Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pontosan, nem vagyunk egyformák. Én korábban leírtam pl. hogy az én véleményem az, hogy a S.M. logó olyan, mint egy Speditőr cég logója. Egyszerre többen sértődtek meg rajta és a kínai órás topikban gyűltek a gyűlölködő kommentek, hogybezba topik milyen szörnyű. Pedig figyeltem a nyelvezetre, a saját véleményemet írtam meg. Az "akkor nem lett volna ertelmesebb otot venni az igazibol?" már határeset, mert minősítő jellegű, miszerint én nem döntöttem értelmesen. Aztán leírom, hogy miért döntöttem úgy, hogy egy 10e forintos órából csinálok egy 70e forintos zafír üveges prémium minőségű órát, de folytatod, hogy a feleséged sem érti... 🤦 Elég, ha én értem.
-
dzsi23
addikt
"En ha szeretek egy termeket, akkor ugy szeretem ahogy van."
És ha valaki nem szereti úgy, ahogy van, de máshogy tudná szeretni? Vagy ha úgy is szereti, ahogy van, de máshogy még jobban szeretné?
Én pl. csak azért vettem Vostokot, hogy moddoljam. Egyrészt volt egy elképzelésem, hogy mi tetszene, másrészt érdekes volt szétszedni és összerakni. -
SOAD19
addikt
Pont, hogy azt akarja, hogy egy tartós darabja legyen a kollekciójának. Mindegy, nem akarod érteni.
#267996 ricsik
Nekem se sokat jelent Snoopy. Nyilván sokaknak a nosztalgia faktor ill. a cukisága miatt csábító. Egy komoly órát kicsit feldob, vidámabbá varázsol, ad neki egy kis lazaságot egy ilyen figura. Én GI Joe, Tini nindzsán, Dragon ball-on nőttem fel... -
SOAD19
addikt
Hát, ezt most én se értem, hogy mit akartál, ebből kihozni.
Vett egy olcsó órát, aminek a dizájnja tetszik neki, viszont szerette volna, ha egy sokkal komolyabb minőségű, anyagfelhasználású óra legyen. Ez olyan, mintha valaki bele van szerelmesedve mondjuk a Ladákba, és sz@rrá tuningolja. És most a te példáddal élve azt mondod, hogy a tuningolás helyett miért nem vett inkább még egyet abból az összegből, amit a kocsira költött...
-
Pont az a lényeg, hogy van a Casio egyik ikonikus, de nem túl acélos darabja, amiből kiiktattam a plexit és a műanyag házat, és most van egy prémium házba csomagolt, zafír üveges, titán hátlapos, karcàlló profi órám. 🤦
#dzsi23: na erre jönnek majd a flipperek mint légy a sz@rra. Szerintem ha tényleg jön Snoopy kiadás, akkor az el fog kelni raktár szinten.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
A Casio már jó ideje a tiffany-vonaton utazik, az MTP-1302PD-2A2-ért megőrültek az emberek, kifosztották a készeltet az összes létező boltból, másodkézből pedig sokszor irreális áron keltek el... figyelembe véve, hogy a tokja sem acél, nem limitált modell, és (a MoonSwatch-csal ellentétben) online is rendelhető, csak meg kell várni az új készletet. De szerintem már lecsengett a hájp, nem rántanak kardot az emberek olcsó tiffany-Casiokért.
Sőt, én úgy látom, hogy az egész óraiparban kezd lecsengeni a tiffany-hájp. Még mindig gyártják, jönnek ki új modellek, és veszik az emberek, de inkább csak azért, mert tetszik nekik a szín, és nem csak a hájp miatt.
Annyi előnye mindenképp volt a tiffany-mániának, hogy azóta jobban mernek az emberek színes órát hordani, és a színválaszték is nagyobb lett. Remélem, így is marad, mert szerintem tök jó.#267491 zolikaDB:
"ritkán látok zöld számlapos órákat, úgy általában a kínálatban, meg embereken. Fekete, fehér, tehát alap színvariációkat jobban."Ez egyrészt azért van így, mert fekete és fehér órából van a legnagyobb választék, ezért nyilván abból vesznek a legtöbbet, másrészt a legtöbb embernek 1, esetleg 2 órája van (illetve a legtöbbnek 0, de az most irreleváns), és azt úgy választja meg, hogy a legtöbb helyzetben megállja a helyét, erre pedig a fekete és a fehér (esetleg a sötétkék), a legmegfelelőbb.
#267489 zolikaDB:
Csak a fradi!!!
Tetszik, szerintem tök jó zöldben.A mutatók töve matt fekete, csak a fényviszonyok miatt tűnhet kéknek.
A "sunburst" effektért nem rajongok, de ez az én problémám. -
dzsi23
addikt
"Mivel ezerfelet gyartanak, es hetente jon vmi uj, mar csak azert sem fog szembe jonni, limitaciotol fuggetlenul."
Így van. Pont ezért jó dolog."ez a limitaltsag konkretan semmit se jelent vasarloi szempontbol"
Ööö, de... pont most írtad le."a limitaltsag meg vhol a kulonlegesseg szinonimaja"
És egy kicsit mindegyik különleges. Igen, mindegyik annyira különleges, mint a többi, de mégis mind más. Azoknak való, akik valami különlegesre vágynak, de nem az órájukkal akarnak kitűnni a tömegből.
"Nekem aztan tokmindegy, hogy mit csinalnak."
Mégis te nyafogsz fooooolyamatosan mindenen.
-
dzsi23
addikt
Nem titkolja a Seiko, hogy hány limitációt csinál, és azt sem, hogy az egyes limitációk hány darabosak. Olyan dolgot próbálsz ebbe erőltetni, ami a Seikonak nem célja, és panaszkodsz, hogy nem úgy van, ahogy te szeretnéd. Folyamatos fanyalgás helyett én inkább örülök a nagy választéknak, és hogy az órám nem jön szembe minden sarkon. Ha pedig megunom, és el akarom adni, nem akarok dupla/tripla áron lehúzni valakit, és amiatt sem aggódom, hogy elbukom a vételár felét... pont jó áron mennek a limitációk másodkézből.
-
-
dzsi23
addikt
Az enyémet nem vágják le, de ha a tiédet igen, a másikon még hordhatsz egy másik órát, hátha azt meghagyják neked...
Én csak arra céloztam, hogy ezek az órák nem alkalmi viseletre valók, vagyis ha valaki nem tudja hétköznapi óraként hordani, akkor nem is érdemes megvenni. -
mqm
senior tag
Elkapott egy másik dolog amire jobban rá tudok függeni.
Imádom az órákat amiket összegyűjtöttem, de nem tudom őket megélni, egyszerűen nem hordom.
Sajnos melóban csak a Garmin megy (ezt lehet ütni). Otthon meg már nem veszek fel órát, ahhoz meg túl sok van ,hogy nézegessem a dobozban. -
@mriya@
őstag
Egy átlagos óra érzékeny mind a hőmérsékletre, mind a pozícióra, de nem működnek sablon szerint.
Mivel elég bonyolult szerkezetek, müködhetnek teljesen eltérően.
Tapasztalatom szerint az alap szerkezetek közül a svájciak stabilabbak.
Ha lerakod őket mondjuk egy hónapra, nem fognak másképpen viselkedni, mint előtte.
De ez sem kizárható teljes mértékben.
Lelkük van. -
Te hoztad fel, hogy azon szocializálódtál 30 éve, erre reagáltam csak. A miért pedig csak annyi, hogy 2023-ban egy picit zavaró, hogy magadban kell motyogni, hogy kitaláld mire gondolt a költő egy magyar nyelvű fórumon, főleg, ha még érdekel is, amit ír. De ha jól sejtem, akkor mivel Shift sincs a billentyűzeteden, így ez nem fog változni, majd belejövök én is.
-
driv4r
aktív tag
Rettenetesen sok gond volt velük, főleg betonozás és burkolás közben akadtak bele mindenbe.
Amúgy a felsővel volt a legtöbb gond, azt már csak munka- és balesetvédelmi okok miatt is le kellett cserélni egy megfelelő papírokkal rendelkező jubilee szíjas modellre.
Bezzeg Seiko és
CitizenBulova soha nem okozott ilyen problémát, lenne mit tanulni tőlük.
-
-
-
Misi1979
őstag
Azért nem, nagyon nem és nem arra célzok, hogy nagyító alatt voltak tökéletlenségek (amik amúgy javítva lettek az újabb hamisítványokon). Hanem olyan dolgokra gondolok, hogy használat során kb esnek szét. Kopik a tokcső/koronazár, vízállósággal vannak gondok, illetve erőhatás nélkül kezd potyogni a számlapról az indexfesték.
-
vinczetibor
aktív tag
"Onkepzessel nem lehet vki jo?"
Ez már megint milyen kérdés?
Közgazdász vagyok, de autodidakta szebész is egyben. Ha gondolod megműtelek féláron. Majd utána elgondolkozol, mielőtt ilyeneket kérdezel.
Komolyra fordítva a szót, bizonyos területeken nem lehetsz igazi képzés nélkül jó, csak kontár. -
fagyalllo
őstag
Például abban, hogy a tiéd egy több mint 100 éves óra, csoda hogy a gyártónak van róla dokumentációja, míg a másik egy jelenleg forgalomban lévő, népszerű modell, aminek a pár éves szerkezetét valószínűleg még nem is hamisítják, ránézésre egy laikus is megmondja, hogy eredeti Kenissi, vagy valami 2824 klón.
-
Nem tudom, mert a pesti órás nem írta meg, hogy miből is áll pontosan egy ilyen átvizsgálás.
A gyári certificate során Svájcba küldöd, ott visszakeresik a pontos gyártási időpontot, minden infót, amit az óráról tudni lehet és kapsz egy hivatalos igazolást a gyártótól. Nem tudom, hogy a pesti órás kiadott dokumentuma milyen minősítéssel rendelkezik, ezt sem írták meg. -
petipetya
nagyúr
Több ilyen esetet kellene nyilvánosságra hozni, mert lehet belőle tanulni. A topicban olvasható eseményekben például fontos lehet, hogy az óra tulajdonosa az írásbeli jegyzőkönyv birtokában lépett tovább a szerviz felé. Nyilván többet ér vele, mintha csak szóbeli eredményközlés történt volna a bevizsgálás után.
-
fagyalllo
őstag
Valójában nem is volt itt semmilyen szennyes. Vett egy alig használt Black Bay 58-at, amit garancián belül javítanak, pénzbe nem kerül. Oké, az eredetiség megerősítését és állapotfelmérést akár ingyen is megcsinálta volna másik szerviz, de nem kényszerítette rá senki és bármennyit is kifizetve érte felelősséget elvárni az óra jövőbeli működéséért irracionális.
Ha gyors elemcsere után nyomáspróbán megfelel a tok, majd következő héten beázik a strandon, nem a szerviz felelőssége, hiszen nem cseréltek tömítést, csak az elemcserére tudnak garit vállalni. -
dzsi23
addikt
Egyrészt van olyan is, ami nem úgy néz ki, adott a választás lehetősége [link], másrészt a 120 eurós órát is adhatnák drágábban, vagy simán leállíthatnák a gyártását, de az, ugye, nem lenne olyan jó dolog. Még mindig nem értem, miért probléma, hogy van egy órájuknak olcsó és drága változata is. Ráadásul egy G-Shock mindig menő, akár 30 ezer forintba kerül, akár 1 millióba, de ez megint csak oda vezet, hogy lehet választani... az 1 millást sem sokkal kevésbé racionális döntés megvenni, mint bármelyik hasonló árú órát.
A szerkezet meg már így is túl fejlett szerintem, de ez már az én problémám. -
dzsi23
addikt
Pakolják tele gyémántokkal, vagy milyen extra értéket vigyenek egy digitális kvarcórába, hogy ne köss bele? Fogaskerekeket? Vagy simán csak ne csináljon drága órát a Casio, nekik csak olcsót szabad, mert ezt szoktad meg tőlük? Közben ugyanúgy ott vannak az olcsó órák is a kínálatukban, akkor mi a probléma? Saját fejlesztés, saját dizájn (ugye ezek miatt szokás itt pampogni), árkategóriának megfelelő minőség, miért ne adják drágán?
-
laci1892
őstag
Hát figyu... Nálam az összes értesítés bevan kapcsolva. Éjszakánként méri a pulzusom ( alvás elemzés miatt ) heti 2-3-4x megyek sportolni. Futni & kondi stb. A futáskor GPS hiányában a telefont helymeghatározóját használja de elég részletes adatokat szolgáltat a futás / túra ( séta) tevékenység közben.... A világítás idő 5mp-re van állítva és automatikusra ( bekapcsol, amikor felemelem a kezem ) ... Így igazából aktív sport mellett olyan 2 hetet bír az akku.
Ha csak az értesítések vannak, csak az éjszakai pulzusmérés... Ritkábban hazsnalom tevékenység mérésre ág órát ( heti 1-2) akkor nálam odáig másfél hónap! Az szerintem azért elég jó
-
petipetya
nagyúr
Olyan szempontból "csoda", hogy az órát óvatosan felemelve és a a rotor forgását előidézve nem történik semmi, míg rázásra egyből beröffen a motor. Ezek alapján sokkal hatékonyabb a szerkezet a minél szabálytalanabb mozgások során - például kézmozdulatok stb. (hirtelen váltakozó sebesség/dőlésszögek) -, mintha csak egy óraforgatóban lenne. Persze ez csak a következtetésem a logika alapján, attól még lehet tévedés.
-
Churpik
tag
Semmi sem volt, egyszerűen csak elöregedett a tömítés. Természetes, hogy ennyi év után ha vízzel érintkezik belemegy, Engem csak az lepett meg, hogy annyira rossz állapotban van, hogy ha nem érintkezik vízzel akkor is beázik
Arra nem számítottam, hogy a hőkülönbségtől lecsapódik a pára belülről az üvegre és utána elcsurog a szerkezetbe.
Amúgy kiszáradt, és hibátlanul működik.
Költeni nem éri meg rá, inkább ül a dobozában.
-
driv4r
aktív tag
Simán elképzelhető, hogy high end hamisítvány. Ez a modell elég jól mehetett a kínai piacon, mert rá is játszottak rendesen a ‘lucky number 8’ motívumra.
Az egy dolog, hogy a számlapon is nyolcast mutat a két ‘segéd számlap’ elrendezése, de még a hátlapon is hangsúlyos a marketing képeken a nyolcas szerencseszám szerepeltetése.
-
arn
félisten
Bocs, youtube csatornaja van… ugy meg eleg sanszos, hogy csak a nezettseget akarja fenntartani.
Szamomra addig hiheto a tortenet, amig vmi lekoszlott regi cuccot arul az illeto, es a sok egyeb kozul nem tunik ki. De a jo allapotu, luxusnak kinezo ora, amirol fogalmam nincs mi, es annyi sutnivalom sincs, hogy beirjam a googlebe nekem a mese kategoria a 2023ban. Regen nem volt ilyen konnyen elerheto az informacio, akkor elhiszem, hogy elofordult.
Vagy vmi hamisat vesz… mert ha szakerto nelkul nem kepes megallapitani az eredetiseget, marpedig manapsag lassan szetszedve is nehez, ugy megcsinaljak, lehet epp balekokra utaznak, akik hihetonek tuno arert vadasznak kincsekre. Lehet az arusnak van 10, aztan masnap mar a masikat arulja.
ps… arcukat nem vallalo szerb kereskedotol, aki tucatjaval arul orakat, hat persze
[link]
-
SOAD19
addikt
Én ilyen számlapot nem rontanék el egy ilyen járástartalék kijelzővel. Én a helyükben kizárólag a hátlapra számüzném, nem olyan értéket mutat amit napi többször kell leolvasni. Naponta, kétnaponta bőven elég, ha ránéz az ember. Amúgy is az emberek túlnyomó többsége fürdés előtt leveszi az órát, akkor rá tud pillantani, hogy mennyi az annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Cyberpunk 2077
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest