- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geby
senior tag
Esetleg tudok küldeni a posta áráért 1 utángyártott akkut (kb 2x használt), amit nem használok és feltöltöm a saját telefonommal, így ki tudod próbálni. Akku behalással még nem találkoztam, mármint az 1-2 évesek közt...persze 4-5-6 évnél láttam már párat.....
......memória hibával sem találkoztam....aztán tessék ott van pár hozzászólással feljebb az esetem.... -
-
<Adamsky>
nagyúr
Hmm, akkor ez csak v5 alatt működik.
Tovább keresgéltem a témában, és ezt találtam: REDMI 1w - switch SD card inside Kernel MIUI V6/V7
Elég ígéretesnek tűnik. Ha, még nem adtad fel a dolgot, akkor ezzel még érdemes lenne egy próbát tenned. Ha pedig még a data-t is vissza, ill. feltolod 2,9x-re, akkor elég nagy lesz a királyság -
esox
senior tag
A partíció állítás meg volt (ez eddig is ment).
Internal: 1.84GB / 2.94GB
Phone storage: 12.53MB / 16.73MB - ez így jó.Az sd kártya csere-bere viszont nem műxik sajnos. A viber már egy kis stickert sem tud letölteni: szokásos Low Storage Space hiba jön
Rakom vissza a 1.5GB - 1.5GB leosztást és marad a folder mount
egyelőre jobbat nem tudok. 5-ös MIUI nálam nem opció, abban nem műxik jól a bluetooth a telóm és a kocsi között egyik subverzióban sem.
-
<Adamsky>
nagyúr
Bocsi! Nem is tudom, hogy miért nem tettem már be az előzőbe a link-et.
Azért, ha ez így müxik a 6-os Miui alatt (is), akkor feltétlen szólj vissza kérlek, mert akkor újfent javaslom majd a munkatársamnak, hogy vágjon bele. Nagy Linux-os, meg barkácsolós a szentem, de ez a "telefon-bütykölés" valamiért nem megy neki, vagy csak nehezen szánja rá magát -
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, hogy a kolléga végül belevágott-e (magyarán, nem tudom, hogy működik-e), de többek között én ezt küldtem át neki.
A szöveg közepe felé van a lényeg: "TWRP-ből telepíteni kell a "MTK6589_desactivar_SD_interna.zip"-et. Ez felcseréli a belső és a külső SD-t." Alatta pedig a link:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12605466/MTK/MTK6589_desactivar_SD_interna.zip -
trebrona
nagyúr
V6-nál pont a phone storage szokott elfogyni, így ha azt még kisebbre vetted, gyanítom az okozza a "jobb volt, mint lett" eredményt. Ha már így benne vagy próbáld ki az 1.5GB verziót, úgy kb egálban lesz a data és a phone storage. Egyébként tudomásom szerint aki eddig particionált, V5-öt használt. Ott ugye nincs akkora szerepe a phone storage-nak.
Ez a saját véleményem, annyira nem jártam utána az átparticionálásnak, lehet, hogy nincs igazam.
-
vegyszer
addikt
Lassan ott az ideje egy alapos apk adat mentésnek, és egy mindenre kiterjedő wipe utáni tiszta telepítésnek. (esetleg ajanolm figyelmedbe az itt írt átpartícionálási hozzászólásaimat. Nekem minden nyűgöt éteren megoldott)
-
-
Dominó85
addikt
-
axlfsi
veterán
Ezt segitenetek ertelmezni? Asszony telefonja, annyira nem is kovetem a topikot megvallom oszinten (sot!), ezert most nem igazan vagyok kepben, hogy miert nem frissit (de biztos nem ez a legutolso verzio). Kell valamit trukkozni elotte, hogy mukodjon? (custom kernel, bootloader, akarmi?).
Koszi!(#7788) BlueDeath Koszi az infot, dobtam egy uzit.
-
trebrona
nagyúr
Nálam most éppen így néz ki:
Nyilván a telepített alkalmazásokat kellene megritkítani.
Esetleg nézd meg a viberen vagy más alkalmazásokon fogadott képeket, tartalmakat, mert ezeket mind a phone storagera menti, mint ahogyan a screen shotokat is. Ezeket manuálisan át lehet tenni külső SD-re.A folder mount pedig akkor mountol, ha zöld a tű, jól gondolod. Írtam már, akkor fog bootolás után is működni, ha engedélyezed neki az autostartot az indítópultban.
-
trebrona
nagyúr
Nekem sincs gondom a hangminőséggel. Különböző szolgáltatóknál a HD hang szokott talán bekavarni.
Videoval kapcsolatban viszont a 3gpp zavar. V5 alatt a cinema FV5-tel lehetett MP4-ben rögzíteni, de V6 alatt nem működik, egy zöld csík van a kép tetején keresztben, teljes szélességben.
-
hevizms
addikt
Hát szerintem a superuser nem szükséges ahhoz hogy rootolt legyen a teló egyrészt.
Másrészt meg ahogy előttem leirták a twrp-t visszatudod rakni hamar recoveryből.
Csak legyen ott a telefon tárhelyén zip-ben.
Root jogot meg egyszerűen a Biztonság/Engedélyek/Root jogosultságok -
-
trebrona
nagyúr
Change log:
[Tárhely]
Redmi telefonokban most már elmentheted a Témát külső SD kártyára
Hogyan: Beállítások - Rendszer - Tárhely - Tárhely beállítások - Külső tárhely
[Üzenetek]
Mi Üzenetekben a tiltott számokat jelentheted a többi felhasználónakMIUI ROM 5.5.15 Teljes lista
[Rendszer]
Optimizálva - Mi2/S partíciói egyesítve (Minden adat, beleértve a szimulált SD kártya adatiait)[Kapcsolatok]
Fix - SIM kártya ellenőrzésekor váratlanul leállt
Fix - Xiaomi fiókból kilépve a kapcsolatok alkalmazás nem válaszolt[Üzenetek]
Új - Kéretlen üzenetek jelentés funkció
Optimizálva - Optimizált SMS beszélgetés oldal felület stílus
Optimizálva - Optimizált kapcsolatok névjegykártya felület az üzenetekben
Fix - Üzenet címzettje szerkesztésekor felület kijelző hiba[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Fix - Néha, Gauss elmosás hatás nem működik, ha lehúzod értesítést sávot
Fix - Néha, üzemeltető információ hibásan jelenik meg a kétkártyás készüléken[Főképernyő]
Fix - Alkalmazások zárolása hibás volt, mikor beléptél a Legutóbbi oldalakra első alkalommal[Zene]
Optimizálva - Optimizált albumok alapértelmezett borítója
Fix - Gomb állapot másképpen jelenik meg, miután alvó üzemmód véget ért
Fix - Rendezés gombok szövege nem látszottak teljesen
Fix - Az album borítója is szerkeszthető volt, amikor a művész és az album neve üresek voltak[E-mail]
Ú - Kapcsolatok kezelése funkció
Optimizálva - Újrapróbálkozás, ha nem sikerült letölteni az e-mailek tartalmát
Fix - IMAP és POP3 fiókok nem tudták megnyitni a zip típusú mellékletek
Fix - Felület hiba, ha nagy betűt használsz[Naptár]
Optimizálva - Új eseményt nem lehet létrehozni cím nélkül[Tárhely]
Új - Redmi telefonokban most már elmentheted a Témát külső SD kártyára
Hogyan: Beállítások - Rendszer - Tárhely - Tárhely beállítások - Külső tárhely[Mi Credit]
Nálunk nem elérhető.Nem raktam még fel, majd hétvégén.
Nincs kedvem újra beállítgatni az SD Fixet stb.
Ha TWRP van a telefonon, akkor először töltsd le, majd külső SD-ről TWRP-vel tedd fel!Szerk:
Illetve lehet, hogy egy ez az update kimarad, mert addigra lesz 5.5.22
-
-
nemlehet
őstag
Amúgy erről nincs tapasztalatod?
Ha már Xiaomi
De amúgy a Piston füles az nagyon jól szól, tehát nem analfabéta a hangtechnikához a Xiaomi szóval lehet ebbenis van potenciál és az ára se vészes.
-
nemlehet
őstag
Amúgy nem teljesen biztos vagy megalapozott, de az utóbbi időben kísérleteztem kicsit és úgy látom, hogy akkor járunk a legjobban ha 1,5 gb-re partícionáljuk a telefont.
Nekem úgy tűnik, hogy olyan retardáltan sikerült jelenleg a telepítést megoldani, hogy mind a 2 partícióra telepít a telefon és ha az egyik nagyobb akkor az félig üres míg a másik kisebb meg csutkára tele van. Próbáld ki ezt, így most nekem az összes használt program és 4 játék+2 navi fent van és nem hápog, hogy kevés hely. -
nemlehet
őstag
Én ez alapján csináltam.
A TWRP amúgy is fent volt, a data-t le se mentettem, mert amúgy is tele volt szemetelve a telefon, mert kb megjelenés óta folyamatosan minden firssítés óta backup-ból állítottam vissza a dolgaimat. De most kipróbáltam data backuppal és azzal is jó volt. -
-
doongoo
addikt
Én sem a hongmihoz adtam ki kimondottan, hanem, hogy legyen egy jó és mobil autós kihangosítóm. Nekem a fejegységem nem tud bluetooth-t, de emiatt nem akartam cserélni. Ezt a tartó/kihangosítót anno akciósan kb. 15e-ért vettem. Bármilyen kocsiba (családban kettő ill. kiküldetésben céges) egy pillanat alatt berakom, mert nem fixen beépített és már élvezem is a kihangosítást a rádión át és simán telefonálok mert a mikrofonja is jó és a hangminőség is szuper. NFC funkcióját még én sem tudtam kihasználni, de anélkül is tuti. Teló bluetoothon kapcsolódik hozzá automatikusan, a cucc a rádióhoz meg a töltővezetéken keresztül valami FM-transzmitterféleséggel (spéci dension fejlesztés). Ja és még tölti is a telefont. És ha esetleg telefont cserélek (mint az utóbbi 1 évben már negyedszer) akkor ahhoz is jó 75 mm telefon szélességig. Azaz nekem egyszeri beruházás volt hosszabb távra tervezve.
-
-
-HajTömeg-
őstag
Szürke?
Szerintem ebből nincs is szürke.
Nilkineknél egyébként azzal számolj,hogy a hozzá kapott fólia takarja a közelség érzékelő szenzort, tehát nem fog újra felvillanni a kijelző,mikor le akarod rakni.Én nemrég vettem egy ilyet tartaléknak,egész jó kis tok, bár kicsit macerás le-föl rakni,de más gond nincs vele.
-
herdsman12
őstag
Így jártam én is.
A v15 upgrade során eltűnt TWRP pótlása.
Utána ROOT.
Utána mehet a build.pop átírás. -
herdsman12
őstag
Nekem ez volt a megoldás.
Persze, ha van TWRP, ha eltünt, akkor először Viktor0610 leírásával vissza a TWRP, utána ROOT. -
asanotadanob
tag
-
doongoo
addikt
USB-tárhely csatlakozás módja nem választható alapból 13-ban. Utólag persze megoldható. Ezen kívül a névjegyek alkalmazásból eltűnt a csoportok fül, helyette a saját névjegy alatt megjelenik egy nincs név lehetőség és ha erre rámész, akkor jönnek be a csoportok. Semmi egyebet nem csesz el, azaz lehet frissíteni nyugodtan
-
Dominó85
addikt
Rengeteg fotót csináltam róla a Hongmi-val.
Főbb szempontok gyors értékelése a fülesről:
Anyaghasználat - *****
Hangzás - ****
Körítés - *****
Ár - ****Az árra nem volt szívem 5 csillagot adni, mert drága! Az egy dolog, hogy nekem csupán 17USD-be került, na de előtte más rendelésekből (értsd költöttem) a Pandawillnél összejött pár panda-pont, amit akciós terméknél is elfogadott. Mák...
A hangzásra azért adtam csak 4 csillagot, mert ha nem bűvészkedünk az EQ-val és nem állítjuk be a Hangok-nál a Xiaomi Piston-ra a fülest, akkor biza kevés a mély és/vagy BASS rajta. Amúgy meglepően jól szól. Én variáltam az EQ-val (Egyéni profil) és fincsi hangok csalhatóak elő vele. Én főleg régi rockot és dallamosabb, éneklős metált hallgatok. Ahhoz tökéletes lett így.
A referencia képek egész hadát holnap osztanám meg, mert lassan indulnom kell éjszakásba 12-őzni.
Pár észrevétel, ami igazolja biztosan az eredetiségét:
- QR kód alapján beazonosítható mind a doboz, füles és a belső doboz is!
- VAN L és R felirat a fülesek tövénél a gumivégeken
- az anyag megmunkálása minőség ellenőrzés meglétére utal
- A füles két végén a fémrácsok szélesek, sűrű rácsszerkezetűek
- A felvevő egységen a Hangerő Le és Fel, nem fordítva működik*
(vigyázat, ez a beállításokban testre szabható!)
- az alsó dobozban ott van a fém klip és az S, M, L méret feliratozás
- alsó dobozban 3x2db nagy lyukú műanyag tartó tartja a cserélhető gumiharangokat
- A felső részen a QR kód ott figyel
- A felső rész alján csepp formában, ujjlenyomatot idéző mintával körülvéve 1More Design feliratHirtelen ennyi jutott eszembe a rendelkezésemre álló időben. Pá
-
Dominó85
addikt
És még nagyon sok mindennel ki lehet. Majd nekifekszek annak is, csak éppen franciául nem tudok egy mukkot sem.
doongoo
A xiaomiworld rohadtul NEM a Xiaomi hivatalos forgalmazója, így azzal én biza össze nem vetem. Remélem az enyém eredeti lesz, így majd a fentebbi kolléga hamisítványával ténylegesen össze tudjuk majd hasonlítani. Egy biztos, hogy aki azt hiszi hogy 10USD-ért majd eredetit fog kapni, az meg is érdemli a hamisítványt, amit kap. -
Dominó85
addikt
Pandawillről rendeltem. De róluk is meg van a (csöppet negatív) véleményem. Igaz biztosítva lettem, hogy ha hamisat kapok, akkor küldenek ingyen egy másikat. Mivel a Pandawill-en eddig valamennyi diszpécser (Ice, Maria, Candice) 100%-ra állította, hogy ők Xiaomi viszont eladók!
Íme a doksi: Hogyan állapítsd meg hogy eredeti-e a Xiaomi Piston II füles, amit kaptál!
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest