- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
válasz
hevizms #8105 üzenetére
http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
Nyilván a miuiandroid.hu-ra is innen tükrözik át a verziókat. Amúgy nem túl izmos a changelog, látszik, hogy munkaszünet volt Kínában
.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #8061 üzenetére
Gondolom ott SD kártyán van a térkép, így maga a program alig foglal helyet. Lehet én is visszatérek, legutóbb Ausztriában jól jött volna...
Ezt voltam kénytelen használni, de Bécsben okozott kellemetlen perceket. Alapvetően használható, de a hangnavigálására nem szabad hallgatni.
-
trebrona
nagyúr
-
hevizms
addikt
válasz
hevizms #8040 üzenetére
Na nem sikerül a frissités.
Ezt irja:
Cant find update.zip in sdcard
Please rename the update pack to update.zip and put it to the root directory of SD Card.Na ilyenkor mi a teendő?
Letöltötte az 5.8.20-at a download mappába,átneveztem udate.zip-re,áttettem a phone storage gyökerébe,de újr ez a hiba üzi fogad
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hevizms #7997 üzenetére
Amit először link-eltem, az inkább v5-höz való (ezt esox sikertelen próbálkozása bizonyította is). Amit ezután találtam, és link-eltem a #7993-ban, pedig 6-os és 7-es Miui-hoz való (a topic címe alapján). A kernel cserének viszont szerintem a data partíció megnövelésével (a phone storage kárára) van / lesz igazán értelme. Szóval én előbb meglépném azt, ami esox-nak már sikerült is (2,9 Gbyte-ra feltolni a data-t), majd kicserélném a kernelt.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7995 üzenetére
1. Download for MIUI V6 older version update.zip (7.02 MB, Downloads: 705) MIUI V6 5.8.6 update.zip (6.83 MB, Downloads: 0)
MIUIV7 miui_HMW_5.8.13_e8c98bedb1_4.4 update.zip (6.83 MB, Downloads: 143)
Töltsd le a MIUI verziódnak megfelelő update.zip-et2. Copy .zip file to internal memory, root folder of internal memory
Másold a belső memória gyökerébe root mappa3. Reboot to Recovery. You can use Updater to reboot.
Bootolj Recoverybe, haszálhatod az Updater-t4. After reboot follow this guide
Itt leírja az update menetét, dehát ez ugye ismerős, (Recovery-ben update.zip)5. Boot your phone and go to Settings - Additional Settings - Storage scroll down and click on Storage settings. Set all settings to internal storage. Look on my screenshot
Indítsd el a telefont, Beállítások => Rendszer => Tárhely => Tárhely beállítások => Mindent állíts belső tárhelyreNagyjából ennyi. Ahogy néztem, ez egy szimpla kernel csere, amit update.zip-pel tudsz feltenni.
Írd meg milyen verziót használsz, látom 5.8.6 feltolom neked devhostra. -
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #7937 üzenetére
Nos 10 userből itt 6 panaszkodik random újraindulásokra. Külföldi fórumokon ezen felül akksi kijelzés ugrálás, memória fagyogatások/telítődés és az igp-re is jöttek panaszok. De persze dráma tagozatos vagyok. Talán ha megmutatnám hogyan néz ki most a szerintetek túldramatizált kijelzőhiba a Hongmimon... Hagyjuk ezt a drámatagozatos baromságot. Ha annyira jó a Xiaomi, akkor 4.4 alatt a mai napig miért nem oldotta meg a 60. Update után az SD-re telepítést? Hja, mert erre lenne a legnagyobb igény? Tényleg faxa a support.
-
esox
senior tag
válasz
hevizms #7929 üzenetére
Én már egy ideje nem tudok frissíteni, egyszerűen nem tudok 335 megánál több szabad helyet csinálni, már minden mappa mountolva van sd kártyára... a cleaner semmit sem talál. Segítsetek mit töröljek?
A MI Pc Suite elkezdi az update feltöltést, majd 10,20 vagy épp 30%nál belefagy és írja, hogy látogassak el a fórumra...
Qrva idegesítő és az is, hogy 8-10 programnál többet nem tudok a telón tartani, upgradelni sem tudja még a fentlévőket sem mindig, mert kevés a hely.Eddig jóbarátok voltunk, de lassan megválok tőle, ha ez így megy tovább.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7890 üzenetére
Meg is érkeztem, de rám már nincs is szükség, megy ez, csak akarni kell.
Visszaolvasva kolléga elég sok hibát elkövetett, ami miatt instabil lehetett a rendszer.
Alapvető szabály, hogy android főverzióváltás csak tiszta telepítéssel ajánlott, azaz full wipe, különben jönnek (jöhetnek) a gondok.Másik szabály, hogy működő rendszerről először mentés.
Ami viszont érdekes volt, hogy megmaradt a 3e recovery, nagy szerencséjére, azzal pedig már pofon egyszerű a dolog, mármint a rom csere-bere.
s4tch által említett adb-s megoldás nekem is új, dehát ahhoz kell a 3e recovery gondolom, az MIrecovery nem tudja, de majd ő kijavít, ha nem így van. Így nálam csak az SP Flash Tool játszott.Lényeg, hogy jó a vége, a 13-hoz képest a 26 is előrelépés, és mivel volt teljes törlés, egy jó darabig gyors is lesz, így az alap probléma, hogy belassult, megoldódott.
-
Surda-
őstag
válasz
hevizms #7848 üzenetére
Frissítsek vagy tiszta telepítést csináljak?
13.0 van a telefonon.
A letöltött zip filet kicsomagoljam,vagy úgy ahogy van felmásoljam sd-re?
Melyik romot tegyem fel?
Mi a különbség pl a Stabil és a Stabil multi rom között?
A fejlesztőit is bevállalom,ha nincs vele gondotok.13.0-n a mentés sem úgy zajlik,mint a leírtak.
Be tudom kapcsolni a "mentés és visszaállítást" ,de ennyi, nem fut végig semmi.
Most csináltam egy mentést máshogy, a telefonon lévő "mentés" ikonnal, ez elég? -
deadbody
tag
válasz
hevizms #7836 üzenetére
Play áruházból leszedtem egy QuickShocutMaker nevű appot, ha elindítod keresőbe beírod hogy usb akkor behozza a Számítogépes usb kapcsolatot menüt, rámész és megcsinálja az ikont a menühöz, ott lehet változatni. Ha rádugom gépre nekem is az jön be értesítési sávon mint neked, de én hiába állítom fájlokra, akkor is csak sajátgépben ismeri fel mint médieszköz, tcmd-ből nem tudok rá másolni, mert nem hozza be külön meghajtóként.
-
deadbody
tag
válasz
hevizms #7834 üzenetére
Nekem ugyan ez volt előző verziójú V6-al is amit próbáltam, de a "Számítógépes USB-kapcsolat" menüben 3 közül tudok választani Médiaeszköz (MTP) - Kamera (PTP) - USB háttértár, utolsót választom akkor gép látja de nem nyitja meg, ha médiaeszközt akkor sajátgépből tudok épp rá másolni de utálok sajátgépben bármit is csinálni így ez nekem nem jó megoldást.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7818 üzenetére
Felmerült már máshol is, de nem jó.
"Sziasztok! Ma érkezett a családba egy Redmi 2. Az akkuja nagyon gyanúsan hasonlított az 1S akkujára. Gondoltam teszek egy próbát. Minden passzol, működött is az 1s a redmi2 akkuval. Kb 5 perc és ki is vettem belőle. Ha már mindkét akku a kezemben volt gondoltam megmérem őket. Nem csak a külső méret azonos, hanem a súlyuk is. Kíváncsi lennék hogy valóban megvan az a 2200mAh kapacitás, vagy csak az 1s akkura tesznek más matricát. Ha valós az adat akkor viszont jó alternatíva lehet akkucsere esetén a redmi2 akkuját választani 1s-hez. 10% energia többletünk lesz."
Válasz:
"Méret azonos, de az ID nem.
És is néztem, nincs driver hozzá az 1S kernelben, csak kinyírja az akkut, nem fogja tudni rendesen használni." -
-
flanki
aktív tag
válasz
hevizms #7769 üzenetére
Kipróbáltam én is, a backup működött. Egyébként meg semmit sem tudtam vele kezdeni.
"Your device is up to date. Just a sec..." illetve "The version of MIUI you're using is too old."
üzeneteket kapom ha Mi devices, My Device-ra kattintok.
Az MI Verifikációs app-ban viszont átmegy a telefon Unicom verzió (联通版), nem tudom ez befolyásol-e valamit?
-
nimfas
addikt
válasz
hevizms #7741 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, havernak és barátnőmnek az MTK-s Hongmi van, anyámnak az 1S verzió. Mindegyik megy, bár anyám még ismerkedik az okostelóval. Haver pl. csak telefonál, néha 1-2 perc net nap közben, neki 3-4 napot bír az akksi.
Párom délután töltőn használja, de szerintem még 45-50%-on van akkor is....
Nekem a fényképezője tetszik, nem tudom a 2 Pro-ban milyen lehet ehhez képest? :-S
Most egy V5 (2/8) telóm van, jó a 2G Ram, de a foltosodás, meg hogy néha elmegy a hangom beszéd közben, miközben én tisztán hallom a másik felet eléggé idegesít.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7713 üzenetére
Nekem is kb 2 óra alatt jött le.
Feltoltam Dev-Hostra, hátha hamarabb lejön.
Szerk: kék Downoad Now a jó gomb!
-
esox
senior tag
válasz
hevizms #7682 üzenetére
Sajnos már az update elkezdése letakarítja a felrakott twrp-t.
Elkezdtem ugyanis az 5.5.22-t, de helyhiányra hivatkozva leállt az update.
Gondoltam csinálok helyet a FolderMount-al, de sírt, hoygnem root-olt a teló.
Sebaj, superuser-zip felpattint TWP-ből...stb.
Teló recoverybe és hopp. már nem is volt TWRP.
Szóval az update megkezdése máris lepusztítja a twrp-t. -
-
mclane_
aktív tag
válasz
hevizms #7651 üzenetére
Hát köszi a leírást. Igen én is a twrpvel próbáltam eddig. Illetve feltrttem a mi pc toolst is. Az most simán frissített 5.5.15re. Felajánlotta utána a 22őt is, de nyilván emiatt amit írtál twrp alól nem memt fel, és nem is volt hajlandó elondulni. Lesz egy kicsit több időm akkor megpróbálom mi recoveryből, kell hozzá helyrt felszabadítanom.
Viszont nem értem miért csonálták ezt most így... -
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7654 üzenetére
Igen ez tény. DE!
- most már beállításokon belül tudsz mentést csinálni a külső SD-re, ami gyakorlatilag teljes mentésnek felel meg, és bármikor visszaállíthatod (alkalmazásoktól kezdve, a híváslistán át, az SMS-ekig) Szűz rendszert ezzel belakod újra és kész
- wipe-olni szintén tud
Ami számomra egyértelmű hátrány, amit te is írtál, hogy csak belső SD-t kezel. Ezen kívül még nem éreztem másnak a hiányát.
(#7655)
Autostart engedélyezve van?
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7643 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor ha a gyári updaterrel betallózol egy ROM-ot (akár a most rajta lévőt), akkor azt még felteszi a TWRP-vel, de közben azt felül is írja a gyári recoveryvel, azaz, hogy ha legközelebb újraindítod recovery módban, akkor ezután már ez utóbbi fogad, illetve az updater is azt fogja használni.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7624 üzenetére
Nincs TWRP a telefonomon, csak a gyári recovery. Ha TWRP-vel akarod feltenni, akkor ne updatert használj! Indítsd el azt manuálisan, telefon kikapcs., majd hangerő fel + bekapcs egyszerre folyamatosan az MI logoig. TWRP használata gondolom megy, azt nem írom le.
Egyébként Muiuiandroidon is írta valaki, hogy a TWRP-s telepítés elhasalt nála. Lehet, hogy az a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged