- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
Pedig tényleg nem vagyok az.
Pld semmit nem játszom telón,illetve egyetlen egy játékot játszottam a 2048-at.
Így pld engem hidegen hagynak az antutu tesztek.
Fotózáshoz hülye vagyok,szinte alig állitgatom,90%-ban automatán nyomom,csak akkor állitgatom ha nagyon nem akar összejönni a kép,de az akkor már tényleg nagyon szar.
Amit sokat használok,az a netezés.
Nálam pont ezért az akku ami mindig is kevésnek bizonyult.
Olyan a munkám hogy relative unalomból sokat nyomom a netet.
Romokat mondjuk szeretem cserélgetni,mert kiváncsi vagyok mindig az újra.
Fogalmam sincs mit várok egy új romtól,de muszáj mindig kipróbálnomAz a telefon berendelés egy elhamarkodott lépés volt részemről.
Nem hiába árusitom beszerzési áron már most,pedig még úton van kínából.
Hülye voltam és mohó. -
cicur99
tag
Csak hosszabb idő után lehet véleményt formálni. Főleg esztétikailag tetszik - ez persze ízlés dolga. És a KitKat új szolgáltatásai, lehetőségei. Negatívumok eddig nem jelentkeztek. A memória problémára az alkalmazás áthelyező nyújt segítséget. Még hátra van a teljes keresztmetszetre vonatkozó vizsgálat - GPS, kamera kezelés, akku-idő stb.
Most rendelek hozzá új tokot mert az már elhasználódott. A telefon viszont makulátlan. -
trebrona
nagyúr
Ez sajnos ilyen, így működik az android. DCIM mappa is tele lesz thumbnailekkel, ha a galériában végigpörgeted az összes képet, arra szolgál, hogy utána már ne kelljen a fekete négyzeteket nézegetned amíg betölti a képeket, hanem az előnézeti képek azonnal megjelennek. Akkor még jobb a helyzet, ha ezeket a belső memóriába pakolgatja, olyankor kell igazán törölgetni, mert több száz megásakra is felhíznak.
-
hevizms
addikt
Igen elgondolkodtató.
Bár az igazat megvallva engem az ujjlenyomatolvasó totál hidegen hagy.
Méretben is inkább jobban bejön a kisebb.
A RAM ami játszana a Note javára.
Kérdés megér e 50$-t nekem?Egyelőre még nekem ez nem sürgős dolog,szóval mindenképp ráérek ezen agyalni és amikor én váltok,addigra kiderülnek majd dolgok a Redmi 3-ról is.
Nekem majd kb május felé lesz váltás.Talán. -
esox
senior tag
Na hello, újra itt egy hozzászólás erejéig.
Fura, hogy két hét alatt csak pár hsz. született, ami egyébként nem feltétlenül rossz...sőt. Igazából egy két éves készülékről beszélünk, a kezdeti öröm már mindenkiben rég lecsengett, a teló már stabilan beállt napi használatra...stb.Szóval Redmi Note 2 vs Xiaomi Hongmi Red Rice.
Nem hasonlítgatnám a két telót, mert butaság lenne, egy-két dolgot említenék csak.kamera:
Bár a Note 2-be szuper gyors PDAF (fázisérzékelős) autófókuszos OmniVision kamera került, a jó öreg redmi képei sokkal jobban tetszenek, főleg kevés fény melett szerepel jobban a kis rizsa. Színei teltebbek.
Videozásban jól jön viszont a slow motion, amit a Note 2 tud, a jó öreg Hongmi nem.memória: egyértelműen a note2 mellett voksolok, bár jobb lenne 3Gb, de a 2 sem rossz
proci: nem kérdés, hogy note2, végre minden tényleg akadás- és várakozás nélkül indul, gyors webböngészés, élvezhető sebességgel futnak a combosabb játékok (pl Real Racing 3, Leo's Adventure...álomszép)
gps: noet2 megint csak (A-GPS, GPS, GLONASS, BeiDou)
A nagyobb kijelző nálam megint csak sokat dobott a note2 javára, főleg, hogy nagyobb felbontást is kapunk hozzá. Az akkuidő cseppet sem rosszabb, mint a kis rizsánál volt, sőt az új v7-es rommal és a "bejáratással" egyre jobb (a kezdeti napokhoz képest).
Szóval kábé ennyi lenne első körben. Ha van kérdés, privátban szivesen válaszolok, hogy ne offoljuk a topicot, talán ennyi még nem számít annak.
-
esox
senior tag
Nekem gopro3+ black van, de soha nem volt preview-m Hongmin
Kindle Fire HDX7 tabletemen is fent van az app, azon persze van előkép.
De az sem mutat minden videót ami a kamerán van. Csak felkiáltójel van egy csomó fájlon. PRO Level settings. Your device does not support copy or playback of this file.
-
Dominó85
addikt
Félretéve a rebootokat és a felhozott bugokat. Nekem NEM a Hongmi-val van bajom, hanem azzal, hogy a Xiaomi (tehát maga a gyártó) miért nem képes egy valószínűleg pár parancssoros műveletet megeszközölni. Az én szememben ez nem szálka, hanem gerenda, ugyanis mióta csiszolgatják a 4.4-et? És hasra ütve 15.000 Hongmi tulajból 12.000 azért rimánkodik, hogy az igen csökött 4GB (amiből ugye 2-2,5GB szabad) hangyafaxra sem elég 4.4 alatt. Lexarják magasról az embert. A Zopo, Oppo, Jiayu, Thl, Star és egyéb kevésbé befutott gyártók MIÉRT voltak képesek 4.4 alatt az SD-re telepítést megoldani? Ha már utána baxnak frissítést kiadni, legalább az alap romjukban benne van. Hoppácska. Véleményem szerint a Xiaomi nyelve olyan erősen a Google farpofájának mélyén van, hogy csak na.
-
s4tch
veterán
Tud a recovery adb-t, így nincs is szükség arra, hogy telefonra másold a ROM fájlt. Letöltöd gépre a ROM-ot, telepíted az adb minimal csomagot ([link]), kiválasztod az "apply update from adb" menüpontot, és windowsos parancssorból telepíted a ROM-ot (parancs: "adb sideload romfájl.zip"). Utóbbihoz természetesen az kell, hogy az adb.exe és a ROM ugyanabban a könyvtárban legyenek, és a parancssort is oda kell megnyitni.
-
hevizms
addikt
Igen,de most nézem ez mégsem olyan recovery amiről én beszéltem,mert ennél nincs a "install zip from sdcard" menü.
Viszont egy próbát lehet tenni hogy ha a romot a kártyára másolás előtt átnevezed update.zip-re és úgy másolod a kártyára akkor vajon megcsinálja e a telepitést.Vagy megvárod trebrona-t és ő majd szépen elmondja mit hogyan miként.
Nemrég esett meg vele egy bajság.[link]
Ő keni vágja ezeket a dolgokat -
deadbody
tag
-
flanki
aktív tag
Ez a rom nem stabil még, a V6 azért kicsit szebben mutat mint a V5 szerintem.
Nekem működik a módszerrel amit leírtam, nem értem neked miért nem?!
Ja nekem QuickPic apk van legújabb verzió de nem a Play áruházból hátha ez is számít valamit.
Fájlkezelőben (vagy Total Commander, droidos) még mindig tudnád törölni a videókat, képeket ha máshogy nem is, lehet egy következő frissítéssel kijavítják a fejlesztők, ezért írom hogy én nem raknám vissza a régit.
De ez rajtad áll, ha neked úgy kényelmesebb akkor tedd vissza! -
mclane_
aktív tag
Mert a tiétek stable rom abból nincs frissebb, mi meg a betat hasznaljuk. Szoval verziofuggoen ajanl fel frissitest ha van. Nekem ez idealis, mert phone storageban nalam nincs hely.😊
Backupot nemcsinaltam, mert ami nekem kell heti egyszer feszinkronizalom a xiaomi felhojebe. -
trebrona
nagyúr
Ne haragudj, de olyan régen volt már a 13, hogy fogalmam sincs mi volt a változás, pláne, hogy közben volt több verzió is. Nyilván nem visszafelé fejlődött..
Ez a rom csak a WCDMA Redmire (MTK) jó, 1S-re nem. A leírás azért olyan, amilyen, mert az összes Xiaomi készüléknél majdnem vagy teljesen ugyanaz a telepítés menete.
-
Neck
veterán
Remélem, fogják.
Mi a Mi2S esetén pl hasonló problémákkal szembesültünk, hiába van a telóban 32GiB belső hely, szét volt particionálva egészen apró tárhelyekre, és mi sem fértünk el rajta, eközben az "SD kártya" meg 27 gigás volt...
Már teljesen lemondtunk az egészről, hogy valaha is lesz "Unified Storage", egybenyitott tárhely, erre egyik hétről a másikra megjelent, egybenyitották az egészet! Úszkálok a helyben.Ne adjátok fel a reményt
Dominó: Nekem meg az 5.5.1 Mi2S-en az eddigi leggyorsabb Miui V6 Lollipop ROMom
-
-
-
-
Dominó85
addikt
-
-
-
Dominó85
addikt
Nem tudom, hogy ezt most azért írtad, mert szerinted xar a Nillkin Frosted Shieldje vagy előszeretettel dobálod a telefont "véletlenek" folytán és így védte meg , ennyi áldozat mellett.
Amúgy az a fényes kopás nálam is jelen van, de csak vakunál látszik ilyen módon. A tokban vagy 5x esett le a telefon, de semmi baja nem lett. Igaz én használok tempered glass-t is, ami viszont már 3x tört be a kijelző helyett. Pedig aki ismer, tudja hogy nagyon vigyázok a telóimra. Az esetek többségében az embertársaink bunkóbbik felének köszönhetem hogy a telefon leesett (meglöktek, belém akadt a táskája, a fülhallgatómmal együtt akart leszállni a metróról...)
-
Én kemény tokból ezt ajánlom!
Alig látszik a készüléken, de jóóóópár esésnél volt igen nagy segítségemre a kütyü vádelmét illetően... A tokot egyszer lecseréltem, mert eldeformálódott, de a készülék szinte makulátlan állapotban volt egy év után is!
Nem szállít Magyarországra...Pedig azért linkeltem ezt, mert én ezt vettem meg korábban...
Ez elvileg ugyanaz, és ez szállít Mo.-ra.
Vagy a Dominó85 által írt Nillkin frosted shield tok.
-
herdsman12
őstag
Kizárt dolog, hogy ROM függő lenne ez a kérdés, soha nem olvastunk itt tömeges panaszt erről. Max olyan probléma lehet, ha valami extra méretű alkalmazások vannak telepítve.
Ha valakit nagyon izgat ez a kérdés, én megmutatom mik vannak nálam telepítve, lehet csinálni egy tesztet. -
Bizonyára velem van a hiba, de én általában 40-50 appot telepítek fel minden készülékemre, soha nem volt ilyen problémám a Hongmimmal...
ROM-verziótól függetlenül. Volt rajta a kínai/angol MIUI, valami CM-hez hasonló verzió, illetve most egy MIUI alapú multilang ROM van rajta...
-
vegyszer
addikt
Van a Hongminak olyan bugja, hogy nem lehet sd kártya tenni az appokat? Én erről sem tudtam. Mert az egész belső memóriát egybe nyitottam a belső sd kártyám rovására. (ok, ok, tudom hogy vagy 10x írtam már le, de sosem érdekelt gyakorlatilag senkit, pedig lehet, hogy pont a nyűgét ez oldja meg)
Hogy milyen? A GPS ehhez képest katasztrófa. Puszta erőben keresztbe megeszi, de nem igen használom ki. Ellenben akkuban a puszta másfélszeres méret azért oda teszi magát. (azóta az asszony einstandolta a Xiaomi Powerbankomat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest