- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #10937 üzenetére
Igen tettem. Csak később írtam le, hogy miket módosítottam:
ll_ROM_V1.1
- Kiszedtem az egyéb nyelveket. Csak a magyar és az angol van benne.Inkább ezt töltsétek le, mert a másiknál elfelejtettem bejelentkezni a data.hu-ra és lehet, hogy azt törlik.
Aki kipróbálta majd írja meg a tapasztalatait.
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #10928 üzenetére
Akkor lementem a gyári ttf-et.
Én OSX-en próbáltam legutóbb. Bemásoltad a zip-et a auto-sign mappába? XP-n jöttem rá erre, amikor külső helyről akartam a zipet szignózni. Mert nekem csak úgy működik. Azóta tudom használni minden rendszeren. Végre nem kell XP-vel sz@rakodnom.
XP-n nekem is fent van az SDK, de nálam ment a sign.
TIPP: Használj linuxot. -
llaszlo
veterán
válasz
szente #10902 üzenetére
Android commander Ezt láttátok már?
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #10899 üzenetére
Ezt nem tudom már régen használtam a pandát, de szerintem nem marad meg.
Holnap szerintem megcsinálom a flasheléses font telepítést. És akkor majd berakom azt a módszert a blogomba. Szerintem úgy egyszerűbb, lehet egyszerre többet is egy flasheléssel (egyedi app, font, framework).
Akkor lesz majd a király ha eljutunk ide.
Én az egyiket próbáltam, de nem működik nem bootol be a teló. Úgy is próbáltam, hogy kiszedtem az egyedi appokat és csak a témát hagytam bent. De szerintem a theme.theme fájllal nem tud mit kezdeni, vagy egyéb gondja van. -
llaszlo
veterán
válasz
szente #10897 üzenetére
Megnéztem a bat fájlt. Ez "csak" annyit csinál, hogy berakja a fontot a /system/fonts mappába. Ezt meg lehet csinálni flasheléssel is zip-ből. Legalábbis semmi mást nem látok. Viszont ha csak ennyi akkor utána hogyan választom ki azt a fontot alapnak?
Az ikonokra én is kíváncsi vagyok.De szerintem is úgy kell ahogy írtad. Bár lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is. Láttam olyanokat akik az egész ikonsort lecserélték. Gondolom, hogy nem egyesével csinálták.
A PandaHome az eleve tud olyat, hogy bármelyik app ikonja lecserélhető sajátra. -
llaszlo
veterán
válasz
szente #10882 üzenetére
Én felteszem, csak megcsinálhatnád majd egy rendes formátumban is, ahogy a többieknek is van.
Most nincs időm ezzel foglalkozni, talán holnap.
Azért ezeknek a framework modoknak van hátránya is. Nekem már nagyon csicsás lett a telefonom.mindenféle szín van benne.
Az espresso visszaállította a T-s magenta színt pár helyen. Szóval szerintem holnap rászánom magam és vissza rakom az RMB-t vagy az FLB-t. Inkább az RMB-t az jobban tetszik, de persze abban is egyedi build.prop és local.prop lesz, meg még csinálok pár módosítást.
Jó lenne tudni, hogy hogyan kell csinálni ezeket a frameworköket, témákat.
Valaki aki vágja az angolt szétnézhetne pl az xda-n meg a modacon. -
szente
addikt
válasz
szente #10892 üzenetére
na így estére bepörögtem!
itt a FontFlasherV0.1!!!ezzel már nem tudtok kárt tenni a telefonban,csak font cserére való,ráadásul magyarul karattyol és tök egyszerű!kicsit átalakítottam a délutáni progit...
-
szente
addikt
válasz
szente #10836 üzenetére
na meg van a fehér órára a megoldás!
így kell kinéznie a build.prop filenak:
ro.config.hw_isCustomize=true
ro.config.hw_customizeType=02
ro.config.PopupTwink=true
ro.config.SetStatusbarText=truetehát a ro.config.hw_isCustomize=false-t is át kell írni ro.config.hw_isCustomize=true-ra.
-
CoolBoy323
nagyúr
én mindig telón keresztül "muntoltam" a telót 1.7-tel, és sose volt baja az ext-nek!
én is úgy tudom, h csak a fat lesz leválasztva ilyenkor, az ext nem!
(betojok, vmiben egyetértek llaszloval)
Midland62: ha a leírás szerint csináltad volna, nem lenne gondod, ez szinte biztos! bár a memkari hiba még játszik az ügyben, de inkább user hiba lesz az, úgy érzem XD
-
rhen
senior tag
gyári rom van rajta.
eddig alap alkalmazások közül csak egyszer google contact sync alatt indult újra, meg market alatt 2x.
lehet, hogy netán az alkalmazásokkal van a probléma?
megpróbálom a netcounter és az advanced task killer nélkül használni a telefont egy ideig, csak a gyári appokkal szerintem. ha azokkal nincs gond akkor szerintem a t-ben sem csinálnak vele semmit.más: nektek is vannak alkalmazások amik appbrain-en elérhetőek, ingyenesek, de a telón a market nem listázza?
-
tomkabp
csendes tag
Nah szép jó reggelt.. bár fél szemmel olvasom a topicot, de időm nem volt mostanság foglalkozni semmivel, főleg, hogy nekem létkérdés, hogy a telefonnal non-stop tudjak telefonálni...
Abban lehet a kutya elásva, hogy kinek mennyi hibája van vele, hogy:...
A WinMo telefonok flashelésénél van egy olyan jelenség, hogy a flash maga nem formázza, csak felül írja a memóriát. A hozzá értők szerint ennek következtében, előfordulhatnak olyan szituációk, amikor egy flash után a régebbi romból fájl maradványok kerülnek a friss romba, ezzel különböző mértékben megzavarva annak működését. Lehet itt is ilyesmiről van szó, bár az hozzá kell tennem, hogy ez gyakorlatban nem igazán bizonyítható (mármint hiba oka ként nehéz ezt azonosítani). Viszont látványosan nagyobb eséllyel kell rossznak lennie azoknál, akik már többször falshelték a készüléket.
WinMo-nál ezt 2 féle módon lehet korrigálni, az egyik, hogy konzolos rájelentkezéssel, kiadják a flashrom formázására a parancsot, vagy hogy 1-2 ügyes gyerek csinált egy "vak romot", amit ugyanúgy kell feltölteni, mint egy akármilyen másikat, csak ez valójában kiüti a teljes tárat, ami után már nyugodtan feltölthetjük valós, működő romot...Most lehet bedobni, mint egy irányszámnak, hogy azoknál akiknél rossz vagy éppen jó a 2.1, hanyadik falshelésen van túl?
-
CoolBoy323
nagyúr
osztom a véleményed!
elviselhetetlen, h szinte minden telefonálás után (már ha sikerül eljutnom addig, h kicsörögjön, és ne fagyjon le!) újraindul
az eszméletlen lassúsága sem tetszik nekem...
ma az 5ös vanillát kipróbálom majd, ha az se jó, vissza az 1.7... eddig az tűnt a legstabilabbnak mind közül
-
syl5
őstag
nálam is jelentkezik Nokia C6 8Gb kártyával a másolás megszakadása, de kártyaolvasóval rendesen működik.
Szerintem inkább annyi, hogy erre a kártyára érzékeny a Pulse...Más:
Közbe már kijött a vanilla 2.1 4. verziója. Ezt szerintem holnap már én is kipróbálom. Ha jól olvastam, akkor viszont a magyar nyelvet száműzték belőle, amit azért kicsit sajnálok, mert nekem úgy valahogy barátibb lenne a telefon, meg amúgy is sokkal szebb nyelv, mint az angol...
Aki Modaco-n fórumozik írhatna a srácoknak ez ügyben!Kérdés azokhoz, akik már kipróbálták a 2.1-et:
Nandroid backup ext backup-al tökéletesen működik 2.1 után? Tehát csinálnék a jelenlegi rendszerről (1.7 MCR), és az ext-ről is egy backup-ot (bár az ext-ről nem fontos, mert ha felteszem a 2.1-et, akkor egy másik memókártyát fogok a telefonba tenni). Majd miután kipróbáltam a 2.1-et, azután memókártya ki, és be a régi, majd egy nand restore. Ez így tökéletesen működik? Mert ugye eléggé hajlamos a rendszer a babrálgatások során szétesni.. Ha csak egy valakinek is volt gondja ezzel, akkor ő szóljon már nekem, mert ha egy valaki is hibát jelez ezzel a módszerrel kapcsolatban, akkor inkább nem babrálom most, mert időm most nem lenne újra mindent beállítani, letöltögetni. -
Gloob
addikt
Szia
Igazad van tökéletesen. Én a programok futtatásához használt szabad memóriára gondoltam. A tárhelyet én úgy próbáltam megnövelni hogy pl az alap bemutató videót töröltem, meg az alap képeket a contactokhoz azokat áttettem az SD-re. Azokat még engedte, de a hangokat már nem. Te milyen taskkillert használsz?
Más. Nézegettem ezt a R6-os romot. Mi történik ha pl. a nem használt nyelvi pakkot kiveszi belőle az ember? Vajon felmegy? Azt ugye tudjuk hogy az R5-ből kimaradt a Contact.apk, és mégis felment. Ebből kiindulva jött az ötlet. És ha felmegy vajon nem okoz problémákat? -
DarkByte
addikt
Mivel akkor olvastam hogy nincs benne Contacts mikor már ment a flash, gondoltam akkor most már úgy is mindegy. (Egyébként közben életet leheltem bele, a lényeg hogy most már a FAT32 partíciónak kell elől lennie az SD kártyán és az ext-nek hátul, jelenleg átmenetileg elindult csak FAT-al; az AmonRA rosszul partícionálja. de igazából azt hiszem most száműzöm az App2SD-t, mert jelenleg sem használom ki.)
Én megvárom az r6-ot ami mindjárt lesz, és abból az App2SD nélkülit rakom fel. (ROM-ot akartunk, most óránként lehet flash-elni
)
-
m0rd0k
senior tag
Igen,tuti azért kellett fizetnie érte,mert ovimaps netről szed dolgokat.Gondolom leszedett egykét frissitést,és ha nincs előfizetve semmilyen netes szolgáltatásra,akkor ha leszedett párszáz megát,könnyen megeshet a 23 ezres számla.
Egyébként A-GPS ért nem kell fizetni,legalábbis nekem sose volt feltüntetve a számlán,és sose volt több a számlám amikor GPS-t használtam. Minden netes cucc ki van kapcsolva előfizetésemről, tehát egyértelműen A-GPS-ért NEM KELL FIZETNI. -
Totyasrác
tag
Szia!
Ha taggá válsz a MoDaCo-n, akkor a "kitchen"-ben te válogatod össze, milyen legyen és mit tartalmazon a ROM-od. Ugyanez megvan a korábbi verziókra is
(És nekem amúgyis megért 10 fontot, hogy Paul-ék ennyit dolgoznak az ügyön. Amúgy csinálnak ROM-ot Nexus One-ra, Hero-ra stb)
-
bounty123
őstag
Én is befizettem már majdnem 1 hónapja az ad freet egy évre, 3083Ft volt. Mondjuk ha konyítasz picit a rendszerhez akkor fölösleges a kitchen, mert amúgy is le lehet szedni a telefonról ha fölösleges valami, mint roadsync, dropbear stb.
Akksi: jelentem a battery status widget és a digiclock widget leszedése óta gyakorlatilag nem fogyaszt áramot a telefonom készenlétben
Azért az gáz, hogy kikapcsolt képernyőnél tök fölöslegesen zabálják ezek a widgetek az akksit. Sok értelme van pl. az akksi widgetnek, ha közben miatta 2x olyan gyorsan merül az akku
-
sippet
senior tag
ezt a "nem tudom lehúzni a notification bart" dolgot nem tudom hova tenni. a kijelző működik rendesen? más érintéseket érzékel? ha a home képernyőn nyomsz egy menu/notifications-t, akkor se gördül le?
milyen szabad memória esik le 18 mb alá? ram vagy rom? azzal remélem, tisztában vagy, hogy a kettő nem ugyanaz.
-
Totyasrác
tag
Nekem lassan 2 napja zúz az 1.7-es MoDaCo Custom (vanilla) ROM, és semmi problémát nem tapasztaltam. Asztalok jönnek-mennek, notification bar működik, ahogy kell...
(Pontosabban a NetCounter nem méri a WiFi-t, de az nem is érdekel annyira, a 2G/3G adatforgalmat viszont igen, és az érdekel amúgy is)
-
sippet
senior tag
az általad linkelt spica blogot átfutottam, és ott találtam ezt:
"Sajnos a Spica töltöttségkijelzője bugos, nevezetesen nem annyit mutat, mint amennyi az aksink töltöttsége... Kb. 50-60%-ig telinek mutatja, majd hirtelen elkezd zuhanni az érték."érdekes. mondjuk a battery indicator sem oldja meg a problémát, legalábbis nálam nem, de jó tudni, hogy akkor ezek szerint nem csak a pulse-nál van ez a hiba.
-
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Nekem, miután tegnap este felraktam (egyébként a Te próbálkozásaidon felbuzdulva), a Modaco-s 8230-as 1.2-es romot, sokkal stabilabb lett, a Panda Home is teljesen jól fut, és rendesen kezeli az ext2-es particiót.
Nálam érdekes módon pont a az 1.6-os t-s romon akadozott a panda. Ezen az 1.2-es romon teljesen akadásmentesen fut. Kipróbáltam, direkt sok programot futtattam, kikapcsolva a Task Killert, hogy meddig bírja és nem akadt ki, bár a vége felé már kezdett akadozni amikor a home-ra visszaléptem.
Rom felrakás előtt Én is (látom közben llászló megelőzött) csináltam egy Wipe-t és utána tettem fel a romot, majd első körben a nandroidos mentést vissza, de ez teljesen elcseszett mindent, úgy hogy ismét wipe, rom telepítés és inkább újra telepítettem mindent egyenként, így egy teljesen stabil, jó renszert kaptam.
Érzésem szerint ezidáig a kipróbáltak közül, mind gyorsaságban, mind stabilításban ez a rom a legjobb. -
llaszlo
veterán
Wipe-olj MINDENT, kivéve az ext partíciót!!! Amióta így kezdtem a flashelést azóta megy nagyon jól az MCR 1.2.
Aztán meg szerintem a TELJES backup/restore is csinált egy jó kis kavarást.
Most 3 backupot csináltam SMS, call log és APN erre van 3 kis app a marketen. Nagyon szépen visszapakoltak mindent.
A program és egyéb telóbeállításokat nem állítottam vissza, mert szerintem ez kavart be, hanem újra beállítottam mindent. Igen ez időigényes de megérte.
Azóta nagyon szépen fut minden. -
juan88
tag
próbáld meg az angollal. ha csináltál backupot:
1. hang le+piros+bekapcs, telepíted a recoveryt
2. piros+ menü + bekapcs, és telepíted a backupotha nincs backupod akkor:
1. uaz mint az előbb
2. wipe
3. wipe dalvik
4. flash sd cardmég egy-két órát itt vagyok, ha sietsz. vagy gyere skypera.
-
-
sippet
senior tag
a decemberi frissítés feltelepítése után már nem fogsz tudni régi romot feltenni. helyette inkább más típusú romot próbálj ki, és mivel nincs is nagyon más választásod, ajánlom az u8230-as vanilla mcr 1.2-es verizót, amit llaszlo is épp most rakott fel, ha jól látom. én az 1.1-et használom, ez elvileg ugyanaz, csak a decemberi frissítést nem telepített telefonokra való.
app2sd-t le tudod csekkolni úgy is, hogy terminal programba (pl. better terminal) beírod a df parancsot, ekkor kilistáz mindenféle memóriaállapotot, amire csak kíváncsi vagy.
"df: The df command displays filesystem disk space usage for all mounted partitions. "df -h" is probably the most useful - it uses megabytes (M) and gigabytes (G) instead of blocks to report. (-h means "human-readable")"
-
llaszlo
veterán
Az 1.6-tal semmi komolyabb gondom nem volt. A Servo Force close az már általános az 1.4.1 óta. Nálam kb 3-4 után végleg bezárja. A Panda-val gyorsabb volt a HOME, mint az alap Pulse HOME-mal. Most, hogy az 1.2-van fent most is gyorsabb. Egy gondom van vele, hogy gyakran kilép belőle, viszont sokkal gyorsabban betöltődik mint a Pulse Home.
Wifi-s bug az nálam is volt néha, hogy nem kapcsolt be, néha most is van. De ha a wifi csatlakozó progit használom akkor működik. DocsToGo-n mit kellett telepíteni? Az alapból fent van.
Eddig összesen nem indítottam annyiszor újra a telómat mint itt egyesek egy fél nap alatt. Valamit nagyon rosszul csináltok. Ugyanaz a HW, tehát valami SW gebasz van másoknál. Néhány progi pl Market enabler nálam is csinált legutóbb rebootot.
Lehet nem kéne hülyeségeket csinálni a telóval és rendesen működne ("kivettem a kartyat es allora fagyott a telefon") -
bounty123
őstag
Azt a rom vonalat én nem próbáltam, az 1.0-s 8230 mcr-t használom már nagyon rég, mivel semmi gondom nincs vele.
Az apps2sd miatt nagyon figyelek, hogy ne szedjem ki az sd-t, sőt usb-n se csatolom be a pc-re, mert ilyenkor mindig szabálytalanul távolítódik el az ext parti és reboot+repair kell neki.
-
zs0lt33
csendes tag
azért nem kell újratelepíteni, mert egy egyszerű trükköt alkalmaznak: áthelyez mindent, majd symlink az új helyre, így a rendszer továbbra is azt hiszi, hogy minden ugyanúgy van, ahogy eddig
SD hiánya/kivétele/elhalálozása kellemetlen meglepetéseket okozhat, úgyhogy ezt észben kell tartani, gyakori backup, nem kivenni, stb.
Nekem az USB kábeles szarakodás nem jött be, úgyhogy felraktam egy FTP szervert a telóra, wifi hálón át így töltök fel/le 600-1000 KB/s sebességgel, teljesen korrekt, wireless és nem olyan szánalmasan lassú mint a bluetooth.
-
juan88
tag
-
juan88
tag
Az hogy át tudja forgatni a home-ot, meg a menüt, az már magában elég látványos.
Nem is akarom tudni ezt hogyan oldották meg. Ugyanis a ezeket nem lehet egyben kezelni, ahhoz, hogy a home, vagy a menü átforduljon minden egyes widgetet, ikont egyesével kell átforgatnia a programnak. Az elég durca nem?
Nekem nagyon adja az is, hogy végre én mondhatom meg mennyi asztalom legyen (nekem kevés a 3 asztal), plusz ez a 6 alakítható, és ki-be kapcsolható sidebar is odacsap (így meg már sok is a 3 asztal).
Nagyon jó az elrejtő funkció, és a sidebar, quicklaunch elrejtő funkció is tetszik. Nem kell mindenkinek látnia milyen app-okat tettél ki az asztalra, elég ha te tudod hol van.
MINDEN, ismétlem minden(!) témával kompatibilis ami megint jó dolog, plusz a témákat egyénileg is szerkeztheted. beállíthatod, hogy rázásra, vagy meghatározott időközönként váltsa a témát, vagy a hátteret.
Egyszóval amellett hogy csilli-villi, nagyon jól személyre szabható, stabil, és nem lassítja a Pulsemat. Nekem nagyon-nagyon bejön. -
juan88
tag
Először nekem is csak 1 gigás kártyám volt. Én azt mondom neked, hogy mindenképpen érdemes lenne csinálnod rá egy ext partíciót (ide telepíti az appokat), mondjuk egy 250M körülit. Az elég lesz egy darabig, és az SD-den is marad hely bőven. a telód meg lényegesen gyorsabb marad akkor is ha egy rakat appot telepítettél rá.
az utolsó kérdésed nem egyértelmű nekem. Arra gondolsz, hogy én mit csináltam a telómmal miután rootoltam, vagy arra, hogy miben változik a teló rootolás után? -
CoolBoy323
nagyúr
-
P.ter
csendes tag
Feltettem én is az új rom-ot, hatalmas változást nem tapasztaltam, nekem mintha kicsit lassabb lenne a home screen-re történő visszatérés, pár másodperc fekete képernyő is van előtte, ez eddig nem volt.
Eddig nem tudtam új kontaktokat létesíteni a telefonon, azt írta, hogy nincs elég memória, most már nem írja, csak nem jelenik meg az újonnan felvett kontakt. Hangminőségben nagy változás nálam nincs, igaz eddig sem volt sok problémám vele.
Egyébként rootolás nélkül lehet valamivel teljes backupot csinálni, hogy nem kelljen ilyen esetkben minden beállítást, könyvjelzőt, satöbbit újra beírogatni? SMS backupot, call log backupot találtam, használtam is, működtek rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest