- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
válasz
mclane_ #7327 üzenetére
Nem az MI Cloud Sync alakított valamit ami miatt hibásan szinkronizált be dolgokat? Nekem a csoport neveket szokta elrontani. Ilyenkor lementem a komplett telefonkönyvet CSV-be, és kikapcsolom az MI Cloud Sync-et, és manuálisan adok hozzá újra minden névjegyet. Próbáljátok ki, hátha használ.
-
kriszpontaz
veterán
Nos hogy tiszta legyen, nálam Redmi 1S van, nálam van call log. Linkeljetek már légyszi egy képet.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
rosszkutya #7300 üzenetére
Tudtommal azért vették le mert gondok vannak vele (az en.miui.com-ról sem elérhető már). Ha az 5.4.3-at flasheled, a beszédmikrofon elnémul, és nem működik utána sem az 5.4.2-re downgrade-el, sem pedig fastboottal felülírva, csak kihangosítva lehet használni a telefont, és nem jöttek rá miért még.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
superTibcsi #7169 üzenetére
Engem is meglepett
. Mármint a tény hogy 5 éves.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
superTibcsi #7167 üzenetére
5. éves a cég.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
gonorrea #6617 üzenetére
Egy tutorial, remélem segít: [link]
Boldog Új Évet mindenkinek!Vagy az egyik hozzászólás szerint:
1. press to make a call and type the following numbers to get to the hidden menu.
2. *#*#64663#*#*
3. inside the menu to scroll down to number 8 and press (everything is in chinese or something)
4. now you can calibrate the proximity sensor. hold your phone up and do not have anything in front of it. now press the button i the middle. it should now be ok. download sensors from playstore and check or call your phone from second phone to check. -
kriszpontaz
veterán
válasz
fetaguitar #6551 üzenetére
Néha előfordul ez a hiba, de mint látod, könnyen orvosolható. Örülök hogy sikerült.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
fetaguitar #6548 üzenetére
Próbáld meg újrakalibrálni a közelségérzékelő szenzort.
1. menj a hívás képernyőre és tárcsázd be ezt: *#*#6484#*#* (diagnosztikai menü)
2. nyomd meg a 8. menüpontot (közelségérzékelő)
3. takard le a szenzort, (első kamera mellett kell lennie) és nyomj a kalibrálás gombra a képernyő közepén
4. távolítsd az ujjad a szenzortól amíg a számok 5.0000000 (vagy ennél nagyobb egyéb random értéket) nem mutatnak
5. nyomd meg a gombot (PASS) a bal alsó sarokban hogy továbblépj
6. ezután továbblépsz a fizikai gomb tesztre, nyomd meg ao összes gombot (fizikai) valamint a vissza és menü érintésérzékeny gombokat, majd nyomj a PASS gombra a bal alsó sarokban a képernyőn
7. ezután nyomj egy vissza gombot a kilépéshez és nyugtázd OK-val.You need to recalibrate the proximity sensor.
1. go to phone pad and dail *#*#6484#*#*
2. tap no. 8
3. cover the sensor first. then tap the "开始校准" (or "Calibrate" in english) the button in the middle
4. move your fingers away from the sensor till the number shows 5.0000000 (or any random number)
5. tap "通过" (or "PASS" in english) the button on lower left of the screen to pass
6. you will lead to the next test, which is the physical button test. press all the buttons. and tap the 'back' and 'menu' button. and press "通过" (or "PASS" in english) lower left button
7. now tap 'back' to exit you will be asked if you want to exit the test, tap 'ok' -
kriszpontaz
veterán
válasz
-HajTömeg- #6490 üzenetére
Hát most olyat kérdeztél......én a Redmi 1S-ről tudok nyilatkozni, nálam a V43 a legstabilabb. A többi rom csak rontott a telefonon. Külföldön még nem jártam a telóval, így ezt sem tapasztaltam.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Dominó85 #6486 üzenetére
A Redmi az összes jelenlegi Redmi telefont takarja, tehát a Redmi 1 (Hongmi), Redmi (Hongmi) Note-ot is belevéve. Valószínű az utolsók között lesznek az MTK proci miatt, elsődlegesen a Snapdragon miatt kaphatják meg hamarabb a Redmi 1S és Note 4G a V6-ot. Az MTK kicsit szopóroller a támogatása miatt (gyári támogatásról beszélek) de nem lehetetlen. Valószínű KK alapú rom lesz rá. Az L-ről még semmi hír.
Az MTK proci gyári támogatásáról sajnos nem a Xiaomi tehet, de abban van sara hogy szinte csak a csúcsmodelljeikkel foglalkoznak. Fogadni mernék hogy kb. 10-ed annyi fejlesztő dolgozik a Redmi szérián mint az Mi3- Mi4 modelleken.
-
kriszpontaz
veterán
Egy kis hír biztatásnak:
Hey MIUI fans,
As you may know, it's been over a year since MIUI V5 was released. With the release and upgrade of MIUI 6, we would like to focus on MIUI 6 feature development and optimization. So we have decided that the developer version of MIUI V5 will be suspended next week. The last stable version of MIUI V5 is being tested now and will be released within this month.
And here is the timeline for MIUI 6:
1) All Redmi phones will get MIUI 6 developer version and stable version; We will try our best to release some beta versions by the end of Dec. 2014;
2) MIUI 6 Special Edition for Mi 2 series is available for now, and we will also work on MIUI 6 developer version and stable version in the future;
3) The developer version for Mi 1 will be suspended next week, so this week’s update is the final version. And there will be no MIUI 6 for Mi 1 in the future.
Thank you for your understanding. Please stay tuned.
MIUI Team
-
kriszpontaz
veterán
Bemásolom ide is a Redmi 1S topikból:
Megöl ez a telefon. Hol a túróban van az a beállítás hogy csökkentett karakterkészletet használjon az sms-ekben hogy ha egy É vagy Á betűt beleütsz ne 3 smsben küldje el?
Köszi, közben rájöttem hogy ilyen opció marhára nincs, csak az LG telómban volt.
Csináltam egy feature requestet.Ugyanígy lehet csinálni ilyet emelkedő csengőhanghoz ha valakinek van kedve, és megelőz. Én fogok egyet csinálni, de majd később.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
herdsman12 #6192 üzenetére
Sőt segítőkész barátunkat könnyen kivágják a Beta tester csapatból is egy ilyen akció után.
Nem hinném hogy ez a döntés engem fenyegetne. Pusztán azért foglalkozunk a témával hogy kiderüljön, ha szoftveres a gond, mi okozhatja. A BETA team semmilyen közvetlen kapcsolatban nem áll a gyártóval vagy a DEV csapattal. Az egyedüli kapcsolattartók az en.miui.com fórum adminisztrátorok. Az adminisztrátorok a BETA team vezetőkkel és super moderatorokkal vannak kapcsolatban, azok pedig velünk. Mi csak hibafeltárunk, romokat tesztelünk, és hibákat jelentünk be amennyiben több tag képes ugyanazt reprodukálni, szigorúan gyári romok mellett.
Ha esetleg kivágnának azt magamnak köszönhetem (hanyagolom a tesztelést, nem veszek részt a megbeszéléseken, stb.), vagy ha kiderül, hogy beta romot szivárogtattam ki.
Hidd el, nem vágnám fel érte az ereimet, a stabil romot úgyis mindenki megkapja előbb utóbb.Ezt azért átmásolom a Redmi 1S topikból:
Nos úgy tűnik, hogy ha a beépített bug report alkalmazást valaki sokat használja, bekerülhet azok közé akik a tesztelésre szánt OTA romot megkapják. Tehát hajrá srácok, tessék használni.
Ez nem beta team tagságot jelent, csak az en.miui.com-on létrehozott MI accountot kapcsolják hozzá az OTA rendszerhez, azzal a telefonon bejelentkezve az MI Cloud szolgáltatásba, a telefonra hamarabb érkezhetnek nightly romok.
-
kriszpontaz
veterán
Ha valakinek sikerülne akár másik telefonnal levideózni láthatóan a kijelző vibrálást marhára sokat segítene. Megmentő lenne a szememben
, mindig akkor jött mindenkinél amikor lehetősége nem volt levideózni.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
nemlehet #6182 üzenetére
Lehetséges hogy a képernyő frissítéssel függ össze. Annyira random amúgy hogy nem reprodukálható. Az a baj. Ha előjön, túl váratlan. Valaki kipróbálná hogy a Testing menü: *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) és a Log generálás: *#*#284#*#* (*#*#BUG#*#*) működik-e az MTK-s telefonokon?
Amennyiben igen, és kijelzővibrálási hiba van, egy LOG fájlt generáljatok már légyszi.
A log fájlt zip-ként találjátok meg a belső tárhely/MIUI/debug_log mappa alatt.
Ehhez hasonló zip fájlt kell keresni, a számok változhatnak:
bugreport-1005-023214.zipEzt kellene elérhetővé tenni valamilyen megosztó cuccal neten és dobni nekem egy PM-et, hogy leszedjem és továbbítsam.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
vegyszer #6177 üzenetére
Van lehetőség feature requestet írni a MIUI fórum megfelelő oldalán. Amennyiben elég támogató van, a kért funkciót beépítik a szoftverbe.
ITT lehet, ebben a szekcióban új funkciót kérni, kérő topikot nyitni regisztrálás után.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
herdsman12 #6173 üzenetére
Hirtelen linkeltem, de nem tudok neked más linket dobni, mert BETA csoport beszélgetést nem tudok linkelni. Még nincs újabb infó. Ha titkos oldalt látsz, akkor nincs olvasási jog hozzá. Valószínű BETA csoport bejegyzés.Ez az en.miui.com oldal volt és a fórum rész.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
herdsman12 #6171 üzenetére
Megnéztük egy Xperia-n, ott is ezt csinálja. Sajna.
A másolás/kivágás menüs történetet megnéztem, a fordítás miatt van. Túl hosszú a szöveg, mellesleg nem kellene hogy befolyásolja a betűméret váltás.
Az emelkedő csengőhangot meg fogom kérdezni. -
kriszpontaz
veterán
válasz
mclane_ #6167 üzenetére
Gondolom borzasztóan megnyugtató. Még mi sem derítettük ki mi okozza. Elvileg Renseas vezérlő van a paneleken, ami ugye elvileg az Apple panelek vezérlőjét is gyártja/gyártotta, tehát sz@r nem lehet, csak azért na.... nevillogjonmá.
(#6168) Flexy90: én ajánlom a Redmi 1S-t, nekem az van, a 43-as rommal már frankó.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
herdsman12 #6165 üzenetére
Szívesen segítenék, de:
Többször el lettem hajtva már a BETA teamen belül a következő indokokkal:
2 féle ROM létezik gyárilag. China és Global.
A China-ban nincsenek gyári Google alkalmazások, helyette saját webáruház, keresőmotor, stb, nyelvek közül meg 2 féle kínai és angol, de ezt tudjátok.
Ellenben a Global romban ott az összes Google cucc, de nincs benne az MiVideo alkalmazás és a kínai marketes cuccok, és csak 5 vagy 6 nyelvet tartalmaz, azokét az országokét ahol hivatalosan jelen van a Xiaomi.Mi általában Magyarországon az EU multilang (armani) romot használjuk, amit a xiaomi.eu-s srácok hegesztenek, ami alapjaiban véve egy kipucolt China rom, megspékelve Google cuccokkal, benne hagyva az MiVideo alkalmazást, feltöltve további nyelvekkel, finomított alap témával (animált óra alkalmazás ikon, ami az alap gyári romokban nem az).
Ez a rom deodexelt, és gyárilag rootolt is. Tehát bele van piszkálva rendesen.Ebből jön a gond. Ez szerintük egy úgymond 3rd party rom, aminek a hibáinak a megoldása nem rájuk tartozik, különösen a nyelvi fordítási hibáké. Ezzel meg kell keresni a xiaomi.eu oldalon a rom-ért felelős csapat vezetőjét vagy vagyulát aki a fordítást végzi (miuiandroid.hu).
Ha a felsorolt hibák valamelyike reprodukálható global/china romban, akkor semmi akadálya hogy felterjesszük hibaként. Ha fordítási hiba, akkor azt tuti nem.
A hibák közül a hívás közbeni név kiírást észrevettem én is de szerintem az hogy beállítod melyik nevet mutassa elől, csak a telefonkönyvre korlátozódik, mindenhol máshol "angol stílus szerint" jeleníti meg a dolgokat. Szerintem ezt úgy lehet a legegyszerűbben kivédeni ha eleve fordítva rögzítesz névjegyet (tudom, hülyén hangzik).A kijelölés-megosztás hibát ki fogom próbálni, és jelzem ha tényleg bibis. Valószínű hogy a fordítás miatt az alignment csúszik el. Gyárilag rövidebbek a feliratok angolban, betűméret váltáskor meg durvul a helyzet.
Ezt Vagyula felé kellene jelezni a miuiandroid.hu oldalon a fórumban, a fordítást ő csinálja.
A csoportok elnevezés angolban is no name felirattal jelenik meg.Ezeket mind megnézem és jelzem a BETA csoportban, megkérdezem volt-e jelezve mint BUG, vagy ha nem, akkor jelezzük.
Köszi amúgy az infókat!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Dominó85 #6154 üzenetére
Beta tesztereknél és többen jelezték az en.miui.com fórumon is. Valakinek totál vibrál az egész, valakinek csak egy csík oldalt. Ha otthagyják a készüléket vagy 30 percre pihenni, magától megjavul, vagy csak egy sima restart után. Akik jelezték és beszéltem velük fix 40-50%on, automata fényerő jélkül használják. Az lenne az oka amit leírtál? Érdekes...
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok srácok. Tudna valaki segíteni abban hogy az MTK procis Hongmi telefonnál melyik fájl tartalmazza a kijelző gyártójának infóját?
A Redmi 1S-ben a /proc/cmdline tartalmazza ezt a sort:
mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_sharp_720p_video - ez esetben Sharp a panel
ha mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_auo_720p_video - akkor au optronicsHongminál viszont ez nem ad semmi infót.
Sima Hongminál előjöttek kijelző vibrálási problémák és szeretném kideríteni nem-e véletlenül a beépített panel hibás (szériahiba).
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest