- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
esox
senior tag
Köszi az ajánlatot, sajna emberi időben nem.
Szétszedtem a kütyüt és rendelek egy usb töltőmodult. Ha nem ez a baja, akkor buktam kevesebb, mint 2 dollárt. -
esox
senior tag
Igen a mass storage hiánya és sd-ről telepítés hiányzik, de nálam egyértelműen többet nyújt a v6, mivel működik az autóm és teló közötti tartós (nem csak ez első ki/bejövő hívás létrejöttéig tartó) bluetooth kapcsolat, ami a biztonságos vezetést szolgálja (már ha lehet ilyen szépen ferdíteni...)
-
Dominó85
addikt
A Mass-storage és a KitKat egyéb hülyeségei a Xiaomi devjeinek balfaxsága, semmi több. Lazán bele tudnák tenni a romba ezeket a featuretteket, de baxxák megcsinálni. Ahogyan az SD-re/ről való telepítést sem. Nálam kicsit leszerepelt a Xiaomi. Az új telefonjaik meg semmi extrát nem nyújtanak más nagyobb gyártókhoz képest. Kár, de ez van.
-
flanki
aktív tag
Nekem úgy jó hogy:
SIM memóban van a legtöbb szám amit használok.
A Hongmi elött egy Galaxy S Advance-om volt.
Miután átraktam a kártyát importáltam is minden számot a SIM kártyáról.
A neveket úgy importálta hogy azok egy sorosak, és minden új névnél egy sorban írtam én is őket, tehát a telefonkönyv szerkesztésnél az egy soros név mező jobb szélén a nyilat sosem nyitottam le, kvázi minden név az egyszerűbb módban lett egysorosra mentve.
Valószinüleg ez lehet az oka a különbségeknek! -
-
mclane_
aktív tag
Dettó ugyanez a gondom. Teljesen használhatatlan a geléria 17alatt. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a 15volt eddig a legjobb.
Hiba még pl: ha jön lelévlőr értesítés és zárképernyőn lehúzom az értesítő sávot, rákoppintok az értesítésre kb. 4-5sec mire betölti az email appot, 15nél gyorsabb volt.
Általánosan igaz ez a lassulás, ha lenne időm visszatenném a v15öt, mert tényleg idegesítő lett az egész teló napi használat alatt.(Full wipeal tettem fel mindent, nem is frissítettem).
Viszont memóriakezeléssel nincs gondom, ugyanolyan mint 15alatt.Jut eszembe: push nálam is kínlődott, le volt tilva a hozzáférés mobilnetnél, illetve ami még megoldotta az az, hogy töröltem a fiókat, majd újra hozzáadtam, utána jó lett.
-
herdsman12
őstag
Adatforgalmat naponta többször ki-bekapcsolom, nem tapasztaltam gubancot soha.
Rezgésből csak a "Hívás rezgést" (amikor felveszi a hívott fél a telefont) használom állandóan, működik rendesen.
A Böngésző viszont nagyon "elromlott":
A böngésző működése megváltozott, háttérből jövet újra tölti az oldalt, oldalakat, régebben ott volt és kész. Több oldal megnyitásánál csak az aktuális oldal töltődik be, ha másikra lépsz, akkor vársz.
Szöveg kijelölés csak a Beállítások - Megjelenítés - Font - Normál méretnél működik, függetlenül a Böngésző, "Szöveg mérete" beállítástól.
Képernyőt húzva rendszeresen nagyítás-kicsinyítés történik.
Elővettem az Opera Minit, ott meg fórum keresés nem működik rendesen.
A memória kezelés viszont valóban változott, mindig több a szabad memória. Szerencsére az 1S tulajokat sújtó program bezárásokat soha nem tapasztaltam.
(TWRP-vel feltöltöt 17.0.0, minden program újra telepítve, Google szinkron) -
BSOD
senior tag
-
-
Kulbi
aktív tag
Bocs, nem tudom mi a probléma teljes története, mert nem olvastam vissza, csak gondoltam jelzek. Nekem a 15.0.0 van fent. A gmail szinkronizálja a kontaktokat, ahol vezetéknév, keresztnév rendesen ki van töltve. A telefon tökéletesen kezeli. Az 5.0- hiz képest nálam 15.0.0 mintha gyorsabb lenne.
Eddig egyetlen negatív dolgot tapasztaltam.A gyári böngésző nem szunkronizálja a kedvenceket. Kiírja pillanatnyilag nem működik . De ez lehet a google oldalán is majd kiderül. -
Sztenn
tag
sajnos más megoldást én se tudok, mint átírni. szerencsére csak egyszer kell...
vagy akkor másik tárcsázó? fogalmam sincs, igazából én ezt a részt nagyon mellőzöm, tudom kit hogy találok meg a telefonkönyvemben. én írtam bele mind, csak elkezdem írni a keresőben 1-2 betű után megvan. de azért később ha van időm, utánanézek énis mit lehet vele kezdeni, hátha...
-
Kornel
veterán
Én ezt a típust rendeltem a redmi note-hoz, saját magam raktam fel, majdnem 100%-ig egyenes lett, ha szilikon tokban van, akkor nem is látszik, hogy kicsit ferde, pár tized fok lehet.
Felrakva tökéletes, 99% átlátszóságot ígér a leírás, szerintem igaz is, fóliánál ez sokkal kevesebb, ami rontja a képet, illetve a fóliával szemben ez a színhelyességet se befolyásolja. Nekem nem lett alatta semmilyen buborék, teljesen egyenletesen rajta van a kijelzőn. Tapintást ugyanúgy jól érzékeli, tehát eddig 5-ösre vizsgázott, remélem sokáig fent marad, tartós lesz. Elvileg 9H keménységű, tehát nem nagyon fog karcolódni, a fóliával ellentétben. Én csak javasolni tudom. -
-
-
herdsman12
őstag
Egyre érdekesebb, többszöri próbálkozás után nálam (v15.0.0, multilang) egyértelműen a következő a helyzet:
A "Vezetéknév elöl" beállításnál a Névjegyzék első sora "Saját profil beállítása" vagy a beírt név, a második sor "(nincs név)", utána következnek a névjegyek.
Amennyiben az "Utónév előre" a beállítás, akkor a második sor visszaváltozik "Csoportok"-ra.
Nem változott a helyzet a v13 márciusi megjelenése óta. -
herdsman12
őstag
Pár napja válaszoltam, de vagy én értettem félre, vagy Te kerülted el a választ.
A böngésző probléma azóta megszűnt. -
BSOD
senior tag
Nem tudtam eddig megoldani a v13 programkezelőjének kilépését. Csináltam reinstallt is, eredménytelenül.
Valaki, aki tisztán telepített legyen olyan kedves és nézze meg, hogy tud-e programot eltávolítani.
m4csk4fogo leírása szerint a tiszta telepítés és a miui mentés visszállítás után is szahar az app manager.Egyébként leszedtem egy appmanagert, most azzal gyomláltam, de fölösleges lenne, ha menne a gyári.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha a jelerősség és a látott műholdak száma normális, akkor akár be is lehet deszkázva. Egyébként előfordulhat, autókban van/lehet hasonlo probléma a szélvédő miatt (viszont akkor egyaltalan nem lat holdat) és ez által egyes típusoknál szükséges a külső GPS modul használata.
ui: ne kulso BT GPS eszköz segitsegevel mérjetek.
-
m4csk4fogo
tag
Tiszta telepítés után minden rendben, azonban a régebbi gapps twrp zip nem volt tökéletes. A legújabb elérhetővel már nincs probléma. A miui mentés visszaállítása után az alkalmazások megint kezelhetetlenek lettek.
Pontosan nem tudom melyik rész visszaállítása okozhatta a bajt, a híváslista pl biztosan nem. -
herdsman12
őstag
TWRP alól v13-ról v15-re frissítettem vagyula leírása alapján.
E-mail, Időjárás alkalmazást azonnal letiltottam, most meg a Varázslatos füst háttérképet. Működik az Alkalmazások kezelése.
A gyári böngészőn viszont néha jön (talán egyre ritkábban) egy "Az oldal nem válaszol - Várakozás - Bezárás" üzenet, régebbi verzióknál ilyennel nem találkoztam. -
-
Sztenn
tag
használtam már igen és fastergps is be van lőve (németre, mert ott lakom). első indítás után párszor jó volt, 1mp alatt talált jelet, aztán tegnap kocsikáztunk és hulla lassú. a kocsival 20-al mentünk, de a nyilacska meg lemaradt...
Laza próbáltam úgy is, h kitettem az ablakon kívülre, eredmény változatlan
megpróbálom még a baze' (waze) meg a 3betűsön kívül is valamivel később ,meglátjuk....
-
-HajTömeg-
őstag
nagyon hasznos lenne,várom!
Én hozzá tudok járulni egy fényképalbummalazoknak,akik a fényképezőgép részére kíváncsiak.
-
-
kano
nagyúr
A hangerő a sima Hongmiban nekem is sovány volt és a hangminősége sem felelt meg nekem túlzottan. Ezzel sokkal jobb a helyzet, hangos (headsettel még nem próbáltam) a beszédhang és elég jó minőségű is (persze nagyon messze van így is az LG G-től és a Huawei Honor 3C-től).
-
Dominó85
addikt
Ez a "magyar" xiqomi cég szerepel a cégjegyzékben? Tanusítványokat bármiről is tud felmutatni? Amennyiben a válasz nem, úgy a fogyasztóvédelmet is kenheted a hajadra. Amúgy nekem volt velük dolgom... felemásak az érzéseim. Részemről vége. Aki olyan
barom, hogy tőlük vesz, meg is érdemli. Ez a véleményem.Egy kis ON is legyen végre:
Mindenkinek nyugodt és szép napot. -
Dominó85
addikt
Ismétlem sok-sok nálam tapasztaltabb PH-s korábban alátámasztott kijelentését:
Ennek a "cégnek" SEMMI köze nincsen a Xiaomi gyártóhoz!!! Egy qrva tanusítványt se tudnak felmutatni arról, hogy hivatalos viszonteladók lennének.
Nem is írtam Aliexpress-t. Eleve onnan telefont csak gyémánt klronás csúcseladótól mernék rendelni. Visszatérve a Xiaomi magyar akármilyére... Azért veszik webshopból, hogy még áfával terhelve is (legalább legálisan) árulhassák a Xiaomi termékeket és a webshopok adta 1év garancia is védje őket. Egyszer már éles kritikával illettem az említett magyar webshopot. De ez nem ide való téma, priviben lehet ezzel engem zargatni, bár a lényeget most is leírtam.
-
herdsman12
őstag
Azzal nem tudok vitázni, hogy mennyire extra, csak a "melyik telefonba" megjegyzésedre mutattam, hogy a MI azt írja, hogy a Hongmi akusztikai rendszeréhez van valami köze a Svéd Dirac cégnek, akik a BMW, Bentley,
Rolls-Royce akusztikai rendszerét is alakítgatták.
Hogy ez mennyire prémium minőség, azt nem tudom megítélni, de jó nevek vannak a Dirac referencia oldalán. -
herdsman12
őstag
DIRAC kapcsolat.
Google fordító: Akusztikai rendszer svéd profi Dirac
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest