- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #279109 üzenetére
Barna bőr és színes (kék, narancs ?) is tervben van a Midohoz. Stowat kicsit redundásnak érzem, mert a Mido lefedi az élethelyzetek 90%-át, a maradékra meg ott a custom build (ami úgy sem megy sehova).
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
Mit hozott a postás!
Az új kis 35 mm TV Mido
Milyen a méret? -
Veron
addikt
válasz
Polarstar #278811 üzenetére
Szerintem azért van, mert a rotor automatikusan megfeszíti a rugót, ezért tudja az idő nagyobb részében a pontosságnak optimális tartományban tartani azt. Ezzel szemben a kézihúzós -feltéve, ha nem nem tekergeted állandóan- többet tartózkodik a pontosságnak előnytelen járástartalék végi tartományban.
Az, hogy maga a konstrukció érzékenyebb-e nem tudom, de #278810Quartz51 szerint nem, ami logikusnak hangzik.
Van nálam egy SW210 top, de nagyon szór napközben, amit automata esetében nem tapasztaltam. Ez ütött szöget a fejembe.
-
Veron
addikt
Szerintetek a kézihúzós werkek érzékenyebb , környezeti behatások miatt kevésbé pontos, mint az automaták? Pl. Top Sw210 vs top Sw200
-
Veron
addikt
Vajon mi az átverés itt? Weishi 10ezer Ft-ért???
-
Veron
addikt
milyen a méret?
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278506 üzenetére
-
Veron
addikt
Úgy érzem kell valami új.
Három darabra szűkítettem a kört, kíváncsi vagyok a véleményetekre.1. Stowa pilot, kézihúzós, 36 mm
pro: mindig is elvarázsolt a ha látom a szerkezetet, főleg rotor nélkül, plusz szép a kék mutatószett és a hagymakorona
contra: ingerszegény a számlap, 2 hónap várakozási idő
2. Farer Lissom, kézihúzós, 38 mm
pro: elvileg mindent tud, amit kell, érdekes számlap segédszámlappal, kézihúzós, 50h PR, nagyon vékony
contra: nem tudom hosszú távon hogyan teljesít az LJP D100 werk
3. a jól ismert GS SBGX261, 37 mm
pro: csodás kidolgozás, eszméletlen pontosság
contra: ingermentes, még beállítani sem kell néha, a félszemes mikroállítás nem a legjobb megoldás és drágább, mint a másik kettő talán "éppen használtan" összemérthető áron találni -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278347 üzenetére
A feketéről szeretnék valódi fotót.
nem tudom, hogy ráugorjak-e vagy maradjak a Stowa-vonalon. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278324 üzenetére
A színkombináció volt a lényeg, arról szerintem adott egy közelítő képet.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278312 üzenetére
Nálam most a fekete a nyerő
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278300 üzenetére
Engem nem sikerült elrettenteni.
Inkább a vagányabb színkombó tántorít el kicsit, no meg az, hogy régóta vágyom egy kézihúzós Stowa kettősre (pilot + marine/antea).
-
Veron
addikt
válasz
SOAD19 #278238 üzenetére
Erősen elgondolkodtam a Fareren, úgy is kézihúzos heteimet élem.
Már rohamtempóban végigvettem gondolatban a Laco-Stowa-Branch Horology triót és a Farernél lelassítottam picit.
Tetszik, főleg a "teal", viszont a fekete -szokás szerint- univerzálisabb. Dress watch ide vagy oda, szerintem ez dress watch, inkább "dressy sport", már ha szabad ilyen képzavarral élni. -
Veron
addikt
Branch Horologyról még nem volt szó szerintem. Kanadai microbrand, szuper méretű és kinézetű, kézihúzós, sector számlapos, kékített mutatós órával. Kell ennél több? Max egy kis plusz vízállóság, mert az csak 30m.
-
Veron
addikt
Mit találtam?! Nem tudtam, hogy létezik Tourbyból ilyen kis méret. Ez a csúcsragadozó skeleton...az a werk csodásan díszített. Wow! De kb 3000 euro
-
Veron
addikt
válasz
lenox #278043 üzenetére
Én imádom a Santost és biztos vennék is, ha akarnék ennyit költeni egy órára... de Laco 1-1.2k EUR nem 8.
Amúgy egyetlen dolog nem tetszik a Cartierben, az a túl nagy állítási közök a szíjon, ami talán ~5mm. Én szíjsznob vagyok, a 4mm-es szemekkel rendelkező Chronomatot sem tudtam a csuklómra állítani maradéktalanul. -
Veron
addikt
válasz
rozsgyi #278032 üzenetére
Stowa classic flieger 36
amit előtte mutattam meg Stowa vintage flieger 36
és volt közben egy Laco flieger pro 37 is -
Veron
addikt
csak úgy, mert tetszik...az ára meg a gyártási idő nem.
lehetetlen róla valódi fotót találni.
edit: mennyire gondoljátok univerzálisnak a kinézetet? -
Veron
addikt
válasz
Tsebacsi #277922 üzenetére
Lehet én szélesebb spektrumot vettem alapul: pl. a játszótérre kicsit soknak érzem az AT-t, de elismerem, hogy nem feltétlenül tartozik az átlagos felhasználás kategóriába.
A Breitling Chronomatban is felmentem a mászókára, kicsit idegennek éreztem abban a közegben, de jó érzés volt a csuklómon tudni. -
Veron
addikt
válasz
rbalint88 #277911 üzenetére
Ezen a témán néha én is filózgatok, amikor szemmel láthatólag is jelentős összeget költenék órára, és igyekszem minden szempontból kiértékelni az darabot.
TL;DR univerzális darab nem létezik (még a Rolex Sub sem az).Viszont arra jutottam, hogy azért mert egy kinézett modell nem passzol minden öltözethez, csak nagyon ritkán kerül le a bakancslistáról. Sok-sok átvirrasztott éjszaka után az fogalmazódott meg bennem, hogy inkább viselek elegánsabb órát sportos öltözékhez, mint fordítva. Ezért is szeretem NATO szíjra tenni a polírozott darabokat is, de lehet ez már perverzió.
-
Veron
addikt
Találtam egy szimpatikus használt TAG Heuer órát c24-en. Tulaj elmondása szerint 20 éve vásárolta az órát és nem igazán hordta, főleg a fiókban hevert. Szervizt sosem látott, néha azonban megjáratta egy kicsit. Nem a legszerencsésebb kombó, de mennyire red flag egy ilyen előtörténet? Átvizsgálni nyilván nem lehet vásárlás előtt, lévén netes vásárlásról van szó magánszemélytől. Az óra értéke 1100-1200 EUR.
-
Veron
addikt
új 37-es GS spring drive UFA valakinek? mikroállítós csattal
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #277391 üzenetére
-
Veron
addikt
Ma érkezett.
Egyszerű, de tetszik. Az viszont nem, hogy a dátum nincs közepen az ablakban.
-
Veron
addikt
Mi a véleményetek a külső AR rétegről, áldás vagy átok? Érdekes, ahogy szinte eltűnik az üveg, viszont a puha rétegen megjelenő karcok az őrületbe kergetnek.
-
Veron
addikt
világos, ésszerű döntés. márc. 10-én lesz újra raktáron, lehet én is elcsábulok, mert fekete auto még nem volt nálam.
apropó NATO: nézegesd a Phenome straps kínálatát!
egyik hátránya a 12-nek -amiért nem biztos, hogy marad- az integrált szíj. nagyot dobni az óra kinézetén egy színes szíj.
-
Veron
addikt
Ja igen, már akartam neked írni ezzel kapcsolatban.
A CW teljesen össze-vissza párosítja a csatokat a modellekkel. A Tridentem pl. a rövid Bader csattal érkezett, ami kb. 37 mm hosszú (saját mérés). Ez nekem még mindig picit sok a Sealander esetében, de mindenképpen élhetőbb a réginél. Az, hogy a Sealander 36 autohoz melyik csatot adják, azt meg kell kérdezni. Szerintem a Consort kényelmesebb szíj egyébként.#277159margithid: tök jó óra volt, egy kicsit (tényleg kicsit) csálé volt a lünetta és nem pont az indexen állt.
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #277131 üzenetére
Na de ez kék és inkább ezüst.
de oké értem mire gondolsz.
-
Veron
addikt
Friss, ropogós a ködös Albionból.
-
-
Veron
addikt
válasz
Kbali #277091 üzenetére
a nav.gov.hu pedig bevételről beszél, vagy én értek félre valamit? ha nem, akkor a 600e Ft bevétel egy órab*uzi esetén nem elérhetetlenül magas összeg.
A magánszemélynek azt a bevételt, amelyre ingó vagyontárgy értékesítéséből tesz szert, és az ebből származó bevételének éves összege a 600 ezer forintot, vagy az abból megállapított évi összes jövedelme a 200 ezer forintot nem haladja meg, nem kell bevallania.
-
Veron
addikt
válasz
Fox Mulder #277065 üzenetére
vicc, hogy 10 éve is 600k volt a limit, csak közben infláció, árfolyam, beszerzési ár pedig az egekben.
-
Veron
addikt
Megjelent a CW Twelve 38 mm tokkal is, 4 színben. Technikai paraméterek nem változtak.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276911 üzenetére
Igyekeztem pont középről, olyan magasból fotózni (zoomolva van), hogy minél inkább csökkentsem a perspektíva általi torzítást.
-
Veron
addikt
Van itt QA rajtam kívül?
A bezel indexek pontosan a számlap indexekre állnak? Ezen vitázunk egyik órás (5bar.hu) haverral. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276819 üzenetére
Létszámítva ezt az endlink bénaságot tetszik.
Kényelmes, szép a számlap, minőséginek tűnik az egész. Tesztek alapján a pontosság is rendben lesz.
A csat mikroállítós, és szuper, hogy nem bumszli, ezek szerint meg lehet ezt oldani normális méretben is. A csat sarkai elég hegyesek, azon finomíthattak volna.
Egyelőre azt még vizsgálgatom, hogy a lünetta mennyire pontosan áll indexre. A hajlított zafír miatt nehéz elkapni a megfelelő szöget.De ez a male endlink... A középső szemek miért különböző íven hajnalak meg mint a szélsők, így eltartva a szijat a toktól?
Mi ennek a magyarázata? Egyszerűen nem értem.
Itt látszik miről is van szó. -
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #276817 üzenetére
Tartom, hogy jobb a female
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #276798 üzenetére
16 cm a csuklóm.
Szerintem az endlink a legbénább pontja a konstrukciónak, mert mindenképp eláll. Jobb lett volna female endlink megoldás.@all: kösz szépen, elégedettségről még nem nyilatkoznék.
-
Veron
addikt
Kérem szépen itt az új szerzemény:
Kék Vulcain nautique BoR szíjon
38mm, kerámia lünetta, ETA 2824 -
Veron
addikt
köszi srácok!
-
Veron
addikt
M1ó önnyugdíjazása után Hol lehetne minőségi, személyre szabott bőrszíjakhoz jutni? A finstraps.com jó alternatíva, de 30e Ft körül indulnak, szívesen vennék kicsit olcsóbb megoldást.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276614 üzenetére
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276602 üzenetére
wow, egy Munro tulaj! grat!
engem egyszer egy hajszál válaszott el tőle, csak pozitívat olvastam róla. -
Veron
addikt
Lorier starglazer volt már?
-
Veron
addikt
Órák óta (pun intended) azon gondolkodom, hogy mi a fenéért fekete a GMT mutató töve a fehér Sealander GMT-n. A költségcsökkentési okon kívül, mert a feketén is ugyanez a muttó van. Fehér, vagy akár ezüst is sokkal jobb lenne szerintem, így nagyon kirívó.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276310 üzenetére
Valóban, az újak már chonometerek, de én kicsit olcsóbban jutnék hozzá a Vulcainhoz (3 hónapos, ~1200 EUR).
Amúgy azóta sem sikerült eldöntenem. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276306 üzenetére
van kronométer ennyiért??? -
Veron
addikt
Komolyan Beszéljétek már le a Vulcainl Nautique-ról! Akciósan, de még mindig 200 euróval többért tudnék hozzájutni egy limitált verzióhoz, mint egy CW Sealander GMT-hez, ami minden tekintetben jobb óra: kidolgozás, magasabb polcos werk, hosszabb gari, jobb szíj. 0 racionális érv szól mellette, mégis tetszik... Én szeretem a racionális döntéseket.
-
Veron
addikt
válasz
Macyke82 #276207 üzenetére
Nekem is nagyon be van csípődve ez a vintage diver vonal. Azzal tetézem, hogy bőrre tenném, így annak aztán végképp semmi értelme nem lenne.
17,5 cm szerintem határeset. Tisztán emlékszem, hogy olvastam 17 cm-es csuklós teszterről és neki nagyon tetszett... onnan már nem nagy ugrás a 17,5.
Alternatívaként a Maen Hudson és CW Trident 300-at tartom talonban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest