- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dominó85
addikt
[link] Nekem ez a fajta van. 2db-ot vettem, mondván úgy is elbacarintom az első felrakását, de szerencsére az első is közel tökéletesen felment. Akinek meg leválik egy idő után a tempered glass, az vagy xarul tette fel (nem tisztította le a kijelzőt eléggé, vagy silány minőségű "tempered glass"-nak mondott valamit vett.
-
Laza...
addikt
Én "megnyugtatlak", kb 90% hogy koppintás. Ha valaki eredetit árul, akkor szeret atta hivatkozni, itt meg csak próbálja sejtetni Veled hogy az. Átverés - szerintem- De mindenki a maga pénztárcájának barátja
Különösen annak fényében, hogy a megbízhatónak tudott (és az is) Minideal is belefutott egy rakás Hongmi koppintásba (pedig rájuk ez egyáltalán nem jellemző, akkor mit vársz egy alis faxtól...)
-
Dominó85
addikt
Én berendeltem 22db-ot, de a csoportos rendelésből az emberek még csak nem is érdeklődnek, hogy akkor mikor tudnák átvenni. Eddig 2 korrekt fórumtárs jelezte, hogy postázzam el nekik. A mai nap ez meg is fog történni. A többiek meg úgy fognak járni, hogy jövő hét elején fogom és meghirdetem Hardveraprón és nem érdekel a sírásuk...
-
arfer
senior tag
Nekem nincs is fólia rajta, mégis szaraxik(?) a szenzor... Én egyébként inkább arra gondolok, hogy amíg beszélek (hosszabb beszélgetések alatt), egyszerűen lezár a képernyő, és ezért nem jön vissza a kép, amikor elveszem a fülemtől a telót. Így nézve nem is a szenzorral van gond, hanem a ROM-mal, vagyis beszélgetés alatt nem kellene a képernyőzárnak működnie... Bár ennek meg némileg ellentmond, hogy ha a másik oldalon leteszik, visszajön a kép...
-
hevizms
addikt
Pedig van benne igazság hogy olyan hasonlitson össze 2 készüléket,aki mindkettővel rendelkezik/rendelkezett.
Mint pld te.Amúgy engem is érdekelne hogy egy gps mitől tud "sokkal" jobb lenni.
Ha valami akkor pont a gps ami nagyon jól sikerült szerintem a Hongmiban.
Ha valaki én aztán kritizáltam a hongmit rendesen eddig is,főleg az akkuidő és a videófelvétel háttérzaja miatt,de a gps-t leszólni,ez nagyon meglepett -
xhege
veterán
Mondjuk azt én is valószínűnek tartom, hogy később több rom lesz az 1S-re, de ez számomra annyira nem fontos. Nem vagyok egy nagy hacker.
A Note még kijött a nyolcmagos MTK-val, de lehet, hogy a Xiaomi nem erőlteti annyira az MTK vonalat. Ha pedig ez így lesz, akkor arra sok újdonság nem várható. Szerintem tesznek egy próbát a nyolcmagossal, és ha nem jön be, akkor a Note-ba illetve annak az utódjába is Snapi kerül, és nem lesz MTK-s Xiaomi.
Az is lehet, hogy ez csak az én agyszüleményem, majd meglátjuk. -
Dominó85
addikt
Mind szép és jó amit írsz, csak azt felejted el, hogy én írtam anno a Hongmi tesztjét, amiben bőven megírom a hibáit. Azaz pont hogy tisztában vagyok velük... Kérdem én, hogy mi miért nem megyünk át a Hongmi 1S topikjába kicsit piszkálgatni a jó népet? Hah??? Erre feleljél. Meg mondom miért. Mert ahogyan te is írtad, mi ezt a készüléket választottuk és kész. Ők meg amazt. Ismét csak téged idézlek. Glonass, igen nagyon frankó dolog és kár is, hogy az MTK nem támogatja. Ellenben a Hongmi aksija nem éppen a teló erősségei közé sorolandó, így az Antutus farokméregetésen és a Hongmin játszókon kívül senkit sem izgat ez az 5k benchmark különbség. Viszont az üzemidő jóval fontosabb tényező. Így aki játszik vagy elnavigálna egy Xiaomi olcsó telón az az 1S-t veszi. Míg a másik tábornak jól jön az a plisz pár óra készenlét, a kevésbé forró fejű soc és a bőven smooth rendszer. Azaz megint a te HSZ-ednél lyukadunk ki: Kinek a pap, kinek a papné. Megértem, hogy nincsen jogom elküldeni innen bárkit is, de akkor annyit elvárhatok, hogy ne jöjjön ide senki trollkodni és szítani az indulatokat. Mivel mi sem tesszük ezt abban a topikban, ahol ő van. Mindegy részemről unom ezt a sok kretén alakot, akinek ilyen jó időben nincsen ennél jobb dolga. Majd szelektálni fogom, kik azok akik megérdemlik hogy válaszra méltassam őket. Hodd el nem csak nekem baxxa a csőrömet az ilyen "nem bántás képpen írom, de tökre xar a teló, meg az MTK" kommentelő. Na világbéke, inkább megyek mosogatni és zenét hallgatni. Csumi.
-
xhege
veterán
Nekem ezek szerint nem is igazán lenne jó az 1S. A második simben nekem Telenoros a céges számom (remélem a Note-tal nem lesz ilyen gond). Az aksi fontos, hogy minél tovább bírja így nem hiányzik a "sárkány". A gyorsasággal és a GPS-el is tökéletesen elégedett vagyok. Viszont kár ebből vallási kérdést csinálni.
Mindenki vásároljon belátása szerint. -
Dominó85
addikt
Nos, nem tudom ki volt az aki elkezdte itt másik telókkal összehasonlítgatni és leszólogatni a Hongmi fényképeit... rémlik ki volt? Aztán meg jösz azzal a HSZ-vel ami csöppet sem Hongmi ellenes á nem... Amúgy meg elismerem ércesen tettem fel a kérdést az 1S-vel kapcsolatban mert rengeteg helyen és az 1S-vel kapcsolatban is olvastam melegedési és ezáltal belassulási gondokról. Szerencsére többnyire más gyártók készülékeinél volt gyakoribb a két Qualcomm SoC "hibácskája". Amúgy nem csak nekem ártana a saját HSZ-emet elolvasni és nem csak nekem kéne néha belátni, hogy részben vagy teljes mértékben butaságot vagy nem helyénvalót írtam. Kicsit egyoldalú a dolog úgy érzem... Mindegy, hagyjuk.
Szkeptikus voltam a Qualcomm SoC üzemidejével kapcsolatban is és lám, igazam lett. Ezzel nem lettem se több, se kevesebb, csak azt látom, hogy van aki nem képes a békát lenyelni és inkább itt szaporítja a szót.
SirRocco, hevizms
Jogos a +1, csak azt kéne észrevenni, hogy mi miatt kell itt plusz egyezni. Azért mert apró szurka piszkákkal van tele a fórum. Sebaj. Okos enged, szamár szenved. Jön az új HSZ törvény, akkor majd meglátjuk ki lesz elsőként kipenderítve innen. (persze nem rátok gondolok, hanem a Crytek-típusokra) -
-
Dominó85
addikt
Keress egy olyan képet a Hongmiról, ahol le van szedve a hátlapja és mutatják mit hova tettek benne a mérnökök. Mindennek jutott hely bőven, nem kellett ide-oda besuvickolni még egy két alkatrészt. Gondosan áttervezett telefon, ahogyan a Xiaomi valamennyi készüléke. Persze, meg lehetett volna csinálni kisebbre is, úgy hogy mindent egymás hegyére hátára tettek volna és árnyékolgatni, meg bohóckodni kellett volna vele még egy sort. Jó így ahogy van a Hongmi a maga "hibáival, hiányosságaival" együtt.
-
djula
aktív tag
-
-HajTömeg-
őstag
Szerintem óriási kereslet lenne rá.
Már csak azért is,mert kínai barátainknál egy darab ilyen nincs.
Max 1-2 gyenge hardveres.
Ismerősi körömben rengetegen keresik ezt a méretet és ne felejtsük el,hogy pl az összes szifon ilyen méretű,amit biztos sokan szívesen helyettesítenének valami olcsóbbal.
Nekem is bőven elég lenne.
Persze kisebb,mint amit megszoktál,de mennyit mozizol és mennyit telefonálsz rajta?
Egy kisebb, könnyebb készülék szerintem praktikusabb annak,aki nem videózik rajta.doongoo PL az. Csak én most kínaira gondoltam.
-
-
nemlehet
őstag
Ez egyéni ízlés kérdése, mert pl az egyik exem oda volt Fuji gépekért, mert nagyon tetszett neki az a "fémes" színvilág amit produkáltak. Szerintem tök természetellenes volt de neki az jött be. A színérzékelés elég relatív.... Biztos lehet találni olyat amit mondjuk vonalélességben, vagy kontrasztban jobb, de az hogy 10-ből 9 ember kapásból nem tud ilyet mondani ebben az árkategóriában azért szerintem elég jó bizonyíték arra, hogy kiegyensúlyozott, jó kamerát kaptunk. Ez pl egy galaxy Ace-ről vagy a legtöbb kínai telefonról nem mondható el.
-
herdsman12
őstag
Egymás mellé tettem az 1. és 2. kép kb azonos részletét 2x nagyítással egy FHD képernyőn és csináltam egy mentést. Én nem látok durva különbséget a kettő között. Ezek a képek a gagyi, olajfestmény kategóriától jó messze vannak, itt már talán nincs is értelme a minőséget firtatni.
Jó pár év után, nagyon értékelem, hogy a SE K750 után, végre megint AF-os kamera van a telefonomban, sokszor jó, ha egy A4-es lapról lehet olvasható másolatot készíteni. -
Dominó85
addikt
kano - "Az 1S topicban írtam éppen, hogy szerintem ugyan olyan sz@r mindkét Hongmi fényképezője."
Ezen kijelentésed után kérlek kerüld ez a topikot és ajánlok neked egy jó optikust is. Köszi a megértésedet.
Koránt sem tökéletesek a Hongmi képei, de mobilos berkekben (főleg ebben az árszegmensben) igen is kellemes fényképeket lehet vele összehozni.
Csak neked, csak egyszer, az általad lefikázott Hongmi képek:
(1920x1440-re leméretezve, ráadásul egyszerű Paint program segítségével) -
nimfas
addikt
Ha küldenék neked 2 képet... Canon tükrös géppel készítve RAW-ban... és az egyiket 60% a másikat 75%-ban tömörítve... te sem mondanád meg melyik-melyik max a file mérete alapján... vagy ha rá zoom-olsz mint állat.. akkor esetleg. (de ugye nem A0 méretben szoktad nézni a fényképeket
)
Abban igazad van, hogy nem mindegy a szoftver... nekem a Sensation-on tűnt fel, hogy a gyári szoftvertől jobb kéept csinált egy másik Custom ROM fényképezője... De valóban ezeket a hangyapöcsnyi CMOS lapkákat nem stúdió fényképezésre tervezték... napsütésben még jó... de borult időben, ne adj Isten este-éjjel mind elvérzik... nem véletlenül indulnak a tükrös gépek 100eFt felett...
Lényeg, hogy mindkettőtöknek van igaza.
-
Dominó85
addikt
Ne zavarjon, hogy életemben ellőttem különböző gépekkel kb 100k EXPO-t. Nekem szerencsére értelmezési gondjaim nincsenek.
Van "pár" fotós könyvem szívesen adok belőlük.
Amúgy nem a tömörítéshez, hanem a képfájl méretéhez van köze az egységnyi területre eső fények összességének. Béke veled. Ja és próbáld meg légy oly szíves kicsit lentebb hordani az orrocskádat.
-
Dominó85
addikt
A előző HSZ-em olvasd el még1x.
Részemről nem nyitok vitát. Örülök, hogy te ugyanabba a folyóba 2x is bele tudsz lépni. Erre én képtelen vagyok.
Használd egészséggel az apk-okat. De attól mert 2MB-vel nagyobb lesz a fájlméret, még nem ereszt át több fényt az optika és a feldolgozó szoftver sem fog közelebb vinni téged a RAW-hoz vagy a kevésbé tömörített jpeg-hez. bye
-
-HajTömeg-
őstag
-
kano
nagyúr
Ugyan azzal a készülékkel készült kép, ugyan abban az időben (4 mp-el későbbi az egyik), ugyan olyan időjárási viszonyok között:
[link] - gyári kamera app.
[link] - ProCapture fizetős változata.Eleve a ProCapture által készített kép fizikai fájlmérete nagyobb is 1MB-al és, ha belenagyítotok akkor látszik, hogy részletgazdagabb is (a kis ház előtt a piros lapok).
-
Kloss
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
-
Dominó85
addikt
Nekem V5 stable van fent. Mi zabált mit?
Ha a ramról van szó, akkor nekem 75% körül van mindig a foglalt. És van olyan gammám, ami 900MB ramot igényel (Asphalt 8) nem érzek akadást és nem írt ki még soha olyat hogy kevés lenne a ram.Más:
Böngészőt tudtok valamit javasolni? A gyári is nagyon jó, de a Dolphin egy idő után bugzódik mint a fene, ahogyan az Opera és Safari is. -
batai15
félisten
még lusta voltam felrakni xD
azt tudom, hogy az összes eddigi telóm, pl nexus, mind hamar kilőtte az appot játékot mindentől függetlenül. a hongmi nem csinálja. bejön a hívás, multi task gomb, folytatom a játékot. a szabad ram is elégséges, reboot után kb 500 mega van, amugy kb 200 körül. Szóval eddig nekem a miui kezeli a legjobban. -
kano
nagyúr
Na szóval az eddigi tapasztalatok (Redmi 1S WCDMA):
1. Tök ugyan az mint a sima Hongmi, így nagyon részleteket nem mondanék ezzel kapcsolatosan.
2. Nekem nem volt rajta Gapps, rá lehet tenni a Mi Marketből, de volt még vele 1-2 szívás (mindenképpen cache-t kell törölni a felinstallált Playnek és Google service-nek).
2. Van rá 05.09-i multilang rom és fel is tettem rá. Elvileg ez a 23 stable első multilang bétája.
3. GPS:
- Elsőre nagyon lassan talált holdakat (tiszta romnál) és 6x fölöttieket is megtalálta/használta.
- Miután elsőre megtalálta, beállt a második bekapcsoláskor már 3s alatt talált vagy 6 holdat.
Egyelőre ennyi. Akksiról még nem tudom nyilatkozni érdemben, mert folyamatos flash, nyomkodás, telepítés (és ez alatt kért is enni rendesen). -
gabor#
tag
Glonass holdakat már sok progi mutatja (65+ számúak) de zászló igen látványos ebben az app -ban
[AndroiTS GPS Test Free]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Bitcoin topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged