termek arahoz.
Louis Vuitton elott meg mindig is sor van/volt/lesz amig van tax refund.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #273623 üzenetére
"a napot szerintem mindenki tudja fejben követni"
Még mindig nem tűnt fel, hogy ennek senki sem állította az ellenkezőjét? Annyit írt SoulReaver, hogy neki tetszik ez a funkció, ebbe ugattál bele.
"a kolléga rögtön személyes támadásnak vette"
Most hirtelen elgondolkodtam, hogy van-e napkijelzős órám, de egy sincs, így nehéz lenne személyes tamádásnak vennem. Bár volt már korábban több is, de feleslegesnek tartom, viszont ha valakinek tetszik, nem szólok bele... nekem pl. a GMT funkció az, amire semmi szükségem, mégis tetszik. Másnak meg a stopper... és akkor mi van?
"már elég késő volt tegnap"
Este 8 volt, de "nyuggereknek vagy eltérő munkarendben dolgozóknak" az már késő lehet.
"azért elég sok oltást, de még tiltást is kaptam itt én már"
Örök rejtély, hogy miért.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #273615 üzenetére
"A nap kijelzést abban a vonatkozásban írtam, hogy ha a másik jobban tetszik vagy használhatóbb, akkor kár lenne korlátozni magadat ez miatt"
Akkor, gondolom, ez a mondat nem ismerős neked:
"Mondjuk a dátumot mutatni van értelme, de akinek a napot az óráról kell megtudnia....."
De szép mentés lett volna, értékelem a próbálkozást...
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #273601 üzenetére
"Használd az eszed"
Mondom, olyan akarok lenni, mint te... nem szép tőled, hogy próbálsz ilyen észhasználati zsákutcákba vezetni.
Én is minden logikát mellőző hozzászólásokat akarok írni, mint pl. ha valakinek tetszik a "hét napja" kijelzés egy órán, abból szeretném megállapítani, hogy nem tudja, mikor milyen nap van, és ha valakinek nem tetszik ez a megnyilvánulásom, akkor ő sem tudja, mikor milyen nap van. Na erre taníts meg! Vagy inkább hagyjuk... elfogadom, hogy "nem vagyunk egyformák".
Hogy tetszenek az új Seikok?
Seiko Presage Style 60's European Exclusive in retro blue SRPL19J1
Seiko 5 Collab Yuto Horigome Limited Edition SRPL31K1
-
SoulReaver
veterán
válasz
stellaz #273544 üzenetére
Pont az invers kijelző miatt tetszik
Egyébként a műanyag engem nem zavar, vagy nagyon gagyi hatása van? Nem feltétlen ragaszkodom a fém házhoz vagy szíjhoz. Kicsit hétköznapibb számomra ez a műanyag.
Úgy láttam az összes Vostok ilyen batár, de azt sem akarnám, hogy túl nagy legyen.
Debrecenben megnézem majd mi a kínálat, de szerintem nem sok lehetőségem van. Max a Rogers. De akkor a mozgatót elengedem. Köszi!Köszönöm!
Megpróbálom élőben megnézni majd ezeket a méreteket. A csuklóhoz képest kell főleg nézni, vagy a kézfej miatt csalhat egy kicsit?
Lehet tévesen gondoltam akkor azt, hogy az eleve batár óráknál nem kell nézni a csuklótBrutál full fémben ez az óra
Ezt néztem már, eleve fémszíjas, de valahogy már túl sok rajta a szög, akkor már ez. Kicsit letisztultabb irányban gondolkodok. De lehet később meg fog tetszeni, azért elrakom a nevét.
-
oba
addikt
válasz
stellaz #273096 üzenetére
A pontosan indexre ütő mp mutató egy kvarc órán az kb a fehér holló ritkaságú kategória.
Persze vannak kivételek, de általában nem az olcsó kategóriában.
Egyébként a legjobb szerkezet ilyen szempontból is számomra még mindig a Bulova féle ultra high frequency kvarc szerkezet. Az mechanikusokat megszégyenítően szépen folyik, és emellett baromi pontos is. Tényleg nem értem, hogy miért nem terjedt még el jobban más gyártóknál. Vagyis hát van egy sejtésem. A hamar eszi az elemet kifogás egyáltalán nem valid érv. Az én Bulovám 2 éves volt amikor eladtam és még nem volt lemerülve. Egyébként sem értettem soha ezt az érvet... 2-3 évente egy párszáz forintos gombelem akkora tragédia?A merült elemet meg le kell adni gyűjtőhelyen, aki emiatt aggódik.
Esetleg még a Seiko féle VH31 és hasonló kvarc szerkezetek lehetnek jók számodra. Azok 4et lépnek másodpercenként, nem annyira folyamatos mint a Bulova vagy egy mechanikus, de cserébe nincs indexre ütés para sem.
-
andrew01
tag
válasz
stellaz #273092 üzenetére
Az a helyzet, hogy idővel be kell látni, hogy nem kell mindent megérteni az órázásban, mert még a legracionálisabb embernél is lesz egy 'x' faktor, ami miatt leteszi a voksát egy óra mellett. Én például mind a kvarcban mind a mechában találok szimpatikus jellemzőket, egyformán kedvelem őket, mindkettőnek érzem a báját.
Másodperc nélkülitől is sokáig ódzkodtam, míg nem kipróbáltam, és úgy alakult, hogy azt is megkedveltem(kvarc). Jó itt hozzá tenném, hogy szimpla két mutatós. Amikor stopperes óráról van szó, kvázi tele van mutatókkal és még sem "jár", na az már számomra is irritáló kicsit. ("Itt van 5 mutató és egyik sem képes ficánkolni, ejnye!")
tboldi: Köszi, de maga a Tuna 'not my type', nekem nem állnak jól.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
stellaz #273056 üzenetére
lehet-e mutatós, ha nem is mutatós
ez itt a kérdés, akár 20e eurós is...
-
válasz
stellaz #272982 üzenetére
Igen, így értettem. Mert ugyebár ami nem szinkronizál sehol sem, azt te beállítod, és a quartz-nak köszönhetően olyan pontos, amilyen.
#272983fagyalllo
igen, elírtam SD-nál
"...a pontosító jelet nem mi adjuk neki kézi beállításkor, hanem valami külső forrásból veszi, de attól még egy kvarc szerkezet." és ha nincs semilyen sinkronizálás, az után vagy a quartz, vagy a billegő szerepe, hogy mennyire pontosan folytatja az időmérést az óra#272984eldoble
ha már beállítottam, és nincs semilyen sinkronizálás, az után vagy a quartz, vagy a billegő szerepe, hogy mennyire pontosan folytatja az időmérést az óra -
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #272750 üzenetére
Most akkor ki a balek?
Akinek kínai órája van, vagy akinek drága órája van, vagy akinek mechanikus órája van, vagy akinek kvarc órája van, vagy aki nem tudja felfogni, hogy az emberek nem egyformák és nem mindenki ugyanazt keresi egy adott termékben és teljesen mások az elvárásai? -
válasz
stellaz #272739 üzenetére
Azért vonjuk párhuzamot, a 90-es években valóban eléggé ramaty minőséget hoztak szegény koreaiak. Alsó szegmenses japán autó szintet. Jelenleg bőven felnőttek a német és francia típusokhoz. Minden gyártónál vannak rossz konstrukciók még most is, szóval 1 hiba alapján (pl. A céges Ceedek nagy része gyári hibás volt és egyszer csak megállt a srácok alatt az autó) még nem írnám le az egész Koreai autogyártást.
-
válasz
stellaz #272560 üzenetére
Velem olyan volt , amikor már megbeszélt időpont volt a vevővel és jött még bőven érdeklődő, hogy többet is fizet, meg küld előleget. Előleget nem szeretem, nem látom értelmét, de mondtam, hogy senkinek nem teszem el, aki fizeti viheti. Illetve a megbeszélt fix időpont elé már senkit nem raktam be. Jött a vevő, megnézte az autót, tetszett neki. Akart alkudni, mondtam, hogy a kiírt ár korrekt, alku nincs. Mondta, hogy ok, de ő most helyben rögtön fizetne, de csak 200e kevesebbet akart. Mondtam, hogy köszi nem, mutattam, hogy van még a mai napra vagy 5 jelentkező (az ár tényleg nagyon korrekt volt). Elővette még 200e, fizetett, vitte.
-
válasz
stellaz #272557 üzenetére
Jaja, így viszont nem kaptad meg, ő meg ült a pénzeden. Aztán eladta jobb áron. Az korrektebb lett volna, ha kapásból elutasítja a majd 30% redikciós alkudat. Én biztosan ezt tettem volna. Bocs, de a kiírt ár korrekt, nem adom olcsóbban. Ha meg már adta, nem szép dolog így kihátrálni. Vagy minimum lett volna őszinte. Bocs, jött rá vevő 15e, utálom vissza a pénzed. Mivel nem írtatok semmi adás vételi szerződést, az óra akkor a tiéd, amikor már nálad van. A többi mind bizalmi alap.
-
ricsik
őstag
válasz
stellaz #272545 üzenetére
Videókon sosem tetszett az eredeti homokfújt, az új kisebb políros tetszett helyette nagyon. Elmentem megnézni rendelés előtt.
Élőben teljesen más, megfordult a helyzet.Emiatt bajban is vagyok.
- Vennék szívesen homokfújtat, de sajnos abból már nehezebb beszerezni a fémszíjasat. Meg hát arra csak vékonyabb szíjak mennek fel, ha azt tervezném, vagy hajlított stifttel.
- Ha a kapható bőrszíjast venném, arra meg nem megy rá a gyári fém szíj.Az új polírossal ilyen gond nincs, viszont az nem tetszik annyira.
Sebaj, spóroltam 250 ezret -
-
dzsi23
addikt
-
andrew01
tag
válasz
stellaz #272430 üzenetére
Szerintem csak mezei félreértés volt... úgy értelmezhette 'legyen olcsó, igen elérhető árral megáldva'.
Neked meg valahol azt jelenthette sarkítva egy példa, hogy 'Richard Mille egy órát legyárt mondjuk 2000 dollárból, aztán a retail ár másnap 120.000$' ezt a kivagyiságot mellőzze az ár és elégedjenek meg a 10x-es szorzóval, mint mondjuk a kinaiak egy 5x-sel. -
driv4r
aktív tag
válasz
stellaz #272418 üzenetére
Én illő tisztelettel, de lebeszélnélek róla. Kihívóan rongyrázó gesztus lenne több százezer forintot kiadni érte. Ne hagyd, hogy megtévesszen a marketing bullshit, ne dőlj be az ilyen űrhajós maszlagoknak, mert csak a történelmi nevet, a 'dicső' örökséget, a költséges marketinget és a drága butikokat akarják kifizettetni veled. Ráadásul a Bulova historikusan is az egyik leghírhedtebb marketing és hype vezérelt cég, konkrétan ők készítették az első amerikai rádióreklámot 1926-ban, az első amerikai tévéreklámot 1941-ben, folyamatosan vezető nézettségű műsorokat szponzoráltak, híres embereket használtak fel influenszerként, ékszerészboltok voltak a fizetési listájukon, sőt, nem átállottak állandóan hirdetni a Time magazinban is, ráadásul A/4-es méretben.*
* ki ne maradjon: F1 és egyéb motorsport szponzorok is voltak.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #272414 üzenetére
"szuper kvarc évi 1 sec járás eltéréssel, folyó másodperc mutató"
"Mindegyik létező technológia, nem is különösebben drága dolgok."
"Bulova (nagy pontosságú kvarc szerkezet..."Nagyon nagy szerencse kell, hogy a Bulova szerkezete csak 1 másodpercet tévedjen évente, már az is jó, ha a gyártó által megadott 10 másodpercen belül marad (azaz a Bulova eleve csak annyit ír, hogy "accuracy of seconds a year", de 10 másodpercet szokás hangoztatni)... ami nekem volt, az ebből is kicsúszott, bár én teljesen elégedett voltam vele, félévente úgyis át kell állítani. Ami 1 másodpercen belül van, az a Citizen Cal. 0100, de az meg pont drága, és nem "folyik".
"Seiko (bazi jó lume, már az olcsó óráiban is)"
Melyik olcsó Seikora gondolsz? A rendes búvár Seikokban elég jó lume van, de lassan a legolcsóbb is eléri a 200k-t (jelenleg a gumiszíjas, fekete teki a legolcsóbb a butikban, 187 ezerért). A "nem búvár" óráik meg azért nem annyira kiemelkedők lume terén.
"rázkódás álló"
Egy kvarc szerkezet eleve jobban bírja a rázkódást, mint a mechák, de ha G-Shock szintű rázkódástűrést vársz, az nem biztos, hogy belefér a hagyományos field méretekbe.
"Japán, EU vagy USA gyártás"
Svájc is ki van zárva, mert nem EU tag?
Egyébként fontos, hogy hol készül?
-
No.01
addikt
válasz
stellaz #272409 üzenetére
En erteme a lita korabbi tetelei kozott tobb olyan is van ami egyeszeuren kizarja az olcso arkepzest. Ha egy nem emliette tenyezot meg beleveszunk (minosegi kidolgozas comszoval) akkor a felsoroltak kozul meg microbrand szinten sem talalsz ertelmeset.
El kell fogadni, h ami valobvan jo az nem lesz olcso. Legalabbis rovidtavon semmikepp
Szerintem -
Puculo
aktív tag
válasz
stellaz #272401 üzenetére
Egyet értek mindenben.
Vagy elegáns vagy strapabíró. A kvarc sokkal élhetőbb a mindennapokban. De most próbálok kompromisszumot kötni. Meglátom hogy sikerül. Az általam kiválasztott MIDO mindennapokra lesz. Ha karcos lesz akkor az lesz. De mivel a hétköznapok teszik ki az élet nagy részét, nem akarok lemondani az automatákról hogy csak alkalmanként viseljek valamit ami tetszik.
-
Puculo
aktív tag
válasz
stellaz #272397 üzenetére
Számításba vettem már régebben ezt a lehetőséget is. Egy strapabíró titán óra amit hétköznapokon is simán lehet hordani. A polírozott lünetta nagyon érzékeny a karcokra, ezért is kerestem sokáig számozottat, [link] de ennyit meg nem adok kvarc óráért. Ráadásul nagy is. Max 40mm ami belefér. Ha pedig nem tetszik akkor tárgytalan. Pl. a Citizen kollekció egyik sem jött be. Anno átnéztem szinte a teljes piaci körképet, és nem találtam nekem megfelelőt.
-
Churpik
tag
válasz
stellaz #272368 üzenetére
Eladási számhoz: ebben a táblázatban nincsenek benne a kínaiak. Pld. a Skmei, ami terít egész Ázsiában (India, Szingapúr, Vietnam, stb.) + még veszik a nyugati világban is, pld. az USA-ban is szép számmal.
A Skmei gyár csak Guangzhou-ban 3.6M darabot gyárt évente, és ez csak egy gyár, ehhez jönnek még a külön piaci szegmenseket lefedő subbrandek (Ohsen, Weide, Eyki, Kimio, Jaragar). Bevételéről fogalmunk sincs, de nyilván nem svájci haszonkulccsal dolgoznak. És ez csak egy nagy gyártó, ott van még a Smael, a Sanda és egy csomó másik gyártó. Szóval iszonyatosan mértékben termelnek, darabszámot.
A Casio legalább ráírja a tokra és a szíjra, hogy Made in China, pld. a mindent is kibíró népszerű F-91W esetén is, nem ciki az. Az Edifice-ek 90%-ban meg Seiko bélés ketyeg, amit a TMI gyárt Hong Kong-ban (vagy az Epson).
A Tissotok esetén is sok óránál belül a fedélen megtalálhatjuk a Hong Kong feliratot (Google a barátunk, ugye), miközben a számlapon ott a Swiss Made text (a QC nyilván svájci). Az átlag user úgyse nyitja fel a fedelet, csak fizet. És ahogy fagyalllo is írta: az óragyártók nem lesznek saját maguk ellenségei, a lényeg a profit,és a derekas haszon az eladási áron, főleg a luxus és a fashion kategóriában (azért pld. a LaCoste hajmeresztő, még a Skmei-nek is az alja, vastag pénzekért).
-
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #272362 üzenetére
Vagy a Japánok.
Persze viccelek.
Az órák piacán igen nagy jelentőséggel bír a név, image, marketing, történelem. Kínaiak ezekben jellemzően gyengék.
Szerepelt itt múltkor óramárkák sales revenue listája.
Én annyira a nem féltem őket.
Érdekes , seikot nem látom a listán, ez lehet csak svájci márkákra vonatkozó lista volt.
Gyors keresés után Patek alatt vannak. -
fagyalllo
őstag
válasz
stellaz #272354 üzenetére
A svájciak se saját maguk ellenségei, úgy lehet nagyot kaszálni, vagy egyáltalán piacon maradni, ha minél olcsóbban gyártják az óráikat, ezért ilyen lazák a szabályok. Igazából teljesen mindegy, hol készülnek a térképen az egyes részegységek, marhára nem ezen múlik a minőség.
-
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #272354 üzenetére
Jól látod a dolgot.
Ha tényleg svácji órát akarsz venni, akkor jó eséllyel a nagy, kalsszikus svájci luxus márkák irányába kell nézelődni, akinek tényleg Svájcban van tok és szerkezet gyára.
szerk.:
De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy melyik országban készül egy óra. A minősége fontosabb, beleértve szerkezetet, tokot, kidolgozottságot, minőségellenőrzést stb stb.
A "swiss made" felirat egyikre sem garancia. -
stellaz
veterán
válasz
stellaz #272352 üzenetére
"Tehát ha van egy Swiss Made óra, akkor az egész óra lehet kínai, kezdve a szerkezettől a tokon át a szíjig, ha van benne mondjuk egy arányaiban drága svájci billegő és főrugó, amit már Svájcban szerelnek be és ami pénzügyileg meghaladja a fillérekért Kínában gyártott tok és szerkezet 50%-át"
Helyesbítek, a Kínában gyártott tok és szerkezet 100%-át kell a beépített alkatrésznek megaladni, így jön ki a komplett cucc legalább 50%-a. De ha mondjuk 20 ezer forintért megjön a tok és a szerkezet nettó beszállítói áron, akkor nem lesz olyan nehéz 21 ezer forint nettó beszállítói értékű svájci alkatrészt beletenni a szerkezetbe.
-
zoarden
tag
válasz
stellaz #272329 üzenetére
nekem van, sztem kényelmes és nem is lóg le.
Nem sokkal nagyobb a csuklóm mint neked, de a L2L méret és a tokfülek íveltsége számít inkább egy-egy óránál! Nekem is ez a tapasztalatom. Szóval fel kellene próbálni, ha lehet. Az ár kedvezőnek mondható a jelenlegi itteni körülményeket figyelembe véve.
szerk: íráskor nem néztem a későbbi hsz-eket -
rbalint88
addikt
válasz
stellaz #272245 üzenetére
Ezen jobban latszik a 33 ev, mert a szijon kivul mindene a gyari, de kapott egy uj szijat (izlestol fugg ki mit rak ra) es egy biztonsagi elem+tomitescseret 10.000-ert, aztan 5 evig le van a gond megint - ebben 5 evre igerik az elem elettartamat. Az elmult egy honapban miota megvan, alig hordtam mast
De ez meg igy oreg korara is egy viszonylag ertekes ora - ugyanakkor mivel kellemesen patinas, ezert nincs zabszem az allapota miatt -, amit rentabilisen fent lehet tartani.
Remelem a tobbirol is elmondhato lesz ez majd ilyen korukban, meg mindig nalam -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest