- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Lassan ott az ideje egy alapos apk adat mentésnek, és egy mindenre kiterjedő wipe utáni tiszta telepítésnek. (esetleg ajanolm figyelmedbe az itt írt átpartícionálási hozzászólásaimat. Nekem minden nyűgöt éteren megoldott)
-
vegyszer
addikt
válasz
Dominó85 #6997 üzenetére
A megoldás a "kettes sim kártya érvénytelen pin kód" kérdésre. Kiveszed a kettes sim kártyád. És egy másik ROM/készülék segedelmével a pin kód kérést kikapcsolod. Ha esetleg tudod, hogy a v6 mely bugyrában van eme beállítás, akkor ott is meg tudod tenni (amennyiben csak az egyes sim kártya helyén van ideiglenesen a kettes). Nekem nem jött össze, csak másik rommal. Utána a kívánt permutációba rendezve a simeket (1 kérhet pin-t, 2 ne kérjen) megy is rendben
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
Van a Hongminak olyan bugja, hogy nem lehet sd kártya tenni az appokat? Én erről sem tudtam. Mert az egész belső memóriát egybe nyitottam a belső sd kártyám rovására. (ok, ok, tudom hogy vagy 10x írtam már le, de sosem érdekelt gyakorlatilag senkit, pedig lehet, hogy pont a nyűgét ez oldja meg)
Hogy milyen? A GPS ehhez képest katasztrófa. Puszta erőben keresztbe megeszi, de nem igen használom ki. Ellenben akkuban a puszta másfélszeres méret azért oda teszi magát. (azóta az asszony einstandolta a Xiaomi Powerbankomat)
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #6789 üzenetére
Az enyém pont emiatt az akku miatt ment át szűk 3 hónap után egy JiaYu G4S-be. Csak az akku volt az ok. Minden más csak smafu volt.
Tegnap este a Zasszonykának viszont a Xiaomi Hongmi Note 4G lett a meglepetése.
Azért az, mert NEM MTK (pedig szeretem), eleve 4.4.4-el érkezett v6 miui van rajta. Hogy őszinte legyek, nekem is idegen...
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
A Xiaomi Hongmi Note 4G esetén ez olvasható az adatlapon:
Network and Band 4G:TD-LTE 2600MHz FDD-LTE 1800/2100MHZ
TD Version 2G: GSM 900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHzEz a hazai 4G hálózatra fel tud csatlakozni?
-
vegyszer
addikt
Én a meteos féle módszerrel a belső sd kártya rovására átpartícionáltam a belső memóriát. A 2,77GB méretre. Tökéletesen működött, míg el nem adtam. Itt is, és a Lenovo A820 topicban is kifejtettem, hogy mit, hogyan tettem. Maradt benne egy 14MB-os partíció belső sd gyanánt, de az nem kavar be, mindenre a fizikai sd kártya lesz használva (fénykép mentés, letöltés, Bluetooth, stb)
-
vegyszer
addikt
válasz
-HajTömeg- #6345 üzenetére
Ezt azért szerintem kicsit kontrasztos kijelenteni. Mindkét sim net képes, sőt több rom vonalon mindkét sim lehet 3G képes is. Persze kizáró vagy kapcsolattal. Én használtam úgy, hogy a második volt a h+ net. Csak a legtöbb widget sajnos alapból az egyes slot netet kapcsolgatja. De egyszerre úgysem kell mindkét sim adat forgalma
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
válasz
Nikitaa7 #5075 üzenetére
A válasz kissé felemás. A MiTools tud Unicode eltávolítást (elvileg). De nem próbáltam. Ellenben az alábbi app feladata pont ez. Handsent SMS, és van magyar kiegészítő hozzá itt. Én 3 éve ezt használom.
Úgy működik, hogy normálisan a prediktív módon írsz. De küldés előtt a felesleges karaktereket magától a háttérben kigyomlálja. (nézd vissza mi megy ki az "Árvíztűrő tükörfúrógép"-ből)
-
vegyszer
addikt
A Hongmi 1S és a sima fizikailag egyforma hátlapot hord vajon?
És abban van dual boot, mint a Xiaomi MI2S esetén volt? Az nagyon bejött... -
vegyszer
addikt
Érdekes a Xiaomi Hongmi S1 kapcsán, hogy a snapi ellenére "Dual SIM Card Dual Standby" szerepel az adatlapon. Elvileg az nem is támogatja a két sim kártyának a kezelését. Vagy rosszul tudom?
-
vegyszer
addikt
válasz
batai15 #3629 üzenetére
Sokk egyszerűbb a smájli oka, mint egyértelmű lenne. A pihenő, és munka szüneti napokat jelöli (a MiTools esetén az is állítható, hogy mely ország ünnepeit mutassa.) Volt tervben, hogy a magyart megcsinálom, kb 3 perc, de elmaradt.
Egy text fájl, amit a megfelelő miui szerverre kell feltenni. Hogy pl augusztus 20 nemzeti ünnep, de május második szombaton dolgozni kell. A fájl az év, és az ünnep nap adott évbeli száma, egy másik sorban az extra dolgos napok száma kell. Szerintem ilyen esetben a hétköznapi ébresztő (gyári) nem szól. De ez csak egy tipp...
-
vegyszer
addikt
Az a 0,3mm vastag kijelző védő üveg fólia helyett nekem új... Hogy válik be? Honnan vetted, illetékes fórumtárs kolléga? Volt ilyened? Bevallom, hogy felcsigázott az ötlete.
Esetleg egy linket, ahonnan a tied jött, kérhetek? -
vegyszer
addikt
Szervusztok!
A v13 rom magyart is tartalmazó verziója tetszik. Nagyon.
Ugyan hiányzik a 2-es SIM-en a 3G, és a led villogtatás messze nem olyan, mint az Ultimate rom alatt, de jó. Viszont kérdés nélkül ismét elküldött mindkét SIM egy egy SMS-t Kínába a xiaomi fiók aktiválása előtt. -
vegyszer
addikt
válasz
batai15 #3347 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
Épp most küzdöttem meg az Ultimate rom frissítéssel.
script aborted: assert failed: apply_patch_check("/system/xbin/su", "09a6de91bfd32ae0722e88d07ece1112530c44de", "282f1da6e6bd65ac7319b7e9ecf9da48c9560a76")
assert failed: apply_patch_check("/system/xbin/su", "09a6de91bfd32ae0722e88d07ece1112530c44de", "282f1da6e6bd65ac7319b7e9ecf9da48c9560a76")
E:Error executing updater binary in zip '/sdcard/downloaded_rom//miui_ota_iq446_stas2z_4.3.15_4.3.23_0955ec658b_4.2.zip'
E:Error installing zip file '/sdcard/downloaded_rom//miui_ota_iq446_stas2z_4.3.15_4.3.23_0955ec658b_4.2.zip'
Done processing script file
I:Copying file /tmp/recovery.log to /sdcard/recovery.logBizony, bizony. Csak unroot után ment fel a frissítés. Majd a másik kettő is lejött, és utána meg Farmaroot... És megy minden. Persze előtte kb 5 X akadtam el a frissítés folyamán
-
vegyszer
addikt
Szerintem a szabvány megalkotók nem azt tűzték ki célul, hogy tömörítettlen Blu-ray lemezt streamelj az okostévédre. Sokkal inkább a felvett kamerás cucc kitolása a cél...
Hogy mi elavult mi nem elég szubjektív.
De pl a Windows nem kezeli az ext2, ext3 partíciót. Akkor a Windows elavult? Esetleg az sd kártyára próbálj rá, hogy ext3 - ra formázva látja e a droid rendesen a tartalmát (elvileg kéne) -
vegyszer
addikt
A 4.3.14 Ultimate rom másnak is bootlopba borult?
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2773 üzenetére
Negatív.
Először regisztázol egy szolgáltatónál. Pl Browsercalls.com ott van pár kérdés. Cím, lakóhely (ne hazai címről regisztrálj, mert akkor nincs rá 27% ÁFA
, legyen pl Irán ) teló szám. Vissza hív, ad egy kódot, megadod, és arról jelzi a kimenő hívásod. Több szám is köthető hozzá, de a gyári sip csak az elsőt küldi el. Azaz A másik fél nem is tudja, hogy épp 0,001$ per perc áron hívod.
-
vegyszer
addikt
A beépített SIP klienst használja más is rajtam kívül?
Eddig küldte a számom, most már nem.
semmi változás nem volt
-
vegyszer
addikt
Most kicsit morci vagyok. Tegnap előtt a nulláról újra tettem a rendszert. Ultimate 4.3.8 volt fent az ment is vissza, csak az sd kivéve minden törés alá került...
Az volt az oka, hogy hiába az erőlködés. Pofára fordítva bizony a teló csak 0,3s ideig szól, és rezeg, utána pedig csendben marad. (gondolom, míg az orientáció kiolvasásra kerül). Háton, oldalt szól rendben. Az újra pakolás után jó is volt 2 napig, és utána megint elbutult.
Az bosszant egyedül, hogy hiába nem engedtem meg neki a nemzetközi SMS küldést, csak kiküldött immáron harmadszor egy egy 65 Ft-os SMS-t.
Más tapasztalt ilyet?
És az érzékelős beállítások vajmi kevés hatással vannak erre sajnos.Esetleg ötletek?
-
vegyszer
addikt
Én egy elhagyott Nokia E52 után örökül maradt töltőt használok (Nokia AC-10E). Nekem tökéletesen bevált. 1200mAh, de a battery monitor widget szerint igen ritka mikor 790mAh felett vesz fel töltést a teló. Út közben meg ott a Xiaomi Powerbank a maga 10400mAh teljesítményével.
kb 4-4,5 teljes töltési feszkó van benne.
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2668 üzenetére
#1620 itt biztosan. De ezt több helyen is leírtam, csak most hirtelen nem lelem. Mert azt tudni kell rólam, hogy a telót kábellel nem szeretem mahinálni. Ami a miui oldalán lévő root megoldás volt, hogy kínai szoftver segedelmével tyúklábakat nyomkodva csináljak valamit, attól nagyon fázok.
Egy zip telepíese számomra egy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Asszem valaki v5 kapcsán azt jegyezte meg, hogy neki nem ment a Farmaroot.
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2663 üzenetére
Nézd, a root jogosultságokat való megszerzést (főleg te) túlmisztifikálod. Ha van recovery, amiből tudsz telepíteni zippet, akkor ott a megoldás a kezedben. Ha hiszed ha nem. Ugyanis a UPDATE-SuperSU-v1.93.zip zippet recovery alól telepítve lesz root jogod. És komolyan mondom, nem értem, miért kell ezen rugózni.
Leírtam ezt kb 3x. Mégsem veszed figyelembe. De te tudod, a te döntésed. Biztos nem vagyok elég meggyőző számodra. De ebből számomra nincs semmi gond, te nem használod a megosztott tapasztalatot...(És ha véletlenül nem jelenne meg a SuperSU alkalmazás, akkor is a bináris már be van lőve. Azaz a play storeból telepítve lesz teljes root hozzáférést, egyszer jártam csak így, más készülékkel.)
-
vegyszer
addikt
válasz
batai15 #2503 üzenetére
Cappa72 adta meg a linket: [link]
Én meg leírtam a tapasztalatokat: [link]Azaz a Meteos féle átpartícionálás pont olyan jól megy itt is, mint a Lenovo A820 esetén.
Csak a külső-belső SD formázási bug amiatt jött elő, hogy recovery alól nem sikerült az EMMC formázása elsőre, és másodikra sem, és mikor feldobta, akkor örültem, hogy végre, csak pechemre a fizikai SD kártyát dúrta le...
-
vegyszer
addikt
válasz
Laza... #2497 üzenetére
De az, hogy pofára fordítva meg se nyekken, azért az gáz. Ezt tesztelné más is esetleg? (ok, kb 0,2s erejéig szól a csengő, de vibrátor nem mozog benne). Kikapcsolni lehet?
Esetleg van olyan app, ami olyat tud, mint a sSamsung esetén láttam: nevezetesen hívás esetén villogtatja a vakut
-
vegyszer
addikt
MI3?
Nekem még most tűnt fel, hogy ha pofára van a teló fordítva, akkor bizony nem csörög, de hogy ennek mi az oka, nem tudom. Ha elforditom bejövő hívás esetén, akkor is néma lesz. Hol lehet ezt kikapcsolni? A gravity box alatt tudom, de itt az Ultimate romok alatt nem lelem
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #2452 üzenetére
Pufibubi csomagolás nincs rajta?
-
vegyszer
addikt
A 4.3.5 rom videó még mindig kattog. De azt a bugok, hogy nem lehet sip fiókot a tárcsázóhoz adni, javították. De a timly még mindig nem szundizik a hangerő gomboktól, és a gyári ébresztő is a hangerő gombra állítás utam a POWER gombra reagál.
-
-
vegyszer
addikt
Leszedtem hirtelen, és a zip belében a system/build.prop fájlban ez van:
ro.build.id=JLS36C
ro.build.display.id=JLS36C
ro.build.version.incremental=JHCCNBA8.0
ro.build.version.sdk=18
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.release=4.3
ro.build.date=Wed Feb 19 17:14:44 CST 2014
ro.build.date.utc=1392801284
ro.build.type=user
ro.build.user=builder
ro.build.host=wcc-miui-ota-bd04.bj
ro.build.tags=release-keys
ro.product.model=HM 1S
ro.product.brand=Xiaomi
ro.product.name=armani
ro.product.device=armani
ro.product.board=MSM8226
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.manufacturer=Xiaomi
ro.product.locale.language=zh
ro.product.locale.region=CN
ro.wifi.channels=
ro.board.platform=msm8226Az az ez nem a mi telónk szoftvere...
Új hozzászólás Aktív témák
- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest