- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hevizms
addikt
válasz
mclane_ #7649 üzenetére
Nos leirom én hogy csináltam és hogy hol voltam tájékozatlan eddig.
Eddig a legutóbbi frissitésig mindig a TWRP-vel csináltam a frissitéseket és mindig sikerült is.Viszont ez az 5.5.22 ez valamiért csak a gyári recoveryvel hajlandó feltelepülni rendesen
Ami lényeges különbség a gyári recovery és a twrp közt,hogy a gyári nem látja a külső sd kártyát.
Ezért is csináltam mindig twrp-vel,mert így nem volt lényeg hogy legyen elég szabad hely a telefonon.
Microsd-re felmásoltam eddig a romokat,azt a twrp megcsinálta a frissitést az Uodateren keresztüli kiválasztással.
Ezt az 5.5.22-t viszont hibásan kezelte le.
Szóval a mostani frissités menete:Phone storage-ra letölteni a romot.Ha nincs elég hely,akkor csinálni kell neki.Valamit átkell addig ideiglenesen tenni az sd kártyára vagy bármi másúton módon,de kell hely.
Ha twrp van recoverynek,akkor egy frissitést kell csinálni akár a mostani működő rommal ami a telódon van vagy egy régebbivel,hogy feltegye a gyári recoveryt,ahogy rosszkutya is írtaHa ott a rom a telefon tárhelyén(phone storage),akkor a már szokásos leirt módon mehet a frissités.
Szóval a lényeg hogy egy akár mostani vagy régebbi romot frissiteni kell ha twrp van a telón,hogy az lecserélje a gyárira.!!!!!
A másik fontos dolog hogy NE SD KÁRTYÁN LEGYEN A LEGÚJABB ROM,hanem a telefon tárhelyén(Phone Storage) -
-
mailman
tag
válasz
mclane_ #7636 üzenetére
Hat ebbol latszik, hogy ez a hongmi frissites meg mindig nem egy egzakt valami. Twrp elhasal, de halistennek szol hogy failed. Viszont nekem utana a gyari recovery sem teszi fel a 22ot, mindig a 15 indul tovabbra is. Tegla is lett egyszer, de twrpbol a 15 felmegy hibatlanul utana....
-
hevizms
addikt
válasz
mclane_ #7437 üzenetére
Ez nekem kissé most magas
Én már amúgy is belezavarodok néha ezekbe a tárhely dolgokbaAmúgy külső SD-re másol,legalábbis nekem létrehozott egy Link2SD mappát,benne a bind mappa,azon belül pedig a data és az obb mappa.Oda másolta.
Vagy a fene se tudja már.Ezt a link dolgot nem vágom hogy mit is jelent valójában.
Valami csel van ebben,mert látszólag ott maradt a Phone Storage-ban az obb mappa,de ha összeadogatom a MB-okat,akkor meg aszerint mégsem foglalja ott a helyet. -
kriszpontaz
veterán
válasz
mclane_ #7327 üzenetére
Nem az MI Cloud Sync alakított valamit ami miatt hibásan szinkronizált be dolgokat? Nekem a csoport neveket szokta elrontani. Ilyenkor lementem a komplett telefonkönyvet CSV-be, és kikapcsolom az MI Cloud Sync-et, és manuálisan adok hozzá újra minden névjegyet. Próbáljátok ki, hátha használ.
-
-
-
s4tch
veterán
válasz
mclane_ #6721 üzenetére
Egyrészt a mobilnet sokkal többet fogyaszt, mint a wifi. A wifit nyugodtan bekapcsolva hagyhatod egész évben, minimális többletfogyasztást okoz, míg a mobilnet tényleg zabál. Másrészt a 3G-t érdemes lehet kikapcsolni, főleg azoknál, akiknél a telefon két torony között vacillál, és/vagy a mobilnet amúgy is off. Harmadrészt a legnagyobb fogyasztó a legtöbb telefonban a kijelző. Az automata fényerő is többet fogyaszthat, mintha belövöd a fényerőt konstansra, vagy néha kézzel igazítod a környezethez. Én a két töltés közötti leghosszabb kijelzőidőt általában kézi fényerővel érem el, és nem a strandon. Ezen kívül sokat lehet spórolni azzal, ha letiltod bizonyos alkalmazások automatikus indulását (ebben a MIUI jó partner), vagy ha nem játszol mondjuk Candy Crush Sagát (bizonyos játékok végig 100%-on pörgetik a procit), vagy nem telepítesz semmit, ami facebookkal kezdődik, meg ilyenek. A MIUI-féle böngésző is takarékosabban bánik az akksival, mint pl. a chrome.
Tudatos és kevésbé tudatos használat közötti különbség Mi3 esetében: 6 óra vs. 4 óra kijelzőidő.
-
Klara_
őstag
válasz
mclane_ #6655 üzenetére
Meizunak is jo foruma van itt is lattam gyakori frissiteseket. Az unibody haz nem teszik ezektol herotom van, szeretem ha konnyen cserelheto az akku es a hatlap. Igy azt vennem ami nem unibody es meretre kissebb. Valamint amiben van 5GHz WiFi es nalunk is hasznalhato LTE + 900MHz 3G a Voda miatt. Nezd meg a Hongmi 2-t van 3 verzio de olyan, hogy 800 1800 2600 LTE, 900 2100 3G egyutt meg veletlenul sem.
-
Klara_
őstag
válasz
mclane_ #6653 üzenetére
Kiokositottak, 1S 4G mar van MTK-val csak nem az itthon hasznalt halozatokat tamogatja..
Note 2-rol semmi konkret, jan. kozepere igertek bejelenteseket ha jol emlekszem, talan a CES-en is lesz valami. Mindenesetre Meizuek feje mar szolt, hogy nyugi lesz Hongmi 2 killer keszulekunk, valoszinu a M1 Note hardverrel csak 5" kijelzovel. Viszont M1 Note mar bele is csuszott a kijelzok hibajaba igy par naposan..
Szoval mi varunk meg kicsit, mielott elindulunk valamerre. Egyenlore talan a Hongmi 2 a befuto a kovetkezo keszuleknek. -
Dominó85
addikt
válasz
mclane_ #6593 üzenetére
Illene egy stable, de egy fejlesztőinek is örülnék. Bár mint mondtam én a helyükben a Lollipop-ra gyúrtam volna. De nekik is az az érdekük, hogy megvedd az új telefonjukat... amik csöppet sem tetszenek amúgy. Ez az állandó xar kavarás a wcdma/tdscdma valamint a 3/4G-vel már baromira unalmas. Ahelyett, hogy kiadnának végre egy új, tényleg jó telefont (mondjuk MT67xx 64bit, 3GB ram, 5" HD és 3200-as aksival).
-
Klara_
őstag
válasz
mclane_ #6568 üzenetére
A SW-es tamogatasara azert kivancsi leszek.
Ma akratunk venni egy Mi3-mat, speedshopban nincs, edigitalban pedig nem lehet kezbe venni kiprobalni a keszulket vasarlas elott, mert le van foliazva a doboza!!! Bemutato keszulek meg nincs, ott is hagytuk oket. Mindent a vasarloert.. -
Madw
csendes tag
válasz
mclane_ #6541 üzenetére
Csodákat ne várj tőle, nagyjából átlag kínai minőség. A hátlap jól passzol nem akar leesni (pedig sűrűn le kell szednem mert az Ingress zabálja az aksit és cserélgetni kell), nem nyekereg, vastag műanyag. A fémkeret még nem akart lejönni szerencsére, szóval viszonylag masszív, jól összerakott.
Nekem adtak egy fóliát a hátlaphoz (meg egy vákuumos használhatatlan támaszt és egy "24k arany" matricát), ami három hónap alatt átlagos használat mellett elég rendesen össze is karcolódott. Nem tartottam kulcs mellett, általában egy polar pulcsi zsebében magában vagy egy nyakba akasztós puha tokban van.
A gombok sajnos nem fémből vannak, pedig igazán beleférhetett volna az árba. Háromezerért drága de annyian nézték már almás terméknek a telefont miatta, hogy csak ezért megérte, mikor felvilágosítok és látom az arcokon a döbbenetet, hogy ez nem egy túlárazott presztizsszar, hanem egy töredékébe kerülő, a harmadik dzsunkán balra gyártott zsír cucc.
Három kép itt három hónap átlagos használat után.
Ha ilyet rendelsz kérj hozzá több fóliát (ha lehet), mert én nem találtam külön. Fólia nélkül meg nem használnám. Nem tűnik karcolhatatlannak a kemény műanyag ujjlenyomat gyűjtő hátoldal, inkább a fólia. -
herdsman12
őstag
válasz
mclane_ #6195 üzenetére
Nem ragozom tovább ezt a kérdést, ha probléma van természetes, hogy leírjuk, és természetes, hogy egy jól működő telefont várunk a Xiaomitól. A képernyő vibrálás nem fér bele a nem csúcskategória speckóba, az hiba.
Ebben az esetben én már rég a garit intézném. (Könnyen beszélek, az enyém HU beszerzés)
Akár az 1S is jó lehet, a legújabb ROM sokat javított rajta. -
herdsman12
őstag
válasz
mclane_ #6176 üzenetére
Nem kell videózni, mert elhiszem, ha leírtad, sőt a másik 3 felhasználónak is. Azért, ha figyelsz és olvasol, akkor látod, hogy nem jelentkeznek tömegesen a Hongmi tulajok ezzel a villogás problémával. Én is rákerestem a "vibrál" kérdésre, sőt tovább is olvastam.
Godlike79 főnök megjelenése előtt 2 + 1 bejegyzést találni. A +1 a Tied, mert olvastam, csak a kereső nem kapcsolja össze a vibrál + "enyém is" (vagy "nálam is" vagy vmi hasonló) kifejezéseket)
Az első:"(#3223) batai15ÚjVálaszPrivát2014-03-28 15:42:13
batai15
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog
Észre vettem hogy a kijelző széle csöppet vibrál.
Max fényerőn látszik, kisebben nem . Mással is volt már ilyen?
Storno, rosszul láttam."Tehát ez rendben van.
A második:
"(#5696) >Deego..ÚjVálaszPrivát2014-08-15 12:37:24
>Deego..
(senior tag)
Lenne egy problémám.
A kijelző szélei vibrálnak, de elég erőteljesen.
Van mikor halványan, de szinte az egész kijelző körül látszódna a statusbar.
Ezt mi okozza? Esetleg megoldás van rá?(MTK Hongmi)"Egy és negyed óra múlva ez is megoldódott:
"(#5700) >Deego.. válasza Dominó85 (#5698) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-08-15 13:51:13
>Deego..
(senior tag)
Már megoldódott a probléna.
Jól sejtetted szoftveres gond volt.
Nyomtam egy full wipe-ot, aztán egy partició törlést és feltettem a 17.0.0-t.
Úgy néz ki hogy jó lesz, de nem zártam ki a hardveres gondot sem.
Milyen program tudja így megakasztani?
Soha nem használom az auto fényerő szabájzót sem."Na ekkor érkezett Godlike79 az 1S topikból, - ahol van bőven megoldandó probléma - és bedobta ezt a témát.
Google kereső nem mutat túl sok találatot, az általa linkelt oldalon is csak 1S és egyéb bejegyzések vannak.
Ezért nem értettem, hogy miért vetődött fel a kérdés.
Azóta vagytok már hárman.
Első eset max, automata fény, második automata.
Ki kellene próbálni más beállításokat is, ha nem változik, akkor egy "Factory reset", bár én inkább az új ROM, minden program újra telepítést választanám.
Ha még így is villog, akkor gari, mert ez az egyszerűbb és mert ennyi eset után nem fogja a Xiaomi visszahívni a telefonokat. Sőt segítőkész barátunkat könnyen kivágják a Beta tester csapatból is egy ilyen akció után.
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Valós, egyedi probléma a Hongmi kijelző vibrálása, ezért még mindíg nem értem, hogy miért ezzel a problémával foglakozik egy Beta tester.Tegnap óta tudom, hogy miért nem használtam soha az Automata fényerő szabályzást.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
mclane_ #6167 üzenetére
Gondolom borzasztóan megnyugtató. Még mi sem derítettük ki mi okozza. Elvileg Renseas vezérlő van a paneleken, ami ugye elvileg az Apple panelek vezérlőjét is gyártja/gyártotta, tehát sz@r nem lehet, csak azért na.... nevillogjonmá.
(#6168) Flexy90: én ajánlom a Redmi 1S-t, nekem az van, a 43-as rommal már frankó.
-
-
-
hevizms
addikt
válasz
mclane_ #5979 üzenetére
Ezt most olvastam a miui.hu-n az egyik fórumozó írta:
a 17 es verzióra frissítés (miui saját frissítőjén keresztül ) lassulásokat, spontán újraindulást, rövidebb készenléti időt, nem megfelelően működő appokat hozott nekem. utána olvasva azt írták hogy "clean instal" lal felrakva minden rendben vele.http://en.miui.com/thread-34051-3-1.html
Nem lehet hogy ez okozza a különbségeket?
Különbözőképpen váltottunk 17-esre.csak tippelgetek,egyáltalán nem biztos hogy így van
-
Thrawn
félisten
válasz
mclane_ #5728 üzenetére
Nálam is ugyanígy vacakol egy Hongmi, leszedi az OTA frissítést, újraindul recoverybe (TWRP) és itt vége.
Találtam kétféle V17-es ROM-ot is, ebből melyikben lehet magyar nyelv is?
miui_HM2W_JHBCNBF17.0_1bb8c4223b_4.2.zip (312MB)
xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_17.0.0_jb-4.2.zip (370MB) -
herdsman12
őstag
válasz
mclane_ #5683 üzenetére
Éjjel ránéztem és látom, hogy van OTA frissítés 16.0.0-ról, 17.0.0-ra.
Kb fél óra múlva a TWRP-t látom, látszólag semmit nem csinált, de kis idő után elindult a 17.0.0.
TWRP-t eltüntette, de már visszaraktam.
A "Biztonsági" mappát átrendezte, eltűnt pár dolog, de fogalmam sincs, hogy mi.
A Biztonság alkalmazás feldob egy kínai találós kérdést, aki tudja a választ, beírhatná ide.(#5655) Viktor0610
A MiCloud értesítés (sőt bármelyik) kikapcsolható a Beállítások - Értesítések - Alkalmazások értesítései - MiCloud alatt.
-
vegyszer
addikt
-
Hali1975
tag
válasz
mclane_ #5460 üzenetére
Szia ,
en ilyet hasznalok mar 3 honapja.
http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-0-3mm-Explosion-Proof-Screen-Protector-Red-Rice-Tempered-Glass-Hongmi-xiaomi-with-retail-package/1746537013.htmlteljesen jo es tenyleg jol erzekel a telo ezzel is , illetve nekem nem valik le.
Udv
-
válasz
mclane_ #4625 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy a naptár kimaradt?
Google termékek még mindig nem képezik a rendszer részét. A naptár szinkronizációja megoldható ugye, vagy a Playről letölthető a Google féle Naptár is.
Utólag rootolható természetesen. Én egy TWRP alól feldobható ZIP-fájllal rootolom a készüléket minden frissítés/ROM-csere után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged