- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #8021 üzenetére
Úgy tűnik, a fejlesztők ez esetben nem a külsőségekre fektettek nagyobb hangsúlyt, hanem a sebességre, a memória használatra, és az akku időre (, a hivatalos sajtóközlemények szerint). Amit én eddig tapasztaltam ebből, az a sebesség növekedés, valóban érezhetően gördülékenyebb lett a használata. Az akksi-időben én nem érzek számottevő változást, és nálam a RAM-ból kicsit még többet is eszik, mint az utóbbi V6-ok, de itt sem nevezném számottevőnek a különbséget, és nekem ezzel eddig sem volt problémám.
Szóval szvsz., egy misét azért megérhet, legalábbis azok számára, akiknek nem a külső az elsődleges. -
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya #7825 üzenetére
Azt hiszem, közben magam is rájöttem, hogy okafogyottá vált előbbi kérdésem, mert ha jól értelmezem, akkor a V6/4.4.2 esetében nincs túl sok értelme az átparticionálásnak, mert az pont a phone storage méretét csökkenti, aminek inkább a növelése lenne a cél.
De cáfoljatok meg, ha esetleg valamit rosszul értelmeznék! -
rosszkutya
tag
Sziasztok! Tudom, hogy a fórumban itt-ott már volt erről szó, de idő hiányában sajnos nincs lehetőségem az egészet visszaolvasni, úgyhogy ezúton szeretném kikérni azok véleményét, akik már átparticionálták a belső tárhelyüket, hogy kinek mi az ezzel kapcsolatos véleménye? Van értelme, és ha igen, melyik felosztást érdemes választani, V6 használata mellett? Előre is köszi a válaszokat!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Az 5.5.29 upgrade után csak nálam nem működik a zárképernyőn a balra swipe - hívások funkció?
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7643 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor ha a gyári updaterrel betallózol egy ROM-ot (akár a most rajta lévőt), akkor azt még felteszi a TWRP-vel, de közben azt felül is írja a gyári recoveryvel, azaz, hogy ha legközelebb újraindítod recovery módban, akkor ezután már ez utóbbi fogad, illetve az updater is azt fogja használni.
-
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Nekem még mindig nem teljesen tiszta a changelog alapján, hogy az normális-e, hogy a music playerből eltűnt az online vagy discover opció, azaz csak a helyi zenéimet látom, és ugyanez a helyzet a MiVideoval is. A miui.hu-n azt olvasom, hogy "Új - Személyes modul, amiben ajánlatokat találsz a kedvenceid alapján", a xiaomi.eu-n viszont azt, hogy "Disabled online tab in Music player" Írjátok már meg legyetek szívesek, hogy nálatok mi a helyzet! Előre is köszönöm!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Érdekelne, hogy 5.4.24-re történő frissítés után másnál is jelentkezett-e az a jelenség, ami nálam, azaz, hogy a zene-, és a videólejátszóból eltűntek az online zenék és videók?
-
rosszkutya
tag
válasz
solarix45 #7415 üzenetére
Már nem szimpla béta, hanem fejlesztői státuszban van, ami még nem a "stabil" állapot, de már így is elég stabilnak mondható, sőt számomra eddig stabilabbnak és megbízhatóbbnak tűnik, mint a V5, szóval abszolút nem csak "játszadozásra" alkalmas.
Még nyilván sok javítást fog kieszközölni a fejlesztő csapat, de én már így is merem ajánlani.
A WSM-et én még egy korábbi béta verzióban próbáltam, és nálam működött, de a modulok működéséről nem igazán tudok beszámolni, mert én csak a MiThemes-et próbáltam.
Az én eddigi botladozásaim is csak user error eredményei. -
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #7407 üzenetére
Köszi szépen a hasznos infókat!
Ha lesz rá újra érkezésem és türelmem, megcsinálom a full wipe-ot.
Valamikor a Droid kezdeti idejében még elég sokat ROM-oltam, meg mókoltam, de már jó ideje MIUI-t használok, és így kissé "elkényelmesedtem", és sok mindent elfelejtettem (Ez persze csak dícséret a MIUI-nak.).
-
rosszkutya
tag
Már órák óta szívok a telefonnal, ha tudtam volna, hogy ennyit fogok szívni a semmiért, inkább hozzá sem fogok...
(Pedig a MIUI-val nem igazán szoktam.) Szóval betallóztam az 5.4.17-et az updaterrel, majd fel is tette azt, de ugye ilyenkor még utoljára a TWRP-vel, ezért gondoltam, újra nekifutok, és akkor már a gyári CWM-met fogja már használni a telepítéshez. Ez részben így is volt, reboot, majd valóban a gyári CWM fogad, de a telepítés Aborted-del leáll. Ezt párszor eljátszottuk még, új letöltéssel is, majd meguntam, és csináltam egy gyári adatok visszaállítását.
Majd a MiCloud szinkronizálása tréfált meg, ugyanis nálam mindig be van kapcsolva, de mégis csak az 5.4.2-ig szinkronizált adatokat állította vissza. Még szerencse, hogy csináltam egy local backupot is, bár a következő nehézséget pont ez okozta, mert kétszer is újra kellett indítanom a telót, ugyanis két különböző bejegyzésnél is megakadt 99%-nál, majd 10 perc után "Megszakítás", aztán újabb 10 percig bámulom, amíg próbálja megszakítani, de mind hiába. Mostanra a legtöbb dolgot sikerült beállítanom, de a call log még mindig sehol, és még mindig meg kell csinálnom a T9 index adatok újraépítését minden egyes újraindítás után.
Szóval, most ott vagyok, ahol eddig is, sőt... Nem tudom, miért nem teszi fel a gyári CWM az updaterrel betallózott ROM-ot, és még mindig sz@r a híváskezelése...
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #7399 üzenetére
Ez valóban elég logikusan hangzik, csak én a legeleje óta a TWRP-t használom, amiről nem mondhatom el, hogy nélkülözhetetlen lenne, csak szimplán fent maradt, mert az elején még gyakrabban kellett, pl. a rootoláshoz. Úgyhogy lehet, hogy nekifutok az updaterrel egy új telepítésnek.
-
rosszkutya
tag
Nálam még mindig nem működik a call log.
Lehet, hogy azért nem, mert frissítésként tettem fel, wipe nélkül? De hát a fejlesztőinek nem ez lenne a lényege, hogy csak szimplán ráfrissítem az aktuális verziót, és kész?
Mindenki tiszta telepítésként tette fel az 5.4.17-et?
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #7339 üzenetére
A hangerő beállításokat én is megnéztem az 5.4.10-ben, a Mobileuncle MTK Tools segítségével, és elég érdekesek, ugyanis (mindegyiknél 160 a javasolt maximális érték) a Normal Mode beállított értéke: 208, a Headset Mode: 232, és a LoudSpeaker Mode pedig: 255. Amikor az 5.4.3.-ban mindent 160-ra állítottam, a jóval alacsonyabb eredeti értékek helyett, akkor én nem éreztem számottevő javulást, úgyhogy most abban bízom, hogy majd (keddtől) az éles tesztek jobb eredményeket fognak hozni, ezekkel az extrém értékekkel.
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7338 üzenetére
Szia! Én is elég sokat vacakoltam a nevekkel/számokkal, mire rájöttem, hogy valóban nagy valószínűséggel a MiCloudos névjegy szinkronizálás kavart be, úgyhogy azt ki is kapcsoltam, majd átnéztem a névjegyeket, és volt pár olyan névjegy, ami duplán szerepelt, csak más tel.számmal (az egyik az illető régi-, a másik pedig az új száma volt), illetve olyan is volt, hogy cégen belül gazdát cserélt egy tel. szám, és a MiCloud a régi névvel is felszinkronizálta ugyanazt a számot. Ezeket rendbe tettem, és minden újraindítás után megcsinálom a T9 index adatok újratelepítését, és így rendesen kiírja az elmentett számokhoz tartozó neveket.
-
rosszkutya
tag
válasz
kriszpontaz #7306 üzenetére
Tehát akkor bármilyen módon próbálom feltenni az 5.4.3 után az 5.4.2 multit, a mikrofon mindenhogy rossz lesz?
Érdemes akkor downgradelnem bármi miatt? Pl. a bejövő hívások neveinek kijelzése jobb az 5.4.2-ben?
-
rosszkutya
tag
válasz
Dominó85 #7299 üzenetére
Nem értem a kérdésedet.
Én még az 5.4.3 Multi language változatát tettem fel, amit azóta minden oldalról eltávolítottak, és abban nincs előtelepített szoftveres billentyűzet, és gyári "browser", azaz "internet böngésző" program sem (,de ezt a magyar fórumban Rajen is jelezte, hogy majd jó eséllyel a végleges verzióba már be fog kerülni).
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7297 üzenetére
Igen, én is tapasztaltam, hogy a link címe és tartalma nincsenek összhangban, de ez 3.-án még nem így volt, én még akkor töltöttem le, de azóta még a angol és az európai fórumról is levették, de az okát nem tudom. A miui.hu fórumon próbáltam Rajen-t is "faggatni" erről, de még nem kaptam rá választ.
-
rosszkutya
tag
válasz
Viktor0610 #7293 üzenetére
Elvileg, ez alapján a leírás alapján, a MUT segítségével sikerült átállítani az értékeket. Holnap majd kiderül (bringán, az autók zaja mellett), hogy valóban jobb lett-e.
-
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya #7294 üzenetére
Bocsánat, de lejárt szerkesztési idő!
Ezt szerettem volna írni: "nincs ilyen, vagy hasonló nevű fájl" -
rosszkutya
tag
válasz
Viktor0610 #7293 üzenetére
Köszi! Közben én is próbáltam utánaolvasni, és kb. hasonló szintig jutottam, de az a nagy bajom, hogy nincs ilyen, vagy fájl a /system/etc/ könyvtárban.
-
rosszkutya
tag
Van esetleg tapasztalatotok a zenelejátszó (fülhallgatóval), és a hívás kihangosítás hangerejét illetően? Ugyanis, én mindkettőt igen gyakran használom, és a V6-tal ezek most kb. használhatatlanok számomra, mert annyira halk lett, hogy a környezeti zajok mindkettőt elnyomják, és ez számomra hosszútávon válóok.
Illetve még az is érdekelne, hogy mi a tapasztalatotok az 5.4.2 multival kapcsolatban? Fentiek, illetve a hívás funkciók hogy szuperálnak, és abban van-e gyári böngésző? (Bár, az utolsó csak költői kérdés, mert ha az 5.4.3-ban sincs, akkor...)
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7277 üzenetére
A multi csak az 5.4.3-tól elérhető, ez az első fejlesztői verzió a Redmi 1-hez, és innen tudod letölteni, az 5.4.2 még béta verzió volt.
-
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Más is találkozott azzal a jelenséggel, hogy a Google névjegyeket használva, a címlistában szereplő számok tulajdonosaitól érkező hívásokat úgy kezeli a készülék, mintha azok nem szerepelnének a címjegyzékben, azaz csak a számukat írja ki, a nevüket nem? Ez eléggé megkeseríti az életemet, és a ROM (5.4.3. multi) használatát, mert sosem tudom, hogy ki hív, és minden ismerősömnek és kollégámnak bemutatkozom. Ha valakinek van ötlete, kérem ne tartsa magában!
-
rosszkutya
tag
A következő negatív tapasztalat: a gyári web browser is kimaradt az előtelepített appok sorából.
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Elvileg kint van a V6 (5.4.3) multi verziója is. -
rosszkutya
tag
válasz
herdsman12 #5731 üzenetére
1000 köszönet!!! Én oda be sem néztem, mert azt hittem, hogy ott csak a Google szolgáltatása van.
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! A 17-esben csak én nem találom a "Mentés" nevű gyári appot?
-
rosszkutya
tag
válasz
herdsman12 #3518 üzenetére
Köszönöm szépen a korrekt választ!
Még vacillálok, meg kicsit olvasgatok, mielőtt valóban kipróbálom a v13-at. Alapvetően, az általam használttal sincs semmi bajom, csak a kíváncsiság piszkál egy kicsit.
-
rosszkutya
tag
Remélem, nem kérdeztem túl nagy baromságot.
Ha igen, akkor bocs, de a MIUI-val kapcsolatban még elég láma vagyok! Igazából csak az érdekelne, hogy milyen alternatív lehetőségeim vannak (jelenleg JHBCNAL5.0-t használok) a magyarul is tudó MIUI romok között, és ezek közül melyikre lenne érdemes esetleg lecserélnem a fent említettet? Illetve még az is érdekelne, hogy melyiket miképp lehet frissíteni, és milyen gyakran frissülnek?
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy a v13 multilang, és a JHBCNAL5.0 ROM-ok között mi a különbség (a rootot leszámítva), és érdemes-e áttérnem az utóbbiról az előbbire?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest