- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Szerintem menni fog neked is:
http://en.miui.com/thread-18485-1-1.html - [Tools, Tips & Tutorials] [Redmi 1/Note 2GB WCDMA] How to unbrick or fix "Invalid IMEI"
-
s4tch
veterán
Itt mindent megtalálsz: http://miuiandroid.hu/forum/kb/viewarticle.php?a=5 A leírás a gyári recovery használatát feltételezi. Azt jó tudni, hogy a MIUI-féle backup nem lesz használható: a v5 ROM alatt készített mentést nem látja a MIUI7.
Egyébként jó a 26-os ROM is, ami rajta van. Reset után valószínűleg jó lesz az is.
-
s4tch
veterán
Urak, aki huzamosabb ideje használ MIUI6/7-et, attól kérdezem:
- 26-os stabil ROM-hoz képest akksiidő, sebesség jobb-e?
- Alapvető műveletekre befogható-e az SD kártya? Ilyenekre gondolok, hogy pl. a fényképező oda mentsen, a quickpic lássa a képeket (és tudjon is törölni), stb.A párom Hongmija lassan megérett egy újratelepítésre, és azon gondolkodom, hogy valami frissebb ROM-ot tegyek-e rá. Játék, facebook nincs, gyakorlatilag csak alapműveletekre használja a telefont, pl. fényképezés, viber, zenehallgatás, gmail, böngészés, de ezeket a funkciókat jó lenne, ha megbízhatóan hozná a telefon, nem szeretném, hogy hetente-havonta kelljen vele mókolni. Hmm?
-
s4tch
veterán
Akkor nem meglepő, hogy nem volt benne egy darab gugli app sem...
Az 5.8.6 fejlesztőinek itt az európai igényekhez igazított verziója:
http://xiaomi.eu/community/threads/5-8-6.28022/Ugyanúgy tedd fel, mint az előzőt, és szerintem rendben lesz.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Tud a recovery adb-t, így nincs is szükség arra, hogy telefonra másold a ROM fájlt. Letöltöd gépre a ROM-ot, telepíted az adb minimal csomagot ([link]), kiválasztod az "apply update from adb" menüpontot, és windowsos parancssorból telepíted a ROM-ot (parancs: "adb sideload romfájl.zip"). Utóbbihoz természetesen az kell, hogy az adb.exe és a ROM ugyanabban a könyvtárban legyenek, és a parancssort is oda kell megnyitni.
-
s4tch
veterán
Az MTK-s verzióra nem feltétlenül lesz már újabb android frissítés. Még egy 4.4 alapú stabil MIUI6 ROM várható. Ezzel együtt természetesen jó a telefon, a 26-os stabil ROM mindenre megfelelő, de én inkább az általad is említett utódot venném, szerintem megéri a felárat.
-
s4tch
veterán
válasz
rosszkutya #7722 üzenetére
Vélhetően a kínaiak szúrták el a heti frissítést, más telefonokkal is előfordul ugyanez. (Nálam se megy a Mi3-on.)
-
-
s4tch
veterán
Tegnapelőtt írtam, hogy elszállt a Hongmi SIM foglalata, nem ismert fel egy SIM kártyát sem. Újrahúztam a telefont flash toollal, újraírtam az IMEI-t, mac addresst, minden elképzelhetőt, de egyik SIM sem működött benne. Tegnap este rájöttem a megoldásra: miután újrahúztam mindent,
fordítva tettem vissza a telefonba a SIM kártyát
Szóval már tegnapelőtt is jó volt a telefon, és erről meg is győződhettem volna, ha nem vagyok egy balfasz. Legalább kiderült, hogy a Hongmiba - sok más telefonnal ellentétben - 180 fokkal elfordítva is bele lehet tenni a SIM kártyát. (A chip nyilván az érintkezők felé nézett, csak a kártya lenyesett sarka állt rossz irányba.)
Node a lényeg, téglásítás, IMEI sérülés, hasonló esetekben működő módszerek:
[TUTORIAL] Recuperar Semi-Brick - Restaurar de fábrica
[Tools, Tips & Tutorials] [Redmi 1/Note 2GB WCDMA] How to fix "Invalid IMEI" or unbrick -
s4tch
veterán
Ma délelőtt a barátnőm Hongmija eldobta a vodás SIM kártyát, és egyik foglalatban sem érzékeli. Ugyanaz a kártya egy régi Nokia C5-ben simán megy. Wipe cache, dalvik cache volt, másik SIM-mel még nem próbáltam a telefont. Valakinek hasonló hibajelenség előfordult már? Megoldás?
-
s4tch
veterán
válasz
Dominó85 #7632 üzenetére
Amit mutattál, az egyik sem: a 'glow' bevilágosodást jelent, és valóban ismert jelenség, a 'flickering' pedig indokolatlan, rendellenes villódzást takar. A képeden inkább fizikai sérülés nyoma látható; egy hivatali laptopon én is láttam hasonlót, arra rálépett a gazdája.
-
s4tch
veterán
"MIUI 6 for Redmi 1 W/TD, Redmi Note 3G W/TD, Xiaomi Mi 2/2S will be released for public today!"
Jön a publikus MIUI6, épp ideje.
-
s4tch
veterán
válasz
trebrona #7185 üzenetére
Persze, ha gyári recovery van, az a legegyszerűbb. Vagy át lehet nevezni a letöltött ROM fájt update.zip-re, és recoveryből frissíteni; az updater is úgyis a recoveryt használja frissítésre, nem közvetlenül írja a rendszert.
Viszont az a tapasztalatom, hogy a gyári recovery a nem gyári megoldásokhoz képest iszonyú lassú. Mi3-on és Hongmin is gyorsabban formáznak, flashelnek a custom recoveryk (cwm, twrp), ezért inkább a nem gyári megoldásokat használom. Azokból meg pofonegyszerű minden.
-
s4tch
veterán
válasz
superTibcsi #7123 üzenetére
Valószínűleg semmit. Saját tapasztalat 4-5 év droidos rutinnal: barátnőm telefonjára kb. negyvenhetedik próbálkozásra ment fel a twrp. Próbáld újra, aztán ismét, és megint, egészen addig, amíg nem sikerül. Nincs rá logikus magyarázat, de egyszerűen nem mindig sikerült flashelni a recoveryt. Külföldi fórumokon is panaszkodnak a jelenségre, nem vagy vele egyedül.
(#7124) trebrona: ha ez működik, akkor önmagában ezt megérné beleszerkeszteni az első hozzászólásba.
-
s4tch
veterán
válasz
Viktor0610 #7005 üzenetére
Elvileg MIUI6 alatt a root jogot a következőképp biztosítod:
- elindítod a programod, kiírja, hogy nincs root joga
- biztonság app - engedélyek - root hozzáférés alatt megjelenik az a program, amelyik korábban - sikertelenül - kért root jogot
- bekapcsolod adott alkalmazás root engedélyét
- az alkalmazás következő indításakor már megkapja az engedélyt.A v5 alatt ismert engedélyezési eljárást el kell felejteni, nem úgy működik a MIUI 6.
-
s4tch
veterán
Folyik a teszt, nyugi. [link]
-
s4tch
veterán
válasz
gonorrea #6781 üzenetére
Így van, február közepe.
-
s4tch
veterán
válasz
janakbacsi #6723 üzenetére
Itt a multi ROM kell neked. (A stabil ROM ugyanaz a verzió, csak magyar nyelv nélkül.)
-
s4tch
veterán
válasz
mclane_ #6721 üzenetére
Egyrészt a mobilnet sokkal többet fogyaszt, mint a wifi. A wifit nyugodtan bekapcsolva hagyhatod egész évben, minimális többletfogyasztást okoz, míg a mobilnet tényleg zabál. Másrészt a 3G-t érdemes lehet kikapcsolni, főleg azoknál, akiknél a telefon két torony között vacillál, és/vagy a mobilnet amúgy is off. Harmadrészt a legnagyobb fogyasztó a legtöbb telefonban a kijelző. Az automata fényerő is többet fogyaszthat, mintha belövöd a fényerőt konstansra, vagy néha kézzel igazítod a környezethez. Én a két töltés közötti leghosszabb kijelzőidőt általában kézi fényerővel érem el, és nem a strandon. Ezen kívül sokat lehet spórolni azzal, ha letiltod bizonyos alkalmazások automatikus indulását (ebben a MIUI jó partner), vagy ha nem játszol mondjuk Candy Crush Sagát (bizonyos játékok végig 100%-on pörgetik a procit), vagy nem telepítesz semmit, ami facebookkal kezdődik, meg ilyenek. A MIUI-féle böngésző is takarékosabban bánik az akksival, mint pl. a chrome.
Tudatos és kevésbé tudatos használat közötti különbség Mi3 esetében: 6 óra vs. 4 óra kijelzőidő.
-
s4tch
veterán
válasz
Viktor0610 #6717 üzenetére
Így van, de annyival kiegészíteném, hogy attól, hogy a programot nem engeded ki a netre, még fog próbálkozni a szinkronizálással. Egyszerűbb és hatékonyabb kikapcsolni a szinkronizálást, és kézzel frissíteni - vagy bekapcsolva hagyni a push frissítést.
-
s4tch
veterán
Urak, ha valakinek a 17-es multi/miuihu ROM le van töltve, kérem, tolja fel gdrive-ra vagy valami hasonlóra! A miuiandroid.hu-n csak a 26-os ROM érhető el, vissza szeretném tenni a 17-est. Köszönöm.
-
s4tch
veterán
válasz
superTibcsi #6440 üzenetére
Hongmit nem, csak más telefont. A ragasztásnál arra figyelj, hogy ha nem enged, óvatosan melegítsd. Hidegen széttépett ragasztással roncsolni fogsz, túl meleg hőlégfúvóval (hajszárítóval) szintén. Ha óvatosan csinálod, nem lesz gond.
-
s4tch
veterán
válasz
-HajTömeg- #6345 üzenetére
"Gyenge pontja a videokamera és a gps."
Lehet, hogy többféle revízió volt ezekből is. Nálunk is van egy Hongmi, ebben a GPS üzemszerűen működik. Épületen belül is talál jelet, nagyon stabil (csak alagutakban szokta eldobni a jelet, ami teljesen normális), és autós navigációra bőven elég pontos.
-
s4tch
veterán
válasz
captainnemo #6150 üzenetére
Meg tudnád esetleg osztani a végeredményt? Azt sikerült kideríteni, milyen módosítás szükséges a rendes SIM-kezeléshez?
-
s4tch
veterán
válasz
captainnemo #6102 üzenetére
Esetleg írj a fejlesztőnek, aki a régi ROM-ba beletette ezt a fícsört. Nem kizárt, hogy egy egyszerű módosításról van szó.
-
s4tch
veterán
válasz
captainnemo #6096 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
lolchief70 #5962 üzenetére
Az 1S memóriakezelése nem frankó: a rendszer bezárogatja a programokat, akár használat közben is. A Hongminál szó sincs ilyesmiről.
-
s4tch
veterán
válasz
Dominó85 #5907 üzenetére
"amikor már nem egy 90%-os bughalmaz a MIUI V6"
Most sem az. Csak el kéne olvasni az egyébként remek írást, vagy kipróbálni a szoftvert. A negatív visszajelzések nagy része a funkciók kritikája, a rendszer amúgy elég stabil, fejlesztői verzióban is tökéletesen alkalmas napi használatra.
-
s4tch
veterán
válasz
-HajTömeg- #5753 üzenetére
Zsebben véletlenül benyomódott a vol+ és a bekapcs gomb pár másodpercre.
-
s4tch
veterán
válasz
Goyamaduer73 #5699 üzenetére
Azt a launchert használod, amelyik tetszik. (Egyébként MIUI előtt én is novás voltam, fel is tettem a Mi3-ra, de nem használom. Jó a MIUI.)
-
s4tch
veterán
válasz
gonorrea #5622 üzenetére
MIUI úgyis elfedi az alap android rendszert, nincs különösebb jelentősége. Mi3-on használtam egymás után a 4.3-at és a 4.4-et; utóbbiban pofásabbak a betűtípusok (ami cserélhető), előbbi meg jobban bírja akksival. A MIUI verzió a lényeges, ami alatta van, abból sokat nem látsz.
-
s4tch
veterán
válasz
paulkaresz #5477 üzenetére
Na ja. 30 rongy egy használt tükörreflexes váz, még annyi egy közepes objektív, és nagyságrendekkel jobb fotóid lesznek, mint egy telefonnal. A telefon egyetlen előnye a hordozhatóság. Sem a kép komponálása, sem a beállítási lehetőségek, sem az optikai jellemzők, sem az érzékelő nem érnek egy belépő tükrös gép nyomába. A Nokia 1020 érzékelője egészen tisztességes a mobilos mezőnyben, egy kompakt géppel felveszi a versenyt, de a többi mobil fasorban sincs.
-
s4tch
veterán
válasz
herdsman12 #5015 üzenetére
Klassz, köszi.
-
s4tch
veterán
Első gondok a Hongmival:
- néha eldobja a hálózatot. Vodás kártya, 1. SIM slotban, nincs a kettesben semmi. Ilyenkor újra kéri a PIN kódot is. Kártyahibára gyanakszom, ezt már kb. egy hete, a frissítés előtt is csinálta.
- Legfrissebb stabil multi ROM alá nem megy fel a TWRP, pedig a leírás szerint csinálom. Egyszerűen a gyári recovery jön be.Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest